Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    04-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilet met kruidenkaassaus

     

    Ingrediënten

    4 enkele kipfilets

    peper en zout

    40 gr. boter

    150 gr. oesterzwammen, in reepjes

    2 dl kruidenbouillon (van een tablet)

    1 kuipje Bressot a 80 gr, in stukjes

    3 el fijngeknipt bieslook

     

    Bestrooi de kipfilets met peper en zout en bak ze in de hete boter rondom bruin en in 20 minuten helemaal gaar.

    Bak de laatste 3 minuten de oesterzwammen mee.

    Neem de kipfilets uit de pan en houd ze warm.

    Schenk de bouillon bij het bakvet en breng alles aan de kook.

    Voeg de Bressot toe en laat hem al roerende smelten.

    Snijd de kipfilets in plakjes en roer het bieslook door de saus.

    Schep een beetje van de saus over de kipfilets en serveer de rest er apart bij.

    Lekker met gekookte aardappelen en broccoli.

    04-06-2006 om 12:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-06-2006 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Scampi met zeeduivel en kerriesaus

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 scampi
    400 g zeeduivelfilet
    200 g tagliatelle
    2 dl visfumet
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 dl room
    100 g boter (bakboter)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    15 g kervel
    2 potjes saffraanpoeder
    0.5 theelepel kerriepoeder
    peper
    zout

     

    Bereiding

    Een ovenvaste schotel insmeren met boter en bestrooien met zout en peper.

    De zeeduivel in medaillons versnijden (3 per persoon) en in de schotel leggen.

    Bevochtigen met wat wijn en visfumet.

    Een stuk boterhampapier insmeren met boter en de zeeduivelmedaillons afdekken.

     

    De rest van de wijn en de visfumet met de room, het saffraanpoeder en de kerrie langzaam inkoken tot de saus licht bindt.

     

    De scampistaarten pellen, kruiden met peper en zout en snel aanbakken in een pannetje met hete olijfolie.

     

    De tagliatelle 4 minuten koken in licht gezouten water met een scheutje olijfolie, afgieten en warm houden.

     

    De ovenschotel met de zeeduivel en het pannetje met de scampi 3 minuten in een voorverwarmde oven (200 graden) zetten.

     

    De saus opwerken met een klont koude boter, proeven en eventueel op smaak brengen.

     

    De zeeduivel en de scampi uit de oven halen.

    Op een voorverwarmd bord een sausspiegel gieten en in het midden de tagliatelle schikken. De scampi eromheen leggen en de zeeduivelmedaillons op de tagliatelle schikken.

    Afwerken met kervelpluksels.

     

     

    Gewokte rogreepjes in zoetzure saus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g rogvleugelfilet
    2 preiwitten
    1 paprika (rood)
    0.5 komkommer
    2 tomaten
    100 g sojascheuten
    100 g champignons
    1 blikje ananas
    1 appel (Jonagold)
    2 cl zonnebloemolie
    peper
    zout
    5 eetlepels ketjap (sojasaus)
    4 cl sherry (droog)
    1 mespuntje gemberpoeder
    2 eieren
    1 theelepel sambal oelek
    70 g tomatenpuree
    2 theelepels maïszetmeel
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De rogvleugelfilets in reepjes snijden en twee uur laten marineren in een mengsel van de sojasaus, de sherry, peper, zout, het gemberpoeder en de losgeklopte eieren.

     

    De prei en de paprika in reepjes van twee centimeter snijden, de komkommer in schijfjes.

    De ananas en de ongeschilde appel in partjes snijden.

    De tomaten pellen, halveren, de pitjes verwijderen en elke tomatenhelft in acht verdelen.

    De champignons in schijfjes snijden.

     

    De prei, de champignons, de komkommer, de sojascheuten en de rode paprika afzonderlijk één minuut blancheren in kokend gezouten water.

    Goed laten uitlekken.

     

    De vis uit de marinade halen.

    Aan de marinade het sap van de ananas en eenzelfde hoeveelheid water, de tomatenpuree en de sambal oelek toevoegen.

    Goed roeren en de saus binden met het maïsmeel.

     

    De zonnebloemolie verhitten in een wokpan en er de rogreepjes een drietal minuten in roerbakken, laten uitlekken en warm houden.

     

    De stukjes groenten en fruit een tweetal minuten roerbakken.

    De saus toevoegen, even laten koken en eventueel bijkruiden.

     

    Het groente- en fruitmengsel op warme borden schikken, de rogreepjes erop leggen en overgieten met de saus.

     

     

    Aardbeiencoupe met bitterkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    1 limoen
    50 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2.5 dl room
    100 g bitterkoekjes (macarons)

     

    Bereiding

    De aardbeien wassen en pas daarna de kroontjes verwijderen.

    De limoen schoonboenen en de schil raspen.

    Vervolgens uitpersen.

     

    Op een laag pitje onder deksel de aardbeien met het limoensap en de suiker 10 minuten laten stoven, in een kommetje scheppen en een uur laten opstijven in de koelkast.

     

    De room stijfkloppen met de vanillesuiker en mengen met de geraspte limoenschil.

     

    De room door de koude aardbeienmoes spatelen en in kommetjes scheppen.

     

    Opnieuw laten opstijven in de koelkast en vlak voor het serveren met bitterkoekjes en een aardbei garneren.

    04-06-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    04-06-2006 om 11:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kerriereepjes

     

    Ingrediënten

    3 el zonnebloemolie

    400 gr. ongepaneerde varkensschnitzels, in reepjes

    1 teentje knoflook, gesnipperd

    1 ui, gesnipperd

    1 stukje gemberwortel van 3 cm, fijn geraspt

    5 worteltjes, in plakjes

    750 gr. aardappelen, geschild en in blokjes

    1 zakje kerriesaus

    1 groene appel, geschild en in blokjes

    250 gr. doperwtjes (diepvries)

    4 plakjes bladerdeeg, ontdooid

     

    Verhit de olie en bak de schnitzels met de knoflook, de ui en de gemberwortel al omscheppend lichtbruin en gaar.

    Voeg de worteltjes en de aardappelen toe en bak ze al omscheppend 5 minuten mee.

    Strooi het zakje kerriesausmix erover en roer er 3 dl heet water door.

    Breng alles aan de kook en schep de appel en de doperwten erdoor.

    Doe het mengsel over in een ingevette ovenschaal.

    Leg de plakjes bladerdeeg op elkaar en rol ze dun uit.

    Bekleed de schaal ermee en prik er verschillende gaatjes in.

    Bestrijk het deeg met water en bak het in 20 minuten in een voorverwarmde oven 200 C goudbruin en gaar.

    Lekker met witte rijst.

    02-06-2006 om 19:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    02-06-2006 om 19:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Cordon bleu

     

    Ingrediënten

    4 ongepaneerde varkensschnitzels

    4 el groene pesto

    8 plakjes magere gegrilde casselerrib

    8 blaadjes basilicum

    vers gemalen peper

    zout

    4 el vloeibare boter

     

    Leg de schnitzels naast elkaar, dek ze af met een stuk huishoudfolie en sla ze met een zwaar plat mes of vleeshamer iets platter.

    Bestrijk ze aan één kant met de pesto en verdeel de casselerrib en de basilicumblaadjes erover.

    Vouw ze dubbel en steek de schnitzels vast met cocktailprikkers.

    Bestrooi ze met peper en zout en bak ze in het hete bakvet aan beide kanten bruin.

    Bak het vlees op een laag vuur in 15 minuten gaar.

    Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

    Schenk langs de rand van de pan voorzichtig 1 1/2 dl heet water bij het bakvet en roer de aanbaksels los.

    Lekker met tagliatelle en gestoofde courgette.

    02-06-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    02-06-2006 om 13:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    'cassoulet' van Calimero

     

    Benodigdheden:

    2 blikken/potten witte bonen in tomatensaus

    2 flinke preien, in dunne ringen

    4 eetlepels tijm (meer mag ook)

    2 blikjes knakworst, in plakjes gesneden

    100 gram cervelaat of spekjes

     

    Snijd het cervelaat of het spek in kleine stukjes en bak dit zachtjes uit in een flinke pan.

    Doe vervolgens de prei erbij en bak dit even mee.

    Voeg dan de tijm toe.

    Voeg vervolgens de bonen en de knakworst toe en warm alles goed door.

    Lekker met bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta.

    02-06-2006 om 13:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-06-2006 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gevulde knoflookchampignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g kastanjechampignons
    1 eetlepel citroensap
    30 g boter (bakboter)
    4 teentjes knoflook
    1 eetlepel cognac
    50 g paneermeel
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    zout
    peper

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Borstel de champignons schoon, breek de steeltjes eraf en hak deze fijn.

    Besprenkel de champignons met citroensap.

    Bak de geperste knoflook heel kort in de helft van de boter, voeg de gehakte champignonstelen toe en bak kort mee.

    Roer van het vuur de cognac, het paneermeel en de peterselie door het mengsel.

     

    Breng op smaak met peper en zout.

    Zet de champignons in ovenschaaltjes en vul ze hoog op.

    Verdeel de rest van de boter in vlokjes over de champignons en bak goudbruin in ongeveer 12 minuten in de oven.

     

     

    Vederlichte waterzooi

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kippenborsten
    15 dl court-bouillon
    3 preiwitten
    3 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    1 ui
    1 kippenbouillonblokje
    1 dl water
    40 g verse kaas (mager)
    1 eierdooier
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Bereiding

    Het kippenvlees gedurende 25 minuten pocheren in de court-bouillon.

    Laten uitlekken, het karkas en het vel verwijderen en het vlees warm houden.

     

    Alle groenten schoonmaken, in fijne reepjes snijden en ze gedurende 15 minuten gaarstoven in een bodempje bouillon.

     

    De gevogeltebouillon opwarmen en de magere kaas toevoegen.

    Goed roeren, de pan van het vuur nemen en de eierdooier door de bereiding kloppen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Tot slot de groenten en het kippenvlees toevoegen.

    Versieren met versgehakt bieslook.

     

     

    Frambozenbavarois

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g frambozen
    125 g suiker
    3 eetlepels citroensap
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 dl room

     

    Bereiding

    De gelatine weken in koud water.

    De frambozen pureren en ze daarna door een fijne zeef halen.

    De frambozenpuree met de suiker en het citroensap mengen.

     

    De gelatine uitknijpen, oplossen in een weinig heet water en bij de frambozen voegen.

    De room stijfkloppen en mengen met de frambozenmoes.

    Alles in een met olie ingesmeerde vorm brengen en laten opstijven.

    De bavarois ontvormen en versieren met frambozen en een muntblaadje.

    02-06-2006 om 12:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    02-06-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignonflap

     

    Ingrediënten

    4 plakjes diepvries bladerdeeg
    100g champignons
    1 ui
    1 eetlepel boter
    50g ham
    zout
    peper

     

    Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.

    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

    Maak de ui schoon en snipper hem.

    Snij de ham in blokjes.

    Verhit de boter in een pan en bak hierin de ui en de champignons.

    Voeg dan de ham toe en strooi er een beetje zout en peper over.

    Laat het mengsel afkoelen en verdeel het over de plakjes bladerdeeg.

    Sla de plakjes dubbel en plak de randen vast met water.

    Vet een bakblik in en leg hier de flappen op.

    Bak de flappen 15 minuten in een voorverwarmde oven van 220 graden.

    01-06-2006 om 19:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01-06-2006 om 18:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kabeljauwfilet
    2 sjalotten
    50 g spinazie
    2 bakjes waterkers
    50 g kervel
    2 takjes citroenmelisse
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 takjes bonenkruid
    2 takjes dille
    1 citroen
    15 dl visfumet
    5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    70 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken.

    De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden.

    Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering.

     

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten.

    De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.

     

    De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.

     

    De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

    Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen.

     

    De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep.

    Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

     

     

    Zeeduivel met aardbeiensabayon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zeeduivelfilet
    5 dl visfumet
    250 g aardbeien
    4 eierdooiers
    2.5 dl Noilly Prat
    peper
    zout
    1 takje dille

     

    Bereiding

    De vis gaar pocheren in de visfumet, uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

     

    De Noilly Prat voor de helft laten inkoken en er dan één voor één de eierdooiers doorkloppen tot een mooi gebonden sabayonsaus.

     

    Een paar aardbeien apart houden voor de garnering en de rest pureren en zeven.

     

    De aardbeienpuree voorzichtig door de sabayonsaus mengen en kruiden met peper en zout.

     

    Over de vismootjes scheppen en serveren met romige aardappelpuree.

    Garneren met de overgehouden aardbeienpartjes en een takje dille.

     

     

    Chocoladecakejes met bloemen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g chocolade (puur)
    175 g boter (ongezouten)
    4 eieren
    175 g basterdsuiker
    100 g bloem
    zout
    40 g amandelen (gepeld)
    2 dl slagroom

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 190°C (stand 5).

    Bekleed een taartblik met 12 gaten met papieren cakebakjes.

    Smelt 2/3 van de chocola en alle boter in een vuurvaste kom boven zachtkokend water.

    Haal de kom van de warmtebron.

    Klop de eierdooiers met de suiker tot het mengsel dik begint te worden.

    Voeg het chocolademengsel toe en mix goed.

     

    Roer de gezeefde bloem, zout en gemalen amandelen erdoor.

    Klop in een schone kom de eiwitten tot zich zachte pieken vormen.

    Schep een eetlepel eiwit voorzichtig door het chocolademengsel om het luchtiger te maken en schep dan de rest erdoor.

    Lepel het beslag in de cakebakjes en bak gedurende 20 à 25 minuten tot ze gerezen zijn.

    Laat ze afkoelen.

     

    Verwarm voor het glazuur de room in een steelpan tot aan de kook, haal de pan van de warmtebron en roer onmiddellijk de rest van de chocola erdoor.

    Klop tot alles helemaal glad is.

    Laat onder af en toe roeren afkoelen, tot de glazuur net nog warm is.

    Haal de cakejes uit de bakjes en schep het glazuur erover.

    Laat het er gerust langslopen.

    Zet de cakejes een paar uur weg om op te stijven.

    Steek voor het opdienen een bloemetje in elk cakeje, maar waarschuw je gasten wel dat ze alleen voor de versiering zijn.

    01-06-2006 om 14:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01-06-2006 om 09:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    31-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Broccoli taart

     

    Ingrediënten

    6 plakjes bladerdeeg
    500g broccoli
    klein blikje maïs
    150g spekblokjes
    2 uien
    4 eieren
    1dl koffieroom
    150g geraspte kaas
    zout
    peper
    nootmuskaat

     

    Laat het bladerdeeg ontdooien.

    Vet een bakvorm in en bekleed hiermee de bakvorm.

    Maak de broccoli schoon, verdeel het in roosjes en kook de broccoli in een pan met een beetje water en zout 2 minuten.

    Laat de maïs uitlekken.

    Laat de broccoli goed uitlekken en leg dit op het bladerdeeg in de bakvorm.

    Bak de spekblokjes uit, voeg de uien toe en bak deze even mee.

    Leg het spek-uien mengsel op de broccoli.

    Leg daarop de maïs.

    Meng de koffieroom met de eieren, kaas, peper, zout en de nootmuskaat.

    Giet het mengsel in de vorm.

    Zet de vorm 20 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    31-05-2006 om 23:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2006 om 19:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaasomelet

     

    Kaas: Rochefort Jong belegen

     

    Ingrediënten

    4 eieren

    100 g ham

    100 g Rochefort Jong belegen

    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    0,2 dl room

    25 g boter (bakboter)

    peper

     

    Bereiding

    De ham in dobbelsteentjes snijden en op een zacht vuur laten aanbakken in boter.

    Kruiden met flink wat peper.

    De eieren opkloppen met de geraspte kaas, het gesnipperde bieslook en de room.

    Het mengsel over de ham gieten en op een zacht vuur laten staan tot de omelet een mooie dikke pannenkoek geworden is.

    31-05-2006 om 16:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    31-05-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Frivole salade

     

    Kaas: Cobergher light 20+

     

    Ingrediënten

    50 g saladedressing

    50 g verse kaas (mager)

    2 cl dragonazijn

    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    Peper

    Zout

    1 krop ijsbergsla

    1 krop eikenbladsla

    4 stengels bleekselderij

    2 wortelen

    1 venkelknol

    100 g Cobergher light 20 + kaas (vetarm)

    50 g druiven (ontpit)

    4 kerstomaatjes

     

    Bereiding:

    De slasoorten en alle andere groenten schoonmaken.

    Enkele slablaadjes apart houden voor de garnering en de andere in fijne reepjes snijden.

    De bleekselderij en de venkel in julienne snijden en de wortelen verdelen in fijne dobbelsteentjes.

    De Cobergher light kaas in fijne reepjes snijden.

    Alle ingrediënten vermengen en ze op een waaier van slablaadjes verdelen.

    Versieren met de doormidden gesneden kerstomaatjes en de ontpitte druiven.

    Een sausje bereiden met magere saladedressing, magere verse kaas, dragonazijn, peper, zout en vers gehakt bieslook.

    De saus apart serveren bij het slaatje.

    31-05-2006 om 14:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2006 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tortellini met ham & kaas (tortellini con prosciutto e fromaggio)

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tortellini (prosciutto e fromaggio)

    Barilla
    500 g kerstomaatjes
    2 dl room
    1 takje rozemarijn
    2 sjalotten
    1 glas Madeira wijn
    Parmezaanse kaas
    olijfolie
    peper en zout

     

    Ontvel de tomaatjes en snij ze in kleine stukjes.

    Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn.
    Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg de Madeira wijn toe en laat zachtjes ongeveer 5 minuten pruttelen.

    Voeg de tomaten en rozemarijn toe en laat nogmaals 5 minuten zacht koken.

    Giet nu de room erbij en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de tortellini gaar volgens gebruiksaanwijzing (12 min).

    Giet af en meng met de saus.
    Schep in diepe pastaborden en werk af met parmezaanse kaas.
    Een lekker glas Italiaanse rode of frisse rosé wijn past hierbij uitstekend.

    31-05-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    31-05-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgettebloem met een vulling van langoustine

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 courgettebloemen
    8 langoustines
    100 g St.-Jakobsvruchten
    250 g tongfilets
    0.1 dl water
    5 cl xeresazijn
    5 cl truffelsap
    5 cl notenolie
    10 cl maïskiemolie
    peper
    zout
    0.5 eetlepel honing (vloeibaar)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 pijpuitjes

     

    Haal de stamper uit de courgettebloem en snijd de stengel in een waaier.

    Vul de bloem met een mengeling van langoustine, St.-Jakobsvruchten en zeetong.

    Kruid de bloem met peper en zout.

    Stoom het geheel gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang van de dikte van de vulling.

    Bereid de vinaigrette met 1/4 deel water, 1/4 deel xeresazijn, 1/4 deel truffelsap, 1/4 deel notenolie en 1/4 deel maïsolie.

    Breng op smaak met peper en zout en met wat vloeibare honing.

    Verwarm deze vinaigrette lichtjes.

    Overgiet de gestoomde bloem met warme vinaigrette en bestrooi met fijngesnipperde jonge kruiden zoals dragon, dille, bieslook en pijpajuintjes.

     

     

    Runderlapjes met groenten en tagliatelle

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    3 dl demi-glace (ingekookte fond)
    5 tomaten
    70 g boter (bakboter)
    200 g tagliatelle
    0.5 courgette
    200 g erwtjes
    6 groene asperges
    1 mespuntje oregano (gedroogd)
    peper
    zout
    30 g boter (roomboter)

     

    De tomaten eventjes in kokend water dompelen zodat de velletjes gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

    In vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden.

    De courgette spoelen.

    In de lengte in vieren snijden en de kern verwijderen.

    In plakjes snipperen.

    Met een dunschiller de asperges van kop naar voet schillen.

    De kopjes afsnijden en gaarkoken in een bodempje water en apart houden.

    De rest van de asperges in staafjes verdelen en gedurende 6 minuten beetgaar koken in gezouten water.

    Ook de erwten en de courgette gedurende 4 minuten koken.

    De tagliatelle in ruim, gezouten water koken.

    Laten uitlekken en warm houden.

    In een braadpan de helft van de boter verhitten.

    Het vlees verdelen in gelijke porties en 2 tot 3 minuten bakken aan elke kant.

    Kruiden met zout en peper.

    De biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De pan deglaceren met de ingekookte fond.

    Enkele minuten laten indampen.

    De tomaten, een mespunt oregano en de uitgelekte aspergekopjes toevoegen.

    De saus verder afwerken met koude roomboter die er in kleine vlokken wordt doorgeroerd. Niet meer laten koken.

    De 3 groenten verwarmen in de rest van de boter en de tagliatelle erdoor roeren.

    De tagliatelle en de groenten over 4 verwarmde borden verdelen.

    Het vlees op de pasta schikken en bedekken met wat saus.

    De rest van de saus apart serveren in een sauskom.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Breugel
    100 g Ardennental
    100 g Passendalekaas
    100 g Loo
    100 g Père Joseph
    100 g Maredsouskaas
    100 g brie
    100 g Wijnendaele
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    100 g Pas de Bleu-kaas

     

    Een kaasschotel is een ideale formule om ongedwongen familie of vrienden te ontvangen. Alles kan immers vooraf worden klaargemaakt.

     

    Een tiental verschillende kazen volstaan ruimschoots voor de samenstelling van een volwaardig kaasbuffet: twee met hard zuivel (Breugelkaas, Nazareth, Ardennental, ...), vier met halfhard zuivel (Passendaele, Loo, Père Joseph, Maredsous, ...), drie met zacht zuivel (Brie, Brusselse kaas, Wijnendaele, Herve-kaas, ...) en één blauwschimmelkaas (Château d'Arville, Bleu de Franchimont, Pas de Bleu, ...).

     

    Voor een uitgebreid Belgisch kaasbuffet hoeft niet noodzakelijk de duurste wijn gekozen te worden: een Chianti of Valpolicella, een Beaujolais-Villages, een gewone Côtes du Rhône, een gewone Bordeaux, een Minervois of een Cahors.

     

    Wanneer kaas als dessert wordt geserveerd, is een hogere kwaliteit aangewezen.

    Een maaltijd moet in alle omstandigheden immers met de beste wijn worden beëindigd.

    Bij een paterskaas of een jonge kaas met hard zuivel past een Beaujolais Grand Cru, een Loirewijn (Bourgeuil of Chinon), een Vacqueyras, een betere Bordeaux of een Corbières.

     

    Bij een oude kaas met hard zuivel: Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Rioja, een grote Bordeaux.

    Bij een kaas met zacht zuivel en een schimmelkorst of bij een blauwschimmelkaas: een droge witte wijn of een betere Bordeaux.

    Als het om een topkaas gaat, is een Rijnwijn, een Elzassserwijn, een Sancerre of een witte Bourgogne op zijn plaats.

     

    Andere combinaties:
    Bij Herve, Trou d'Sottai, Bou d'Fagne en blauwschimmelkazen: een porto of een natuurlijk zoete wijn (wegens het zoet-zuureffect).


    Bij een oude kaas met hard zuivel: een goede Belgische jenever.

    31-05-2006 om 11:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    31-05-2006 om 08:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Stoofpotje van rundstoofvlees & groene asperges

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    400g rundstoofvlees
    1 bussel groene asperges
    2 wortelen
    50g peultjes
    1 ui

    3 teentjes knoflook
    70g tomatenpuree
    1 bouillonblokje (rund)
    1 el bloem

    6 dl water
    1 laurierblad

    takje tijm

    rozemarijn & dragon
    olijfolie & boter
    zwarte peper & zout

     

    Kruid het vlees met peper en wat zout en bak het aan alle kanten mooi bruin aan in olie en boter.
    Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes, pel de ui en knoflook en hak grof, verwijder ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges en snij de rest in hapklare brokken, hou de punten opzij.
    Voeg de ui en knoflook bij het vlees en laat even meestoven, strooi er de bloem over en meng goed onder elkaar.

    Blus met het water en breng aan de kook.
    Nu mogen ook de wortelstukjes, bouillonblokje, tomatenpuree en de kruiden bij het vlees. Draai het vuur laag en laat zo'n half uurtje pruttelen.
    Controleer regelmatig de gaarheid van het vlees en voeg ongeveer 10 minuten voor einde de aspergebrokken toe, 5 minuten later mogen ook de aspergepunten en peultjes het stoofpotje vervoegen.

    Breng verder op smaak met peper en wat zout.
    Lekker met frietjes.

    30-05-2006 om 18:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2006 om 18:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Rundertong in Madeirasaus

     

    Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

    1 rundertong (ong. 2 kg)
    1 dikke ui, bestoken met 2 kruidnagels
    4 mooie stengels stoofselder
    het wit van een dikke prei
    2 flinke wortelen
    3 teentjes knoflook, gekneusd
    1 laurierblad

    takje tijm

    enkele blaadjes rozemarijn
    enkele bolletjes koriander 
    zwarte peper & zout

     

    Zet de rundertong één nacht van tevoren in koud, licht gezouten water.
    Spoel de tong royaal onder koud stromend water en doe ze in een ruime pan.
    Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken, voeg ze samen met de kruiden bij het vlees.

    Kruid met peper en zout, overgiet met koud water toe tot alles mooi onder staat.

    Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur lager, laat in ongeveer 3 uur gaar worden.
    Haal de rundertong uit de pan en laat even afkoelen, verwijder het vel en snijd ze in mooie plakjes.
    Zeef de achtergebleven bouillon en hou hierin het vlees warm.
    Maak ondertussen de Madeirasaus.

    Schik enkele plakjes tong op grote warme borden en overgiet met de hete saus, lekker met aardappelpuree.

    30-05-2006 om 16:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    30-05-2006 om 16:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaas-ui broodjes

     

    Ingrediënten

    1 pak mix voor bruin brood
    2,5 dl (250 ml) handwarm water
    100 g roomboter of margarine (op kamertemperatuur)

    200 g geraspte kaas
    4 uien
    1 rode paprika
    1 losgeklopt ei
    Provençaalse kruiden of pizzakruiden

     

    Bereiding

    Doe de mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe. 

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. 

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 

    Snipper de uien en de paprika. 

    Rol met deegroller het gerezen deeg uit tot een lap van circa een ½ cm dik. 

    Bestrooi de lap met de helft van de kaas, ui en paprika; laat de randen vrij. 

    Rol de lap op. 

    Snijd van de rol schijven van 2 cm dik en leg deze schijven plat op een ingevette bakplaat. 
    Leg een theedoek over het bakblik en laat de schijven 30 minuten narijzen.

    Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur van de algemene bereidingswijze. 

    Bestrooi de broodschijven met de resterende kaas, ui en paprika. 

    Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de kaas-uienbroodjes in circa 20 minuten gaar en bruin.

    Bestrijk het brood na het bakken met water.

    30-05-2006 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    30-05-2006 om 13:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Spinazie-fetataart

     

    Benodigdheden

    ½ pak mix voor  pannenkoeken
    350 ml water
    vulling:
    1 gesnipperde ui
    450 g diepvries bladspinazie
    2 teentjes knoflook, uitgeperst

    1 ei
    75 g geraspte kaas
    100 g fetakaas in kleine blokjes
    zout en peper
    3 el paneermeel
    evt. peterselie
    extra nodig:
    springvorm 24 cm ø

     

    Bereidingswijze

    Laat de spinazie ontdooien.

    Bak 5-6 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op het pak.

    Verwarm de oven voor.

    Bak de gesnipperde ui in een koekenpan.

    Voeg knoflook, ei, bladspinazie, paneermeel en de fetablokjes toe.

    Meng het tot een samenhangend geheel en breng het op smaak met een snufje zout en mespuntje peper

    Leg onderin een ingevette springvorm een pannenkoek en beleg deze met een laagje spinazievulling.

    Leg hier een volgende pannenkoek bovenop en beleg deze ook weer met een laagje spinazievulling.

    Herhaal tot de 5 pannenkoeken op zijn.

    Zorg ervoor dat de bovenkant van de taart een pannenkoek is.
    Bestrooi de pannenkoekentaart met geraspte kaas.

    Bak de pannenkoekentaart circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

    Bestrooi de pannenkoeken eventueel met wat fijngesneden peterselie.

    30-05-2006 om 10:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2006 om 10:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaassoezen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    125 g boter (bakboter)
    250 g bloem (tarwebloem)
    100 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.

    De boter in stukjes hakken.

    De bloem zeven.

    De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.

    Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.

    Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.

    Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.

    Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.

    Het deeg mag niet te vloeibaar worden.

    De kaas door het deeg mengen.

    Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.

    Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.

    Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.

    De soezen lauw of koud opdienen.

     

     

    Ovengerecht met haring en tomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 haringen
    1 eetlepel dille (fijngehakt)
    70 g boter (bakboter)
    4 uien
    1 eetlepel mosterd
    5 g suiker
    10 cl wijnazijn (wit)
    4 tomaten
    3 blaadjes laurier
    peper
    zout

     

    De haringen aan binnen- en buitenkant bestrooien met peper en dille, ook de hom en de kuit.

    De uien in fijne ringetjes snijden en fruiten in een braadpan.

    De mosterd, de suiker, de kruiden en de wijnazijn vermengen met de gefruite uien.

    De haringen, hom en kuit in een vuurvaste schotel leggen met de uien en het azijnmengsel. Gedurende 10 minuten gratineren in de oven.

    Er de in parten gesneden tomaten bijdoen en alles verder gaar laten worden, in een oven van 190 graden.

     

     

    Kabouterpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bloem
    20 g bakpoeder
    zout
    250 g boekweitmeel
    esdoornstroop
    50 g boter (roomboter)
    1 ei
    4 bananen
    7 dl water

     

    Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.

    Roer er scheutsgewijs het water door.

    Smelt de boter.

    Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.

    Klop het ei los en voeg toe.

    Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.

    Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

    Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.

    30-05-2006 om 10:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    30-05-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Lasagne van zalm en asperges

     

    Ingrediënten

    8 witte of groene asperges
    1 eetl. zonnebloemolie
    10 g boter
    1 sjalotje
    4 champignons
    200 g Noorse garnalen
    1 dl droge witte wijn
    1 theel. tomatenpuree
    1 dl room
    1 theel. bieslook
    zout
    versgemalen witte peper
    8 plakjes gerookte zalm

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de asperges in schuine stukjes van ca. 3 cm lang en kook ze bijna gaar.

    Haal de aspergestukjes uit de pan.

    Verhit de olie en boter in een wok.

    Fruit hierin het fijngesnipperde sjalotje.

    Voeg de asperges en de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe en roer dit op een hoog vuur goed door elkaar.

    Roer de garnalen erdoor en blus het geheel af met witte wijn.

    Schep de tomatenpuree erdoor.

    Voeg room en bieslook toe.

    Schep alles goed door en breng op smaak met zout en peper.

    Leg op 4 voorverwarmde borden een plak zalm, verdeel er de asperge-garnalenmassa over en dek dit af met een plak zalm.

    29-05-2006 om 19:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-05-2006 om 18:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Lasagne di mama

     

    Ingrediënten

    3 rundersaucijsjes
    2 sjalotjes
    1 mozzarellakaasje (à 125 g)
    30 g boter
    1 theelepel Italiaanse kruiden
    450 g spinazie (diepvries, deelblokjes)
    ½ pakje tomatensaus (basissaus à 400 ml)
    6 lasagnabladen
    2 eetlepels Parmezaanse kaas (gemalen)
    snufje zout
    snufje peper (versgemalen)
    rechthoekige ovenschaal van 18 bij 20 cm

     

    Bereiding

    Pel de sjalotjes en snipper deze fijn.

    Snijd de mozzarella in kleine blokjes.

    Vet de ovenschaal in met 10 g boter.
    Verwarm de oven voor op 175ºC.

    Verhit 20 g boter in een koekenpan en bak hierin de saucijsjes op hoog vuur rondom bruin. Gaar de saucijsjes op zacht vuur in ± 20 minuten.
    Verhit de overige boter in een koekenpan en fruit hierin de sjalotjes met de Italiaanse kruiden ± 3 minuten.

    Verwarm de spinazie mee.

    Snijd de saucijsjes in plakjes.

    Verdeel de helft van de spinazie over de bodem van de ovenschaal.
    Bedek de spinazie met 2 lasagnebladen, de helft van de tomatensaus en de plakjes worst.

    Dek dit af met 2 lasagnebladen en de overige tomatensaus.

    Verdeel de blokjes Mozzarella erover.
    Bak de lasagne in de oven in ± 35 minuten goudbruin en gaar worden.

    Verdeel de lasagne over twee borden.

    Breng de lasagne op smaak met Parmezaanse kaas, zout en peper.

    29-05-2006 om 16:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-05-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Warm chocoladetaartje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g chocolade (puur)
    25 g boter (roomboter)
    4 eieren
    30 g bloem
    75 g suiker

     

    Laat de chocola, in kleine brokjes gebroken, met de boter smelten.

    Sla de eierdooiers met de helft van de suiker schuimig en voeg geleidelijk het meel toe.

    Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker.

    Voeg beide mengsels toe aan de chocola en schep luchtig door elkaar.

    Zet de massa een poosje in de koelkast. (Dit chocolademengsel kan eventueel zelfs een dag van tevoren worden gemaakt.)

    Beboter 6 vormpjes, bestrooi die met meel en doe het mengsel erin (schenk ze niet te vol, de eieren gaan nog uitzetten).

    Zet de bakjes ongeveer 7 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven.

    De taartjes zullen vanbinnen nog zacht zijn.

    Serveer met een muntsausje of met een gekonfijt sinaasappelschilletje.

    29-05-2006 om 12:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-05-2006 om 12:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Leng met gerookte zalm en venkel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g lengfilet
    2 plakjes zalm (gerookt)
    1.2 dl room
    1 venkelknol
    35 g boter (bakboter)
    20 g kervel
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Een lengfilet in een sneetje gerookte zalm rollen en in een beboterde magnetronschaal schikken.

    Bevochtigen met de wijn en op smaak brengen met peper en zout.

    Afdekken en acht minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Het pocheervocht bewaren en de lengfilets warm houden.

    De venkelknollen wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.

    Op smaak brengen met peper, zout en de nootmuskaat.

    Bevochtigen met de room en het pocheervocht van de lengfilets.

    Afdekken en een zevental minuten laten garen bij 700 W.

    De venkel warm houden en de saus even inkoken.

    Op warme borden een bedje maken van venkel, de lengfilets erop schikken, overgieten met de saus en afwerken met enkele pluksels venkelloof.

    Serveren met duchesse-aardappelen (desgewenst gekleurd met wat wortelpuree).

    29-05-2006 om 10:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-05-2006 om 10:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgettetaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 courgetten
    1 ei
    100 g cottage cheese
    peper
    zout
    1 paprika (geel)
    1 dl tomatencoulis

     

    Kook de courgettes ongeveer 4 minuten.

    Pureer ze in de keukenmachine met het ei, de cottage cheese of de ricotta en kruid het mengsel met zout en peper.

    Roer de paprikablokjes erdoor.

    Verdeel het mengsel over vier kommetjes en zet ze in een ovenschaal, die u half met water vult.

    Bak de taartjes 25 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C/gasovenstand 3. Serveer ze warm met de tomatencoulis.

     

     

    Vegetarische wokschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g groene asperges
    250 g worteltjes
    4 sjalotten
    200 g peultjes
    4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 dl kippenbouillon
    peper
    zout
    25 g sesamzaad
    8 blaadjes basilicum

     

    Snijd de asperges in stukjes van ca. 3 cm, snijd de worteltjes in plakjes, halveer de peultjes en hak de sjalotjes fijn.

    Verhit de olijfolie in een wok en roerbak de asperges, worteltjes en sjalotjes 10 minuten in de olie.

    Voeg de gehalveerde peultjes toe en roerbak ze 5 minuten mee.

    Giet de bouillon erbij en stoof de groenten in ca. 7 minuten gaar.

    Rooster het sesamzaad in een droge koekenpan lichtbruin.

    Strooi het sesamzaad en de fijngehakte basilicumblaadjes over de wokschotel.

    Serveer met bami of mihoen.

     

     

    Spiegel van pruimen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eierdooiers
    250 g suiker
    230 g bloem (zelfrijzend)
    3 eetlepels cacaopoeder
    125 g pruimen
    1.25 dl wijn (rood)
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2.5 dl room

     

    Bereid de chocoladebiscuit: klop de eierdooiers en de suiker zeer luchtig op.

    Zeef de bloem en de cacaopoeder en meng samen onder het eimengsel.

    Strijk het beslag dun uit op een ingevette bakplaat en bak in 15 minuten krokant op 180°C.

    Ontpit de pruimen en week ze in de sauternes en mix ze daarna.

    Duw een paar lepels van dit mengsel door een zeef, zodat u een coulis krijgt.

    Warm de rest van het mengsel op en voeg de gelatine toe.

    Laat het mengsel afkoelen en voeg de opgeklopte room toe.

    Vul de bodem van een springvorm met een schijf van chocoladebiscuit.

    Giet hierop de pruimenbavarois, en laat opstijven.

    Vorm een spiegel van de pruimencoulis op het bord.

     

    Serveertip: decoreer met chocolade en vanillesaus of rum.

    29-05-2006 om 10:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-05-2006 om 08:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!