Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    17-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik kom nog vlug even slaapwel zeggen.
    Ik ben moe van het vele spelen.
    Tot morgen iedereen

    17-11-2005 om 23:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    In de rechtszaal

     

    Rechter: U bent al dertien keer gestraft en u staat hier alweer!

    Bent u niet beschaamd?

    Beklaagde: Beschaamd?

    Waarom?

    Als ik en mijn gelijken niet op de wereld waren, dan zouden u en de andere heren overbodig zijn.

    Aan ons alleen hebt u uw bevoorrechte stand in de maatschappij en uw grote inkomen te danken.

     

    17-11-2005 om 09:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Selderijsoep met merg

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 knolselders
    6 stengels groene selderij
    30 eetlepels kippenbouillon
    peper
    zout
    100 g boter (bakboter)
    4 plakken rundermerg
    25 cl witbier

     

    De knolselderij schillen en in blokjes snijden.

    De schoongemaakte groene selderij klein snijden.

    Gedurende 10 minuten laten stoven in de boter en overgieten met de kippenbouillon.

    Nog 15 minuten laten doorkoken tot de selderij mooi gaar is.

    Pureren met de staafmixer en kruiden met peper en zout.

    Het merg pocheren in het tarwebier, laten uitlekken en bij de hete soep voegen.

    Meteen serveren.

     

     

    Konijn-paprika stoofpotje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 konijn
    3 blaadjes laurier
    5 takjes tijm
    2 paprika's (rood)
    8 lente-uitjes
    2 teentjes knoflook
    peper
    zout

     

    Het in stukken verdeelde konijn aan alle kanten aanbraden in olijfolie.

    Kruiden met peper en zout, een paar blaadjes laurier en rijkelijk veel tijm.

    De schoongemaakte paprika's in reepjes snijden en samen met de hele uitjes en de geperste knoflook bij het konijn voegen.

    Overgieten met een kopje water en op een zacht vuur met deksel laten sudderen tot het vlees gaar is.

    Eventueel af en toe nog wat water bijvoegen.

    Opdienen met rijst, pasta of stokbrood.

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal.

    Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

     

    17-11-2005 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen een goeiemorgen gewenst.
    Ik ben al fris wakker.
    Hierbij bied ik u allen een heerlijke tas koffie aan.

    17-11-2005 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb mij weer goed geamuseerd.
    Ik heb een mooi plek gevonden om mijn verenpak mooi op te poetsen.
    Weet je waar?
    Bovenop papa Ronny zijn hoofd.
    Ik moet eerlijk zeggen dat ik veel meer pluimen heb dan dat er haren op papa Ronny zijn hoofd staan.
    Als dat zo verder gaat dan heb ik later nog een leuke glijbaan.
    Voor wie nog geen zin heeft om te gaan slapen nog veel plezier gewenst en voor de andere een goede nachtrust.
    Tot morgen.

    16-11-2005 om 23:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was druk deze namiddag.
    Er was een man met diepvriesproducten bracht bij ons.
    Mijn kooi is ook weer mooi gepoetst.
    Zoals gewoonlijk ondertussen een lekkere douce en voor mijn maaltijd werd ook gezorgd.
    Dennis was de hele dag thuis omdat het studiedag was voor de leerkrachten van zijn school.
    Dennis mocht dan wat boodschappen gaan doen.
    Hij is nu druk bezig met zijn nieuw spelletje voor playstation 2.
    Het is iets van Dragonball-Z.
    Ik hou mij daar natuurlijk niet mee bezig.
    Ik ga na het avondeten weer lekker kunnen rondvliegen.
    Zo, tot straks maar weer.

    16-11-2005 om 18:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje

    16-11-2005 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Varkensreepjes in lemonsaus

    Ingrediënten
    • 400 g varkensvleesreepjes
    • 2 uien
    • 1 teentje knoflook
    • 3 cm gemberwortel
    • 400 g peultjes
    • 250 g champignons
    • 1 limoen
    • 2 bosuitjes
    • 3 eetlepels olie (om te wokken)
    • ½ bouillonblokje (rundvlees)
    • 1 eetlepel Nam Pla (Thaise vissaus)
    • 1½ eetlepel maïzena

     

    Voorbereidingstijd: 15 minuten
    Bereidingstijd: 15 minuten

     

    Bereiding
    1. Pel en snipper de uien en de knoflook.

    Schil de gember en hak hem fijn.

    Maak de peultjes en de champignons schoon.

    Snijd de champignons in plakjes.

    Boen de limoen schoon onder stromend water, rasp de groene schil er dun af en pers de vrucht uit.

    Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in schuine ringetjes.


    2. Verhit de olie in een wok en roerbak de uien 3 minuten met de knoflook en de gemberwortel.


    3. Voeg het vlees toe en bak het al omscheppend bruin.


    4. Bak de peultjes 3 minuten mee en voeg de champignons toe.

    Bak alles nog 1 minuut op een hoog vuur.


    5. Voeg 2½ dl water, het bouillontablet, het limoensap en de vissaus toe en breng alles aan de kook.

    Laat de peultjes op een laag vuur beetgaar koken.


    6. Roer de bosui en de limoenrasp erdoor.


    7. Bind het vocht met de met water losgeroerde maïzena.

    Lekker met pandanrijst.

     

     

    Bereidingswijze roerbakken

    • Kleine stukjes vlees kunnen heel gemakkelijk en snel worden bereid in een wadjan (uit Indonesië) of in een wok (uit China). Dit is een wijde pan met een ronde bodem (meestal gemaakt van plaatstaal of gietijzer of met een anti-aanbaklaag). Door de vorm van de pan is minder vet bij de bereiding nodig.
    • Laat boter of olie op temperatuur komen in de wadjan of wok en schroei het vlees op hoog vuur snel dicht, zodat opname van overtollig vet wordt voorkomen.
    • Beweeg het vlees voortdurend met een spatel heen en weer zodat het geen kans krijgt aan te bakken.
    • Het is lekker om net voor het opdienen nog een scheutje ketjap of sojasaus toe te voegen voor een extra pittige smaak.

    Bijzonderheden
    Varkensvleesreepjes kunnen goed worden bereid in wok of wadjan.

     

    Smaakidee
    U kunt zelf shoarma maken van varkensvleesreepjes door shoarmakruiden en reepjes verse rode en groene paprika toe te voegen.

     

    Wist u dat...
    Varkensvlees lang niet zo vet is als vaak wordt gedacht? Varkensvleesreepjes behoren tot de magere vleessoorten.

     

     

    Bron: Nikita635 (de dierenwereld)

    16-11-2005 om 14:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    In de hemel

     

    Petrus en Lucifer hebben hun maandelijks overleg.

    Petrus, gefrustreerd doordat hij nogal eens wat hemelaars alsnog de lange reis naar beneden moet aanzeggen, stelt Lucifer voor om een brug te bouwen tussen de hemel en de hel, zodat de reis vlotter verloopt en om ook wat aan de files te doen.

    Zo wordt afgesproken.

    Petrus en Lucifer spreken af om ieder te beginnen met de bruggenbouw en iedere maand werkoverleg te hebben, voor het eerst bij Petrus.

    Na een maand het eerste werkoverleg.

    Lucifer: ‘Nou, het gaat erg goed en voortvarend, iedereen is ‘vurig’ aan het werk, het bruggenhoofd is al af en de eerste brugdelen naar boven liggen er al.

    Maar Petrus, hier bij jou zie ik nog niet veel…, hoe zit dat?’

    Petrus, teleurgesteld, zegt: ‘Ja, Lucifer, ik ben direct in actie gekomen, ik heb hier overal gezocht, maar ik kan hier geen aannemer vinden…’.

    16-11-2005 om 14:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Blankenbergse omelet

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 eieren
    0.4 dl melk (halfvol)
    peper
    zout
    100 g boter (bakboter)
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    200 g oesterzwammen

     

    De eieren klutsen met melk, peper en zout.

    De oesterzwammen afborstelen en in kleine stukjes snijden.

    De oesterzwammen samen met de garnalen kort aanfruiten in de hete boter en overgieten met de eierstruif.

    Bakken tot een sappige omelet en de pan geregeld heen en weer schuiven om aanbakken te voorkomen.

    Op een warm bord laten glijden en serveren.

     

    Witte bonen in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g witte bonen (gedroogd)
    15 dl water
    2 takjes bonenkruid
    4 sneetjes spek (gezouten)
    1 ui
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    10 g bloem (tarwebloem)
    70 g tomatenpuree
    peper
    zout
    1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    0.2 dl room

     

    De bonen wassen en de avond van tevoren in de week zetten in zoveel water dat ze onderstaan.

    De bonen 's anderendaags met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook brengen.

    Met het deksel op de pan een uur laten koken.

    Afgieten en het kookvocht opvangen.

    De bonen overscheppen in een warme schotel.

    Het spek en de ui in kleine blokjes snijden en aanfruiten in de olie.

    Bestuiven met bloem en nog even op het vuur laten.

    Al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen toevoegen.

    De saus afwerken met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.

    Onder af en toe roeren de saus nog vijf minuten zachtjes laten koken.

    Tenslotte de room toevoegen en het geheel over de bonen gieten.

    Serveren met gekookte aardappelen en gehakt.

     

    Kippenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eierdooiers
    1.2 dl water
    180 g suiker
    180 g amandelpoeder
    300 g broodkruim
    kaneelpoeder
    100 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    25 g boter (bakboter)

     

    De suiker en het water tot een stroopje koken.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.

    Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.

    1 uur laten opstijven in de koelkast.

    Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.

    Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.

    Heerlijk met een kopje koffie.

     

     

    16-11-2005 om 14:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zijn we weer laat he.
    Er is wel al het een en ander gedaan hier.
    Ik heb mijn ontbijt al gehad alsook de poezen, de hond en de vissen.
    De melkboer is ook al langs geweest.
    Zo meteen komt er hier weer het menu van de dag en misschien nog een extra recept.
    Een mop komt er ook nog en ook een leuke cartoon.
    En papa Ronny gaat er nog een mooi figuurtje bijplaatsen.
    Zo, tot straks maar weer.

    16-11-2005 om 13:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welterusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen De dag is alweer voorbij.
    Wat gaat dat toch vlug.
    Ik ben moe van het spelen.
    Iedereen welterusten en graag tot morgen.

    15-11-2005 om 23:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik wens iedereen een prettige avond.
    Ik ga straks lekker spelen.
    Papa Ronny amuseert zich aan de pc.
    Mama Christa doet wat naaiwerk en Dennis kijkt naar een DVD.

    15-11-2005 om 18:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ongelukje
    Deze voormiddag was er een klein ongelukje.
    Men was aan het strijken en door een verkeerde beweging viel het strijkijzer op de grond.
    Even was er paniek maar gelukkig mankeerde er niets aan dat ding.
    Sterk strijkijzer moet ik zeggen.
    Dat was het weer even.
    Graag tot straks.

    15-11-2005 om 14:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    De missionaris

     

    De missionaris is naar een nieuwe stam gestuurd.

    Hij wandelt met het stamhoofd door het bos, ze proberen met elkaar te praten.

    Bij een boom zegt de missionaris: "Boom"

    Het stamhoofd begrijpt het en zegt ook aarzelend "boom".

    Bij een geurige bloem aan een liaanstengel zegt de missionaris "bloem".het stamhoofd knikt en zegt "bloem".

    Ze lopen verder, verschillende dingen een naam gevend, tot ze onder een paar struiken een man en vrouw bezig zien met de voortplanting.

    Het stamhoofd reageert opgewonden; de missionaris roept na enig nadenken: "man op fiets". Het stamhoofd grijnst, pakt een pijl en boog en schiet de man dood.

    Tegen de missionaris, die als versteend toekijkt, zegt hij: Mijn fiets".

    15-11-2005 om 10:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Mexicaanse wraps

     

    kaas : Nazareth Classic


    Ingredienten voor 4 personen:

    8 tortilla's

    2 uien

    1 rode, 1 gele en 1 groene paprika

    look

    room

    2 el mascarpone

    1 blok Nazareth Classic kaas

    Nazareth boter

    1 courgette

    250 gr champignons

    oregano

    komijn

    verse koriander

    preischeutjes

    zure room

    1 limoen

    peper en zout

     

    Bereiding :

    Kaasvulling:

    Snijd de rode paprika in kleine stukjes.

    Fruit in Nazareth boter samen met een geperst teentje look.

    Blus met een scheutje room en laat even inkoken.

    Haal van het vuur en voeg de mascarpone en de geraspte Nazareth Classic kaas toe.

    Breng op smaak met peper, zout en verse koriander.

     

    Groentevulling:

    Fruit de gehakte ui, look, groene en gele paprika, courgette en champignons aan in Nazareth boter.

    Kruid met peper, zout, oregano en komijn.

    Als de groenten beetgaar zijn, haal je de pan van het vuur en roer wat geraspte Nazareth Classic kaas onder het mengsel.

    Vul de tortilla's met de mengsels en zet ze 10 minuten in een hete oven.

     

    Limoenroom:

    Roer limoensap door zure room met wat geraspte limoenschil.

    Kruid de saus af met peper.

    Giet de saus over de groentewraps met de koude limoenroom.

    Garneer met preischeuten.

     

    15-11-2005 om 10:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Oesterzwammen op een slabedje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g oesterzwammen
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    kruidenzout
    0.5 krop krulandijvie
    150 g rode krulsla
    2 stronkjes witloof
    1 sjalot
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    0.5 eetlepel mosterd

     

    Maak een vinaigrette: meng de azijn met de mosterd, peper en het zout.

    Voeg al roerend de saffloerolie erbij.

    Snipper het sjalotje en voeg het bij de vinaigrette.

    Was de andijvie en de rode sla en scheur de blaadjes wat kleiner.

    Snij het witloof.

    Schik de rauwe groenten op de bordjes.

    Overgiet de salade kort voor het serveren met de vinaigrette.

    Maak de oesterzwammen schoon.

    Verwarm de olijfolie en bak de oesterzwammen enkele minuten op een hoog vuur.

    Bestrooi ze met versgemalen peper en zout.

    Serveer de warme oesterzwammen op het slabedje.

     

     

    Bloemkoolflan met tuinbonen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    400 g tuinbonen
    6 dl room
    2 eieren
    2 eierdooiers
    1 tomaat
    peper
    zout

     

    De bloemkool gaarkoken, laten uitlekken en pureren.

    Enkele roosjes apart houden.

    De eieren, de eierdooiers en de helft van de room toevoegen.

    Het mengsel verdelen over 4 vuurvaste ingevette potjes en de oven verwarmen op 140 graden.

    De flans gedurende 20 minuten au bain-marie in de oven laten bakken, voorzichtig ontvormen en warm houden.

    De saus maken.

    Hiervoor de boontjes gedurende 5 minuten koken en ze onmiddellijk spoelen met koud water. De vliesjes verwijderen en enkele boontjes apart houden.

    De rest van de room aan de kook brengen en de boontjes nog even laten meekoken.

    Het mengsel pureren, kruiden met peper en zout en door een fijne zeef wrijven.

    Op elk bord een laagje saus gieten en een flan in het midden zetten.

    Garneren met wat apart gehouden bloemkoolroosjes, boontjes en wat schijfjes tomaat

     

     

    Appeldroom

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g appelmoes
    1 citroenschil
    50 g rozijntjes
    4 eetlepels viili
    1 dl room
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    20 g amandelschilfers

     

    Schil de appelen, snij ze in parten en verwijder het klokhuis.

    Stoof ze met de citroenschil in een bodempje water gaar.

    Hou het deksel op de pan.

    Verwijder de schil en pureer de appelen.

    Roer de rozijnen erdoor en laat afkoelen.

    Klop de slagroom stijf.

    Meng met de appels, de viili en de honing.

    Schep in schaaltjes en bestrooi met de amandelen

     

    15-11-2005 om 10:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Iedereen fris wakker?
    Ik in ieder geval wel hoor.
    Vandaag word er hier couscous met lamsvlees gegeten.
    Voor wie zin heeft om een volledig menutje in elkaar te steken kan hier straks inspiratie opdoen bij het menu van de dag.
    Om eens goed te kunnen lachen is er dan ook nog een mop en vrolijken wij de boel een beetje meer op met een leuk figuurtje.
    Tot straks maar weer.

    15-11-2005 om 09:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-11-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welterusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb me weer reuze geamuseerd.
    Ik heb weer mijn rondjes gevlogen en lekker gekke dingen gedaan met iedereen hier.
    De banaan heeft mij ook nog gesmaakt.
    Ik wens iedereen welterusten en graag tot morgen.

    14-11-2005 om 22:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Hier ben ik weer met recepten voor vandaag.

    Tomaat-garnaal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g Noordzeegarnalen (ongepeld)
    2 tomaten
    1 krop sla
    0.5 bosje peterselie
    2 eetlepels mayonaise

     

    De tomaten laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, voorzichtig pellen en het groene kroontje verwijderen.

    Een hoedje van elke tomaat snijden en met een koffielepeltje alle pitjes en al het sap verwijderen. De binnenkant van de tomaten bestrooien met een weinig zout en ze omgekeerd op een rooster laten uitlekken.

    De sla wassen, drogen en fijnsnijden.

    De garnalen pellen en enkele gepelde garnalen apart houden voor de garnituur.

    De tomaten opvullen met de garnalen en het hoedje er weer op plaatsen.

    Een bedje van fijngesneden kropsla op koude borden schikken en de gevulde tomaat erop zetten. Garneren met een takje peterselie en enkele garnaaltjes. Mayonaise er apart bij serveren.

     

    Mignongebraad met spinazie in deegkorst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    500 g spinazie
    4 tomaten
    1 ui
    1 takje tijm
    peper
    zout
    nootmuskaat
    200 g bladerdeeg
    150 g boter (bakboter)
    1 eierdooier
    40 g boter (roomboter)

     

    Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout. In een goed voorverwarmde oven plaatsen en nog 15 minuten laten bakken op 190 graden.

    Uit de braadslee nemen en half laten afkoelen.

    De gewassen spinazie blancheren, fijnhakken en laten smelten in een klontje boter. Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De ontdooide bladerdeeg op een met bloem bestrooid werkblad uitrollen tot een plak van ongeveer 40 centimeter diameter.

    Het vlees rondom bedekken met spinazie en in bladerdeeg wikkelen. Bestrijken met een losgeklopte eierdooier en 10 minuten laten kleuren in een op 230 graden voorverhitte oven.

    De ui fijnhakken. De tomaten onderdompelen in kokend water en vervolgens laten schrikken in koud water. De tomaten pellen, ontpitten en pletten.

    De braadjus aan de kook brengen met een takje tijm, de gehakte ui en de geplette tomaten. Kruiden met peper en zout. De tijm verwijderen en pureren met de staafmixer. De saus zeven en opkloppen met een flinke klont roomboter.

    Het vlees in plakken snijden en serveren met de saus. Afwerken met een takje tijm.

     

     

    Kaasje met pompelmoes

      

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g brie
    4 pompelmoezen (roze)
    200 g kaas (zachte met witte korst)
    2 eierdooiers
    2 dl room
    peper
    zout
    1 cl citroenjenever

     

    Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees. Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.

    Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog. Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.

    Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank. Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.

    Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.

    14-11-2005 om 17:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!