Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    11-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Asperges in gedroogde ham met raketsla en abrikozendressing

     

    Ingrediënten voor 24 hapjes

    500 g asperges
    12 plakjes gedroogde ham of gerookte ham (afhankelijk van de grootte)
    4 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel witte wijnazijn
    Peper en zout
    4 gedroogde abrikozen
    4 porties raketsla

     

    Bereidingswijze:

    Roer de olie, de azijn, de peper en het zout tot een saus.

    Snipper de abrikozen met een scherp mes fijn en voeg ze toe aan de saus.

    Snijd de plakken ham in tweeën.

    Schil de asperges zorgvuldig.

    Voeg de schillen bij wat water en breng dit aan de kook.

    Kook of stoom de asperges in dit water beetgaar.

    Snijd de asperges in stukken, iets kleiner dan de plakjes ham.

    Verdeel de asperges over de plakken en pak ze zorgvuldig in.

    Schik de sla op borden en verdeel er de pakjes over.

    Lepel er de dressing bij en dien op.


    Tip:

    Als je de saus enkele uren of een dag op voorhand klaarmaakt, komt dat de smaak zeker ten goede.

    11-06-2006 om 16:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tomatensoep met aardbeien

     

    Ingrediënten voor vier personen
    5 middelgrote tomaten
    250 gram aardbeien
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels balsamicoazijn
    2 mespuntjes cayennepeper
    2 avocado's
    1 citroen
    6 takjes munt
    1 koffielepel mosterd
    12 gepelde amandelen
    zout
    peper van de molen

    Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en stamp ze fijn.

    Was de aardbeien en haal er de steeltjes af.
    Mix alles fijn tot een gladde massa.
    Doe er de olie, de azijn, de cayennepeper, een beetje zout en peper bij.
    Meng goed, verdeel over vier kommen en zet koel weg.
    Haal de avocado's leeg en vermeng het vruchtvlees met een vijftiental ijsblokjes, het sap van de citroen, de muntblaadjes en de mosterd.
    Breng op smaak met zout en ruim peper en giet het mengsel in het midden van de kommen.
    Stamp de amandelen fijn en verdeel ze over de soep.

    Dien meteen op.

    11-06-2006 om 14:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-06-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenslaatje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g konijnenfilet
    150 g ham
    0.5 paprika (groen)
    0.5 paprika (rood)
    8 augurkjes (zoetzuur)
    100 g maïs (in blik)
    3 aardappelen (Charlotte)
    2 tomaten
    2 eieren (hardgekookt)
    150 g salade-assortiment
    5 cl dragonazijn
    6 cl arachideolie
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De aardappelen koken in de schil, afpellen en laten afkoelen.

    De eieren in 10 minuten hard koken.

    Het vlees in kleine dobbelsteentjes snijden, kruiden met peper en zout en ze in ongeveer 10 minuten gaarbakken in olijfolie.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de ham, de gekookte aardappelen, de schoongemaakte paprika's en de augurken in blokjes snijden.

    Alles in een slakom mengen en er de maïs, de goudbruine stukjes konijn en de gehakte kruiden bijvoegen.

    Een vinaigrette bereiden met dragonazijn en arachideolie en over het mengsel verdelen.

    Op elk bord een bedje van gemengde sla schikken en hierop het mengsel verdelen.

    Afwerken met schijfjes tomaat en kwartjes hardgekookt ei.

     

     

    Mignonnettes met scampi en groentebeignets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 mignonnettes
    12 scampi
    1 ui
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    0.5 courgette
    2 wortelen
    0.25 knolselder
    300 g bloem (tarwebloem)
    zout
    2 eieren
    5 g suiker
    2 cl maïskiemolie
    20 cl pilsbier
    50 g boter (bakboter)
    peper

     

    De scampi bakken in boter met gehakte ui.

    Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

    Het vlees goudbruin bakken in hete boter.

    Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.

    De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt).

    Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.

    De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst.

    Afwerken met een toefje peterselie.

     

     

    Kaasje met pompelmoes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g brie
    4 pompelmoezen (roze)
    200 g kaas (zachte met witte korst)
    2 eierdooiers
    2 dl room
    peper
    zout
    1 cl citroenjenever

     

    Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.

    Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.

    Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.

    Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.

    Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.

    Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.

    Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.

    11-06-2006 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11-06-2006 om 14:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardbeienmousse met kiwi's

     

    Ingrediënten voor vier personen
    500 gram kwark 20% vet
    1 eetlepel pistaches
    4 kiwi's
    400 gram aardbeien
    verse munt

    Doe de in een slakom.

    Vermaal de pistaches in een vijzel en doe ze erbij.

    Klop goed op met een garde om de kwark luchtiger te maken en de pistaches eronder te mengen.
    Schil de kiwi's.

    Snij één kiwi in stukjes, leg ze op een bord en prak ze fijn met een vork.
    Meng deze puree onder de kwark.
    Snij de overige kiwi's in sneetjes.

    Leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.
    Was de aardbeien.

    Snij 5 of 6 vruchten in stukjes, prak ze fijn zoals de kiwi's en meng ze onder de kwark.

    Zet het mengsel 1 tot 2 uur in de koelkast tot het lichtjes is opgestijfd.
    Snij de rest van de aardbeien in tweeën, leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.
    Doe de kwark net voor het opdienen in een kleine kom en verdeel hem over de borden.

    Schik er de sneetjes kiwi's en de gehalveerde aardbeien omheen en versier met blaadjes munt.

    11-06-2006 om 01:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Compote van aardbeien en sinaasappels

     

    Ingrediënten voor vier personen
    4 sinaasappels (onbespoten)
    2 eetlepels Grand Marnier
    500 gram aardbeien
    4 eetlepels witte wijn
    1 kruidnagel

    Was de sinaasappels.

    Haal met een dunschiller van één sinaasappel reepjes van de schil af (alleen het oranje deel). Pers de sinaasappel uit.
    Doe de schilreepjes en het sap in een kleine kookpot.

    Breng langzaam aan de kook en laat op een laag vuur koken tot het sap bijna volledig verdampt is.

    Doe er de Grand Marnier bij, laat heel even hard koken zodat de alcohol verdampt, haal de pot van het vuur en laat afkoelen.
    Schil twee andere sinaasappels tot op het vruchtvlees.

    Verdeel ze boven een kom in partjes en vang het sap op.

    Leg de partjes op een schotel en zet die weg.
    Was de aardbeien, haal er de steeltjes af en snij de grootste in tweeën.

    Doe ze in een kookpot.

    Pers de vierde sinaasappel uit en doe het sap bij de aardbeien.

    Voeg ook de sinaasappelpartjes toe, samen met de in Grand Marnier gedrenkte schilreepjes, de witte wijn en de kruidnagel.
    Breng aan de kook.

    Zet het vuur lager en laat onder voortdurend roeren juist 2 minuten koken.
    Giet de compote in een schaal.

    Zet ze net voor het opdienen nog minstens een uur in de koelkast.

    10-06-2006 om 22:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Saladebroodje

     

    Ingrediënten

    4 tarwe broodjes, voorgebakken

    1/2 komkommer, gewassen

    4 tomaten, ontveld

    1 gele paprika, in kleine blokjes

    1 rode ui, gesnipperd

    1 teentje knoflook

    1 el citroensap

    3 el mayonaise

    peper en zout

    8 plakken jonge kaas, zonder korst

     

    Bak de broodjes.

    Schraap intussen de zaadjes uit de komkommer en de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Schep de komkommer met de tomaat, de paprika, de ui, het uitgeperste teentje knoflook, het citroensap, de mayonaise en peper en zout door elkaar.

    Snijd de broodjes open en verdeel de kaas en de salade erover.

    10-06-2006 om 19:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde kip met rabarber en rozijntjes

    Ingrediënten voor 2 personen

    1 braadkip van ongeveer 1200 g
    2 rabarberstengels
    40 g rozijntjes
    4 blaadjes salie
    1 takje rozemarijn
    olijfolie
    boter
    zwarte peper uit de molen en wat zout

     

    Ontvel de rabarber en hak in stukjes, snipper de salieblaadjes fijn.
    Meng de rabarber met de salie en rozijntjes, kruid met zwarte peper en overgiet met een scheutje olijfolie.

    Vul hiermee de kip op en maak de holte terug dicht met keukengaren of een cocktail prikker.
    Haal de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn, vermeng ze vervolgens met wat olijfolie, peper en wat zout.

    Wrijf hiermee de kip aan rondom in en laat even rusten.

    Verwarm ondertussen de oven voor op 180°.
    Plaats een ovenschaal in de oven en doe hierin een flinke klont boter, als deze volledig is gesmolten legt U de kip op zijn zijkant hierop en bakt deze zo gedurende 1/3 van de volledige braadtijd, daarna weer voor dezelfde tijd aan de andere zijde en tenslotte met de borstkant naar boven tot het einde van de braadtijd.
    Snijd de kip mooi middendoor (met een gevogelteschaar) en serveer, bij voorkeur met *worteltjes, erwtjes en gestoomde kasteel aardappeltjes.


    * Ik kookte de worteltjes in water met 3 el rietsuiker, het vormt zo een ideale combinatie bij de ietwat zure rabarber.

    10-06-2006 om 19:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    10-06-2006 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Asperges met gerookte zalm en gekruide boter

    Ingrediënten voor 2 personen:

    1 bussel witte Belgische asperges
    200 g gerookte zalm
    200 g boter
    1 el vers gehakte dille
    snuifje mosterd

    honing kruiden
    enkele kerstomaatjes
    verse basilicum
    zout 

     

    Schil de asperges en spoel ze nog even in koud water met wat citroensap (voor de mooie witte kleur).

    Kook of stoom ze vervolgens beetgaar in lichtgezouten water.
    Smelt ondertussen langzaam de boter zonder ze te laten kleuren en voeg hieraan de dille en mosterdkruiden toe.
    Haal de asperges uit de stoomkoker of pan en verdeel op grote borden.
    Schik er de gerookte zalm op en lepel er de botersaus over, versier nog met een kerstomaatje en wat verse basilicum.
    Lekker met wat knapperig stokbrood en een fris glas witte wijn.

    10-06-2006 om 16:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    IJsbergslasoep

     

    Ingrediënten:
    1 ijsbergsla, in grove stukken
    1 aardappel, geschild, in dobbelsteentjes
    1 sjalot, gesnipperd
    groentebouillon naar smaak
    1 dl (soja)melk
    1 eetl. olie
    1 theel. dragon
    8 stengels bieslook, ter garnering
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Verwarm de olie en fruit het sjalotje zachtjes glazig.

    Voeg de aardappelblokjes en ca. ¾ l water toe en breng de soep aan de kook.

    Voeg na ca. 10min. koken de sla toe en laat de soep nog enkele minuten zachtjes verder koken.

    Voeg de bouillon, de (soja)melk en indien nodig meer (heet) water toe en pureer de soep zeer goed fijn.

    Breng de soep op smaak en laat ze goed doorwarmen, maar niet meer koken (koken doet de sojamelk schiften) alvorens te serveren.

    Leg ter garnering in elk bord soep 2 takjes bieslook.

    10-06-2006 om 16:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    10-06-2006 om 16:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Pikante mie met gehakt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 gr Chinese eiermie of andere fijne miesoort

    4 lente-bosuitjes

    1 prei

    2 el ketjap manis

    3 el zoete (sweet) chilisaus

    2 tl sambal

    1 el maïzena

    2 el (wok) olie
    500 gr rundergehakt

    100 ml bouillon (van tablet of uit glazen pot)

    voor de liefhebbers 100 gr ongezouten pinda's

     

    Voorbereiding
    Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat in het vergiet goed uitlekken.

    Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen.
    Rooster de pinda's in een droge hete koekenpan.

    Meng de ketjap, 2 el chilisaus, sambal, en maïzena door gehakt.

    Bereidingswijze
    Verhit de olie in wok en roerbak het gehakt rul en goudbruin.

    Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten.
    Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij.
    Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met eventueel de pinda's.

    10-06-2006 om 15:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-06-2006 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zeebaarsfilets met knoflookpuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    30 teentjes knoflook

    1 tl rozepeperbolletjes

    30 gram boter

    1 bosje bieslook
    30 cl olijfolie
    peper en zout

    4 takjes tijm

    10 cl droge witte wijn

    4 zeebaarsfilets

     

    Voorbereiding
    Pel de knoflookteentjes, halveer ze en haal de kiemen eruit.

    Leg de teentjes in een steelpannetje, overgiet ze met olijfolie en stoof ze 45 minuten op een heel zacht vuurtje.

    Zorg ervoor dat ze zeker niet kleuren, de teentjes moeten gaar en zacht worden.

    Giet de olie over in een fles.

    Ze bewaart lang in de koelkast en kan nog voor vele bereidingen dienen.

    Bereidingswijze
    Pureer de knoflookteentjes en kruid met peper en zout.

    Kruid de baarsfilets met peper en zout.

    Verhit 4 eetlepels knoflookolie in een grote pan en leg de visfilets erin.

    Draai ze na 4 minuten bakken op middelhoog vuur om, en schep een lepeltje knoflookpuree op elke filet.

    Laat nog even bakken.

    Haal de filets uit de pan en hou ze warm.

    Blus de braadpan met witte wijn en laat die tot de helft inkoken.

    Klop er dan de boter door en tenslotte het gehakte bieslook.

    Serveertips
    Leg de visfilets op warme borden.

    Overgiet ze met saus en versier ze met tijmtakjes en gemalen roze peperbessen.

    Serveer met gestoomde groenten

    10-06-2006 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    10-06-2006 om 13:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Noordzeetong met hopscheuten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    240 g Noordzeetongfilet
    60 g hopscheuten
    2 dl visfumet
    2 dl room
    10 cl pilsbier
    1 sjalot
    2 wortelen
    1 preiwit
    1 stengel groene selderij
    120 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De hopscheuten enkele minuutjes blancheren in lichtgezouten water.

    Afgieten en warm houden.

    De Noordzeetongfilets in reepjes snijden en op een zacht vuurtje laten garen in een mengsel van visfumet en room.

    De vis voorzichtig uit het kookvocht halen en warm houden.

    De saus laten inkoken en opwerken met klontjes boter.

    Ten slotte een scheutje bier (met overheersende hopsmaak) toevoegen.

    Niet meer laten koken.

    De tongreepjes op verwarmde borden schikken, daarop de hopscheuten verdelen en de saus erover napperen.

    Afwerken met fijngesnipperde tuingroenten.

     

     

    Duifje gevuld met asperges en truffelmousseline

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 duifjes
    12 asperges
    2 eierdooiers
    2 cl truffelsap
    10 g boter (roomboter)
    0.5 dl room
    10 g kervel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    0.5 citroen

     

    De duifjes schoonmaken en braden in boter.

    De asperges schillen en beetgaar koken in lichtgezouten water.

    De gekookte asperges goed laten uitlekken en warm houden.

    Een mousselinesaus bereiden.

    Hiervoor de eierdooiers op een zacht vuurtje loskloppen met truffelsap tot een schuimige massa bekomen wordt.

    Door dit mengsel de geklaarde boter roeren.

    Afwerken met een beetje opgeklopte room, peper en zout, wat nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    De duifjes langs de borst lossnijden, de billetjes lossnijden en de borstkas vullen met asperges.

    Zeer warm opdienen en versieren met kervelpluksels.

     

    Tip:

    De braadjus van de duifjes mag ook in de truffelmousseline worden verwerkt.

     

     

    Crème brûlée met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g aardbeien
    3 eierdooiers
    1 zakje vanillesuiker
    2 cl grand-marnier
    4 dl room
    4 eetlepels bruine suiker

     

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en goed laten uitlekken.

    De aardbeien verdelen in aparte vuurvaste schoteltjes en besprenkelen met grand-marnier.

    Het eigeel met de vanillesuiker opkloppen tot een schuimig, bleek mengsel.

    Ook de slagroom lichtjes opkloppen en voorzichtig door het eigeel mengen.

    Dit luchtige mengsel verdelen over de vuurvaste schoteltjes.

    De bruine suiker erover strooien en gedurende 1 minuut onder de grill zetten.

    Als de bovenlaag gekarameliseerd is, is het gerecht klaar.

    Koel serveren.

    10-06-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    10-06-2006 om 12:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse asperges

     

    Ingrediënten voor 12 hapjes:

    2 kg witte asperges
    400 gr garnalen
    500 gr slamix (of lollo rosso)
    300 gr tagliatelle al dente
    1 dl droge witte wijn
    75 gr boter
    2 dl crème fraîche
    3 el fijngemalen dille
    Zout

    Peper

     

    Bereidingswijze:

    Maak de asperges schoon en kook ze in 3 minuten gaar.

    Laat de asperges 15-20 van het vuur in de pan nagaren.

    Breng nu 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken. Voeg hieraan de crème fraîche toe en laat de saus opnieuw inkoken.

    Monteer de saus voor het serveren met 75 gr boter, de dille, zout en peper.

    Was de sla zorgvuldig en laat deze uitlekken.

    Kook de garnalen kort en warm ze even mee.
    Serveer de gekookte asperges met de kopjes in de gelijke richting.

    Leg de tagliatelle op het uiteinde van de asperge en decoreer met de slamix.

    Voeg nu de garnalen toe en overgiet het geheel met de aspergesaus.

    09-06-2006 om 22:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!