Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    07-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Cesarsalade met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eieren
    50 g ansjovisfilets (in olie)
    3 teentjes knoflook
    0.5 citroen
    1 eetlepel kappertjes
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    4 stronkjes witloof
    4 stronkjes witloof (rood)
    1 krop krulsla
    2 tomaten
    2 sneetjes wit brood
    50 g veldsla

     

    Eerst de Cesarsaus bereiden.

    4 eieren gedurende 3 minuten koken (ze moeten nog smeuïg zijn).

    Pellen en fijn prakken.

    Per ei een ansjovisfilet hakken en bij de eieren voegen.

    Vermengen met geperst knoflook, het citroensap, de fijngehakte kappertjes en opkloppen met de olijfolie.

    Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.

    Het witloof schoonmaken en per persoon anderhalve stronk in rondjes snijden.

    De krulsla in reepjes snijden.

    Witloof en krulsla mengen met de Cesarsaus.

    De bereiding verdelen over individuele slakommen.

    De wanden van de kommen bekleden met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.

    Het brood in kleine blokjes verdelen en tot croûtons bakken in een pan met antikleeflaag.

    Midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets schikken.

     

     

    Gestoomde pladijsfilets met mousseline van witbier

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 pladijzen (van 600 g)
    3 eierdooiers
    15 cl witbier
    3 limoenen
    75 g boter (geklaard)
    1 eetlepel foreleitjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)

     

    Voor de saus de eierdooiers opkloppen op het vuur met het sap van de limoentjes en de Hoegaarden.

    Kruiden met peper en zout en afwerken met geklaarde boter. (Om de saus nog te verzachten, een beetje licht opgeklopte room toevoegen.)

    Ondertussen de filets stomen in een stoomketel met een goede court-bouillon.

    De visfilets onderaan het bord schikken.

    Overgieten met saus.

    Foreleitjes op de vis leggen, alsook een schijfje limoen, van de schil ontdaan.

    Dit gerecht kan geserveerd worden met gepersileerde aardappeltjes of met hertoginnenpuree.

     

     

    Boterwafels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g boter (roomboter)
    500 g bloem (tarwebloem)
    5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    40 g gist
    5 g suiker
    5 eieren

     

    De eieren splitsen.

    Het eiwit tot sneeuw kloppen samen met de suiker.

    De gist oplossen in lauw water en samen met de losgeklopte eierdooiers bij de melk voegen.

    De bloem zeven en tegelijk door de vloeistof roeren.

    Alles zorgvuldig mengen.

    De eiwitsneeuw voorzichtig door het deeg spatelen.

    Ten slotte de boter smelten en bij het mengsel voegen.

    Bakken in een heet wafelijzer.

    Serveren met boter, suiker, slagroom, confituur of vruchten.

    07-10-2006 om 02:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    0.25 bloemkool (groen)
    7 dl melk (vol)
    190 g bloem (tarwebloem)
    2 eieren
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    140 g boter (bakboter)
    150 g gemalen kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat
    100 g veldsla

     

    De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.

    Afgieten en pureren met de staafmixer.

    Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.

    De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.

    Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.

     

     

    Mignongebraad met honing

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    peper
    zout
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    4 appelen (Jonagold)
    100 g suiker
    2 dl water
    3 sjalotten
    2 blaadjes laurier
    2 cl sherry (droog)
    15 g bloem (tarwebloem)
    100 g boter (bakboter)

     

    Het vlees ruitvormig insnijden (0,5 centimeter diep) aan de bovenzijde.

    Door de gezeefde bloem wentelen en aan alle kanten dichtschroeien in hete boter. Overbrengen in een braadslee.

    De gehakte sjalotten en de laurier rond het vlees schikken en de braadslee gedurende 20 minuten in een op 190 graden voorverwarmde oven zetten.

    Geregeld omkeren en met braadjus bedruipen.

    Wanneer het vlees veerkrachtig aanvoelt, kruiden met peper en zout en bestrijken met honing langs de ingesneden bovenkant.

    Gedurende 5 minuten laten kleuren onder de grill en warm houden onder aluminiumfolie.

    Ondertussen met een appelboor het klokhuis en de pitten van de appelen verwijderen en ze 5 minuten pocheren in het water dat met de suiker tot een flinke siroop werd gekookt.

    Uit het pocheervocht halen en overgieten met wat braadjus van het vlees.

    Gedurende 15 minuten bakken in de oven en geregeld bedruipen.

    De braadjus van het vlees deglaceren met sherry, laten inkoken en zeven.

    Het vlees serveren met de saus en de appelen.

    Afwerken met gebakken aardappelen.

     

     

    Bladerdeegje met appeltjes en gember

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bladerdeeg
    2 appelen (Boskoop)
    1 eetlepel gember (geraspt)
    50 g suiker
    2 cl pommeau
    150 g frambozen
    5 dl water
    70 g poedersuiker
    2 eetlepels citroensap
    4 blaadjes munt

     

    Schil de appelen en snijd ze in stukjes.

    Rasp de gember.

    Vul kleine ronde vormpjes met het bladerdeeg en bestrooi het met grove suiker.

    Bedek het daarna met de appelen en de gember.

    Bak de taartjes in de oven op 200°C.

    Flambeer het gebak met de pommeau.

    Bereid de frambozencoulis: pureer de frambozen en wrijf de frambozenpuree door een zeer fijne zeef.

    Voeg het water bij de poedersuiker en wat citroensap en laat koken tot een lichte stroop.

    Voeg de frambozenpuree toe en laat gedurende enkele minuten inkoken.

    Presenteer het gebak op een spiegel van frambozencoulis en werk af met een blaadje munt.

    05-10-2006 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kip met venkel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    peper
    zout
    cayennepeper
    2 venkelknollen
    8 eetlepels kippenbouillon
    2 citroenen
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 theelepel Provençaalse kruiden

     

    De venkel schoonmaken en in repen snijden.

    De kippenfilets in blokjes of reepjes snijden en samen met de venkel gaar pocheren in de kippenbouillon.

    Laten uitlekken en lichtjes laten afkoelen.

    Kruiden met peper en cayennepeper.

    Het sap van een citroen opkloppen met de olijfolie en de Provençaalse kruiden.

    Over de kip en de venkel gieten en garneren met citroenschijfjes.

     

    Tip: het kookvocht van de kip en de venkel kan worden gebruikt als basis voor een pittige soep.

     

     

    Pompoengratin met kapucijners

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g pompoen
    1 kopje droge kapucijners
    1 ui
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 takje tijm
    100 g gruyère (geraspt)
    zout
    1 takje bonenkruid
    25 g bloem (tarwebloem)
    3 dl melk (halfvol)
    2 cl zonnebloemolie
    nootmuskaat
    peper

     

    Week de kapucijners ongeveer 8 u en laat ze vervolgens gaar koken in water met bonenkruid. Voeg tegen het einde van de kooktijd (ongeveer 50 minuten) een snuifje zout toe.

    Maak intussen de pompoen schoon en snij hem in blokjes.

    Snij de ui fijn.

    Verwarm de olijfolie, voeg de ui en de tijm toe en laat even fruiten.

    Voeg vervolgens de pompoenblokjes en een bodempje water toe en laat ze zachtjes gaar stoven (vermijd dat de pompoen stuk kookt).

    Maak ondertussen een bechamelsaus: verhit de olie en roer er het meel door.

    Laat dit mengsel gedurende 2 minuten zachtjes pruttelen zonder het donkerbruin te laten worden.

    Voeg, onder voortdurend roeren, melk toe.

    Laat nog minstens 10 minuten zachtjes doorkoken om de meelsmaak eruit te halen.

    Breng op smaak.

    Roer de gare pompoen en kapucijners in een ingeoliede ovenschotel, overgiet met de saus en bestrooi met de kaas.

    Laat gratineren in een voorverwarmde oven (ca. 180°C).

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal. Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

    04-10-2006 om 23:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Belgische kaasterrine

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Keiemse Witten (zachte witte kaas)
    100 g geitenkaas (vers)
    100 g Boerenboeketje (kaas)
    100 g Pas de Bleu-kaas

     

    Een kleine terrine (400 g) bekleden met plasticfolie.

    Om te beginnen de Keiemse Witten smelten (dit gaat het makkelijkst in de microgolfoven). Met behulp van een lepel de kaas op de bodem van de terrine strijken.

    Dit herhalen met de overige kazen.

    Het geheel stevig aandrukken en gedurende 8 uur in de koelkast zetten.

    Vlak voor het opdienen met een warm mes sneden van ongeveer 100 g van de terrine snijden. Op borden schikken met een beetje sla en notenbrood.

     

     

    Gevulde tomaten met bloemkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    4 tomaten
    12 lente-uitjes
    40 g boter (bakboter)
    1 teentje knoflook
    4 dl wijn (wit/droog)
    100 g champignons
    1 potje saffraanpoeder
    1 takje koriander
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    peper
    zout

     

    De bloemkool in kleine roosjes snijden en ze in boter stoven met de knoflook, wat tijm en laurier.

    Blussen met de witte wijn en saffraan, peper en zout toevoegen.

    De lente-uitjes stoven met de champignons in een aparte pan en ze dan bij het bloemkoolmengsel voegen.

    De tomaten 15 seconden in kokend water dompelen en ze dan nog even laten schrikken onder de koude kraan.

    Bovenaan het kapje afsnijden, uithollen en dan ontvellen.

    De tomaten vullen met het groentemengsel en ze op een bord serveren met de rest van het mengsel.

    Eventueel nog even opwarmen in de oven of de microgolfoven.

     

     

    Bessendessert uit de oven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g blauwbessen
    75 g rode bessen
    1 eetlepel citroensap
    2 eieren
    30 g poedersuiker
    2 cl grand-marnier
    1.25 dl room

     

    De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

    De eieren splitsen.

    De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.

    De eiwitten stijfkloppen.

    Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.

    De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.

    Het eimengsel erover gieten.

    Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.

    03-10-2006 om 16:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-10-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Mousse van gerookte forel in een krokant jasje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g forelfilet (gerookt)
    250 g bladerdeeg
    100 g prinsessenboontjes
    0.5 paprika (rood)
    2 dl room
    3 eiwitten
    1 ei
    250 g verse kaas (mager)
    2 bakjes tuinkers
    peper
    zout
    1 citroen
    1 tomaat
    0.5 krop eikenbladsla
    4 bosjes radijsjes
    0.5 bosje peterselie

     

    Een beboterde cakevorm bekleden met bladerdeeg en een stuk bladerdeeg bewaren voor de bovenkant.

    De forelfilets fijnmalen, de eiwitten licht opkloppen en erdoor spatelen.

    Al roerend room toevoegen en de visfarce royaal kruiden.

    Een derde van de visfarce in de vorm gieten.

    Hierop naast elkaar de sperzieboontje en reepjes paprika schikken.

    Vervolgens tot tweederde met visfarce vullen en opnieuw een laagje boontjes en paprika erop leggen.

    De vorm verder opvullen met de visfarce, afsluiten met het resterende stuk bladerdeeg en in het midden een gaatje snijden.

    Het ei loskloppen met een snuifje zout.

    Met resterend bladerdeeg versieringen maken (bloempjes, twijgjes) en op het deeg kleven met het losgeklopte ei.

    De vorm in een warmwaterbad zetten en 45 minuten in een voorverwarmde oven op 175 graden plaatsen.

    Na de baktijd de pastei een halve dag laten opstijven in de koelkast.

    De tuinkers schoonmaken en zéér fijn hakken.

    De magere kaas erdoor mengen en de tuinkerssaus kruiden.

    De pastei in plakjes van 1 centimeter dikte op koude borden schikken.

    Versieren en de tuinkerssaus apart erbij geven.

     

     

    Kalfsoester 'à l'orange'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kalfsoesters
    60 g boter (bakboter)
    1 ui
    1 wortel
    1 eetlepel cognac
    2 sinaasappelen
    1 eetlepel sinaasappellikeur
    peper
    zout

     

    De sinaasappelen grondig wassen.

    Een sinaasappel apart houden voor de afwerking, de andere uitpersen en de schil in kleine stukjes snijden.

    De fijngesneden sinaasappelschillen laten intrekken in de cognac en de sinaasappellikeur.

    De ui en de wortel in grove stukken verdelen.

    Op een matig vuur de kalfsoesters in een beetje boter goudbruin bakken, de gehakte groenten toevoegen en alles 15 minuten op het vuur laten staan.

    Het vlees uit de pan halen en warm houden.

    De pan deglaceren met de ingetrokken alcohol, een half glas water en het sinaasappelsap.

    Eén minuut laten koken zodat de alcohol kan verdampen.

    De kalfsoesters terug in de pan met de saus leggen samen met de sinaasappelschillen en de overgehouden, vers in mootjes gesneden sinaasappel.

    Het geheel op een zacht vuur weer opwarmen en onmiddellijk opdienen.

     

     

    Bananenyoghurt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl yoghurt (mager)
    2 bananen
    2 sinaasappelen

     

    De sinaasappelen uitpersen.

    De bananen pellen.

    De yoghurt in een mengbeker gieten, het sinaasappelsap en de in stukken gesneden banaan toevoegen.

    Het geheel goed mixen en onmiddellijk serveren.

    02-10-2006 om 21:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!