Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    22-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Kaassoufflé

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    50 g boter (bakboter)
    40 g bloem (tarwebloem)
    5 dl melk (halfvol)
    100 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Een soufflévorm met een diameter van 22 centimeter beboteren.

    De rest van de boter smelten in een kookpan, bloem erbij schudden en tot een gladde, blonde roux roeren.

    De melk toevoegen en op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Al roerend een achttal minuten laten indikken.

    Van het vuur nemen en kort laten afkoelen.

    Vervolgens de eierdooiers en de geraspte kaas erdoor roeren.

    De eiwitten met een snuifje zout tot stevige sneeuw kloppen en voorzichtig door de kaassaus spatelen.

    Overscheppen in de beboterde soufflévorm en in een op 200 graden voorverwarmde oven 35 minuten laten bakken.

    De ovendeur nooit openen tijdens het bakken.

     

    Tip:

    Deze soufflé wordt nog smakelijker wanneer aan de kaassaus enkele lepels fijngehakte peterselie worden toegevoegd.

     

     

    Sardientjes in ’t groen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 sardientjes
    1000 g spinazie
    4 sjalotten
    75 g kaas
    50 g boter (bakboter)
    5 dl melk (halfvol)
    30 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De sardientjes schoonmaken, ontschubben, de kop en de zijvinnen verwijderen en fileren.

    De spinazie schoonmaken, de steeltjes verwijderen, 5 minuten laten blancheren in gezouten water en laten uitlekken.

    De sjalotjes fruiten in de helft van de boter en wanneer ze beginnen te kleuren, bestrooien met bloem.

    Al roerend met de garde beetje bij beetje de melk toevoegen tot de saus bindt.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De uitgelekte spinazie toevoegen, kruiden met een snuifje nootmuskaat en aan de kook brengen.

    Een vuurvaste schotel beboteren met de rest van de boter.

    De helft van de spinaziesaus erin gieten, de sardienfilets erop schikken en bedekken met de rest van de saus.

    Het gerecht bestrooien met geraspte kaas en de schotel gedurende 12 minuten in een hete oven van 220 graden plaatsen.

     

     

    Smoothie van zwarte bessen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zwarte bessen
    10 dl yoghurt (mager)
    1 takje citroenmelisse

     

    Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.

    Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.

    Serveer in een smal hoog glas met een rietje.

    22-07-2006 om 15:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Salade van sprotjes met courgette en champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 sprotjes
    1 courgette
    1 avocado
    200 g champignons
    2 tomaten
    4 cl notenolie
    6 cl wijnazijn (wit)
    cayennepeper
    1 eetlepel citroensap
    peper
    zout

     

    De courgette en de champignons in fijne reepjes snijden, mengen en op smaak brengen met notenolie en azijn.

    De avocado mixen, het citroensap toevoegen en kruiden met cayennepeper en zout.

    De sprotjes kruiden en in een oven van 200 graden laten bakken, of roosteren onder de grill.

    De avocadosaus over het bord verdelen, in het midden de groentereepjes schikken en de warme sprotjes errond leggen.

    Versieren met blokjes gepelde en ontpitte tomaat.

     

     

    Mosselen met witte wijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kg mosselen
    2 uien
    1 wortel
    3 stengels groene selderij
    2 dl wijn (wit/droog)
    0.5 bosje peterselie
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 theelepel kerriepoeder
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De uien, wortel en selderij in grove stukken snijden, even fruiten in boter en onder deksel 3 minuten laten zweten.

    De mosselen in de pot doen.

    De laurier, tijm en peterselie erop leggen, flink kruiden met peper en kerrie.

    Overgieten met de wijn en onder deksel aan de kook brengen.

    De mosselen even opschudden.

    De mosselen zijn gaar als alle schelpen open zijn.

     

     

    IJstaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    150 g suiker
    2 zakjes vanillesuiker
    6 eieren
    5 dl room
    50 g bitterkoekjes (macarons)

     

    Boter, de beide soorten suiker en de room in een pan doen, op een zacht vuurtje goed mengen.

    Laten afkoelen tot het mengsel lauw is.

    Er de eieren bijvoegen en mixen.

    Gedurende 2 uur in de diepvries zetten en mixen.

    De koekjes (dit mogen ook kokoskoekjes zijn) in stukjes breken en uitstrooien in een cakevorm.

    Er het mengsel uit de diepvriezer overgieten.

    Alles 24 uur in het diepvriesvak van de koelkast zetten.

    Een uur voor het serveren de ijstaart uit de diepvriezer halen.

    Een in heet water gedrenkte handdoek rond de cakevorm leggen.

    De ijstaart storten op een serveerschotel.

    De taart desgewenst versieren met toefjes slagroom, stukjes fruit en kokoskoekjes.

    21-07-2006 om 14:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Amori met chorizo en palmharten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g amori (gekrulde pasta)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    180 g chorizoworst
    500 g maïs (in blik)
    4 palmharten uit blik
    0.2 dl yoghurt (mager)
    4 eetlepels cocktailsaus
    zout
    peper
    paprikapoeder
    12 olijven (ontpit)
    4 bosjes peterselie
    4 sprietjes bieslook
    1 krop lollo rosso-sla
    4 eetlepels cocktailsaus

     

    Kook de amori beetgaar in gezouten water met olijfolie.

    Laat ze uitlekken in een vergiet, spoel ze overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Snijd de uitgelekte palmharten in dunne reepjes.

    Snijd ook de chorizoworst in dunne reepjes.

    Meng de deegwaren met de reepjes chorizo, de maïskorrels en de reepjes palmhart.

    Meng de yoghurt met de cocktailsaus en roer door de pastasalade.

    Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

    Maak de lollo rossa schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop telkens een beetje van de pastasalade.

    Garneer met olijven, enkele takjes platte peterselie en fijn gesnipperde bieslook.

     

     

    Mignonnettes met frambozensabayon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 mignonnettes
    100 g frambozen
    2 eierdooiers
    peper
    zout
    150 g boter (bakboter)
    12 asperges
    2 cl sherry (droog)
    1 takje tijm
    50 g boter (geklaard)

     

    De helft van de frambozen pureren.

    In een kom scheppen en au bain-marie zetten op een laag vuurtje.

    De frambozenpuree mooi schuimig kloppen met de eierdooiers en de sherry.

    Met kleine scheutjes er de geklaarde boter aan toevoegen, op smaak brengen en warm houden.

    Het vlees goudbruin bakken in boter en kruiden met peper, zout en verse tijm.

    Warm houden.

    De asperges schillen en gaarkoken in gezouten water.

    Goed laten uitlekken en een paar minuten stoven in boter tot ze een goudbruin kleurtje hebben.

    Kruiden met peper en zout.

    Het vlees op warme borden schikken, garneren met asperges en overgieten met de frambozensaus.

    Versieren met de rest van de frambozen.

     

     

    Meringues

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eiwitten
    0.5 theelepel zout
    160 g suiker
    160 g poedersuiker
    2 theelepels vanille-extract

     

    De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.

    Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.

    Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.

    Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.

    Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.

    Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

     

    Voor het opdienen: Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

    Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.

    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.

    20-07-2006 om 17:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaukasische kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenbouten
    peper
    zout
    paprikapoeder
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    1 wortel
    0.25 knolselder
    0.5 komkommer
    0.5 venkelknol
    0.5 courgette
    125 g rijst (bruine rijst)
    1 blaadje laurier
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    10 eetlepels kippenbouillon
    1 dl zure room

     

    Zout, peper en paprikapoeder mengen met een kwart van de olijfolie en daarmee de kippenbouten aan alle kanten goed inwrijven.

    Laten trekken gedurende 10 minuten.

    De schoongemaakte groenten in grove stukken snijden.

    De rest van de olie in een diepe braadpan verhitten en daarin de kippenbouten aan alle kanten knapperig bruin laten bakken.

    De knolselderij en de wortel toevoegen en even laten meestoven.

    De gewassen rijst erbij schudden samen met het laurierblad en op smaak brengen met vers gesnipperde dille (of venkelpoeder).

    Overgieten met de kippenbouillon en onder deksel zacht laten stoven.

    De oven voorverhitten op 240 graden.

    Alles overscheppen in een diepe ovenschotel en mengen met de ongeschilde blokjes komkommer en courgette.

    In het midden van de oven nog 15 minuten laten doorstoven.

    Uit de oven nemen en de zure room erdoor scheppen. Onmiddellijk opdienen.

    20-07-2006 om 15:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gepaneerde speklapjes

     

    Ingrediënten

    1 kg speklapjes niet te dik gesneden

    zout en peper

    2 el shoarmakruiden

    1 ei losgeklopt

    4 el paneermeel

    2 el boter

    2 el olie

     

    Bestrooi de speklapjes met zout en peper en bestuif ze met shoarmakruiden.

    Klop het ei los in een diep bord en doe het paneermeel in een tweede diep bord.

    Wentel het vlees eerst door het ei en daarna door het paneermeel.

    Verhit boter en olie samen in een koekenpan met dikke bodem.

    Leg het vlees erin als de boter bruin begint te worden.

    Bak het vlees snel aan weerskanten bruin, en zet het vuur laag als het schuim in de pan is weggetrokken.

    Keer het vlees regelmatig; bij niet te dik vlees is 15 minuten in totaal voldoende; het vlees is gaar maar heel sappig.

    Lekker met stamppot van rauwe andijvie.

     

    Het vet mag niet te heet worden, anders verbrandt het paneermeel en wordt het vlees bitter van smaak.

    De shoarmakruiden vervangen de bloem die gewoonlijk bij paneren het eerste laagje vormt.

    19-07-2006 om 20:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Krokante venkelbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 sneetjes brood
    1 sjalot
    1 venkelknol
    50 g blauwe kaas
    15 g boter (roomboter)
    1 takje tijm
    1 mespuntje saliepoeder
    zout
    peper
    1 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Steek rondjes uit de boterhammen of snij ze in ruitjes.

    Hak de venkel en de sjalot in zeer fijne snippers.

    Verwarm de olijfolie en laat de sjalot en de venkel zachtjes gaar stoven.

    Hak de tijm fijn en voeg toe.

    Roer de gestoofde sjalot en venkel door de zachte boter en de blauwe kaas.

    Kruid met salie, peper en zout.

    Besmeer het brood met het mengsel, plaats de broodjes op een rooster in een voorverwarmde oven (180°C).

    Laat de broodjes enkele minuten roosteren tot het brood getoast en de kaas gesmolten is.

     

     

    Verse deegwaren met ossenhaas en vleestomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    paprikapoeder
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    5 cl dragonazijn
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    4 tomaten
    15 g tomatenpuree
    12 kerstomaatjes
    2 teentjes knoflook
    15 g paneermeel
    250 g tagliatelle
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De ossenhaas verdelen in grote blokjes (1 centimeter zijde) en overvloedig bestrooien met paprikapoeder.

    De ui pellen en fijnhakken.

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Licht gezouten water aan de kook brengen en hierin de deegwaren beetgaar koken.

    De geperste knoflook vermengen met het paneermeel.

    De kerstomaatjes met dit mengsel insmeren en ze gedurende 5 minuten in een warme oven van 200 graden zetten.

    De olijfolie laten verhitten in de wok en hierin de vleesblokjes kort dichtschroeien (het vlees moet binnenin nog rood zijn).

    Het vlees uit de wok halen en warm houden.

    In dezelfde vetstof de gehakte ui fruiten.

    De wok deglaceren met de dragonazijn en de witte wijn en de saus laten inkoken.

    De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Tot slot de tomatenblokjes en de tomatenpuree toevoegen.

    Roeren en heel even opwarmen.

    De bereiding over warme borden verdelen, er de gegratineerde kerstomaatjes en de gekookte deegwaren bij schikken en het geheel bestrooien met gehakte dragon.

    Meteen opdienen.

     

     

    Aardbeien-frambozendessert

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g aardbeien
    125 g frambozen
    4 cl kirsch
    3 dl water
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    50 g poedersuiker
    25 cl porto (rood)
    1 sinaasappel

     

    De aardbeien en de frambozen wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen.

    De sinaasappel grondig wassen, uitpersen en de schil raspen.

    Enkele frambozen apart houden en de rest in grote wijnglazen doen samen met de aardbeien. Ervoor zorgen dat aardbeien en frambozen goed gemengd zijn.

    Kirsch over het fruit gieten en 1 uur laten marineren.

    De gelatineblaadjes in een beetje water dompelen en de rest van het water in een steelpannetje gieten.

    Daarbij de suiker en de geraspte sinaasappelschil voegen.

    De suiker laten oplossen en het mengsel aan de kook brengen.

    Het pannetje van het vuur nemen en er de uitgeknepen gelatine in oplossen.

    Het sinaasappelsap en de porto bijvoegen en laten afkoelen.

    Dit mengsel eerst door een zeef gieten en vervolgens verdelen over de glazen met fruit.

    Goed mengen.

    De glazen gedurende 10 uur in de koelkast zetten.

    De resterende frambozen toevoegen en opdienen, al dan niet met een toefje slagroom.

    19-07-2006 om 16:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Champignons met romige vulling

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 champignons (groot)
    50 g blauwe kaas
    0.25 knolselder
    0.5 eetlepel zure room
    peper
    kruidenzout
    1 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Maak de knolselderij schoon en stoom gaar.

    Maak intussen de champignons schoon en ontdoe ze van de steeltjes.

    Pureer de gare knolselderij (de puree mag in geen geval te vochtig zijn) en breng op smaak met peper, zure room en kruidenzout.

    Schep een lepeltje puree in elk champignonhoedje.

    Leg een klein blokje blauwe kaas op de puree en plaats de champignonhoeden op een ingevette bakplaat.

    Bak 5 minuten in een voorverwarmde oven (180°C), de kaas mag lichtjes kleuren.

    Serveer warm.

     

    Tips:

    U kunt de puree een dag vooraf klaarmaken.

    U kunt de blauwe kaas vervangen door kruidenkaas of peperkaas.

     

     

    Groentespies

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aubergines
    2 courgetten
    200 g champignons
    1 paprika (rood)
    1 paprika (geel)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels citroensap
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 takjes tijm
    1 takje rozemarijn
    peper

     

    De aubergines en courgetten wassen en in blokjes snijden.

    De champignons schoonborstelen.

    De paprika's in niet al te kleine stukken snijden.

    Een sausje maken van citroensap, kruiden, geperste knoflook en peper.

    Hierin de aubergines ongeveer 1 uur laten marineren.

    De blokjes eruit halen en de olijfolie toevoegen.

    De groenten op spiesjes steken en rijkelijk bestrijken met het sausje.

    Gedurende ongeveer 10 minuten roosteren op de barbecue of onder de grill.

    Regelmatig keren en met het sausje overgieten.

     

     

    Mattentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 dl melk (vol)
    450 g suiker
    11 eieren
    600 g bladerdeeg
    10 g boter (bakboter)
    25 dl karnemelk

     

    Breng de melk aan de kook en voeg er de koude karnemelk bij.

    Giet de gestremde melk in een neteldoek en bind de massa op.

    Laat een nacht uitlekken en drogen.

    Zo bekomt u een bol matten.

    Pureer de droge matten in een roerzeef.

    Meng de matten met de suiker en 10 eierdooiers tot een homogeen geheel.

    Klop het eiwit tot sneeuw en spatel onder de matten.

    Vet de taartvorm in met boter en bedek de bodem met een vel bladerdeeg van ongeveer 3 mm dikte.

    Druk flink aan en doorprik met een vork.

    Schep de matten op het bladerdeeg, bestrijk de randen met 1 losgeklopt ei en dek af met een tweede vel bladerdeeg.

    Druk de randen stevig aan.

    Knip met een schaar kerfjes in het deksel van de taart en bestrijk met de rest van het losgeklopt ei.

    Laat de taart 1 uur rusten en bak ze dan goudbruin in 75 minuten op 250°C.

    18-07-2006 om 15:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aspergeroomsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 asperges
    15 dl bouillon
    30 g boter (bakboter)
    40 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    1 eierdooier
    0.5 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    De asperges schillen en in stukken van 1 centimeter snijden.

    De aspergepunten afzonderlijk houden.

    De stukjes asperge laten gaarkoken in een weinig licht gezouten water.

    De stukjes asperge samen met het kookvocht doorsteken in een roerzeef.

    De boter laten smelten, de bloem toevoegen en aanlengen met kokende bouillon en de doorgestoken asperges.

    De aspergepunten toevoegen en nog een vijftal minuten laten doorkoken.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De eierdooier loskloppen met de room en overgieten met de soep.

    Versieren met fijngehakte peterselie.

     

    Tip:

    Deze soep wordt nog feestelijker wanneer gaargekookte punten van groene asperges worden toegevoegd.

    18-07-2006 om 14:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauwe salade van quorn en gerookte Schotse wilde zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g quorn
    6 plakjes zalm (gerookt)
    1 komkommer
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    3 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    250 g salade-assortiment
    2 eetlepels mayonaise
    0.5 dl room
    10 g kervel
    2 eetlepels kaviaar

     

    Snijd de quorn en de zalm in blokjes.

    Halveer de komkommer en schil één helft.

    Snijd deze helft van de komkommer in de lengte door en verwijder de zaadlijsten.

    Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Was de andere komkommerhelft en schaaf hem in plakjes.

    Bak de quorn in hete olie goudbruin en kruid met peper.

    Neem de pan van het vuur en meng de quorn in een kom met de zalm, de komkommer en het bieslook.

    Zet ringen op de borden en vul deze met het quornmengsel.

    Druk stevig aan en verwijder de ringen.

    Beleg de taartjes met plakjes komkommer en leg hier de gemengde sla op.

    Roer de mayonaise los met de room en nappeer het sausje rond het quorntaartje.

    Garneer met kervel en met wat kaviaar.

    Serveer het gerecht onmiddellijk.

     

     

    Griekse aubergineschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aubergines
    3 tomaten
    20 olijven (groen)
    2 uien
    150 g fetakaas
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    3 blaadjes basilicum
    0.5 takje oregano
    0.5 theelepel Provençaalse kruiden
    peper
    zout

     

    Snij de uien in dunne ringen.

    Snij de aubergine in plakjes van 1 cm en stoom of blancheer ze ongeveer 5 minuten.

    Ontvel de tomaten en snij ze in plakjes.

    Olie een ovenschaal in.

    Leg afwisselend en dakpansgewijs een plakje tomaat en een plakje aubergine in de schaal. Strooi er uiringen, olijven en stukjes feta over, bestrooi ruim met kruiden.

    Plaats 20 minuten in een voorverwarmde oven op 200°C.

     

    Tip:

    Dit gerecht is ideaal om een overschot van Griekse salade te verwerken.

    U kunt dan de ovenschaal met de vinaigrette invetten.

     

     

    Kersentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 dl melk (halfvol)
    1 ei
    10 g gist
    200 g bloem (tarwebloem)
    30 g suiker
    zout
    40 g boter (bakboter)
    60 g suiker
    2 eierdooiers
    40 g bloem (tarwebloem)
    1 stokje vanille
    4 dl melk (halfvol)
    10 g boter (bakboter)
    250 g kersen (ontpit)
    1 ei
    3 eetlepels bessenconfituur

     

    Om te beginnen een gistdeeg maken.

    Hiervoor melk, 1 ei en gist al roerend met elkaar vermengen.

    De helft van de bloem, een snuifje zout en 30 g suiker bijvoegen en kneden.

    De rest van de bloem en 40 g boter bijvoegen en kneden tot een soepel deeg.

    Vervolgens de banketbakkersroom bereiden.

    De suiker met kleine hoeveelheden tegelijk vermengen met de eierdooiers en er vervolgens de bloem bijvoegen.

    Het vanillestokje koken in de melk, het verwijderen en de kokende melk al roerend bij het mengsel dooiers-suiker-bloem voegen.

    Terug op het vuur zetten en al roerend laten doorkoken.

    De bekomen room laten afkoelen.

    Om velvorming te voorkomen wat boter over het oppervlak uitstrijken.

    Ten slotte de taart afwerken.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    De taartvorm beleggen met klontjes boter en in de oven zetten.

    Als de boter gesmolten is, de vorm uit de oven nemen en met draaiende bewegingen de boter over de bodem verdelen.

    Het gistdeeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 2,5 millimeter en daarmee de taartvorm bekleden. 10 minuten laten rusten.

    De banketbakkersroom in de taartvorm gieten en daarop de (uitgelekte) vruchten leggen (in plaats van kersen kunnen ook krieken, abrikozen of perziken worden genomen).

    De randen van de taart lichtjes bestrijken met opgeklopt ei.

    Bakken in een oven van ongeveer 200 graden gedurende 20 tot 30 minuten.

    De taart laten afkoelen.

    Ondertussen de confituur met wat water verdunnen en opkoken.

    Daarmee de taart doen glanzen.

    17-07-2006 om 17:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!