Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    27-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vissoep met amandelenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g wijtingfilet
    250 g gamba's
    75 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g ham
    100 g amandelschilfers
    20 eetlepels kippenbouillon
    2 uien
    1 ei (hardgekookt)
    50 g rijst
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 teentje knoflook
    1 g saffraandraadjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De uien pellen en fijnhakken.

    De knoflook pellen en fijnpletten.

    De wijtingfilets en de ham in lange smalle reepjes snijden.

    Het hardgekookte ei pletten en met de peterselie mengen.

    De helft van de fijngehakte ui glazig fruiten in olijfolie.

    De rijst, de amandelen en het grootste deel van de saffraandraadjes toevoegen en even meestoven.

    Overgieten met de kippenbouillon, aan de kook brengen en een twintigtal minuten laten sudderen op een zacht vuurtje.

    De soep op smaak brengen met peper en zout.

    De wijtingblokjes, de reepjes ham, de reuzengarnalen, de Noordzeegarnalen, de knoflook en de resterende ui fruiten in hete olijfolie.

    De gefruite wijtingblokjes, hamblokjes en zeevruchten over warme diepe borden verdelen en overgieten met hete soep.

    Bestrooien met het ei-peterseliemengsel en de randen van het bord garneren met de resterende saffraandraadjes en een apart gehouden kop van een reuzengarnaal.

     

     

    Paella 'del mar'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g roodbaarsfilet
    4 Sint-Jakobsnoten
    4 langoustines
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    1 kg mosselen
    2 dl water
    4 dl wijn (wit/droog)
    4 tomaten
    2 stengels bleekselderij
    3 uien
    3 sjalotten
    1 Spaans pepertje (piment)
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 paprika (rood)
    1 paprika (groen)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g boter (bakboter)
    250 g rijst
    8 eetlepels kippenbouillon
    2 potjes saffraanpoeder
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Alle groenten en zeevruchten schoonmaken.

    De bleekselderij en een ui fijnsnijden en aanstoven in boter.

    De mosselen toevoegen, de pan afdekken en de mosselen laten openkoken.

    Geregeld opschudden.

    De mosselen uit hun schelp halen, enkele mooie exemplaren in hun schelp opzijhouden voor de garnering.

    Het water en de witte wijn aan de kook brengen, zout toevoegen en hierin de Sint-Jakobsnoten, de langoustines en de in blokjes gesneden roodbaarsfilet apart eventjes pocheren (3 tot 4 minuten).

    De uien, sjalotten, Spaanse peper en knoflook versnipperen.

    De peterselie fijnhakken, de paprika's in blokjes snijden.

    Olijfolie verhitten in een diepe pan (zo mogelijk een echte paëllapan) en hierin de groenten en kruiderijen aanstoven.

    Kruiden.

    Op het laatst het basilicum, tijm en laurier toevoegen.

    De tomaten even laten schrikken in heet water, ze afkoelen in koud water, pellen, het vruchtvlees grof hakken, bij de groentemengeling voegen en laten meestoven.

    De rijst gaarkoken in de kippenbouillon, met het saffraanpoeder.

    Al het vocht moet zijn opgeslorpt.

    De rijst door de groenten mengen.

    De mosselen, roodbaarsblokjes en Sint-Jakobsnoten door de groenten mengen en 15 minuten in een voorverwarmde oven op 160 graden plaatsen.

    Voor het opdienen de bereiding besprenkelen met het sap van 1 citroen, garneren met dragon, de mosselen in hun schelp, de garnalen en de langoustines.

    Serveren in de pan.

     

     

    Mousse van witte chocolade en geitenkaas verrijkt met radijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (witte chocolade)
    2 dl room
    100 g geitenkaas (vers)
    1 blaadje gelatine (van 3 g)
    20 g chocoladeschilfers
    2.5 dl room
    3 eiwitten
    1 zakje vanillesuiker
    25 g pistachenoten (gepeld)
    1 bosje radijsjes

     

    Smelt de witte chocolade au bain marie.

    Verwarm de room en roer er de gesmolten chocolade en de geitenkaas door.

    Roer tot een glad mengsel.

    Week het gelatineblaadje even in koud water, knijp het uit en los dit op in het lauwe mengsel.

    Roer het mengsel koud in een kom op ijswater.

    Klop de room op.

    Klop de eiwitten met de suiker tot sneeuw.

    Voeg de opgeklopte room en de eiwitten geleidelijk toe aan het chocolademengsel.

    Zorg ervoor dat het mengsel luchtig blijft.

    Roer de chocoladeschilfers en de gemalen pistachenoten erdoorheen en garneer het geheel met in plakjes gesneden radijzen.

     



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!