Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    12-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tournedos 'clamart'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g tournedos
    10 lente-uitjes
    0.5 krop sla
    500 g erwtjes
    75 g boter (bakboter)
    5 cl maderawijn
    0.5 dl kalfsfond
    peper
    zout

     

    De uitjes schoonmaken en het meeste groen wegsnijden.

    De sla spoelen en zorgvuldig drogen.

    De slabladeren oprollen tot een sigaar en de rol in fijne reepjes snijden.

    De gedopte erwtjes kort in gezouten water koken.

    Laten uitlekken.

    Gedurende 5 minuten de lente-uitjes in tweederde van de boter smoren in een stoofpan.

    De gesneden sla en de erwtjes toevoegen.

    Nog enige minuten laten smoren.

    Kruiden met zout en peper.

    Het vlees verdelen in gelijke stukken van 200 gram elk en kruiden met zout en peper.

    De rest van de boter verhitten in een pan en de tournedos op hoog vuur 4 minuten aan elke kant bakken.

    Het vlees warm houden tussen 2 diepe borden.

    De bodem van de pan deglaceren met de maderawijn en het kalfsfond.

    Even laten indampen.

    De biefstukken op warme borden schikken, overgieten met de saus en de erwtjes errond scheppen.

    Dadelijk opdienen.

    12-06-2006 om 15:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Heek met tomaat en basilicum

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g heekfilet
    4 tomaten
    8 blaadjes basilicum
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    25 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Per persoon een ovenvast bord met boter instrijken.

    De heekfilets in fijne plakjes snijden, op de borden schikken en kruiden met peper en zout.

    De tomaat pellen, ontpitten en in blokjes verdelen.

    Het basilicum in dunne reepjes snijden.

    De tomaatblokjes op hevig vuur aanbakken en kruiden met peper en zout.

    Op het laatste moment de basilicumreepjes toevoegen.

    Ondertussen de heekplakjes anderhalve minuut onder de grill plaatsen.

    De tomaatblokjes en basilicum op het bord schikken en besprenkelen met olijfolie.

    12-06-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Artisjokquiche met Corsendonk

     

    Kaas: Corsendonk

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    75 g Corsendonk, geraspt

    4 plakjes Corsendonk als garnering

    200 g linguini of pasta naar keuze

    1 blikje artisjokharten, uitgelekt

    100 g bacon

    1 kleine rode ui

    4 lente-uitjes

    2 teentjes knoflook, uitgeperst

    2 el gehakte peterselie

    3 theelepels gehakte verse basilicum

    3 grote eieren

    1 tl mosterd

    185 ml room

    Mespuntje nootmuskaat

    Zout en peper

    Zongedroogde tomaten om te garneren

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 190°C.

    Kook de pasta net niet gaar.

    Bak de fijngesneden bacon in de pan aan.

    Zet het vuur wat zachter en voeg de ui, lente-uitjes, knoflook en peper toe.

    Voeg daarna de fijngehakte artisjokharten toe.

    Laat 2 min. sudderen.

    Haal van het vuur en voeg peterselie, basilicum, zout en peper toe.

    Mix de eieren, mosterd, room en de geraspte kaas.

    Kruid dit met nootmuskaat.

    Meng alles!

    Vet een taartvorm goed in, leg eerst een bodem pasta en giet er het eimengsel over.

    Werk af met de plakjes Corsendonk en zongedroogde tomaten.

    Zet +/- 45 minuten in de oven.

    Controleer of de quiche gaar is door in het midden met een satéstokje te prikken.

    12-06-2006 om 12:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gemengde koude vleeswaren

     

    Ingrediënten

    150 gr. gekookte ham, in plakken

    150 gr. gebraden rosbief, in plakken

    100 gr. gebraden fricandeau, in plakken

    100 gr. rauwe (gerookte)ham, in plakken

    50 gr. salami of chorizo, in plakjes

    Voor de saus:

    1 1/2 dl mayonaise

    1/2 dl slagroom, net niet helemaal stijf geslagen

    Zout en peper

    2 el fijngehakte augurk

    1 el gesnipperde (bos)uitjes

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Schik de vleeswaren op een grote schaal.

    Maak een saus door alle daarvoor aangegeven ingrediënten met elkaar te vermengen.

    Verdeel de saus over vier kommetjes en plaats ze bij de borden.

    Lekker met een groene salade en frietjes.

    12-06-2006 om 10:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Uitsmijter 'Louis'

     

    Ingrediënten

    150 gr. taugé, gewassen

    8 kleine eieren

    8 sneetjes witbrood

    6 el pittige pindakaas

    2 el sambal badjak

    2/3 komkommer, in plakjes

    Zout

    2 bosuitjes, gesnipperd

    30 gr. boter

     

    Schenk 2 liter kokend water over de taugé en laat deze uitlekken en afkoelen.

    Bak 8 spiegeleieren in de boter en bestrooi het wit van de eieren met zout.

    Bestrijk de boterhammen met een mengsel van pindakaas en sambal badjak.

    Schik er de komkommer op en bestrooi het geheel met zout.

    Verdeel de taugé en de bosuitjes erover.

    Laat daarna op elk sneetje een mooi spiegelei glijden.

    12-06-2006 om 09:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    12-06-2006 om 09:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aspergetaartjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    24 gebakken taartbodempjes
    12 asperges
    15 g boter (bakboter)
    0.25 ui
    1 ei
    2 eieren (hardgekookt)
    2.5 dl room
    50 g kaas
    peper
    zout

     

    De asperges schillen, in stukken snijden en gaarkoken.

    De room verwarmen, er de gemalen kaas doorroeren en vervolgens het losgeklopte ei.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De ui fijnsnipperen en even aanfruiten in de boter.

    De hardgekookte eieren pellen en pletten.

    De taartbodempjes bedekken met gekookte asperges en daarop het ui-eimengsel aanbrengen.

    De vulling erbij gieten en de taartjes op 180 graden laten bakken totdat het mengsel stevig en goudbruin is.

     

     

    Gebakken groenten met tempé bacon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes tempébacon
    300 g broccoli
    250 g champignons
    300 g pompoen
    1 ui
    8 pijpuitjes
    1 eetlepel sojasaus
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Snij de broccoli in heel kleine roosjes, de ui in dunne ringen en de champignons in plakjes. Snij de pijpui fijn.

    Snij de tempé en de pompoen in dunne reepjes.

    Verhit de olijfolie.

    Schep de broccoli in de wok en roerbak de broccoli op een matig vuur.

    Voeg na ongeveer 3 minuten de overige ingrediënten toe en laat alles beetgaar bakken.

     

     

    Iles flottantes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eierdooiers
    240 g suiker
    5 dl melk (vol)
    1 theelepel vanille-extract
    6 eiwitten
    0.6 dl water

     

    Bereid de crème anglaise: Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.

    Zet in een warmwaterbad.

    Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.

    Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.

    Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.

    Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.

    Bereid de eilandjes: Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.

    Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.

    Schep het stijfgeklopte eiwit in ‘eilandjes’ op het bodempje water.

    Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.

    Voor de karamel: Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.

    Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.

    12-06-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    12-06-2006 om 09:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Geroosterde ham en salade met sinaasappels

     

    Ingrediënten

    2 sinaasappels, in partjes

    1 krop ijsbergsla, in reepjes

    2 el sinaasappelsap

    2 tl citroensap

    Zout en peper

    1/2 tl witte basterdsuiker

    5 el olie

    4 plakken gekookte ham, elk 90 gr.

    2 tl vloeibare honing

    1 tl cajun-kruidenmix

     

    Verdeel de stukjes sinaasappel over de sla.

    Meng sinaasappelsap met citroensap, zout, peper en suiker en roer zo lang tot zout en suiker zijn opgelost.

    Klop 3 el olie erdoor.

    Schenk de dressing over de salade.

    Snijd de vetranden van de ham in om kromtrekken tijdens het roosteren te voorkomen.

    Meng 1 el olie met honing en voeg cajunkruidenmix toe.

    Bestrijk de plakken ham ermee.

    Bestrijk de reeds hete grillplaat met olie en rooster de ham 1 1/2 minuut aan elke zijde.

    12-06-2006 om 00:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Salade 'princesse'

     

    Ingrediënten

    300 gr. sperzieboontjes, schoongemaakt

    Zout

    6 tomaten, ontveld, in reepjes

    3 bosuitjes in ringen

    5 el eenvoudige dressing

    1 krop sla, schoongemaakt, in stukjes gescheurd

    200 gr. Leerdammer kaas, geraspt

    2 el fijngehakte peterselie

    2 eieren, hardgekookt, in partjes

     

    Kook de boontjes 8 minuten en spoel er zoveel koud water over tot ze volkomen zijn afgekoeld.

    Schep sperzieboontjes, tomatenreepjes en bosuitjes door elkaar.

    Schenk de dressing erover en schep alles nogmaals om.

    Verdeel de slablaadjes over vier borden.

    Schep de salade in het midden.

    Bestrooi de salades met geraspte kaas en daarna met peterselie.

    Schik partjes hardgekookt ei rondom.

    Lekker met sneetjes licht geroosterd bruinbrood.

    11-06-2006 om 22:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Vleesreepjes met worteltjes

     

    Ingrediënten

    400 gr. varkensvleesreepjes

    3 el olijfolie

    Peper en zout

    150 gr. sjalotjes, gepeld

    500 gr. worteltjes, in schuine plakjes

    2 el rode pesto

    3 bosuitjes, in schuine ringetjes

    1 1/2 dl koksroom

     

    Bak de varkensvleesreepjes al omscheppend in de hete olie bruin.

    Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

    Bak de sjalotten 7 minuten in het bakvet.

    Voeg de worteltjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.

    Schep de pesto en het vlees erdoor en voeg 1 dl kokend water toe.

    Stoof het vlees met de worteltjes in 7 minuten gaar.

    Roer de bosuitjes en de koksroom erdoor en laat alles op een laag vuur nog 2 minuten koken.

    Lekker met pasta.

    11-06-2006 om 19:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gepaneerde geep met asperges

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 g boter

    20 g extra vloeiend tarwemeel

    1 citroen

    1 snuifje griessuiker

    2 soeplepels kervel

    1 ei

    2 soeplepels paneermeel

    600 g geepfilets

    1 bosje witte asperges

    Arachideolie

     

    Bereiding

    Pers een halve citroen.

    Kook de asperges gedurende 7 minuten in licht gezouten kokend water, waaraan u het citroensap en een snuifje suiker toegevoegd hebt.

    Laat de asperges uitlekken en bewaar het kookvocht.
    Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem, roer af en toe met een houten lepel. Voeg de bloem toe en laat indikken tot een lichtgele roux.
    Blijf roeren en voeg beetje bij beetje het kookvocht van de asperges en de room toe.

    Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur.

    Voeg de gehakte kervel, de asperges, zout en peper bij de saus en houd warm op een laag vuur.
    Warm de arachideolie op tot 175°C.

    Klop een ei.

    Bestrooi de geepfilets met zout en peper, wentel ze in het geklopte ei en vervolgens in het paneermeel.

    Bak ze in de hete arachideolie.

    Laat ze uitlekken op absorberend papier.
    Schik ze op een voorverwarmde dienschotel met de hete asperges.

    Overgiet met de saus en dien onmiddellijk op.

    11-06-2006 om 18:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-06-2006 om 18:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 dl ahornsiroop

    1 citroen

    2 soeplepels mosterd

    1 koffielepel currypoeder

    Zout

    Peper

    4 soeplepels olijfolie

    2 varkenshaasjes van 375g elk

    1 ei

    60 g geitenkaas

    1 koffielepel tijm

    1 bakje rucola

    1 takje verse tijm

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bereid de marinade: meng in een kommetje de ahornsiroop, het sap van de citroen, de mosterd, de curry, zout en peper.

    Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

    Zet opzij.
    Maak het varkenshaasje klaar.

    Snijd de uiteinden van de haasjes af en zet ze opzij voor de vulling.
    Open de haasjes in de lengterichting (zoals voor een schnitzel).

    Maak met een keukenrobot de vulling klaar met de uiteinden van de haasjes, het ei, de geitenkaas, de tijm, zout en peper.

    Smeer een fijne laag vulling uit aan de binnenzijde van het haasje, leg daarop rucolablaadjes en rol het worstvormig op.

    Bind het varkenshaasje vast met een koordje.
    Smeer de haasjes met een penseel in met marinade.

    Zet 10 minuten in de koelkast.
    Leg de haasjes in een ovenschotel.

    Laat ze 20 minuten braden.
    Verwarm de rest van de marinade.
    Verwijder het koordje.

    Snijd de haasjes diagonaal in sneden van 1 cm dik.

    Verdeel de sneetjes varkenshaasje over de borden.

    Overgiet met de ahornsiroopsaus.

    Serveertip:
    Dien op met een chutney van zure appelen (meng de schil en het sap van 1 limoen, 1 koffielepel currypoeder, 2 geschilde en in blokjes gesneden groene appelen en 1 eetlepel koriander).

    11-06-2006 om 18:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Asperges in gedroogde ham met raketsla en abrikozendressing

     

    Ingrediënten voor 24 hapjes

    500 g asperges
    12 plakjes gedroogde ham of gerookte ham (afhankelijk van de grootte)
    4 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel witte wijnazijn
    Peper en zout
    4 gedroogde abrikozen
    4 porties raketsla

     

    Bereidingswijze:

    Roer de olie, de azijn, de peper en het zout tot een saus.

    Snipper de abrikozen met een scherp mes fijn en voeg ze toe aan de saus.

    Snijd de plakken ham in tweeën.

    Schil de asperges zorgvuldig.

    Voeg de schillen bij wat water en breng dit aan de kook.

    Kook of stoom de asperges in dit water beetgaar.

    Snijd de asperges in stukken, iets kleiner dan de plakjes ham.

    Verdeel de asperges over de plakken en pak ze zorgvuldig in.

    Schik de sla op borden en verdeel er de pakjes over.

    Lepel er de dressing bij en dien op.


    Tip:

    Als je de saus enkele uren of een dag op voorhand klaarmaakt, komt dat de smaak zeker ten goede.

    11-06-2006 om 16:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tomatensoep met aardbeien

     

    Ingrediënten voor vier personen
    5 middelgrote tomaten
    250 gram aardbeien
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels balsamicoazijn
    2 mespuntjes cayennepeper
    2 avocado's
    1 citroen
    6 takjes munt
    1 koffielepel mosterd
    12 gepelde amandelen
    zout
    peper van de molen

    Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en stamp ze fijn.

    Was de aardbeien en haal er de steeltjes af.
    Mix alles fijn tot een gladde massa.
    Doe er de olie, de azijn, de cayennepeper, een beetje zout en peper bij.
    Meng goed, verdeel over vier kommen en zet koel weg.
    Haal de avocado's leeg en vermeng het vruchtvlees met een vijftiental ijsblokjes, het sap van de citroen, de muntblaadjes en de mosterd.
    Breng op smaak met zout en ruim peper en giet het mengsel in het midden van de kommen.
    Stamp de amandelen fijn en verdeel ze over de soep.

    Dien meteen op.

    11-06-2006 om 14:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-06-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenslaatje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g konijnenfilet
    150 g ham
    0.5 paprika (groen)
    0.5 paprika (rood)
    8 augurkjes (zoetzuur)
    100 g maïs (in blik)
    3 aardappelen (Charlotte)
    2 tomaten
    2 eieren (hardgekookt)
    150 g salade-assortiment
    5 cl dragonazijn
    6 cl arachideolie
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De aardappelen koken in de schil, afpellen en laten afkoelen.

    De eieren in 10 minuten hard koken.

    Het vlees in kleine dobbelsteentjes snijden, kruiden met peper en zout en ze in ongeveer 10 minuten gaarbakken in olijfolie.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de ham, de gekookte aardappelen, de schoongemaakte paprika's en de augurken in blokjes snijden.

    Alles in een slakom mengen en er de maïs, de goudbruine stukjes konijn en de gehakte kruiden bijvoegen.

    Een vinaigrette bereiden met dragonazijn en arachideolie en over het mengsel verdelen.

    Op elk bord een bedje van gemengde sla schikken en hierop het mengsel verdelen.

    Afwerken met schijfjes tomaat en kwartjes hardgekookt ei.

     

     

    Mignonnettes met scampi en groentebeignets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 mignonnettes
    12 scampi
    1 ui
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    0.5 courgette
    2 wortelen
    0.25 knolselder
    300 g bloem (tarwebloem)
    zout
    2 eieren
    5 g suiker
    2 cl maïskiemolie
    20 cl pilsbier
    50 g boter (bakboter)
    peper

     

    De scampi bakken in boter met gehakte ui.

    Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

    Het vlees goudbruin bakken in hete boter.

    Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.

    De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt).

    Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.

    De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst.

    Afwerken met een toefje peterselie.

     

     

    Kaasje met pompelmoes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g brie
    4 pompelmoezen (roze)
    200 g kaas (zachte met witte korst)
    2 eierdooiers
    2 dl room
    peper
    zout
    1 cl citroenjenever

     

    Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.

    Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.

    Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.

    Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.

    Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.

    Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.

    Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.

    11-06-2006 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11-06-2006 om 14:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardbeienmousse met kiwi's

     

    Ingrediënten voor vier personen
    500 gram kwark 20% vet
    1 eetlepel pistaches
    4 kiwi's
    400 gram aardbeien
    verse munt

    Doe de in een slakom.

    Vermaal de pistaches in een vijzel en doe ze erbij.

    Klop goed op met een garde om de kwark luchtiger te maken en de pistaches eronder te mengen.
    Schil de kiwi's.

    Snij één kiwi in stukjes, leg ze op een bord en prak ze fijn met een vork.
    Meng deze puree onder de kwark.
    Snij de overige kiwi's in sneetjes.

    Leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.
    Was de aardbeien.

    Snij 5 of 6 vruchten in stukjes, prak ze fijn zoals de kiwi's en meng ze onder de kwark.

    Zet het mengsel 1 tot 2 uur in de koelkast tot het lichtjes is opgestijfd.
    Snij de rest van de aardbeien in tweeën, leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.
    Doe de kwark net voor het opdienen in een kleine kom en verdeel hem over de borden.

    Schik er de sneetjes kiwi's en de gehalveerde aardbeien omheen en versier met blaadjes munt.

    11-06-2006 om 01:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!