Boomstammetjes met appelsausxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
4 boomstammetjes
1 appel
citroensap
1 dl appelsap
1/2 dl creme fraiche
50 gr. boter
peper en zout
Schil de appel, boor het klokhuis eruit en snijdt de appel in dunne schijfjes.
Besprenkel de appelschijfjes met wat citroensap.
Verhit boter in een koekenpan en bak hierin de boomstammetjes in ca. 2 minuten rondom bruin.
Bak de boomstammetjes met het deksel schuin op de pan in ca. 10 minuten op zacht vuur gaar.
Verwarm ondertussen in een steelpan het appelsap tegen de kook aan en pocheer de appelschijfjes ca. 7 minuten op zacht vuur in het appelsap
Roer tenslotte crème fraiche door het appelsap en breng de appelsaus op smaak met zout en peper.
Leg het vlees op een schaal en giet de appelsaus erover.
|