Over mijzelf
Ik ben Bompapatje
Ik ben een man en woon in Wilrijk/Antwerpen (België) en mijn beroep is Gepensioneerd bediende.
Ik ben geboren op 02/10/1953 en ben nu dus 70 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Bier, amateurtoneel en schrijfselen.
Ik heb mezelf voorgenomen om gezond en volledig bij mijn verstand 120 jaar te worden
P(rogressief) A(leternatief) T(olerant)
Foto
Foto
Zoeken in blog

Beoordeel dit blog
  Zeer goed
  Goed
  Voldoende
  Nog wat bijwerken
  Nog veel werk aan
 
Welkom in mijn gastenboek
  • zaterdag weekendbezoek
  • Goedemorgen
  • Fijne Vrijdag toegewenst blogmaatje
  • Een fijne Donderdag toegewenst maatje
  • Wens je een aangename vrijdag blogmaatje

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.

    Blog als favoriet !
    Laatste commentaren
  • Gelukkig Nieuwjaar blogmaatje (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • lieve groetjes Nikki (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Wens je een fijne Woensdag lieve vriend (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Een fijne Dinsdag gewenst (Nikki)
        op Wie kent nu niet dit gevoel
  • Kom even op bezoek (Dirk)
        op I'm only human after all
  • Foto
    Foto
    Bompapatje's schrijfsels

    Hier se, hier se een bezoeker se..... Welkom in mijn nederige blog... Iets drinken?... Als je een biertje wenst, klik dan even op de foto onder de datum en kies maar... keuze genoeg. Gezondheid!
    28-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bierchocolade (28/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Met chocolade worden veel meer geintjes uitgehaald, zoals pralines met rode pepers of chocolade met sigarentabak erin verwerkt. Nieuw is een chocolade gemaakt met biobier van 5,4%. De maker en de bedenker ervan is een Oostenrijkse producent met de toepasselijke naam Zotter in Riegersburg. Behalve bier zitten er ook nog ingrediënten in als chocoladelikeur, suiker, cacaoboter, fructoseglucosesiroop, chocopoeder, hazelnoten en soja. Zotter Biobier chocolade mag de logo’s Fair Trade en Max Havelaar voeren.

    Bron: Bier scheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    28-01-2009 om 22:07 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Liederlijke pest (28/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De pest in de Middeleeuwen kostte miljoenen mensen het leven en werd gezien als een ‘gesel Gods’ voor de vele, vele zonden van de mensheid. De doopsgezinde leraar Pieter Janszoon Twisck (1565-1636) omschreef het zo: ‘Het vreten, suypen, drincken, klincken, slempen, dobbelen, spelen, gasten, proncken, pralen is sonder eynde ofte mate’. Toch kon je in die tijd beter gezond bier drinken dan het vieze en besmette water.

    Bron: Bier scheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

     

    28-01-2009 om 21:58 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Alcohol schenken aan Amerikaanse tieners is link (28/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Een moeder van twee zoons en hun stiefvader moesten voor 27 maanden achter de tralies omdat ze vijf jaar geleden bier en wijn serveerden tijdens het verjaardagsfeestje van hun toen zestienjarige zoon. De meeste bezoekers waren minderjarig. De politie was getipt. De moeder verklaarde dat alle jongeren bleven slapen en dat ze alle autosleutels had ingenomen. In Virginia, war het incident plaatsvond, mag een jongere al vanaf 15,5 jaar een rijbewijs halen. Maar alcohol drinken mag pas als je 21 bent. De ouders kregen aanvankelijk acht jaar, maar ze gingen in beroep en kregen strafvermindering.

    Bron: Bier scheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    28-01-2009 om 21:45 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wegens de bezigheden voor mijn andere passie voor toneel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wegens de bezigheden voor mijn andere passie ‘amateurtoneel’, zal ik mij voorlopig vooral beperken tot sitaten uit de bierscheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom...maar wees gerust...bier blijft een passie...en lees de onderstaande blogberichten met evenveel plezier als alle andere…

     

    Oh ja, voor ik het vergeet, iedereen is uitgenodigd op mijn 120ste verjaardag op 2 oktober 2073. BE THERE!

    28-01-2009 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Belgisch bier populairder (25/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    De export van Belgisch bier steeg in 2006 met 15%, maar de Belgen dronken zelf 1,1% minder bier vooral door de afname van het horecabezoek door het rookverbod en nieuwe consumptiegewoonten. De bierproductie steeg echter met 6%. De Federatie van Bierbrouwers was dik tevreden en wees erop dat de toekomst van Belgisch bier in het buitenland ligt. Vooral de buitengewone diversiteit van de bieren is uniek in de wereld. De gemiddelde Belg drinkt elk jaar 89 liter bier, waarmee het gerstenat veruit de favoriete alcoholhoudende drank is. Meer dan de helft (55%) van de Belgische bierproductie wordt geëxporteerd. Samen produceren de Belgische brouwers in 2006 meer dan acht miljoen hectoliter.

    Bron: Bier scheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    25-01-2009 om 14:01 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mobiele bierbrigade (21/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Drie studenten uit Groningen konden na een avondje stappen geen afscheid nemen van het gerstenat en gingen er met de mobiele biertap van het etablissement vandoor. Ooggetuigen zagen de heren met de Grolschtap op straat zeulen, waarbij ze ook nog met het apparaat een auto raakten. Een taxischauffeur lichtte de politie in die de ‘mobiele bierbrigade’ voor het Universitair Medisch Centrum in Martinistad aantrof. De studenten werden meegenomen voor verhoor…en ter ontnuchtering.

    Bron: Bier scheurkalender 2009 van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    21-01-2009 om 22:02 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat is tripel (18/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Tripel, dat is een goudgeel bier met een hoog alcoholgehalte, variërend tussen 7 en 9,5 volumepercent alcohol, met een sterke moutsmaak en nogal zoet. Dit bier is vooral geliefd in Nederland en België, waar het in 1934 voor het eerst gebrouwen werd in  Westmalle (de moeder van alle tripels). Het is een bovengistend bier wat betekent dat tijdens het gistingsproces de gist niet neerslaat, maar boven komt drijven. De gisting vindt plaats in drie stadia: de hoofdgisting, de verdere gisting en tenslotte de hergisting in de fles. Vandaar de benaming tripel.

    Gezondheid en tot de volgende chill…

    18-01-2009 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Binge-drinkers riskeren dementie (14/01/2009)

    Overdadig alcohol drinken veroorzaakt verlies van hersenweefsel. Dr. Susan Gupta van het Chelsea and Westminster Hospital (Londen) vreest dat er een dementie epidemie op komst is, vooral in het Verenigd Koninkrijk, waar de binge-drinking cultuur snel om zich heen grijpt. Binge drinken is op korte tijd zoveel mogelijk alcohol drinken met de bedoeling dronken te worden.

    Tussen het begin van de jaren ’60 en het jaar 2000 verdubbelde in het VK het alcoholgebruik. Indien deze trend wordt verder gezet, zal er in het Verenigd Koninkrijk meer alcohol gedronken worden dan in enig ander Europees land, aldus de onderzoekers. Overdreven alcohol verbruik zou verantwoordelijk zijn voor een kwart van alle gevallen van Alzheimer dementie.

    Gegeven het neurotisch effect van alcohol en de bestendige toename van de consumptie per hoofd van de bevolking, zouden de toekomstige generaties een gevoelige verhoging van dementie kunnen beleven.

    Bron: British Journal of Psychiatry, 2008 -193 en WWW.bierengezondheid.be

    Aldus kan ik enkel herhalen: “Kunnen drinken, is weten wanneer ge moet stoppen!”...

    Tot de volgende chill…





    14-01-2009 om 21:01 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (09/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bompapatje’s bierindex

     

    Laatste update:

    -         Totaal aantal bieren = 1484

    -         Totaal aantal etiketten = 3748

    o       3441 losse etiketten

    o       307 flessen/vatjes

     

     

    -         vandaag bijgevoegd van n° 1461 t/m 1479

    -         geen steekkaarten aangepast

     

    Klik op de foto rechts bovenaan om de index te lezen

     

    09-01-2009 om 22:08 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Spaanse nonnen dronken bier (09/01/2009)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Om erachter te komen welke invloed gematigd bierverbruik heeft op de stofwisseling en de cholesterolspiegel, dronken vijftig Spaanse nonnen dagelijks een halve liter bier.

     In de eerste fase aten de nonnen wat ze altijd aten, maar dronken ze geen bier.

    Daarna kregen ze dagelijks een halve liter alcoholvrijbier bij hun normale dieet.

     In de derde fase slikten ze daar dagelijks twee hopcapsules bij, maar dronken ze geen bier meer.

     Het bleek dat matig bierverbruik de stofwisseling bevordert en de cholesterolspiegel doet dalen. Alcoholhoudend of alcoholvrij maakt niet uit.

    Nonnen zijn voor wetenschappers ideale proefkonijnen: ze hebben verantwoordelijkheidszin, leven regelmatig en eten evenwichtig...Of dat nog zo zou geweest zijn als ze die nonnen zwaar alcoholhoudend bier hadden laten drinken, weet ik zo nog niet...

    Tot de volgende chill

    09-01-2009 om 13:04 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-01-2009
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eigenaardige bieren 06/01/2009
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Rauchbier (of rookbier)

    van huisbrouwerij” De Dochter van de Korenaar” in Baarle- Hertog… Bravoure is de naam…Neen, het bier bevat geen nicotine, maar de naam komt van de Duitse mout die gerookt wordt boven een vuurtje van turf. Ook in Frankrijk en Schotland en naar ’t schijnt ook in Alaska wordt een soortgelijk rookbier gebrouwen. Bravoure is een bier van 6,5% alc.vol. met een zoet-bittere smaak…echt een biertje voor de koude winterdagen.

    Canabisbier  

    Een biolandbouwer uit Leuven brouwde het eerste Belgische hennepbier “Canabier” van 6% alc.vol.. Stoned zal je er niet van worden, want er zit geen THC in zoals in joints. Den Hopperd uit Westmeerbeek wou snel met de productie starten, maar moest wachten op een toelating van de Belgische regering…en dat heeft een tijdje geduurd natuurlijk. Trouwens in België is hennepbier niet legaal in tegenstelling tot in Frankrijk en Duitsland.

    Oesterbier en tomatenbier

    In 2007 werd in Zeeuwse Vlaanderen de beste amateurbieren van Nederland gekozen. Er werden zo’n 391 bieren getest in zes verschillende klassen. In de vrije klasse mocht dus alles, zelfs oesterbier en tomatenbier…maar die hebben bij mijn weten niet gewonnen…gelukkig maar…

    Bron: Bierscheur kalender 2009 van Bert van Zuilekom

    Tot de volgende chill…

    06-01-2009 om 22:28 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ik ben gelukkig mens (21/12/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ik ben een gelukkig mens, want ik heb meer dan één passie…En da’s niet aan iedereen gegeven.

    ’t Is daarom dat het soms wat stil is op mijnen blog. Met meerdere passies moet g’ uwen tijd een beetje verdelen, anders komt er van ’t één niks en van ‘t ander teveel…

    Dus niet panikere, want af en toe kom ik nog wel eens iets schrijven of mijn index verder aanvullen…

    Maar nu eerst en vooral werken aan onze eerstvolgende toneelproductie, waarvoor ik de regie in handen heb genomen…

    Tot chillens...

    21-12-2008 om 15:34 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    19-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.AB InBev mag de naam Bud niet gebruiken in Europa (19/12/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Dit is al de zoveelste episode in een lange juridische strijd om de merknamen Bud en Budweiser. Eerst had de brouwer toelating gekregen van het Europese merkenbureau OHIM  om het merk in de EU te registreren, maar na verzet van de Tsjechische brouwer Budvar heeft het Europees Hof van Justitie in eerste aanleg beslist om de goedkeuring van het OHIM ongedaan te maken.

    En dat is dus een dikke tegenslag voor AB InBev. Eén van de speerpunten in de strategie van de groep, die ontstond na de overname van Anhauser-Busch, is juist om te groeien door internationale ontplooiing van de oer-Amerikaanse merken Budweiser en Bud Light.

    Op basis van een uitspraak van het Europese Hof in 2007, heeft AB InBev in de EU wel al de rechten op de naam Budweiser. Voor de naam Bud Light zal dat misschien dus niet lukken en dat is niet onbelangrijk, want Bud Light is in volume belangrijker dan Budweiser. AB InBev heeft nog twee maanden om in beroep te gaan, maar of ze dat zullen doen, is niet duidelijk.

    Ja Stella, ’t is niet om dat ge nu First Lady bent, dat de kleintjes geen rechten hebben hé...

     

    19-12-2008 om 19:59 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwers en bijgeloof 12/12/2008
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Als de brouwer vroeger elementaire kennis tekort kwam, dan nam hij nogal eens zijn toevlucht tot magie ter bestrijding van onverklaarbare processen, zoals bijvoorbeeld het plotseling zuur worden van een brouwsel.

    Tegen het indringen van boze machten trachtte men zich zoveel mogelijk te beschermen. Zo werd het voor vele brouwers een traditie om tijdens het gistingsproces een kruis te hangen boven de gistkuip, terwijl ook het duivelbannende zout niet werd vergeten. Brandnetels, hoe fel ook als onkruid bestreden, stonden in hoog aanzien en in 1759 werd nog in volle ernst aanbevolen een flinke bos ervan op de rand van de kuip te leggen, waardoor het brouwsel zou worden beschermd tegen onweerschade.

    In Duitsland geloofde men zelfs dat allerlei fabelachtige dieren het de brouwers lastig konden maken. In de omgeving van Würtenberg was “Biermolch” zeer gevreesd. Men wist te vertellen dat het “dier” ongemerkt in de gelagerde vaten drong, om ze leeg te drinken en dan terug te vullen met een zuur, vergiftigd drab…

    Tot chillens?... er komt nag van dat…

     

    12-12-2008 om 16:23 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    07-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (06/12/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Bompapatje's bierindex

    Laatste update 06 december 2008 – 1600 uur

     

    Voorlopig totaal aantal bieren = 1.439

    Voorlopig totaal aantal etiketten = 3.626

     

    Om de index te openen moet je gewoon op de foto klikken rechts bovenaan onder de datum.

     

    Groetjes en tot chillens…

    07-12-2008 om 00:00 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    06-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Sinterklaas voor de bierliefhebbers (06/12/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Ja hoor, er bestaat een biertje speciaal voor Sinterklaas…SAMICHLAUS BIER…

    Dit is een speciaalbier van 14% alc.vol., alhoewel het van lage gisting is… geen watje dus…Samichlaus bier is één van de sterkste bieren ter wereld en staat zelfs vermeld in het Guinness Book of Records.

     In 1980 brouwde de Hürlimann brouwerij in Zwitserland dit bier voor het eerst, als gelegenheids-bier, nu brouwt de brouwerij het elk jaar op 6 december ter gelegenheid van het sinterklaasfeest. Voor het resultaat moet men dan tot het volgend bezoek van Sinterklaas wachten, want Samichlaus bier wordt een jaar lang gelagerd.

    Er werden aanvankelijk een blonde en een donkere versie van gebrouwen, maar nu brouwt men slechts nog de donkere versie. Het is een roodbruin bier, moutig zoet van smaak, maar die smaak wordt overheerst door de alcohol. Het uiteindelijk resultaat verschilt van jaar tot jaar en ook de periode waarin deze krachtpatser de tijd krijgt om te liggen, bepaalt een groot deel van de smaak... Ik heb nog het geluk gehad de blonde versie te proeven…

    Het gerucht gaat echter dat Samichlaus binnen de nieuwe agressieve groep niet langer meer gebrouwen wordt of zal worden… Maar mocht u echter de kans krijgen er toch nog ééntje op de kop te tikken, schenk het dan in een ijsgekoeld cognacglas…maar wees voorzichtig:”dit is heavy spul!!”

    Het staat nog niet in mijn bierindex, maar dat zal niet lang meer duren. To chillens…

    06-12-2008 om 16:03 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-12-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Laatste update bierindex (01/12/2008)

    Voorlopige stand:

    Totaal aantal bieren = 1433

    Totaal aantal etiketten = 3608

                        Losse etiketten = 3314

                        Flessen of vatjes = 294

    Nieuwsgierig ? Klik dan gewoon op de foto rechts bovenaan...

    01-12-2008 om 16:11 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    30-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Brouwen in vroegere tijden (30/11/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Vroeger hé, dan  zorgde elk huishouden zelf voor z’n eigen bier. Iedereen gebruikte zowat z’n eigen procedé en specifieke producten, waarvan ze uiteraard de geheimen niet prijsgaven. Dat geheim werd mondeling van vader op zoon doorgegeven.

    De oude Belgen, die brouwden een soort bier uit graangewassen en ze deden daar dan Kumijn bij voor de smaak. In de middeleeuwen brouwden ze nog altijd gelijk toen, alleen het kruiden gebeurde dan met gruit en grute. De handel in Grute kwam alleen de vorst toe – of wat hadde gedacht - en het “gruterecht” bepaalde dat ge alleen maar bier mocht brouwen als ge het grute gekocht had bij een erkend gruuthuis van de Heer. Straffer nog; er mocht zelfs geen bier ingevoerd worden dat niet voldeed aan het gruterecht.

    Ge ziet dat het kruiden van bier al heel oud is. De brouwers van toen wilde er hun product duurzamer en “hoofdiger” mee maken. Later, zowat in de 14de eeuw werd gruut langzaamaan vervangen door hop, waardoor het bier er een aangename, licht bittere smaak van kreeg en duurzamer werd omdat hop bederfwerende bestanddelen bevat. Maar nog steeds mocht niemand bier laten brouwen in een andere brouwerij dan één van de kasteelheer.

    Brouwerijen werden toen “Kam” genoemd. Vandaar de naam Kammenstraat in Antwerpen, omdat er zoveel brouwerijen gevestigd waren. Ook herbergen noemde men “Kammen”. Zij brouwden voor hun eigen zaak en voor particulieren, vooral dan herenboeren en burgers.

    Er waren wel streng voorschriften voor de kwaliteit en de maten van het bier, maar ook voor de tijd dat brouwen toegelaten was, want ’s zondags brouwen dat was ten strengste verboden. Ook op het innen van de accijnzen werd scherp toegekeken, want daarmee werden de financiële rechten van de stad, gemeente of land gediend.

    Het ligt voor de hand dat de toenmalige brouwerijen zeer eenvoudig, zeg maar primitief waren. In de kelders van deze vroege brouwerijen ademde men veel koolzuur in door het gistende bier. De lucht was er doortrokken van gist en biergeuren. De ondoorgrondbare natuur bleef meester over de versuikering en de gisting. Door de eeuwen heeft het brouwen, afhankelijk van zoveel atmosferische invloeden en van het onberekenbaar gedrag van de elementen plaats gehad in een geheimzinnig milieu, dat door de brouwer voor de buitenwereld zo mysterieus mogelijk werd gehouden.

    Wordt vervolgd…Tot dan…

    30-11-2008 om 16:58 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen. Belgisch bier op Thanksgiving (27/11/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Volgens de Amerikaanse krant Republican-American zouden alle Amerikanen in de plaats van wijn Belgisch bier moeten drinken met Thanksgiving.

    Vooral de trappistenbieren Chimay, Orval en Westmalle worden aangeraden, omdat die zeker zo goed smaken bij de traditionele Thanksgivingmaaltijd als een glas wijn.

    Zo zou het bruine trappistenbier Chimay Grand Réserve zeer goed passen bij de traditionele kalkoen.

    Bij de kalkoenvulling en de yams zou dan weer de Trappist Tripel het beste smaken.

    De Orval kan het beste bewaard worden voor bij visgerechten.

    Maar ook andere Belgische bieren worden aangeraden, zoals Duvel dat uitstekend zou staan bij een Thanksgivingdinner met Italiaanse ingrediënten.

    Voila, nu hoort ge’t ook eens van een ander…Belgisch bier kan best de concurrentie met wijn aan…

    Tot nog eens.

    27-11-2008 om 21:49 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2008
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.InBev moet Labatt USA verkopen (17/11/2008)
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Nu dacht ik toch dat Inbev zowat klaar was met de overname van Anheuser-Busch, maar niet dus…

    De Belgisch-Braziliaanse bierbrouwer moet nu van het Amerikaanse ministerie van justitie eerst zijn filiaal Labatt USA afstoten en een onafhankelijke derde partij een licentie verlenen om het biermerk Labatt (blue en light) in de VS te brouwen en te verkopen. Volgens de Amerikaanse autoriteiten zou de groep anders veel te groot worden en valt er een stuk concurrentie weg waardoor de kans groot is dat de consument z’n biertje duurder zal moeten betalen.

    Ondertussen hebben de aandeelhouders van AB op 12 november met een overweldigende meerderheid hun goedkeuring gegeven voor de transactie, dus staat er zo goed als niets meer in de weg, op een paar formaliteiten na, voor de definitieve afronding van de deal. Volgens de nieuwszender CNBC worden de laatste horden in de loop van volgende week genomen en zou de overname zelfs vervroegd afgerond worden…nog voor eind 2008…goed hé!?

    First lady worden is dus niet zo eenvoudig dan gedacht, maar ons Stellake is goed bezig…

    Tot chillens…

    17-11-2008 om 15:12 geschreven door Bompapatje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)




    Kom binnen, kom binnen; welkom op mijn blog! Ga toch zitten... moet u iets drinken?...

    Laatste update Bompapatje’s Bierindex op donderdag 12 maart 2015 = 2250 biertjes... en er volgen er nog!!!... Gezondheid!!
    Foto


    Mijn favorieten
  • seniorennet
  • Eliene's Blog
  • Bierblog
  • Rozemarijn
  • Tom's Blog
  • Paperclip
  • Pat. Probleim
  • Meeuw
  • dekijkvanKenza
  • Athea

    Inhoud blog
  • Wie kent nu niet dit gevoel
  • Als de storm is gaan liggen
  • Onrust en twijfels
  • Een biografisch schrijfseltje
  • Het dagdagelijkse leven van een gepensioneerde
  • Alweer een fijne dag met de kids
  • Herpakken
  • Waar word ik nu echt week van?
  • Vreugde is de sleutel tot geluk
  • ik kan niet slapen

    Foto

    Archief per maand
  • 07-2017
  • 06-2017
  • 05-2017
  • 03-2017
  • 02-2017
  • 01-2017
  • 12-2016
  • 11-2016
  • 10-2016
  • 09-2016
  • 08-2016
  • 07-2016
  • 05-2016
  • 02-2016
  • 12-2015
  • 11-2015
  • 10-2015
  • 09-2015
  • 08-2015
  • 07-2015
  • 06-2015
  • 05-2015
  • 04-2015
  • 03-2015
  • 02-2015
  • 01-2015
  • 12-2014
  • 11-2014
  • 10-2014
  • 09-2014
  • 08-2014
  • 07-2014
  • 06-2014
  • 05-2014
  • 04-2014
  • 03-2014
  • 02-2014
  • 01-2014
  • 12-2013
  • 11-2013
  • 10-2013
  • 09-2013
  • 08-2013
  • 06-2013
  • 05-2013
  • 04-2013
  • 03-2013
  • 02-2013
  • 01-2013
  • 10-2012
  • 05-2012
  • 01-2012
  • 12-2011
  • 02-2011
  • 10-2010
  • 09-2010
  • 08-2010
  • 07-2010
  • 06-2010
  • 05-2010
  • 04-2010
  • 03-2010
  • 02-2010
  • 01-2010
  • 12-2009
  • 11-2009
  • 10-2009
  • 09-2009
  • 08-2009
  • 07-2009
  • 06-2009
  • 05-2009
  • 04-2009
  • 03-2009
  • 02-2009
  • 01-2009
  • 12-2008
  • 11-2008
  • 10-2008
  • 09-2008
  • 08-2008
  • 07-2008
  • 06-2008
  • 05-2008
  • 11--0001


    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!