Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    02-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gebakken witlof

     

    Ingrediënten

    750 gr. witlof

    zout

    2 eieren

    4 el paneermeel

    4 el geraspte kaas

    boter om te bakken

     

    Het witlof schoonmaken en koken in water met zout gedurende 10 minuten.

    De struikjes zeer goed laten uitlekken.

    De eieren loskloppen met 2 el water of melk en het paneermeel met de geraspte kaas vermengen.

    De struikjes eerst door ei wentelen en vervolgens door paneermeel-kaasmengsel.

    Ze in ruim boter in een koekenpan aan alle kanten bruin en knapperig bakken.

    02-04-2006 om 18:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    02-04-2006 om 18:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Broccoli a la crème


    Ingrediënten

    750 gr. broccoli

    zout.

    voor de saus:

    20 gr. boter

    20 gr. bloem

    1/8 ltr. bouillon

    1/8 ltr. melk of koffieroom

    zout

    peper

    1 eierdooier

    sap van 1/2 citroen


    De schoongemaakte broccoli in 20 minuten gaar koken.

    Goed laten uitlekken.

    De saus maken met boter, bloem, bouillon en melk of koffieroom en het sausje 8 minuten zachtjes koken.

    De eierdooier loskloppen met weinig melk.

    Een deel van de saus er langzaam bijkloppen en van het vuur af dit mengseltje bij de rest van de saus kloppen.

    De saus op smaak brengen met zout en peper en het citroensap.

    De saus door de broccoli scheppen en alles warm laten worden, maar niet meer laten koken.

    02-04-2006 om 13:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-04-2006 om 13:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Taartje met tomaat, basilicum en lichtgebakken langoustines

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 tomaten
    250 g bladerdeeg
    olijfolie om te bakken
    25 g boter (bakboter)
    16 langoustines
    1 sjalot
    2 dl wijn (wit/droog)
    5 cl wijnazijn (wit)
    0.5 dl room
    50 g boter (roomboter)
    8 blaadjes basilicum
    peper
    zout

     

    Maak van het bladerdeeg 4 schijven van 10 cm doorsnede.

    Ontvel en ontpit de tomaten, snijd ze in tweeën en versnijd de helften in fijne plakjes.

    Schik ze op de bladerdeegschijfjes, kruid met peper en zout en voeg enkele druppels olijfolie toe.

    Bak dit gedurende 20 minuten in de oven op 180°C.

     

    Bereid de saus: hak de sjalot fijn en laat ze met de witte wijn en de witte wijnazijn inkoken tot dit bijna droog is.

    Voeg dan de room toe en werk dit op met boter.

    Breng de saus op smaak met peper en zout en strooi de gehakte basilicumblaadjes erover.

     

    Bak de langoustines lichtjes in boter en kruid ze.

    Leg de langoustines op en rond de bladerdeegtaartjes en nappeer met de saus.

     

     

    Gevulde tongscharfilets met kreeft

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tongscharren
    1 preiwit
    150 g rodekool
    100 g sojascheuten
    100 g oesterzwammen
    1 potje saffraanpoeder
    2.5 dl wijn (wit/droog)
    2.5 dl room
    2.5 dl visfumet
    50 g kreeftenvlees
    100 g boter (roomboter)
    cayennepeper
    peper
    zout
    1 cl azijn
    1 eetlepel citroensap
    20 g boter (bakboter)

     

    De prei in fijne julienne versnijden en blancheren.

    Ook de rodekool versnijden en eveneens blancheren in gezouten water met azijn.

    Ten slotte de sojascheuten blancheren in water met citroen.

    De oesterzwammen afborstelen, in julienne versnijden en in een hete pan mooi bruin bakken in wat boter.

    De tongscharfilets langs beide zijden met een fileermesje voorzichtig losmaken zonder ze eraf te trekken.

    Zo komt de graat vrij.

    Aan beide uiteinden de graat met behulp van een schaar losknippen en de filets binnenstebuiten draaien.

    Kruiden met peper en zout, en pocheren in een weinig visfumet.

    Uit de gepocheerde tongschar de graat verwijderen, zodat de vis zijn oorspronkelijke vorm behoudt.

    Prei, rodekool, sojascheuten en oesterzwammen vermengen en opwarmen.

    Voor de saus aan de ingekookte fumet de room en de saffraan toevoegen.

    Kruiden met cayennepeper en zout, en ten slotte de saus afwerken met malse boter.

    De borden overgieten met de saffraansaus en de tongschar erop leggen.

    De vis opvullen met de groentjes.

    Het kreeftenvlees even in wat boter laten bruinen en op de groenten schikken.

     

     

    Millefeuille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bladerdeeg
    1.5 dl room
    20 g poedersuiker
    5 dl melk (halfvol)
    120 g suiker
    0.5 stokje vanille
    6 eierdooiers
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.

    Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.

     

    Klop de room op.

    Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.

    Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.

    Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.

     

    02-04-2006 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    02-04-2006 om 13:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    01-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bloemkool-broccoli salade

     

    Ingrediënten

    1 klein bloemkooltje

    zout

    enkele schijfjes citroen

    200 gr. broccoli

    Voor de dressing:

    1 hardgekookt ei

    4 el olie

    3 el azijn

    snufje suiker

    zout

    peper

    mespuntje mosterd

     

    Het bloemkooltje schoonmaken en in roosjes verdelen.

    De roosjes goed wassen en enkele minuten koken in water met zout en wat plakjes citroen.

    De bloemkoolroosjes laten uitlekken en afkoelen.

    De broccoli schoonmaken, wassen en 10 minuten koken in water met zout.

    De broccoli laten uitlekken, afkoelen en wat kleiner snijden.

    Bloemkool en broccoli door elkaar mengen.

    De dressing maken door het ei met een vork te verkruimelen en de rest van de ingrediënten erbij te kloppen.

    De dressing door de groenten mengen en de salade even koel wegzetten.

    Lekker met gebakken aardappelen.

    01-04-2006 om 19:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    01-04-2006 om 19:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    01-04-2006 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Andijvie au gratin


    Ingrediënten

    1 kg andijvie

    zout

    30 gr. boter

    30 gr. bloem

    2 1/2 dl melk

    peper

    100 gr. ontbijtspek

    50 gr. geraspte

    kaas

    boter om in te vetten

     

    De struiken andijvie wassen, in reepjes snijden en weer wassen.

    De andijvie opzetten met aanhangend water, laten slinken en zout toevoegen.

    De andijvie goed laten uitlekken.

    Een sausje maken van de boter, de bloem en de melk.

    Het sausje 5 minuten zachtjes laten koken, zout en peper naar smaak toevoegen en het sausje met de andijvie vermengen.

    De andijvie overdoen in een beboterde ovenvaste schotel.

    De plakjes ontbijtspek krullerig bakken in een koekenpan, op de andijvie leggen en de kaas erop strooien.

    De andijvie onder een grill of in een hete oven laten gratineren.

    01-04-2006 om 14:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-04-2006 om 14:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Posteleinsoep met broodkorstjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g boter (geklaard)
    200 g postelein
    1 bakje tuinkers
    4 aardappelen (Bintje)
    10 dl bouillon
    4 sneetjes wit brood
    peper
    zout

     

    De aardappelen schillen en in blokjes snijden.

    De postelein en tuinkers spoelen.

    De aardappelen en driekwart van de postelein lichtjes stoven in de geklaarde boter.

    De bouillon aan de kook brengen en er de gestoofde postelein en aardappelen bijvoegen.

    Alles gaarkoken.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Op het laatste ogenblik tuinkers toevoegen. Gedurende 1 minuut meekoken en van het vuur nemen.

    Mixen.

    Daarna de rest van de postelein aan de hete soep toevoegen.

    Het brood in kleine vierkantjes verdelen en laten korsten in geklaarde boter.

    De korstjes apart opdienen, zodat ieder naar believen kan nemen.

     

     

    Hutsepot met koolvis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g koolvisfilet
    2 aardappelen (Charlotte)
    4 raapjes
    1 wortel
    15 g boter (bakboter)
    6 sneetjes spek (gerookt)
    1 ui
    0.5 groene kool (savooikool)
    2 dl court-bouillon
    2 stengels groene selderij
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier

     

    Alle groenten in stukjes van maximum 1 centimeter snijden.

    De groene kool fijnsnijden en blancheren.

    Het spek fijnsnijden, eerst blancheren en dan even aanbakken in een stoofpan.

    Het spek uitscheppen, de ui stoven in dezelfde pan.

    De groenten, de kool en het spek bijvoegen.

    De court-bouillon toevoegen en er de tijm en de laurier bijdoen.

    De gekruide koolvis er bovenop schikken.

    Afdekken en 20 minuten laten stoven op een zacht vuurtje.

    De hutsepot verdelen over 4 diepe borden en er de vis bovenop schikken.

     

     

    Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (puur)
    560 g suiker
    250 g boter (roomboter)
    7 eieren
    4 dl sinaasappelsap
    350 g verse kaas (mager)
    1.8 dl water
    3 eetlepels cacaopoeder
    7 cl grand-marnier

     

    Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa.

    Voeg één voor één de eieren toe en klop de massa stevig op.

    Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

     

    Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt.

    Laat afkoelen.

    Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

    Meng er tenslotte de kaas onder.

    Laat een half uur draaien in een sorbetière.

     

    Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao.

    Kook tot een homogene massa.

    Druk de saus door een zeef.

    Voeg na afkoeling Grand Marnier toe.

    Roer flink.

    Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.

     

    01-04-2006 om 14:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Problemen voorbij.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk zijn de problemen achter de rug.
    De gaslekken waren te wijten aan de koppelingen van de gaskachels die niet goed waren aangesloten.
    Degene die de gaskachels hebben geplaatst mogen zich dus aan een uitbrander verwachten.
    Nu ja, het voornaamste is dat er geen grote ongelukken zijn gebeurd zodat wij dit voorval zo snel mogelijk kunnen vergeten.
    Nu kunnen wij weer lekker bezig zijn op ons blog en weer leuke blogwandelingen maken.

    Paulie & Jako

    01-04-2006 om 12:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    01-04-2006 om 12:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    30-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gaslek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    Wij hebben vandaag hier wat meegemaakt.
    In de loop van de namiddag begon het hier meer en meer naar gas te ruiken.
    Er is dan gebeld naar de gasmaatschappij die dan iemand hebben laten komen om een eventueel gaslek op te sporen.
    Dat werd dan ook gevonden, aan de gaskachel in de keuken waar een lek was ontstaan bij het kraantje om het gas af te sluiten.
    Meteen werd de gasmeter verzegeld.
    Morgen komt iemand het lek herstellen en daarna komt dan die meneer van de gasmaatschappij om de gasmeter weer in gebruik te stellen.
    Ik was er echt niet goed van.
    Ik was die rare geur al heel vroeg in de morgen gewaar maar hoe maak je als papegaai zoiets duidelijk.
    Het is pas wanneer ik en Sjako er maar slaperig bijzaten dat men zich zorgen ging maken.
    Nadat in de namiddag de oorzaak aan het licht kwam is men met ons zo snel mogelijk naar de dierenarts gereden.
    Daarbij dank ik dan ook onze gebuur voor de aangeboden hulp.
    Bij de veearts werden wij grondig gecontroleerd en kregen wij extra zuurstof toegediend.
    Dat is maar een rare bedoening hoor.
    Op het moment ben ik nog niet helemaal zoals het moet maar morgen is alles wel weer o.k.
    Nu krijgen wij wel heel veel aandacht.
    Maar het liefst van al wil ik dit toch niet meer meemaken.
    Na de reparaties en het terug in dienst stellen van de gasmeter plaatsen wij weer nieuwe recepten.
    Graag tot morgen.

    Paulie & Jako

    30-03-2006 om 21:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    29-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Pompoen met kaas en yoghurt

     

    Kaas: Nazareth Light


    Ingrediënten:

    300 g yoghurt

    100 g Nazareth Light

    100 g Brabander

    500 g gehakt

    50 g boter

    1 eierdooier

    2 uien

    1 kg pompoen

    250 g champignons

    tijm en selderijzout

     

    Bereiding:

    Haal het vruchtvlees uit de pompoen, verwijder de pitjes en snij het in blokjes.

    Pel en snipper de uien.

    Maak de champignons schoon en snij ze in tweeën.

    Leg enkele vlokjes boter in een vuurvaste schaal.

    Verdeel daarover het gehakt, de stukjes pompoen, de ui en de champignons.

    Strooi er wat tijm en selderijzout over.

    Verwarm de oven voor op 200°C (stand 5).

    Roer yoghurt, de beide geraspte kaassoorten, de eierdooier en wat selderijzout door elkaar. Giet deze saus over de schotel.

    Dek alles af met aluminiumfolie en zet een half uur in de warme oven.

    Haal de folie er af en laat een tiental minuten verder bakken.

     

    Serveertip:

    Geef er bruin brood met gezouten boter of aardappelpuree bij.

    29-03-2006 om 21:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-03-2006 om 20:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Ovenschotel van schol en courgette

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    500g scholfilets
    citroensap
    1kg kruimige aardappels
    1dl melk
    zout
    peper
    nootmuskaat
    gehakte peterselie
    2 sjalotjes
    1 courgette
    olie
    1 potje pestosaus
    1 blik tomaatstukjes
    150g geraspte kaas

     

    Bereidingswijze:
    Snijd de scholfilets in repen, bestrooi ze met wat peper en zout en sprenkel er wat citroensap over.

    Was de courgette en snijd deze in kleine blokjes.

    Pel de sjalotjes en het knoflookteentje en snipper deze fijn.

    Vet een ovenschaal in.

    Schil de aardappelen en kook ze gaar.

    Verhit wat olie in een pan en fruit hierin eventjes de courgette, sjalotjes en knoflook.

    Schep dan de schol, de tomaatstukjes met het vocht en 2 eetlepels pestosaus erdoor.

    Schep het vismengsel in de ovenschaal.

    Giet de aardappelen af, stamp ze fijn en roer er de melk, nootmuskaat, peper en wat peterselie door.

    Schep de aardappelpuree op het vismengsel en strooi er de geraspte kaas over.

    Zet de schaal 35 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden.

    29-03-2006 om 13:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (5 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-03-2006 om 13:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-03-2006 om 10:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pizza met konijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 vel pizzadeeg
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 teentje knoflook
    1 ui
    450 g tomaten in blik
    200 g konijnenfilet
    peper
    zout
    1 mespuntje oregano (gedroogd)
    0.5 theelepel Provençaalse kruiden
    1 theelepel maïszetmeel
    150 g mozzarellakaas

     

    Het konijnenvlees gaarkoken in gezouten water, laten afkoelen en in reepjes snijden.

    De olie verhitten en daarin de gehakte ui en de gesnipperde knoflook aanfruiten.

    De tomaten erdoor roeren en op smaak brengen met peper, zout, oregano en Provençaalse kruiden.

    Op een laag pitje laten sudderen gedurende 15 minuten en er dan de gare konijnenreepjes doorroeren.

    Het zetmeel oplossen in een beetje water en daarmee de bereiding binden.

    Goed laten indikken.

    Een pizzabodem uitrollen tot een dikke plak van 0,5 centimeter en daarmee een ingevette taartvorm bekleden.

    De vulling erop scheppen en bedekken met plakjes mozzarellakaas.

    In een op 200 graden voorverwarmde oven laten bakken gedurende 20 tot 25 minuten tot de deegkorst mooi goudbruin en krokant is.

     

     

    Blinde rundvinken

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g biefstuk (Meritus)
    1 eetlepel mosterd
    5 sneetjes spek (gezouten)
    4 augurkjes (zoetzuur)
    40 g boter (geklaard)
    1 wortel
    5 uien
    1 stengel bleekselderij
    1 tomaat
    1.2 dl wijn (rood)
    10 g bloem (tarwebloem)
    3.3 dl bruine fond
    1 takje tijm
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    5 blaadjes basilicum
    1 teentje knoflook
    peper
    zout

     

    De wortel, de ui en de bleekselderij heel fijn snijden.

    Het vlees, verdeeld in dunne lapjes van 150 gram elk, kruiden met zout en peper en bestrijken met mosterd.

    Op elk runderlapje 1 plak spek leggen.

    Een paar eetlepels gesnipperde ui apart houden, de rest smoren in de helft van de geklaarde boter en verdelen over het vlees.

    De augurken op de blinde vinken leggen.

    Dichtrollen en vastbinden met keukengaren.

    De blinde vinken aan alle kanten laten bruinen in de rest van de boter.

    Uit de pan halen.

    De fijngesneden wortel, bleekselderij en de rest van de ui fruiten in de stoofpan.

    De tomaat in stukjes snijden en bij de groenten voegen.

    Overgieten met wijn en laten inkoken.

    Nog een beetje wijn bijvoegen en opnieuw laten indampen.

    Bestuiven met bloem en even laten indikken.

    De bruine fond erbij gieten en de blinde vinken opnieuw in de stoofpan leggen samen met de tuinkruiden en de knoflook.

    Het vlees moet net onderstaan.

    Het deksel op de pan leggen en ongeveer 1 uur zachtjes laten sudderen.

    De blinde vinken uit de pan halen, het keukengaren verwijderen en in een diepe schaal leggen. Proeven of de saus voldoende gekruid is, zeven en over het vlees gieten.

    Dadelijk opdienen met broccoli.

     

     

    Poffertjes met poedersuiker

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boekweitmeel
    60 g bloem
    2 eetlepels blanke stroop
    1.5 dl lauwwarme melk
    1.25 dl bier
    2 eieren
    poedersuiker

     

    Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren.

    Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.

    Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie.

    Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.

    Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.

     

    29-03-2006 om 10:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-03-2006 om 10:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Lentesalade met spekjes

     

    Ingrediënten:
    125 g magere spekreepjes
    2 naanbroden
    3 el olijfolie extra vierge
    1 el mayonaise
    3 el magere yoghurt
    2 tl mosterd
    peper, zout
    1 zak krulsla melange à 100 g
    1 zak rucola à 75 g
    1 zak jonge bladsla à 80 g
    ½ komkommer, in dunne plakjes
    1 bosje radijsjes, in dunne plakjes
    4 scharreleieren, hardgekookt, gepeld en in parten
    3 el bieslook geknipt

     

    Bereiding:

    Bak de spekreepjes in een droge koekenpan knapperig uit.

    Neem ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking.

    Klop een dressing van de olie, de mayonaise, de yoghurt, de mosterd en peper en zout naar smaak.

    Meng de krulsla, de rucola, de bladsla, de komkommer en de radijs in een slakom.

    Schep de dressing erdoor.

    Verdeel de eiparten, de spekreepjes en de bieslook erover.

    Serveer met de in repen gesneden naanbroden.

    28-03-2006 om 19:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-03-2006 om 18:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse ovenschotel onder een laagje parmezaanse kaas

    Benodigdheden voor 2 porties
    1 el (olijf)olie
    1 teentje knoflook, uitgeperst
    300 g Stroganoff-gehakt
    300 g Italiaanse roerbakmix
    1 doosje Puree voor Ovenschotels
    1 zakje parmezaanse kaas
    1 tl gedroogde basilicum

    Bereidingswijze
    Verwarm de oven voor op 220 graden.
    Verhit de olie in een hapjespan en fruit de knoflook al omscheppend 1 min.
    Doe het gehakt erbij en bak het rul.
    Voeg de roerbakmix toe en roerbak tot de groentes zacht beginnen te worden.
    Bereid de puree zoals op het pakje staat.
    Roer de helft van de parmezaanse kaas en de gedroogde basilicum erdoor.
    Doe het groentemengsel met het vocht dat in de pan is overgebleven in een ovenschaal.
    Schep de puree erop, strijk hem glad en maak ribbeltjes met een vork.
    Bestrooi met de rest van de kaas en laat het gerecht in een half uurtje goudbruin en gaar worden.

    28-03-2006 om 12:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-03-2006 om 12:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    28-03-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Zuurkoolsesamkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g zuurkool (rauw)
    8 aardappelen (Charlotte)
    1 appel
    1 ui
    2 eieren
    peper
    zout
    2 eetlepels sesamzaadjes
    4 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Schil de aardappelen en rasp ze.

    Schil de appel en snij in luciferdunne reepjes.

    Snij de ui en fruit in wat olie, neem uit de pan en meng met de aardappel, zuurkool, appel, peper, het zout en de eieren.

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Verhit nog wat olie in de pan.

    Neem steeds een flinke schep van het mengsel, druk een beetje plat in de pan en bak 2 minuten aan elke kant.

    Leg de koekjes op een ingevette bakplaat, bestrooi met sesamzaad en bak 15 minuten in de oven.

     

     

    Mexicaanse rijst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g rijst (langkorrelrijst)
    7.5 dl groentebouillon
    1 ui
    2 tomaten
    1 wortel
    50 g erwtjes
    2 cl arachideolie
    1 takje koriander

     

    Kook de rijst bijna gaar in de bouillon.

    Dop de erwtjes en kook ze gaar.

    Ontvel de tomaten en hak ze fijn.

    Snij de wortel in dunne reepjes.

    Snipper de ui, fruit in wat olie en voeg de tomaat, de wortelen en de doperwtjes toe.

    Fruit even mee.

    Voeg de rijst toe, schep alles door elkaar en laat nog 5 minuten zachtjes doorwarmen.

    Garneer met de koriander.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    28-03-2006 om 09:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-03-2006 om 09:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse groentesoep

     

    Ingrediënten voor 6 personen:

    6 kippen drumsticks
    het wit van 2 preien
    5 wortelen
    5 stengels groene selder
    1 dikke rode ui
    3 teentjes knoflook
    100 doperwtjes, diepvries
    1 blikje tomatenpuree (70g)
    handvol dragonblaadjes, fijngesnipperd
    2 liter kippenbouillon, mag van blokjes
    zwarte peper en zout

     

    Bereiding

    Snijd de prei, selder, wortelen en ui in grove stukken, de knoflook fijn en stoof ze aan in boter en olijfolie, bevochtig met de bouillon en breng aan de kook.


    Kruid de kippenboutjes royaal met peper en wat zout en laat ze mee gaar koken in de soep.


    Neem het vlees uit de soep en hou warm.


    Voeg tomatenpuree en dragon toe en mix de soep grof.

    Breng op smaak en voeg tenslotte de doperwtjes toe, laat nog even zachtjes pruttelen.


    Serveer de soep in kommetjes met elke keer een kippenboutje erin.

    27-03-2006 om 18:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    27-03-2006 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kalfsstoofpot met drie soorten tomaten

     

    Ingrediënten voor 6 personen

    1 kg kalfsstoofvlees

    2 flinke uien

    2 teentjes knoflook

    4 eetl. olijfolie

    zout en versgemalen peper

    2 theel. verse salie

    1 volle eetl. bloem

    1 klein blikje tomatenpuree

    2 dl droge witte wijn

    4 dl kalfsfond uit een pot

    1 doosje kerstomaatjes

    2 eetl zongedroogde tomaten op olie

    1 bosje basilicum

    snufje suiker

     

    Bereidingstijd: 60 minuten
    Snijd het kalfsvlees in blokjes van ca. 3x3 cm of vraag de Keurslager dit voor u te doen. Snipper de uien en de knoflook.

    Verhit de olie in een flinke stoofpan en laat de blokjes kalfsvlees in 2 of 3 porties omscheppend rondom kleuren.

    Schep het vlees uit de pan en bestrooi met wat zout en peper.

    Laat de ui, de knoflook en de salie omscheppend glazig fruiten.

    Voeg de bloem en de tomatenpuree toe en laat goed roerend kort meebakken.

    Voeg de wijn toe, breng roerend aan de kok en laat kort koken.

    Voeg de fond toe, breng weer aan de kook, roer goed om en schep het vlees met het uitgelopen vocht door de saus.

    Draai het vuur laag en laat met het deksel op de pan ca. 1,5 uur stoven.

     

    Halveer intussen de kerstomaatjes en snijd de uitgelekte zongedroogde tomaten in reepjes. Trek de basilicumblaadjes in reepjes (basilicum die met een mes wordt gesneden wordt zwart).

    Roer 5 minuten voor het einde van de stooftijd de beide soorten tomaten en de helft van de basilicum door het kalfsvlees.

    Breng het stoofpotje zonodig verder op smaak met wat zout, peper en een snufje suiker. Bestrooi met de resterende basilicum.

    Lekker met pasta, bijvoorbeeld penne of met rijst.

    Serveer er een frisse gemengde salade met komkommer bij.

     

    27-03-2006 om 12:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-03-2006 om 12:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse aardappelen uit de oven

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    1 kilo iets bloemige aardappelen

    2 teentjes knoflook

    1 eetlepel (olijf)olie

    2 eetlepels Italiaanse keukenkruiden

    (grof) zout, versgemalen peper

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 225°C.
    Schil en was de aardappelen en snijd ze in partjes.

    Pel de knoflook en wrijf de aardappelen in met de knoflook.

    Vet een lage ovenschaal in en wrijf die ook in met de knoflook.

    Leg de aardappelpartjes in de schaal.

    Bestrooi ze met de kruiden, zout en peper.
    Laat de aardappeltjes in het midden van de oven in ongeveer 1 uur gaar worden.

     

    Tip(s):

    Veel sneller gaat het als u dit gerecht in een koekenpan met deksel bereidt.

    In plaats van het insmeren met de knoflookteentjes, kunt u de aardappeltjes ook bestrooien met knoflookpoeder

     

    27-03-2006 om 10:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    27-03-2006 om 10:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vissoep met amandelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g wijtingfilet
    250 g gamba's
    75 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g ham
    100 g amandelschilfers
    20 eetlepels kippenbouillon
    2 uien
    1 ei (hardgekookt)
    50 g rijst
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 teentje knoflook
    1 g saffraandraadjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De uien pellen en fijnhakken.

    De knoflook pellen en fijnpletten.

    De wijtingfilets en de ham in lange smalle reepjes snijden.

    Het hardgekookte ei pletten en met de peterselie mengen.

    De helft van de fijngehakte ui glazig fruiten in olijfolie.

    De rijst, de amandelen en het grootste deel van de saffraandraadjes toevoegen en even meestoven.

    Overgieten met de kippenbouillon, aan de kook brengen en een twintigtal minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    De soep op smaak brengen met peper en zout.

    De wijtingblokjes, de reepjes ham, de reuzengarnalen, de Noordzeegarnalen, de knoflook en de resterende ui fruiten in hete olijfolie.

    De gefruite wijtingblokjes, hamblokjes en zeevruchten over warme diepe borden verdelen en overgieten met hete soep.

    Bestrooien met het ei-peterseliemengsel en de randen van het bord garneren met de resterende saffraandraadjes en een apart gehouden kop van een reuzengarnaal.

     

     

    Paella 'del mar'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g roodbaarsfilet
    4 Sint-Jakobsnoten
    4 langoustines
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    1 kg mosselen
    2 dl water
    4 dl wijn (wit/droog)
    4 tomaten
    2 stengels bleekselderij
    3 uien
    3 sjalotten
    1 Spaans pepertje (piment)
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 paprika (rood)
    1 paprika (groen)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g boter (bakboter)
    250 g rijst
    8 eetlepels kippenbouillon
    2 potjes saffraanpoeder
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Alle groenten en zeevruchten schoonmaken.

    De bleekselderij en een ui fijnsnijden en aanstoven in boter.

    De mosselen toevoegen, de pan afdekken en de mosselen laten openkoken.

    Geregeld opschudden.

    De mosselen uit hun schelp halen, enkele mooie exemplaren in hun schelp opzijhouden voor de garnering.

    Het water en de witte wijn aan de kook brengen, zout toevoegen en hierin de Sint-Jakobsnoten, de langoustines en de in blokjes gesneden roodbaarsfilet apart eventjes pocheren (3 tot 4 minuten).

    De uien, sjalotten, Spaanse peper en knoflook versnipperen.

    De peterselie fijnhakken, de paprika's in blokjes snijden.

    Olijfolie verhitten in een diepe pan (zo mogelijk een echte paëllapan) en hierin de groenten en kruiderijen aanstoven.

    Kruiden.

    Op het laatst het basilicum, tijm en laurier toevoegen.

    De tomaten even laten schrikken in heet water, ze afkoelen in koud water, pellen, het vruchtvlees grof hakken, bij de groentemengeling voegen en laten meestoven.

    De rijst gaarkoken in de kippenbouillon, met het saffraanpoeder.

    Al het vocht moet zijn opgeslorpt.

    De rijst door de groenten mengen.

    De mosselen, roodbaarsblokjes en Sint-Jakobsnoten door de groenten mengen en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden plaatsen.

    Voor het opdienen de bereiding besprenkelen met het sap van 1 citroen, garneren met dragon, de mosselen in hun schelp, de garnalen en de langoustines.

    Serveren in de pan.

     

     

    Mousse van witte chocolade en geitenkaas verrijkt met radijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (witte chocolade)
    2 dl room
    100 g geitenkaas (vers)
    1 blaadje gelatine (van 3 g)
    20 g chocoladeschilfers
    2.5 dl room
    3 eiwitten
    1 zakje vanillesuiker
    25 g pistachenoten (gepeld)
    1 bosje radijsjes

     

    Smelt de witte chocolade au bain marie.

    Verwarm de room en roer er de gesmolten chocolade en de geitenkaas door.

    Roer tot een glad mengsel.

    Week het gelatineblaadje even in koud water, knijp het uit en los dit op in het lauwe mengsel.

    Roer het mengsel koud in een kom op ijswater.

    Klop de room op.

    Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw.

    Voeg de opgeklopte room en de eiwitten geleidelijk toe aan het chocolademengsel.

    Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

    Roer de chocoladeschilfers en de gemalen pistachenoten erdoorheen en garneer het geheel met in plakjes gesneden radijzen.

     

    27-03-2006 om 10:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    27-03-2006 om 09:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!