Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    13-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Maispasta met kip en groenten

    Ingrediënten

    450 gr. maispasta

    Zout en peper

    400 gr. kipfilet, in reepjes

    1/2 el paprikapoeder

    3 el olijfolie

    1 teentje knoflook, gesnipperd

    1 rode paprika, in stukjes

    1 blik maïskorrels, uitgelekt

    1 dl hot ketchup

     

    Kook de maispasta in ruim water met zout gaar.

    Bak de kipfilet met het paprikapoeder en peper en zout in de hete olie al omscheppend bruin.

    Bak de knoflook met de paprika al omscheppend 5 minuten mee.

    Voeg de maïs, de ketchup en 1/2 dl heet water toe en laat alles al omscheppend goed warm worden.

    Schep het kipmengsel door de afgegoten pasta.

    Lekker met ijsbergsla mix.

    13-06-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Rijst met kip

     

    Ingrediënten

    400 gr. snelkookrijst

    Zout en peper

    2 courgettes, gewassen

    5 el olijfolie

    500 gr. kipfilet, in reepjes

    250 gr. champignons, in plakjes

     

    Kook de rijst in water met zout.

    Snijd de courgettes in de lengte in dunne plakken.

    Bestrijk ze dun met olijfolie en rooster ze op een hete grillplaat of in een grillpan aan beide kanten lichtbruin.

    Bak de kipreepjes in 2 el olijfolie al omscheppend bruin.

    Voeg de champignons toe en bak ze omscheppend 5 minuten op een hoog vuur mee.

    Schep de courgetteplakken door de kip en breng alles op smaak met peper en zout.

    Serveer met de rijst.

    13-06-2006 om 11:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.paulie vertelt

    Bosbessen-citroenmuffins

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    175 g boter (roomboter)
    120 g amandelpoeder
    0.5 citroenschil
    200 g poedersuiker
    100 g bloem
    5 eiwitten
    200 g bosbessen

     

    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.

    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.

    Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor.

    Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.

    Schenk het beslag in muffinvormpjes.

    Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Laat de muffins op een rooster afkoelen

    13-06-2006 om 10:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken aardappelen op z’n Italiaans

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 aardappelen (Charlotte)
    1 teentje knoflook
    4 tomaten
    20 g ansjovisfilets (in olie)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout
    1 mespuntje oregano (gedroogd)

     

    De aardappelen schillen en gaarkoken in licht gezouten water.

    Afgieten en laten afkoelen.

    De aardappelen in stukjes snijden.

    De knoflook fijnhakken. De tomaten pellen en de zaadjes verwijderen.

    De ansjovisfilets fijn prakken.

    De knoflook fruiten in hete olie en de aardappelen bakken gedurende 10 minuten onder af en toe omscheppen.

    De tomaten, ansjovisfilets en oregano toevoegen en nog 2 minuten laten meestoven.

    Op smaak brengen met peper van de molen en serveren op een bedje van gemengde sla.

    13-06-2006 om 09:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-06-2006 om 09:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soufflé van Noordzeekrab in courgettentonnetje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 Noordzeekrabben (van 400 g)
    200 g wijtingfilet
    200 g snoekbaarsfilet
    3 courgetten
    20 dl groentebouillon
    3 eiwitten
    3 dl room
    peper
    zout
    2 eetlepels kaviaar
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De krabben gaarkoken in de groentebouillon, laten afkoelen in de bouillon en het krabbenvlees uit de krabben halen en in blokjes snijden.

    De courgettes in stukken van 5 centimeter snijden en uithollen met een lepeltje tot een tonnetje.

    Kort blancheren in kokend gezouten water en laten afkoelen.

    De snoekbaarsfilet en wijtingfilet fijnmalen in de cutter.

    De eiwitten toevoegen, kruiden met peper en zout en 3 uur in de koelkast zetten.

    Daarna de room en het krabbenvlees toevoegen.

    De courgettentonnetjes vullen, de oppervlakte glad strijken en stomen.

    Met een lardeerpen controleren of de bereiding gaar is: het onderste deel moet warm zijn.

    Opdienen met citroenboter, kaviaar en versieren met fijngehakt bieslook.

     

     

    Kippenfilet met yoghurtsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kippenfilet
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel citroenmelisse (fijngehakt)
    1 eetlepel kervel (fijngehakt)
    3 dl yoghurt (mager)
    0.5 eetlepel citroensap
    1 teentje knoflook
    peper
    0.5 theelepel Provençaalse kruiden
    2 uien

     

    De kippenfilets in een pan met antikleeflaag in 10 minuten mooi goudbruine en gaar bakken.

    Een paar minuten voor het einde van de bereiding de in ringen gesneden uien bijvoegen en laten meefruiten.

    Kruiden met peper, zout en Provençaalse kruiden.

    De gewassen tuinkruiden fijnhakken en mengen met de yoghurt.

    Citroensap, geperste look, peper en zout toevoegen.

    De kippenfilets serveren op een bedje kruidige yoghurtsaus.

     

     

    Aardbeiengratin met amandelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g aardbeien
    4 dl room
    100 g suiker
    100 g amandelpoeder
    100 g amandelschilfers
    2 eieren
    2 eierdooiers
    2 blaadjes munt

     

    De eieren en de dooiers met de suiker mooi wit en schuimig kloppen.

    Het amandelpoeder en de licht opgeklopte room toevoegen.

    De gewassen en kleingesneden aardbeien over vuurvaste schaaltjes verdelen en overgieten met de romige amandelsaus.

    Bestrooien met amandelschilfers en laten kleuren onder de ovengrill.

    Garneren met een hele aardbei en een muntblaadje.

    13-06-2006 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-06-2006 om 08:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignon-ham-omelet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g champignons
    0.5 paprika (rood)
    2 uien
    150 g ham
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eieren
    0.2 dl melk (vol)
    peper
    paprikapoeder
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De champignons schoonmaken en in schijfjes verdelen.

    De paprika wassen, de zaadlijsten verwijderen en in dunne reepjes snijden.

    De ui pellen en fijnsnipperen.

    De ham in reepjes snijden.

    De olie verhitten en hierin de champignons, de paprika en de ui bakken.

    Af en toe omroeren.

    De eieren loskloppen met melk en kruiden met peper en paprikapoeder.

    De ham erdoor roeren en over het groentemengsel gieten.

    Onder deksel laten stollen op een laag vuurtje.

    Opdienen met bruin brood.

    12-06-2006 om 19:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Polderpizza met Belgische Brie

     

    Kaas: Regalou


    Ingrediënten:

    1 kg klassiek gistdeeg (of kant-en-klaar kruimeldeeg)

    300 g Echte Loo

    250 g Regalou (Belgische Brie)

    300 g Nazareth

    300 g gemalen Le Vieux Herdier

    1 flesje blond bier van hoge gisting

    een kwart van een groene kool

    2 preistengels

    500 g spruitjes

    200 g gerookt spek

    Boter

    Cayennepeper

    Barbecuekruiden

    gehakte peterselie

     

    Bereiding:

    Neem voor elke pizza een taartvorm van 20 à 25 cm doorsnee, boter ze goed in en bekleed ze dun met deeg.

    Smelt in een pannetje een nootje boter, voeg in stukjes gesneden Echte Loo, cayennepeper en een goede scheut bier toe.

    Zet het vuur wat lager en blijf voortdurend roeren om een dikke smeuïge kaasbrij te krijgen (eventueel nog wat bier toevoegen, als de brij te dik wordt).

    Besmeer elke deegbodem met een halve cm kaasbrij.

    Kook de spuitjes bijtgaar en snijd ze doormidden.

    Fruit de in reepjes geschaafde kool en de in ringen gesneden spek over de deegbodems.

    Snijd de Belgische Brie en de Nazareth in blokjes en strooi ze over de groenten.

    Meng de gemalen Le Vieux Herdier met cayennepeper, barbecuekruiden en peterselie en bestrooi de pizza's rijkelijk met dit mengsel.

    Leg hier en daar een klontje boter en bak de pizza's 20 à 25 minuten in een voorverwarmde oven van 200°C.

    Haal ze uit de vorm en serveer ze op grote borden, die u eventueel kunt versieren met een boeketje van groene selderij, een takje peterselie en sprietjes bieslook.

    Geef er hetzelfde bier bij als gebruikt in de bereiding.

    12-06-2006 om 18:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    12-06-2006 om 18:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappelkoekjes met ham

     

    Ingrediënten

    750 gr. aardappelen

    Zout

    2 el slagroom

    2 eierdooiers

    4 el fijngehakte peterselie

    1 el fijngehakte kervel

    400 gr. gekookte ham, in grove kruimels

    2 bosuitjes, ragfijn gesnipperd

    Peper

    60 gr. paneermeel

    1 1/2 dl olie

     

    Kook de aardappelen gaar in water waaraan wat zout is toegevoegd.

    Laat de aardappelen even droogstomen.

    Wrijf ze daarna door een fijne zeef.

    Klop slagroom en eierdooiers los en roer dit mengsel samen met tuinkruiden, ham en bosuitjes door de nog warme puree.

    Voeg zout en peper toe.

    Laat alles afkoelen.

    Vorm van het mengsel 12 ballen.

    Druk ze plat en wentel ze door paneermeel.

    Bak de galettes bij gedeelten aan weerszijden goudbruin in de hete olie.

    Lekker met een salade van veldsla, komkommer en tomaten erbij.

    12-06-2006 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken tonijn met olijven-tomatensaus

     

    Ingrediënten

    4 moten tonijn, elk 125 gram

    3 el bloem, gezeefd

    1 1/2 dl olie

    1 grote ui, grof gesnipperd

    1 rode Spaanse peper, in reepjes

    2 teentjes knoflook, in plakjes

    1 1/2 dl gezeefde tomaten, uit blik

    1/2 tablet voor visbouillon

    1 takje verse tijm

    1 stukje citroenschil

    Zout en peper

    1 mespuntje suiker

    16 zwarte olijven, in stukjes

    2 bosuitjes, gesnipperd

    4 verse basilicumblaadjes, in reepjes

     

    Wrijf de vis in met zout en peper en wentel de moten door de bloem.

    Verhit de olie en bak de tonijn in 7 minuten aan weerszijden bruin.

    Houd de tonijn warm.

    Verwijder op 3 el na de olie uit de pan.

    Fruit in de resterende olie de ui 3 minuten.

    Voeg rode peper en knoflook toe en laat alles dan nog 2 minuten fruiten.

    Voeg gezeefde tomaten, 1 1/2 dl water, bouillontablet, tijm en citroenschil toe.

    Breng alles onder voortdurend roeren aan de kook en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

    Schenk de saus door een zeefje en breng deze opnieuw aan de kook.

    Voeg zout, peper en suiker toe.

    Roer er olijven, bosuitjes en basilicum door.

    Leg de tonijn op de borden en schep de saus er rondom.

    Lekker met pasta en een groene salade.

    12-06-2006 om 16:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilets met gember

     

    Ingrediënten

    3 el bloem, gezeefd

    1 tl kerriepoeder

    Zout en peper

    4 kipfilets

    40 gr. boter

    2 el olie

    Kippenbouillon

    2 teentjes knoflook, ragfijn gehakt

    1 tl sambal oelek

    1/2 tablet voor 4 el fijngehakte gemberbolletjes

    4 el gembersiroop

    2 el droge sherry

    2 el ketjap manis

    1 el allesbinder

    1 el fijngehakte verse koriander

     

    Vermeng bloem, kerriepoeder, zout en peper.

    Wentel de kipfilets door het mengsel.

    Verhit boter en olie en bak de filets in 12 minuten goudbruin.

    Neem ze uit de pan en verpak ze in aluminiumfolie.

    Verwijder boter en olie en blus de pan met kippenbouillon.

    Voeg knoflook, sambal oelek, gember, gembersiroop, sherry en ketjap toe.

    Laat alles aan de kook komen.

    Strooi er allesbinder over.

    Roer alles krachtig door.

    Voeg eventueel nog zout en peper toe.

    Houd de saus warm.

    Snijd de kipfilets schuin in plakken en schep er enkele el saus over.

    Strooi er daarna koriander over.

    Lekker met drooggekookte rijst.

    12-06-2006 om 16:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-06-2006 om 16:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Banketbakkersroom met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl melk (vol)
    50 g bloem (tarwebloem)
    3 theelepels maïszetmeel
    8 eierdooiers
    250 g suiker
    1 stokje vanille
    2 dl room
    500 g aardbeien

     

    Klop de room op.

    1 dl melk, bloem, maïzena, eidooiers en 50 g suiker mengen tot een papje.

    9 dl melk, 200 g suiker en het vanillestokje al roerend tot kookpunt brengen.

    Het kokend melk-suikermengsel al roerend op het papje gieten en op het vuur blijven roeren tot dikte. 

    Van het vuur de banketbakkersroom laten afkoelen.

    De room opkloppen en onder 100 g van de banketbakkersroom spatelen. 

    De resterende banketbakkersroom wordt gebruikt voor de bereiding van parfaits.

    De vruchten in een diep bord leggen, er de banketbakkersroom over gieten en onder de salamander of ovengril goudbruin gratineren.

    12-06-2006 om 15:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tournedos 'clamart'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g tournedos
    10 lente-uitjes
    0.5 krop sla
    500 g erwtjes
    75 g boter (bakboter)
    5 cl maderawijn
    0.5 dl kalfsfond
    peper
    zout

     

    De uitjes schoonmaken en het meeste groen wegsnijden.

    De sla spoelen en zorgvuldig drogen.

    De slabladeren oprollen tot een sigaar en de rol in fijne reepjes snijden.

    De gedopte erwtjes kort in gezouten water koken.

    Laten uitlekken.

    Gedurende 5 minuten de lente-uitjes in tweederde van de boter smoren in een stoofpan.

    De gesneden sla en de erwtjes toevoegen.

    Nog enige minuten laten smoren.

    Kruiden met zout en peper.

    Het vlees verdelen in gelijke stukken van 200 gram elk en kruiden met zout en peper.

    De rest van de boter verhitten in een pan en de tournedos op hoog vuur 4 minuten aan elke kant bakken.

    Het vlees warm houden tussen 2 diepe borden.

    De bodem van de pan deglaceren met de maderawijn en het kalfsfond.

    Even laten indampen.

    De biefstukken op warme borden schikken, overgieten met de saus en de erwtjes errond scheppen.

    Dadelijk opdienen.

    12-06-2006 om 15:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Heek met tomaat en basilicum

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g heekfilet
    4 tomaten
    8 blaadjes basilicum
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    25 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Per persoon een ovenvast bord met boter instrijken.

    De heekfilets in fijne plakjes snijden, op de borden schikken en kruiden met peper en zout.

    De tomaat pellen, ontpitten en in blokjes verdelen.

    Het basilicum in dunne reepjes snijden.

    De tomaatblokjes op hevig vuur aanbakken en kruiden met peper en zout.

    Op het laatste moment de basilicumreepjes toevoegen.

    Ondertussen de heekplakjes anderhalve minuut onder de grill plaatsen.

    De tomaatblokjes en basilicum op het bord schikken en besprenkelen met olijfolie.

    12-06-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Artisjokquiche met Corsendonk

     

    Kaas: Corsendonk

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    75 g Corsendonk, geraspt

    4 plakjes Corsendonk als garnering

    200 g linguini of pasta naar keuze

    1 blikje artisjokharten, uitgelekt

    100 g bacon

    1 kleine rode ui

    4 lente-uitjes

    2 teentjes knoflook, uitgeperst

    2 el gehakte peterselie

    3 theelepels gehakte verse basilicum

    3 grote eieren

    1 tl mosterd

    185 ml room

    Mespuntje nootmuskaat

    Zout en peper

    Zongedroogde tomaten om te garneren

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 190°C.

    Kook de pasta net niet gaar.

    Bak de fijngesneden bacon in de pan aan.

    Zet het vuur wat zachter en voeg de ui, lente-uitjes, knoflook en peper toe.

    Voeg daarna de fijngehakte artisjokharten toe.

    Laat 2 min. sudderen.

    Haal van het vuur en voeg peterselie, basilicum, zout en peper toe.

    Mix de eieren, mosterd, room en de geraspte kaas.

    Kruid dit met nootmuskaat.

    Meng alles!

    Vet een taartvorm goed in, leg eerst een bodem pasta en giet er het eimengsel over.

    Werk af met de plakjes Corsendonk en zongedroogde tomaten.

    Zet +/- 45 minuten in de oven.

    Controleer of de quiche gaar is door in het midden met een satéstokje te prikken.

    12-06-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gemengde koude vleeswaren

     

    Ingrediënten

    150 gr. gekookte ham, in plakken

    150 gr. gebraden rosbief, in plakken

    100 gr. gebraden fricandeau, in plakken

    100 gr. rauwe (gerookte)ham, in plakken

    50 gr. salami of chorizo, in plakjes

    Voor de saus:

    1 1/2 dl mayonaise

    1/2 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen

    Zout en peper

    2 el fijngehakte augurk

    1 el gesnipperde (bos)uitjes

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Schik de vleeswaren op een grote schaal.

    Maak een saus door alle daarvoor aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.

    Verdeel de saus over vier kommetjes en plaats ze bij de borden.

    Lekker met een groene salade en frietjes.

    12-06-2006 om 10:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Uitsmijter 'Louis'

     

    Ingrediënten

    150 gr. taugé, gewassen

    8 kleine eieren

    8 sneetjes witbrood

    6 el pittige pindakaas

    2 el sambal badjak

    2/3 komkommer, in plakjes

    Zout

    2 bosuitjes, gesnipperd

    30 gr. boter

     

    Schenk 2 liter kokend water over de taugé en laat deze uitlekken en afkoelen.

    Bak 8 spiegeleieren in de boter en bestrooi het wit van de eieren met zout.

    Bestrijk de boterhammen met een mengsel van pindakaas en sambal badjak.

    Schik er de komkommer op en bestrooi het geheel met zout.

    Verdeel de taugé en de bosuitjes erover.

    Laat daarna op elk sneetje een mooi spiegelei glijden.

    12-06-2006 om 09:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!