Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    18-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Mosterdspeklappen

     

    Ingrediënten

    1 beschuit
    4 speklappen
    4 el grove mosterd
    5 el olijfolie
    versgemalen peper

     

    Maal de beschuit fijn en meng dit met de mosterd, olijfolie en versgemalen peper tot een smeuïg mengsel.

    Bestrijk de speklappen aan beide kanten met het mosterdmengsel en laat ze even rusten. Rooster de speklappen op de barbecue aan beide kanten in ca. 10 min. gaar.

    Draai de speklappen zo min mogelijk.

    18-06-2006 om 19:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde Braadworst

     

    Ingrediënten

    4 stuks braadworst

    1 bosje bieslook

    1 theelepel mosterd

    4 plakken kaas

    4 dunne plakken spek

     

    Giet kokend water over de worsten en laat ze daarin ongeveer 5 minuten liggen.

    Was en hak de bieslook.

    Haal de worsten uit het water, laat ze goed uitdruipen en snij ze in de lengte zover in, dat de worsten nog net aan elkaar blijven zitten.

    Besmeer de snijvlakken met mosterd en strooi bieslook over de mosterd.

    Leg in elke worst 1 plak kaas en wikkel om elke worst een plak spek.

    Steek de plakjes spek vast met een houten prikker.

    Grill de gevulde worsten ongeveer 5 minuten onder regelmatig keren.

    Serveer hierbij aardappelsla of tomatensalade

    18-06-2006 om 19:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelspiezen

     

    Ingrediënten

    4-6 nieuwe aardappelen
    1/2 eetlepel olie
    zout

    peper
    rozemarijn

    Voor het sausje:
    2 takjes peterselie, fijngeknipt
    2 takjes selderij, fijngeknipt
    2 eetlepels zure room
    4 eetlepels yoghurt

     

    Boen de aardappelen onder de kraan goed schoon.
    Kook de aardappelen 10 minuten.
    Giet ze af en snijd ze ieder in 4 parten.
    Steek ze aan de spiezen en bestrijk ze met wat olie.
    Strooi er wat zout en peper over.
    Maak het sausje en zet tot gebruik in de koelkast.

    Rooster de aardappelspiezen op de BBQ of onder een matig hete grill in ca. 10 minuten verder gaar en bruin.

    Strooi wat rozemarijn over de aardappelspiezen en geef er het sausje bij .

    18-06-2006 om 16:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    BBQ mosselen

     

    mosselen vers in schaal

    peterselie

    uien

    knoflook

    witte wijn

    olijfolie

    alu. folie

    BBQ met deksel

     

    Snij de uien en peterselie en was de mosselen.

    Hak de uien en peterselie grof, leg de mosselen in een groot vel alm. folie en daaroverheen de uien en peterselie en knijp een teentje knoflook fijn daaroverheen een scheutje witte wijn en olijfolie.

    Verpak het geheel in een pakje

    Leg het op een hete BBQ en sluit het deksel, na 10 minuten zijn de mosselen gereed.

    Eet alleen de geopende mosselen.

    Leg de mosselen met schaal op een bord en schep daarover heen de mix van de uien enz, giet wat vocht er over en smullen maar.

    Serveer met stok brood en kruidenboter!!

    18-06-2006 om 14:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Amerikaanse Vissticks

     

    Ingrediënten

    800 g vissticks uit diepvries

    3 eetlepels boter

    sap van 1 citroen

    6 ronde broodjes

    2 uien

    2 eetlepels olie

    1 afgestreken theelepel paprikapoeder.

     

    Neem de vissticks uit de verpakking en haal ze van elkaar.

    Smelt de boter en roer er citroensap en wat zout door.

    Smeer de vissticks met de citroenboter in en grill ze in totaal 10 minuten aan alle kanten op een ingevet rooster.

    Snij de broodjes doormidden, leg ze met het snijvlak naar boven op de grill en rooster ze licht. Schil de uien en snijd ze in ringen.

    Roer het paprikapoeder door de olie, doop de uiringen in de gekruide olie en rooster ze eveneens licht aan beide kanten op de rand van de barbecue.

    Leg 2-3 vissticks op een broodje, leg daar een ruime hoeveelheid uiringen op, leg de tweede helft van het brood je erop en dien ze op.

    18-06-2006 om 13:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    18-06-2006 om 13:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Superanoham gevuld met platte kaas en komkommer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.5 komkommer
    250 g verse kaas (halfvet)
    1 teentje knoflook
    1 teentje knoflook (gedroogd)
    150 g ham (superanoham)
    peper
    8 sprietjes bieslook
    2 cl balsamicoazijn
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    4 bloemen van een maarts viooltje

     

    Schil de komkommer en snijd in brunoise.

    Doe de kaas in een neteldoek en laat uitlekken.

    Schil de teentjes knoflook en hak ze fijn.

    Leg de sneetjes superanoham per 2 kruisgewijs op elkaar.

    Meng de uitgelekte verse kaas met de gerookte en gedroogde knoflook en kruid met peper en zout.

    Maak een beursje met de ham en bind dicht met de bieslook.

    Bewaar in de koelkast.

    Kook de brunoise van komkommer gedurende 2 minuten in lichtjes gezouten kokend water en giet onmiddellijk af.

    Laat meteen schrikken in ijskoud water om een mooie groene kleur te behouden.

    Maak een vinaigrette van balsamicoazijn, olijfolie, peper en zout.

    Kruid de brunoise met peper en zout en schik op borden.

    Zet er de beursjes naast en werk af met de vinaigrette.

    Versier met een viooltje.

     

     

    Verse deegwaren met ossenhaas en vleestomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    paprikapoeder
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    5 cl dragonazijn
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    4 tomaten
    15 g tomatenpuree
    12 kerstomaatjes
    2 teentjes knoflook
    15 g paneermeel
    250 g tagliatelle
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De ossenhaas verdelen in grote blokjes (1 centimeter zijde) en overvloedig bestrooien met paprikapoeder.

    De ui pellen en fijnhakken.

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Licht gezouten water aan de kook brengen en hierin de deegwaren beetgaar koken.

    De geperste knoflook vermengen met het paneermeel.

    De kerstomaatjes met dit mengsel insmeren en ze gedurende 5 minuten in een warme oven van 200 graden zetten.

    De olijfolie laten verhitten in de wok en hierin de vleesblokjes kort dichtschroeien (het vlees moet binnenin nog rood zijn).

    Het vlees uit de wok halen en warm houden.

    In dezelfde vetstof de gehakte ui fruiten.

    De wok deglaceren met de dragonazijn en de witte wijn en de saus laten inkoken.

    De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Tot slot de tomatenblokjes en de tomatenpuree toevoegen.

    Roeren en heel even opwarmen.

    De bereiding over warme borden verdelen, er de gegratineerde kerstomaatjes en de gekookte deegwaren bij schikken en het geheel bestrooien met gehakte dragon.

    Meteen opdienen.

     

     

    Pruimentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bloem (zelfrijzend)
    1 cl arachideolie
    2 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    1 ei
    600 g pruimen
    2 cl rum
    1 eetlepel bessenconfituur
    15 g suiker

     

    De bloem in een kom brengen en in het midden een kuiltje maken.

    Hierin het geklutste ei, de suiker en de vanillesuiker doen.

    Geleidelijk mengen met bloem en wanneer de bloem bijna vermengd is, met koele handen de in stukjes gesneden koude boter en de olie door het mengsel kneden tot een homogeen geheel. Het deeg best een nacht laten rusten in de koelkast.

    De pruimen wassen, halveren en ontpitten.

    In een schaaltje leggen en besprenkelen met rum.

    Een half uurtje laten trekken.

    Het aanrecht bestrooien met bloem en het deeg uitrollen tot op een dikte van ongeveer 4 mm en voorzichtig in een ingevette bakvorm overbrengen.

    Doorprikken met een vork en het deeg bestrijken met confituur.

    Hierop dakpansgewijs de pruimenhelften leggen.

    De taart ongeveer 40 minuten in een oven van 190 graden zetten.

    Vlak voor het opdienen, bestrooien met suiker.

     

    Tip:

    Door het deeg uit te rollen op boterhampapier zal het makkelijker in de taartvorm aan te brengen zijn; brokkeldeeg (of zanddeeg) is immers zeer kortbrekig.

    18-06-2006 om 13:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Grilltomaat

     

    Ingrediënten

    2 Tomaten

    Olijfolie

    Snuf Zout

    Oregano (liefst vers)

     

    Tomaten halveren naar eigen inzicht.

    Elke tomaathelft op een stuk alufolie leggen.

    Op de 'open' zijde van de tomaat theelepel olijfolie draperen.

    Mespuntje zout en theelepel oregano erbovenop, alu dichtvouwen en voila.

    Verrassingpakketje op de barbecue een tijdje mee laten grillen totdat deze iets zacht geworden is.

    Vervolgens van barbecue halen en voorzichtig openvouwen. (meestal is de folie al snel afgekoeld)

    17-06-2006 om 18:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-06-2006 om 18:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bacalhau

     

    Ingrediënten

    4 eetl. citroensap

    1,6 dl. olijfolie

    1 eetl. knoflook, uit de pers

    1 theel. zout

    2 theel. Worcestersaus

    1/2 theel. elk:tijm, basilicum, oregano

    4- 170 gr. kabeljauwfilets of moten

     

    Vermeng de citroen, olie, knoflook, zout, Worcester en de kruiden.

    Leg de kabeljauw op een platte schaal, giet de marinade er overheen, bedek ze en zet ze 4 uur in de koelkast.

    Laten uitlekken, maar de marinade behouden.

    Rooster de vis 10 min. per 2,5 cm dikte; veelvuldig bedruipen met de marinade.
    Direct opdienen

    17-06-2006 om 18:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    17-06-2006 om 15:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Koftekebab

     

    Ingrediënten

    200 gr. lamsgehakt

    200 gr. rundergehakt

    2 sjalotjes, geraspt

    2 tenen knoflook

    1 theel. kaneelpoeder

    2 theel. korianderpoeder

    1/2 theel. komijnpoeder

    1 theel. paprikapoeder

    1 ei

    zout

    peper

    16 houten satéprikkers

     

    Meng de beide gehaktsoorten met de geraspte sjalot, geperste knoflook, kruiden, ei, zout en peper en vorm er 8 mooie, platte worstjes van.
    Steek door elk worstje, een beetje schuin, 2 satéprikkers.
    Zo kun je ze tijdens het roosteren makkelijk keren, zonder dat het worstje los om de prikker draait

    Rooster de spiezen in 6 tot 8 minuten rondom bruin en gaar.
    Keer en bestrijk de worstjes af en toe.

    Serveer de gehaktspiezen met citroenpartjes en yoghurtsaus (bijv. tzatziki) of een pittige barbecuesaus

    Is het lamsvlees heel mager, roer dan 2 eetl olie door het gehaktmengsel, zodat de spiezen niet te droog worden

    17-06-2006 om 15:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    17-06-2006 om 13:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pijlinktvis met mousse van zalm en preiroomsausje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g inktvisringen
    300 g zalmfilet
    300 g broccoli
    2 preiwitten
    400 g pasta
    0.5 dl visfumet
    15 g boter (bakboter)
    2 eiwitten
    4 dl room
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De zalm ontvellen, in dobbelsteentjes snijden en fijnmalen in de mixer.

    Het eiwit toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Ten slotte de helft van de room erdoor mixen.

    De zalmmousse in een spuitzak scheppen en de goed gereinigde pijlinktvistube ermee vullen.

    De gevulde tubes kruiden met peper en zout, even aanbakken in boter en 20 minuten in een matig warme oven (180 graden) zetten.

    Ondertussen de broccoli in gezouten water gaarkoken en de pasta eveneens in gezouten water met wat olie gaarkoken.

    Voor de saus de rest van de room met de visfumet aan de kook brengen en kruiden met peper en zout.

    De prei wassen, in stukjes snijden en even laten meekoken.

    Als de prei gaar is het mengsel fijnmalen, door een fijne zeef gieten, opwarmen en monteren met een klontje boter.

    Proeven en op smaak brengen.

    De gevulde pijlinktvis uit de oven halen en in schijven snijden.

    Een toefje pasta en een tuiltje broccoli op het bord leggen, daarnaast de schijven gevulde inktvis en een lepeltje saus.

     

     

    Gepocheerde zeetongfilets met lauwe kriekbiervinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 sjalotten
    4 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 flesje kriekbier
    2 dl room
    peper
    zout
    12 tongfilets
    4 dl visfumet

     

    Pel en snipper de sjalotten.

    Fruit ze 2 minuten in de olie.

    Giet er 3/4 van het kriekbier bij en laat bijna helemaal inkoken.

    Haal de pan van het vuur en doe de sjalotten in een kom.

    Doe er de room en de rest van het bier bij en roer tot een vinaigrette.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Pocheer of stoom de opgerolde (met de velkant naar binnen) zeetongfilets in de visfumet en schik ze op de borden.

    Lepel er wat vinaigrette naast en dien op.

     

     

    Dessert in laagjes met seizoensvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eiwitten
    340 g suiker
    2.5 dl water
    5 dl melk (halfvol)
    4 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    sap van 1 citroen
    1 stokje vanille
    250 g aardbeien
    100 g rode bessen
    100 g braambessen
    100 g blauwbessen
    10 eetlepels frambozencoulis
    5 dl room

     

    Bereid het Italiaans schuim:

    Verwarm 2/3 suiker lichtjes in het water tot een lichte suikerstroop.

    Klop de eiwitten in een kom stijf.

    Voeg tijdens het kloppen zeer langzaam de warme suikerstroop aan de eiwitten toe.

    Klop daarna volledig koud.

    Maak een banketbakkersroom:

    Breng de melk aan de kook met het opengesneden vanillestokje.

    Klop de eierdooiers met de rest van de suiker.

    Verwijder het vanillestokje.

    Meng de eiermassa met het maïszetmeel.

    Giet de kokende melk geleidelijk op de eieren, blijf voortdurend mengen.

    Plaats op een zacht vuurtje en laat de melk tot een homogene massa koken.

    Neem van het vuur weg en laat afkoelen.

    Strijk de banketbakkersroom dun uit op een tefalplaat.

    Zet in de oven op 170°C tot het gaat kleuren, haal uit de oven en snijd in rechthoeken van 8 cm op 4 cm.

    Maak rimpels in de room met behulp van twee spatels en laat afkoelen.

    Maak de vruchten schoon.

    Klop de room op en voeg daarna het Italiaans schuim toe.

    Leg een rechthoek op het bord, bedek met wat room, dan met één fruitsoort.

    Leg hierop een tweede rechthoek.

    Ga zo door, telkens met een andere fruitsoort.

    Schik de rest van de vruchten op het bord op de frambozencoulis.

    17-06-2006 om 13:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    17-06-2006 om 12:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recepten

    Marinades

     

    Limoen/knoflookmarinade
    Vermeng 3½ dl vers limoensap, 2½ dl vers sinaasappelsap, 1¼ dl olijfolie, 2 grofgehakte knoflookteentjes, 75 gr grof zeezout, 2 theelepels versgemalen zwarte peper en 3 verkruimelde laurierblaadjes.

    Kruidenmarinade
    Vermeng 2 eetlepels fijngehakte tijm, 15 gr fijngehakte kervel, ½ theelepel zout, ¼ theelepel peper en 4 eetlepels olijfolie.

    Franse marinade
    Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels fijngehakte verse tijm, 2 eetlepels fijngehakte peterselie, 3 gesnipperde sjalotjes, 2 eetlepels geraspte sinaasappelschil, zout en peper.

    Yoghurtmarinade
    Vermeng ½ liter dikke yoghurt, 4 eetlepels olijfolie, 2 teentjes fijngehakte knoflook, 2 theelepels gehakte muntblaadjes, zout en peper.

    Citroenmarinade
    Stamp in een vijzel 2 teentjes knoflook, ½ eetlepel grof zout en ½ eetlepel citroensap fijn. Roer er 1¼ dl olijfolie en 1 eetlepel fijngehakte peterselie door.

    Oosterse marinade
    Vermeng 4 eetlepels olijfolie, 2 eetlepels fijngehakte gemberwortel, 4 eetlepels geraspte sinaasappelschil en 4 eetlepels gehakte knoflook.

    Voor rundvlees en wild
    3 dl rode wijn, 1 eetlepel rode wijnazijn, ½ eetlepel olie, 1 sjalotje in vieren, 1 theelepel peperkorrels, een stukje wortel in reepjes, een takje tijm en een blaadje laurier (opkoken en laten afkoelen).

    Voor kalfsvlees
    3 dl rode wijn, 1 theelepel gemalen peper, ¼ theelepel nootmuskaatrasp, 3 eetlepels geknipte marjolein, de blaadjes van 1 takje tijm.

    Voor vis
    ½ citroen en limoen in plakjes, 1 steel bleekselderij met groen in boogjes, takje dille, geplette witte peperkorrels, stukje gesnipperde ui.

    Voor lamsvlees
    ½ fles rode wijn, 3 tenen knoflook in plakjes, 1 ui in schijven, 6 kruidnageltjes, ½ dl olijfolie, 1 tomaat in blokjes, een takje tijm.

    Voor varkensvlees en kip
    3 eetlepels rijstwijn, 1 eetlepel Japanse sojasaus, 1 eetlepel zoete sherry, 1 zomeruitje in ringen.

    Voor wild en gevogelte
    2 dl volle rode wijn, ½ dl rode port, 2 eetlepels honing, 1 ui in ringen, 1 theelepel geplette peperkorrels, 10 geplette jeneverbessen, 1 wortel in reepjes.

    Voor kip en kalkoen
    2 dl droge witte wijn, 1 eetlepel honing, sap van ½ citroen, 1 kaneelstokje, een takje munt.

    Voor vis en schaaldieren
    1 dl warme rijstwijn met ½ visbouillontablet (afgekoeld), 1 eetlepel zoete chilisaus, 1 cm geraspte verse gember, 1 eetlepel gembersiroop, 2 teentjes knoflook uit de pers, 1 bosuitje in ringen.

    17-06-2006 om 00:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Honinggeroosterde varkensribbetjes

     

    Ingrediënten:
    4 eetlepels vloeibare honing

    1 eetlepel sherry

    3 eetlepels wijnazijn

    1 koffielepel paprikapoeder

    1 ui

    1 teentje knoflook

    1 kleine gemberknol

    8 varkensribben

    Peper

    Zout


    Bereidingswijze:
    De dag vooraf:

    Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, peper en zout.

    Pel de ui en het teentje knoflook, snipper ze fijn en voeg de snippers bij de marinade.

    Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.

    Laat de varkensribben minstens 24 uur marineren.

    De dag zelf:

    Haal de ribbetjes uit de marinade en bak ze op de barbecue gaar.

    Draai ze regelmatig om en bestrijk ze nu en dan met wat marinade.

    De ribbetjes zijn klaar als de uiteinden van de beentjes ongeveer 2 cm uit het vlees steken. Serveer de ribbetjes met stokbrood en rauwkost.

    16-06-2006 om 23:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Schnitzelspies

     

    Ingrediënten:
    4 varkensschnitzels van 100 gr.

    Zout

    Peper

    ½ theelepel oregano

    ½ theelepel tijm

    ½ theelepel rozemarijn

    een paar druppels tabasco

    ½ kopje olijfolie


    Bereidingswijze:
    Sla de schnitzels plat en snijd ze in lange repen van ongeveer 2 cm breed.

    Bestrooi ze met zout en peper.

    Vermeng de overige kruiden met de olijfolie en wrijf het vlees daarmee in.

    Steek de schnitzels als een harmonika op de spiesen en grill ze op de rooster ongeveer 15 minuten.

    Keer ze regelmatig en bestrijk ze af en toe met olijfolie.

    16-06-2006 om 22:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    16-06-2006 om 19:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bonte kipspiesen

     

    Ingrediënten:
    1 kilogram kipfilet

    250 gram champignons

    2 rode paprika's

    1 grote courgette

    6 middelgrote uien
    voor de marinade:
    6 eetlepels olie

    1 teentje knoflook

    2 eetlepels citroensap

    Zout

    Peper

    1 volle theelepel Provençaalse kruiden

    Bereidingswijze:
    Snijd de kipfilet in stukjes.

    Borstel de champignons schoon.

    Maak de paprika, courgette en ui schoon en snijd ze in evengrote stukken.

    Steek de groenten, de champignons en het vlees afwisselend aan 12 metalen spiesen.

    Meng voor de marinade de olie met de fijngehakte knoflook, het citroensap, zout, peper en de Provençaalse kruiden.

    Bestrijk de spiesen met de marinade en laat ze 2 uur marineren.

    Rooster de spiesen vervolgens 5 tot 6 minuten op de barbecue.

    16-06-2006 om 19:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-06-2006 om 18:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Hawaïaanse spareribs

     

    Ingrediënten:
    2½ kilogram spareribs

    1 citroen

    4 takjes peterselie

    een snufje oregano

    4 teentjes knoflook

    ¼ theelepel peper

    1 theelepel verse gemberwortel

    2 eetlepels sojasaus

    2 eetlepels droge sherry

    2 eetlepel honing

    1½ eetlepel 5-kruidenpoeder

    4 eetlepels Amerikaanse chilisaus

    4 eetlepels arachideolie

    Bereidingswijze:
    Zet de ribbetjes in een grote braadpan onder koud water en voeg de citroen, de peterselie en de oregano toe.

    Breng het aan de kook en laat de spareribs, gedeeltelijk afgedekt, 30 minuten koken.

    Laat ze uitlekken en leg ze in een ondiepe schaal.

    Roer in een kom de knoflook met de peper, de geraspte gember, de sojasaus, de sherry, de honing, het 5-kruidenpoeder, de chilisaus en de olie goed door elkaar.

    Giet dit mengsel over de ribbetjes en laat ze afgedekt 1 uur marineren.

    Verwarm de grill of barbecue voor en rooster de ribbetjes op matig vuur mooi bruin en krokant.

    Bedruip ze regelmatig met de marinade.

    16-06-2006 om 18:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse sperziebonensalade

     

    Ingrediënten

    800 gram sperziebonen

    zout en peper

    balsamico-azijn

    3 el grof gesneden bladpeterselie

    1-3 el olijfolie

     

    Kook de sperziebonen in ongeveer 12 minuten beetgaar, giet ze af en schud ze om met een snuf zout.

    Druppel de azijn erover en bestrooi met de peterselie.

    Laat iedereen zelf een scheutje olijfolie naar smaak overheen gieten.

    16-06-2006 om 16:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    16-06-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Uiensalade

     

    Ingrediënten

    2 grote uien

    1 citroen

    2 eetl. bruine basterdsuiker

    2 grote tomaten

    2 Spaanse pepers (rood en groen)

    1 rode paprika

    1 eetl. geraspte verse gemberwortel

    2 eetl. ketoembarblaadjes (koriander)

    zout

     

    Pers de citroen uit, voeg 1 eetl. heet water aan het sap toe en los 2 eetl. basterdsuiker in het mengsel op.

    Snijd de uien in ringen en overgiet die met het zoeven omschreven mengsel.

    Ontvel de tomaat, verwijder het zaad, snijd het vlees klein en voeg het toe aan de uien.

    Snijd de pepers klein en maak de paprika schoon en snijd die ook in stukjes.

    Voeg deze 2 ingrediënten ook bij de uien.

    Schep er tenslotte 1 eetl. geraspte gemberwortel en 2 eetl. gehakte ketoembarblaadjes bij en door.

    Schep de salade luchtig om en maak haar op smaak met wat zout.

    Zet het gerecht, afgedekt met folie, enige tijd koel alvorens het op te dienen.

    16-06-2006 om 15:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelsalade met Feta

     

    Ingrediënten

    12 mediumgrote aardappelen ontpit, maar nog met schil

    Een kwart kop mayonaise

    Driekwart kop zure room of natuurlijke yoghurt

    30 ml rode wijnazijn

    Zout

    Peper

    5 tl grove mosterd

    1 lenteui in dunne ringen

    2 el peterselie, fijn

    100g augurken in kleine blokjes

    150 tot 200g verkruimelde fetakaas

     

    Kook aardappelen in water gaar en trek schillen ervan af terwijl ze nog warm zijn.

    Verdeel aardappelen in blokjes en plaats aardappelen in een salade schaal.

    Meng alle ander ingrediënten en roer lichtjes door de nog warme aardappelen.

    16-06-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Macaronisalade waldorf

     

    Ingrediënten

    500 gr macaroni

    1 blik ananas

    2 appels

    blikje mandarijn

    1 zakje rozijnen

    walnoten naar smaak

    1 blik ham (je kunt ook gerookte kip nemen

    1 ui

    2 bakjes selleriesalade

     

    Kook de macaroni beetgaar.

    Laat afkoelen of spoel af met koud water.

    snij alle ingrediënten niet te grof (appel afschillen en ontpitten natuurlijk).

    Alles door elkaar mengen ook de selleriesalade

    Lekker met stokbrood en als de salade je te droog is kun je altijd de saus op het bord erbij doen dan kan iedereen hem maken zoals die zelf wil.

    16-06-2006 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    16-06-2006 om 09:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gestoomde langoustines in een dipsausje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 langoustines
    5 dl court-bouillon
    1 tomaat
    3 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel ketchup
    10 druppels Worcestershiresaus
    1 eetlepel citroensap
    cayennepeper
    0.5 bosje peterselie

     

    De langoustines stomen in een vergiet boven de kokende court-bouillon.

    De tomaten 10 seconden in kokend water dompelen, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.

    De mayonaise in een kom mengen met de ketchup, het citroensap, de Worcestershiresaus en cayennepeper.

    De blokjes tomaat er voorzichtig doorroeren.

    Telkens twee langoustines, de staart omhoog, over de rand van een groot glas of ijscoupe hangen en het glas garneren met een toef gewassen peterselie.

    In het midden tussen de glazen een kommetje met dipsaus plaatsen.

     

     

    Eendenfilet met aardbeien en gember

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eendenborstfilets
    500 g aardbeien
    1 pompelmoes (roze)
    1 eetlepel gember (geraspt)
    1 cl frambozenazijn
    100 g boter (roomboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 sjalotten

     

    De eendenfilet bakken in eigen vet op de velkant.

    Indien nodig een beetje boter bijvoegen.

    Uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

    Het braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met azijn.

    De gehakte sjalot, wat geschaafde gember en het sap van een roze pompelmoes toevoegen.

    De saus laten indikken en er dan klontjes ijskoude boter doorroeren.

    De schoongemaakte en kleingesneden aardbeien toevoegen en laten doorwarmen in de saus.

    De eendenfilet in schuine plakjes snijden, op borden schikken en overgieten met de saus en afwerken met fijngehakte peterselie.

    Serveren met kroketjes.

     

     

    Kwarktaart met witte chocolade en amaretto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 volkorenbeschuitjes
    3 bitterkoekjes (macarons)
    50 g boter (roomboter)
    0.5 theelepel amandelextract
    0.5 theelepel kaneelpoeder
    350 g chocolade (witte chocolade)
    1.25 dl slagroom
    675 g roomkaas
    120 g suiker
    4 eieren
    2 eetlepels amaretto
    0.5 theelepel vanille-extract
    4.4 dl zure room
    witte chocoladeschilfers

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.

    Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.

    Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.

    Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.

    Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.

    Draai de temperatuur lager tot 150°C.

    Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.

    Blijven roeren.

    Laat afkoelen en roer het af en toe door.

    Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.

    Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.

    Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.

    Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.

    Draai de temperatuur hoger tot 200°C.

    Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.

    Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.

    Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.

    Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

    Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.

    Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.

    Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.

    Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers.

    16-06-2006 om 09:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    16-06-2006 om 08:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zweedse aardappelsalade

     

    Ingrediënten

    3 zure appels

    1 blikje tonijn

    1 kleine ui

    handvol verse peterselie

    2 eetlepels yoghurt

    zout en peper

     

    Schil de appels, verwijder het klokhuis en snijd in stukjes.

    Snipper de ui en bak deze glazig.

    Hak de peterselie fijn.

    Meng de appels met de ui, tonijn en peterselie.

    Roer de yoghurt door het mengsel en breng op smaak met zout en peper

    15-06-2006 om 19:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Macaronizalmsalade

     

    Ingrediënten

    spiraalmacaroni

    blikje zalm

    zalmsandwichspread

    erwten en worteltjes

    augurk

    hard gekookte eieren

    mayonaise en tomatenketchup

     

    Eieren koken.

    Pasta koken.

    Wortelen en augurk fijn snijden.

    Vermeng het geheel goed door elkaar heen en zet dit gedurende een dag in de koeling, mocht het de andere dag te droog zijn nog wat mayonaise of ketchup toevoegen.

    14-06-2006 om 22:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Indische Tomatensalade

     

    Ingrediënten

    sap van 2 limoentjes

    1 theelepel suiker

    zout en peper

    2 uien (gesnipperd)

    4 tomaten (in blokjes)

    1 komkommer (in blokjes)

    1 groen pepertje (gesnipperd)

    korianderblaadjes (fijngehakt)

    muntblaadjes

     

    Doe het limoensap in een kom en roer er de suiker, het zout en de peper door.

    Roer de ui, de tomatenblokjes, de komkommer, het pepertje en het korianderblad erdoor.

    Zet in de koelkast en garneer bij het serveren met verse muntblaadjes.

    14-06-2006 om 14:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    14-06-2006 om 14:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kropsla met avocado en olijven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kroppen sla
    2 avocado's
    1 eetlepel citroensap
    2.5 cl wijnazijn (wit)
    5 cl olijfolie (extra vierge)
    4 takjes tijm
    peper
    16 olijven (zwart)
    50 g tomaten (gedroogd)
    0.25 groentebouillonblokje
    0.25 dl water

     

    Verwijder de buitenste bladeren van de sla en was het overgehouden kropje.

    Halveer en verwijder het stronkje.

    Laat op een theedoek goed uitlekken.

    Schil de avocado's, verwijder de pit en snij in blokjes.

    Besprenkel met citroensap.

    Breng in een steelpan het water met de azijn aan de kook.

    Los het bouillonblokje erin op en haal van het vuur.

    Roer de olie, tijm en peper erdoor.

    Snij de olijven in plakjes.

    Snij de tomaten in reepjes.

    Leg de halve slakropjes met de snijkant boven op de borden.

    Verdeel de avocadoblokjes erover en ernaast.

    Druppel de vinaigrette over de sla en de avocado.

    Verdeel de olijven en de tomaatreepjes erover.

     

     

    Lamskoteletjes met knoflook en rozemarijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 stronkjes witloof
    100 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    5 g suiker
    1 eetlepel citroensap
    1 mespuntje vleesextract
    4 teentjes knoflook
    4 takjes rozemarijn
    12 lamskoteletten

     

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen.

    De helft van de boter laten smelten in een braadpan, de stronkjes witloof met aanhangend spoelwater naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken.

    Een scheutje water erop gieten, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en op smaak brengen met een beetje suiker, citroensap en vleesextract.

    Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.

    De knoflook en de rozemarijn even aanstoven in de rest van de boter en de lamskoteletjes 3 tot 4 minuten aan elke kant bakken.

    Kruiden met peper en zout.

    Ze uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

    De stronkjes witloof laten uitlekken en aan alle kanten bruin aanbakken in de vleespan.

    De pan deglaceren met het kookvocht en tweederde laten inkoken.

    Vlees en witloof op de borden schikken en garneren met knofloof en rozemarijn.

    De saus er apart bijgeven.

     

     

    Appelpannenkoeken

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bloem (tarwebloem)
    zout
    50 g suiker
    3 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    3 appelen (Jonagold)
    40 g boter (bakboter)

     

    Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen.

    De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.

    Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.

    De pannenkoeken aan beide kanten laten bakken.

    Warm serveren.

    14-06-2006 om 14:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (8 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-06-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Slaatje van vier soorten paprika

     

    Ingrediënten

    1 kleine ui

    1/2 groene, gele, oranje en rode paprika

    2 wortelen

    een klein handje olijven naar keuze

    2 Prunella of Romeinse tomaten

    50 gr buffelmozzarella

    50 gr kruimelige fel afsmakende geitenkaas (bv crotin)

    drie eetlepels pesto Genovese

    drie eetlepels olijfolie met truffel

    zwarte peper

    een klein handvol basilicumblaadjes

    parmezaankaas

     

    Je begint met de ui in zeer fijne brunoise te snijden.

    De paprika, wortelen, tomaat en basilicum, kaas, olijven moet je in julienne snijden.

    Voeg peper, pesto, zout en olijfolie toe en rasp er flink wat parmezaanse kaas over.

    Dit alles voorzichtig mengen.

    Nu heb je reeds een lekker slaatje voor bij bv carpaccio, BBQ of bij eender wat.

     

    Je kunt er ook een op zich staand voorgerechtje van maken.

     

    Daarvoor laat je de parmezaanse kaas uit het slaatje en volg je de volgende stappen:

    Schik wat notensla (ruccola) op een bord.

    Schik hierover wat Gandaham en lepel het gemengd slaatje in het midden van het bord. Schaaf wat parmezaankrullen op de sla om het te versieren en je kan smullen!

     

    Natuurlijk kan je ook gewoon de Gandaham in julienne in het slaatje verwerken (lekker als slaatje bij bv BBQ) maar dit doe je natuurlijk niet als je het bij carpaccio wilt serveren.

    13-06-2006 om 22:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Courgettesalade

     

    Ingrediënten

    500 gr. courgettes

    4 el olijfolie

    2 el citroensap

    2 el dille

    Zout

    Suiker

    aromat

     

    Snij de courgettes in plakjes/blokjes en bak ze kort in de olie (niet bruin).

    Laten afkoelen.

    Maak een dressing van olie, citroensap, dille, zout, suiker en aromat.

    Schep dit door de courgettes

    13-06-2006 om 19:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-06-2006 om 19:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Mexicaanse bonensalade

     

    Ingrediënten

    4 eieren

    1 blik kidneybonen

    1/2 blikje maïskorrels

    1 bakje kerstomaten

    1 rode paprika

    4 stengels bleekselderij

    1 rode ui

    IJsbergsla

    2 eetlepels gehakte koriander.

    Voor de dressing:

    4 eetlepels tomatenketchup

    1/2 theelepel chilipoeder

    2 eetlepels citroensap

    4 eetlepels olijfolie.

     

    Kook de eieren hard in 10 minuten.

    Laat ze schrikken door er koud water over te gieten en pel ze.

    Laat de bonen en de maïs goed uitlekken.

    Halveer de tomaatjes.

    Snijd de paprika zonder zaadjes in kleine blokjes.

    Verdeel de bleekselderij in smalle boogjes.

    Schep de bonen, maïs, tomaatjes, paprika en bleekselderij door elkaar.

    Pel de ui en snijd deze in dunne ringen.

    Snijd de ijsbergsla in smalle reepjes.

    Verwarm de ingrediënten voor de dressing zonder te koken.

    Schik het bonen-maismengsel op een bedje ijsbergsla.

    Giet de lauwwarme dressing erover.

    Leg de uiringen op de salade en de eieren in partjes verdeeld eromheen.

    13-06-2006 om 18:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Salade met aardbeien

     

    Ingrediënten

    500 gram aardbeien

    250 gram gerookte kipfilet

    50 gram pijnboompitten

    150 gram veldsla

    75 gram taugé

    1 bosje rucola

    2 dl biogarde

    4 eetlepels olijfolie

    Zout

    Peper

     

    Was de aardbeien, haal de kroontjes eraf en halveer de helft.

    Snijd de kip in stukjes.

    Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan.

    Meng de sla met de tauge, blaadjes rucola, gehalveerde aardbeien en de kip en doe het in een mooie serveerschaal.

    Pureer de rest van de aardbeien.

    Roer in een kom een dressing van aardbeienpuree, biogarde en olie en breng het op smaak met zout en peper.

    Verdeel de dressing over de salade en bestrooi met de pijnboompitten

    13-06-2006 om 16:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bananensalade

     

    Ingrediënten

    3 rijpe bananen

    Fijngehakte walnoten

    Abrikozenjam

    Citroensap

    Slabladeren

    Mayonaise

     

    Snij bananen in lengte door en besprenkel ze met citroensap tegen verkleuring.

    Plaats de halve bananen twee op twee op elkaar met abrikozenjam er tussenin.

    Strooi gekapte walnoten erover heen.

    Rangschik de bananen op slabladeren.

    Verdeel aangemaakte mayonaise erover en strooi overige walnoten erover heen

     

    13-06-2006 om 13:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Spaghetti met kip en bleekselderij

     

    Ingrediënten

    50 gr. spekreepjes

    300 gr. kipfilet, in stukjes

    3 el olijfolie

    1 ui, gesnipperd

    1 teentje knoflook, gesnipperd

    1 struik bleekselderij, schoongemaakt en in dunne plakjes

    1 pakje mix voor macaroni en spaghetti

    400 gr. spaghetti

    Zout

     

    Bak de spekreepjes met de kipfilet in de hete olie al omscheppend bruin.

    Bak de ui en de knoflook al omscheppend 3 minuten mee.

    Voeg de bleekselderij toe en bak hem al omscheppend kort mee.

    Voeg 1 1/2 dl water en de mix toe en breng alles aan de kook.

    Laat de saus op een laag vuur 7 minuten sudderen totdat de bleekselderij beetgaar is.

    Kook intussen de spaghetti in ruim water met zout.

    Giet de spaghetti af en serveer hem met de saus.

    13-06-2006 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-06-2006 om 12:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Maispasta met kip en groenten

    Ingrediënten

    450 gr. maispasta

    Zout en peper

    400 gr. kipfilet, in reepjes

    1/2 el paprikapoeder

    3 el olijfolie

    1 teentje knoflook, gesnipperd

    1 rode paprika, in stukjes

    1 blik maïskorrels, uitgelekt

    1 dl hot ketchup

     

    Kook de maispasta in ruim water met zout gaar.

    Bak de kipfilet met het paprikapoeder en peper en zout in de hete olie al omscheppend bruin.

    Bak de knoflook met de paprika al omscheppend 5 minuten mee.

    Voeg de maïs, de ketchup en 1/2 dl heet water toe en laat alles al omscheppend goed warm worden.

    Schep het kipmengsel door de afgegoten pasta.

    Lekker met ijsbergsla mix.

    13-06-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Rijst met kip

     

    Ingrediënten

    400 gr. snelkookrijst

    Zout en peper

    2 courgettes, gewassen

    5 el olijfolie

    500 gr. kipfilet, in reepjes

    250 gr. champignons, in plakjes

     

    Kook de rijst in water met zout.

    Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.

    Bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze op een hete grillplaat of in een grillpan aan beide kanten lichtbruin.

    Bak de kipreepjes in 2 el olijfolie al omscheppend bruin.

    Voeg de champignons toe en bak ze omscheppend 5 minuten op een hoog vuur mee.

    Schep de courgetteplakken door de kip en breng alles op smaak met peper en zout.

    Serveer met de rijst.

    13-06-2006 om 11:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paulie vertelt

    Bosbessen-citroenmuffins

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    175 g boter (roomboter)
    120 g amandelpoeder
    0.5 citroenschil
    200 g poedersuiker
    100 g bloem
    5 eiwitten
    200 g bosbessen

     

    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.

    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.

    Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor.

    Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.

    Schenk het beslag in muffinvormpjes.

    Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Laat de muffins op een rooster afkoelen

    13-06-2006 om 10:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken aardappelen op z’n Italiaans

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 aardappelen (Charlotte)
    1 teentje knoflook
    4 tomaten
    20 g ansjovisfilets (in olie)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout
    1 mespuntje oregano (gedroogd)

     

    De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water.

    Afgieten en laten afkoelen.

    De aardappelen in stukjes snijden.

    De knoflook fijnhakken. De tomaten pellen en de zaadjes verwijderen.

    De ansjovisfilets fijn prakken.

    De knoflook fruiten in hete olie en de aardappelen bakken gedurende 10 minuten onder af en toe omscheppen.

    De tomaten, ansjovisfilets en oregano toevoegen en nog 2 minuten laten meestoven.

    Op smaak brengen met peper van de molen en serveren op een bedje van gemengde sla.

    13-06-2006 om 09:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-06-2006 om 09:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soufflé van Noordzeekrab in courgettentonnetje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 Noordzeekrabben (van 400 g)
    200 g wijtingfilet
    200 g snoekbaarsfilet
    3 courgetten
    20 dl groentebouillon
    3 eiwitten
    3 dl room
    peper
    zout
    2 eetlepels kaviaar
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De krabben gaarkoken in de groentebouillon, laten afkoelen in de bouillon en het krabbenvlees uit de krabben halen en in blokjes snijden.

    De courgettes in stukken van 5 centimeter snijden en uithollen met een lepeltje tot een tonnetje.

    Kort blancheren in kokend gezouten water en laten afkoelen.

    De snoekbaarsfilet en wijtingfilet fijnmalen in de cutter.

    De eiwitten toevoegen, kruiden met peper en zout en 3 uur in de koelkast zetten.

    Daarna de room en het krabbenvlees toevoegen.

    De courgettentonnetjes vullen, de oppervlakte glad strijken en stomen.

    Met een lardeerpen controleren of de bereiding gaar is: het onderste deel moet warm zijn.

    Opdienen met citroenboter, kaviaar en versieren met fijngehakt bieslook.

     

     

    Kippenfilet met yoghurtsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel citroenmelisse (fijngehakt)
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    3 dl yoghurt (mager)
    0.5 eetlepel citroensap
    1 teentje knoflook
    peper
    0.5 theelepel Provençaalse kruiden
    2 uien

     

    De kippenfilets in een pan met antikleeflaag in 10 minuten mooi goudbruine en gaar bakken.

    Een paar minuten voor het einde van de bereiding de in ringen gesneden uien bijvoegen en laten meefruiten.

    Kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.

    De gewassen tuinkruiden fijnhakken en mengen met de yoghurt.

    Citroensap, geperste look, peper en zout toevoegen.

    De kippenfilets serveren op een bedje kruidige yoghurtsaus.

     

     

    Aardbeiengratin met amandelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    4 dl room
    100 g suiker
    100 g amandelpoeder
    100 g amandelschilfers
    2 eieren
    2 eierdooiers
    2 blaadjes munt

     

    De eieren en de dooiers met de suiker mooi wit en schuimig kloppen.

    Het amandelpoeder en de licht opgeklopte room toevoegen.

    De gewassen en kleingesneden aardbeien over vuurvaste schaaltjes verdelen en overgieten met de romige amandelsaus.

    Bestrooien met amandelschilfers en laten kleuren onder de ovengrill.

    Garneren met een hele aardbei en een muntblaadje.

    13-06-2006 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-06-2006 om 08:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignon-ham-omelet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g champignons
    0.5 paprika (rood)
    2 uien
    150 g ham
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eieren
    0.2 dl melk (vol)
    peper
    paprikapoeder
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De champignons schoonmaken en in schijfjes verdelen.

    De paprika wassen, de zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.

    De ui pellen en fijnsnipperen.

    De ham in reepjes snijden.

    De olie verhitten en hierin de champignons, de paprika en de ui bakken.

    Af en toe omroeren.

    De eieren loskloppen met melk en kruiden met peper en paprikapoeder.

    De ham erdoor roeren en over het groentemengsel gieten.

    Onder deksel laten stollen op een laag vuurtje.

    Opdienen met bruin brood.

    12-06-2006 om 19:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Polderpizza met Belgische Brie

     

    Kaas: Regalou


    Ingrediënten:

    1 kg klassiek gistdeeg (of kant-en-klaar kruimeldeeg)

    300 g Echte Loo

    250 g Regalou (Belgische Brie)

    300 g Nazareth

    300 g gemalen Le Vieux Herdier

    1 flesje blond bier van hoge gisting

    een kwart van een groene kool

    2 preistengels

    500 g spruitjes

    200 g gerookt spek

    Boter

    Cayennepeper

    Barbecuekruiden

    gehakte peterselie

     

    Bereiding:

    Neem voor elke pizza een taartvorm van 20 à 25 cm doorsnee, boter ze goed in en bekleed ze dun met deeg.

    Smelt in een pannetje een nootje boter, voeg in stukjes gesneden Echte Loo, cayennepeper en een goede scheut bier toe.

    Zet het vuur wat lager en blijf voortdurend roeren om een dikke smeuïge kaasbrij te krijgen (eventueel nog wat bier toevoegen, als de brij te dik wordt).

    Besmeer elke deegbodem met een halve cm kaasbrij.

    Kook de spuitjes bijtgaar en snijd ze doormidden.

    Fruit de in reepjes geschaafde kool en de in ringen gesneden spek over de deegbodems.

    Snijd de Belgische Brie en de Nazareth in blokjes en strooi ze over de groenten.

    Meng de gemalen Le Vieux Herdier met cayennepeper, barbecuekruiden en peterselie en bestrooi de pizza's rijkelijk met dit mengsel.

    Leg hier en daar een klontje boter en bak de pizza's 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Haal ze uit de vorm en serveer ze op grote borden, die u eventueel kunt versieren met een boeketje van groene selderij, een takje peterselie en sprietjes bieslook.

    Geef er hetzelfde bier bij als gebruikt in de bereiding.

    12-06-2006 om 18:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    12-06-2006 om 18:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelkoekjes met ham

     

    Ingrediënten

    750 gr. aardappelen

    Zout

    2 el slagroom

    2 eierdooiers

    4 el fijngehakte peterselie

    1 el fijngehakte kervel

    400 gr. gekookte ham, in grove kruimels

    2 bosuitjes, ragfijn gesnipperd

    Peper

    60 gr. paneermeel

    1 1/2 dl olie

     

    Kook de aardappelen gaar in water waaraan wat zout is toegevoegd.

    Laat de aardappelen even droogstomen.

    Wrijf ze daarna door een fijne zeef.

    Klop slagroom en eierdooiers los en roer dit mengsel samen met tuinkruiden, ham en bosuitjes door de nog warme puree.

    Voeg zout en peper toe.

    Laat alles afkoelen.

    Vorm van het mengsel 12 ballen.

    Druk ze plat en wentel ze door paneermeel.

    Bak de galettes bij gedeelten aan weerszijden goudbruin in de hete olie.

    Lekker met een salade van veldsla, komkommer en tomaten erbij.

    12-06-2006 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken tonijn met olijven-tomatensaus

     

    Ingrediënten

    4 moten tonijn, elk 125 gram

    3 el bloem, gezeefd

    1 1/2 dl olie

    1 grote ui, grof gesnipperd

    1 rode Spaanse peper, in reepjes

    2 teentjes knoflook, in plakjes

    1 1/2 dl gezeefde tomaten, uit blik

    1/2 tablet voor visbouillon

    1 takje verse tijm

    1 stukje citroenschil

    Zout en peper

    1 mespuntje suiker

    16 zwarte olijven, in stukjes

    2 bosuitjes, gesnipperd

    4 verse basilicumblaadjes, in reepjes

     

    Wrijf de vis in met zout en peper en wentel de moten door de bloem.

    Verhit de olie en bak de tonijn in 7 minuten aan weerszijden bruin.

    Houd de tonijn warm.

    Verwijder op 3 el na de olie uit de pan.

    Fruit in de resterende olie de ui 3 minuten.

    Voeg rode peper en knoflook toe en laat alles dan nog 2 minuten fruiten.

    Voeg gezeefde tomaten, 1 1/2 dl water, bouillontablet, tijm en citroenschil toe.

    Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

    Schenk de saus door een zeefje en breng deze opnieuw aan de kook.

    Voeg zout, peper en suiker toe.

    Roer er olijven, bosuitjes en basilicum door.

    Leg de tonijn op de borden en schep de saus er rondom.

    Lekker met pasta en een groene salade.

    12-06-2006 om 16:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilets met gember

     

    Ingrediënten

    3 el bloem, gezeefd

    1 tl kerriepoeder

    Zout en peper

    4 kipfilets

    40 gr. boter

    2 el olie

    Kippenbouillon

    2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt

    1 tl sambal oelek

    1/2 tablet voor 4 el fijngehakte gemberbolletjes

    4 el gembersiroop

    2 el droge sherry

    2 el ketjap manis

    1 el allesbinder

    1 el fijngehakte verse koriander

     

    Vermeng bloem, kerriepoeder, zout en peper.

    Wentel de kipfilets door het mengsel.

    Verhit boter en olie en bak de filets in 12 minuten goudbruin.

    Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.

    Verwijder boter en olie en blus de pan met kippenbouillon.

    Voeg knoflook, sambal oelek, gember, gembersiroop, sherry en ketjap toe.

    Laat alles aan de kook komen.

    Strooi er allesbinder over.

    Roer alles krachtig door.

    Voeg eventueel nog zout en peper toe.

    Houd de saus warm.

    Snijd de kipfilets schuin in plakken en schep er enkele el saus over.

    Strooi er daarna koriander over.

    Lekker met drooggekookte rijst.

    12-06-2006 om 16:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-06-2006 om 16:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Banketbakkersroom met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl melk (vol)
    50 g bloem (tarwebloem)
    3 theelepels maïszetmeel
    8 eierdooiers
    250 g suiker
    1 stokje vanille
    2 dl room
    500 g aardbeien

     

    Klop de room op.

    1 dl melk, bloem, maïzena, eidooiers en 50 g suiker mengen tot een papje.

    9 dl melk, 200 g suiker en het vanillestokje al roerend tot kookpunt brengen.

    Het kokend melk-suikermengsel al roerend op het papje gieten en op het vuur blijven roeren tot dikte. 

    Van het vuur de banketbakkersroom laten afkoelen.

    De room opkloppen en onder 100 g van de banketbakkersroom spatelen. 

    De resterende banketbakkersroom wordt gebruikt voor de bereiding van parfaits.

    De vruchten in een diep bord leggen, er de banketbakkersroom over gieten en onder de salamander of ovengril goudbruin gratineren.

    12-06-2006 om 15:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tournedos 'clamart'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g tournedos
    10 lente-uitjes
    0.5 krop sla
    500 g erwtjes
    75 g boter (bakboter)
    5 cl maderawijn
    0.5 dl kalfsfond
    peper
    zout

     

    De uitjes schoonmaken en het meeste groen wegsnijden.

    De sla spoelen en zorgvuldig drogen.

    De slabladeren oprollen tot een sigaar en de rol in fijne reepjes snijden.

    De gedopte erwtjes kort in gezouten water koken.

    Laten uitlekken.

    Gedurende 5 minuten de lente-uitjes in tweederde van de boter smoren in een stoofpan.

    De gesneden sla en de erwtjes toevoegen.

    Nog enige minuten laten smoren.

    Kruiden met zout en peper.

    Het vlees verdelen in gelijke stukken van 200 gram elk en kruiden met zout en peper.

    De rest van de boter verhitten in een pan en de tournedos op hoog vuur 4 minuten aan elke kant bakken.

    Het vlees warm houden tussen 2 diepe borden.

    De bodem van de pan deglaceren met de maderawijn en het kalfsfond.

    Even laten indampen.

    De biefstukken op warme borden schikken, overgieten met de saus en de erwtjes errond scheppen.

    Dadelijk opdienen.

    12-06-2006 om 15:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Heek met tomaat en basilicum

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g heekfilet
    4 tomaten
    8 blaadjes basilicum
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    25 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Per persoon een ovenvast bord met boter instrijken.

    De heekfilets in fijne plakjes snijden, op de borden schikken en kruiden met peper en zout.

    De tomaat pellen, ontpitten en in blokjes verdelen.

    Het basilicum in dunne reepjes snijden.

    De tomaatblokjes op hevig vuur aanbakken en kruiden met peper en zout.

    Op het laatste moment de basilicumreepjes toevoegen.

    Ondertussen de heekplakjes anderhalve minuut onder de grill plaatsen.

    De tomaatblokjes en basilicum op het bord schikken en besprenkelen met olijfolie.

    12-06-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Artisjokquiche met Corsendonk

     

    Kaas: Corsendonk

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    75 g Corsendonk, geraspt

    4 plakjes Corsendonk als garnering

    200 g linguini of pasta naar keuze

    1 blikje artisjokharten, uitgelekt

    100 g bacon

    1 kleine rode ui

    4 lente-uitjes

    2 teentjes knoflook, uitgeperst

    2 el gehakte peterselie

    3 theelepels gehakte verse basilicum

    3 grote eieren

    1 tl mosterd

    185 ml room

    Mespuntje nootmuskaat

    Zout en peper

    Zongedroogde tomaten om te garneren

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 190°C.

    Kook de pasta net niet gaar.

    Bak de fijngesneden bacon in de pan aan.

    Zet het vuur wat zachter en voeg de ui, lente-uitjes, knoflook en peper toe.

    Voeg daarna de fijngehakte artisjokharten toe.

    Laat 2 min. sudderen.

    Haal van het vuur en voeg peterselie, basilicum, zout en peper toe.

    Mix de eieren, mosterd, room en de geraspte kaas.

    Kruid dit met nootmuskaat.

    Meng alles!

    Vet een taartvorm goed in, leg eerst een bodem pasta en giet er het eimengsel over.

    Werk af met de plakjes Corsendonk en zongedroogde tomaten.

    Zet +/- 45 minuten in de oven.

    Controleer of de quiche gaar is door in het midden met een satéstokje te prikken.

    12-06-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gemengde koude vleeswaren

     

    Ingrediënten

    150 gr. gekookte ham, in plakken

    150 gr. gebraden rosbief, in plakken

    100 gr. gebraden fricandeau, in plakken

    100 gr. rauwe (gerookte)ham, in plakken

    50 gr. salami of chorizo, in plakjes

    Voor de saus:

    1 1/2 dl mayonaise

    1/2 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen

    Zout en peper

    2 el fijngehakte augurk

    1 el gesnipperde (bos)uitjes

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Schik de vleeswaren op een grote schaal.

    Maak een saus door alle daarvoor aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.

    Verdeel de saus over vier kommetjes en plaats ze bij de borden.

    Lekker met een groene salade en frietjes.

    12-06-2006 om 10:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Uitsmijter 'Louis'

     

    Ingrediënten

    150 gr. taugé, gewassen

    8 kleine eieren

    8 sneetjes witbrood

    6 el pittige pindakaas

    2 el sambal badjak

    2/3 komkommer, in plakjes

    Zout

    2 bosuitjes, gesnipperd

    30 gr. boter

     

    Schenk 2 liter kokend water over de taugé en laat deze uitlekken en afkoelen.

    Bak 8 spiegeleieren in de boter en bestrooi het wit van de eieren met zout.

    Bestrijk de boterhammen met een mengsel van pindakaas en sambal badjak.

    Schik er de komkommer op en bestrooi het geheel met zout.

    Verdeel de taugé en de bosuitjes erover.

    Laat daarna op elk sneetje een mooi spiegelei glijden.

    12-06-2006 om 09:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    12-06-2006 om 09:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aspergetaartjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    24 gebakken taartbodempjes
    12 asperges
    15 g boter (bakboter)
    0.25 ui
    1 ei
    2 eieren (hardgekookt)
    2.5 dl room
    50 g kaas
    peper
    zout

     

    De asperges schillen, in stukken snijden en gaarkoken.

    De room verwarmen, er de gemalen kaas doorroeren en vervolgens het losgeklopte ei.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De ui fijnsnipperen en even aanfruiten in de boter.

    De hardgekookte eieren pellen en pletten.

    De taartbodempjes bedekken met gekookte asperges en daarop het ui-eimengsel aanbrengen.

    De vulling erbij gieten en de taartjes op 180 graden laten bakken totdat het mengsel stevig en goudbruin is.

     

     

    Gebakken groenten met tempé bacon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes tempébacon
    300 g broccoli
    250 g champignons
    300 g pompoen
    1 ui
    8 pijpuitjes
    1 eetlepel sojasaus
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Snij de broccoli in heel kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snij de pijpui fijn.

    Snij de tempé en de pompoen in dunne reepjes.

    Verhit de olijfolie.

    Schep de broccoli in de wok en roerbak de broccoli op een matig vuur.

    Voeg na ongeveer 3 minuten de overige ingrediënten toe en laat alles beetgaar bakken.

     

     

    Iles flottantes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eierdooiers
    240 g suiker
    5 dl melk (vol)
    1 theelepel vanille-extract
    6 eiwitten
    0.6 dl water

     

    Bereid de crème anglaise: Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.

    Zet in een warmwaterbad.

    Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.

    Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.

    Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.

    Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.

    Bereid de eilandjes: Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.

    Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.

    Schep het stijfgeklopte eiwit in ‘eilandjes’ op het bodempje water.

    Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.

    Voor de karamel: Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.

    Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.

    12-06-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-06-2006 om 09:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Geroosterde ham en salade met sinaasappels

     

    Ingrediënten

    2 sinaasappels, in partjes

    1 krop ijsbergsla, in reepjes

    2 el sinaasappelsap

    2 tl citroensap

    Zout en peper

    1/2 tl witte basterdsuiker

    5 el olie

    4 plakken gekookte ham, elk 90 gr.

    2 tl vloeibare honing

    1 tl cajun-kruidenmix

     

    Verdeel de stukjes sinaasappel over de sla.

    Meng sinaasappelsap met citroensap, zout, peper en suiker en roer zo lang tot zout en suiker zijn opgelost.

    Klop 3 el olie erdoor.

    Schenk de dressing over de salade.

    Snijd de vetranden van de ham in om kromtrekken tijdens het roosteren te voorkomen.

    Meng 1 el olie met honing en voeg cajunkruidenmix toe.

    Bestrijk de plakken ham ermee.

    Bestrijk de reeds hete grillplaat met olie en rooster de ham 1 1/2 minuut aan elke zijde.

    12-06-2006 om 00:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!