Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    12-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kabeljauwfilet met prei-kaassaus

    ingrediënten

    600 gram kabeljauwfilet
    100 gram danish blue of andere blauwe kaas
    125 ml slagroom of slankroom
    1 glas witte wijn
    1 prei
    2 eetlepels gehakte peterselie
    50 gram geraspte belegen kaas.

    Verwarm de oven voor tot 175 graden.
    Snij het witte en lichtgroene deel van de prei in dunne ringetjes.

    Was de prei goed en laat ze uitlekken.
    Prak de kaas fijn en klop deze door de room.
    Leg de vis in een ovenvaste schaal.
    Verdeel de preiringetjes en de gehakte peterselie over de vis en giet de witte wijn en de kaassaus erover.

    Dek de schaal af met aluminiumfolie.
    Laat de vis in het midden van de oven in ± 30 minuten gaar worden.

    Verwijder de folie en laat de saus in ± 10 minuten nog lichtbruin kleuren.

     

    12-03-2006 om 18:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hampakketje van de grill

     

    Ingrediënten

    zachte geitenkaas

    zongedroogde tomatenstukjes

    plakje rauwe- of gandaham

    toast

    blaadje rucola

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten

    Verpak een klein stukje zachte geitenkaas en wat zongedroogde tomatenstukjes in een plakje rauwe- of gandaham.

    Leg het pakketje op de barbecue of onder de grill en grill het aan beide kanten 2 minuten.

    Leg het op een stukje toast met een blaadje rucola.

     

    12-03-2006 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Pittige lekkerbek met geroosterde aardappeltjes en wortel

     

    Benodigdheden:
    4 lekkerbekjes
    500 g (liefst nieuwe) aardappelen
    500 g winterwortel
    1 grote ui
    e eetlepels olie
    zout en peper
    2 eetlepels hot ketchup
    2 eetlepels ketjap manis

    Bereidingswijze:
    Boen de aardappelen schoon en schil de wortels.

    Snijd beide in kleine blokjes.

    Snipper de ui grof.

    Bak de aardappel, wortel, ui in 2 eetlepels olie in een hapjespan gedurende 10 minuten.

    Strooi er zout en peper over en schep ze af en toe om.
    Roer de rest van de olie, de hot ketchup en de ketjap door elkaar, bestrijk de lekkerbekjes met dit mengsel en leg ze tussen de aardappel en wortel.

    Verwarm het gerecht nog ca 5 minuten in de pan

     

    12-03-2006 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gestoomde wijting met blanke botersaus van jenever

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g wijtingfilet
    8 stronkjes witloof
    250 g boter (roomboter)
    2 dl wijn (wit/droog)
    10 cl jenever
    3 sjalotten
    1 dl room
    5 g suiker
    peper
    zout
    nootmuskaat
    cayennepeper

     

    Het witloof fijnsnijden en lichtjes aanbakken in een beetje boter.

    Bestrooien met de suiker en kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Ondertussen de blanke botersaus met jenever bereiden: de witte wijn samen met de jenever en de fijngesnipperde sjalot laten inkoken tot een derde van de oorspronkelijke hoeveelheid overblijft.

    De room toevoegen en opnieuw laten inkoken.

    Vervolgens opwerken met de rest van de koude en in klontjes verdeelde boter.

    Kruiden met cayennepeper, zout en peper, door een fijne zeef passeren en warm houden.

    De wijtingfilets kruiden met peper en zout en gaarstomen in een stoompan gedurende ongeveer 4 minuten.

    Het witloof op verwarmde borden schikken, de wijtingfilets erop verdelen en napperen met de saus.

     

     

    Koolvis met kerrie

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g koolvisfilet
    1 ui
    0.5 teentje knoflook
    3 tomaten
    1 appel (Boskoop)
    1 dl wijn (wit/droog)
    10 dl visfumet
    100 g boter (bakboter)
    0.5 dl room
    250 g rijst
    2 takjes tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 bosje peterselie
    1 theelepel kerriepoeder
    peper
    zout

     

    De koolvisfilets kruiden met zout, peper en kerrie.

    De filets in licht gebruinde boter stoven en de gesnipperde ui en de look toevoegen. Overgieten met de witte wijn en de visfumet en het kruidentuiltje erbij doen.

    De schotel afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten in een voorverwarmde oven plaatsen (180 graden).

    De vis uit de bakschotel halen en het bakvocht inkoken.

    De stukgesneden tomaat en de gehakte appel toevoegen evenals de room.

    Dit alles eventjes inkoken.

    Opdienen met rijst of aardappelpuree.

     

     

    Mousse à l’orange

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels sinaasappellikeur
    sinaasappelsap
    4 sinaasappelen
    0.5 citroen
    6 eierdooiers
    100 g suiker
    2 theelepels maïzena
    6 eiwitten
    zout
    1.5 dl slagroom
    4 blaadjes munt
    angelica (engelwortel)
    gekonfijte sinaasappelsnippers

     

    U kunt dit gerecht heel aardig opdienen in de lege gehalveerde sinaasappelen.

     

    Giet de likeur in de maatbeker.

    Rasp de schil (niet het wit) van de 3 sinaasappelen en van de 1/2 citroen boven de maatbeker. Schenk er zoveel sinaasappelsap op dat u in totaal 1/2 liter hebt.

    Klop de eieren met de suiker tot een lichtgele massa die schuimig rimpelend terugvalt.

    Klop er de maïzena en het sinaasappelsap door.

    Doe alles in een steelpan en verwarm het al roerend op een middelhoog vuur tot het mengsel is gebonden.

    Laat het niet warmer worden dan 75°C, want dan is de kans groot dat het schift.

    Het mengsel is dik genoeg als het aan de bolle kant van een houten lepel blijft hangen.

    Neem dan de pan van het vuur en klop alles nog even door.

    Klop de eiwitten met het zout in een schone kom stijf tot u er slappe pieken van kunt trekken. Strooi er één eetlepel suiker over en klop verder tot u er stijve pieken van kunt trekken.

    Spatel de eiwitten door de hete eiercrème en blijf voorzichtig spatelen tot het mengsel zover is afgekoeld dat het vocht niet naar onderen zakt.

    Klop de slagroom stijf en spatel deze door de eiercrème.

    Vul de uitgeholde sinaasappelen met de mousse en zet ze enkele uren of een nacht in de diepvries.

    Decoreer vlak voor het opdienen met gekonfijte sinaasappelschilfers, angelica, blaadjes munt en/of slagroom.

     

    12-03-2006 om 13:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ham gevuld met roerei


    Ingrediënten

    2 plakken gekookte (York) ham (iets dikker gesneden)
    2 eieren
    2 eetlepels melk
    peper, zout
    1 eetlepel peterselie
    boter

    Eieren loskloppen met melk, peper, zout en peterselie.

    Boter smelten in een anti-aanbakpan.

    Eieren erbij en zachtjes laten stollen onder af en toe roeren.

    Het moeten grove stukken ei worden en niet te droog.
    Plakken ham op een bordje leggen.

    Roerei over de helft verdelen en de ham dubbelklappen.

    Lekker met gebakken aardappelen en sla of gewoon een stuk stokbrood en tomatensalade.

     

    11-03-2006 om 16:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Roergebakken boerenkool met chorizo

     

    Benodigdheden:
    1 ui
    1 rode paprika
    300 g panklare gesneden boerenkool
    100 g chorizo
    1 eetlepel olijfolie
    zout en peper

    Bereidingswijze:
    Pel en snipper de ui.

    Verwijder de zaadlijsten uit de paprika en snij de paprika in blokjes.

    Snij ook de chorizo in blokjes
    Verhit de olijfolie in een wok en bak de blokjes chorizo zachtjes uit.

    Schep ze op een bordje
    Bak de ui en paprika zachtjes aan in het bakvet.

    Voeg de boerenkool in gedeelten toe en laat de boerenkool al omscheppend in ongeveer 3-4 minuten slinken
    Voeg 1/2 dl water toe en laat de boerenkool in nog ongeveer 5 minuten zachtjes gaar worden
    Schep de blokjes chorizo erdoor en voeg zout en peper naar smaak erdoor.

    Lekker met aardappelpuree.

     

    11-03-2006 om 14:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Grote sandwich van Turks brood

    Benodigdheden

    300 gram sperziebonen
    400 gram kipfilet
    1/2 eetlepel kipkruiden
    2 theelepels chilipoeder
    3 eetlepels hete olijfolie
    1 Turks brood
    100 gram gemengde sla
    100 gram mozzarella
    1 eetlepel citroensap
    1 eetlepel fijngehakte munt
    zout en peper


    Bereidingstijd: 25 minuten

    De combinatie van knapperig brood en een lauwwarme salade geeft dit gerecht een heel aparte smaaksensatie.

    Heerlijk bij een zwoele avond.


    Kook in ruim kokend water met zout 300 gram sperziebonen in 8 minuten beetgaar en spoel ze in een vergiet onder koud water af.

    Laat ze goed uitlekken.
    Kruid 400 gram kipfilet in blokjes met 1/2 eetlepel kipkruiden en 2 theelepels chilipoeder en bak ze in een wok met 3 eetlepels hete olijfolie in ca. 5-7 minuten bruin rondom en gaar.
    Snijd een Turks brood overlangs doormidden, bestrijk de snijvlakken met olijfolie en rooster de helften onder een hete grill knapperig bruin.
    Leg de onderkant op een grote schaal en verdeel er 100 gram gemengde sla, de sperziebonen, 100 gram mozzarella in kleine blokjes en de kip erover.
    Sprenkel er een dressing over van 1 eetlepel citroensap, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel fijngehakte verse munt en zout en peper naar smaak.
    Zet de bovenkant van het brood erop.

    11-03-2006 om 10:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kalkoenslaatje met pasta en spekreepjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g torselli
    400 g kalkoenfilet
    2 eetlepels pijnboompitten
    4 sneetjes spek (gerookt)
    250 g salade-assortiment
    250 g bospaddestoelen
    60 g boter (bakboter)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    2 sjalotten
    2 eetlepels mayonaise
    0.25 eetlepel mosterd
    peper
    zout

     

    De deegwaren beetgaar koken in gezouten water, afgieten in een vergiet en laten afkoelen.

    De vinaigrette bereiden met olijfolie, vloeibare honing, sjalotjes, mayonaise, mosterd, peper en zout.

    Even laten trekken en zeven.

    De sla op bordjes of schaaltjes schikken en mengen met de deegwaren en de vinaigrette.

    Daarop de in boter aangefruite spek- en kalkoenreepjes schikken.

    Bestrooien met geroosterde pijnappelpitten en ten slotte garneren met de in boter aangefruite bospaddestoelen.

    Lauw serveren.

     

     

    Rogvleugels met kriekbiervinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g rogvleugels
    20 cl kriekbier
    25 cl wijnazijn (wit)
    20 cl arachideolie
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    200 g tuinbonen
    6 raapjes
    8 aardappelen (Charlotte)
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    120 g boter (bakboter)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De helft van het kriekbier, de wijnazijn, de arachideolie, de olijfolie, peper en zout tot een mooie vinaigrette roeren.

    De raapjes schillen, in plakjes of reepjes snijden en gaarkoken in licht gezouten water.

    De bonen uit hun peulen halen en spoelen.

    De aardappelen schillen en in de vorm van dikke frieten snijden.

    De rogvleugels spoelen, droogdeppen en ze op een niet te hoog vuur aan weerszijden goudbruin bakken in een mengsel van boter en olie (4 à 5 minuten aan elke kant).

    Bij voorkeur een pan met antikleeflaag gebruiken.

    De vis kruiden, uit de pan halen, de pan ontvetten en er de vis terug in leggen.

    De rest van het kriekbier over de vis gieten en alles warm houden.

    De uitgelekte stukjes raap en de bonen fruiten in wat boter, de helft van de honing toevoegen en mooi laten glaceren.

    De aardappelreepjes goudbruin bakken in de overblijvende boter en honing.

    De vis en de garnituren verdelen over verwarmde borden en de vis napperen met de vinaigrette.

     

     

    Appeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g boter (bakboter)
    150 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    7 g bakpoeder
    1 dl room
    2 eieren
    2 appelen (Boskoop)
    kaneelpoeder
    3 eetlepels bruine suiker

     

    De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.

    Er één na één de eieren door verwerken.

    Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.

    De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.

    De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.

    Ze vermengen met het deeg.

    Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.

    Vullen met het deeg.

    De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.

    Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

     

    11-03-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ham-kaasrondjes (± 20 stuks)


    Ingrediënten

    4 plakjes bladerdeeg
    1 eidooier (losgeklopt)
    50 gram hamreepjes
    50 gram geraspte belegen Goudse kaas

    Ontdooi de plakjes bladerdeeg (± 10 min).
    Verwarm de oven voor op 220°C.
    Leg de ontdooide plakjes bladerdeeg in een vierkant aan elkaar.

    Druk de randen goed op elkaar, zodat ze niet los gaan.
    Bestrijk de plak bladerdeeg met het losgeklopte ei.
    Bestrooi de plak over het hele vierkant met hamreepjes en geraspte kaas.

    Rol de plak voorzichtig op en snij de rol in plakjes van ongeveer 1 cm.
    De rondjes ± 12 minuten bakken in het midden van de oven tot ze lichtbruin zijn.

     

    10-03-2006 om 16:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zwitserse zuurkoolschotel

    Zuurkool met worstjes en casselerrib.
    Drink hier een lekker koel glas bier bij.

    Benodigdheden:
    500 g zuurkool
    2 el boter
    1 ui fijngehakt
    1 runderbouillonblokje
    2 dl water
    200 g casselerrib in blokjes
    12 cocktailworstjes
    1 doosje Maggi Puree voor Ovenschotels
    (versgeraspte)nootmuskaat

    Bereidingswijze:
    Verwarm de oven voor op 225 graden.
    Spoel de zuurkool onder stromend water, druk het vocht er goed uit.
    Fruit de ui in de hete boter glazig, voeg de zuurkool toe en stoof 5 min. mee.
    Verkruimel het bouillonblokje boven de zuurkool, doe het water in de pan en laat op halfhoog vuur de zuurkool in 10 min. gaarkoken.
    Meng de blokjes casselerrib door de zuurkool, schep het in een ovenschaal en leg de cocktailworstjes er bovenop.
    Bereid 2 zakjes Maggi Puree voor Ovenschotels zoals aangegeven en roer er de nootmuskaat door.
    Verdeel de puree over de zuurkool en strijk hem glad met een vochtige lepel.

    Maak met de lepel een schulppatroon.
    Zet de schotel in de oven tot de bovenkant goudbruin is.

     

    10-03-2006 om 12:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aardbeienroom met blauwe vruchtensaus

    ingrediënten voor 4 personen

    Voor de aardbeienroom:
    500 g aardbeien
    25 g poedersuiker
    1 theelepel citroensap
    3 dl slagroom
    Voor de saus:
    500 g bramen en bosbessen of blauwe bessen
    25 g poedersuiker
    2 eetlepels sinaasappelsap


    Bereidingstijd: 25 minuten
    Maak de aardbeien schoon en snijd ze wat kleiner.

    Meng er de poedersuiker en het citroensap door en pureer ze


    Klop de slagroom tot vladikte en schep de aardbeien erdoor.

    Doe de massa over in een diepvriesdoos en laat 2 uur bevriezen


    Maak in die tijd de saus:
    Maak de vruchten schoon en meng er de suiker en het sap door en pureer alles.

    Zeef de saus eventueel wanneer je geen pitjes in de saus wilt


    Leg wat saus op 4 bordjes en leg daarbij de aardbeienroom.

    Geef de rest van de saus apart erbij.

     

    10-03-2006 om 09:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gefrituurde reuzengarnaal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 scampi
    2 citroenen
    4 druppels Worcestershiresaus
    2 eetlepels ketjap (sojasaus)
    1 eetlepel cognac
    250 g bloem (tarwebloem)
    2 eierdooiers
    2 eiwitten
    25 cl pilsbier
    5 g suiker
    peper
    zout

     

    Van de gepelde reuzengarnaalstaarten het darmkanaal verwijderen, ze spoelen met koud water en droogdeppen.

    Een marinade bereiden met het citroensap, de Worcestershiresaus, de sojasaus en de cognac. De reuzengarnalen hierin één uur laten marineren.

    Voor het beslag de bloem, de eierdooiers en het bier tot een glad mengsel kloppen.

    Op smaak brengen met peper, zout en suiker en een kwartiertje laten rusten op kamertemperatuur.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het beslag scheppen met een houten spatel.

    Het beslag verdelen over individuele kommetjes.

    Olie of vet in een fonduepan opwarmen tot circa 180 graden.

    De reuzengarnalen op een dienbord schikken en serveren met de kommetjes beslag.

    De reuzengarnalen op een fonduevorkje prikken, door het beslag halen en onmiddellijk in de hete olie bakken.

    Serveren met rémouladesaus of tartarensaus en stokbrood.

     

     

    Roodbaarsfilet met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g roodbaarsfilet
    4 dl visfumet
    3 stronkjes witloof
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    100 g verse kaas (mager)
    1 eierdooier
    1 bakje tuinkers

     

    De visfumet aan de kook brengen en 5 minuten zachtjes laten doorkoken.

    Het witloof schoonmaken, in lange reepjes snijden en gaarstoven in de boter.

    Laten uitlekken en warm houden.

    De visfilets kruiden, in een vuurvaste schotel schikken en overgieten met de visfumet.

    De vis in een matig warme oven gedurende 15 tot 20 minuten laten gaarsmoren.

    De vis uit het smoorvocht halen en warm houden.

    Het vocht zeven, er de verse kaas doorroeren en even laten koken.

    De pan van het vuur halen, de saus binden met de eierdooier en op smaak brengen.

    Een spiegel saus op voorverwarmde borden gieten en er de vis en het witloof op schikken. Garneren met tuinkers.

     

     

    Bosbessen-citroenmuffins

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    175 g boter (roomboter)
    120 g amandelpoeder
    0.5 citroenschil
    200 g poedersuiker
    100 g bloem
    5 eiwitten
    200 g bosbessen

     

    Laat de boter langzaam smelten in een pan tot hij goudbruin van kleur is.

    Doe de amandelen, geraspte citroenschil, poedersuiker en bloem in een schaal.

    Meng goed.
    Roer de eiwitten erdoor.

    Schenk de gesmolten boter erbij en meng alles goed door elkaar.

    Schenk het beslag in muffinvormpjes.

    Leg de bosbessen erbovenop.
    Bak de muffins ca. 15 minuten op 200 °C of tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Laat de muffins op een rooster afkoelen.

     

    10-03-2006 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade van verse ananas en garnalen


    Ingrediënten voor 4 personen
    16 amandelen
    4 schijven ananas (vers of op sap)
    8 grote garnalen (voorgekookt)
    1 takje citroenkruid

    Rooster de amandelen in een droge pan met antiaanbaklaag tot ze mooi bruin zijn.

    Haal ze uit de pan en hak ze fijn.
    Pel de garnalen en snij ze in tweeën.

    Snij de schijven ananas in stukken en doe ze samen met de garnalen in een kom.

    Voeg er het gesnipperde citroenkruid bij en meng alles goed door elkaar.

    Bestrooi de salade met de gehakte amandelen.

    Zet koel weg tot net voor het opdienen.

    09-03-2006 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gebakken ananas met vanille in een sausje van kiwi


    Ingrediënten voor 4 personen
    4 kiwi's
    2 limoenen
    8 schijven ananas (vers of op sap)
    1 vanillepeul
    3 eetlepels suiker

    Halveer de kiwi's en haal er met een kleine lepel het vruchtvlees uit.

    Mix het of prak het fijn met een vork en zet het koel weg.
    Schil een limoen met een dunschiller (haal er alleen het groen af) en snij de schil in fijne reepjes.

    Pers de limoenen uit en hou het sap apart.
    Breng water aan de kook in een kookpot, blancheer de limoenreepjes ongeveer een minuut en schrik ze onmiddellijk onder koud stromend water.
    Giet een glas water in een kookpot en voeg er de suiker bij.

    Breng de siroop aan de kook.

    Konfijt de reepjes limoen 15 minuten op een zacht vuurtje en giet ze af.
    Snij de vanillepeul in de lengte open.

    Schraap er met de botte kant van een mes het merg uit en smeer dit over de schijven ananas. Verhit een braadpan met antiaanbaklaag en bak de ananasschijven aan elke kant 2 tot 3 minuten.

    Overgiet ze tegen het eind van de baktijd aan met het limoensap.
    Giet de koude coulis van de kiwi's in een schotel en schik er de ananasschijven op, samen met het braadvocht.

    Bestrooi met de gekonfijte limoenreepjes en dien op.

    09-03-2006 om 16:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensspiesjes met ananas


    Ingrediënten voor 4 personen
    500 g varkensgebraad
    1 blik ananas op sap
    2 takjes verse salie
    1 eetlepel papaverzaadjes
    zeezout (fleur de sel)
    peper

    Haal alle vetranden van het varkensgebraad en snij het vlees in blokjes van 3 op 3 cm.

    Laat de ananas uitlekken en snij de schijven in vieren.

    Was de salie onder stromend water en haal de blaadjes van de takken.
    Rijg het vlees en de ananas aan spiesjes, afwisselend een blokje vlees en een schijfje ananas. Steek er hier en daar een blaadje salie tussen.
    Grill de spiesjes in 12 tot 15 minuten gaar en keer ze regelmatig om.
    Schik de spiesjes op een schotel en bestrooi ze met de papaverzaadjes en enkele korrels zeezout.

    Breng op smaak met wat peper uit de molen en dien op.

     

    09-03-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpaccio van ananas en frambozen


    Ingrediënten voor 4 personen
    1 ananas
    2 vanillepeulen
    2 bakjes frambozen
    1 bosje munt
    1 doos frambozensorbet

    Snij met een scherp mes de kroon en de voet van de ananas af.

    Zet de vrucht rechtop en schil ze tot op het vruchtvlees.

    Verdeel ze in schijven.

    Werk op een keukenplank en vang het sap op in een kleine kom.
    Snij de vanillepeulen in de lengte open.

    Schraap er met de botte kant van een mes het merg uit en meng dit onder het ananassap.
    Schik de schijven ananas op een grote schotel en overgiet ze met het ananassap.

    Leg de verse frambozen eromheen en versier de schotel met enkele muntblaadjes.

    Geef bij de ananas een coupe met één of twee bolletjes frambozensorbet.

    09-03-2006 om 10:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Fred en Karel hebben hun tent opgezet in het oerwoud.
    Dan komt er een leeuw aan.

    Fred klimt in de boom.
    Dan ziet hij Karel rondjes om de tent rennen.
    "Pas op Karel, de leeuw is vlak achter je!" roept Fred.
    "Dat hindert niet," antwoordt Karel, "ik lig toch al een paar rondjes voor!"

    09-03-2006 om 10:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bloemkoolsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    1 preiwit
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl bouillon
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood
    1 theelepel kerriepoeder
    1 dl room

     

    De bloemkool reinigen, wassen en in roosjes verdelen.

    De prei reinigen, wassen en in zeer fijne ringen snijden.

    De helft van de boter verwarmen en hierin de bloemkoolroosjes en driekwart van de prei bakken gedurende 3 minuten.

    De bouillon toevoegen en op een zacht vuurtje laten sudderen tot de groenten gaar zijn.

    De soep doorsteken en op smaak brengen met zout en peper.

    De korsten van het brood snijden en de broodsneetjes in driehoekjes verdelen.

    De rest van de vetstof heet laten worden in een braadpan, het kerriepoeder toevoegen, goed mengen en hierin de stukjes brood bakken.

    De soep afwerken met de room en de rest van de preiringen.

    De croûtons apart opdienen zodat ze knapperig blijven.

     

     

    Tagliatelle met rundvlees en ananas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g biefstuk (Meritus)
    1 blikje ananas
    40 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    5 g bloem (tarwebloem)
    1 dl wijn (rood)
    2 dl vleesbouillon
    250 g champignons
    50 g amandelschilfers
    400 g tagliatelle

     

    Het vlees schuin op de draad in reepjes van ongeveer 1 cm dik snijden.

    De champignons schoonmaken en in schijfjes snijden.

    De ananasblokjes laten uitlekken (het sap bewaren).

    De braadboter verhitten in de wok en de ananasblokjes bakken tot ze beginnen te kleuren.

    Uit de wok halen en warm houden.

    Het vlees rondom aanbraden tot het begint te bruinen.

    Kruiden met peper en zout en bestuiven met bloem.

    Al roerend blussen met de vleesbouillon, de wijn en een beetje ananassap.

    De champignons toevoegen en met het deksel op de wok nog een tiental minuten laten verderstoven.

    Ondertussen de tagliatelle beetgaar koken in gezouten water.

    Vlak voor het opdienen de ananasblokjes opnieuw bij de saus voegen en bestrooien met de amandelschilfers.

     

    Tip: wanneer verse ananas wordt gebruikt, wordt het vlees nog malser; ook het toevoegen van een lepel cognac bevordert het mals worden van het vlees.

     

     

    Vruchtenslaatje met munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kiwi's
    200 g druiven (wit)
    3 appelen (Jonagold)
    2 eetlepels pijnboompitten
    2 dl druivensap (zuur)
    8 blaadjes munt

     

    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur.

    Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.

    Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes.

    Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.

    Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.

     

    09-03-2006 om 10:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Groentesoep met macaroni

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    4 mooie wortelen
    1 courgette
    3 stengels groene selder
    1 dikke rode ui
    1 teentje knoflook
    1 liter kippenbouillon
    3 dl tomatensap
    1 mespunt sambal
    100 g macaroni
    peper en zout

     

    Maak de wortelen schoon en snijd ze in grove brunoise, snijd de courgette in dunne plakjes, hak de ui en selderstengels fijn, kneus de knoflook.


    Breng de bouillon, samen met de groenten aan de kook, draai het vuur laag en roer er het tomatensap door.


    Voeg de pasta toe en laat alles in ongeveer 15 tot 20 minuten gaar worden.


    Breng op smaak met peper, zout en de sambal.


    Serveer de soep heet en bij voorkeur met een takje selder.

    08-03-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rijst met shoarma

     

    Ingrediënten

    500g shoarmavlees

    boter

    2 tomaten

    1 rode paprika

    1 prei

    1 blikje maïs

    1 ui 

     

    Ontvel de tomaten en snij ze in stukjes.

    Maak de paprika schoon en snij hem in stukjes.

    Maak de prei schoon en snij hem in ringetjes.

    Laat de maïs uitlekken.

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Verhit wat boter in een pan en bak hierin het vlees bruin en gaar.

    Voeg dan de tomaten, paprika, prei en maïs toe en bak dit even mee.

    Geef de gekookte rijst er apart bij. 

     

    08-03-2006 om 13:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gepaneerde speklappen

     

    Ingrediënten

    500 gr. speklappen zonder zwoerd

    1 teentje knoflook

    1 ei

    kruiden-paneermeel

    olie

    peper en zout

    Het ei en de knoflook in een schaal doen.

    De speklappen in blokjes snijden, peper en zout erbij en alles goed mengen met het geklopte ei en de knoflook.

    Even laten intrekken.

    De stukjes speklappen door het kruiden-paneermeel halen en bakken in de olie op een klein vuur.

    08-03-2006 om 09:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Het neusje van de zalm met macaroni

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g zalmfilet
    150 g macaroni
    4 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel mosterd
    5 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 citroen
    2 sjalotten
    2 tomaten
    200 g prinsessenboontjes
    peper
    zout
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    Kook de macaroni in gezouten water, zonder deksel.

    Meng de gekookte pasta met de mayonaise.

    Zet apart op een koele plaats.

    Breng wat water aan de kook.

    Voeg de zalm toe net voor het kookpunt van het water.

    Laat de vis 5 minuten pocheren.

    Het kookwater mag net niet koken.

    Schep de vis uit het water.

    Laat afkoelen en verbrokkel met een vork in kleine stukjes.

    Overgiet die stukjes met olijfolie en een paar druppels citroensap.

    Maak de sjalotjes schoon en snijd ze zeer fijn.

    Meng de vis onder de sjalotjes.

    Kruid bij met peper en zout en zet apart.

    Ontvel de tomaten, snijd in vieren en haal er de pitjes uit.

    Snijd het tomatenvlees in lange reepjes.

    Kook de sperziebonen in kokend gezouten water.

    Laat een 10-tal minuten zeer hevig koken zonder deksel.

    Giet de boontjes af en spoel ze in koud water met ijsblokjes.

    Schik de macaroni met mayonaise in een slakom.

    Strooi daar bovenop de groenten.

    Verdeel daar bovenop de zalm.

    Werk af met bieslook.

     

     

    Gehaktbrood met ratatouille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g gehakt (lamsgehakt)
    1 ei
    3 uien (fijngehakt)
    1 eetlepel gemalen piment
    peper
    zout
    2 teentjes knoflook
    6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 oude boterham
    4 tomaten
    2 aubergines
    2 theelepels Provençaalse kruiden
    3 dl wijn (rood)
    1 dl groentebouillon

     

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een keukenmachine of in een kom: het gehakt, 1/3 van de uien, het ei, het gemalen piment, de helft van de knoflook, de helft van de olijfolie, het brood, zout en peper.

    Vet een patévorm in en stort hierin het aangemaakte gehakt.

    Zet het gedurende 60 minuten in de oven, dek het vlees eventueel af als het bovenop te donker wordt voor het eind van de oventijd.

     

    Maak in de tussentijd de ratatouille: snijd de groenten en de rest van de knoflook grof in de keukenmachine of met de hand.

    Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en doe hierin de groenten.

    Bak ze kort op hoog vuur aan, voeg de kruiden, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en blus af met de rode wijn en de bouillon.

    Zet het vuur heel laag en laat de ratatouille ook een uur pruttelen met het deksel op een kiertje erop.

    Stort het gehaktbrood als het gaar is, laat het even afkoelen en snijd er dan dikke plakken van. Leg een of twee plakken op een bord met een lepel ratatouille.

    Lekker met polenta of couscous.

     

     

    Meringues

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eiwitten
    0.5 theelepel zout
    160 g suiker
    160 g poedersuiker
    2 theelepels vanille-extract

     

    De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.

    Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.

    Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.

    Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.

    Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.

    Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

     

    Voor het opdienen: Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

     

    Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.

    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.

     

    08-03-2006 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stamppot rode kool met appel en ananas

     

    Ingrediënten

    1 1/2 kg aardappelen

    1 kg rode kool

    2 zoetzure appelen

    4 ringen ananas (blik)

    3 kruidnagels

    azijn

    suiker

    peper

    zout

    boter

    melk

     

    De aardappelen in grove stukken snijden.

    De kool van buitenste bladeren en stronk ontdoen, dan heel fijn snipperen.

    De ananas in stukjes snijden.

    De aardappelen met de rode kool, kruidnagels, scheutje azijn, peper en een mespunt suiker met weinig water en zout in 25 minuten gaar koken.

    Een beetje melk heet maken.

    De appels schillen, klokhuizen verwijderen en in kleine blokjes snijden.

    De aardappelen met de rode kool en een beetje hete melk fijnstampen.

    De kruidnagels verwijderen.

    De stukjes appel en ananas erdoor roeren met een klontje boter.

     

    07-03-2006 om 21:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Outlook probleem opgelost
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Oef, wij kunnen terug in onze brievenbus.
    Dank zij een zekere Van Loon is het probleem opgelost.
    Dat gebeurde via het forum.
    Nu kunnen wij weer verder met de gewone gang van zaken.
    Zo meteen volgt er weer een recept.

    07-03-2006 om 21:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boomstammetjes met appelsaus

     

    Ingrediënten

    4 boomstammetjes

    1 appel

    citroensap

    1 dl appelsap

    1/2 dl creme fraiche

    50 gr. boter

    peper en zout

     

    Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijdt de appel in dunne schijfjes.

    Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap.

    Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de boomstammetjes in ca. 2 minuten rondom bruin.

    Bak de boomstammetjes met het deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten op zacht vuur gaar.

    Verwarm ondertussen in een steelpan het appelsap tegen de kook aan en pocheer de appelschijfjes ca. 7 minuten op zacht vuur in het appelsap

    Roer tenslotte crème fraiche door het appelsap en breng de appelsaus op smaak met zout en peper.

    Leg het vlees op een schaal en giet de appelsaus erover. 

     

    07-03-2006 om 14:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pasta met zeekraal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g zeekraal
    500 g tagliatelle
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 dl room
    zout
    peper

     

    Was de zeekraal, verwijder eventuele houtige steeltjes en blancheer.

    Kook de pasta gaar in ruim water met een scheut olijfolie en zout.

    Verwarm de room met een kwart van de zeekraal en pureer.

    Breng de saus op smaak met peper.

    Schep de pasta en de rest van de zeekraal in voorverwarmde borden en verdeel de saus over de pasta.

    Serveer onmiddellijk.

     

     

    Gevulde paprika met tofu

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 paprika's (rood)
    300 g tofu
    1 courgette
    1 ui
    125 g kruidenkaas
    5 eetlepels sojaroom
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    kruidenzout

     

    Snipper de ui en de courgette.

    Prak de tofu fijn.

    Verwarm de olijfolie en bak de ui en courgette op een zacht vuur.

    Voeg na 6 minuten de tofu toe en laat nog even verder bakken.

    Roer van het vuur de kaas en de room door het gerecht.

    Breng op smaak.

    Snij de hoedjes van de paprika's, verwijder de zaadlijsten en blancheer ze 5 minuten.

    Vul de paprika's met het mengsel en plaats ze ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven (180°C).

     

     

    Schmarrn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eieren
    50 g bloem (tarwebloem)
    1.5 dl melk (halfvol)
    1 zakje vanillesuiker
    zout
    50 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    2 appelen (Jonagold)
    30 g rozijntjes
    10 g poedersuiker

     

    Een vloeibaar beslag maken van de eieren, de bloem, de vanillesuiker, de melk en een snuifje zout.

    De geschilde appelen in schijfjes van 1 centimeter snijden en kort bakken in de helft van de boter.

    Bestrooien met wat suiker en de rozijntjes.

    De appelen laten karameliseren zonder dat ze te zacht worden.

    De pannenkoekenstruif bakken in een grote pan en als de omelet droog is, met een vork in 6 tot 8 stukken trekken.

    De rest van de boter en de suiker over de omelet verdelen en laten kleuren.

    Op een bord schuiven en de omeletbarsten vullen met de gebakken appelen.

    Bestrooien met poedersuiker.

     

    07-03-2006 om 14:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen met outlook
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Sorry voor het wegblijven van de recepten maar sinds gisteren kunnen wij outlook niet meer opstarten.
    Er is al vanalles geprobeerd om het op te lossen.
    De virusscanner aan het werk gezet, schijfcontrole op fouten en defragmenteren.
    Niets helpt.
    Dat ding blijft maar vastlopen vanaf dat het word opgestart.
    Ik heb het probleem eens voorgelegt bij de beste computergoeroe van SN, Arsène.
    In afwachting van een oplossing zullen wij zorgen dat er deze namiddag weer een menu van de dag is en nog wat andere recepten.
    Nogmaals sorry voor het lange wachten.

    Paulie & Jako

    07-03-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Verse geitenkaas met spekreepjes en dragon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 geitenkaasjes
    2 sneetjes spek (gezouten)
    20 g hazelnoten
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    80 g mozzarellakaas
    4 zanddeegtaartjes

     

    De zanddeegtaartjes even bakken.

    De spekreepjes mengen met de hazelnoten en de dragon.

    Dit mengsel in de taartbodempjes leggen.

    De geitenkaasjes in 2 snijden en de helften bovenop het mengsel leggen.

    Lichtjes kruiden met peper en bedekken met fijngesneden mozzarella.

    De taartjes in de oven zetten en ten slotte nog even onder de salamander laten kleuren.

     

     

    Mussaka met varkensgehakt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 aardappelen (Bintje)
    12 cl olijfolie (extra vierge)
    zout
    4 aubergines
    2 uien
    500 g gehakt (varkensgehakt)
    peper
    paprikapoeder
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    2 blaadjes salie
    35 g tomatenpuree
    1.5 dl vleesbouillon
    15 g boter (bakboter)
    2 dl yoghurt (mager)
    3 eieren
    2 g bakpoeder
    15 g bloem (tarwebloem)

     

    Dit uit gebraden gehakt en groentesoufflé bestaande gerecht was van oorsprong afkomstig uit Turkije.

    Nu vindt men het in de landen die vroeger door de Turken bezet waren d.w.z. van ex-Joegoslavië over Griekenland tot Bulgarije.

    In dit recept wordt gebruik gemaakt van varkensgehakt, terwijl men in de opgesomde landen lams- of schapengehakt gebruikt.

     

    De aardappelen schillen.

    In stukken of in schijfjes snijden en met een weinig zout in hete olie laten bakken.

    De aardappelen uit de pan nemen.

    De aubergines halveren, met zout bestrooien en een half uurtje afgedekt laten staan.

    Daarna even afspoelen en droogdeppen.

    Vervolgens in de hete olie bakken tot ze gaar zijn.

    Het vruchtvlees uit de schil halen.

    Het gehakt vervolgens met de fijngesnipperde uien bakken in de olie.

    Het auberginevlees toevoegen.

    Kruiden en onder voortdurend roeren enige tijd stoven.

    Vervolgens de tomatenpuree en de vleesbouillon mengen.

    Het geheel aan de kook brengen.

    In een beboterde vuurvaste schotel laag om laag aardappelen en gehaktmengsel schikken. Overgieten met een weinig bouillon en het gerecht gedurende 40 minuten laten garen in de oven.

    Een beslag maken van yoghurt, eieren, bakpoeder, bloem en zout en over de bereiding gieten. Nog 10 minuten verder laten bakken tot er zich een korstje gevormd heeft.

    Opdienen in de schotel.

     

     

    Speculaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g bloem
    400 g rietsuiker
    250 g boter (roomboter)
    3 eieren
    1 theelepel natriumbicarbonaat
    1 theelepel speculaaskruiden

     

    Maak de boter zacht en meng met de suiker.

    Voeg er de eieren bij terwijl u voortdurend blijft roeren.

    Zeef de bloem.

    Voeg het natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden en de bloem bij het deeg en meng goed.

    Smeer het deeg uit op bakpapier op een ovenplaat.

    U kunt ook figuurtjes maken en deze op het bakpapier leggen.

    Zorg wel voor voldoende afstand tussen de koekjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de speculaas gedurende 20 minuten.

     

    06-03-2006 om 12:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    06-03-2006 om 09:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!