Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het weekend is weeral voorbij.
    Wat gaat dat toch vlug.
    Morgen zijn wij er weer met nieuwe recepten, moppen en andere leuke dingen.

    20-11-2005 om 23:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben bezoek gehad deze namuddag van mama Christa haar zuster Marleen en schoonbroer Mario.
    Het ging over de voorbereiding van de plechtige communnie van Dennis.
    Hij doet die samen met Kimberly, de jongste dochter van Marleen & Mario.
    Wat daar allemaal bij komt kijken zeg.
    Ik heb ondertussen mijn douche gehad en daarna heeft Marleen mij heerlijk geknuffeld.
    Zo meteen gaan wij weer eten en daarna weer lekker spelen.
    Ik kom vanavond weer terug.

    20-11-2005 om 18:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    HOTELREKENING....

    Een koppel op weg huiswaarts na een vermoeiende vakantie besluit om wat uit te rusten in een hotelletje langs de weg.

    Ze vragen de receptionist om hen over vier uur weer te wekken.

    Bij het vertrek krijgen ze een rekening gepresenteerd van 350 euro. De man ontsteekt in woede.

    De receptionist en de manager vertellen dat dit de standaardtarieven zijn.

    Het hotel beschikt over een riante sauna met massage, een zwembad met jacuzzi, allemaal ter beschikking van de geëerde gasten.

    Elke avond een optreden van de beste artiesten uit Parijs, Londen en Amsterdam.

    De man zegt dat ze daar geen gebruik van hebben gemaakt.

    De manager blijft echter bij zijn verhaal:"Het is hier, dus u had er kunnen gebruik van maken". De man schrijft morrend een check uit en overhandigt die aan de manager.

    Daarop roept deze verbaasd uit:'! Maar mijnheer, dit is een check voor slechts 100 euro!!' Klopt', zegt de man, 'Ik heb u 250 euro in rekening gebracht voor het slapen met mijn vrouw'.

    Maar dat heb ik niet gedaan', roept de manager verontwaardigd.

    ‘Tja', antwoordt de man, 'Ze was hier, dus u had er kunnen gebruik van maken".

    20-11-2005 om 13:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Croque boem boem

    Een heel lekkere variant op de doorsnee tosti, of "Croque" met ham en kaas, is de Tosti Boem Boem.

    Op de gebruikelijke Tosti, doe je, als ie gebakken is, een flinke lepel spagetti-saus. Heel lekker, met of zonder gemalen kaas erboven op.

    Een tip, voor de dames en heren die daags voordien spagetti hebben klaargemaakt, en saus over hebben. Smakelijk !

    20-11-2005 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Zondag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is hier echt aangenaam nu.
    Dennis is bezig met zijn Gameboy, mama Christa rust even uit en papa Ronny zit natuurlijk weer aan de pc.
    Ik zie het nog gebeuren dat hij daar vastgroeid.

    20-11-2005 om 13:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor ieder een fijne middag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    klik op het plaatje

    20-11-2005 om 13:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje

    20-11-2005 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade met kwartel, spek en truffel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kwartels
    1 krop sla (eikenblad)
    1 krop sla
    200 g sla (raketsla)
    1 aardappel (Bintje)
    6 sneetjes spek (gezouten)
    15 g truffel
    2 cl balsamicoazijn
    1 cl amandelolie
    3 cl sojaolie
    peper
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    zout (grof)
    10 g kervel
    olijfolie om te bakken

     

    Snijd het borstvlees van de kwartels af en snijd de filets in twee, ontbeen de boutjes en ontvel alles.

    Was de sla en pluk er stukjes af.

    Maak een vinaigrette van de balsamicoazijn, amandelolie en sojaolie.

    Breng op smaak met zout, peper en een beetje honing.

    Klop het geheel tot het zout is opgelost.

    Schil de aardappel en snijd er met een dunschiller dunne plakjes af en frituur ze in olie van 125°C bruin en krokant.

    Bak het spek in wat olie.

    Bestrooi het kwartelvlees met peper en zout en voeg het toe aan het spek.

    Braad het even aan.

    Meng de vinaigrette door de sla en schik sla, kwartel, aardappelchips op een bord.

    Leg het spek er bovenop.

    Schaaf er wat truffel over en besprenkel met de vinaigrette.

    Maal er wat zeezout en zwarte peper over.

     

     

    Geflambeerde eendenborstfilet met witloof en witbier

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 stronkjes witloof
    50 g boter (bakboter)
    12.5 cl witbier
    peper
    zout
    1 mespuntje vleesextract
    2 eendenborstfilets
    5 eetlepels cognac
    1 sjalot
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen.

    De boter smelten in een braadpan, de stronkjes witloof naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken.

    Het witbier erop gieten, kruiden met peper en zout en op smaak brengen met vleesextract.

    Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.

    Het vel van de eendenborstfilets enkele keren insnijden tot op het vlees en aan de velkant aanbakken in een pan met antikleeflaag.

    Kruiden met peper en zout, in een ovenschaal leggen en 20 minuten laten bakken in de oven. Het meeste eendenvet weggieten en het vlees flamberen met cognac.

    Het fijngehakt sjalotje erdoor roeren en blussen met het kookvocht van het witloof. Eendenborst en witloof warm houden in de witloofpan en de saus tot op een derde inkoken.

    Opdienen met gekookte aardappelen en bestrooien met gehakte peterselie.

     

     

    Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    80 g suiker
    1 eierdooier
    1 ei
    125 g chocolade (puur)
    2.5 dl slagroom
    200 g chocolade (puur)

     

    Meng de eierdooier met het ei en de suiker.

    Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.

    Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.

    Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.

    Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.

    Smelt de rest van de chocolade.

    Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf.

    De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.

    Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.

    Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.

     

    20-11-2005 om 13:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bijna middag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn de langslapers weer.
    Dennis is enkele boodschappen gaan doen.
    Zo kunnen we straks weer genieten van heerlijke belegde broodjes.
    Ik wens iedereen een aangename zondag toe.

    20-11-2005 om 11:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo, het zit er weeral op.
    Voor allen die uitgaan deze nacht, wees voorzichtig, en degene die slapen gaan een aangename nachtrust.
    Graag tot morgen.

    20-11-2005 om 00:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Wat velen doen op zaterdagavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2005 om 18:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wens aan iedereen een goeieavond en als u aan tafel zit smakelijk eten.
    Voor Dennis was het balen deze namiddag.
    Zijn vriendje kon niet komen om te spelen.
    Hij heeft dan maar meegeholpen om mijn kooi weer eens een poetsbeurt te geven.
    Straks gaat men hier ook aan tafel en kunnen ze hier genieten van een heerlijke pizza.
    Voor mij word het weer lekker lang spelen vanavond.
    Ik kom straks nog eens terug.

    19-11-2005 om 18:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Taart
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wie heeft er zin in een stukje taart?

    19-11-2005 om 15:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Groot

     

    - Werk jij in een groot bedrijf, Karel?

    -  Ja hoor!

    Het duurt minstens een week voor een roddel van de jongste bediende bij de directeur raakt.

    19-11-2005 om 14:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boerenomelet

     

    Ingrediënten

    2 eieren

    1 tomaat

    50 g champignons

    0.5 ui

    80 g gekookte aardappelen

    20 gr magere kaas

    1 kl boter of margarine

    1 kl gehakte bieslook

    1 snee brood

    1 kl gehakte peterselie

    peper

    paprikapoeder

     

    De tomaat en de champignons wassen en fijnsnijden.

    In een pan de gesnipperde ui, de champignons en de kleingesneden aardappelen in de boter of margarine fruiten.

    De blokjes tomaat toevoegen.

    De eieren loskloppen met 2 eetlepels water.

    Vervolgens de peterselie, de bieslook, de blokjes kaas en wat peper en of paprikapoeder toevoegen.

    De eieren over de champignons en de aardappelen gieten en op een zacht vuurtje bakken. Opdienen met een snee brood erbij.

    19-11-2005 om 14:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-11-2005 om 13:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vietnamese spiesjes met garnalenpasta

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    sesamolie
    10 stukjes suikerriet (vers) van ca. 7 cm
    250 g ijsbergsla
    10 blaadjes basilicum
    10 takjes koriander
    10 blaadjes munt
    500 g garnalen (rauw)
    100 g gehakt (varkensgehakt)
    1 theelepel zout
    peper (zwarte peper)
    1 eiwit
    2 eetlepels uien (fijngehakt)
    2 eetlepels knoflook (fijngehakt)
    0.5 eetlepel gember (geraspt)
    1 theelepel maïzena
    2 theelepels suiker
    0.5 eetlepel vissaus

     

    Deze heerlijke hapjes zijn in Vietnam bekend als 'chao tom'.

    Ze kunnen tevoren worden gemaakt en worden op het laatste moment geroosterd.

    Het is een ideaal en erg origineel voorgerecht.

    De suikerrietstengels kunnen worden vervangen door dikke bamboestokjes en worden voor gebruik 15 minuten in koud water geweekt.

    Hak de garnalen met een keukenbijltje of een scherp mes grof en hak ze daarna tot een pasta. Schep in een kom en meng de overige ingrediënten voor de garnalenpasta erdoor: het varkensgehakt, het zout, een snuifje versgemalen zwarte peper, het eiwit, de fijngehakte bosui, de knoflook, de versgeraspte gemberwortel, de maïzena, de suiker en de vissaus.

    Voeg wat extra maïzena toe als het mengsel te vochtig mocht zijn.

    Dit kan ook in de foodprocessor gebeuren.

    Tot zover kan het recept een aantal uren tevoren worden voorbereid, maar dan moet de pasta met plastic folie worden afgedekt en tot verder gebruik in de koelkast worden bewaard.

    Bestrijk de handen licht met sesamolie.

    Neem circa 2 eetlepels van het garnalenmengsel en vorm dit rond een stukje suikerriet zodat er aan de boven- en onderkant circa 1 cm vrij blijft.

    Herhaal deze procedure met de resterende garnalenpasta en stukken suikerriet.

    Er moeten ongeveer 10 porties zijn.

    Zet de stoompan klaar of zet een rekje in een wok of een grote pan en giet een laagje water van 5 cm wate erin.

    Breng het water op hoog vuur aan de kook.

    Leg de garnalenhapjes op een hittebestendige schaal en zet die in de stoompan of op het rekje. Draai het vuur laag en zet een deksel op de wok of de pan.

    Laat 3 minuten zachtjes stomen.

    De spiesjes kunnen tot hier worden voorbereid.

    Steek voor de spiesjes worden geserveerd de barbecue aan of verhit de grilpan of de ovengrill voor.

    Rooster de garnalenspiesjes als de houtskool met een wit aslaagje is bedekt of als de grillpan of de grill heel heet zijn circa 3 minuten per kant.

    Leg de spiesjes op een voorverwarmde schaal en serveer ze meteen.

    Verwijder om ze te eten de garnalenpasta van de rietspiesjes, rol met een paar plukjes kruiden in een slablad en dip de pakketjes in een dipsaus.

    Wie wil kan uiteraard ook op het suikerriet kauwen.

     

     

    Zeeduivel met oesterzwammen en pastinaak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zeeduivelfilet
    250 g oesterzwammen
    1 bakje tuinkers
    1.5 dl room
    1 dl wijn (wit/droog)
    100 g boter (bakboter)
    1 pastinaak
    2 eetlepels dragon (fijngehakt)
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.

    De zeeduivelfilets erin leggen met de dunne zijde naar het midden van de schaal, op smaak brengen met peper en zout, afdekken en vijf minuten laten garen bij 850W.

    Het stoofvocht afgieten en opvangen.

    De oesterzwammen schoonborstelen, in reepjes snijden en rondom de zeeduivelfilets leggen. Enkele boterklontjes errond schikken en opnieuw kruiden met peper en zout.

    Het geheel bevochtigen met de wijn en tweederde van de room.

    Afdekken en nogmaals vijf minuten laten garen bij 850 W.

    Uit de magnetron halen en nog twee minuten laten nagaren.

    De zeeduivelfilets uithalen en warm houden.

    Het stoofvocht bij de oesterzwammensaus gieten, even inkoken, eventueel binden en de saus afwerken met gehakte dragon.

    De pastinaak schillen en in dunne schijfjes snijden.

    Op smaak brengen met wat nootmuskaat, peper en zout.

    In een lage magnetronschaal schikken en bevochtigen met de resterende room en wat gesmolten boter.

    Afdekken en vijf minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Een bedje van pastinaakschijfjes op warme borden schikken, de zeeduivelfilet erop leggen, napperen met saus en garneren met tuinkers.

     

    Broodpudding

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eieren
    12 sneetjes wit brood
    2 dl melk (halfvol)
    200 g suiker
    60 g rozijntjes
    kaneelpoeder
    1 eiwit
    150 g suiker

     

    De suiker losroeren in de warme melk.

    De korsten van het oud brood snijden en daarover de zoete melk gieten.

    Een half uurtje laten rusten.

    De eieren klutsen en er de gespoelde rozijnen en wat kaneelpoeder bijvoegen.

    Dit mengsel door het broodpapje roeren.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Een bakvorm insmeren met zachte boter.

    Hierin het broodmengsel gieten en 50 minuten laten bakken.

    De broodpudding storten op een rooster en laten afkoelen.

    Glazuur maken met het stevig opgeklopte eiwit en de fijne suiker.

    Over de broodpudding uitstrijken om te laten opstijven.

    Tip: deze broodpudding is ook zeer lekker wanneer in het broodpapje gehakte nootjes of enkele lepels aardbeienconfituur worden geroerd.

    Ook eiergelei (of lemon curd) gaan goed samen met dit gerecht.

     

    19-11-2005 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Een goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat hebben wij weer lang geslapen zeg.
    Vandaag komt er weer een vriende spelen met Dennis.
    Het word dus weer een druk gedoe.
    Voor de mensen die graag koken is er weer het menu van de dag en ook nog een extra recept.
    Lachen doen we ook en dan nog wel met Garfield..
    Voorlopig tot zo ver.
    Straks kom ik weer eens terug.

    19-11-2005 om 13:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Droom zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu heb ik wel heel lang mogen spelen zeg.
    Ik heb ook spannend zitten kijken naar een gevecht van Dragonball-Z.
    Dat is een playstationspelletje.
    Dennis heeft natuurlijk weer gewonnen.
    Ik ga slapen nu want ik ben moe.
    Ik wens iedereen een fijne nachtrust.
    Tot later.

    19-11-2005 om 00:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier ben ik weer even.
    Straks word er hier weer lekker gegeten.
    Fritjes met gyros.
    Ik mag ook weer een fritje mee eten.
    Daarna is het weer tijd om te spelen en deze keer weer wat langer want het is weekend.
    Later op de avond kom ik weer terug.

    18-11-2005 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Joepie! Weekend!
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2005 om 16:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kiekeboe
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    18-11-2005 om 14:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Smakelijk eten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij gaan weer lekker genieten van heerlijk vers brood.

    18-11-2005 om 12:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    wat is eigenlijk schimmel

    Mama," vraagt Liesje. "wat is eigenlijk een schimmel?"

    "Een schimmel, liefje, dat is een heel wit paard, net als dat van Sinterklaas."

    "Waarom moet dat paard van Sinterklaas dan per see op mijn boterham zitten?!"

    18-11-2005 om 09:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bavarois van gerookte paling

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g rivierpaling (gerookt)
    2 dl room
    1 dl melk (halfvol)
    1 citroen
    nootmuskaat
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    1 eetlepel zalmeitjes
    1 paprika (rood)
    2 tomaten
    1 preiwit
    peper
    zout
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)

     

    De melk koken en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    De gelatine weken in koud water, uitknijpen en bij de melk voegen.

    De paling in schijfjes snijden, enkele schijfjes apart houden en de rest fijnmalen en door de melk roeren.

    Ten slotte de lichtjes opgeklopte room toevoegen en volgens smaak bijkruiden, in vormpjes gieten en laten afkoelen.

    De saus maken van de paprika, de tomaten, de prei, de kruiden en het basilicum.

    De saus en de bavarois op het bord schikken.

    Garneren met een schijfje gerookte paling en zalmeitjes.

     

     

    Mignongebraad met look en oesterzwammen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    6 teentjes knoflook
    3 dl room
    1 takje tijm
    400 g oesterzwammen
    1 sjalot
    10 eetlepels cognac
    150 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Met de punt van een scherp mes inkepingen maken in het gebraad.

    De knoflookteentjes halveren en de groene kern verwijderen.

    De gehalveerde knoflookteentjes in de inkepingen duwen.

    Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout.

    In een op 190 graden voorverwarmde oven bakken gedurende 20 minuten.

    De tijm toevoegen.

    De oesterzwammen schoonwrijven en ze samen met een fijngehakte sjalot aanfruiten in hete boter.

    Kruiden met peper en zout.

    Het vlees uit de braadslee nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

    Het braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met cognac, flamberen en blussen met room. Laten indikken, op smaak brengen en zeven.

    Een bedje oesterzwammen op warme borden scheppen en daarop een paar plakjes vlees schikken.

    Overgieten met saus.

    Serveren met kroketten of aardappelgratin.

     

     

    Boterwafels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g boter (roomboter)
    500 g bloem (tarwebloem)
    5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    40 g gist
    5 g suiker
    5 eieren

     

    De eieren splitsen.

    Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.

    De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.

    De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren.

    Alles zorgvuldig mengen.

    De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.

    Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.

    Bakken in een heet wafelijzer.

    Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.

     

    18-11-2005 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn we weer.
    Ik ben al vroeg op deze keer.
    Ik voel dat het een leuke dag word vandaag.
    Het is trouwens weeral de laatste werkdag van deze week.
    Lang leve het weekend.

    18-11-2005 om 09:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik kom nog vlug even slaapwel zeggen.
    Ik ben moe van het vele spelen.
    Tot morgen iedereen

    17-11-2005 om 23:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    In de rechtszaal

     

    Rechter: U bent al dertien keer gestraft en u staat hier alweer!

    Bent u niet beschaamd?

    Beklaagde: Beschaamd?

    Waarom?

    Als ik en mijn gelijken niet op de wereld waren, dan zouden u en de andere heren overbodig zijn.

    Aan ons alleen hebt u uw bevoorrechte stand in de maatschappij en uw grote inkomen te danken.

     

    17-11-2005 om 09:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Selderijsoep met merg

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 knolselders
    6 stengels groene selderij
    30 eetlepels kippenbouillon
    peper
    zout
    100 g boter (bakboter)
    4 plakken rundermerg
    25 cl witbier

     

    De knolselderij schillen en in blokjes snijden.

    De schoongemaakte groene selderij klein snijden.

    Gedurende 10 minuten laten stoven in de boter en overgieten met de kippenbouillon.

    Nog 15 minuten laten doorkoken tot de selderij mooi gaar is.

    Pureren met de staafmixer en kruiden met peper en zout.

    Het merg pocheren in het tarwebier, laten uitlekken en bij de hete soep voegen.

    Meteen serveren.

     

     

    Konijn-paprika stoofpotje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 konijn
    3 blaadjes laurier
    5 takjes tijm
    2 paprika's (rood)
    8 lente-uitjes
    2 teentjes knoflook
    peper
    zout

     

    Het in stukken verdeelde konijn aan alle kanten aanbraden in olijfolie.

    Kruiden met peper en zout, een paar blaadjes laurier en rijkelijk veel tijm.

    De schoongemaakte paprika's in reepjes snijden en samen met de hele uitjes en de geperste knoflook bij het konijn voegen.

    Overgieten met een kopje water en op een zacht vuur met deksel laten sudderen tot het vlees gaar is.

    Eventueel af en toe nog wat water bijvoegen.

    Opdienen met rijst, pasta of stokbrood.

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal.

    Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

     

    17-11-2005 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen een goeiemorgen gewenst.
    Ik ben al fris wakker.
    Hierbij bied ik u allen een heerlijke tas koffie aan.

    17-11-2005 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb mij weer goed geamuseerd.
    Ik heb een mooi plek gevonden om mijn verenpak mooi op te poetsen.
    Weet je waar?
    Bovenop papa Ronny zijn hoofd.
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel meer pluimen heb dan dat er haren op papa Ronny zijn hoofd staan.
    Als dat zo verder gaat dan heb ik later nog een leuke glijbaan.
    Voor wie nog geen zin heeft om te gaan slapen nog veel plezier gewenst en voor de andere een goede nachtrust.
    Tot morgen.

    16-11-2005 om 23:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was druk deze namiddag.
    Er was een man met diepvriesproducten bracht bij ons.
    Mijn kooi is ook weer mooi gepoetst.
    Zoals gewoonlijk ondertussen een lekkere douce en voor mijn maaltijd werd ook gezorgd.
    Dennis was de hele dag thuis omdat het studiedag was voor de leerkrachten van zijn school.
    Dennis mocht dan wat boodschappen gaan doen.
    Hij is nu druk bezig met zijn nieuw spelletje voor playstation 2.
    Het is iets van Dragonball-Z.
    Ik hou mij daar natuurlijk niet mee bezig.
    Ik ga na het avondeten weer lekker kunnen rondvliegen.
    Zo, tot straks maar weer.

    16-11-2005 om 18:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje

    16-11-2005 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Varkensreepjes in lemonsaus

    Ingrediënten
    • 400 g varkensvleesreepjes
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 3 cm gemberwortel
    • 400 g peultjes
    • 250 g champignons
    • 1 limoen
    • 2 bosuitjes
    • 3 eetlepels olie (om te wokken)
    • ½ bouillonblokje (rundvlees)
    • 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus)
    • 1½ eetlepel maïzena

     

    Voorbereidingstijd: 15 minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten

     

    Bereiding
    1. Pel en snipper de uien en de knoflook.

    Schil de gember en hak hem fijn.

    Maak de peultjes en de champignons schoon.

    Snijd de champignons in plakjes.

    Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit.

    Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.


    2. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien 3 minuten met de knoflook en de gemberwortel.


    3. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.


    4. Bak de peultjes 3 minuten mee en voeg de champignons toe.

    Bak alles nog 1 minuut op een hoog vuur.


    5. Voeg 2½ dl water, het bouillontablet, het limoensap en de vissaus toe en breng alles aan de kook.

    Laat de peultjes op een laag vuur beetgaar koken.


    6. Roer de bosui en de limoenrasp erdoor.


    7. Bind het vocht met de met water losgeroerde maïzena.

    Lekker met pandanrijst.

     

     

    Bereidingswijze roerbakken

    • Kleine stukjes vlees kunnen heel gemakkelijk en snel worden bereid in een wadjan (uit Indonesië) of in een wok (uit China). Dit is een wijde pan met een ronde bodem (meestal gemaakt van plaatstaal of gietijzer of met een anti-aanbaklaag). Door de vorm van de pan is minder vet bij de bereiding nodig.
    • Laat boter of olie op temperatuur komen in de wadjan of wok en schroei het vlees op hoog vuur snel dicht, zodat opname van overtollig vet wordt voorkomen.
    • Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer zodat het geen kans krijgt aan te bakken.
    • Het is lekker om net voor het opdienen nog een scheutje ketjap of sojasaus toe te voegen voor een extra pittige smaak.

    Bijzonderheden
    Varkensvleesreepjes kunnen goed worden bereid in wok of wadjan.

     

    Smaakidee
    U kunt zelf shoarma maken van varkensvleesreepjes door shoarmakruiden en reepjes verse rode en groene paprika toe te voegen.

     

    Wist u dat...
    Varkensvlees lang niet zo vet is als vaak wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.

     

     

    Bron: Nikita635 (de dierenwereld)

    16-11-2005 om 14:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    In de hemel

     

    Petrus en Lucifer hebben hun maandelijks overleg.

    Petrus, gefrustreerd doordat hij nogal eens wat hemelaars alsnog de lange reis naar beneden moet aanzeggen, stelt Lucifer voor om een brug te bouwen tussen de hemel en de hel, zodat de reis vlotter verloopt en om ook wat aan de files te doen.

    Zo wordt afgesproken.

    Petrus en Lucifer spreken af om ieder te beginnen met de bruggenbouw en iedere maand werkoverleg te hebben, voor het eerst bij Petrus.

    Na een maand het eerste werkoverleg.

    Lucifer: ‘Nou, het gaat erg goed en voortvarend, iedereen is ‘vurig’ aan het werk, het bruggenhoofd is al af en de eerste brugdelen naar boven liggen er al.

    Maar Petrus, hier bij jou zie ik nog niet veel…, hoe zit dat?’

    Petrus, teleurgesteld, zegt: ‘Ja, Lucifer, ik ben direct in actie gekomen, ik heb hier overal gezocht, maar ik kan hier geen aannemer vinden…’.

    16-11-2005 om 14:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Blankenbergse omelet

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 eieren
    0.4 dl melk (halfvol)
    peper
    zout
    100 g boter (bakboter)
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    200 g oesterzwammen

     

    De eieren klutsen met melk, peper en zout.

    De oesterzwammen afborstelen en in kleine stukjes snijden.

    De oesterzwammen samen met de garnalen kort aanfruiten in de hete boter en overgieten met de eierstruif.

    Bakken tot een sappige omelet en de pan geregeld heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen.

    Op een warm bord laten glijden en serveren.

     

    Witte bonen in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g witte bonen (gedroogd)
    15 dl water
    2 takjes bonenkruid
    4 sneetjes spek (gezouten)
    1 ui
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    10 g bloem (tarwebloem)
    70 g tomatenpuree
    peper
    zout
    1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    0.2 dl room

     

    De bonen wassen en de avond van tevoren in de week zetten in zoveel water dat ze onderstaan.

    De bonen 's anderendaags met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook brengen.

    Met het deksel op de pan een uur laten koken.

    Afgieten en het kookvocht opvangen.

    De bonen overscheppen in een warme schotel.

    Het spek en de ui in kleine blokjes snijden en aanfruiten in de olie.

    Bestuiven met bloem en nog even op het vuur laten.

    Al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen toevoegen.

    De saus afwerken met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.

    Onder af en toe roeren de saus nog vijf minuten zachtjes laten koken.

    Tenslotte de room toevoegen en het geheel over de bonen gieten.

    Serveren met gekookte aardappelen en gehakt.

     

    Kippenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eierdooiers
    1.2 dl water
    180 g suiker
    180 g amandelpoeder
    300 g broodkruim
    kaneelpoeder
    100 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    25 g boter (bakboter)

     

    De suiker en het water tot een stroopje koken.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.

    Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.

    1 uur laten opstijven in de koelkast.

    Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.

    Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.

    Heerlijk met een kopje koffie.

     

     

    16-11-2005 om 14:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zijn we weer laat he.
    Er is wel al het een en ander gedaan hier.
    Ik heb mijn ontbijt al gehad alsook de poezen, de hond en de vissen.
    De melkboer is ook al langs geweest.
    Zo meteen komt er hier weer het menu van de dag en misschien nog een extra recept.
    Een mop komt er ook nog en ook een leuke cartoon.
    En papa Ronny gaat er nog een mooi figuurtje bijplaatsen.
    Zo, tot straks maar weer.

    16-11-2005 om 13:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welterusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De dag is alweer voorbij.
    Wat gaat dat toch vlug.
    Ik ben moe van het spelen.
    Iedereen welterusten en graag tot morgen.

    15-11-2005 om 23:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wens iedereen een prettige avond.
    Ik ga straks lekker spelen.
    Papa Ronny amuseert zich aan de pc.
    Mama Christa doet wat naaiwerk en Dennis kijkt naar een DVD.

    15-11-2005 om 18:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelukje
    Deze voormiddag was er een klein ongelukje.
    Men was aan het strijken en door een verkeerde beweging viel het strijkijzer op de grond.
    Even was er paniek maar gelukkig mankeerde er niets aan dat ding.
    Sterk strijkijzer moet ik zeggen.
    Dat was het weer even.
    Graag tot straks.

    15-11-2005 om 14:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    De missionaris

     

    De missionaris is naar een nieuwe stam gestuurd.

    Hij wandelt met het stamhoofd door het bos, ze proberen met elkaar te praten.

    Bij een boom zegt de missionaris: "Boom"

    Het stamhoofd begrijpt het en zegt ook aarzelend "boom".

    Bij een geurige bloem aan een liaanstengel zegt de missionaris "bloem".het stamhoofd knikt en zegt "bloem".

    Ze lopen verder, verschillende dingen een naam gevend, tot ze onder een paar struiken een man en vrouw bezig zien met de voortplanting.

    Het stamhoofd reageert opgewonden; de missionaris roept na enig nadenken: "man op fiets". Het stamhoofd grijnst, pakt een pijl en boog en schiet de man dood.

    Tegen de missionaris, die als versteend toekijkt, zegt hij: Mijn fiets".

    15-11-2005 om 10:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Mexicaanse wraps

     

    kaas : Nazareth Classic


    Ingredienten voor 4 personen:

    8 tortilla's

    2 uien

    1 rode, 1 gele en 1 groene paprika

    look

    room

    2 el mascarpone

    1 blok Nazareth Classic kaas

    Nazareth boter

    1 courgette

    250 gr champignons

    oregano

    komijn

    verse koriander

    preischeutjes

    zure room

    1 limoen

    peper en zout

     

    Bereiding :

    Kaasvulling:

    Snijd de rode paprika in kleine stukjes.

    Fruit in Nazareth boter samen met een geperst teentje look.

    Blus met een scheutje room en laat even inkoken.

    Haal van het vuur en voeg de mascarpone en de geraspte Nazareth Classic kaas toe.

    Breng op smaak met peper, zout en verse koriander.

     

    Groentevulling:

    Fruit de gehakte ui, look, groene en gele paprika, courgette en champignons aan in Nazareth boter.

    Kruid met peper, zout, oregano en komijn.

    Als de groenten beetgaar zijn, haal je de pan van het vuur en roer wat geraspte Nazareth Classic kaas onder het mengsel.

    Vul de tortilla's met de mengsels en zet ze 10 minuten in een hete oven.

     

    Limoenroom:

    Roer limoensap door zure room met wat geraspte limoenschil.

    Kruid de saus af met peper.

    Giet de saus over de groentewraps met de koude limoenroom.

    Garneer met preischeuten.

     

    15-11-2005 om 10:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Oesterzwammen op een slabedje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g oesterzwammen
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    kruidenzout
    0.5 krop krulandijvie
    150 g rode krulsla
    2 stronkjes witloof
    1 sjalot
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    0.5 eetlepel mosterd

     

    Maak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, peper en het zout.

    Voeg al roerend de saffloerolie erbij.

    Snipper het sjalotje en voeg het bij de vinaigrette.

    Was de andijvie en de rode sla en scheur de blaadjes wat kleiner.

    Snij het witloof.

    Schik de rauwe groenten op de bordjes.

    Overgiet de salade kort voor het serveren met de vinaigrette.

    Maak de oesterzwammen schoon.

    Verwarm de olijfolie en bak de oesterzwammen enkele minuten op een hoog vuur.

    Bestrooi ze met versgemalen peper en zout.

    Serveer de warme oesterzwammen op het slabedje.

     

     

    Bloemkoolflan met tuinbonen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    400 g tuinbonen
    6 dl room
    2 eieren
    2 eierdooiers
    1 tomaat
    peper
    zout

     

    De bloemkool gaarkoken, laten uitlekken en pureren.

    Enkele roosjes apart houden.

    De eieren, de eierdooiers en de helft van de room toevoegen.

    Het mengsel verdelen over 4 vuurvaste ingevette potjes en de oven verwarmen op 140 graden.

    De flans gedurende 20 minuten au bain-marie in de oven laten bakken, voorzichtig ontvormen en warm houden.

    De saus maken.

    Hiervoor de boontjes gedurende 5 minuten koken en ze onmiddellijk spoelen met koud water. De vliesjes verwijderen en enkele boontjes apart houden.

    De rest van de room aan de kook brengen en de boontjes nog even laten meekoken.

    Het mengsel pureren, kruiden met peper en zout en door een fijne zeef wrijven.

    Op elk bord een laagje saus gieten en een flan in het midden zetten.

    Garneren met wat apart gehouden bloemkoolroosjes, boontjes en wat schijfjes tomaat

     

     

    Appeldroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g appelmoes
    1 citroenschil
    50 g rozijntjes
    4 eetlepels viili
    1 dl room
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    20 g amandelschilfers

     

    Schil de appelen, snij ze in parten en verwijder het klokhuis.

    Stoof ze met de citroenschil in een bodempje water gaar.

    Hou het deksel op de pan.

    Verwijder de schil en pureer de appelen.

    Roer de rozijnen erdoor en laat afkoelen.

    Klop de slagroom stijf.

    Meng met de appels, de viili en de honing.

    Schep in schaaltjes en bestrooi met de amandelen

     

    15-11-2005 om 10:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen fris wakker?
    Ik in ieder geval wel hoor.
    Vandaag word er hier couscous met lamsvlees gegeten.
    Voor wie zin heeft om een volledig menutje in elkaar te steken kan hier straks inspiratie opdoen bij het menu van de dag.
    Om eens goed te kunnen lachen is er dan ook nog een mop en vrolijken wij de boel een beetje meer op met een leuk figuurtje.
    Tot straks maar weer.

    15-11-2005 om 09:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welterusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb me weer reuze geamuseerd.
    Ik heb weer mijn rondjes gevlogen en lekker gekke dingen gedaan met iedereen hier.
    De banaan heeft mij ook nog gesmaakt.
    Ik wens iedereen welterusten en graag tot morgen.

    14-11-2005 om 22:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Hier ben ik weer met recepten voor vandaag.

    Tomaat-garnaal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    2 tomaten
    1 krop sla
    0.5 bosje peterselie
    2 eetlepels mayonaise

     

    De tomaten laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, voorzichtig pellen en het groene kroontje verwijderen.

    Een hoedje van elke tomaat snijden en met een koffielepeltje alle pitjes en al het sap verwijderen. De binnenkant van de tomaten bestrooien met een weinig zout en ze omgekeerd op een rooster laten uitlekken.

    De sla wassen, drogen en fijnsnijden.

    De garnalen pellen en enkele gepelde garnalen apart houden voor de garnituur.

    De tomaten opvullen met de garnalen en het hoedje er weer op plaatsen.

    Een bedje van fijngesneden kropsla op koude borden schikken en de gevulde tomaat erop zetten. Garneren met een takje peterselie en enkele garnaaltjes. Mayonaise er apart bij serveren.

     

    Mignongebraad met spinazie in deegkorst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    500 g spinazie
    4 tomaten
    1 ui
    1 takje tijm
    peper
    zout
    nootmuskaat
    200 g bladerdeeg
    150 g boter (bakboter)
    1 eierdooier
    40 g boter (roomboter)

     

    Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout. In een goed voorverwarmde oven plaatsen en nog 15 minuten laten bakken op 190 graden.

    Uit de braadslee nemen en half laten afkoelen.

    De gewassen spinazie blancheren, fijnhakken en laten smelten in een klontje boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot een plak van ongeveer 40 centimeter diameter.

    Het vlees rondom bedekken met spinazie en in bladerdeeg wikkelen. Bestrijken met een losgeklopte eierdooier en 10 minuten laten kleuren in een op 230 graden voorverhitte oven.

    De ui fijnhakken. De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en pletten.

    De braadjus aan de kook brengen met een takje tijm, de gehakte ui en de geplette tomaten. Kruiden met peper en zout. De tijm verwijderen en pureren met de staafmixer. De saus zeven en opkloppen met een flinke klont roomboter.

    Het vlees in plakken snijden en serveren met de saus. Afwerken met een takje tijm.

     

     

    Kaasje met pompelmoes

      

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g brie
    4 pompelmoezen (roze)
    200 g kaas (zachte met witte korst)
    2 eierdooiers
    2 dl room
    peper
    zout
    1 cl citroenjenever

     

    Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees. Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.

    Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog. Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.

    Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank. Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.

    Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.

    14-11-2005 om 17:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennis is tevreden
    Dennis is tevreden thuisgekomen van school.
    Wat zijn schoolproject betreft is alles prima verlopen.
    Meer details zal Dennis wel vertellen in zijn eigen blog.
    Ik kom straks weer terug met meer nieuws.

    14-11-2005 om 17:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.uitstekend
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik voel mij vandaag echt prima.

    14-11-2005 om 10:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Het is weer school dus zijn wij weer vroeg op.
    Dennis was deze morgend doodop van de zenuwen.
    Ik ben benieuwd wat hij vanavond allemaal te vertellen heeft omtrent zijn schoolproject.
    De details leest u wel in zijn eigen blog.
    Ik heb ook een vraagje.
    Zou het mogelijk zijn dat de bezoekers aan mijn blog zoveel als het kan om moppen, cartoons, en recepten door te sturen.
    Dit kan via het gastenboek of via het e-mailadres kleine.smurf@telenet.be.
    Zelf ga ik er natuurlijk ook zoeken.
    Wat betreft de moppen en cartoon liefst wel toegankelijk voor jong en oud.
    Dus geen +18.
    Ik dank julie al bij voorbaat voor de hartelijke medewerking.
    Ik ga nu zelf al op zoek naar leuke dingen.
    Tot straks.

    14-11-2005 om 09:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!