Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    13-03-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauwe sla van kippenfilet in balsamicoazijnxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kippenfilet
    2 kippenbouillonblokjes
    100 g kippenlevertjes
    2 sneetjes spek (gerookt)
    50 g walnoten
    1 eetlepel pijnboompitten
    3 cl notenolie
    6 cl balsamicoazijn

     

    De kippenfilets ongeveer 12 minuten sappig koken in water waaraan enkele bouillonblokjes werden toegevoegd.

    Het spek in fijne reepjes snijden en krokant bakken.

    Uit de pan nemen.

    De kippenlevertjes zorgvuldig spoelen, blancheren in het kookvocht van de kip, afdrogen, in stukjes snijden en bakken in het braadvet van het spek.

    De gemengde sla fijnsnijden en op borden schikken.

    Knapperig gebakken spek en stukjes lever over de sla verdelen.

    Bestrooien met walnoot en pijnappelpitten.

    De kippenfilets in fijne plakjes snijden en in waaiervorm over de sla schikken.

    Begieten met lauwe vinaigrette van notenolie en balsamicoazijn.

     

     

    Roerbraai met van alles en nog wat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    olijfolie om te bakken
    300 g biefstuk (Meritus)
    300 g lamsvlees
    2 kippenborsten
    125 g Russische worstjes
    125 g Weense worstjes
    2 uien
    3 teentjes knoflook
    3 wortelen
    200 g broccoli
    0.25 bloemkool
    1 paprika (groen)
    3 takjes selder
    100 g rodekool
    1 kolfje maïs
    200 g garnalen (diepgevroren)
    zout
    peper (zwarte peper)

     

    Snij het vlees en de kip in reepjes en de worstjes in schijfjes.

    Snij de uien en de wortels in schijfjes en plet de knoflook.

    Verhit de olie in een braadpan op de barbecue en braad het vlees en de kip bruin.

    Voeg de worstjes, de uien en de knoflook toe en stoof tot deze doorzichtig is.

    Verdeel de broccoli en de bloemkool in roosjes.

    Snij de ontpitte paprika in juliennereepjes en snij de selderstengels in schijfjes.

    Wie wil, voegt de versneden rodekool toe.

    Voeg de groenten toe (eerst de groenten die het snelst gaar zijn) en voeg een saus naar keuze toe.

    Roerbak tot alles beetgaar is.

    Voeg de garnalen toe en laat goed warm worden.

    Kruid met zout en peper.

     

    Originele tekst van dit Zuid-Afrikaans recept:

    Verhit die olie in 'n skottelbraaier en braai die vleis en hoender tot bruin.

    Voeg die worsies, uie en knoffel by en braai totdat die uie deurskynend is.

    Voeg die groente by in die volgorde waarin dit sal gaar word soos hierbo aangegee.

    Roerbraai voortdurend tot gaar maar nog bros.

    Voeg 'n sous van eie keuse sowel as die garnale by.

    Verhit tot deurwarm.

    Geur met sout en peper.

     

     

    Sabayon met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g braambessen
    75 g frambozen
    75 g rode bessen
    30 g poedersuiker
    15 cl cointreau
    80 g suiker
    4 eierdooiers
    2 dl wijn (wit/droog)

     

    De vruchten spoelen en voorzichtig de steeltjes verwijderen.

    In een kom leggen, overgieten met de Cointreau en bestrooien met poedersuiker.

    Laten rusten.

    Ondertussen de eierdooiers en de suiker tot een schuimige massa kloppen.

    De wijn verwarmen en bij het eiermengsel voegen.

    In een warmwaterbad plaatsen en blijven kloppen tot een lichte mousse bekomen wordt.

    De gemarineerde vruchten verdelen over diepe borden en alles bedekken met de sabayon.

     

    Tip: deze bereiding krijgt een extra feestelijk tintje wanneer ze met poedersuiker wordt bestrooid en vervolgens enkele minuten wordt gegratineerd onder de warme grill.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!