Gepaneerde speklapjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 kg speklapjes niet te dik gesneden
zout en peper
2 el shoarmakruiden
1 ei losgeklopt
4 el paneermeel
2 el boter
2 el olie
Bestrooi de speklapjes met zout en peper en bestuif ze met shoarmakruiden.
Klop het ei los in een diep bord en doe het paneermeel in een tweede diep bord.
Wentel het vlees eerst door het ei en daarna door het paneermeel.
Verhit boter en olie samen in een koekenpan met dikke bodem.
Leg het vlees erin als de boter bruin begint te worden.
Bak het vlees snel aan weerskanten bruin, en zet het vuur laag als het schuim in de pan is weggetrokken.
Keer het vlees regelmatig; bij niet te dik vlees is 15 minuten in totaal voldoende; het vlees is gaar maar heel sappig.
Lekker met stamppot van rauwe andijvie.
Het vet mag niet te heet worden, anders verbrandt het paneermeel en wordt het vlees bitter van smaak.
De shoarmakruiden vervangen de bloem die gewoonlijk bij paneren het eerste laagje vormt.
|