Tomatensoep met aardbeienxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor vier personen 5 middelgrote tomaten 250 gram aardbeien 1 eetlepel olijfolie 2 eetlepels balsamicoazijn 2 mespuntjes cayennepeper 2 avocado's 1 citroen 6 takjes munt 1 koffielepel mosterd 12 gepelde amandelen zout peper van de molen
Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en stamp ze fijn.
Was de aardbeien en haal er de steeltjes af. Mix alles fijn tot een gladde massa. Doe er de olie, de azijn, de cayennepeper, een beetje zout en peper bij. Meng goed, verdeel over vier kommen en zet koel weg. Haal de avocado's leeg en vermeng het vruchtvlees met een vijftiental ijsblokjes, het sap van de citroen, de muntblaadjes en de mosterd. Breng op smaak met zout en ruim peper en giet het mengsel in het midden van de kommen. Stamp de amandelen fijn en verdeel ze over de soep.
Dien meteen op.
|