Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
20-11-2005
Droom zacht
Het weekend is weeral voorbij. Wat gaat dat toch vlug. Morgen zijn wij er weer met nieuwe recepten, moppen en andere leuke dingen.
Wij hebben bezoek gehad deze namuddag van mama Christa haar zuster Marleen en schoonbroer Mario. Het ging over de voorbereiding van de plechtige communnie van Dennis. Hij doet die samen met Kimberly, de jongste dochter van Marleen & Mario. Wat daar allemaal bij komt kijken zeg. Ik heb ondertussen mijn douche gehad en daarna heeft Marleen mij heerlijk geknuffeld. Zo meteen gaan wij weer eten en daarna weer lekker spelen. Ik kom vanavond weer terug.
Een koppel op weg huiswaarts na een vermoeiende vakantie besluit om wat uit te rusten in een hotelletje langs de weg.
Ze vragen de receptionist om hen over vier uur weer te wekken.
Bij het vertrek krijgen ze een rekening gepresenteerd van 350 euro. De man ontsteekt in woede.
De receptionist en de manager vertellen dat dit de standaardtarieven zijn.
Het hotel beschikt over een riante sauna met massage, een zwembad met jacuzzi, allemaal ter beschikking van de geëerde gasten.
Elke avond een optreden van de beste artiesten uit Parijs, Londen en Amsterdam.
De man zegt dat ze daar geen gebruik van hebben gemaakt.
De manager blijft echter bij zijn verhaal:"Het is hier, dus u had er kunnen gebruik van maken". De man schrijft morrend een check uit en overhandigt die aan de manager.
Daarop roept deze verbaasd uit:'! Maar mijnheer, dit is een check voor slechts 100 euro!!' Klopt', zegt de man, 'Ik heb u 250 euro in rekening gebracht voor het slapen met mijn vrouw'.
Maar dat heb ik niet gedaan', roept de manager verontwaardigd.
Tja', antwoordt de man, 'Ze was hier, dus u had er kunnen gebruik van maken".
Het is hier echt aangenaam nu. Dennis is bezig met zijn Gameboy, mama Christa rust even uit en papa Ronny zit natuurlijk weer aan de pc. Ik zie het nog gebeuren dat hij daar vastgroeid.
Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen.
De boter smelten in een braadpan, de stronkjes witloof naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken.
Het witbier erop gieten, kruiden met peper en zout en op smaak brengen met vleesextract.
Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.
Het vel van de eendenborstfilets enkele keren insnijden tot op het vlees en aan de velkant aanbakken in een pan met antikleeflaag.
Kruiden met peper en zout, in een ovenschaal leggen en 20 minuten laten bakken in de oven. Het meeste eendenvet weggieten en het vlees flamberen met cognac.
Het fijngehakt sjalotje erdoor roeren en blussen met het kookvocht van het witloof. Eendenborst en witloof warm houden in de witloofpan en de saus tot op een derde inkoken.
Opdienen met gekookte aardappelen en bestrooien met gehakte peterselie.
Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade
Ingrediënten voor 4 personen
80 g suiker 1 eierdooier 1 ei 125 g chocolade (puur) 2.5 dl slagroom 200 g chocolade (puur)
Meng de eierdooier met het ei en de suiker.
Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.
Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.
Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.
Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.
Smelt de rest van de chocolade.
Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf.
De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.
Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.
Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.
Hier zijn de langslapers weer. Dennis is enkele boodschappen gaan doen. Zo kunnen we straks weer genieten van heerlijke belegde broodjes. Ik wens iedereen een aangename zondag toe.
Ik wens aan iedereen een goeieavond en als u aan tafel zit smakelijk eten. Voor Dennis was het balen deze namiddag. Zijn vriendje kon niet komen om te spelen. Hij heeft dan maar meegeholpen om mijn kooi weer eens een poetsbeurt te geven. Straks gaat men hier ook aan tafel en kunnen ze hier genieten van een heerlijke pizza. Voor mij word het weer lekker lang spelen vanavond. Ik kom straks nog eens terug.
sesamolie 10 stukjes suikerriet (vers) van ca. 7 cm 250 g ijsbergsla 10 blaadjes basilicum 10 takjes koriander 10 blaadjes munt 500 g garnalen (rauw) 100 g gehakt (varkensgehakt) 1 theelepel zout peper (zwarte peper) 1 eiwit 2 eetlepels uien (fijngehakt) 2 eetlepels knoflook (fijngehakt) 0.5 eetlepel gember (geraspt) 1 theelepel maïzena 2 theelepels suiker 0.5 eetlepel vissaus
Deze heerlijke hapjes zijn in Vietnam bekend als 'chao tom'.
Ze kunnen tevoren worden gemaakt en worden op het laatste moment geroosterd.
Het is een ideaal en erg origineel voorgerecht.
De suikerrietstengels kunnen worden vervangen door dikke bamboestokjes en worden voor gebruik 15 minuten in koud water geweekt.
Hak de garnalen met een keukenbijltje of een scherp mes grof en hak ze daarna tot een pasta. Schep in een kom en meng de overige ingrediënten voor de garnalenpasta erdoor: het varkensgehakt, het zout, een snuifje versgemalen zwarte peper, het eiwit, de fijngehakte bosui, de knoflook, de versgeraspte gemberwortel, de maïzena, de suiker en de vissaus.
Voeg wat extra maïzena toe als het mengsel te vochtig mocht zijn.
Dit kan ook in de foodprocessor gebeuren.
Tot zover kan het recept een aantal uren tevoren worden voorbereid, maar dan moet de pasta met plastic folie worden afgedekt en tot verder gebruik in de koelkast worden bewaard.
Bestrijk de handen licht met sesamolie.
Neem circa 2 eetlepels van het garnalenmengsel en vorm dit rond een stukje suikerriet zodat er aan de boven- en onderkant circa 1 cm vrij blijft.
Herhaal deze procedure met de resterende garnalenpasta en stukken suikerriet.
Er moeten ongeveer 10 porties zijn.
Zet de stoompan klaar of zet een rekje in een wok of een grote pan en giet een laagje water van 5 cm wate erin.
Breng het water op hoog vuur aan de kook.
Leg de garnalenhapjes op een hittebestendige schaal en zet die in de stoompan of op het rekje. Draai het vuur laag en zet een deksel op de wok of de pan.
Laat 3 minuten zachtjes stomen.
De spiesjes kunnen tot hier worden voorbereid.
Steek voor de spiesjes worden geserveerd de barbecue aan of verhit de grilpan of de ovengrill voor.
Rooster de garnalenspiesjes als de houtskool met een wit aslaagje is bedekt of als de grillpan of de grill heel heet zijn circa 3 minuten per kant.
Leg de spiesjes op een voorverwarmde schaal en serveer ze meteen.
Verwijder om ze te eten de garnalenpasta van de rietspiesjes, rol met een paar plukjes kruiden in een slablad en dip de pakketjes in een dipsaus.
Wie wil kan uiteraard ook op het suikerriet kauwen.
Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak
Ingrediënten voor 4 personen
800 g zeeduivelfilet 250 g oesterzwammen 1 bakje tuinkers 1.5 dl room 1 dl wijn (wit/droog) 100 g boter (bakboter) 1 pastinaak 2 eetlepels dragon (fijngehakt) nootmuskaat peper zout
Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.
De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.
Het stoofvocht afgieten en opvangen.
De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.
Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.
Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.
Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.
De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.
Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.
De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.
Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.
In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.
Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.
Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.
Broodpudding
Ingrediënten voor 4 personen
5 eieren 12 sneetjes wit brood 2 dl melk (halfvol) 200 g suiker 60 g rozijntjes kaneelpoeder 1 eiwit 150 g suiker
De suiker losroeren in de warme melk.
De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.
Een half uurtje laten rusten.
De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.
Dit mengsel door het broodpapje roeren.
De oven voorverwarmen op 200 graden.
Een bakvorm insmeren met zachte boter.
Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken.
De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen.
Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.
Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.
Tip: deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.
Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht.
Wat hebben wij weer lang geslapen zeg. Vandaag komt er weer een vriende spelen met Dennis. Het word dus weer een druk gedoe. Voor de mensen die graag koken is er weer het menu van de dag en ook nog een extra recept. Lachen doen we ook en dan nog wel met Garfield.. Voorlopig tot zo ver. Straks kom ik weer eens terug.
Nu heb ik wel heel lang mogen spelen zeg. Ik heb ook spannend zitten kijken naar een gevecht van Dragonball-Z. Dat is een playstationspelletje. Dennis heeft natuurlijk weer gewonnen. Ik ga slapen nu want ik ben moe. Ik wens iedereen een fijne nachtrust. Tot later.
Hier ben ik weer even. Straks word er hier weer lekker gegeten. Fritjes met gyros. Ik mag ook weer een fritje mee eten. Daarna is het weer tijd om te spelen en deze keer weer wat langer want het is weekend. Later op de avond kom ik weer terug.
Hier zijn we weer. Ik ben al vroeg op deze keer. Ik voel dat het een leuke dag word vandaag. Het is trouwens weeral de laatste werkdag van deze week. Lang leve het weekend.
Ik heb mij weer goed geamuseerd. Ik heb een mooi plek gevonden om mijn verenpak mooi op te poetsen. Weet je waar? Bovenop papa Ronny zijn hoofd. Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel meer pluimen heb dan dat er haren op papa Ronny zijn hoofd staan. Als dat zo verder gaat dan heb ik later nog een leuke glijbaan. Voor wie nog geen zin heeft om te gaan slapen nog veel plezier gewenst en voor de andere een goede nachtrust. Tot morgen.
Het was druk deze namiddag. Er was een man met diepvriesproducten bracht bij ons. Mijn kooi is ook weer mooi gepoetst. Zoals gewoonlijk ondertussen een lekkere douce en voor mijn maaltijd werd ook gezorgd. Dennis was de hele dag thuis omdat het studiedag was voor de leerkrachten van zijn school. Dennis mocht dan wat boodschappen gaan doen. Hij is nu druk bezig met zijn nieuw spelletje voor playstation 2. Het is iets van Dragonball-Z. Ik hou mij daar natuurlijk niet mee bezig. Ik ga na het avondeten weer lekker kunnen rondvliegen. Zo, tot straks maar weer.
Bereiding 1. Pel en snipper de uien en de knoflook.
Schil de gember en hak hem fijn.
Maak de peultjes en de champignons schoon.
Snijd de champignons in plakjes.
Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit.
Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.
2. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien 3 minuten met de knoflook en de gemberwortel.
3. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.
4. Bak de peultjes 3 minuten mee en voeg de champignons toe.
Bak alles nog 1 minuut op een hoog vuur.
5. Voeg 2½ dl water, het bouillontablet, het limoensap en de vissaus toe en breng alles aan de kook.
Laat de peultjes op een laag vuur beetgaar koken.
6. Roer de bosui en de limoenrasp erdoor.
7. Bind het vocht met de met water losgeroerde maïzena.
Lekker met pandanrijst.
Bereidingswijze roerbakken
Kleine stukjes vlees kunnen heel gemakkelijk en snel worden bereid in een wadjan (uit Indonesië) of in een wok (uit China). Dit is een wijde pan met een ronde bodem (meestal gemaakt van plaatstaal of gietijzer of met een anti-aanbaklaag). Door de vorm van de pan is minder vet bij de bereiding nodig.
Laat boter of olie op temperatuur komen in de wadjan of wok en schroei het vlees op hoog vuur snel dicht, zodat opname van overtollig vet wordt voorkomen.
Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer zodat het geen kans krijgt aan te bakken.
Het is lekker om net voor het opdienen nog een scheutje ketjap of sojasaus toe te voegen voor een extra pittige smaak.
Bijzonderheden Varkensvleesreepjes kunnen goed worden bereid in wok of wadjan.
Smaakidee U kunt zelf shoarma maken van varkensvleesreepjes door shoarmakruiden en reepjes verse rode en groene paprika toe te voegen.
Wist u dat... Varkensvlees lang niet zo vet is als vaak wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.
Petrus, gefrustreerd doordat hij nogal eens wat hemelaars alsnog de lange reis naar beneden moet aanzeggen, stelt Lucifer voor om een brug te bouwen tussen de hemel en de hel, zodat de reis vlotter verloopt en om ook wat aan de files te doen.
Zo wordt afgesproken.
Petrus en Lucifer spreken af om ieder te beginnen met de bruggenbouw en iedere maand werkoverleg te hebben, voor het eerst bij Petrus.
Na een maand het eerste werkoverleg.
Lucifer: Nou, het gaat erg goed en voortvarend, iedereen is vurig aan het werk, het bruggenhoofd is al af en de eerste brugdelen naar boven liggen er al.
Maar Petrus, hier bij jou zie ik nog niet veel , hoe zit dat?
Petrus, teleurgesteld, zegt: Ja, Lucifer, ik ben direct in actie gekomen, ik heb hier overal gezocht, maar ik kan hier geen aannemer vinden .
4 eieren 0.4 dl melk (halfvol) peper zout 100 g boter (bakboter) 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 200 g oesterzwammen
De eieren klutsen met melk, peper en zout.
De oesterzwammen afborstelen en in kleine stukjes snijden.
De oesterzwammen samen met de garnalen kort aanfruiten in de hete boter en overgieten met de eierstruif.
Bakken tot een sappige omelet en de pan geregeld heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen.
Op een warm bord laten glijden en serveren.
Witte bonen in tomatensaus
Ingrediënten voor 4 personen
250 g witte bonen (gedroogd) 15 dl water 2 takjes bonenkruid 4 sneetjes spek (gezouten) 1 ui 2 cl olijfolie (extra vierge) 10 g bloem (tarwebloem) 70 g tomatenpuree peper zout 1 eetlepel marjolein (fijngehakt) 0.2 dl room
De bonen wassen en de avond van tevoren in de week zetten in zoveel water dat ze onderstaan.
De bonen 's anderendaags met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook brengen.
Met het deksel op de pan een uur laten koken.
Afgieten en het kookvocht opvangen.
De bonen overscheppen in een warme schotel.
Het spek en de ui in kleine blokjes snijden en aanfruiten in de olie.
Bestuiven met bloem en nog even op het vuur laten.
Al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen toevoegen.
De saus afwerken met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.
Onder af en toe roeren de saus nog vijf minuten zachtjes laten koken.
Tenslotte de room toevoegen en het geheel over de bonen gieten.
Serveren met gekookte aardappelen en gehakt.
Kippenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
12 eierdooiers 1.2 dl water 180 g suiker 180 g amandelpoeder 300 g broodkruim kaneelpoeder 100 g bloem (tarwebloem) 75 g boter (roomboter) 25 g boter (bakboter)
De suiker en het water tot een stroopje koken.
Laten afkoelen.
Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.
Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.
1 uur laten opstijven in de koelkast.
Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.
Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.
Wat zijn we weer laat he. Er is wel al het een en ander gedaan hier. Ik heb mijn ontbijt al gehad alsook de poezen, de hond en de vissen. De melkboer is ook al langs geweest. Zo meteen komt er hier weer het menu van de dag en misschien nog een extra recept. Een mop komt er ook nog en ook een leuke cartoon. En papa Ronny gaat er nog een mooi figuurtje bijplaatsen. Zo, tot straks maar weer.
Ik wens iedereen een prettige avond. Ik ga straks lekker spelen. Papa Ronny amuseert zich aan de pc. Mama Christa doet wat naaiwerk en Dennis kijkt naar een DVD.
Deze voormiddag was er een klein ongelukje. Men was aan het strijken en door een verkeerde beweging viel het strijkijzer op de grond. Even was er paniek maar gelukkig mankeerde er niets aan dat ding. Sterk strijkijzer moet ik zeggen. Dat was het weer even. Graag tot straks.
Hij wandelt met het stamhoofd door het bos, ze proberen met elkaar te praten.
Bij een boom zegt de missionaris: "Boom"
Het stamhoofd begrijpt het en zegt ook aarzelend "boom".
Bij een geurige bloem aan een liaanstengel zegt de missionaris "bloem".het stamhoofd knikt en zegt "bloem".
Ze lopen verder, verschillende dingen een naam gevend, tot ze onder een paar struiken een man en vrouw bezig zien met de voortplanting.
Het stamhoofd reageert opgewonden; de missionaris roept na enig nadenken: "man op fiets". Het stamhoofd grijnst, pakt een pijl en boog en schiet de man dood.
Tegen de missionaris, die als versteend toekijkt, zegt hij: Mijn fiets".