Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    20-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasgebakje met Pas de Bleu

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g bloem (tarwebloem)
    125 g kaas (oud)
    90 g boter (bakboter)
    0.75 dl room
    25 g amandelpoeder
    200 g Pas de Bleu-kaas
    1 eetlepel cognac
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    zout

     

    Een homogene massa maken met de bloem, de verkruimelde oude kaas, de boter, de helft van de room, het amandelpoeder en een snuifje zout.

    De massa gedurende een nacht in de koelkast laten rusten.

    Daarna het deeg zo fijn mogelijk uitrollen en op een goed ingeboterde bakplaat leggen.

    Met een vork inprikken en gedurende 10 minuten bakken in een oven van 180 graden.

    Voorzichtig rechthoeken van 8 centimeter op 4 centimeter uit het gebakken deeg snijden.

    De Pas de Bleu pletten met een vork en mengen met de rest van de room die lichtjes opgeklopt werd.

    Cognac, peper en zout toevoegen en dit mengsel uitsmeren over de rechthoekjes.

    Telkens 3 kaasdeegplakjes boven elkaar leggen.

    Gedurende 5 minuten in een oven van 160 graden zetten.

    Warm opdienen met een gemengd slaatje met walnoten.

     

     

    Linzensalade met tempé

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g linzen
    200 g veldsla
    1 sjalot
    4 plakjes tempébacon
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    peper
    kruidenzout
    1 eetlepel mosterd
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    2 blaadjes laurier
    1 takje tijm
    1 takje bonenkruid
    1 stokbrood
    2 teentjes knoflook
    60 g boter (roomboter)
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    Was de veldsla.

    Kook de linzen gaar in water met laurier, tijm, en bonenkruid (ongeveer 30 minuten).

    Maak een vinaigrette.

    Roer het gesnipperde sjalotje en het bieslook erdoor.

    Bestrooi met versgemalen peper en eventueel wat zout.

    Leg op elk bord een bedje van veldsla.

    Snij de tempé in dunne reepjes.

    Verwarm de olijfolie en bak de tempébacon in 2 minuten bruin.

    Meng de warme tempé door de linzen.

    Schep de linzen met tempé op het slabedje.

    Bereid het lookbrood.

    Doe de boter in een kommetje en laat ze zacht worden op kamertemperatuur.

    Pers de knoflook bij de boter.

    Voeg ook de peterselie bij de boter en roer alles goed door elkaar.

    Snij het brood in stukjes van ongeveer 5 cm.

    Besmeer het brood langs één zijde met de lookboter.

    Leg het brood in een ovenschaal of op een ovenplaat en plaats het 10 minuten in de oven (180°C).

    Serveer het lookbrood warm bij de linzensalade.

     

     

    Vlierbessen-yoghurtshake

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6.5 dl melk (halfvol)
    3.5 dl yoghurt (mager)
    3.5 eetlepels vlierbessenstroop
    3.5 dl frambozensorbet
    15 g poedersuiker

     

    De sorbet een beetje laten ontdooien (hij moet nog smeuïg zijn).

    Alle ingrediënten in een grote beker doen en tot een schuimig mengsel mixen.

    Verdelen over hoge glazen en meteen opdienen.

    20-09-2006 om 00:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-09-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ovenschotel met ham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g gedroogde ham
    600 g verse kaas (mager)
    10 theelepels aardappelzetmeel
    5 eieren
    2 dl melk (halfvol)
    1 ui
    peper
    zout
    30 g paneermeel
    50 g boter (bakboter)
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    De dikke plak ham in kleine blokjes snijden.

    De oven voorverwarmen op 220 graden.

    De dooiers scheiden van de eiwitten.

    De eierdooiers samen met de verse kaas, het aardappelzetmeel en de melk tot een glad geheel roeren.

    In dit mengsel de ui fijnraspen en de hamblokjes toevoegen.

    Kruiden met peper en zout.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren.

    Een vuurvaste schotel insmeren met een beetje boter en voor drievierde vullen met het beslag.

    Bestrooien met paneermeel en de rest van de boter in vlokjes verdelen en op de taart leggen.

    Gedurende 45 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven.

    Vlak voor het opdienen bestrooien met de gehakte peterselie.

     

     

    Kalfslapjes met kruidnagel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kalfslapjes
    1.5 dl room
    1 dl kalfsfond
    8 kruidnagels
    1 krop krulandijvie
    2 eieren
    100 g paneermeel
    peper
    zout

     

    De kalfslapjes kruiden met peper en zout, even onderdompelen in de opgeklopte eieren en door het paneermeel halen.

    Ze vervolgens zachtjes aanbakken in een mengsel van boter en olie, en warm houden.

    De pan deglaceren met de kalfsfond, de room toevoegen, parfumeren met kruidnagel en laten inkoken.

    Naar smaak afkruiden en door een fijne zeef gieten.

    De saus over de borden verdelen, de escalopes erop leggen en garneren met krulandijvie en gekookte aardappeltjes bestrooid met peterselie.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.

    18-09-2006 om 18:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!