Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    11-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Salade 'princesse'

     

    Ingrediënten

    300 gr. sperzieboontjes, schoongemaakt

    Zout

    6 tomaten, ontveld, in reepjes

    3 bosuitjes in ringen

    5 el eenvoudige dressing

    1 krop sla, schoongemaakt, in stukjes gescheurd

    200 gr. Leerdammer kaas, geraspt

    2 el fijngehakte peterselie

    2 eieren, hardgekookt, in partjes

     

    Kook de boontjes 8 minuten en spoel er zoveel koud water over tot ze volkomen zijn afgekoeld.

    Schep sperzieboontjes, tomatenreepjes en bosuitjes door elkaar.

    Schenk de dressing erover en schep alles nogmaals om.

    Verdeel de slablaadjes over vier borden.

    Schep de salade in het midden.

    Bestrooi de salades met geraspte kaas en daarna met peterselie.

    Schik partjes hardgekookt ei rondom.

    Lekker met sneetjes licht geroosterd bruinbrood.

    11-06-2006 om 22:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Vleesreepjes met worteltjes

     

    Ingrediënten

    400 gr. varkensvleesreepjes

    3 el olijfolie

    Peper en zout

    150 gr. sjalotjes, gepeld

    500 gr. worteltjes, in schuine plakjes

    2 el rode pesto

    3 bosuitjes, in schuine ringetjes

    1 1/2 dl koksroom

     

    Bak de varkensvleesreepjes al omscheppend in de hete olie bruin.

    Neem ze uit de pan en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

    Bak de sjalotten 7 minuten in het bakvet.

    Voeg de worteltjes toe en bak ze al omscheppend 3 minuten mee.

    Schep de pesto en het vlees erdoor en voeg 1 dl kokend water toe.

    Stoof het vlees met de worteltjes in 7 minuten gaar.

    Roer de bosuitjes en de koksroom erdoor en laat alles op een laag vuur nog 2 minuten koken.

    Lekker met pasta.

    11-06-2006 om 19:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gepaneerde geep met asperges

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 g boter

    20 g extra vloeiend tarwemeel

    1 citroen

    1 snuifje griessuiker

    2 soeplepels kervel

    1 ei

    2 soeplepels paneermeel

    600 g geepfilets

    1 bosje witte asperges

    Arachideolie

     

    Bereiding

    Pers een halve citroen.

    Kook de asperges gedurende 7 minuten in licht gezouten kokend water, waaraan u het citroensap en een snuifje suiker toegevoegd hebt.

    Laat de asperges uitlekken en bewaar het kookvocht.
    Laat de boter smelten in een kookpan met dikke bodem, roer af en toe met een houten lepel. Voeg de bloem toe en laat indikken tot een lichtgele roux.
    Blijf roeren en voeg beetje bij beetje het kookvocht van de asperges en de room toe.

    Breng aan de kook en laat 5 minuten doorkoken op middelhoog vuur.

    Voeg de gehakte kervel, de asperges, zout en peper bij de saus en houd warm op een laag vuur.
    Warm de arachideolie op tot 175°C.

    Klop een ei.

    Bestrooi de geepfilets met zout en peper, wentel ze in het geklopte ei en vervolgens in het paneermeel.

    Bak ze in de hete arachideolie.

    Laat ze uitlekken op absorberend papier.
    Schik ze op een voorverwarmde dienschotel met de hete asperges.

    Overgiet met de saus en dien onmiddellijk op.

    11-06-2006 om 18:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-06-2006 om 18:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevuld varkenshaasje met gemarineerde geitenkaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 dl ahornsiroop

    1 citroen

    2 soeplepels mosterd

    1 koffielepel currypoeder

    Zout

    Peper

    4 soeplepels olijfolie

    2 varkenshaasjes van 375g elk

    1 ei

    60 g geitenkaas

    1 koffielepel tijm

    1 bakje rucola

    1 takje verse tijm

     

    Bereiding

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bereid de marinade: meng in een kommetje de ahornsiroop, het sap van de citroen, de mosterd, de curry, zout en peper.

    Voeg beetje bij beetje de olijfolie toe.

    Zet opzij.
    Maak het varkenshaasje klaar.

    Snijd de uiteinden van de haasjes af en zet ze opzij voor de vulling.
    Open de haasjes in de lengterichting (zoals voor een schnitzel).

    Maak met een keukenrobot de vulling klaar met de uiteinden van de haasjes, het ei, de geitenkaas, de tijm, zout en peper.

    Smeer een fijne laag vulling uit aan de binnenzijde van het haasje, leg daarop rucolablaadjes en rol het worstvormig op.

    Bind het varkenshaasje vast met een koordje.
    Smeer de haasjes met een penseel in met marinade.

    Zet 10 minuten in de koelkast.
    Leg de haasjes in een ovenschotel.

    Laat ze 20 minuten braden.
    Verwarm de rest van de marinade.
    Verwijder het koordje.

    Snijd de haasjes diagonaal in sneden van 1 cm dik.

    Verdeel de sneetjes varkenshaasje over de borden.

    Overgiet met de ahornsiroopsaus.

    Serveertip:
    Dien op met een chutney van zure appelen (meng de schil en het sap van 1 limoen, 1 koffielepel currypoeder, 2 geschilde en in blokjes gesneden groene appelen en 1 eetlepel koriander).

    11-06-2006 om 18:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Asperges in gedroogde ham met raketsla en abrikozendressing

     

    Ingrediënten voor 24 hapjes

    500 g asperges
    12 plakjes gedroogde ham of gerookte ham (afhankelijk van de grootte)
    4 eetlepels olijfolie
    1 eetlepel witte wijnazijn
    Peper en zout
    4 gedroogde abrikozen
    4 porties raketsla

     

    Bereidingswijze:

    Roer de olie, de azijn, de peper en het zout tot een saus.

    Snipper de abrikozen met een scherp mes fijn en voeg ze toe aan de saus.

    Snijd de plakken ham in tweeën.

    Schil de asperges zorgvuldig.

    Voeg de schillen bij wat water en breng dit aan de kook.

    Kook of stoom de asperges in dit water beetgaar.

    Snijd de asperges in stukken, iets kleiner dan de plakjes ham.

    Verdeel de asperges over de plakken en pak ze zorgvuldig in.

    Schik de sla op borden en verdeel er de pakjes over.

    Lepel er de dressing bij en dien op.


    Tip:

    Als je de saus enkele uren of een dag op voorhand klaarmaakt, komt dat de smaak zeker ten goede.

    11-06-2006 om 16:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Tomatensoep met aardbeien

     

    Ingrediënten voor vier personen
    5 middelgrote tomaten
    250 gram aardbeien
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels balsamicoazijn
    2 mespuntjes cayennepeper
    2 avocado's
    1 citroen
    6 takjes munt
    1 koffielepel mosterd
    12 gepelde amandelen
    zout
    peper van de molen

    Ontvel de tomaten, ontdoe ze van de zaadjes en stamp ze fijn.

    Was de aardbeien en haal er de steeltjes af.
    Mix alles fijn tot een gladde massa.
    Doe er de olie, de azijn, de cayennepeper, een beetje zout en peper bij.
    Meng goed, verdeel over vier kommen en zet koel weg.
    Haal de avocado's leeg en vermeng het vruchtvlees met een vijftiental ijsblokjes, het sap van de citroen, de muntblaadjes en de mosterd.
    Breng op smaak met zout en ruim peper en giet het mengsel in het midden van de kommen.
    Stamp de amandelen fijn en verdeel ze over de soep.

    Dien meteen op.

    11-06-2006 om 14:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-06-2006 om 14:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenslaatje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g konijnenfilet
    150 g ham
    0.5 paprika (groen)
    0.5 paprika (rood)
    8 augurkjes (zoetzuur)
    100 g maïs (in blik)
    3 aardappelen (Charlotte)
    2 tomaten
    2 eieren (hardgekookt)
    150 g salade-assortiment
    5 cl dragonazijn
    6 cl arachideolie
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De aardappelen koken in de schil, afpellen en laten afkoelen.

    De eieren in 10 minuten hard koken.

    Het vlees in kleine dobbelsteentjes snijden, kruiden met peper en zout en ze in ongeveer 10 minuten gaarbakken in olijfolie.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de ham, de gekookte aardappelen, de schoongemaakte paprika's en de augurken in blokjes snijden.

    Alles in een slakom mengen en er de maïs, de goudbruine stukjes konijn en de gehakte kruiden bijvoegen.

    Een vinaigrette bereiden met dragonazijn en arachideolie en over het mengsel verdelen.

    Op elk bord een bedje van gemengde sla schikken en hierop het mengsel verdelen.

    Afwerken met schijfjes tomaat en kwartjes hardgekookt ei.

     

     

    Mignonnettes met scampi en groentebeignets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 mignonnettes
    12 scampi
    1 ui
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    0.5 courgette
    2 wortelen
    0.25 knolselder
    300 g bloem (tarwebloem)
    zout
    2 eieren
    5 g suiker
    2 cl maïskiemolie
    20 cl pilsbier
    50 g boter (bakboter)
    peper

     

    De scampi bakken in boter met gehakte ui.

    Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

    Het vlees goudbruin bakken in hete boter.

    Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.

    De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt).

    Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.

    De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst.

    Afwerken met een toefje peterselie.

     

     

    Kaasje met pompelmoes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g brie
    4 pompelmoezen (roze)
    200 g kaas (zachte met witte korst)
    2 eierdooiers
    2 dl room
    peper
    zout
    1 cl citroenjenever

     

    Schil de pompelmoezen en snijd met een scherp mesje zoveel mogelijk de witte vliesjes weg tot aan het vruchtvlees.

    Verdeel de vruchten in partjes en schik ze in stervorm in individuele vuurvaste schaaltjes.

    Snijd voorzichtig de witte korst van de kaas weg en verdeel de kaas in stukken van 5 cm hoog.

    Leg ze in het midden op de pompelmoessterren.

    Klop de eierdooiers op met de room, peper en zout en de drank.

    Giet dit beslag rondom de kaas over de partjes pompelmoes.

    Zet de schaaltjes in een voorverwarmde oven van 220°C en laat 10 minuten gratineren. Bestrooi de kaas net voor het opdienen met peper.

    11-06-2006 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11-06-2006 om 14:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardbeienmousse met kiwi's

     

    Ingrediënten voor vier personen
    500 gram kwark 20% vet
    1 eetlepel pistaches
    4 kiwi's
    400 gram aardbeien
    verse munt

    Doe de in een slakom.

    Vermaal de pistaches in een vijzel en doe ze erbij.

    Klop goed op met een garde om de kwark luchtiger te maken en de pistaches eronder te mengen.
    Schil de kiwi's.

    Snij één kiwi in stukjes, leg ze op een bord en prak ze fijn met een vork.
    Meng deze puree onder de kwark.
    Snij de overige kiwi's in sneetjes.

    Leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.
    Was de aardbeien.

    Snij 5 of 6 vruchten in stukjes, prak ze fijn zoals de kiwi's en meng ze onder de kwark.

    Zet het mengsel 1 tot 2 uur in de koelkast tot het lichtjes is opgestijfd.
    Snij de rest van de aardbeien in tweeën, leg ze op een bord en zet ze afgedekt in de koelkast.
    Doe de kwark net voor het opdienen in een kleine kom en verdeel hem over de borden.

    Schik er de sneetjes kiwi's en de gehalveerde aardbeien omheen en versier met blaadjes munt.

    11-06-2006 om 01:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Compote van aardbeien en sinaasappels

     

    Ingrediënten voor vier personen
    4 sinaasappels (onbespoten)
    2 eetlepels Grand Marnier
    500 gram aardbeien
    4 eetlepels witte wijn
    1 kruidnagel

    Was de sinaasappels.

    Haal met een dunschiller van één sinaasappel reepjes van de schil af (alleen het oranje deel). Pers de sinaasappel uit.
    Doe de schilreepjes en het sap in een kleine kookpot.

    Breng langzaam aan de kook en laat op een laag vuur koken tot het sap bijna volledig verdampt is.

    Doe er de Grand Marnier bij, laat heel even hard koken zodat de alcohol verdampt, haal de pot van het vuur en laat afkoelen.
    Schil twee andere sinaasappels tot op het vruchtvlees.

    Verdeel ze boven een kom in partjes en vang het sap op.

    Leg de partjes op een schotel en zet die weg.
    Was de aardbeien, haal er de steeltjes af en snij de grootste in tweeën.

    Doe ze in een kookpot.

    Pers de vierde sinaasappel uit en doe het sap bij de aardbeien.

    Voeg ook de sinaasappelpartjes toe, samen met de in Grand Marnier gedrenkte schilreepjes, de witte wijn en de kruidnagel.
    Breng aan de kook.

    Zet het vuur lager en laat onder voortdurend roeren juist 2 minuten koken.
    Giet de compote in een schaal.

    Zet ze net voor het opdienen nog minstens een uur in de koelkast.

    10-06-2006 om 22:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Saladebroodje

     

    Ingrediënten

    4 tarwe broodjes, voorgebakken

    1/2 komkommer, gewassen

    4 tomaten, ontveld

    1 gele paprika, in kleine blokjes

    1 rode ui, gesnipperd

    1 teentje knoflook

    1 el citroensap

    3 el mayonaise

    peper en zout

    8 plakken jonge kaas, zonder korst

     

    Bak de broodjes.

    Schraap intussen de zaadjes uit de komkommer en de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    Schep de komkommer met de tomaat, de paprika, de ui, het uitgeperste teentje knoflook, het citroensap, de mayonaise en peper en zout door elkaar.

    Snijd de broodjes open en verdeel de kaas en de salade erover.

    10-06-2006 om 19:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde kip met rabarber en rozijntjes

    Ingrediënten voor 2 personen

    1 braadkip van ongeveer 1200 g
    2 rabarberstengels
    40 g rozijntjes
    4 blaadjes salie
    1 takje rozemarijn
    olijfolie
    boter
    zwarte peper uit de molen en wat zout

     

    Ontvel de rabarber en hak in stukjes, snipper de salieblaadjes fijn.
    Meng de rabarber met de salie en rozijntjes, kruid met zwarte peper en overgiet met een scheutje olijfolie.

    Vul hiermee de kip op en maak de holte terug dicht met keukengaren of een cocktail prikker.
    Haal de blaadjes van het takje rozemarijn en hak ze fijn, vermeng ze vervolgens met wat olijfolie, peper en wat zout.

    Wrijf hiermee de kip aan rondom in en laat even rusten.

    Verwarm ondertussen de oven voor op 180°.
    Plaats een ovenschaal in de oven en doe hierin een flinke klont boter, als deze volledig is gesmolten legt U de kip op zijn zijkant hierop en bakt deze zo gedurende 1/3 van de volledige braadtijd, daarna weer voor dezelfde tijd aan de andere zijde en tenslotte met de borstkant naar boven tot het einde van de braadtijd.
    Snijd de kip mooi middendoor (met een gevogelteschaar) en serveer, bij voorkeur met *worteltjes, erwtjes en gestoomde kasteel aardappeltjes.


    * Ik kookte de worteltjes in water met 3 el rietsuiker, het vormt zo een ideale combinatie bij de ietwat zure rabarber.

    10-06-2006 om 19:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    10-06-2006 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Asperges met gerookte zalm en gekruide boter

    Ingrediënten voor 2 personen:

    1 bussel witte Belgische asperges
    200 g gerookte zalm
    200 g boter
    1 el vers gehakte dille
    snuifje mosterd

    honing kruiden
    enkele kerstomaatjes
    verse basilicum
    zout 

     

    Schil de asperges en spoel ze nog even in koud water met wat citroensap (voor de mooie witte kleur).

    Kook of stoom ze vervolgens beetgaar in lichtgezouten water.
    Smelt ondertussen langzaam de boter zonder ze te laten kleuren en voeg hieraan de dille en mosterdkruiden toe.
    Haal de asperges uit de stoomkoker of pan en verdeel op grote borden.
    Schik er de gerookte zalm op en lepel er de botersaus over, versier nog met een kerstomaatje en wat verse basilicum.
    Lekker met wat knapperig stokbrood en een fris glas witte wijn.

    10-06-2006 om 16:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    IJsbergslasoep

     

    Ingrediënten:
    1 ijsbergsla, in grove stukken
    1 aardappel, geschild, in dobbelsteentjes
    1 sjalot, gesnipperd
    groentebouillon naar smaak
    1 dl (soja)melk
    1 eetl. olie
    1 theel. dragon
    8 stengels bieslook, ter garnering
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Verwarm de olie en fruit het sjalotje zachtjes glazig.

    Voeg de aardappelblokjes en ca. ¾ l water toe en breng de soep aan de kook.

    Voeg na ca. 10min. koken de sla toe en laat de soep nog enkele minuten zachtjes verder koken.

    Voeg de bouillon, de (soja)melk en indien nodig meer (heet) water toe en pureer de soep zeer goed fijn.

    Breng de soep op smaak en laat ze goed doorwarmen, maar niet meer koken (koken doet de sojamelk schiften) alvorens te serveren.

    Leg ter garnering in elk bord soep 2 takjes bieslook.

    10-06-2006 om 16:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    10-06-2006 om 16:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Pikante mie met gehakt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 gr Chinese eiermie of andere fijne miesoort

    4 lente-bosuitjes

    1 prei

    2 el ketjap manis

    3 el zoete (sweet) chilisaus

    2 tl sambal

    1 el maïzena

    2 el (wok) olie
    500 gr rundergehakt

    100 ml bouillon (van tablet of uit glazen pot)

    voor de liefhebbers 100 gr ongezouten pinda's

     

    Voorbereiding
    Bereid de mie volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking en laat in het vergiet goed uitlekken.

    Snijd de bosuitjes met loof en de prei in ringen.
    Rooster de pinda's in een droge hete koekenpan.

    Meng de ketjap, 2 el chilisaus, sambal, en maïzena door gehakt.

    Bereidingswijze
    Verhit de olie in wok en roerbak het gehakt rul en goudbruin.

    Voeg de bosuitjes en de prei toe en roerbak nog 4 minuten.
    Schenk de bouillon en de rest van de chilisaus erbij.
    Schep de eiermie er luchtig door zodat alles goed warm wordt en serveer het gerecht bestrooid met eventueel de pinda's.

    10-06-2006 om 15:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-06-2006 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zeebaarsfilets met knoflookpuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    30 teentjes knoflook

    1 tl rozepeperbolletjes

    30 gram boter

    1 bosje bieslook
    30 cl olijfolie
    peper en zout

    4 takjes tijm

    10 cl droge witte wijn

    4 zeebaarsfilets

     

    Voorbereiding
    Pel de knoflookteentjes, halveer ze en haal de kiemen eruit.

    Leg de teentjes in een steelpannetje, overgiet ze met olijfolie en stoof ze 45 minuten op een heel zacht vuurtje.

    Zorg ervoor dat ze zeker niet kleuren, de teentjes moeten gaar en zacht worden.

    Giet de olie over in een fles.

    Ze bewaart lang in de koelkast en kan nog voor vele bereidingen dienen.

    Bereidingswijze
    Pureer de knoflookteentjes en kruid met peper en zout.

    Kruid de baarsfilets met peper en zout.

    Verhit 4 eetlepels knoflookolie in een grote pan en leg de visfilets erin.

    Draai ze na 4 minuten bakken op middelhoog vuur om, en schep een lepeltje knoflookpuree op elke filet.

    Laat nog even bakken.

    Haal de filets uit de pan en hou ze warm.

    Blus de braadpan met witte wijn en laat die tot de helft inkoken.

    Klop er dan de boter door en tenslotte het gehakte bieslook.

    Serveertips
    Leg de visfilets op warme borden.

    Overgiet ze met saus en versier ze met tijmtakjes en gemalen roze peperbessen.

    Serveer met gestoomde groenten

    10-06-2006 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    10-06-2006 om 13:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Noordzeetong met hopscheuten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    240 g Noordzeetongfilet
    60 g hopscheuten
    2 dl visfumet
    2 dl room
    10 cl pilsbier
    1 sjalot
    2 wortelen
    1 preiwit
    1 stengel groene selderij
    120 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De hopscheuten enkele minuutjes blancheren in lichtgezouten water.

    Afgieten en warm houden.

    De Noordzeetongfilets in reepjes snijden en op een zacht vuurtje laten garen in een mengsel van visfumet en room.

    De vis voorzichtig uit het kookvocht halen en warm houden.

    De saus laten inkoken en opwerken met klontjes boter.

    Ten slotte een scheutje bier (met overheersende hopsmaak) toevoegen.

    Niet meer laten koken.

    De tongreepjes op verwarmde borden schikken, daarop de hopscheuten verdelen en de saus erover napperen.

    Afwerken met fijngesnipperde tuingroenten.

     

     

    Duifje gevuld met asperges en truffelmousseline

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 duifjes
    12 asperges
    2 eierdooiers
    2 cl truffelsap
    10 g boter (roomboter)
    0.5 dl room
    10 g kervel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    0.5 citroen

     

    De duifjes schoonmaken en braden in boter.

    De asperges schillen en beetgaar koken in lichtgezouten water.

    De gekookte asperges goed laten uitlekken en warm houden.

    Een mousselinesaus bereiden.

    Hiervoor de eierdooiers op een zacht vuurtje loskloppen met truffelsap tot een schuimige massa bekomen wordt.

    Door dit mengsel de geklaarde boter roeren.

    Afwerken met een beetje opgeklopte room, peper en zout, wat nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    De duifjes langs de borst lossnijden, de billetjes lossnijden en de borstkas vullen met asperges.

    Zeer warm opdienen en versieren met kervelpluksels.

     

    Tip:

    De braadjus van de duifjes mag ook in de truffelmousseline worden verwerkt.

     

     

    Crème brûlée met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g aardbeien
    3 eierdooiers
    1 zakje vanillesuiker
    2 cl grand-marnier
    4 dl room
    4 eetlepels bruine suiker

     

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en goed laten uitlekken.

    De aardbeien verdelen in aparte vuurvaste schoteltjes en besprenkelen met grand-marnier.

    Het eigeel met de vanillesuiker opkloppen tot een schuimig, bleek mengsel.

    Ook de slagroom lichtjes opkloppen en voorzichtig door het eigeel mengen.

    Dit luchtige mengsel verdelen over de vuurvaste schoteltjes.

    De bruine suiker erover strooien en gedurende 1 minuut onder de grill zetten.

    Als de bovenlaag gekarameliseerd is, is het gerecht klaar.

    Koel serveren.

    10-06-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    10-06-2006 om 12:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse asperges

     

    Ingrediënten voor 12 hapjes:

    2 kg witte asperges
    400 gr garnalen
    500 gr slamix (of lollo rosso)
    300 gr tagliatelle al dente
    1 dl droge witte wijn
    75 gr boter
    2 dl crème fraîche
    3 el fijngemalen dille
    Zout

    Peper

     

    Bereidingswijze:

    Maak de asperges schoon en kook ze in 3 minuten gaar.

    Laat de asperges 15-20 van het vuur in de pan nagaren.

    Breng nu 2 dl van het kookvocht met de wijn aan de kook en laat dit tot de helft inkoken. Voeg hieraan de crème fraîche toe en laat de saus opnieuw inkoken.

    Monteer de saus voor het serveren met 75 gr boter, de dille, zout en peper.

    Was de sla zorgvuldig en laat deze uitlekken.

    Kook de garnalen kort en warm ze even mee.
    Serveer de gekookte asperges met de kopjes in de gelijke richting.

    Leg de tagliatelle op het uiteinde van de asperge en decoreer met de slamix.

    Voeg nu de garnalen toe en overgiet het geheel met de aspergesaus.

    09-06-2006 om 22:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Varkensfiletlapje met kerriesaus

     

    Ingrediënten

    4 varkensfiletlapjes a 100 gr.

    versgemalen peper

    zout

    30 gr. boter

    1 1/2 dl kippenbouillon (van een tablet of poeder)

    50 gr. rozijnen, geweld

    1/2 el maïzena

    1 el kerriepoeder

    1 dl kokosmelk

     

    Bestrooi de varkensfiletlapjes met peper en zout, en bak ze in de hete boter aan beide kanten bruin en in 12 minuten gaar.

    Neem het vlees uit de pan en houd het warm.

    Voeg de bouillon en de rozijnen toe en breng de saus al roerende aan de kook.

    Roer de maïzena en het kerriepoeder door de kokosmelk.

    Voeg het kokosmengsel toe.

    Verwarm de saus al roerende op een laag vuur.

    Serveer de saus bij het vlees.

    Lekker met spinazie en basmati rijst.

    09-06-2006 om 17:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Varkensschnitzel stroganoff

     

    Ingrediënten

    1 rode en 1 groene paprika, in ringen

    3 el vloeibaar bakvet

    4 gepaneerde varkensschnitzels

    1 zakje stroganoffsaus

    1/2 dl rode wijn

     

    Bak de paprikaringen 5 minuten in het hete bakvet, schep ze uit de pan en bak de varkensschnitzels aan beide kanten lichtbruin en in 12 minuten gaar.

    Neem ze uit de pan en houd ze warm.

    Bereid de stroganoffsaus met de wijn en 2 dl water en voeg de paprikaringen toe.

    Laat de saus op een laag vuur 5 minuten zachtjes koken.

    Lepel een beetje van de saus over de schnitzels en serveer de rest er apart bij.

    Lekker met aardappelpuree en gestoofde prei.

    09-06-2006 om 17:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09-06-2006 om 17:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gegrilde kabeljauw met kiwi

     

    Ingrediënten

    400 gr. kabeljauwfilet (evt. diepvries)

    1 1/2 el olijfolie

    Peper

    zout

    2 kiwi's gold, geschild en in parten

    2 groene kiwi's, geschild en in parten

    40 gr. boter

    1 1/2 dl room culinair

    1/2 kruidenbouillontablet

    1/2 citroen, uitgeperst

     

    Dep de kabeljauw met keukenpapier droog en wrijf hem in met olie en peper en zout.

    Leg ze in een ingevette ovenschaal en rooster ze 5 minuten onder de hete grill.

    Neem na 5 minuten grillen de schaal uit de oven en leg de partjes kiwi er omheen.

    Bestrijk de kiwi met een beetje olie en schuif de schaal nog 2 minuten onder de hete grill.

    Smelt intussen de boter en klop de room culinair en 1 dl heet water erdoor.

    Roer het bouillontablet en het citroensap erdoor en breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.

    Schenk de saus over de vis.

    Lekker met aardappelpuree en een salade van komkommer.

    09-06-2006 om 16:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken kippenreepjes in balsamicovinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kipfilets

    2 soeplepels balsamicoazijn

    1 teentje knoflook

    1 koffielepel korianderkorrels

    4 soeplepels olijfolie

    6 cl water

    zout

    peper

    1 soeplepel gehakte koriander

    2 koffielepels bieslook

    1 soeplepel basilicum (fijngehakt)

    gemalen roze peper

     

    Bereiding

    Bereid eerst de vinaigrette.

    Meng de balsamicoazijn met de olijfolie en het water.

    Voeg het knoflookteentje en de geplette korianderbolletjes toe.

    Warm op gedurende 2 minuten.

    Kruid met peper en zout.

    Zeef de vinaigrette en zet opzij.

    Snijd de kippenlapjes in fijne reepjes en smeer ze in met de resterende olijfolie.

    Verhit een pan met dikke bodem, een wok of een grill.

    Bak de reepjes gedurende twee minuten aan elke zijde.
    Werk de vinaigrette af door er de koriander, bieslook, basilicum en roze peper bij te voegen. Verwarm vlak voor het opdienen de vinaigrette.

    Schik de kippenreepjes op de borden en overgiet met de lauwe vinaigrette.

    09-06-2006 om 16:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09-06-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Frisse ijsbergsalade

     

    Ingrediënten

    1 kropje ijsbergsla, in reepjes gesneden
    1 peer, in stukjes gesneden
    80 g jonge romige (gras)kaas, in blokjes
    30 g (para)noten, grof gehakt
    Dressing:
    6 eetl. olijfolie
    3 eetl. azijn of citroensap
    evt. 1 eetl. balsamicoazijn
    1 theel. mosterd
    1 theel. zachte honing of diksap
    peper en zout

    Bereidingswijze:
    Klop de dressing en meng deze door de sla.

    Rooster de gehakte noten even in een droge koekenpan.

    Meng de noten, kaas en stukjes peer door de sla.

    09-06-2006 om 15:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Eiersalade

     

    Ingrediënten:
    5 eieren
    1 eetlepel mayonaise
    1 eetlepel ketchup
    Vers gemalen peper
    Zeezout
    60 gram ui
    1 eetlepel fijn gesneden bieslook
    ½ eetlepel fijn gehakte peterselie
    ½ eetlepel paprika poeder
    ½ eetlepel grove mosterd

    Bereidingswijze:
    Kook de eieren hard en pel ze en leg ze in een bakje.
    Prak nu met een vork de eieren (maar niet te fijn).

    Snij de ui in halve ringen en voeg deze samen met alle ingrediënten toe.
    Laat de eiersalade nog een uurtje doortrekken en indien nodig nog even op smaak brengen.

    09-06-2006 om 13:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gegrilde kabeljauw met zalm

     

    Ingrediënten

    200 gr. kabeljauwfilet, ontdooid

    versgemalen peper

    zout

    1 el olie

    200 gr. gerookte zalm in reepjes

    1 zoetzure augurk in kleine blokjes

    2 el dille fijngehakt

     

    Dep de kabeljauw met keukenpapier goed droog.

    Snijd de stukken schuin middendoor, bestrijk ze met olie en bestrooi ze met peper en zout.

    Leg ze in een ovenvaste schaal en grill ze onder de hete grill in 7 minuten lichtbruin en gaar.

    Schep intussen de zalm met de augurk, de dille en peper naar smaak door elkaar.

    Verdeel het zalmmengsel over de borden en leg de gegrilde vis erop.

    Lekker met gebakken aardappelen en gekookte worteltjes.

    09-06-2006 om 12:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    09-06-2006 om 12:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Varkensschnitzel met roergebakken mie

     

    Ingrediënten

    500 gr. roerbakmie

    4 el olie

    4 varkensschnitzels met satévulling

    2 teentjes knoflook

    1/2 rood pepertje, zonder zaadjes en in ringetjes

    400 gr. oosterse roerbakmix

    3 el ketjap manis

    3 el gemalen kokos

     

    Bereid de mie.

    Verhit 2 el olie en bak de varkensschnitzels rondom bruin.

    Laat de schnitzels op een laag vuur in 6-8 minuten gaar worden.

    Fruit de knoflook en het pepertje 1 minuut in de rest van de olie.

    Voeg de roerbakmix toe en bak ze al omscheppend 2 minuten mee.

    Bak de uitgelekte mie al omscheppend 2 minuten mee.

    Roer de kruiden uit de roerbakmix, de ketjap en de kokos door het gerecht.

    Serveer de mie met de schnitzels.

    09-06-2006 om 09:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    09-06-2006 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Komkommersoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 komkommers
    2 uien
    30 g boter (bakboter)
    40 g bloem (tarwebloem)
    15 dl bouillon
    peper
    1 eetlepel dille (fijngehakt)
    paprikapoeder
    1 eierdooier
    0.5 dl room
    2 cl sherry (droog)

     

    De komkommers wassen en schillen.

    In de lengte doorsnijden, de pitten eruit schrapen en het vruchtvlees in kleine blokjes verdelen.

    De fijngesneden uien en de komkommers fruiten in de boter.

    Bestuiven met de bloem en aanlengen met de kippenbouillon.

    Laten doorkoken en de soep doorsteken.

    Op smaak brengen met peper, dille en paprikapoeder.

    In een warme soepterrine de eierdooier loskloppen met de room en overgieten met de soep. Vlak voor het opdienen de sherry erdoor roeren.

     

     

    Lamskoteletjes met gestoofde aubergines

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 aubergines
    4 tomaten
    35 g tomatenpuree
    20 g boter (bakboter)
    2 dl vleesbouillon
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    12 lamskoteletten
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    2 theelepels Provençaalse kruiden
    peper
    zout

     

    De groenten wassen en reinigen.

    De ui en de knoflook fijnsnipperen.

    De tomaten ontvellen en de pitjes verwijderen.

    De tomaten en de aubergines in stukjes snijden.

    De ui en knoflook in de boter laten fruiten.

    De aubergines toevoegen, alles dooreen roeren en een achttal minuten laten stoven.

    De tomaten, de tomatenpuree en de bouillon bijvoegen.

    Kruiden met peper en zout.

    Nog 3 minuten laten stoven.

    Afwerken met fijngehakte peterselie.

    Ondertussen de lamskoteletjes bakken in olijfolie en op smaak brengen met Provençaalse kruiden, peper en zout.

    Serveren met rijst.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g Nazarethkaas
    150 g Beauvoorde
    150 g Chimay-kaas
    150 g Postelkaas
    150 g Affligemkaas
    150 g Trou d'Sottai
    150 g Oud Brugge
    150 g Château d'Arville

     

    De keuze tussen wijn en bier vormt soms een moeilijk dilemma.

    België telt nu eenmaal zoveel goede biersoorten die perfect harmoniëren met kaas van eigen bodem.

    Aan de andere kant houden Belgen ook van een glas goede wijn.

     

    Enkele biertips:

    Met een bier van lage gisting (type Pilsener) en met witbieren (type Witte van Hoegaarden), telkens koelkastkoel geserveerd, harmoniëren mooi alle kazen met hard zuivel (Breugelkaas, Malmédy Vieux Système, Nazareth, Pelgrim, Beauvoorde, ...) en kazen met een scherpe smaak (Bou d'Fagne, Herve, Brusselse kaas, ...).

     

    Bier van spontane gisting (geuze, faro en andere bieren op basis van lambik) is de ideale partner voor brood of toasts besmeerd met pittig gekruide verse kaas.

     

    Trappisten- en abdijbieren vragen als vanzelf om een paterskaas (Echte Loo, Chimay, Maredsous, Postel, Père Joseph, Grimbergen, Affligem, ...)

     

    Bij een glas bier van hoge gisting, dat rustig en met kleine teugjes dient gedronken te worden, passen vooral mooi gerijpte kazen met zacht zuivel (Remoudou, Trou d'Sottai, Wijnendale, Princ'Jean, ...), evenals alle oud belegen kazen met hard zuivel (Oud Brugge, Gouda, ...).

     

    Belgische blauwschimmelkazen harmoniëren terwille van het zoet-zuureffect dan weer uitstekend met eerder zoete en zurig-zoete bieren (kriek, vruchtenbieren, type Zulte, type Rodenbach, ...).

    09-06-2006 om 09:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    09-06-2006 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Rijstsalade met kip en bleekselderij

     

    Ingrediënten

    350 gr. zilvervliesrijst

    zout

    400 gr. kipfilet

    2 1/2 dl kippenbouillon

    125 ml bieslooksaus

    4 zoetzure augurken, fijngehakt

    5 stengels bleekselderij, in dunne plakjes

    1 gele paprika, in stukjes

    3 tomaten, in partjes

    50 gr. gezouten cashewnoten, grof gehakt

    2 bosuitjes, in ringetjes

     

    Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing in water met zout gaar.

    Giet de rijst af en laat hem in een schaal afkoelen.

    Schep de korrels regelmatig met een vork om.

    Kook de kipfilet in de hete bouillon in 10 minuten gaar en laat hem in de bouillon afkoelen.

    Pluk de kip in stukjes.

    Schep de bieslooksaus met de augurken en 5 el bouillon door elkaar en schep de saus door de rijst.

    Schep de kip, de bleekselderij, de paprika, de tomaten en de cashewnoten erdoor en strooi de bosui erover.

    08-06-2006 om 12:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    08-06-2006 om 12:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zabaione

     

    Ingrediënten

    6 eierdooiers

    6 el suiker

    1 dl Marsala

     

    Klop de eierdooiers schuimig.

    Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de massa lichtgeel van kleur is geworden.

    Voeg druppeltje voor druppeltje de Marsala toe en blijf kloppen tot alle wijn door de dooiermassa is opgenomen.

    Doe het mengsel in een pannetje en verwarm de zabaione au bain marie (in een waterbad).

    Blijf in de massa kloppen tot het mengsel zich bindt.
    Schenk de zabaione in glazen en serveer hem warm, lauw of koud.

    Natuurlijk drinken we bij dit Italiaanse maal een Italiaanse wijn.

    Barbera d'Alba is een geurige rode wijn, die onze maaltijd enige luister zal verlenen.

    08-06-2006 om 09:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zabaione

     

    Ingrediënten

    6 eierdooiers

    6 el suiker

    1 dl Marsala

     

    Klop de eierdooiers schuimig.

    Voeg de suiker toe en blijf kloppen tot de massa lichtgeel van kleur is geworden.

    Voeg druppeltje voor druppeltje de Marsala toe en blijf kloppen tot alle wijn door de dooiermassa is opgenomen.

    Doe het mengsel in een pannetje en verwarm de zabaione au bain marie (in een waterbad).

    Blijf in de massa kloppen tot het mengsel zich bindt.
    Schenk de zabaione in glazen en serveer hem warm, lauw of koud.

    Natuurlijk drinken we bij dit Italiaanse maal een Italiaanse wijn.

    Barbera d'Alba is een geurige rode wijn, die onze maaltijd enige luister zal verlenen.

    08-06-2006 om 09:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-06-2006 om 08:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Brede hamlinten en asperges op zijn Vlaams

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 asperges
    150 g gedroogde ham
    2 eieren
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De geschilde asperges op de groenteschaaf in linten van ongeveer 1,5 millimeter dikte snijden en beetgaar koken in gezouten water.

    De sneetjes ham eveneens in lange repen snijden en ze vermengen met de gekookte en reeds lauwe aspergelinten.

    Deze in het midden van ronde borden schikken.

    De gekookte eieren prakken met een vork en er de olijfolie met de gehakte peterselie doormengen.

    De eiermengeling verder op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en dit rondom de reepjes ham en de asperges verdelen.

     

     

    Filets van rode poon met een zuiderse venkelvinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 rode ponen (van 500 g)
    1 venkelknol
    1 teentje knoflook
    2 sjalotten
    1 tomaat
    8 olijven (groen)
    8 olijven (zwart)
    1 citroen
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    10 cl zonnebloemolie
    10 cl balsamicoazijn
    1 eetlepel mosterd
    peper
    zeezout
    kiemen

     

    Snij de venkel in kleine blokjes.

    Bak de fijngehakte sjalotten en knoflook in een eetlepel olijfolie.

    Laat even sudderen en voeg er ook de venkelblokjes bij.

    Bak ongeveer 8 minuten zonder te laten kleuren en kruid met peper en zout.

    Laat de bereiding wat afkoelen.

    Pel de tomaat, verwijder de pitjes en snij in kleine blokjes.

    Snij de olijven in kleine stukjes.

    Rasp wat schil van de citroen en blancheer kort.

    Voeg dit alles bij de venkelblokjes.

    Maak een vinaigrette door de mosterd te mengen met de azijn, het sap van een halve citroen, de 2 soorten olie, peper en zout.

    Giet 3/4 van de vinaigrette over de vis en meng de rest bij de venkelblokjes.

    Laat de vis ongeveer vier uren marineren.

    Leg hem daarna op een schotel en verwijder zo veel mogelijk de vinaigrette.

    Bak de vis, met de velkant eerst, in olijfolie.

    Leg de lauwe venkelvinaigrette op een bord en schik er de vis op.

    Versier met de kiemen, venkelkruid en citroenschijfjes.

    Lepel allerlaatst wat marinadevinaigrette bij.

     

     

    Bavarois met vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eierdooiers
    10 dl melk (halfvol)
    7 blaadjes gelatine (van 3 g)
    200 g suiker
    100 g aardbeien
    100 g druiven (ontpit)
    1 appel (Jonagold)
    50 g braambessen
    250 g frambozen
    30 g boter (bakboter)

     

    De melk opkoken met de suiker, de pan van het vuur nemen en er de losgeroerde eierdooiers doorkloppen samen met de vooraf in koud water geweekte gelatine.

    Een bavaroisvorm met boter bestrijken en daarin het schoongemaakte fruit leggen, behalve de frambozen.

    De warme eiercrème op de vruchten gieten en laten afkoelen.

    Vervolgens in de koelkast nog een paar uur laten opstijven.

    De bavarois in plakken snijden en serveren met een coulis van de gepureerde frambozen.

    08-06-2006 om 08:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-06-2006 om 08:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Sardines met tomatensaus

     

    Ingrediënten

    400 gr. sardines in olie

    50 gr. boter

    2 uitgeperste teentjes knoflook

    1 blikje tomatenpuree a 100 gr.

    oregano

    1 groene paprika

    2 hardgekookte eieren

    zure augurkjes en zure uitjes

     

    Laat de sardines zeer goed uitlekken, verwijder de graten, snijd ze door en drapeer ze op een platte schotel.
    Smelt de boter en roer er de knoflook, de tomatenpuree en wat oregano door.

    Laat het mengsel 10 minuten zachtjes doorkoken en laat daarna de saus afkoelen.

    Maak de paprika schoon, verwijder de zaadlijsten en snijd hem in reepjes.

    Kook de paprika 5 minuten in weinig water met wat zout.

    Laat de paprika goed uitlekken en afkoelen.

    Pel de eieren en snijd ze in partjes.

    Schenk de tomatensaus over de sardines en garneer de schotel met de reepjes paprika, de partjes ei en wat zure uitjes en augurkjes.

    Serveer dit voorgerecht met stokbrood.

    07-06-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    07-06-2006 om 16:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Maaltijdsalade met kip en grapefruit

     

    Ingrediënten

    2 el kerriepoeder

    versgemalen peper

    zout

    2 el olie

    300 gr. kipfilet, in reepjes

    75 gr. gepelde walnoten, grof gehakt

    3 rode grapefruits

    2 el mayonaise

    3 el magere yoghurt

    1 krop ijsbergsla, fijngesneden

     

    Roer het kerriepoeder met peper en zout naar smaak door de olie.

    Schep de kipreepjes erdoor en laat ze 15 minuten marineren.

    Rooster de walnoten in een droge koekenpan totdat ze gaan geuren.

    Schil de grapefruits dik, snijd de partjes tussen de vliezen uit en vang het uitlekkende sap op.

    Roer het sap met de mayonaise, de yoghurt en peper en zout naar smaak door elkaar.

    Bak de kipreepjes al omscheppend in 5 minuten bruin en helemaal gaar.

    Schep alle ingrediënten door elkaar.

    Lekker met warme broodjes.

    07-06-2006 om 13:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 13:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kipfilet met paprikasaus

     

    4 enkele kipfilets

    peper en zout

    40 gr. boter

    1 sjalotje, gesnipperd

    1 rode paprika, in kleine stukjes

    1 pakje roomsaus voor groente en pasta

    1 el creme fraiche

     

    Wrijf de kipfilets in met peper en zout naar smaak en bak ze in 30 gr. van de boter rondom bruin en in 25 minuten helemaal gaar.

    Fruit de sjalot in de rest van de boter in 3 minuten goudgeel en glazig.

    Voeg de paprikastukjes toe en bak deze 2 minuten mee.

    Laat de paprika in 5 minuten op een laag vuur helemaal gaar smoren.

    Bereid de saus volgens de gebruiksaanwijzing.

    Schep het paprikamengsel en de creme fraiche erdoor en warm de saus kort door.

    Snijd de kipfilets in plakjes en lepel er een beetje van de saus over.

    Serveer de rest van de saus er apart bij.

    Lekker met rijst en doperwtjes.

    07-06-2006 om 09:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Fricassee van primeurgroenten met gepocheerd ei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 wortelen
    8 lente-uitjes
    200 g andijvie
    200 g spinazie
    100 g tuinbonen
    4 preistengels
    12 asperges
    100 g peultjes
    100 g erwtjes
    1 bloemkool
    4 eieren
    1 cl azijn
    100 g boter (roomboter)
    5 g suiker (griessuiker)
    2 bosjes peterselie
    nootmuskaat
    zout
    5 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Bereiding

    Schil de wortelen en versnijd elke wortel in twee.

    Leg de wortelen naast elkaar in een pot met lage randen.

    Voeg wat water toe.

    Voeg ook een klontje boter toe, wat suiker en zout.

    Zet de pan op het vuur en laat op hoog vuur zonder deksel koken tot bijna alle vocht verdampt en opgenomen is.

    Dat duurt een goede 20 minuten.

    De wortelen zijn dan geglaceerd.

     

    Snijd het groen van de lente-ui en maak de ui schoon.

    Leg de witte uitjes in een klein pannetje met wat water, zout, een snuifje suiker en een klein klontje boter.

    Laat ook glaceren gedurende een zevental minuten.

     

    Zet een pot met gezouten water op een hoog vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Blancheer hierin zonder deksel de schoongemaakte stukjes andijvie tot ze beetgaar zijn.

    Schep dan uit het kokende water en breng over in een pot met koud gezouten water.

     

    Bereid de tuinbonen, de erwtjes en de peultjes op dezelfde manier.

     

    Maak de prei schoon en snijd in stukken van 3 centimeter.

    Blancheer de preistukjes gedurende 10 minuten.

    Hou alle groenten apart.

     

    Kook de geschilde asperges gedurende een 7-tal minuten beetgaar in gezouten water.

    Schrik ze daarna af in gezouten koud water.

    Snijd de asperges daarna in grove stukken.

     

    Maak de bloemkool schoon en haal er de bloempjes af.

    Leg ze in een pot met een scheutje water, boter en wat zout. Zet op een zacht vuurtje en laat smoren zonder deksel.

    Laat gedurende een 20-tal minuten alle vocht verdampen.

    Zet dan het vuur onder de pot wat hoger en laat de bloemkoolroosjes licht bruinen in de boter. Rasp er wat nootmuskaat over. Houd apart.

     

    Bak de schoongemaakte spinazie op hoog vuur in wat boter.

    Roer voortdurend om alle vocht te laten verdampen.

     

    Zet een grote pot met water op het vuur.

    Laat aan de kook komen.

    Voeg een scheut azijn toe maar geen zout.

    Breek voorzichtig elk ei in een apart koffiekopje.

    Zorg ervoor dat u de dooier niet beschadigt.

    Zet het vuur onder de pot lager, zodat het water net niet kookt.

    Giet de eieren stuk voor stuk voorzichtig in het water en laat ze 3 minuten pocheren.

    Schep ze eruit met een schuimspaan en laat afkoelen in koud water.

     

    Zet een grote pot op het vuur en laat er een stevige klont boter in smelten.

    Breng alle groenten samen in de pot en laat zachtjes opwarmen.

    Meng er tenslotte een scheut olijfolie onder.

    Verdeel over warme borden.

     

    Warm de eitjes even op in heet gezouten water.

    Schik de gepocheerde eieren op de groenten.

    Werk af met fijngehakte platte peterselie.

     

     

    Biefstuk met peterselierisotto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g biefstuk (Meritus)
    2 uien
    250 g basmati-rijst
    75 g boter (bakboter)
    4.5 dl vleesbouillon
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 bosjes peterselie
    30 g Parmezaanse kaas
    peper
    zout

     

    Bereiding

    De ui schillen en snipperen.

    De bouillon aan de kook brengen.

    In een kookpan tweederde van de boter smelten.

    De uien glazig fruiten.

    De rijst toevoegen en omroeren.

    De bouillon bij de rijst voegen.

    Het deksel op de pan doen en 15 minuten laten sudderen zonder om te roeren.

    De peterselie spoelen, uitknijpen en fijnhakken.

     

    De witte wijn bij de rijst gieten.

    Nog 10 minuten laten gaarkoken.

    De resterende boter verhitten in een pan.

    Het vlees verdelen in 8 kleine biefstukken van gelijke grootte en 1 tot 2 minuten aan elke kant laten bakken.

    Het vlees tussen 2 diepe borden leggen om warm te houden.

    De bodem deglaceren met wat vleesbouillon en laten indampen.

     

    De peterselie en de helft van de Parmezaanse kaas door de rijst scheppen en verder op smaak brengen met zout en peper.

    Op voorverwarmde borden 2 biefstukken leggen.

    Bovenaan de peterselie-risotto schikken.

    De rijst bestrooien met de rest van de kaas.

    Het vlees bedekken met saus.

    De rest van de risotto apart serveren.

     

     

    Biscuit met eierpunch

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eieren
    12 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel
    4 dl melk (gecondenseerd)
    300 g poedersuiker
    280 g suiker
    240 g bloem (tarwebloem)
    vanille-extract
    1 dl alcohol
    15 g bakpoeder
    100 g hazelnoten (gemalen)
    50 g boter (roomboter)

     

    Bereiding

    Eerst de ingrediënten voor de biscuit mengen: klop de 12 eieren met de kristalsuiker en het vanille-extract luchtig op. 

    Spatel er de bloem, de maïzena, het bakpoeder en de gemalen noten door.

    Warm de oven voor op 180 °C. 

    Boter een ringvorm in en bestuif met bloem. 

    Het beslag in de vorm gieten, 15 minuten bakken in de oven van 180 °C. 

    Laat de biscuit op een rooster afkoelen.

     

    Meng intussen de 12 eigelen, de gecondenseerde melk, de bloemsuiker, de alcohol (bijvoorbeeld: advocaat, rum, cognac of amaretto) en het vanille-extract voor de eierpunch.

    Bestrijk hiermee de biscuit.

    07-06-2006 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-06-2006 om 08:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-06-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomatenslaatje met mozzarella

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    1 rammenas
    1 komkommer
    2 bosjes radijsjes
    1 bosje peterselie
    1 krop sla
    250 g mozzarellakaas
    20 olijven (zwart)
    2 takjes tijm
    3 cl wijnazijn (wit)
    peper
    zout
    2 teentjes knoflook
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    10 sprietjes bieslook

     

    Bereiding

    De mozzarella in blokjes snijden.

     

    De geschilde komkommer in dunne plakjes snijden en met kropsla, plakjes tomaat, rammenas en radijsjes op een serveerschotel schikken.

    Bestrooien met versgehakte peterselie.

     

    Daarop de mozzarella verdelen.

     

    De ingrediënten voor de vinaigrette mengen en de saus over het slaatje gieten.

     

    Garneren met zwarte olijven.

     

     

    Kruidige linzenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g linzen
    1 ui
    1 teentje knoflook
    komijn (gemalen)
    1 mespuntje korianderpoeder
    0.5 theelepel kurkumapoeder
    75 g bloem (tarwebloem)
    50 g paneermeel
    4 cl arachideolie

     

    Bereiding

    Kijk de linzen na op steentjes, spoel ze in een zeef en laat gedurende 15 minuten koken in water.

    Laat uitlekken.

    Snipper de ui en pers de knoflook.

    Fruit de ui samen met de knoflook en de kruiden in een weinig olie.

    Voeg van het vuur de linzen en de bloem toe.

    Vorm balletjes en wentel door het paneermeel.

    Verhit de rest van de olie.

    Maak de balletjes in de pan met een vork plat en bak aan beide kanten bruin en krokant.

     

     

    Appelflan met advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 dl melk (halfvol)
    1 stokje vanille
    140 g boter (bakboter)
    100 g bloem (tarwebloem)
    4 eieren
    2 appelen (Jonagold)
    300 g suiker
    40 cl advocaat

     

    Bereiding

    De melk aan de kook brengen samen met het vanillestokje.

     

    De suiker toevoegen en goed mengen.

    De appelen schillen, in stukjes snijden en lichtjes stoven in een klontje boter.

     

    Gelijke delen bloem en zachte boter vermengen tot een homogene massa.

    De kokende melk voorzichtig en al roerend bijvoegen.

    Nog ongeveer 5 minuten op het vuur laten indikken en er één voor één de eierdooiers en vervolgens de gestoofde appelstukjes doorroeren.

     

    De eiwitten tot stevig schuim kloppen en in de bereiding inwerken.

     

    Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, de bodem en de wanden met suiker bestrooien en daar de pudding ingieten (niet meer dan drievierde vullen).

    Even laten opstijven en dan 40 minuten in de oven laten bakken in een warmwaterbad.

     

    De pudding ontvormen, laten afkoelen en net voor het opdienen overgieten met advocaat.

    05-06-2006 om 13:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!