Gegrilde kabeljauw met kiwixml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
400 gr. kabeljauwfilet (evt. diepvries)
1 1/2 el olijfolie
Peper
zout
2 kiwi's gold, geschild en in parten
2 groene kiwi's, geschild en in parten
40 gr. boter
1 1/2 dl room culinair
1/2 kruidenbouillontablet
1/2 citroen, uitgeperst
Dep de kabeljauw met keukenpapier droog en wrijf hem in met olie en peper en zout.
Leg ze in een ingevette ovenschaal en rooster ze 5 minuten onder de hete grill.
Neem na 5 minuten grillen de schaal uit de oven en leg de partjes kiwi er omheen.
Bestrijk de kiwi met een beetje olie en schuif de schaal nog 2 minuten onder de hete grill.
Smelt intussen de boter en klop de room culinair en 1 dl heet water erdoor.
Roer het bouillontablet en het citroensap erdoor en breng de saus eventueel op smaak met peper en zout.
Schenk de saus over de vis.
Lekker met aardappelpuree en een salade van komkommer.
|