Tournedos 'clamart'xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
800 g tournedos 10 lente-uitjes 0.5 krop sla 500 g erwtjes 75 g boter (bakboter) 5 cl maderawijn 0.5 dl kalfsfond peper zout
De uitjes schoonmaken en het meeste groen wegsnijden.
De sla spoelen en zorgvuldig drogen.
De slabladeren oprollen tot een sigaar en de rol in fijne reepjes snijden.
De gedopte erwtjes kort in gezouten water koken.
Laten uitlekken.
Gedurende 5 minuten de lente-uitjes in tweederde van de boter smoren in een stoofpan.
De gesneden sla en de erwtjes toevoegen.
Nog enige minuten laten smoren.
Kruiden met zout en peper.
Het vlees verdelen in gelijke stukken van 200 gram elk en kruiden met zout en peper.
De rest van de boter verhitten in een pan en de tournedos op hoog vuur 4 minuten aan elke kant bakken.
Het vlees warm houden tussen 2 diepe borden.
De bodem van de pan deglaceren met de maderawijn en het kalfsfond.
Even laten indampen.
De biefstukken op warme borden schikken, overgieten met de saus en de erwtjes errond scheppen.
Dadelijk opdienen.
|