Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
15-01-2006
Recept
Zalm in dilleroom uit de oven
hoofdgerecht voor 4 personen 4 zalmfilets 200 ml room 125 ml crème fraiche royaal verse dille peper uit de molen
Vet een ovenschaal in en leg de zalm erin.
Meng de room, crème fraiche en dille en breng op smaak met peper.
Schenk dit over de zalm.
Zet de schotel in een oven van 180 graden C. en laat de zalm in circa 20 minuten gaar worden.
Ingrediënten: 4 plakjes bladerdeeg uit de diepvries
Voor de vulling: 2 blaadjes gelatine 1/8 l slagroom 2 eetlepels suiker 1 borrelglas Amaretto (amandellikeur) 3 eetlepels aardbeienjam 250 gram aardbeien
Tip U kunt de aardbeien ook vervangen door andere vruchten.
Bereiding: Verwarm de oven voor op 200°C.
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien.
Vouw ze diagonaal dubbel en snijd ze 1 cm van de rand tot 1 cm van de hoek in.
Vouw ze open.
Vouw de punten die helemaal zijn ingesneden naar de tegenoverliggende hoeken zodat er bakjes ontstaan, en leg ze op de met bakpapier beklede bakplaat.
Zet de bakjes ongeveer 15 minuten in de voorverwarmde oven, neem ze uit de oven en snijd de bodems langs de rand los.
Week ondertussen de gelatine een paar minuten in ruimkoud water. Los de uitgeknepen gelatine op in een scheutje heet water. Klop de slagroom met de suiker en de Amaretto stijf en klop er de opgeloste gelatine door. Verhit de frambozenjam met een scheutje water.
Bestrijk de bodems en de randen van de bladerdeeg bakjes met een deel van de jam.
Vul de bakjes met de slagroom en garneer ze met de aardbeien.
Bedruppel de aardbeien met de resterende jam. Eet smakelijk.
hoofdgerecht voor 2 personen 250 gram verse tortellini met ham 1 courgette olijfolie verse tijm 2 teentjes knoflook 200 ml slagroom peper en zout verse Parmezaanse kaas
Courgette wassen en in reepjes snijden.
Olijfolie verhitten en courgettereepjes bakken tot ze zacht zijn zonder te kleuren.
Verse tijm, knoflook en slagroom toevoegen en op laag vuur verwarmen.
Op smaak maken met peper & zout en nog circa 5 minuten inkoken.
De tortellini in ruim kokend water met zout koken volgens de tijd op de verpakking.
Verdeel de pasta over de borden, schep de saus erop en garneer royaal met vers geschaafde Parmezaanse kaas.
Een professor in de wiskunde stuurt een fax naar zijn vrouw met het volgende: "Geliefde vrouw, ik hoop uit de grond van mijn hart dat je je niet gekwetst of beledigd zult voelen, maar je bent nu 54 jaar oud en ik heb bepaalde behoeftes die jij me niet langer kunt geven.
Voor de rest ben ik heel gelukkig dat jij mijn vrouw bent.
Wees dus niet boos, wanneer je weet dat als je deze brief ontvangt, ik in het Grand Hotel ben met mijn 18-jarige assistente.
Ik zal vóór middernacht thuis zijn.
Je man.
Wanneer hij in het hotel aankomt, is er al antwoord terug van zijn vrouw met het volgende: "Geliefde man, ook jij bent 54 jaar oud en wanneer jij deze fax ontvangt, zal ik in het Paradise Hotel zijn met de 18-jarige zwembadjongen.
En aangezien je een goede wiskundeleraar bent, weet je zelf ook wel dat 18 vaker in 54 kan dan 54 in 18!!!!!!!
In een sauspannetje de room, peper, zout en het overlangs doorgesneden vanillestokje aan de kook brengen, al roerend 1 minuut inkoken en deze vanillesaus laten afkoelen.
De langoustines pellen en het darmkanaal verwijderen.
De koppen schoonmaken, spoelen, droogdeppen en opzij houden voor de garnituur.
In een pannetje de boter laten smelten, de langoustinestaarten kruiden met peper en zout en in hete boter kort bakken.
Uit de pan halen, droogdeppen met keukenpapier en laten afkoelen.
De courgette wassen en ongeschild in kleine blokjes snijden.
De appels schillen en in kleine blokjes snijden. De tomaten halveren, de zaadjes verwijderen en het vruchtvlees in kleine blokjes snijden.
De blokjes groenten en fruit op de bodem van kleine glaasjes schikken, de afgekoelde langoustinestaarten erop plaatsen en overgieten met de vanillesaus.
De vissen schoonmaken, onder stromend water afspoelen en droogdeppen.
De sjalot fijnsnipperen.
Een vuurvaste schotel inwrijven met boter.
De vissen insnijden aan de rugzijde, opdat ze gelijkmatig zouden gaar worden.
Kruiden met zout en peper.
De vissen samen met de gesnipperde sjalot in de schotel leggen.
Bevochtigen met de visfumet en de wijn.
In een op 200 graden voorverwarmde oven zetten gedurende ongeveer 10 minuten.
Tijdens dit bereidingsproces driemaal het bakvocht over de vis scheppen.
De schotel uit de oven halen, de vis met citroensap besprenkelen en even onder de grill zetten om te glaceren.
Bestrooien met de peterselie.
De vissen fileren en op voorverwarmde borden schikken.
Overgieten met het bakvocht.
Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum
Ingrediënten voor 4 personen
120 g chocolade (puur) 1 dl room 120 g chocolade (witte chocolade) 8 bolletjes vanille-ijs 50 g rozijntjes 2 cl rum 4 eetlepels frambozencoulis 20 g frambozen
Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum.
Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in ronde vormpjes en laat harden in de diepvries.
Smelt de fondantchocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier.
Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën.
Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen.
Werk af met de frambozen en de munt, en dien op met de frambozencoulis en de mangocoulis.
Dan kunnen jullie haar leren kennen enz.!" Mama: "Oh gefeliciteerd! Wat leuk voor je! Wie is het?" Zoon: "Jasmine van der Naat!" Papa: "Zoon, jongen; ik geloof dat wij eens moeten praten!" Zoon: "Oh maar pap, ik weet alles van 'de bloemetjes en de bijtjes hoor!" Papa: "Nou daar wil ik het even over hebben.
Je kunt niks met haar beginnen. Kijk; vroeger had ik veel vriendinnen en ja.. er waren geen condooms he!
Nou ja.. uuhh je weet wel. Maar Jasmine van der Naat is dus eigenlijk je halfzus.
Het kan dus helaas niet."
Een paar maanden daar na: Zoon: "Mam, pap, ik heb weer een vriendin!
Ze komt morgen eten!" Mama: "Fantastisch jongen! En.. wie is de gelukkige?!" Zoon: "Ik heb het met de buurmeid!
Die Karin Loeve!" Papa: "Uuuhm!
Zoon, jongen.
Kunnen we misschien even praten." Zoon: "Je wou toch niet zeggen dat dat ook m'n halfzus is he!" Papa: "Ahum... eigenlijk wel... Sorry!"
Even later: Mama: "Goh wat kijk je bedroefd.
Is er iets?" Zoon: "Ja; telkens als ik een vriendin heb blijkt het weer dat het een halfzus van me is" Mama: "Wie zegt dat?!?!?" Zoon: "Dat zegt papa!" Mama: "Ooooh; maar wie zegt dat dat jouw ECHTE vader is!?"
Deze mop is gebaseerd op de hitsingle Shame And Scandal In The Family van SHAWN ELLIOTT
Het is nu ruim twee maanden lang dat wij met ons blog bezig zijn. In die twee maanden hebben wij ieder blog bezocht die eens een bezoekje kwamen brengen aan ons. Wij moeten eerlijk zeggen, ieder blog is de moeite waard. Iedereen geeft het beste van zichzelf en doet wat hij of zij kan. Wij hebben al die blogs bij onze favorieten gezet op de pc. Het is dus iedere dag meer dan de moeite waard voor ons om overal eens langs te gaan en zien wat er is bijgekomen. Ons blogje hier is nog eenvoudig en simpel maar wij zijn nog aan het uitvissen hoe men meerdere foto's tegelijk kan plaatsen in een bericht en hoe het blog nog verder aan te vullen. Ik moet eerlijk zeggen papa Ronny doet hard zijn best. Hij doet het meerendeel van het huishouden en ook voor ons (Paulie en Jako) voorziet hij de nodige aandacht en verzorging. Daarom beste bloggers, al staat er van ons hier niet altijd iets in het gastenboek, toch komen wij iedere dag langs. Het bloggerswereldje kunnen wij niet meer missen want het is een wereld van mensen met een warm hart. Zo, dat wilden wij even vertellen en dan is het nu tijd voor onze speeltijd.
Kun je vooraf nog even lekker genieten van een glaasje wijn.
Ingrediënten
± 6 plakjes diepvries bladerdeeg (afhankelijk van de bakvorm) 150 gram reepjes mager rookspek in reepjes 4 grote uien 125 gram geraspte Emmentaler kaas 125 gram geraspte Gruyère kaas 1/8 liter zure room 1/8 liter melk 2 eieren 2 afgestreken eetlepels bloem (gezeefd) zout en peper 1 theelepel paprikapoeder 1 mespuntje nootmuskaat 1 theelepel gedroogde of verse tijm Quichevorm of ronde of rechthoekige bakvorm.
Bladerdeeg ontdooien.
Uien pellen, in vier partjes snijden en hiervan dunne plakjes snijden.
Oven voorverwarmen op 200°C.
Spek in een grote droge koekenpan zachtjes goudbruin en knapperig bakken.
Uien toevoegen en al omscheppend goudbruin meebakken.
Alles even af laten koelen. Ondertussen de bakvorm invetten en bestrooien met bloem en bekleden met het bladerdeeg. Bladerdeeg met een vork op diverse plekjes inprikken.
Kaassoorten door elkaar mengen en ½ van de kaas over het bladerdeeg strooien.
Spek-uienmengsel over de taart verdelen.
Eieren loskloppen en vermengen met het gezeefde bloem, de zure room, de melk en de kruiden.
Eimengsel over de taart verdelen.
Taart in het midden van de oven ± 20-25 minuten bakken. Warm of lauwwarm opdienen met een lekkere groene salade.
Nu hoeven wij geen ruzie meer te maken over wie er op de standaard mag zitten. Vandaag is er een tweede bijgekomen. Ook is er al een beetje voorbereiding genomen voor een nieuw broertje of zusje dit jaar. Er zijn al extra eet en drinkkommetjes bijgekomen. Eind volgende week zijn er dan misschien ook nog twee nieuwe stenen zitstokken. Eentje voor Jako en eentje voor de toekomstige nieuweling.
Snijd het vlees in reepjes en bestrooi deze met peper en zout.
Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.
Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.
Laat de perziken uitlekken, maar vang het sap op.
Snijd de perziken in stukjes.
Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.
Voeg dan de uien en knoflook toe en laat dit even meebakken.
Doe dan het sap van de perziken, ketjap, sambal en de tomatenpuree erbij en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de perzikstukjes erdoor en laat deze warm worden.
75 gram rijst 100 gr shoarmavlees 1/2 rode paprika 1 kleine prei 50 gram geraspte belegen kaas 1 ei 1 dl melk zout, peper 1 eetlepel olie vuurvaste schaal
Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.
Snij de prei in smalle ringetjes en was deze. Verwarm de oven voor op 200°C.
Verwarm de olie en bak hierin het vlees rondom bruin.
Bak de paprika en de prei even mee (± 3 minuten).
Schep de gare rijst erdoor.
Breng op smaak met zout en peper.
Haal de pan van het vuur. Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.
Doe de rijst in een vuurvaste schaal.
Giet het roommengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de kaas. Zet ± 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een bruin korstje heeft.
De juffrouw van de 1ste klas had problemen met een van haar leerlingen.
De juf vroeg hem, "Pietje wat is jouw probleem?".
Pietje antwoordde: "Ik ben veel te knap voor de 1ste klas.
Mijn zusje zit in de derde klas maar ik weet veel meer dan zij en dus moet ik ook eigenlijk naar de 3e klas".
De juffrouw vond dat een moeilijke kwestie en zij sprak erover met de directeur.
Terwijl Pietje buiten het kantoor van de directeur moest wachten legde de juffrouw het probleem aan hem uit.
Laat hem maar binnenkomen, dan zal ik hem even persoonlijk testen", zei de directeur.
Als hij ook maar een vraag niet kan beantwoorden dan blijft hij gewoon in de 1ste klas.
De juffrouw ging hiermee akkoord en Pietje mocht binnenkomen en hem werd duidelijk gemaakt wat de bedoeling van die test was. De directeur: "Hoeveel is 3 x 3?"
Pietje: "9".
Directeur: "Hoeveel is 6 x 6?"
Pietjes: "36".
En zo beantwoordde Pietje alle vragen die eigenlijk een derde klasser pas behoorde te weten. De directeur keek de juffrouw aan en zei: "Ik denk dat Pietje eigenlijk wel naar de 3de klas kan gaan".
Maar de juffrouw twijfelde nog steeds en vroeg of ze ook nog een paar vragen mocht stellen. De directeur ging hiermee akkoord en de juffrouw stelde haar eerste vraag: "Waarvan heeft een koe er vier, terwijl ik er maar twee heb?"
Pietje: "Benen".
De juffrouw: "Wat heb jij in je broek en ik niet?".
Pietje: "zakken".
De juffrouw: "Wat begint met een K en eindigt met een T, is behaard, ovaal en smakelijk? Pietje: "een kokosnoot".
Intussen zakte de mond van de directeur ver open van verbazing.
De juffrouw vervolgde met: "Wat gaat er hard en stijf naar binnen en komt er zacht en slap uit?".
Pietje: "kauwgum".
De juffrouw: "Wat doet een man rechtopstaand, een vrouw zittend en een hond op drie poten?"
Pietje: "een hand geven".
De juffrouw: "Noem een Engels woord dat begint met een F en eindigt met een CK".
Pietje: "Firetruck".
De directeur zuchtte heel diep en zei: "Laat hem maar naar de vijfde klas gaan, want die laatste zes vragen had ik al allemaal fout!!!!!
Ingrediënten voor 2 personen: 1 middelgrote eend 2 grote flessen whisky single malt spekreepjes olijfolie peper en zout
De eend larderen en de binnenkant inwrijven met peper en zout.
De oven 10 min. voorverwarmen op 180 graden.
Een longdrinkglas voor de helft vullen met whisky.
De whisky opdrinken gedurende het voorverwarmen van de oven.
De eend op een vuurvaste schotel leggen en tweede glas whisky inschenken.
Het tweede glas whisky opdrinken en de eend in de oven leggen.
Na 20 min. de oven op 200 graden zetten en twee glaven vullen met whisky. De glaven opdrinken en de scherven ven het eerste glav oplaapen. Nog een half glav insjenke en opdlinke.
Na een halff uul de hoven opedoen en deent sjekkn.
Blantwondezalf in de padkamer ganaale en op de povekant van de linkerand toen.
Deent opraape en met nen nantdoek de blantwondezalf van deent veege. Deent nognns oprape en dove opedoen.
De twiedde fles biski pedoen en overeinzette, opstaan van de floer en vettspek ondrde kas vege.
Nogis opstaan van de floer entochma blijve sitte.
De bles op de grondzette, uide bles drinke wande glave sijn of op of abot.
4 eiwitten 200 g kippenfilet 200 g Noordzeegarnalen (gepeld) 90 g boter (roomboter) 3 cl sherry (droog) zout 2 theelepels maïszetmeel 1 ei (hardgekookt) 8 sprietjes bieslook
De stukjes kip in een vorm persen en halfgaar bakken of stomen.
Intussen een mix maken van gemalen garnalen, boter, sherry en maïszetmeel en het mengsel ook in de vorm leggen.
Verder bakken of stomen.
Ten slotte in elk vormpje voldoende losgeklopt eiwit doen om alles te bedekken.
Volledig gaar bakken of stomen met het deksel op de pan.
Elk vleesruitje ontvormen en versieren met bieslook en verkruimeld ei.
Vleesbrood
Ingrediënten voor 4 personen
1000 g gemengd gehakt 3 sneetjes wit brood 2 uien 50 g boter (bakboter) 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) peper zout nootmuskaat 1 teentje knoflook 1 ei
Het brood in melk laten weken en vervolgens lichtjes uitknijpen.
De uien fijnhakken en goudgeel fruiten in de boter.
Het broodkruim, de fijngehakte peterselie, peper en zout en eventueel wat nootmuskaat en knoflook toevoegen.
Even laten fruiten.
De pan van het vuur nemen en er het losgeklopte ei doorroeren.
Dit mengsel door het gehakt kneden tot een homogene massa en er een enigszins langwerpig brood mee vormen.
Het gehaktbrood in een vuurvaste schaal leggen en overgieten met een klontje gesmolten boter.
In een niet-voorverwarmde oven schuiven en de temperatuur op 200 graden instellen. Wanneer deze temperatuur bereikt is een half uur laten bakken en vervolgens de temperatuur verminderen tot 150 graden en nog een half uur verder laten garen.
Tip: door verse tuinkruiden (kervel, bieslook, dragon, verse koriander,...) bij het gehaktmengsel te voegen, krijgt dit recept een heel aparte smaak.
Ook het toevoegen van gekookte en fijngesneden groenten is het proberen waard.
Kabouterpannenkoekjes
Ingrediënten voor 4 personen
75 g bloem 20 g bakpoeder zout 250 g boekweitmeel esdoornstroop 50 g boter (roomboter) 1 ei 4 bananen 7 dl water
Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.
Roer er scheutsgewijs het water door.
Smelt de boter.
Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.
Klop het ei los en voeg toe.
Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.
Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.
Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.
Van de warmtebron halen en dan één voor één de eieren en de Parmezaanse kaas toevoegen. In kleine bergjes op de bakplaat leggen (± 25 stuks) en ± 25 minuten bakken in het midden van de voorverwarmde oven.
Vulling: Slagroom stijfkloppen met een mespuntje zout.
Roomkaas losroeren.
Walnoten, 2 eetlepels bieslook, roomkaas en geraspte kaas door de slagroom scheppen. Soesjes openknippen en vullen met de walnotencrème.
Het zat er al een paar weken aan te komen. Ik begon me steeds meer te irriteren. En gisteren kon ik me echt niet meer inhouden... ... en heb er eens eventjes eentje flink afgetuigd...
Boterkoekvorm 20-22 cm 100 gram zachte boter 100 gram suiker 2 eieren 100 gram gezeefde bloem mespuntje zout 1 theelepel kaneel 3 volle eetlepels geraspte kokos 2 eetlepels gewassen rozijnen 2 appels (geschild en in kleine stukjes)
Oven voorverwarmen op 170°C. Appels schillen, in vieren snijden, klokhuizen verwijderen en appels verder in kleine blokjes snijden. Boter met suiker door elkaar roeren. Eieren, zout, bloem, kaneel en kokos toevoegen en alles goed door elkaar roeren. (Met de keukenmachine is dit nog gemakkelijker). Met een houten lepel de rozijnen en de appels door het deeg roeren. Deeg overdoen in een met boter ingevette en met paneermeel bestrooide boterkoekvorm of springvorm van ± 20 cm. doorsnede. In het midden van de oven ± 30 minuten bakken tot koek goudbruin is.
Een priester zit in de biechtstoel te wachten. Er komt een dronken man de biechtstoel in. Maar de man zegt niets! De priester kucht een keer. Maar nog zegt de man niets. Even later tikt de priester tegen het gaas. Maar nog zegt de man niets. En weer klopt de priester. En jawel... de man spreekt! "Nee sorry, ik kan je niet helpen... ...hier is ook geen toiletpapier!"