Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    31-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2006 om 19:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaasomelet

     

    Kaas: Rochefort Jong belegen

     

    Ingrediënten

    4 eieren

    100 g ham

    100 g Rochefort Jong belegen

    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    0,2 dl room

    25 g boter (bakboter)

    peper

     

    Bereiding

    De ham in dobbelsteentjes snijden en op een zacht vuur laten aanbakken in boter.

    Kruiden met flink wat peper.

    De eieren opkloppen met de geraspte kaas, het gesnipperde bieslook en de room.

    Het mengsel over de ham gieten en op een zacht vuur laten staan tot de omelet een mooie dikke pannenkoek geworden is.

    31-05-2006 om 16:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    31-05-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Frivole salade

     

    Kaas: Cobergher light 20+

     

    Ingrediënten

    50 g saladedressing

    50 g verse kaas (mager)

    2 cl dragonazijn

    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

    Peper

    Zout

    1 krop ijsbergsla

    1 krop eikenbladsla

    4 stengels bleekselderij

    2 wortelen

    1 venkelknol

    100 g Cobergher light 20 + kaas (vetarm)

    50 g druiven (ontpit)

    4 kerstomaatjes

     

    Bereiding:

    De slasoorten en alle andere groenten schoonmaken.

    Enkele slablaadjes apart houden voor de garnering en de andere in fijne reepjes snijden.

    De bleekselderij en de venkel in julienne snijden en de wortelen verdelen in fijne dobbelsteentjes.

    De Cobergher light kaas in fijne reepjes snijden.

    Alle ingrediënten vermengen en ze op een waaier van slablaadjes verdelen.

    Versieren met de doormidden gesneden kerstomaatjes en de ontpitte druiven.

    Een sausje bereiden met magere saladedressing, magere verse kaas, dragonazijn, peper, zout en vers gehakt bieslook.

    De saus apart serveren bij het slaatje.

    31-05-2006 om 14:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    31-05-2006 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tortellini met ham & kaas (tortellini con prosciutto e fromaggio)

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tortellini (prosciutto e fromaggio)

    Barilla
    500 g kerstomaatjes
    2 dl room
    1 takje rozemarijn
    2 sjalotten
    1 glas Madeira wijn
    Parmezaanse kaas
    olijfolie
    peper en zout

     

    Ontvel de tomaatjes en snij ze in kleine stukjes.

    Hak de blaadjes van de rozemarijn fijn.
    Snipper de sjalotten fijn en stoof ze aan in olijfolie, voeg de Madeira wijn toe en laat zachtjes ongeveer 5 minuten pruttelen.

    Voeg de tomaten en rozemarijn toe en laat nogmaals 5 minuten zacht koken.

    Giet nu de room erbij en breng op smaak met peper en zout.
    Kook de tortellini gaar volgens gebruiksaanwijzing (12 min).

    Giet af en meng met de saus.
    Schep in diepe pastaborden en werk af met parmezaanse kaas.
    Een lekker glas Italiaanse rode of frisse rosé wijn past hierbij uitstekend.

    31-05-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    31-05-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Courgettebloem met een vulling van langoustine

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 courgettebloemen
    8 langoustines
    100 g St.-Jakobsvruchten
    250 g tongfilets
    0.1 dl water
    5 cl xeresazijn
    5 cl truffelsap
    5 cl notenolie
    10 cl maïskiemolie
    peper
    zout
    0.5 eetlepel honing (vloeibaar)
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    4 pijpuitjes

     

    Haal de stamper uit de courgettebloem en snijd de stengel in een waaier.

    Vul de bloem met een mengeling van langoustine, St.-Jakobsvruchten en zeetong.

    Kruid de bloem met peper en zout.

    Stoom het geheel gedurende 10 tot 15 minuten, naargelang van de dikte van de vulling.

    Bereid de vinaigrette met 1/4 deel water, 1/4 deel xeresazijn, 1/4 deel truffelsap, 1/4 deel notenolie en 1/4 deel maïsolie.

    Breng op smaak met peper en zout en met wat vloeibare honing.

    Verwarm deze vinaigrette lichtjes.

    Overgiet de gestoomde bloem met warme vinaigrette en bestrooi met fijngesnipperde jonge kruiden zoals dragon, dille, bieslook en pijpajuintjes.

     

     

    Runderlapjes met groenten en tagliatelle

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    3 dl demi-glace (ingekookte fond)
    5 tomaten
    70 g boter (bakboter)
    200 g tagliatelle
    0.5 courgette
    200 g erwtjes
    6 groene asperges
    1 mespuntje oregano (gedroogd)
    peper
    zout
    30 g boter (roomboter)

     

    De tomaten eventjes in kokend water dompelen zodat de velletjes gemakkelijker kunnen worden verwijderd.

    In vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Het vruchtvlees in dobbelsteentjes snijden.

    De courgette spoelen.

    In de lengte in vieren snijden en de kern verwijderen.

    In plakjes snipperen.

    Met een dunschiller de asperges van kop naar voet schillen.

    De kopjes afsnijden en gaarkoken in een bodempje water en apart houden.

    De rest van de asperges in staafjes verdelen en gedurende 6 minuten beetgaar koken in gezouten water.

    Ook de erwten en de courgette gedurende 4 minuten koken.

    De tagliatelle in ruim, gezouten water koken.

    Laten uitlekken en warm houden.

    In een braadpan de helft van de boter verhitten.

    Het vlees verdelen in gelijke porties en 2 tot 3 minuten bakken aan elke kant.

    Kruiden met zout en peper.

    De biefstukken uit de pan nemen en warm houden tussen 2 diepe borden.

    De pan deglaceren met de ingekookte fond.

    Enkele minuten laten indampen.

    De tomaten, een mespunt oregano en de uitgelekte aspergekopjes toevoegen.

    De saus verder afwerken met koude roomboter die er in kleine vlokken wordt doorgeroerd. Niet meer laten koken.

    De 3 groenten verwarmen in de rest van de boter en de tagliatelle erdoor roeren.

    De tagliatelle en de groenten over 4 verwarmde borden verdelen.

    Het vlees op de pasta schikken en bedekken met wat saus.

    De rest van de saus apart serveren in een sauskom.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Breugel
    100 g Ardennental
    100 g Passendalekaas
    100 g Loo
    100 g Père Joseph
    100 g Maredsouskaas
    100 g brie
    100 g Wijnendaele
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    100 g Pas de Bleu-kaas

     

    Een kaasschotel is een ideale formule om ongedwongen familie of vrienden te ontvangen. Alles kan immers vooraf worden klaargemaakt.

     

    Een tiental verschillende kazen volstaan ruimschoots voor de samenstelling van een volwaardig kaasbuffet: twee met hard zuivel (Breugelkaas, Nazareth, Ardennental, ...), vier met halfhard zuivel (Passendaele, Loo, Père Joseph, Maredsous, ...), drie met zacht zuivel (Brie, Brusselse kaas, Wijnendaele, Herve-kaas, ...) en één blauwschimmelkaas (Château d'Arville, Bleu de Franchimont, Pas de Bleu, ...).

     

    Voor een uitgebreid Belgisch kaasbuffet hoeft niet noodzakelijk de duurste wijn gekozen te worden: een Chianti of Valpolicella, een Beaujolais-Villages, een gewone Côtes du Rhône, een gewone Bordeaux, een Minervois of een Cahors.

     

    Wanneer kaas als dessert wordt geserveerd, is een hogere kwaliteit aangewezen.

    Een maaltijd moet in alle omstandigheden immers met de beste wijn worden beëindigd.

    Bij een paterskaas of een jonge kaas met hard zuivel past een Beaujolais Grand Cru, een Loirewijn (Bourgeuil of Chinon), een Vacqueyras, een betere Bordeaux of een Corbières.

     

    Bij een oude kaas met hard zuivel: Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Rioja, een grote Bordeaux.

    Bij een kaas met zacht zuivel en een schimmelkorst of bij een blauwschimmelkaas: een droge witte wijn of een betere Bordeaux.

    Als het om een topkaas gaat, is een Rijnwijn, een Elzassserwijn, een Sancerre of een witte Bourgogne op zijn plaats.

     

    Andere combinaties:
    Bij Herve, Trou d'Sottai, Bou d'Fagne en blauwschimmelkazen: een porto of een natuurlijk zoete wijn (wegens het zoet-zuureffect).


    Bij een oude kaas met hard zuivel: een goede Belgische jenever.

    31-05-2006 om 11:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    31-05-2006 om 08:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Stoofpotje van rundstoofvlees & groene asperges

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    400g rundstoofvlees
    1 bussel groene asperges
    2 wortelen
    50g peultjes
    1 ui

    3 teentjes knoflook
    70g tomatenpuree
    1 bouillonblokje (rund)
    1 el bloem

    6 dl water
    1 laurierblad

    takje tijm

    rozemarijn & dragon
    olijfolie & boter
    zwarte peper & zout

     

    Kruid het vlees met peper en wat zout en bak het aan alle kanten mooi bruin aan in olie en boter.
    Schraap de wortelen en snij ze in ringetjes, pel de ui en knoflook en hak grof, verwijder ongeveer 2 cm van de onderkant van de asperges en snij de rest in hapklare brokken, hou de punten opzij.
    Voeg de ui en knoflook bij het vlees en laat even meestoven, strooi er de bloem over en meng goed onder elkaar.

    Blus met het water en breng aan de kook.
    Nu mogen ook de wortelstukjes, bouillonblokje, tomatenpuree en de kruiden bij het vlees. Draai het vuur laag en laat zo'n half uurtje pruttelen.
    Controleer regelmatig de gaarheid van het vlees en voeg ongeveer 10 minuten voor einde de aspergebrokken toe, 5 minuten later mogen ook de aspergepunten en peultjes het stoofpotje vervoegen.

    Breng verder op smaak met peper en wat zout.
    Lekker met frietjes.

    30-05-2006 om 18:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2006 om 18:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Rundertong in Madeirasaus

     

    Ingrediënten voor 4 tot 6 personen

    1 rundertong (ong. 2 kg)
    1 dikke ui, bestoken met 2 kruidnagels
    4 mooie stengels stoofselder
    het wit van een dikke prei
    2 flinke wortelen
    3 teentjes knoflook, gekneusd
    1 laurierblad

    takje tijm

    enkele blaadjes rozemarijn
    enkele bolletjes koriander 
    zwarte peper & zout

     

    Zet de rundertong één nacht van tevoren in koud, licht gezouten water.
    Spoel de tong royaal onder koud stromend water en doe ze in een ruime pan.
    Maak de groenten schoon en snij ze in grove stukken, voeg ze samen met de kruiden bij het vlees.

    Kruid met peper en zout, overgiet met koud water toe tot alles mooi onder staat.

    Breng aan de kook en draai vervolgens het vuur lager, laat in ongeveer 3 uur gaar worden.
    Haal de rundertong uit de pan en laat even afkoelen, verwijder het vel en snijd ze in mooie plakjes.
    Zeef de achtergebleven bouillon en hou hierin het vlees warm.
    Maak ondertussen de Madeirasaus.

    Schik enkele plakjes tong op grote warme borden en overgiet met de hete saus, lekker met aardappelpuree.

    30-05-2006 om 16:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    30-05-2006 om 16:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaas-ui broodjes

     

    Ingrediënten

    1 pak mix voor bruin brood
    2,5 dl (250 ml) handwarm water
    100 g roomboter of margarine (op kamertemperatuur)

    200 g geraspte kaas
    4 uien
    1 rode paprika
    1 losgeklopt ei
    Provençaalse kruiden of pizzakruiden

     

    Bereiding

    Doe de mix en de boter in een beslagkom en voeg het water toe. 

    Kneed het geheel met een mixer met deeghaken tot een soepel deeg. 

    Laat het deeg in de kom, afgedekt met plastic, 20 minuten rijzen bij kamertemperatuur. 

    Snipper de uien en de paprika. 

    Rol met deegroller het gerezen deeg uit tot een lap van circa een ½ cm dik. 

    Bestrooi de lap met de helft van de kaas, ui en paprika; laat de randen vrij. 

    Rol de lap op. 

    Snijd van de rol schijven van 2 cm dik en leg deze schijven plat op een ingevette bakplaat. 
    Leg een theedoek over het bakblik en laat de schijven 30 minuten narijzen.

    Verwarm de oven voor op de aangegeven temperatuur van de algemene bereidingswijze. 

    Bestrooi de broodschijven met de resterende kaas, ui en paprika. 

    Plaats het bakblik in het midden van de oven en bak de kaas-uienbroodjes in circa 20 minuten gaar en bruin.

    Bestrijk het brood na het bakken met water.

    30-05-2006 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    30-05-2006 om 13:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Spinazie-fetataart

     

    Benodigdheden

    ½ pak mix voor  pannenkoeken
    350 ml water
    vulling:
    1 gesnipperde ui
    450 g diepvries bladspinazie
    2 teentjes knoflook, uitgeperst

    1 ei
    75 g geraspte kaas
    100 g fetakaas in kleine blokjes
    zout en peper
    3 el paneermeel
    evt. peterselie
    extra nodig:
    springvorm 24 cm ø

     

    Bereidingswijze

    Laat de spinazie ontdooien.

    Bak 5-6 pannenkoeken volgens de aanwijzingen op het pak.

    Verwarm de oven voor.

    Bak de gesnipperde ui in een koekenpan.

    Voeg knoflook, ei, bladspinazie, paneermeel en de fetablokjes toe.

    Meng het tot een samenhangend geheel en breng het op smaak met een snufje zout en mespuntje peper

    Leg onderin een ingevette springvorm een pannenkoek en beleg deze met een laagje spinazievulling.

    Leg hier een volgende pannenkoek bovenop en beleg deze ook weer met een laagje spinazievulling.

    Herhaal tot de 5 pannenkoeken op zijn.

    Zorg ervoor dat de bovenkant van de taart een pannenkoek is.
    Bestrooi de pannenkoekentaart met geraspte kaas.

    Bak de pannenkoekentaart circa 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven. 

    Bestrooi de pannenkoeken eventueel met wat fijngesneden peterselie.

    30-05-2006 om 10:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-05-2006 om 10:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaassoezen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    125 g boter (bakboter)
    250 g bloem (tarwebloem)
    100 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.

    De boter in stukjes hakken.

    De bloem zeven.

    De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.

    Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.

    Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.

    Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.

    Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.

    Het deeg mag niet te vloeibaar worden.

    De kaas door het deeg mengen.

    Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.

    Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.

    Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.

    De soezen lauw of koud opdienen.

     

     

    Ovengerecht met haring en tomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 haringen
    1 eetlepel dille (fijngehakt)
    70 g boter (bakboter)
    4 uien
    1 eetlepel mosterd
    5 g suiker
    10 cl wijnazijn (wit)
    4 tomaten
    3 blaadjes laurier
    peper
    zout

     

    De haringen aan binnen- en buitenkant bestrooien met peper en dille, ook de hom en de kuit.

    De uien in fijne ringetjes snijden en fruiten in een braadpan.

    De mosterd, de suiker, de kruiden en de wijnazijn vermengen met de gefruite uien.

    De haringen, hom en kuit in een vuurvaste schotel leggen met de uien en het azijnmengsel. Gedurende 10 minuten gratineren in de oven.

    Er de in parten gesneden tomaten bijdoen en alles verder gaar laten worden, in een oven van 190 graden.

     

     

    Kabouterpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bloem
    20 g bakpoeder
    zout
    250 g boekweitmeel
    esdoornstroop
    50 g boter (roomboter)
    1 ei
    4 bananen
    7 dl water

     

    Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.

    Roer er scheutsgewijs het water door.

    Smelt de boter.

    Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.

    Klop het ei los en voeg toe.

    Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.

    Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

    Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.

    30-05-2006 om 10:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    30-05-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-05-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Lasagne van zalm en asperges

     

    Ingrediënten

    8 witte of groene asperges
    1 eetl. zonnebloemolie
    10 g boter
    1 sjalotje
    4 champignons
    200 g Noorse garnalen
    1 dl droge witte wijn
    1 theel. tomatenpuree
    1 dl room
    1 theel. bieslook
    zout
    versgemalen witte peper
    8 plakjes gerookte zalm

     

    Bereidingswijze:

    Snijd de asperges in schuine stukjes van ca. 3 cm lang en kook ze bijna gaar.

    Haal de aspergestukjes uit de pan.

    Verhit de olie en boter in een wok.

    Fruit hierin het fijngesnipperde sjalotje.

    Voeg de asperges en de schoongemaakte en in plakjes gesneden champignons toe en roer dit op een hoog vuur goed door elkaar.

    Roer de garnalen erdoor en blus het geheel af met witte wijn.

    Schep de tomatenpuree erdoor.

    Voeg room en bieslook toe.

    Schep alles goed door en breng op smaak met zout en peper.

    Leg op 4 voorverwarmde borden een plak zalm, verdeel er de asperge-garnalenmassa over en dek dit af met een plak zalm.

    29-05-2006 om 19:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!