Pikante paprika schotelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 gele en 1 rode paprika
200 à 300 gram gerookte kipfilet (of gerookte ham)
2 eetlepels sesamzaad
50 gr. boter
1 eetlepel mosterd
noedels plus minus 100 gram per persoon
200 gram gorgonzola
1/8 l. melk
2 eetlepels creme fraiche
1 eierdooier
1 eetlepel majoraan
peper en zout
3 eetlepels geraspte kaas
Bereiding:
De paprika's en de ham/of kip kleinsnijden, uiteraard de paprika's eerst wassen.
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Sesamzaad in een koekenpan zonder boter roosteren, dan boter smelten en de mosterd met een garde er doorroeren.
Noedels beetgaar koken, uit laten lekken en een klein beetje olie er door mengen.
Gorgonzola met de melk en creme fraich/eierdooier tot een glad papje roeren.
Op smaak brengen met peper en zout en majoraan.
Kaascreme met de paprika's, kipfilet/of ham en noedels mengen.
Ovenschaal invetten en hiermee vullen, mosterd-sesamboter erover gieten en de geraspte kaas er overheen strooien.
25 minuten laten bakken.
Je kunt dit gerecht van te voren klaarmaken, alleen dan de geraspte kaas er later bijdoen.
Eet smakelijk,
|