Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    22-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Dennis zijn vriendjes
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat was het druk vandaag.
    Dennis had twee vriendjes uitgenodigd om te komen spelen.
    Naar de avond toe zei hij plotseling tegen hen dat ze mochten blijven eten.
    Eerst werd er nog getwijfeld maar het mocht dan toch.
    Het waren frieten met steak.
    Ook ik en Jako mochten een fritje meeproeven.
    Voor ze naar huis gingen mochten ze nog even meedoen terwijl wij speelden.
    Wij hebben ons goed geamuseerd.
    Zo'n dagje wil ik nog wel beleven.

    22-01-2006 om 22:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tomaten uit de oven

     

    Ingrediënten voor 10 stuks

    200 gram rauwe ham, iets dikker gesneden

    10 middelgrote trostomaten

    4 eieren

    2 eetl. kookroom of crème fraîche

    zout en versgemalen peper

    2 eetl. in ringetjes geknipte bieslook

    scheutje olijfolie

    bosje basilicum

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd aan de kant van de steelaanzet een kapje van de tomaten.

    Hol de tomaten met een theelepeltje uit en zet ze omgekeerd op keukenpapier om ze uit te laten lekken.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Snijd de helft van de ham in reepjes.

    Klop de eieren met de room en wat zout en peper los in een kom en roer de ham en het bieslook erdoor.

    Giet een scheut olijfolie in een hand en haal de tomaten aan de buitenkant door de olie, zodat ze met een dun laagje worden bedekt.

    Voorzie de blaadjes basilicum op dezelfde manier van een olielaagje en leg ze zo in de tomaten dat de punten van de blaadjes boven de rand uitsteken.

    Vul de tomaten tot iets onder de rand met het eimengsel.

    Leg op elke tomaat een opgerold plakje ham en zet de tomaten vast tegen elkaar in een lage ovenschaal.

    Schuif ze circa 20 minuten in de voorverwarmde oven tot de vulling is gestold en de ham knapperig is geworden.

    Serveer ze warm met geroosterd brood.

     

    22-01-2006 om 18:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Amuse: deegschuitje met hamcrème

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g gebraden ham of gekookte ham

    50 g monchou

    zout en peper

    4 velletjes bladerdeeg (diepvries)

    2 tl maanzaad

    1 losgeklopt ei

    1 el geraspte belegen kaas

    4 sprieten bieslook

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Doe de ham in de keukenmachine en maal die helemaal fijn, doe de monchou erbij en klop dit tot een romig roze crème.

    Breng op smaak met wat peper en weinig zout, doe over in een spuitzak en leg in de koelkast tot later gebruik.

    Beleg een bakblik met bakpapier, verwarm de oven voor op 180ºC.

    Laat het bladerdeeg ontdooien en snijd de plakjes doormidden.

    Snijd uit de 8 rechthoeken een ‘bootvorm’ door eigenlijk alleen de hoeken af te ronden.

    Snijd uit vier van de bootjes een kleiner bootje zodat alleen een bootvormige ring overblijft van ongeveer 1,5 cm.

    Kneed het afgesneden deeg van de hoekjes weer samen en rol dit uit tot een lange dunne sliert.

    Snijd de sliert in 4 stukken en rol ze door het maanzaad.

    Leg de vier grote bootjes op het bakpapier, besmeer ze met het losgeklopte ei.

    Leg op elk bootje een ring en besmeer deze ook met een beetje ei.

    Strooi de kaas over de schuitjes.

    Leg de vier maanzaadslierten ernaast.

    Bak de vormpjes in circa 20 minuten gaar en bruin.

    Laat ze uit de oven volledig afkoelen.

    Haal de hamcrème een half uur voor serveren uit de koelkast en spuit de schuitjes vol.

    Knip de bieslook in stukjes en strooi dit over de crème.

    Steek of leg op elk schuitje een stengel als een soort roeispaan.

     

    Wijntip: Les Gauries rosé - Bordeaux

     

    22-01-2006 om 16:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlofsalade met cervelaatblokjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 gram cervelaat, in plakken van circa 3/4 cm dik

    4 struikjes witlof

    1 bosje rucola

    2 handsinaasappelen

    1 eetl. citroensap of blanke azijn

    1 theel. suiker

    4 eetl. zure room

    zout en versgemalen peper

     

    Totale bereidingstijd: circa 20 minuten.
    Snijd de schoongemaakte witlofstruikjes in stukken van circa 1 cm breed en verwijder de harde kern.

    Zet het witlof in koud water met een ijsblokje, om hem knapperig te laten worden.

    Sla de schoongemaakte en gewassen rucola droog.

    Schil de sinaasappelen tot op het vruchtvlees en snijd ze in halve plakken.

    Vang het uitlopende sap op.

    Snijd de worst in blokjes en bak ze in een koekenpan met een antiaanbaklaag op hoog vuur omscheppend tot ze beginnen te kleuren.

    Schep ze uit de pan en laat ze op keukenpapier uitlekken. 

    Roer het opgevangen sinaasappelsap, een eetlepel citroensap of azijn, de suiker en de zure room door elkaar en breng de dressing op smaak met wat zout en peper.

    Schep het goed uitgelekte witlof, de rucola, de sinaasappelplakjes en de worst in een grote kom door elkaar.

    Schep er de dressing door en serveer meteen.

    22-01-2006 om 13:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Een man en zijn vrouw beslissen om "een code" te gebruiken om aan te geven dat ze de liefde willen bedrijven zonder dat hun kinderen iets te weten komen.
    Ze beslissen om het woord "schrijfmachine" te gebruiken.

    Op een dag zegt de man tegen zijn zoon van 5: "Ga tegen mama zeggen dat papa dringend de schrijfmachine nodig heeft."
    Het kind doet wat hem gevraagd wordt.

    "Mama, mama, papa heeft de schrijfmachine nodig.

    Het is dringend."
    Mama zegt: "Zeg tegen papa dat hij de schrijfmachine niet kan gebruiken want dat het lint met rode inkt in gebruik is...."

    De kleine brengt de boodschap over.

    Enkele dagen later roept mama de zoon: "Zeg tegen papa dat wanneer hij een brief wil typen, de schrijfmachine beschikbaar is.”
    De jongen brengt de boodschap over en komt terug naar zijn moeder, zeggende: "Papa zegt dat hij de schrijfmachine niet meer nodig heeft, hij heeft de brief al met de hand geschreven....."

    22-01-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    22-01-2006 om 12:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Mosselen met knoflook en basilicum

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 mespuntje peperkorrels
    2 rode chilipepers (ontzaad en fijngehakt)
    2 teentjes knoflook
    3 theelepels oestersaus
    1 eetlepel vissaus
    1 kg mosselen
    4 eetlepels kippenbouillon
    5 g suiker
    2 korianderblaadjes

     

    Stamp de peperkorrels lichtjes in een vijzel.

    Voeg de chilipepers, knoflook en verse korianderwortels toe en stamp tot een grove pasta. Verhit een wok of koekenpan op een middelhoog vuur.

    Doe er zodra de wok heet is de olie in.

    Doe er wanneer de olie heet is de chilipasta in en roerbak 30 seconden.

    Schep er de oestersaus en vissaus door.

    Voeg de mosselen toe en verwijder eventuele open exemplaren.

    Schep om.

    Schep er de bouillon en suiker door, leg er het deksel op en laat circa 2 minuten koken tot de mosselen open zijn.

    Schep er de verse basilicum door en laat even koken tot de blaadjes beginnen te slinken.

    Doe de mosselen op een dienschaal en verwijder nog gesloten exemplaren.

    Garneer met de korianderblaadjes.

     

     

    Matelote van rivierpaling

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg rivierpaling
    250 g champignons
    8 sneetjes spek (gerookt)
    2.5 dl visfumet
    1 dl room
    5 dl wijn (rood)
    1 ui
    0.5 citroen
    3 cl azijn
    1 teentje knoflook
    2 eetlepels cognac
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    50 g boter (bakboter)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De gestroopte palingen wassen in water waaraan azijn is toegevoegd.

    De vinnen verwijderen en het bloed uit de buikholte wassen.

    In stukken snijden.

    Aanbakken in de helft boter en de helft olie.

    De fijngehakte ui en peterselie erbij doen, alsook het in blokjes gesneden spek en de look. Kruiden naar smaak.

    Bedekken met wijn, fumet en cognac.

    Op een zacht vuur en onder deksel laten gaar worden.

    Intussen de in plakjes gesneden champignons in boter bakken.

    De paling uit de saus nemen, zeven en er de room en een scheut citroensap bijvoegen.

    Op smaak brengen en, zo nodig, binden.

    De paling en de champignons in de saus doen, en nog even laten sudderen vóór het opdienen.

     

     

    Zwarte Woudgebak met noten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    140 g suiker (griessuiker)
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 g bakpoeder
    3.5 theelepels aardappelzetmeel
    2 eetlepels cacaopoeder
    35 g boter (geklaard)
    50 g boter (roomboter)
    3 dl room
    250 g chocolade (puur)
    2 cl grand-marnier
    0.5 eetlepel cacaopoeder
    50 g walnoten (gemalen)
    50 g poedersuiker
    25 g walnoten

     

    Maak een chocoladebiscuit: bestrijk een bakvorm met wat boter en bestuif met bloem.

    Klop de eieren met de suiker luchtig au bain marie.

    Blijf kloppen tot het geheel schuimig is en afgekoeld.

    Zeef de bloem met het bakpoeder, de aardappelbloem en het cacaopoeder en meng voorzichtig met het ei/suikermengsel.

    Roer de gesmolten boter er als laatste onder.

    Schep de massa in de vorm en bak gedurende 35 minuten op 180°C.

    Bereid de vulling: warm de boter en de helft van de slagroom op tot het kookpunt.

    Smelt de chocolade au bain marie en meng de gesmolten chocolade met de boterroom.

    Klop de andere helft van de room voor 3/4 op en meng ze er langzaam door.

    Bouw het gebak nu op.

    Leg op de bodem een eerste laag chocoladebiscuit.

    Besprenkel deze met Grand Marnier, en bestrooi met cacaopoeder.

    Lepel er daarna een laagje vulling op.

    Leg er gehakte walnoten op.

    Bedek de walnoten met een nieuw laagje vulling.

    Bedek de vulling met een laatste laag chocoladebiscuit en besprenkel weer met Grand Marnier en bestrooi weer met cacaopoeder.

    Bedek bovenaan met een dun laagje van de vulling en werk af met een kam.

    Snijd op de gewenste grootte en werk af met poedersuiker en walnoten.

    22-01-2006 om 12:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Romige farfalle met zalm en broccoli

    hoofdgerecht voor 2 personen
    250 gram farfalle (vlindertjespasta)
    250 gram broccoliroosjes
    100 gram gerookte zalm, snippers
    1/2 bekertje demi crème fraiche
    75 gram verse roomkaas met kruiden
    zout & peper
    zalmeitjes

    Kook de broccoliroosjes in ruim water in enkele minuten beetgaar.

    Doe de crème fraiche en roomkaas in een pan met dikke bodem en verwarm al roerend op laag vuur.

    Kook de pasta in ruim water met zout beetgaar.
    Schep de saus, de zalmsnippers en broccoli snel en luchtig door de farfalle.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Garneer met de zalmeitjes en serveer.
    Ook lekker met Hollandse of Noorse garnaaltjes!

     

    21-01-2006 om 19:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bruine bonen, worst en aardappeltjes uit de oven


    Ingrediënten

    150 gram gekookte worst aan een stukje
    1 grote ui
    20 gram boter
    200 gram voorgekookte krieltjes
    1 klein potje of blikje bruine bonen
    1 eetlepel fijngehakte peterselie en selderij
    2 eetlepels paneermeel

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Ontvel de worst en snij deze in kleine blokjes.

    Pel en snipper de ui.

    Doe de bruine bonen in een zeef en spoel deze goed af.

    Verhit de helft van de boter en fruit hierin de uisnippers lichtbruin.

    Bak de blokjes worst even mee.

    Doe de voorgekookte aardappelschijfjes, uitgelekte bruine bonen, peterselie, selderij en de gebakken worst en ui in een kom en schep alles voorzichtig door elkaar.
    Beboter een ovenschaal.

    Doe het bonenmengsel hierin en bestrooi met paneermeel.

    Verdeel hierover de rest boter in kleine stukjes.

    Bak het geheel ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    Lekker met sla.

     

    21-01-2006 om 16:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Vis in zoetzure saus (ang sio hie)


    Ingrediënten

    175 gram kabeljauwfilet
    peper, zout
    bloem
    olie om te bakken
    saus
    25 gram suiker
    1 eetlepel witte azijn
    ½ dl water
    1/2 kleine winterpeen
    2 gemberbolletjes
    scheutje ketjap
    1 kleine prei
    2 theelepels maïzena
    sambal
    peper

    zout
    2 plakken rauwe ham

    Snij de vis in dunne plakken.

    Wrijf de vis in met zout en peper en haal ze door de bloem.

    Bak de vis gaar en goudbruin in olie en laat de vis goed uitlekken op keukenpapier.

    Schil de winterpeen en snij deze in dunne kleine reepjes.

    Snipper de gemberbolletjes fijn.

    Snij het wit en lichtbruin van de prei in dunne ringetjes en was deze goed.

    Laat uitlekken.
    Breng de suiker met het water en de azijn aan de kook.

    Los de suiker volledig op.

    Voeg de wortel, prei en gember bij de saus.

    Bind de saus met de maïzena.

    Maak de saus op smaak met peper, zout en sambal.

    Snij de ham in dunne reepjes.
    Leg de vis op een schotel, schenk de saus erover.

    Garneer de vis met de reepjes rauwe ham.
    Lekker met rijst!

     

    21-01-2006 om 12:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gebakken st.-jakobsvruchten met schorseneren

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g st.-jakobsvruchten
    peper
    zout
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    100 g schorseneren
    150 g tomaten (gedroogd)
    3 sjalotten
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 citroenen
    1 dl visfumet
    100 g boter (roomboter)
    1 dl room
    10 sprietjes bieslook
    25 g bloem

     

    Haal de st.-jakobsvruchten uit de schelpen en spoel ze zorgvuldig.

    Bewaar de schelpen.

    Bak de vruchten mooi bruin krokant in olijfolie en breng ze op smaak met peper en zout.

    Bereid de saus: snipper de sjalotjes fijn.

    Laat de sjalotjes met de witte wijn, het sap van de citroen en de visfumet inkoken.

    Voeg de room toe en bind met de boter.

    Breng op smaak met peper en zout.

    Voeg op het laatste moment de versnipperde bieslook toe.

    Bewaar enkele takjes als decoratie.

    Schil de schorseneren, snijd 1/3 in flinterdunne sliertjes en bak goudgeel in frituurolie.

    Snijd de rest in gelijke stukjes en kook ze gaar in water met wat bloem, citroensap en zout. Giet ze vervolgens af.

    Presenteer in schelpen.

    Leg in iedere schelp een stukje gedroogde tomaat, schik daarop de gekookte schorseneren in waaiervorm.

    Giet daarop een beetje saus.

    Leg er tenslotte de st.-jakobsvruchten bovenop en werk af met bieslook en gefrituurde schorseneersliertjes.

    Serveer de rest van de saus apart.

     

     

    Koolvis met Belgische harde kaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g koolvisfilet
    250 g kaas
    400 g spinazie
    100 g boter (bakboter)
    100 g bloem (tarwebloem)
    5 dl wijn (wit/droog)
    5 dl water
    4 peperkorrels (zwart)
    1 citroen
    25 g paneermeel
    nootmuskaat
    1 blaadje laurier
    zout

     

    De spinazie koken, mixen en kruiden.

    Het water en de wijn aan de kook brengen met de peperbolletjes, de laurier en enkele schijven citroen.

    Daarin de vis ongeveer 10 minuten laten pocheren.

    Daarna goed laten uitlekken en op de spinazie schikken in een vuurvaste schotel.

    Het pocheervocht zeven.

    Een blonde roux maken met de boter en de bloem en er de helft van het pocheervocht bijvoegen.

    Daarna de geraspte kaas toevoegen.

    De saus over de filets gieten, bestrooien met paneermeel en besprenkelen met een beetje gesmolten boter.

    Gedurende 15 minuten laten gratineren in de oven.

    Serveren met aardappelpuree of gepersileerde aardappeltjes.

     

     

    Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    180 g pistachenoten (gepeld)
    4 bananen
    1 eetlepel poedersuiker
    500 g frambozen
    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     

    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).

    Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.

     

    21-01-2006 om 12:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Romige gnocchi met broccoli en rauwe ham

    hoofdgerecht voor 2 personen
    500 gram gnocchi
    6 plakken rauwe ham, in grove stukken
    1/4 stronk broccoli, in kleine roosjes
    1/2 rode ui, fijngesnipperd
    50 ml witte wijn
    1/8 lt room
    zout & peper
    bloem
    olijfolie & boter
    vers geraspte Parmezaanse kaas

    Verwarm 1 el olijfolie en fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren.

    Voeg de ham toe en bak kort mee.

    Besprenkel met witte wijn en laat op middel vuur verdampen.

    Voeg de room toe, kook gedurende 1 minuut en bind de saus tot de gewenste dikte met bloem (losgeroerd in water).

    Breng op smaak met peper & zout.
    Doe voldoende water in een ruime pan en kook de broccoli met een mespuntje zout en een scheutje olijfolie gaar.

    Laat goed uitlekken en schep de broccoli door de saus.

    Kook in hetzelfde water de gnocchi gaar, ze zijn gaar als ze boven komen drijven (vrij snel, na circa 3 minuten).

    Giet ze direct af, voeg een klontje boter en 1 el geraspte kaas toe en schep door.

    Serveer de saus over de gnocchi en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.

     

    20-01-2006 om 18:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Broccolistamppot samen met spekjes en groenten in tomatensaus

    Ingrediënten voor 2 personen
    400 gram aardappelen,

    Broccoli

    Knoflook

    2 uien

    1 halve prei

    2 tomaten

    30+ kaas

    1 rode paprika

    Kleine gerookte spekjes

    Tomatenpuree

    Stampot:
    Aardappelen koken (25min), broccoli koken (7 min).
    Dit samen prakken met 2 teentjes geperste knoflook, en hier de kaas doorheen raspen naar smaak.

    Saus:
    De uien, prei, tomaten, rode paprika en knoflook fruiten.
    Spekjes vervolgens toevoegen en 2 eetlepels tomatenpuree toevoegen.
    Dit alles nog even op een laag pitje en klaar!

    Deze saus gecombineerd met de stampot is heerlijk!
    Ziet er ook zeer kleurrijk uit.
    (Gifgroene stampot met knalrode saus)

    Smakelijk!!!!!!!

     

    20-01-2006 om 16:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Roodbaars met bleekselderij, room & kaas uit de oven

    hoofdgerecht voor 2 personen
    2 roodbaarsfilets
    2 stengels bleekselderij
    1 el grove mosterd
    1 dl room
    100 gram geraspte kaas
    zout & peper

    Verwarm de oven voor tot 200 graden C.

    Maak de bleekselderij schoon, snijd de stengels in de lengte 2-4 keer door (afhankelijk van de dikte) en snipper ze fijn.

    Verdeel de bleekselderij over de bodem van een ovenschaal.

    Dep de vis droog en leg deze hierop.

    Meng de room, mosterd en helft van de kaas.

    Breng op smaak met zout & peper en schenk over de vis.

    Strooi de rest van de kaas erover.

    Zet de schotel ongeveer 20 minuten in de oven tot de vis gaar is en mooi goudbruin gegratineerd.

     

    20-01-2006 om 12:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bramenmuffins (± 10 stuks)


    Ingrediënten

    250 gr cakemeel
    snufje zout
    75 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    2 eieren
    1 ½ dl volle melk
    4 eetlepels gesmolten boter
    ± 250 gram bramen
    10 papieren cakevormpjes of een muffinvorm
    poedersuiker

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Cakemeel zeven.

    Zout, suiker en vanillesuiker toevoegen.

    Eieren loskloppen met de melk en de gesmolten boter.

    Dit door het bloemmengsel roeren en samen ± 5 minuten kloppen.

    Het wordt een vrij stevig deeg!

    Deeg over 10 papieren verdelen en overal een paar bramen indrukken.

    In het midden van de voorverwarmde oven in ± 30 minuten gaar en bruin bakken.

    Voor het opdienen bestrooien met poedersuiker.

    20-01-2006 om 09:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    20-01-2006 om 09:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Slimme eend

     

    Een eend gaat naar een computerzaak en vraagt aan de bediende: "Heeft u ook eendenvoer?"
    "Nee, dit is een computerzaak. Ga weg!" zegt de bediende.
    Daarna komt de eend elke dag.

    De bediende wordt er gek van.
    Als de eend op vrijdag weer binnenkomt zegt hij: "Als je weer vraagt om eendenvoer dan spijker ik je zwemvliezen aan de vloer!"
    Daarna ziet hij de eend drie dagen niet maar.
    Maar na 3 dagen komt ze weer naar de computerzaak en vraagt: "Heeft u ook spijkers?"
    "Nee", zegt de bediende.
    Zegt de eend: "Oh heeft u ook eendenvoer?"

    20-01-2006 om 09:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasomelet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eieren
    100 g ham
    100 g kaas
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    0.2 dl room
    25 g boter (bakboter)
    peper

     

    De ham in dobbelsteentjes snijden en op een zacht vuur laten aanbakken in boter.

    Kruiden met flink wat peper.

    De eieren opkloppen met de geraspte kaas, het gesnipperde bieslook en de room.

    Het mengsel over de ham gieten en op een zacht vuur laten staan tot de omelet een mooie dikke pannenkoek geworden is.

     

     

    Wolf uit de zee

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zeewolffilet
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    1 wortel
    1 courgette
    4 stengels bleekselderij
    4 blaadjes munt
    2 dl visfumet
    2 dl room
    50 g boter (bakboter)
    80 g kaas
    1 theelepel maïszetmeel
    4 bladerdeegpasteitjes
    peper
    zout

     

    De zeewolffilets spoelen onder koud water, droogdeppen en in kleine blokjes snijden.

    De groenten wassen, schoonmaken en in kleine dobbelsteentjes snijden.

    De groenteblokjes aanstoven in wat boter, op smaak brengen met peper en zout en bevochtigen met de visfumet en de room.

    Aan de kook brengen en even laten sudderen.

    De zeewolfblokjes toevoegen en een minuutje laten meesudderen.

    Dan de garnalen toevoegen en de pasteivulling binden met een weinig maïsmeel, op smaak brengen met peper en zout en er een nootje boter doorroeren.

    De pasteivulling warm houden, maar niet meer laten koken.

    De pasteitjes wat opwarmen in een matig warme oven, de pasteivulling erin scheppen, bestrooien met gemalen kaas en lichtjes gratineren onder de grill.

    Serveren op warme borden, garneren met wat ketchup en een muntblaadje.

    Opdienen met aardappelpuree, frietjes of kroketjes.

     

     

    Meringues

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eiwitten
    0.5 theelepel zout
    160 g suiker
    160 g poedersuiker
    2 theelepels vanille-extract

     

    De meringues moeten ten minste 1 dag van tevoren worden gemaakt en zijn luchtdicht afgesloten enkele weken houdbaar.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Klop in een superschone kom met een mixer de eiwitten stijf met het zout.

    Voeg de tafelsuiker toe en klop het mengsel 10 minuten op de hoogste snelheid.

    Schep de poedersuiker erdoor met het vanille-extract.

    Schep heel kleine lepeltjes van het mengsel op de bakplaten die zijn bekleed met vetvrij papier.

    Schuif de bakplaten in de oven en schakel de temperatuur onmiddellijk terug naar 120°C.

    Bak ze 1 uur.

    Schakel de oven uit en laat de meringues in de oven afkoelen.

    Voor het opdienen:

    Plak een uur voor het serveren twee meringues met slagroom aan elkaar.

     

    Andere serveerideeën: Plak twee meringues aan elkaar met stijf geslagen slagroom met een smaakje, bijvoorbeeld met limoencurd, bessencompote, passievruchtenpulp of koffielikeur erdoor.

    Bestrooi ze desgewenst met wat gezeefde cacao.

     

     

    20-01-2006 om 09:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Scholrolletjes met salie


    Ingrediënten

    12 scholfilets
    12 plakjes bacon
    sap van 1 citroen
    1 eetlepel olie
    1 ui
    1 eetlepel fijngesneden salieblaadjes
    2 eetlepels fijngesneden peterselie

    Pel en snipper de ui fijn.

    Maak een marinade van het citroensap, olie, ui, peterselie en salie.

    Rol de scholfilets op en leg dit ± 1 ½ uur in de marinade (af en toe keren).
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Wikkel elk rolletje vis in een plakje bacon.

    Zet de rolletjes in een vuurvaste schaal en schenk de marinade erover.

    Bak de scholrolletjes ± 20 minuten onder af en toe bedruipen met de marinade.
    Lekker met aardappelpuree en worteltjes.

     

    19-01-2006 om 18:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met courgette, tomaat en gehakt


    Ingrediënten

    ± 75 gram tagliatelle
    1/2 kleine courgette
    1 sjalotje
    1 teentje knoflook
    1 vleestomaat
    1 eetlepel olie
    75 gram gehakt
    zout, peper
    2 theelepels paprikapoeder
    1 eetlepel fijngehakte basilicum
    1 theelepel gedroogde oregano

    Kook de tagliatelle beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
    Was de courgette en snij deze in heel dunne reepjes.

    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook en snipper deze fijn.
    Verhit de olie en bak hierin de sjalot en de knoflook glazig.

    Voeg het gehakt toe en bak dit mee tot het rul en gaar is.

    Maak op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

    Ontvel de tomaat en verwijder de pitjes.

    Snij de tomaat in kleine blokjes.
    Laat de tagliatelle goed uitlekken.

    Roer het gehaktmengsel, de tomaatblokjes, basilicum en oregano door de tagliatelle.

    Even proeven: en smullen maar!

     

    19-01-2006 om 12:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boterkoek

     

    Ingrediënten:
    Voor een vorm met een doorsnee van (Ø 24 cm)
    250 gram bloem
    200 gram lichtbruine suiker
    mespunt zout
    225 gram roomboter
    1 ei om te bestrijken

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 240°C
    Zeef de bloem, de suiker en het zout in een kom.

    Doe er de in blokjes gesneden boter bij en kneed het snel tot een samenhangend deeg.

    Vorm er een afgeplatte bal van en leg die in de vorm.

    Druk het deeg met een vochtend gemaakte hand in de vorm en druk de bovenkant glad.

    Trek met een vork een ruitjes patroon in de bovenkant van de koek en bestrijk de bovenkant daarna met losgeklopt eiwit.

    Bak de koek in ongeveer 15 minuten bruin en net gaar.

    Laat de koek in de vorm afkoelen.
    Eet smakelijk

     

    19-01-2006 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-01-2006 om 08:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Monumenten

     

    Een Amerikaan, een Italiaan en een Belg zitten in een vliegtuig.

    Ze vliegen over Amerika als ze het Empire State Building over vliegen.

    'Kijk,' zegt die Yank, 'het Empire State Building, door de Amerikanen gebouwd in één maand!'

    Een tijdje later vliegen ze over de toren van Pisa.
    'Kijk,' zegt die Mario, 'de toren van Pisa, door de Italianen gebouwd in één week!"

    Als ze over het Atomium vliegen, roept die Belg plots: 'Hé, dat stond er gisteren nog niet!'

    19-01-2006 om 08:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g boter (roomboter)
    10 stronkjes witloof
    1 preiwit
    2 aardappelen (Bintje)
    1 ui
    1 dl room
    20 dl bouillon
    peper
    zout

     

    Het witloof, het preiwit, de ui en de aardappelen schoonmaken en grof snijden.

    Lichtjes stoven in de helft van de boter.

    Enkele stronkjes witloof apart houden.

    Overgieten met de bouillon en gaarkoken.

    De soep mixen.

    Het overgebleven witloof fijnsnijden en stoven in de rest van de boter.

    De room door de soep roeren, ze nog eens laten doorkoken en van het vuur nemen.

    Serveren met pimpernel of marjolein.

     

     

    Verse deegwaren met ossenhaas en vleestomaten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    paprikapoeder
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    5 cl dragonazijn
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    4 tomaten
    15 g tomatenpuree
    12 kerstomaatjes
    2 teentjes knoflook
    15 g paneermeel
    250 g tagliatelle
    0.5 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De ossenhaas verdelen in grote blokjes (1 centimeter zijde) en overvloedig bestrooien met paprikapoeder.

    De ui pellen en fijnhakken.

    De tomaten pellen, in partjes snijden, ontpitten en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Licht gezouten water aan de kook brengen en hierin de deegwaren beetgaar koken.

    De geperste knoflook vermengen met het paneermeel.

    De kerstomaatjes met dit mengsel insmeren en ze gedurende 5 minuten in een warme oven van 200 graden zetten.

    De olijfolie laten verhitten in de wok en hierin de vleesblokjes kort dichtschroeien (het vlees moet binnenin nog rood zijn).

    Het vlees uit de wok halen en warm houden.

    In dezelfde vetstof de gehakte ui fruiten.

    De wok deglaceren met de dragonazijn en de witte wijn en de saus laten inkoken.

    De room toevoegen en op smaak brengen met peper en zout.

    Tot slot de tomatenblokjes en de tomatenpuree toevoegen.

    Roeren en heel even opwarmen.

    De bereiding over warme borden verdelen, er de gegratineerde kerstomaatjes en de gekookte deegwaren bij schikken en het geheel bestrooien met gehakte dragon.

    Meteen opdienen.

     

     

    Wortelcake

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 wortelen
    75 g amandelpoeder
    75 g hazelnoten (gemalen)
    50 g walnoten (gemalen)
    7 eieren
    300 g suiker
    zout
    kaneelpoeder
    50 g paneermeel
    50 g bloem (tarwebloem)
    7 g bakpoeder
    10 g boter (bakboter)
    20 g poedersuiker
    50 g amandelschilfers

     

    De eierdooiers mooi schuimig kloppen met de helft van de suiker, een snuifje zout en een mespuntje kaneelpoeder.

    De gemalen noten (amandelnoten, walnoten en hazelnoten) mengen met evenveel geraspte wortelen, het paneermeel, het bakpoeder en de gezeefde bloem.

    Alles door de eierdooiers roeren.

    De eiwitten tot sneeuw kloppen met de rest van de suiker en zorgvuldig door het deeg spatelen.

    In een beboterde springvorm overscheppen en gedurende 45 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden.

    Uit de oven nemen, volledig laten afkoelen en de vorm verwijderen.

    Een dagje laten opstijven in de koelkast alvorens aan te snijden.

    Bestuiven met poedersuiker en garneren met geroosterde amandelschilfers.

     

    Tip: in plaats van de taart te bestuiven, kan ze ook worden gegarneerd met suikerglazuur. Hiervoor moet 200 gram bloemsuiker in een warmwaterbad worden gemengd met 2 eetlepels citroensap en 2 eetlepels kirsch.

    De taart hiermee bestrijken en laten afkoelen.

     

    19-01-2006 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met courgette en boursin


    Ingrediënten

    100 gram tagliatelle
    peper, zout
    ± 150 gram courgette
    1 sjalotje
    1 vleestomaat
    1 teentje knoflook
    ± 6 champignons
    40 gram boursin of andere kruidenkaas
    1 eetlepel olie
    1 eetlepel fijngesneden peterselie

    Kook de tagliatelle in ruim water met zout volgens de aanwijzingen op het pad.

    Was de courgette en snij deze in kleine blokjes.

    Pel en snipper het sjalotje en de knoflook en snij deze fijn.

    Verwijder het vel van de tomaat (even in kokend water en dan schrikken onder koud water). Verwijder de pitjes en snij de tomaat in blokjes.
    Maak de champignons schoon en snij ze in vieren.
    Verhit de olie.

    Bak hierin de sjalot, en knoflook glazig.

    Voeg de courgetteblokjes en de champignons toe en bak deze even mee.

    Doe de blokjes tomaat en de boursin erbij en laat de kaas al roeren smelten.
    Roer de "beetgare" tagliatelle door de saus en strooi er (eventueel) nog wat peterselie en vers geraspte Parmezaanse kaas over.

     

    18-01-2006 om 19:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bruinenbonensoep

     

    Ingrediënten
    500 gram bruine bonen
    3 kleine winterpenen in kleine stukjes gesneden
    3 grote uien gesnipperd
    1 grote groene paprika gesnipperd
    3 knoflookteentjes gesnipperd
    125 gram cajuinspekreepjes (Dekamarkt)
    1 (magere) rookworst
    zout
    ½ theelepel zwarte peper
    ½ theelepel chilipeper
    1 eetlepel gedroogde peterselie (grote pot Aldi)
    beetje gemberpoeder
    scheutje ketjap manis

     

    Week de bonen een nacht in 2 liter water en kook ze volgens de gebruiksaanwijzing gaar.
    Giet het bonennat af in een schaal en bewaar dit en stamp de bruine bonen met een pureestamper fijn, voeg dan het bonennat weer toe tot er een smeuïge massa ontstaat.
    Doe er dan de penen, paprika, knoflooksnippers, peterselie, worstje, zout en specerijen toe en breng de soep al roerend aan de kook en zet het vuur lager en kook de groenten (beet) gaar.
    Blijf wel de soep regelmatig roeren om aanbranden op de bodem te voorkomen.
    Bak ondertussen de cajuinspekreepjes aan en voeg deze aan de bonensoep toe.
    Bak daarna in het spekvet (voeg eventueel een klein beetje olie toe) de uien lichtbruin en voeg deze ook aan de bonensoep toe.
    Schep een paar eetlepels water in de koekenpan en roer het aanbaksel los en voeg dit ook aan de bonensoep toe.
    Als de groenten (beet)gaar is gekookt (ongeveer 15- 20) haal je het worstje uit de pan en voeg zout naar smaak aan de soep minuten toe en een scheutje ketjap.
    Snijd het worstje in dunne plakjes en doe dit weer al roerend terug in de pan.

     

    Tip: Kun je niet aan cajuinspekreepjes komen neem dan de gewone spekreepjes roer daar een theelepel cajuinkruiden doorheen en een eetlepel olie en laat dit een paar uur in de koelkast staan om te marineren.

     

    Met kleine kinderen kun je beter wat minder specerijen gebruiken en hou je van pittig dan naar smaak meer specerijen toevoegen.

     

    18-01-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Zalmtaart met ananas

    lunchgerecht of hoofdgerecht voor circa 4 personen
    5 plakken bladerdeeg, ontdooid
    200 gram verse of blikzalm
    200 gram geraspte oude kaas
    125 ml crème fraiche
    3 eieren
    1 blikje ananas, schijven of blokjes
    1/2 bosje peterselie

    Bestrijk een quichevorm met boter en vul met het uitgerolde bladerdeeg, leg hierop een vel bakpapier.

    Vul met blindbakvulling en bak het bladerdeeg in een oven van 200 graden C. gedurende 10-15 minuten.

    Verdeel de gesneden zalm, ananas en gehakte peterselie (kort voor het afbakken ivm vocht dat dan in de bodem trekt) over de bodem.

    Meng de crème fraiche met de eieren en helft van de kaas en klop met een garde los.

    Giet dit mengsel over de taart en bestrooi met de resterende kaas.

    Bak de taart af in een oven van 175 graden C. gedurende circa 10-15 minuten.
    Deze hartige taart valt door de ananas bij kinderen goed in de smaak!

     

    18-01-2006 om 13:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    18-01-2006 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines met tomaten en mozzarella


    Een hoofdgerecht voor 4 personen en kost je ± 20 minuten bereidingstijd en dan nog ± 30 minuten in de oven.

    Kun je heel goed voorbereiden
    750 gram aubergines
    zout

    peper
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    2 blikjes tomatenblokjes `a 400 gram
    2 theelepels suiker
    ½ eetlepel oregano
    2 eetlepels gehakte basilicum
    225 gram mozzarella (in dobbelsteentjes gesneden)
    3 eetlepels geraspte (Parmezaanse) kaas
    vuurvaste ovenschaal

    Laat de tomatenblokjes goed uitlekken in een zeef.
    Was de aubergines en snij deze in de lengte in vingerdikke plakken.
    Pel de knoflook en pers deze uit.

    Fruit de knoflook in 1 eetlepel olijfolie.

    Voeg hieraan de uitgelekte tomatenblokjes, suiker, oregano toe.

    Laat dit alles inkoken tot een dikke saus ontstaat.

    Snij de mozzarella in blokjes.
    Verwarm de oven voor op 180°C.
    Smeer de aubergine plakken in met de rest van de olijfolie en bak of grill deze aan beide kanten bruin.
    Leg aubergines in de vuurvaste schaal.

    Giet de tomatensaus er op,

    Verdeel de mozzarella er over en bestrooi het geheel met de geraspte (Parmezaanse) kaas.
    Zet de schaal ± 30 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de kaas gesmolten is en lekker bruin.
    Heerlijk met rijst, pasta of gebakken aardappeltjes of gewoon met een stukje ciabatta.

    18-01-2006 om 11:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Haringsla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 haringfilets (zuur)
    2 appelen (Jonagold)
    2 aardappelen (Charlotte)
    2 uien (rood)
    4 augurkjes (zoetzuur)
    1 rode biet
    1 eetlepel kappertjes
    peper (zwarte peper)
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    5 g suiker
    2 dl room
    2 eieren (hardgekookt)

     

    Alles in kleine stukjes snijden en in een kom scheppen.

    Azijn, kappertjes, suiker en gemalen peper bij de room voegen, eventjes opkloppen.

    Alles grondig mengen en 1 uur op een koele plaats zetten.

    Daarna de kom versieren met partjes hardgekookt ei.

     

     

    Boeuf bourguignon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g stoofvlees
    30 lente-uitjes
    4 teentjes knoflook
    300 g champignons
    40 g boter (geklaard)
    8 sneetjes spek (gezouten)
    20 g bloem (tarwebloem)
    5 dl wijn (rood)
    5 dl vleesbouillon
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    0.5 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    1 bosje peterselie
    peper
    zout

     

    De uitjes en de knoflook schillen.

    De champignons reinigen.

    Het spek in reepjes snijden.

    Het rundvlees verdelen in blokjes van 3 centimeter.

    De geklaarde boter in een braadpan verhitten en het spek fruiten met de uitjes en de knoflook.

    Uit de pan halen wanneer alles mooi gekleurd is en het rundvlees aanbraden in dezelfde braadjus.

    Kruiden met zout en peper, bestuiven met bloem, mooi laten bruinkleuren en dan overgieten met de bouillon en de wijn.

    De tijm, de marjolein en de laurier bijvoegen en met het deksel op de pan aan de kook brengen en ongeveer 2 uur laten sudderen.

    Nu en dan het schuim verwijderen.

    Op ongeveer 5 minuten voor het einde van de kooktijd de in boter gefruite champignons, het spek en de uitjes toevoegen.

    Op smaak brengen met zout en peper.

    De peterselie spoelen, laten uitdruipen en niet al te fijn hakken.

    Het vlees met de saus in een flinke terrine overscheppen en bestrooien met peterselie.

    Zeer warm opdienen.

     

     

    Vruchtenslaatje met munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kiwi's
    200 g druiven (wit)
    3 appelen (Jonagold)
    2 eetlepels pijnboompitten
    2 dl druivensap (zuur)
    8 blaadjes munt

     

    Rooster de pijnboompitten enkele minuten in een droge pan op een matig vuur.

    Scheur de muntblaadjes in dunne reepjes.

    Snij de kiwi en de appels met de schil in stukjes.

    Meng fruit, pitten en munt voorzichtig door elkaar.

    Overgiet met het wit druivensap en verdeel het vruchtenslaatje over glazen schaaltjes.

     

    18-01-2006 om 10:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Veldsla met spekjes


    Ingrediënten

    75 gram veldsla
    50 gram magere spekreepjes
    1 kleine ui
    3 eetlepels olijfolie
    1 ½ eetlepel witte azijn
    Peper

    Zout
    1 eetlepel honing (of wat suiker)

    Indien nodig de veldsla wassen en goed drogen en in een platte schaal leggen.

    Olie verhitten en hierin de spekreepjes op lage warmtebron bruin en knapperig bakken.

    Ui pellen en snipperen.

    Spek uit de pan scheppen en de gesnipperde ui in het overgebleven vet heel zacht bakken. Niet bruin laten worden!

    Vet afblussen met de azijn.

    Honing (of suiker), peper en zout naar smaak toevoegen.

    Spek en warme dressing over de veldsla verdelen.
    Heel erg lekker met bietjes en een knapperig gebakken speklapje.

    17-01-2006 om 18:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met room en gerookte zalm

    hoofdgerecht voor 2 personen
    200 gram verse tagliatelle
    2 dl koksroom
    dille, vers of uit diepvries
    zout & peper uit de molen
    75 gram gerookte zalmsnippers
    Parmezaanse kaas

    Breng ruim water met zout aan de kook om de pasta te koken.

    Zet tegelijkertijd een andere pan op vuur, liefst met een antiaanbaklaag.

    Giet hierin de koksroom en laat deze heel voorzichtig warm worden (niet koken!).

    Kook de tagliatelle in de tussentijd beetgaar (zie verpakking voor tijd, meestal circa 2-3 minuten).

    Als de koksroom warm begint te worden en de tagliatelle beetgaar is, de tagliatelle afgieten in vergiet of zeef en direct aan de pan met koksroom toevoegen.

    Tagliatelle en room snel doorroeren totdat het punt bereikt is dat het meeste room opgenomen is door de tagliatelle.

    Tagliatelle neemt heel snel room tot zich.

    Peper uit de molen en dille naar smaak toevoegen, pasta op de borden scheppen en de gerookte zalmsnippers erover verdelen.

    Garneer naar wens met vers geraspte Parmezaanse kaas.

     

    17-01-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aubergines met tomaten en kaas


    Ingrediënten

    1 kleine aubergines
    zout

    Peper
    1 teentje knoflook
    olijfolie
    1/2 blikje tomatenblokjes
    1/2 theelepel suiker
    1 theelepel oregano
    1 eetlepel gehakte basilicum
    75 gram mozzarella
    1 eetlepel geraspte oude kaas
    vuurvaste schaal

    Was de aubergine en snij deze in plakken van ± 1 centimeter.

    Pel de knoflook en pers deze uit.

    Verhit 1 eetlepel olijfolie en bak hierin al roerend de knoflook 1 minuut.

    Voeg de tomatenblokjes, peper, zout, suiker en oregano toe.

    Laat alles inkoken tot een dikke saus ontstaat (pas op met zout en peper, voeg in eerste instantie niet teveel toe, want na het inkoken kan het te heftig zijn!).
    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Bak de aubergineplakken goudbruin in olie of grill ze (dat is wat minder vet).

    Snij de mozzarella in kleine blokjes.
    Doe de aubergineplakjes in een vuurvaste schaal.

    Giet de tomatensaus er op,

    Verdeel de mozzarella er over en bestrooi met geraspte kaas.

    Bak ±15-20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

    17-01-2006 om 09:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    17-01-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaastaartjes van de Hognevallei

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 knolselder
    8 zanddeegtaartjes
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    1 dl room
    40 g boter (bakboter)
    peper

     

    De knolselderij schoonmaken, in stukjes snijden en lichtjes stoven in boter.

    Met de mixer pureren tot een romig geheel en kruiden met peper (zeker geen zout gebruiken).

    De Hervekaas met een vork pletten en samen met de selderij en een scheutje room bewerken tot een gladde massa.

    Hiermee de taartvormpjes vullen en deze gedurende 15 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden laten bakken tot een mooi korstje gevormd is.

     

    Tip: dit gerecht is ook zeer lekker bij een wildschotel.

     

     

    Bulgur met prei en groene ui

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bulgur
    3 preiwitten
    6 lente-uitjes
    250 g seitan
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    kruidenzout

     

    Breng de bulgur aan de kook in water.

    Neem anderhalve keer het volume van de bulgur.

    Laat enkele minuten koken en laat daarna 10 tot 15 minuten zwellen op een zacht vuur.

    Snij de gewassen prei in zeer dunne ringen.

    Snij de seitan in kleine stukjes.

    Snipper de pijpui.

    Verhit de olijfolie en bak de prei ongeveer 5 minuten.

    Voeg de seitan en de pijpui toe en bak nog enkele minuten.

    Roer groenten en seitan door de gare bulgur.

    Bestrooi met bieslook.

    Breng verder op smaak.

     

     

    Vruchtensla van zacht fruit met ijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g aardbeien
    150 g rode bessen
    150 g blauwbessen
    150 g frambozen
    150 g braambessen
    5 dl water
    500 g suiker
    5 cl bessenlikeur
    4 bolletjes vanille-ijs
    4 blaadjes munt

     

    Een suikersiroop maken met water en suiker.

    De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.

    De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.

    Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.

    Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.

    Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.

    In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.

    Afwerken met een muntblaadje.

     

    17-01-2006 om 09:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensvlees met een Hongaars tintje.

    Ingrediënten:
    400-600 gram hamlappen
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    2 laurierblaadjes
    3-4 dl. groentebouillon
    peper
    zout paprikapoeder
    1/8 liter zure room
    laurierblaadjes

    Bereiding:
    Betrooi de hamlappen met de peper.
    Pel en snipper de uien.
    Fruit de uien en de knoflook in wat boter totdat ze glazig zijn.
    Voeg de hamlappen toe en bak aan allebei de kanten bruin.

    Doe nu de laurierblaadjes erbij en de bouillon (eventueel eerst overtollig braadvet afgieten).
    Laat dit met het deksel op de pan ongeveer 45 minuten zachtjes stoven.
    Haal de hamlappen uit de bouillon en houd ze warm.
    Zet het vuur hoog en laat de bouillon ca. 5-10 minuten inkoken.
    Draai het vuur weer laag en roer de zure room en flink wat paprikapoeder erdoor.

    Niet meer laten koken.
    Haal de laurierblaadjes uit de saus en maak op smaak af met zout en peper.

    Giet de saus over de hamlappen.

     

    16-01-2006 om 18:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Lady X
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ook jou, Lady X, nodigen wij graag uit om uw ervaringen te vertellen over onze soortgenoot.
    Hoe meer volk, hoe meer vreugde.

    16-01-2006 om 16:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Auberginecurry met varkensvlees


    Ingrediënten voor 6 personen, bereiding 25-30 minuten
    2 aubergines
    250 gram sperziebonen
    2 Spaanse pepers
    120 gram gesneden bamboescheuten (verkrijgbaar bij een Toko of grote supermarkt)
    600 gram speklapjes (zonder zwoerd)
    2 el olie
    2 el rode curry pasta
    ½ liter water
    2 el Thaise vissaus (verkrijgbaar bij een Toko of een grote supermarkt)
    1 el citroensap
    1 tl bruine suiker
    5 takjes basilicum

    Was de aubergines, snij de groene steelaanzet er af en snij de aubergine in blokjes.
    Maak de sperziebonen schoon en snij deze in stukjes.
    Was de Spaanse pepers.

    Verwijder de steelaanzet en de zaadlijsten en snij deze in heel kleine stukjes.
    Snij de speklapjes in kleine blokjes.
    Verhit de olie in een wok of grote koekenpan en fruit hierin de rode curry pasta ± 2 à 3 minuten.

    Voeg het vlees toe en bak dit 5 à 7 minuten omscheppend mee.

    Stukjes Spaanse peper toevoegen en heel even - ± 1 minuut - meebakken.
    Water toevoegen en alles aan de kook brengen.

    Warmtebron laag zetten.
    Bamboescheuten goed laten uitlekken.

    Aubergineblokjes en sperziebonen erbij.

    Alles weer aan de kook brengen en ± 10 minuten zacht laten koken.

    Controleer even of de sperziebonen beetgaar zijn.

    Op smaak maken met vissaus, citroensap en suiker.

    Basilicumblaadjes fijn snijden en toevoegen.
    Direct serveren met (Thaise) rijst.

    16-01-2006 om 16:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Boke
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zou het mogelijk zijn om uw ervaringen met een grijze roodstaart te vertellen op ons blog.
    Ik, Paulie word over 3 dagen 10 maanden en kan toch al enkele woordjes praten.
    Zoals Paulie spelen, mama, Jako, poesje, koekoek en nog enkele andere woordjes.
    Jako die tatert er lustig op los.
    Maar ja, die is dan ook al ongeveer 20 jaar oud.

    16-01-2006 om 13:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkenshaasje met rozemarijnroomsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    2 varkenshaasjes
    boter en/of olijfolie
    1 takje rozemarijn
    1 dl witte wijn
    125 ml room
    peper & zout

    Braad het vlees op hoog vuur in de boter en/of olijfolie aan.

    Bestrooi met peper en zout en laat 15-20 minuten op matig vuur garen.

    Haal uit de pan en houd warm.

    Ris de naaldjes van het takje rozemarijn en voeg aan het braadvet toe.

    Blus af met de witte wijn en laat een paar minuten goed inkoken.

    Zet het vuur laag en voeg de room toe.

    Maak de saus op smaak met zout & peper.

    Leg het vlees in de saus en laat op laag vuur met deksel nog 10 minuten doorwarmen maar laat niet meer koken.

     

    16-01-2006 om 13:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Amandeltaart


    Voor een springvorm van 26 cm. doorsnede

    Deeg:
    2 eieren
    120 gram suiker
    1 zakje vanillesuiker
    mespunt zout
    100 gram gesmolten boter
    150 gram gezeefde bloem
    1 volle theelepel bakpoeder
    (in plaats van bloem en bakpoeder kun je ook zelfrijzend bakmeel gebruiken)

    Amandelvulling:
    50 gram boter
    80 gram suiker
    3 eetlepels room
    1 eetlepel gezeefde bloem
    200 gram geschaafde amandelen

    Oven voorverwarmen op 200°C.


    Deeg:
    Eieren schuimig kloppen.

    Suiker, vanillesuiker en zout toevoegen.

    Giet de gesmolten boter erbij.

    Voeg de gezeefde bloem samen met het bakpoeder toe.

    Kloppen tot glad deeg ontstaat.

    In beboterde en met paneermeel bestrooide springvorm 20 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
    Amandelvulling:
    Boter, suiker en room in een pannetje aan de kook brengen.

    Van het vuur af gezeefde bloem en amandelen er goed door roeren.
    Deze massa over de nog hete koek verdelen en weer terugzetten in de oven.

    Bakken tot amandelen goudbruin zijn (± 20 minuten)

     

    16-01-2006 om 10:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    16-01-2006 om 10:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Zij: "Vroeger was je vol romantiek, kuste je m'n hand en beet dan heel ondeugend in m'n oorlelletje... kun je dat nog?"
    Hij: "Ja hoor, even m'n gebitje halen."

    16-01-2006 om 10:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Rozet van jong konijntje met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g konijnenfilet
    4 stronkjes witloof
    0.25 krop krulsla
    4 eetlepels mayonaise
    0.1 dl room
    1 eetlepel mosterd (graanmosterd)
    2 tomaten
    8 sprietjes bieslook
    1 bakje tuinkers

     

    De konijnenfilets gaarstomen.

    Laten afkoelen en in schijfjes snijden.

    Het witloof en de slablaadjes in fijne reepjes snijden.

    De room en de mosterd door de mayonaise roeren en het witloof-sla-mengsel binden met een weinig saus.

    De tomaten pellen, één ervan in reepjes snijden en de andere vergruizen.

    Per persoon een vrij grote keukenring nemen en hierin op een bord een bodem van witloof-sla-mengsel scheppen.

    De schijfjes konijnenfilet hierop schikken in de vorm van een rozet.

    In het hart wat stukjes witloof leggen en een beetje vergruisde tomaat.

    De ring zorgvuldig wegnemen en het bord versieren met bieslook, reepjes tomaat, een lepel saus en een pluksel tuinkers.

     

     

    Kalfsrollade met kervel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kalfsgebraad
    750 g gehakt (kalfsgehakt)
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 sjalotten
    100 g kervel
    1 blaadje laurier
    peper
    zout
    10 lente-uitjes
    30 g bloem (tarwebloem)
    30 g boter (bakboter)

     

    De slager vragen om het vlees zo te snijden dat het dun en lang is (bijvoorbeeld 20 op 30 centimeter).

    Het vlees goed plat kloppen zodat het tijdens het bakken niet samentrekt.

    Het vlees openvouwen op een met bloem bestrooide werkplank en kruiden met peper en zout.

    Het gehakt mengen met de fijngehakte sjalotten, peterselie en kervel, de peper en het zout.

    De vulling op het vlees strijken, dichtklappen en opbinden met keukengaren.

    Twee vellen aluminiumfolie op elkaar leggen en het bovenste vel beboteren.

    Het vlees in het midden leggen en er de gepelde uitjes en de laurier omheen schikken. Bedekken met enkele nootjes boter en de folie hermetisch sluiten.

    De oven voorverwarmen op 225 graden.

    Vervolgens op 175-200 graden zetten en hierin het vlees gedurende een uur laten bakken.

     

     

    Perentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (tarwebloem)
    80 g suiker
    1 ei
    60 g boter (roomboter)
    6 peren (Conférence)
    40 cl crème de cassis
    500 g passievruchten
    3 dl room
    25 g poedersuiker
    1 sinaasappel
    2 theelepels maïszetmeel

     

    Schil 24 uur vooraf de harde groene conferenceperen.

    Snijd ze in vieren en verwijder het klokhuis.

    Snijd ieder stuk nogmaals in drieën.

    Overgiet met de cassis en breng aan de kook.

    Laat 5 minuten zachtjes doorkoken.

    Laat de peren in het kookvocht afkoelen.

    Bereid de deegbodem: zeef de bloem op de werkplank en maak een kuiltje in het midden. Strooi de suiker in het kuiltje.

    Breek het ei op de suiker in het kuiltje.

    Snijd de boter in kleine blokjes.

    Schik de boterblokjes rond het kuiltje.

    Hak de boter met behulp van twee messen door het bloemmengsel.

    Kneed met koele handen het geheel tot een stevig deeg.

    Maak er een bal van en wikkel in folie.

    Laat ongeveer twee uur rusten in de koelkast.

    Bestrijk de taartvorm met boter.

    Rol het deeg uit, leg het in de taartvorm en druk de randen zorgvuldig aan.

    Snijd de randjes gelijk.

    Doorprik de deegbodem met een vork.

    Bak de taartbodem gaar op 175°C gedurende 35 à 40 minuten.

    Haal uit de oven en ontvorm.

    Laat op een taartrooster afkoelen.

    Schil de sinaasappel en blancheer de sinaasappelschillen.

    Maak de passievruchten leeg.

    Haal het sap door een zeef.

    Breng het sap met de suiker aan de kook.

    Laat afkoelen.

    Klop de room op.

    Meng de helft van het passievruchtensap met de room.

    Leg op de deegbodem het mengsel van room en passievruchtensap.

    Leg de gepocheerde peren erop.

    Bind de andere helft van het passievruchtensap met het maïszetmeel.

    Overgiet hiermee de taart.

    Werk af met sinaasappelschillen en poedersuiker.

     

    16-01-2006 om 10:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!