Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Vermeng het geheel goed door elkaar heen en zet dit gedurende een dag in de koeling, mocht het de andere dag te droog zijn nog wat mayonaise of ketchup toevoegen.
Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de stronkjes wassen.
De helft van de boter laten smelten in een braadpan, de stronkjes witloof met aanhangend spoelwater naast elkaar op de panbodem schikken en even aanbakken.
Een scheutje water erop gieten, kruiden met peper, zout en nootmuskaat en op smaak brengen met een beetje suiker, citroensap en vleesextract.
Het deksel op de pan zetten en 20 minuten zachtjes laten smoren.
De knoflook en de rozemarijn even aanstoven in de rest van de boter en de lamskoteletjes 3 tot 4 minuten aan elke kant bakken.
Kruiden met peper en zout.
Ze uit de pan nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
De stronkjes witloof laten uitlekken en aan alle kanten bruin aanbakken in de vleespan.
De pan deglaceren met het kookvocht en tweederde laten inkoken.
Vlees en witloof op de borden schikken en garneren met knofloof en rozemarijn.
De saus er apart bijgeven.
Appelpannenkoeken
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bloem (tarwebloem) zout 50 g suiker 3 eieren 5 dl melk (halfvol) 3 appelen (Jonagold) 40 g boter (bakboter)
Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen.
De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.
De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.
Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.
50 gr kruimelige fel afsmakende geitenkaas (bv crotin)
drie eetlepels pesto Genovese
drie eetlepels olijfolie met truffel
zwarte peper
een klein handvol basilicumblaadjes
parmezaankaas
Je begint met de ui in zeer fijne brunoise te snijden.
De paprika, wortelen, tomaat en basilicum, kaas, olijven moet je in julienne snijden.
Voeg peper, pesto, zout en olijfolie toe en rasp er flink wat parmezaanse kaas over.
Dit alles voorzichtig mengen.
Nu heb je reeds een lekker slaatje voor bij bv carpaccio, BBQ of bij eender wat.
Je kunt er ook een op zich staand voorgerechtje van maken.
Daarvoor laat je de parmezaanse kaas uit het slaatje en volg je de volgende stappen:
Schik wat notensla (ruccola) op een bord.
Schik hierover wat Gandaham en lepel het gemengd slaatje in het midden van het bord. Schaaf wat parmezaankrullen op de sla om het te versieren en je kan smullen!
Natuurlijk kan je ook gewoon de Gandaham in julienne in het slaatje verwerken (lekker als slaatje bij bv BBQ) maar dit doe je natuurlijk niet als je het bij carpaccio wilt serveren.