Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
30-09-2006
Menu van de dag
Eendensoep
Ingrediënten voor 4 personen
2 eendenkarkassen 25 g boter (bakboter) 1 ui 1 kruidentuiltje 5 cl porto (rood) selderijzout peper cayennepeper
De boter laten smelten, de in plakjes gesneden ui toevoegen en enkele minuten laten stoven.
De in stukken gebroken karkassen en het kruidentuiltje bijvoegen.
Aanvullen met water tot alles onder staat en gedurende 2 uur zachtjes laten koken. Afschuimen en zeven.
De rauwe, gepelde scampi mengen met de suiker en het sap van de limoen.
Een kwartiertje laten marineren.
De rode, groene en gele paprika in reepjes snijden, het pompoenvlees in blokjes verdelen en de ananas in stukjes snijden.
De scampi droogdeppen met keukenpapier en 2 tot 3 minuten roerbakken in de olie.
De groenten en de ananas bijvoegen, alsook de geperste look.
Nog even verder roerbakken.
Besprenkelen met de limoenmarinade, de kippenbouillon en de sojasaus.
Tip: om het geheel iets pikanter te maken, kan een mespuntje sambal oelek worden toegevoegd.
Millefeuille
Ingrediënten voor 4 personen
250 g bladerdeeg 1.5 dl room 20 g poedersuiker 5 dl melk (halfvol) 120 g suiker 0.5 stokje vanille 6 eierdooiers 2 theelepels maïszetmeel
Bereid de banketbakkersroom: kook de melk samen met de helft van de suiker en het vanillestokje.
Meng in een andere kom de eierdooiers, de andere helft van de suiker en het maïszetmeel. Giet dit laatste mengsel op de kokende melk en laat even opkoken.
Klop de room op.
Meng de banketbakkersroom met de opgeklopte room.
Bouw de millefeuille op in vier lagen bladerdeeg en drie lagen crème.
Bestrooi de taart met poedersuiker en karameliseer deze met een gloei-ijzer of de stang waarmee u crème brûlé maakt.