Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    19-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Wokschotel met biefreepjes en paksoi

     

    Ingrediënten voor 4 personen.

    600 g biefreepjes

    1 struikje paksoi

    2 el. zonnebloemolie

    2 teentjes knoflook, geperst

    1 zoete ui, in parten

    2 el. sojasaus

    1 el. sherry

    2 el. gembersiroop

    1 el. sesamolie

    geroosterd sesamzaad

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd de stronk van de paksoi en was de bladeren, schud ze uit en snijd ze in repen.

    De rest van de paksoi in dunne stukjes snijden.

     

    Verwarm de olie in een wok en roerbak hierin de biefreepjes kort en heet aan.

    Haal het vlees met een schuimspaan uit de wok en bak in het overgebleven vet de ui en knoflook zachtjes, voeg de paksoi toe en roerbak 2 minuten mee.

     

    Blus af met de soja, sherry, gembersiroop en sesamolie en warm nog even door.

    Leg het vlees terug op de groenten en bestrooi het gerecht met sesamzaadjes.

    Lekker met rijst of bami.

     

    19-03-2006 om 18:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Heldere tomatenbouillon met reepjes ossenhaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 gram ossenhaas (in dunne plakken gesneden)

    1 prei

    1/2 eetl. olijfolie

    1 blikje tomatenpuree (60 gram)

    1 pot vleesfond of gevogeltefond

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd de rauwe ossenhaas in smalle reepjes en verdeel deze over 4 soepkommen.

    Snijd de prei in ragfijne ringetjes.

     

    Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit hierin even de tomatenpuree.

    Voeg het vleesfond en nog 1 pot water toe.

    Verwarm de soep tot aan het kookpunt en schep de prei erdoor.

     

    Schep de soep op de rauwe reepjes ossenhaas in de soepkommen en serveer meteen.

    Lekker met geroosterd brood en kruidenboter.

     

    19-03-2006 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kabeljauw met selderij en roze pepersaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 kabeljauwfilets van 200g
    1 selderij
    1 eetlepel roze peper
    6 eetlepels (magere) room
    1 citroen
    bladpeterselie
    zout
    peper

    Bestrooi beide kanten van de kabeljauwfiets met een beetje zout.

    Verwijder de bladeren van de selderij.

    Was de stengels en hak ze in korte stukjes.

    Stamp de roze peper grof.
    Laat de kabeljauw samen met de selderstukjes 10 tot 12 minuten stomen, al naargelang de dikte van de filets.
    Giet intussen de room in een kookpot en voeg een beetje peper en zout toe.

    Breng langzaam aan de kook en laat 5 minuten inkoken tot de room lichtgebonden is.
    Haal de room van het vuur en voeg er de roze peper, het sap van de citroen en de fijngehakte peterselie bij.

    Meng goed tot een homogene massa.
    Schik de kabeljauwfilets op een voorverwarmde schotel en overgiet ze met de saus.

     

    19-03-2006 om 12:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Captains dinner

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 gram magere gerookte spekblokjes

    4 plakjes ontbijtspek of katenspek

    2 rundersaucijsjes

    2 slavinken

    1 liter blik kapucijners

    1 eetl. zonnebloemolie

    1 theel. chilipoeder of paprikapoeder

    2 uien

    50 gram boter

    peper en zout


    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Bak de spekblokjes in de hete olijfolie.

    Schep ze uit de pan.

    Bestrooi de saucijsjes met een mengsel van bloem, zout, peper en kruiden.

    Prik de worstjes hier en daar in met een vork.

    Bak de worstjes rondom goudbruin in het bakvet.

    Pel de sjalotjes en snijd ze in vieren, voeg ze bij het vlees en bak ze 2 minuten mee.

     

    Boen de sinaasappels schoon onder heet water en pers ze.

    Verwijder van een halve sinaasappel de vliezen en het wit van de schil en snijd de schil in flinterdunne reepjes.

    Voeg sinaasappelsap, wijn en bouillontablet bij het vlees en stoof zachtjes 15 minuten.

     

    Borstel de champignons of veeg ze schoon en snijd ze in plakjes.

    Halveer de olijven.

    Voeg de champignons, olijven, de sinaasappelschilletjes en de spekblokjes bij de saucijsjes. Stoof nog 3 minuten.

    Bind het stoofvocht desgewenst met allesbinder of aangeroerde maïzena.

    Serveer er gekookte rijst of aardappelpuree en sperziebonen of een groene salade bij.

     

    19-03-2006 om 11:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Hammousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1.25 dl wijn (wit/droog)
    3 sjalotten
    15 g boter (bakboter)
    300 g ham
    0.25 eetlepel mosterd
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    peper
    6 eetlepels aspic

     

    De sjalotten fijnhakken en fruiten in de hete boter.

    De in reepjes gesneden ham, wijn, sjalotten, mosterd en kruiden fijnmixen.

    Gehakt bieslook verdelen over de bodem van pudding- of soufflévormpjes en hierop een eetlepel aspic verdelen.

    In de koelkast laten opstijven.

    De hammousse vermengen met de rest van de aspic en hiermee de vormpjes verder opvullen.

    Het geheel 1 uur in de koelkast zetten.

    Kort voor het opdienen ontvormen.

    Serveren met een weinig salade en een slasausje.

     

     

    Ovenschotel van kabeljauw met aardappelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g kabeljauwfilet
    2 dl wijn (wit/droog)
    1 ui
    1 paprika (groen)
    1 paprika (rood)
    70 g tomatenpuree
    8 aardappelen (Charlotte)
    1 teentje knoflook
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    2 eetlepels citroensap
    0.2 dl water
    100 g kaas
    5 g suiker
    1 takje tijm
    peper
    zout

     

    De kabeljauwfilet spoelen, droogdeppen en in dobbelsteentjes snijden.

    De blokjes besprenkelen met citroensap.

    De ui en het knoflookteentje pellen.

    De ui in ringen snijden en de knoflook hakken.

    De aardappelen schillen en in plakjes van 3 mm dik snijden.

    De paprika's in reepjes snijden.

    Een vuurvaste schaal instrijken met boter en op de bodem uiringen en knoflook schikken. Daarbovenop komen de plakjes aardappel, vervolgens de visblokjes en de paprikareepjes. Tussen elke laag wat peper en zout en gemalen kaas strooien.

    In een kommetje een mengsel maken van de tomatenpuree, de olijfolie, peper, zout, het verkruimelde tijmtakje, de kristalsuiker en het water.

    Dit mengsel over de visschotel gieten en afwerken met de rest van de gemalen kaas. Voorzichtig de witte wijn langs de rand in de schaal gieten.

    Bovenop de bereiding nog enkele visblokjes schikken en afdekken met aluminiumfolie.

    De schaal in een voorverwarmde oven van 200 graden plaatsen.

    Na 30 minuten de folie weghalen en 15 minuten verder laten gratineren.

    Serveren in de ovenschaal.

     

     

    Yoghurtijs met ananas en munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 ananas
    200 g suiker
    2.5 dl yoghurt (mager)
    2 eiwitten
    2 eetlepels munt (fijngehakt)
    8 blaadjes munt

     

    Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes.
    Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd.
    Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.

    Voeg eventueel meer suiker toe.
    Klop de eiwitten stijf.

    Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.

    Zet de kom 2 uur in de vriezer.

    Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.

     

    19-03-2006 om 11:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gelukkige verjaardag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Deze maal is papa Ronny aan het woord.
    Er is hier namelijk eentje jarig.
    Vorig jaar, op 19 maart, kwam er een piepklein grijze roodstaartje uit haar eitje gekropen.
    En nu is het al een flinke dame geworden die spreekwoordelijk niet op haar snaveltje is gevallen.
    Paulie word vandaag eens extra in de watten gelegd en Jako deelt natuurlijk mee in de vreugde want die krijg ook van die lekkere snoepjes.
    Ze hebben beiden ook een nieuw speeltje gekregen.
    Namens mij en Paulie wensen wij allen nog eens te bedanken die al eens een bezoekje brachten aan ons blogje en ook iets neerpendenn in het gastenboek.

    Papa Ronny

    19-03-2006 om 10:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kabeljauwfilets met kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 kabeljauwfilets
    4 grote aardappelen
    ¼ bosje bladpeterselie
    ¼ bosje kervel
    ¼ bosje verse dragon
    ¼ bosje bieslook
    2 citroenen
    4 eetlepels magere room
    zout
    peper

    Bestrooi de kabeljauwfilets met wat zout en peper.
    Schil de aardappelen, was ze en snij ze in frietvorm.

    Doe ze in kokend water en laat ongeveer 15 minuten koken.

    Voel regelmatig met de punt van een scherp mes of ze gaar zijn en giet ze af.
    Was de kruiden onder stromend water.

    Haal de blaadjes van de peterselie, de kervel en de dragon.

    Versnipper het bieslook met een keukenschaar.

    Doe alle kruiden in een kom of een vijzel en stamp ze grof of haal er heel even de mixer door.
    Doe het sap van de citroenen in een kookpot, voeg er de room bij en breng zachtjes aan de kook.

    Breng op smaak met peper en zout.
    Zet de kabeljauwfilets in de microgolfoven en kook ze in 1 minuut gaar.
    Schik de kabeljauwfilets op de borden en bestrooi ze met het kruidenmengsel.

    Leg er de aardappelen naast en giet de roomsaus over de kabeljauw.

    Werk af met wat versgemalen peper uit de molen.

     

    18-03-2006 om 13:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Consommé met ravioli van kabeljauw en wittekool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bloem (tarwebloem)
    4 eieren
    zout
    1 cl arachideolie
    250 g kabeljauwfilet
    100 g wittekool
    250 g visgraten
    25 dl water
    2 dl wijn (wit/droog)
    30 g boter (bakboter)
    1 ui
    4 stengels groene selderij
    0.5 bosje peterselie
    0.5 citroen
    1 blaadje laurier
    1 takje tijm
    peper

     

    Vooraf het raviolideeg bereiden.

    Hiervoor de bloem mengen met de helft van de eieren, een snuifje zout en de olie.

    Kneden tot het deeg goed loslaat.

    Vervolgens in een natte keukenhanddoek wikkelen en een half uurtje laten rusten.

    Daarna het deeg in vieren verdelen en elke portie uitrollen op een werkplank die met bloem bestrooid werd.

    Ondertussen de consommé maken.

    Hiervoor de selderij, de gesnipperde ui, de peterselie, de tijm en de laurier fruiten in de boter. Peper, grofgehakte visgraten en het citroensap toevoegen en enkele minuten laten bakken.

    De witte wijn erbij gieten en vervolgens het water.

    Aan de kook brengen en gedurende 25 minuten zachtjes laten koken.

    Geregeld afschuimen.

    Vervolgens de consommé door een doek gieten.

    De wittekool schoonmaken en kort koken in gezouten water gedurende 5 à 7 minuten. Afspoelen onder koud water en goed laten uitlekken.

    Het visvlees in kleine stukjes snijden (per persoon ongeveer 5 stukjes) en ze elk in een koolblaadje wikkelen.

    Twee deegvellen bestrijken met het losgeklopte eiwit van de overige eieren en de visblokjes erover verdelen.

    Afdekken met de overige 2 deegvellen en het deeg rondom de visblokjes goed aandrukken. Vervolgens met een rolwieltje vierkantjes rond de vulling trekken.

    De porties scheiden en een half uur in de koelkast leggen.

    Daarna gedurende 5 minuten koken in gezouten water waaraan enkele druppels olie werden toegevoegd.

    De uitgelekte ravioli over diepe borden verdelen en overgieten met de hete consommé.

     

     

    Preipannetje met rumpsteak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 preiwitten
    2 paprika's (rood)
    600 g biefstuk (Meritus)
    pimentpoeder
    10 g korianderbolletjes
    1 theelepel kardemomzaadjes
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    10 g bloem (tarwebloem)
    2 dl vleesbouillon
    1 citroen
    zout
    cayennepeper
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De prei en de paprika's schoonmaken, wassen en in schuine stukken van 0,5 centimeter snijden.

    De citroen grondig wassen en de schil raspen.

    Het vlees in reepjes snijden en kruiden met pimentpoeder.

    De korianderkorrels in een vijzel pletten met de kardemom en met de helft van de olie verhitten in de wok.

    De paprikareepjes toevoegen en 2 minuten laten doorstoven.

    Bestuiven met bloem en de hete bouillon erbij gieten.

    De geraspte schil van de citroen en het geperste sap samen met de prei bij de paprika's voegen.

    Nog een drietal minuten laten doorstoven.

    Alles uit de wok nemen en het vlees in de rest van de olie een minuutje laten kleuren en vervolgens de groenten opnieuw toevoegen.

    Kruiden met zout, pimentpoeder en cayenne en bestrooien met gesnipperd bieslook.

    Serveren met gekookte aardappelen.

     

     

    Sorbet van Campari en passievruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg passievruchten
    1 dl Campari
    10 dl water
    500 g suiker
    250 g glucose
    8 blaadjes munt

     

    Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.

    Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.

    Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.

    Draai tot het een gladde, bevroren massa is.

    Bewaar het ijs in de vriezer.

    Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.

    Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.

    Serveer eventueel met een koekje.

     

    18-03-2006 om 13:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Krulsla met kabeljauw en pompelmoes

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 krulsla
    1 pompelmoes
    8 stukjes gedroogde tomaat in olie
    1 bosje bieslook
    ½ liter halfvolle melk
    1 laurierblad
    600 g kabeljauwfilet
    1 eetlepel olijfolie
    zeezout (fleur de sel)
    peper

    Haal de bladeren van de krulsla en was ze onder stromend water.

    Verwijder eventuele bruine randen en snij de grote bladeren in reepjes.
    Schil de pompelmoes met een scherp mes – snij ook het witte vel weg.

    Verdeel de pompelmoes in partjes.

    Hou ze boven een kom en haal er de vliezen af.
    Snij de gedroogde tomaten in reepjes.

    Was het bieslook onder stromend water en hak het fijn.
    Doe de melk en het laurierblad in een kookpot en breng zachtjes aan de kook.

    Snij de kabeljauw in grote stukken en leg die in de melk.

    Zet het vuur lager - de melk net niet koken - en pocheer de kabeljauw in 5 tot 7 minuten gaar. Haal met een schuimspaan de stukjes kabeljauw uit de melk en laat ze uitlekken op een treeftje.

    Laat afkoelen.
    Doe de krulsla, de partjes pompelmoes, de gedroogde tomaten en het bieslook in een grote schotel en meng alles goed door elkaar.

    Giet er het pompelmoessap en de olijfolie over en meng opnieuw.
    Maak de schelpjes kabeljauw los met uw vingers en doe ze bij de salade.

    Strooi er een beetje fleur de sel over en wat versgemalen peper uit de molen.

     

    17-03-2006 om 19:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Italiaanse taart met kip

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen

    50 gr boter

    500 gr kipfilet

    3 uien

    3 teentjes knoflook fijngesneden

    1 zakje Italiaanse kruidenmix (verse 30 gr)

    3 eieren

    250 ml slagroom

    1 citroen

    5 plakjes deeg voor hartige taart ontdooid van koopmans

    lage taartvorm 30 cm doorsnede (ingevet)

     

    Bereiden:

    Oven voorverwarmen op 225 graden.

    In koekenpan 25 gr boter smelten en de kipfilets bakken, aan iedere kant 3 minuten, kip op bord afkoelen.

    Ui en knoflook in hapjespan met 25 gr boter laten stoven.

    Salie en rozemarijn (uit de Italiaanse kruidenmix) fijnsnijden (de rest van de kruiden word niet gebruikt).

    In kom eieren met de slagroom losroeren, zout, peper, salie en rozemarijn toevoegen.

    Citroen goed schoonmaken, schil fijnraspen, en de rasp door eimengsel roeren (vrucht word niet gebruikt).

    Taartvorm bekleden met plakjes deeg.

    Kip in reepjes snijden en met het ui en ei mengsel mengen.

    Vulling in taartvorm scheppen en gelijkmatig over de bodem verdelen.

    Taart in de oven zetten, na 10 minuten de temperatuur verlagen tot 175 graden en de taart nog ongeveer 40 minuten bakken tot hij goudbruin en gaar is.

    Lekker met een gemengde salade

     

    17-03-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kaasfondue met danish blue


    Ingrediënten

    1 teentje knoflook
    50 gram danish blue of andere blauwe kaas
    4 dl droge witte wijn
    450 gram belegen Goudse kaas
    2 theelepels maïzena
    witte peper
    1 donkerbruin stokbrood

    Knoflook doormidden snijden en de caquelon (stenen kaasfonduepan) hiermee inwrijven. Danish blue verkruimelen.

    Korst verwijderen van Goudse belegen kaas.

    Kaas in kleine blokjes snijden.
    In een pan de wijn verwarmen tot lauw.

    Onder voortdurend roeren de blokjes Goudse belegen kaas en daarna de danish blue.

    Probeer bij het roeren doorlopend de hele bodem te raken.

    Als de kaas goed gesmolten is en heet is de maïzena aanmaken met wat water en deze al roerend aan de hete kaasfondue toevoegen tot de fondue goed gebonden is.
    Snij het stokbrood in plakjes en haal de plakjes met een vork door de warme fondue.
    Lekker hierbij een aangemaakte groene salade, een fruitsalade of een tomatensalade.

     

    17-03-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Hongaarse bonensoep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 4 liter:

    50g witte, 50g groene en 50g rode bonen
    150 g grote witte bonen (in Vlaanderen ook wel "boerentenen" genoemd
    1 groene 1 rode paprika
    2 teentjes knoflook, gekneusd
    250g verse knolselder
    het wit van 1 dikke prei
    2 dikke vleestomaten
    3 bouillonblokjes (rund)
    2 dikke plakken ongezouten spek
    1 el paprikapoeder
    zwarte peper en zout

     

    Zet alle bonen één nacht van tevoren in (ruim) koud water (de grote witte gescheiden van de andere).


    Kook de grote witte bonen in ongeveer uurtje beetgaar in het weekwater.


    Neem de helft van de paprika's en snij deze in blokjes, voeg toe aan het bonenmengsel samen met de prei, knolselder, knoflook, de bouillonblokjes en het paprikapoeder en breng aan de kook.

    Draai het vuur vervolgens lager en laat ongeveer anderhalf uur koken.


    Snijd ondertussen de rest van de paprika's in dobbelsteentjes, ontvel/ontpit de tomaten en snij deze ook in blokjes.

    Snij ook het spek in stukken en bak dit mooi krokant in wat boter.


    Pureer als de bonen goed gaar zijn de soep met een staafmixer, voeg vervolgens de grote witte bonen, paprika en spek toe en breng op smaak met peper en zout, laat nog even doorkoken en serveer.

    17-03-2006 om 09:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Carpaccio met witloof en geroosterde broodreepjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g rosbief
    1 cl balsamicoazijn
    zout
    7 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    2 stronkjes witloof
    4 sneetjes wit brood
    6 theelepels ansjovispuree
    50 g boter (roomboter)
    1 eetlepel citroensap

     

    Het vlees een half uurtje in de diepvries leggen.

    De azijn mengen met een beetje zout tot dit is opgelost.

    De helft van de olijfolie erdoor kloppen en kruiden met peper.

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern eruit snijden en de groente in ringen snijden. Vermengen met de vinaigrette en laten trekken.

    Het vlees in flinterdunne plakjes snijden en deze carpaccio over borden verdelen.

    De witloofsalade op het vlees schikken.

    De ansjovispasta mengen met de boter en een beetje citroensap.

    De sneetjes brood hiermee insmeren en verdelen in mooie gelijke reepjes van ongeveer 2 centimeter breed.

    Deze goudbruin roosteren in een pan met antikleeflaag.

    Op de borden schikken en de rest van de olijfolie verdelen over de carpaccio.

     

     

    Tongscharfilets met knoflook en bloemkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g tongscharfilet
    8 teentjes knoflook
    2 dl melk (halfvol)
    1 bloemkool
    100 g boter (roomboter)
    peper
    zout
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    3 takjes koriander
    4 dl visfumet

     

    De visfilets oprollen, vastprikken met een houten cocktailstaafje, in een ovenschotel leggen en laten pocheren in de visfumet (in de microgolfoven gaat dit zeer snel).

    De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.

    De knoflookteentjes pellen, middendoor snijden en kort laten opkoken in de melk om de scherpte er wat af te halen.

    Laten uitlekken en aanbakken in de boter.

    Van het vuur nemen, de gehakte tuinkruiden erdoor roeren samen met de bloemkoolroosjes.

    Serveren met de visrolletjes en aardappelpuree.

     

     

    Warm chocoladetaartje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g chocolade (puur)
    25 g boter (roomboter)
    4 eieren
    30 g bloem
    75 g suiker

     

    Laat de chocola, in kleine brokjes gebroken, met de boter smelten.

    Sla de eierdooiers met de helft van de suiker schuimig en voeg geleidelijk het meel toe.

    Sla de eiwitten stijf met de rest van de suiker.

    Voeg beide mengsels toe aan de chocola en schep luchtig door elkaar.

    Zet de massa een poosje in de koelkast, (dit chocolademengsel kan eventueel zelfs een dag van tevoren worden gemaakt).

    Beboter 6 vormpjes, bestrooi die met meel en doe het mengsel erin (schenk ze niet te vol, de eieren gaan nog uitzetten).

    Zet de bakjes ongeveer 7 minuten in een op 170°C voorverwarmde oven.

    De taartjes zullen vanbinnen nog zacht zijn. Serveer met een muntsausje of met een gekonfijt sinaasappelschilletje.

     

    17-03-2006 om 09:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kip met blauwe kaassaus

     

    Kaas: Bleu des Moines


    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenbouten

    4 kippenvleugeltjes

    100 g boter

    ½ l witte saus

    150 g Bleu des Moines

    1 l kippenbouillon

    peper

    zout

    muskaatnoot

     

    Bereiding:

    Pocheer de kippenbouten en de vleugeltjes gaar in de kippenbouillon.

    Verwarm de witte saus en laat daarin de blauwschimmelkaas smelten.

    Breng op smaak met peper, zout en muskaatnoot.

    Schep het gevogelte uit de bouillon en schik het op een verwarmde serveerschotel.

    Overgiet met de blauwe kaassaus.

     

    Serveertip:

    Serveer met luchtige aardappelpuree en broccolimoes.

    16-03-2006 om 18:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Hazelnootcarrés


    Ingrediënten

    150 gram blanke hazelnoten
    150 gram bittere chocolade
    3 eetlepels rum

    Rooster de hazelnoten even in een droge koekenpan.

    Dat komt de smaak ten goede.

    Breek de chocola in stukjes en smelt de chocola “au bain marie” samen met de rum, (au bain marie is de chocolade in een kommetje boven een pan heet water).

    Als de chocola gesmolten is de geroosterde noten erdoor roeren.

    Giet de chocolade-noten-massa op een ingevet bakblik.

    Glad strijken en goed koud laten worden.

    In vierkantjes snijden en………….smullen maar.

     

     

    16-03-2006 om 16:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met ham en verse kaas La Prihel

     

    Kaas: La Prihel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g gedroogde ham

    600 g kaas La Prihel (mager)

    10 theelepels aardappelzetmeel

    5 eieren

    2 dl melk (halfvol)

    1 ui

    peper

    zout

    30 g paneermeel

    50 g boter

    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    Bereiding:

    De dikke plak ham in kleine blokjes snijden.

    De oven voorverwarmen op 220°C.

    De dooiers scheiden van de eiwitten.

    De eierdooiers samen met de verse kaas, het aardappelzetmeel en de melk tot een glad geheel roeren.

    In dit mengsel de ui fijn raspen en de hamblokjes toevoegen.

    Kruiden met peper en zout.

    De eiwitten stijfkloppen en voorzichtig door het mengsel roeren.

    Een vuurvaste schotel insmeren met een beetje boter en voor drievierde vullen met het beslag. Bestrooien met paneermeel en de rest van de boter in vlokjes verdelen en op de taart leggen. Gedurende 45 minuten laten bakken in de voorverwarmde oven.

    Vlak voor het opdienen bestrooien met de gehakte peterselie.

    16-03-2006 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Courgettes gevuld met ham kaas saus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 gr snelkook rijst

    2 grote courgettes

    2 eetlepels vloeibare margarine

    1 ui, gesnipperd

    150 gr salami in blokjes

    1 doosje maggi ham kaassaus

    2 eetlepels gesnipperde basilicum

     

    Kook de rijst gaar.

    Halveer de courgettes in de lengte en hol ze uit en snijd het vruchtvlees fijn.

    Verhit de margarine in een koekenpan en fruit het vruchtvlees met de ui.

    Bak de salami 2-3 minuten zachtjes mee.

    Bereid de maggi saus volgens de aanwijzingen en schep de rijst, het courgettemengsel en de basilicum erdoor.

    Leg de courgettes naast elkaar in een ovenschaal en vul ze met het rijst mengsel.

    Schenk er 2 eetlepels water op de bodem en bak de courgettes 25-30 minuten in een voorverwarmde oven van 200 C.

    Lekker met ciabattabrood en een salade van kerstomaatjes.

     

    16-03-2006 om 11:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wijtingballetjes in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g wijtingfilet
    500 g tomaten in blik
    70 g tomatenpuree
    1 ui
    2 teentjes knoflook
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 kippenbouillonblokje
    10 dl visfumet
    1 eetlepel ketjap (sojasaus)
    2 eieren
    4 beschuiten
    80 g boter (bakboter)
    10 g suiker
    1 theelepel kerriepoeder
    peper
    zout
    20 g boter (geklaard)

     

    De wijtingfilets in kleine stukken snijden, fijnmalen in de keukenrobot en in een kom mengen met de geplette beschuiten.

    Het kippenbouillonblokje erdoor mengen samen met de losgeklopte eieren en de geklaarde boter.

    Alles kneden tot een homogeen mengsel en op smaak brengen met peper en zout.

    Met de hand van het mengsel wijtingballetjes rollen van 3 centimeter.

    Ze 15 minuten koel wegzetten.

    Voor de tomatensaus de resterende boter laten smelten en er de fijngesneden ui en de gehakte knoflook aan toevoegen, samen met de laurier.

    Alles een vijftal minuten laten stoven.

    Daarna bestrooien met kerriepoeder en de ketjap toevoegen.

    Goed omroeren en de grofgehakte gepelde tomaten toevoegen, alsook de tomatenpuree en een klontje suiker.

    Het geheel bevochtigen met de visfumet en aan de kook brengen.

    De wijtingballetjes aan de tomatensaus toevoegen en ze gedurende een kwartiertje laten meesudderen op een zacht vuurtje.

    De wijtingballetjes uit de saus halen en warm houden.

    De saus mixen en wat laten inkoken.

    De wijtingballetjes op warme borden schikken, overgieten met de tomatensaus, bestrooien met gehakte peterselie en serveren met frietjes, aardappelpuree, kroketjes of rijst.

     

     

    Piepkuiken met verse dragon

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 piepkuikens
    3 eetlepels dragon (fijngehakt)
    150 g boter (roomboter)
    100 g verse kaas (mager)
    1 dl room
    peper
    zout

     

    De verse kaas goed mengen met tweederde van de boter en op smaak brengen met peper en zout.

    Vervolgens er de helft van de fijngehakte dragon aan toevoegen.

    Met dit mengsel de piepkuikens opvullen, deze vervolgens dichtnaaien en in een braadslee leggen.

    De rest van de boter smelten en over de piepkuikens gieten.

    De braadslee met de piepkuikens voor ongeveer 40 minuten in een voorverwarmde oven van 200 graden zetten.

    Nu en dan omdraaien om alle kanten mooi goudbruin te laten bakken.

    Wanneer ze ongeveer gaar zijn, even in de boutjes prikken.

    Loopt er een helder vocht uit, ze uit de oven nemen, op een verwarmde schotel leggen en de saus aanmaken.

    Hiervoor het braadvocht ontvetten, met de room deglaceren, goed roeren en wat laten indikken.

    De rest van de dragon toevoegen en zo nodig nog bijkruiden met zout en peper.

    Onmiddellijk opdienen.

     

     

    Vruchtensla van zacht fruit met ijs

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g aardbeien
    150 g rode bessen
    150 g blauwbessen
    150 g frambozen
    150 g braambessen
    5 dl water
    500 g suiker
    5 cl bessenlikeur
    4 bolletjes vanille-ijs
    4 blaadjes munt

     

    Een suikersiroop maken met water en suiker.

    De aardbeien schoonmaken en in vieren verdelen.

    De rode bessen wassen en ze van de steeltjes halen.

    Ook het overige fruit wassen en alles in een kom doen.

    Het geheel overgieten met suikersiroop en laten afkoelen.

    Juist voor het opdienen een scheutje bessenlikeur toevoegen.

    In diepe borden verdelen en daarop een bolletje vanille-ijs scheppen.

    Afwerken met een muntblaadje.

     

    16-03-2006 om 11:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Drukke dag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk weer tijd om aan het blog te werken en te wandelen in bloggeland.
    Wat was het gisteren druk.
    Het ene bezoek na het andere en dan nog booschappen doen ook.
    Dennis zijn schooljuffrouw is ook eens langs geweest.
    Er werd besproken of Dennis volgend schooljaar nu technisch of beroeps zou moeten volgen.
    Het word dan toch technisch, en dat dan in het VTI in Menen.
    Hij twijfelt nog tussen metaal of hout.
    Hij zal er wel wijs uit raken na het eerste middelbaar.
    Nu maar hopen dat het vandaag een rustige dag zal blijven zodat wij hier onze schade kunnen inhalen.
    Wij geven er weer een lap op.

    Paulie & Jako

    16-03-2006 om 11:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hazelnoot koekjes

     

    Ingrediënten:
    375 g tarwebloem
    125 gram maïzena
    2 theelepel bakpoeder
    2 eieren
    250 g suiker
    1 zakje vanillesuiker
    enkele druppels amandelaroma
    250 gram boter
    250 gram gehakte hazelnoten

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 200° C
    Meng de bloem met de maïzena en het bakpoeder in een beslagkom, maak een kuiltje.

    Voeg een mengsel van de losgeklopte eieren, de suiker, vanillesuiker en enkele druppels amandelaroma toe.

    Leg hierop de koude harde boter in blokjes, de gehakte noten en kneed hiervan een glad deeg. Rol hiervan 1½ cm dikke rollen en laat deze even in de koelkast rusten.

    Snijd er met een mes plakjes van af, ongeveer ½ cm. en leg die op een bakplaat met bakpapier.

    Zet de bakplaat gedurende 10-15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze goudbruin zijn.
    Eet smakelijk.

    15-03-2006 om 09:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofmosselsoep met kerrie en zeekraal

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 stronkjes witloof
    50 g boter (bakboter)
    2 kg mosselen
    1 dl wijn (wit/droog)
    peper
    0.5 theelepel kerriepoeder
    15 dl visfumet
    150 g zeekraal
    1 dl room

     

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern verwijderen en fijnhakken.

    Op een zacht vuur gedurende 5 minuten stoven in boter, onder af en toe roeren.

    Ondertussen de mosselen grondig reinigen en eventuele open of gebarsten schelpen verwijderen.

    De mosselen bij het witloof doen, de witte wijn erop gieten en kruiden met peper en een beetje kerriepoeder.

    Het deksel op de pan zetten en 10 minuten laten koken op een vrij hoog vuur.

    Af en toe opschudden.

    De mosselen eruit scheppen en de schelpen verwijderen.

    Het vocht dat hierbij vrijkomt, bewaren.

    De visfumet bij het witloof voegen, weer aan de kook brengen en pureren met de mixer.

    De zeekraal wassen en samen met de room aan de soep toevoegen.

    Nog een tweetal minuten laten koken, de mosselen en het mosselvocht bijvoegen en nog even laten doorwarmen.

    Meteen opdienen.

     

     

    Kip met Gentse mosterd

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kip
    2 eetlepels mosterd (Gentse mosterd)
    1 ui
    60 g boter (bakboter)
    2 dl room
    1 theelepel maïszetmeel

     

    De kip met flink wat mosterd bestrijken en samen met de grofgehakte ui gedurende 40 minuten gaarbakken in boter.

    De gare kip in stukken snijden en op een verwarmde schotel schikken.

    Het overtollige braadvet uit de pan gieten en de bodem losroeren met de verse room.

    Laten opkoken, binden met maïszetmeel dat in wat room werd losgeklopt en de saus over de kip gieten.

    Serveren met groene boontjes of broccoli en gebakken krielaardappeltjes.

     

     

    Warme bananen met pistache-kruimellaag met honing en frambozencoulis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    180 g pistachenoten (gepeld)
    4 bananen
    1 eetlepel poedersuiker
    500 g frambozen
    4 eetlepels honing (vloeibaar)

     

    Hak de pistachenoten grof en doe ze op een groot bord.

    Pel de bananen en snijd ze in de lengte doormidden.

    Rol de halve bananen door de noten, en zorg ervoor dat ze er gelijkmatig mee bedekt worden. Bestuif ze met wat poedersuiker en leg ze op een anti-aanbak bakblik.

    Bak ze 4 - 5 minuten in een oven op 200°C tot ze net gaar en warm zijn (niet langer omdat de bananen dan zullen smelten).

    Houd ze warm.

    Draai voor de frambozencoulis de helft van de frambozen met 2 eetlepels honing tot een glad geheel.

    Passeer dit mengsel door een fijne zeef om alle pitjes te verwijderen.

    Verdeel de bananen over 4 voorverwarmde borden en druppel er de rest van de honing over. Serveer met wat frambozen in een kleine piramide en met wat frambozencoulis ernaast.

     

    15-03-2006 om 09:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Krokanterietje met Belgische kazen

     

    Kaas: Père Norbert


    Ingrediënten:

    1 vel brick-deeg

    100 g Père Norbert

    80 g Chimay-kaas

    60 g Bou d'Fagne-kaas

    1 dl kalfsfond

    1 dl room

    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)

    1 eetlepel honing (vloeibaar)

    2 theelepels Luikse siroop

     

    Bereiding:

    Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.

    Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.

    Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.

    De kalfsfond met het bier laten inkoken.

    De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.

    De siroop en de honing er luchtig doorroeren.

    In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.

    14-03-2006 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hartige spruitjes met champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    750 g spruitjes

    zout

    2 uien

    250 g champignons

    400 g magere spekblokjes


    Bereiding:

    Maak de spruitjes schoon, kook ze in water met zout in ± 7 minuten beetgaar en giet ze af. Snijd de gepelde uien intussen in ringen.
    Maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes.

    Bak de spekjes knapperig uit en schep ze door de spruitjes.

    Bak de champignons en de uitjes in het spekvet lichtbruin en schep ze ook door de spruitjes.

     

    14-03-2006 om 16:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaasstengels

     

    Ingrediënten:
    300 gram diepvries bladerdeeg
    100 gram geraspte belegen Goudse kaas
    vers gemalen peper
    1 eierdooier
    sesam, maan of karwijzaad

     

    Bereiding:
    De oven voorverwarmen op 180-200°C
    De velletjes bladerdeeg op het aanrecht naast elkaar laten ontdooien.

    De velletjes met water bestrijken, op elkaar leggen en tot een vierkante lap van 40 x 40 cm. uitrollen.

    De geraspte kaas en royaal peper over de helft verdelen.

    De lap met eierdooier bestrijken en met sesam maan of sesam bedekken.

    Van het deeg met een deegradertje repen van ongeveer 2 cm. breed snijden.

    De uiteinden van de repen in tegenovergestelde richting draaien zodat er een spiraal ontstaat.

    De kaasstengels op een met water afgespoelde bakplaat leggen, even laten rusten.

    De stengels in ongeveer 10 á 15 minuten mooi bruin bakken.
    Eet smakelijk.

     

    14-03-2006 om 14:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Belgische rundvleessoep

    Benodigdheden
    1 pakje Honig Deense Rundvleessoep
    2 uien gesnipperd
    250 g bieflapjes in kleine blokjes
    zout

    peper
    25 g boter
    2 theelepels rozemarijnblaadjes
    ½ liter pilsener bier
    3 sneetjes ontbijtkoek
    1 dunne prei

    Bereidingswijze
    Kruid de blokjes vlees met zout en peper
    Verhit de boter in een pan en bak het vlees met de uien ca. 3 minuten.

    Voeg de rozemarijn, het bier en 1 liter water toe
    Breng dit aan de kook en voeg al roerende de inhoud van het zakje soep toe.

    Kook de soep ca. 5 minuten op zacht vuur
    Snijd de ontbijtkoek in blokjes en roer die door de soep.

    Kook de soep nog ca. 5 minuten en roer regelmatig tot de soep glad gebonden is
    Snijd de prei in flinterdunne ringen en roer deze op het laatst door de soep.

     

    14-03-2006 om 10:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Waterkerssoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 bakjes waterkers
    1 teentje knoflook
    peper (zwarte peper)
    2 eetlepels pijnboompitten
    0.15 dl room
    10 dl groentebouillon
    40 g boter (bakboter)

     

    Maak de waterkers schoon.

    Smelt de boter, voeg de waterkers, de geperste knoflook en peper naar smaak toe.

    Stoof zachtjes gedurende 10 minuten.

    Schep voortdurend om.

    Voeg de pijnboompitten, de room en de groentebouillon toe en laat even koken.

    Pureer de soep en zeef.

    De soep heeft een notige smaak en mag niet te bitter zijn.

    Voeg anders nog wat room toe.

     

     

    Pizza met mozzarella

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g bloem (tarwebloem)
    1 zakje gist (poeder)
    2.5 dl water
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    zout
    3 uien (rood)
    250 g mozzarellakaas
    50 g emmental (geraspt)
    4 dl tomatensaus
    4 eetlepels pesto
    12 olijven (zwart)
    peper
    Italiaanse kruiden

     

    Doe meel, gist en eventueel wat zout in een kom.

    Voeg het water en de olie bij het meel.

    Meng alles goed.

    Bestuif het werkvlak met meel en kneed het deeg gedurende ongeveer 10 minuten tot een soepel deeg.

    Doe het deeg in een ingeoliede kom, leg er een vochtige handdoek over en laat het in een warme kamer gedurende 1 tot 2 uur rijzen.

    Verdeel het deeg in twee gelijke delen en kneed opnieuw even kort door.

    Rol het deeg uit of rek en trek tot u twee lappen hebt. Maak een opstaand randje.

    Verdeel het deeg over de ingeoliede pizzavorm(en) of leg het op een bakplaat.

    Snij de mozzarella in dobbelsteentjes.

    Snij de ui in ringen.

    Strooi de gemalen kaas over de pizzabodem.

    Verdeel de tomatensaus erover.

    Leg de uiringen hierop.

    Verdeel de pesto en de olijven over de pizza's.

    Bestrooi met de mozzarellablokjes en kruiden.

    Bak 15 tot 20 minuten in de voorverwarmde oven (ca. 220°C).

     

     

    Rijstpap met appelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl melk (halfvol)
    125 g rijst
    2 eierdooiers
    1 stokje vanille
    100 g suiker
    6 appelen (Boskoop)
    5 dl water
    250 g suiker
    6 cocktailkersen

     

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water.

    Een pot spoelen met wat water.

    De melk aan de kook brengen met het vanillestokje.

    Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende ongeveer 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje.

    Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is suiker toevoegen en nog even laten verder sudderen.

    Afwerken met de eierdooiers.

    De rijstpap in een schaal gieten en de appelen er bovenop plaatsen.

    Verder afwerken met een cocktailkersje.

    Warm of koud opdienen.

     

    14-03-2006 om 10:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Haringreepjes Westhoek

     

    Kaas: Passendale Classic

     

    Ingrediënten:

    100 g gerookte haringfilets

    100 g gemarineerde haringfilets

    1 appel

    150 g gekookte prinsessenboontjes

    200 g Passendale Classic

    150 g lichte citroenmayonaise

    kruiden

    enkele tomaten en slablaadjes

     

    Bereiding:

    De 2 soorten haringfilets in reepjes van 1 cm dik snijden, de appel en de kaas in reepjes van 3/4 cm, groene boontjes in stukjes van 1 cm.

    Alles goed mengen met de mayonaise.

    Kruiden naar smaak en op een schotel schikken.

    Rondom afwerken met blaadjes sla en schijfjes tomaat.

    13-03-2006 om 16:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kabeljauw met garnalen en boerenkaas


    Ingrediënten

    150 gram garnalen
    1 eetlepel gehakte peterselie
    4 stukken kabeljauwfilet van ± 125 gram
    1 dunne prei
    zout, peper
    4 eetlepels boter
    100 gram geraspte belegen boerenkaas
    4 grote stukken bakpapier of aluminiumfolie

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Prei in hele kleine stukjes snijden, goed wassen en uitlekken.
    Kabeljauwfilets inwrijven met zout en peper.

    Elke filet op een groot stuk dubbelgevouwen bakpapier of aluminiumfolie leggen.

    Garnalen en prei erover verdelen.

    Kaas erover strooien.

    Op elk stuk vis een eetlepel boter doen.

    Papier of folie goed dichtvouwen.

    Op bakplaat leggen.

    In het midden van de voorverwarmde oven ± 20 minuten bakken.
    Lekker met gekookte aardappelen en een mengsel van gebakken courgette- en wortelreepjes.

     

     

    13-03-2006 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Hamrolletjes met roomkaas en paprika

    ingrediënten

    6 plakjes achterham
    100 gram roomkaas, bijvoorbeeld mon chou
    ½ rode paprika
    2 eetlepels fijngehakte peterselie

    Was de paprika.

    Verwijder de zaadlijsten en pitjes.

    Snij de helft van de paprika in hele dunne reepjes.

    De andere helft van de paprika wordt niet gebruikt.
    Besmeer de plakjes ham met de roomkaas.

    Verdeel de paprikareepjes over de roomkaas en bestrooi dit weer met de fijngehakte peterselie.
    Rol de plakjes ham voorzichtig op en laat ze ± 1 uur opstijven in de koelkast.

    Snij de plakjes ham in drieën.

    Steek er een cocktailprikker in.

     

    13-03-2006 om 11:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauwe sla van kippenfilet in balsamicoazijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kippenfilet
    2 kippenbouillonblokjes
    100 g kippenlevertjes
    2 sneetjes spek (gerookt)
    50 g walnoten
    1 eetlepel pijnboompitten
    3 cl notenolie
    6 cl balsamicoazijn

     

    De kippenfilets ongeveer 12 minuten sappig koken in water waaraan enkele bouillonblokjes werden toegevoegd.

    Het spek in fijne reepjes snijden en krokant bakken.

    Uit de pan nemen.

    De kippenlevertjes zorgvuldig spoelen, blancheren in het kookvocht van de kip, afdrogen, in stukjes snijden en bakken in het braadvet van het spek.

    De gemengde sla fijnsnijden en op borden schikken.

    Knapperig gebakken spek en stukjes lever over de sla verdelen.

    Bestrooien met walnoot en pijnappelpitten.

    De kippenfilets in fijne plakjes snijden en in waaiervorm over de sla schikken.

    Begieten met lauwe vinaigrette van notenolie en balsamicoazijn.

     

     

    Roerbraai met van alles en nog wat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    olijfolie om te bakken
    300 g biefstuk (Meritus)
    300 g lamsvlees
    2 kippenborsten
    125 g Russische worstjes
    125 g Weense worstjes
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    3 wortelen
    200 g broccoli
    0.25 bloemkool
    1 paprika (groen)
    3 takjes selder
    100 g rodekool
    1 kolfje maïs
    200 g garnalen (diepgevroren)
    zout
    peper (zwarte peper)

     

    Snij het vlees en de kip in reepjes en de worstjes in schijfjes.

    Snij de uien en de wortels in schijfjes en plet de knoflook.

    Verhit de olie in een braadpan op de barbecue en braad het vlees en de kip bruin.

    Voeg de worstjes, de uien en de knoflook toe en stoof tot deze doorzichtig is.

    Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes.

    Snij de ontpitte paprika in juliennereepjes en snij de selderstengels in schijfjes.

    Wie wil, voegt de versneden rodekool toe.

    Voeg de groenten toe (eerst de groenten die het snelst gaar zijn) en voeg een saus naar keuze toe.

    Roerbak tot alles beetgaar is.

    Voeg de garnalen toe en laat goed warm worden.

    Kruid met zout en peper.

     

    Originele tekst van dit Zuid-Afrikaans recept:

    Verhit die olie in 'n skottelbraaier en braai die vleis en hoender tot bruin.

    Voeg die worsies, uie en knoffel by en braai totdat die uie deurskynend is.

    Voeg die groente by in die volgorde waarin dit sal gaar word soos hierbo aangegee.

    Roerbraai voortdurend tot gaar maar nog bros.

    Voeg 'n sous van eie keuse sowel as die garnale by.

    Verhit tot deurwarm.

    Geur met sout en peper.

     

     

    Sabayon met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g braambessen
    75 g frambozen
    75 g rode bessen
    30 g poedersuiker
    15 cl cointreau
    80 g suiker
    4 eierdooiers
    2 dl wijn (wit/droog)

     

    De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.

    In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.

    Laten rusten.

    Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.

    De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.

    In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.

    De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.

     

    Tip: deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.

    13-03-2006 om 11:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!