Romige gnocchi met broccoli en rauwe ham
hoofdgerecht voor 2 personen 500 gram gnocchi 6 plakken rauwe ham, in grove stukken 1/4 stronk broccoli, in kleine roosjes 1/2 rode ui, fijngesnipperd 50 ml witte wijn 1/8 lt room zout & peper bloem olijfolie & boter vers geraspte Parmezaanse kaas
Verwarm 1 el olijfolie en fruit de ui op laag vuur zonder te kleuren.
Voeg de ham toe en bak kort mee.
Besprenkel met witte wijn en laat op middel vuur verdampen.
Voeg de room toe, kook gedurende 1 minuut en bind de saus tot de gewenste dikte met bloem (losgeroerd in water).
Breng op smaak met peper & zout. Doe voldoende water in een ruime pan en kook de broccoli met een mespuntje zout en een scheutje olijfolie gaar.
Laat goed uitlekken en schep de broccoli door de saus.
Kook in hetzelfde water de gnocchi gaar, ze zijn gaar als ze boven komen drijven (vrij snel, na circa 3 minuten).
Giet ze direct af, voeg een klontje boter en 1 el geraspte kaas toe en schep door.
Serveer de saus over de gnocchi en bestrooi royaal met Parmezaanse kaas.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|