Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    14-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Familie kwestie

     

    Zoon: "Mam, pap, ik heb een vriendin!

    Morgen komt ze hier eten!
    Oké?!

    Dan kunnen jullie haar leren kennen enz.!"
    Mama: "Oh gefeliciteerd! Wat leuk voor je! Wie is het?"
    Zoon: "Jasmine van der Naat!"
    Papa: "Zoon, jongen; ik geloof dat wij eens moeten praten!"
    Zoon: "Oh maar pap, ik weet alles van 'de bloemetjes en de bijtjes hoor!"
    Papa: "Nou daar wil ik het even over hebben.

    Je kunt niks met haar beginnen.
    Kijk; vroeger had ik veel vriendinnen en ja.. er waren geen condooms he!

    Nou ja.. uuhh je weet wel.
    Maar Jasmine van der Naat is dus eigenlijk je halfzus.

    Het kan dus helaas niet."

    Een paar maanden daar na:
    Zoon: "Mam, pap, ik heb weer een vriendin!

    Ze komt morgen eten!"
    Mama: "Fantastisch jongen! En.. wie is de gelukkige?!"
    Zoon: "Ik heb het met de buurmeid!

    Die Karin Loeve!"
    Papa: "Uuuhm!

    Zoon, jongen.

    Kunnen we misschien even praten."
    Zoon: "Je wou toch niet zeggen dat dat ook m'n halfzus is he!"
    Papa: "Ahum... eigenlijk wel... Sorry!"

    Even later:
    Mama: "Goh wat kijk je bedroefd.

    Is er iets?"
    Zoon: "Ja; telkens als ik een vriendin heb blijkt het weer dat het een halfzus van me is"
    Mama: "Wie zegt dat?!?!?"
    Zoon: "Dat zegt papa!"
    Mama: "Ooooh; maar wie zegt dat dat jouw ECHTE vader is!?"

     

    Deze mop is gebaseerd op de hitsingle “Shame And Scandal In The Family” van “SHAWN ELLIOTT”

    14-01-2006 om 13:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Geroosterde zonnevisfilet met twee mosterdsoorten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g boter (roomboter)
    2 eierdooiers
    1 citroen
    1 dl room
    peper
    zout
    1 eetlepel mosterd (mosterd van Dijon)
    olijfolie om te bakken
    1 bakje waterkers

     

    Strijk de zonnevisfilets in met olijfolie en rooster ze gedurende vijf minuten.

    Maak de mousselinesaus: laat de boter smelten.

    Klop in een steelpan de eierdooiers los met citroensap.

    Klop op een zacht vuur schuimig.

    Neem van het vuur en voeg de boter toe.

    Klop de room half op en voeg bij de saus.

    Verdeel de saus in twee.

    Meng de ene helft van de mousselinesaus met de mosterd van Meaux en de andere helft met de mosterd van Dijon.

    Maak de waterkers schoon.

    Schik de filets met een weinig waterkers op het bord.

    Serveer aan de ene kant de Meaux-mosterdsaus en aan de andere kant de Dijon-mosterdsaus.

     

     

    Scharrolletjes met zeevruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 scharren (van 400 g)
    1 kg mosselen
    150 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g champignons
    5 dl court-bouillon
    2 dl room
    2 eierdooiers
    peper
    zout
    25 g boter (bakboter)

     

    De scharren (laten) fileren, de filets oprollen en pocheren in de court-bouillon.

    De champignons in partjes snijden en even stoven in boter.

    Voor de saus de helft van het pocheervocht tot nogeens de helft inkoken, de room toevoegen, nogmaals inkoken en kruiden met peper en zout.

    De garnalen, mosselen en champignons toevoegen en van het vuur de eierdooiers erdoor roeren.

    De scharrolletjes op het bord schikken, overgieten met de saus en kort onder de voorverwarmde grill zetten.

     

     

    Smoothie van zwarte bessen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zwarte bessen
    10 dl yoghurt (mager)
    1 takje citroenmelisse

     

    Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.

    Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.

    Serveer in een smal hoog glas met een rietje.

    14-01-2006 om 13:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Aan alle bloggers
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is nu ruim twee maanden lang dat wij met ons blog bezig zijn.
    In die twee maanden hebben wij ieder blog bezocht die eens een bezoekje kwamen brengen aan ons.
    Wij moeten  eerlijk zeggen, ieder blog is de moeite waard.
    Iedereen geeft het beste van zichzelf en doet wat hij of zij kan.
    Wij hebben al die blogs bij onze favorieten gezet op de pc.
    Het is dus iedere dag meer dan de moeite waard voor ons om overal eens langs te gaan en zien wat er is bijgekomen.
    Ons blogje hier is nog eenvoudig en simpel maar wij zijn nog aan het uitvissen hoe men meerdere foto's tegelijk kan plaatsen in een bericht en hoe het blog nog verder aan te vullen.
    Ik moet eerlijk zeggen papa Ronny doet hard zijn best.
    Hij doet het meerendeel van het huishouden en ook voor ons (Paulie en Jako) voorziet hij de nodige aandacht en verzorging.
    Daarom beste bloggers, al staat er van ons hier niet altijd iets in het gastenboek, toch komen wij iedere dag langs.
    Het bloggerswereldje kunnen wij niet meer missen want het is een wereld van mensen met een warm hart.
    Zo, dat wilden wij even vertellen en dan is het nu tijd voor onze speeltijd.

    13-01-2006 om 19:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Uientaart met spek en Zwitserse kaas


    Een hoofdgerecht voor 4 personen.

    Voorbereidingstijd ± 20 minuten.

    Baktijd ± 20-25 minuten.

    Kun je vooraf nog even lekker genieten van een glaasje wijn.

    Ingrediënten

    ± 6 plakjes diepvries bladerdeeg (afhankelijk van de bakvorm)
    150 gram reepjes mager rookspek in reepjes
    4 grote uien
    125 gram geraspte Emmentaler kaas
    125 gram geraspte Gruyère kaas
    1/8 liter zure room
    1/8 liter melk
    2 eieren
    2 afgestreken eetlepels bloem (gezeefd)
    zout en peper
    1 theelepel paprikapoeder
    1 mespuntje nootmuskaat
    1 theelepel gedroogde of verse tijm
    Quichevorm of ronde of rechthoekige bakvorm.

    Bladerdeeg ontdooien.

    Uien pellen, in vier partjes snijden en hiervan dunne plakjes snijden.

    Oven voorverwarmen op 200°C.

    Spek in een grote droge koekenpan zachtjes goudbruin en knapperig bakken.

    Uien toevoegen en al omscheppend goudbruin meebakken.

    Alles even af laten koelen.
    Ondertussen de bakvorm invetten en bestrooien met bloem en bekleden met het bladerdeeg. Bladerdeeg met een vork op diverse plekjes inprikken.

    Kaassoorten door elkaar mengen en ½ van de kaas over het bladerdeeg strooien.

    Spek-uienmengsel over de taart verdelen.

    Eieren loskloppen en vermengen met het gezeefde bloem, de zure room, de melk en de kruiden.

    Eimengsel over de taart verdelen.

    Taart in het midden van de oven ± 20-25 minuten bakken.
    Warm of lauwwarm opdienen met een lekkere “groene” salade.

    13-01-2006 om 18:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rode linzensoep.

    Nodig:
    500 gram rode linzen
    1 ui
    1 dikke prei
    groente bouillon
    tamari
    zout

    Peper

    Was de linzen en kook ze in 25 minuten gaar en voeg aan het eind pas de bouillon toe.

    Smoor intussen de ui en prei, voeg dit daarna toe.

    Op smaak brengen met zout/peper en tamari.

    Serveer er stokbrood bij.

    13-01-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bleekselderijschotel op zijn Zwitsers


    Ingrediënten

    4 stengels bleekselderij
    100 gram plakjes ham
    1 ei
    2 eetlepels melk
    nootmuskaat
    peper, zout
    citroensap
    50 gram geraspte belegen kaas

    Was de bleekselderij en snij deze in stukjes van ± 2 cm.

    Kook de bleekselderij beetgaar in water met zout (± 8 minuten).

    Laat de bleekselderij goed uitlekken.

    Snij de plakjes ham in reepjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Vet een vuurvaste schaal in.

    Vermeng de bleekselderij met de ham en doe dit in de vuurvaste schaal.

    Klop het ei los met de melk en breng dit mengsel op smaak met peper, zout, citroensap en nootmuskaat.

    Giet dit over de bleekselderij.

    Bestrooi het geheel met geraspte kaas.
    Zet de schotel ± 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    Lekker met gebakken aardappeltjes.

     

    13-01-2006 om 10:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    13-01-2006 om 10:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    “Wat zou er gebeuren als ik u uw linkeroor afsneed?” vroeg de psychiater aan een patiënt. "Dan zou ik niet goed meer kunnen horen."

    "En als ik uw rechteroor ook afsneed?"

    "Dan zou ik niets meer kunnen zien."

    "Hoezo?"

    "Omdat mijn bril dan van mijn neus zou vallen."

     

    13-01-2006 om 10:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Terrine van tarbot en gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    700 g tarbotfilet
    8 plakjes zalm (gerookt)
    1 dl visfumet
    3 blaadjes gelatine (van 3 g)
    4 dl room
    100 g spinazie
    1 komkommer
    6 eetlepels yoghurt (vol)
    2 limoenen
    2 eetlepels dille (fijngehakt)
    peper
    zout
    2 eetlepels zalmforeleitjes

     

    Voor de saus de komkommer zeer fijn raspen en er de yoghurt, het limoensap en de dille doorroeren.

    Op smaak brengen met zout en peper.

    De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de visfumet.

    Tweederde van de tarbotfilets pocheren en vervolgens met de keukenmachine pureren.

    Er de gegeleerde visfumet doorroeren en vervolgens de half opgeklopte room.

    De resterende tarbotfilets in reepjes snijden en pocheren.

    De spinazie blancheren en afspoelen onder koud stromend water.

    De bladeren uitspreiden op een theedoek zodanig dat ze elkaar iets overlappen.

    De tarbotreepjes in de spinaziebladeren rollen en deze op hun beurt in dun gesneden zalmplakjes wikkelen.

    Een terrine bekleden met plakjes zalm tot over de rand.

    Deze voor de helft vullen met de farce.

    De rol erin leggen en de rest van de farce erop verdelen.

    Goed aandrukken en de overhangende plakjes zalm erover vouwen.

    De terrine ruim 1 uur koel zetten.

    De gestorte terrine in plakken snijden en er de saus rondom gieten.

    Garneren met zalmforeleitjes.

     

     

    Oostends vispannetje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g zalmfilet
    200 g Noordzeetongfilet
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 dl visfumet
    75 g boter (bakboter)
    75 g bloem (tarwebloem)
    0.5 dl wijn (wit/droog)
    4 dl room
    125 g champignons
    150 g kaas
    peper
    zout

     

    De visblokjes pocheren in de visfumet tot ze halfgaar zijn.

    De vis uit het kookvocht halen.

    De boter smelten en er de bloem doorroeren tot een blonde roux.

    De ingekookte fumet over de warme roux gieten en mengen.

    De champignons stoven in een beetje boter en het kookvocht bij de saus voegen.

    Vervolgens de witte wijn en de room erbij doen.

    Opnieuw tot de helft laten inkoken en op smaak brengen met peper en zout.

    Van het vuur halen en er de gemalen kaas en de garnalen doorroeren.

    De visblokjes in een vuurvast schoteltje schikken en overgieten met de saus.

    Er nog wat gemalen kaas over strooien en laten gratineren in een voorverwarmde oven op 200 graden.

    Afwerken met wat gehakte peterselie.

    Serveren met stokbrood of puree.

     

     

    Schmarrn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eieren
    50 g bloem (tarwebloem)
    1.5 dl melk (halfvol)
    1 zakje vanillesuiker
    zout
    50 g boter (roomboter)
    50 g suiker
    2 appelen (Jonagold)
    30 g rozijntjes
    10 g poedersuiker

     

    Een vloeibaar beslag maken van de eieren, de bloem, de vanillesuiker, de melk en een snuifje zout.

    De geschilde appelen in schijfjes van 1 centimeter snijden en kort bakken in de helft van de boter.

    Bestrooien met wat suiker en de rozijntjes.

    De appelen laten karameliseren zonder dat ze te zacht worden.

    De pannenkoekenstruif bakken in een grote pan en als de omelet droog is, met een vork in 6 tot 8 stukken trekken.

    De rest van de boter en de suiker over de omelet verdelen en laten kleuren.

    Op een bord schuiven en de omeletbarsten vullen met de gebakken appelen.

    Bestrooien met poedersuiker.

     

    13-01-2006 om 09:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Standaard
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Nu hoeven wij geen ruzie meer te maken over wie er op de standaard mag zitten.
    Vandaag is er een tweede bijgekomen.
    Ook is er al een beetje voorbereiding genomen voor een nieuw broertje of zusje dit jaar.
    Er zijn al extra eet en drinkkommetjes bijgekomen.
    Eind volgende week zijn er dan misschien ook nog twee nieuwe stenen zitstokken.
    Eentje voor Jako en eentje voor de toekomstige nieuweling.

    12-01-2006 om 23:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rijst met perziken

     

    Ingrediënten

    750 gr. varkenslappen

    Peper en zout

    5 uien

    1 blik perziken (1 lt.)

    2 blikjes tomatenpuree

    4 el ketjap

    3 teentjes knoflook

    2 tl sambal

    Olie 

    Snijd het vlees in reepjes en bestrooi deze met peper en zout.

    Maak de uien schoon en snijd ze in ringen.

    Pel de knoflookteentjes en pers ze uit.

    Laat de perziken uitlekken, maar vang het sap op.

    Snijd de perziken in stukjes.

    Verhit de olie in een pan en bak hierin het vlees mooi bruin.

    Voeg dan de uien en knoflook toe en laat dit even meebakken.

    Doe dan het sap van de perziken, ketjap, sambal en de tomatenpuree erbij en laat dit 30 minuten zachtjes sudderen. Schep dan de perzikstukjes erdoor en laat deze warm worden.

     

    12-01-2006 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rijst met shoarma (gegratineerd)


    Ingrediënten

    75 gram rijst
    100 gr shoarmavlees
    1/2 rode paprika
    1 kleine prei
    50 gram geraspte belegen kaas
    1 ei
    1 dl melk
    zout, peper
    1 eetlepel olie
    vuurvaste schaal

    Kook de rijst gaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak.
    Maak de paprika schoon en snij deze in stukjes.

    Snij de prei in smalle ringetjes en was deze.
    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Verwarm de olie en bak hierin het vlees rondom bruin.

    Bak de paprika en de prei even mee (± 3 minuten).

    Schep de gare rijst erdoor.

    Breng op smaak met zout en peper.

    Haal de pan van het vuur.
    Klop de eieren los met de slagroom en de helft van de kaas.

    Doe de rijst in een vuurvaste schaal.

    Giet het roommengsel over de rijst en bestrooi met de rest van de kaas.
    Zet ± 20 minuten in het midden van de oven tot de schotel een bruin korstje heeft.

     

    12-01-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Voor Lana
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Betreffende uw vraag over de witloofsoep.
    Het witbier kan je niet vervangen door cola.
    Dat zou echt niet smaken.

    12-01-2006 om 10:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Biefstuk tartaar

     

    Ingrediënten

    4 tartaartjes

    Peper

    Zout

    50 gr. margarine

    6 el piccalilly

    2 el koffiemelk

     

    Bestrooi 4 tartaartjes met peper en zout.

    Bak ze in 50 gr. margarine in 7 minuten bruin.

    Leg ze op een voorverwarmde schaal.

    Schep 6 el piccalilly en 2 el koffiemelk in de pan en warm dit goed door.

    Schep de saus op het vlees.

     

    12-01-2006 om 10:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Slimme Pietje

     

    De juffrouw van de 1ste klas had problemen met een van haar leerlingen.

    De juf vroeg hem, "Pietje wat is jouw probleem?".

    Pietje antwoordde: "Ik ben veel te knap voor de 1ste klas.

    Mijn zusje zit in de derde klas maar ik weet veel meer dan zij en dus moet ik ook eigenlijk naar de 3e klas".

    De juffrouw vond dat een moeilijke kwestie en zij sprak erover met de directeur.

    Terwijl Pietje buiten het kantoor van de directeur moest wachten legde de juffrouw het probleem aan hem uit.

    “Laat hem maar binnenkomen, dan zal ik hem even persoonlijk testen", zei de directeur.

    “Als hij ook maar een vraag niet kan beantwoorden dan blijft hij gewoon in de 1ste klas.”

    De juffrouw ging hiermee akkoord en Pietje mocht binnenkomen en hem werd duidelijk gemaakt wat de bedoeling van die test was.
    De directeur: "Hoeveel is 3 x 3?"

    Pietje: "9".

    Directeur: "Hoeveel is 6 x 6?" 

    Pietjes: "36". 

    En zo beantwoordde Pietje alle vragen die eigenlijk een derde klasser pas behoorde te weten. De directeur keek de juffrouw aan en zei: "Ik denk dat Pietje eigenlijk wel naar de 3de klas kan gaan".

    Maar de juffrouw twijfelde nog steeds en vroeg of ze ook nog een paar vragen mocht stellen. De directeur ging hiermee akkoord en de juffrouw stelde haar eerste vraag: "Waarvan heeft een koe er vier, terwijl ik er maar twee heb?"

    Pietje: "Benen".

    De juffrouw: "Wat heb jij in je broek en ik niet?".

    Pietje: "zakken".

    De juffrouw: "Wat begint met een K en eindigt met een T, is behaard, ovaal en smakelijk? Pietje: "een kokosnoot".

    Intussen zakte de mond van de directeur ver open van verbazing.

    De juffrouw vervolgde met: "Wat gaat er hard en stijf naar binnen en komt er zacht en slap uit?".

    Pietje: "kauwgum".

    De juffrouw: "Wat doet een man rechtopstaand, een vrouw zittend en een hond op drie poten?"

    Pietje: "een hand geven".

    De juffrouw: "Noem een Engels woord dat begint met een F en eindigt met een CK".

    Pietje: "Firetruck".

    De directeur zuchtte heel diep en zei: "Laat hem maar naar de vijfde klas gaan, want die laatste zes vragen had ik al allemaal fout!!!!!

    12-01-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gegratineerde witloofsoep met witbier

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 stronkjes witloof
    12.5 cl witbier
    8 dl gevogeltefond
    4 sneetjes wit brood
    50 g kaas
    40 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Het witloof schoonmaken, de bittere kern verwijderen en de groente fijnsnijden.

    Het witloof goudgeel fruiten in boter en blussen met het bier en het gevogeltefond.

    Kruiden en 15 minuten op een zacht vuurtje laten koken.

    Geregeld afschuimen.

    De soep verdelen over vuurvaste kommetjes, in elk kommetje een sneetje geroosterd brood leggen, bestrooien met kaas en laten gratineren.

     

     

    Kabeljauw met kervelsaus en romige aardappelpuree

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 wortelen
    1 venkelknol
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    2 eetlepels kervel (fijngehakt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1000 g kabeljauwfilet
    2 uien
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    peper
    zout
    8 aardappelen (Bintje)
    75 g boter (roomboter)
    2.5 dl melk (halfvol)
    50 g boter (bakboter)
    10 g bloem (tarwebloem)
    2 eetlepels kervel (fijngehakt)
    1 sjalot
    2.5 dl room
    nootmuskaat

     

    De wortelen en de venkel schoonmaken, wassen en in plakjes snijden.

    De tuinkruiden fijnhakken.

    Een vel aluminium insmeren met een scheutje olie en de visfilet erop leggen.

    De groenten toevoegen.

    De uien fijnhakken en ze met de garnalen over de vis strooien.

    Kruiden met peper en zout en er een scheutje olie over gieten.

    De folie afsluiten en de vis 40 minuten in een op 120 graden voorverwarmde oven laten garen.

    Ondertussen de geschilde aardappelen gaarkoken met een beetje zout, afgieten en fijnstampen met roomboter en verwarmde melk.

    De puree warm houden en terwijl de saus maken.

    De rest van de boter laten smelten in een pannetje.

    De bloem, de kervel en de gehakte sjalot erdoor roeren.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en de room erdoor roeren.

    De saus nog 10 minuten zachtjes laten pruttelen onder af en toe roeren.

    De visfilet verdelen en de groenten over verwarmde borden verdelen en serveren met aardappelpuree en kervelsaus.

     

     

    Rijstpap met appelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl melk (halfvol)
    125 g rijst
    2 eierdooiers
    1 stokje vanille
    100 g suiker
    6 appelen (Boskoop)
    5 dl water
    250 g suiker
    6 cocktailkersen

     

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen gaar laten worden in een suikersiroop op basis van 50 gram suiker per deciliter water.

    Een pot spoelen met wat water.

    De melk aan de kook brengen met het vanillestokje.

    Het vanillestokje verwijderen, de gewassen rijst toevoegen en gedurende ongeveer 40 minuten laten zwellen op een zacht vuurtje.

    Wanneer de rijstpap voldoende ingedikt is suiker toevoegen en nog even laten verder sudderen.

    Afwerken met de eierdooiers.

    De rijstpap in een schaal gieten en de appelen er bovenop plaatsen.

    Verder afwerken met een cocktailkersje.

    Warm of koud opdienen.

     

    12-01-2006 om 09:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    11-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Roergebakken kalkoenfilet met groenten en rijst


    Ingrediënten

    ± 60 gram rijst
    1 kleine ui
    1 teentje knoflook
    150 gram broccoliroosjes
    50 gram peultjes
    100 gr kalkoenfilet
    2 eetlepels olie
    zout, peper
    1 theelepel sambal oelek
    scheutje ketjap manis
    1 eetlepel gezouten cashewnoten

    Rijst koken volgens de aanwijzingen op het pak.
    Ui en knoflook pellen en snipperen.

    Broccoli wassen en in kleine roosjes snijden. Peultjes wassen schoonmaken en in stukjes snijden.

    Kalkoenfilet in blokjes snijden.
    Olie verhitten

    Ui en knoflook hierin bakken.

    Sambal even meebakken.

    Kalkoen toevoegen en in ± 3 minuten rondom bruin bakken.

    Broccoli en peultjes toevoegen en ± 3 minuten al roerend meebakken.

    Gare rijst toevoegen, alles goed door elkaar roeren en op smaak brengen met ketjap, zout en peper.

    Vlak voor het opdienen bestrooien met cashewnoten.

     

    11-01-2006 om 18:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rundervink met kersensaus

     

    Ingrediënten:
    2 uien, 50 gr. boter
    4 slavinken
    2 pakken groenteschotel (diepvries)
    1 dl kriekbier 
    1 pot kersen zonder pit op (siroop)
    1 eetlepel aardappelmeel.                  
    Zout en peper.

     

    Bereiding:
    Uien pellen en snipperen.

    In pan boter verhitten en uien ca. 3 minuten bakken, vuur temperen en in ca. 15 minuten gaar bakken.

    Groenteschotel verwarmen volgens gebruiksaanwijzing.

    Vinken uit de pan halen en warm houden.

    Aanbaksel losroeren met kriekbier.

    Kersen laten uitlekken en toevoegen aan saus.

    Saus licht binden met aardappelmeel en op smaak brengen met zout en peper.

    Vinken reserveren met saus en groenteschotel. 
    Eet smakelijk 

    11-01-2006 om 12:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Aardappel-uienschotel met rozemarijn


    Ingrediënten

    1 kilo aardappelen
    500 gram uiten
    zout
    versgemalen zwarte peper
    3 theelepels goed fijngehakte rozemarijn
    75 gram boter
    1 ½ dl melk

    Verwarm de oven voor op 200°C.
    Schil de aardappelen en snij deze in dunne schrijven.

    Pel de uien en snij deze ook in dunne schijven.

    Beboter een vuurvaste schaal en leg de aardappelen en de uien hier laag om laag in.

    Bestrooi elke laag met zout en peper en wat fijngehakte rozemarijn.

    Leg er wat klontjes boter op.

    De bovenste laag moet uit aardappelschijven bestaan.

    Giet de melk eroverheen en dek de schaal af.

    Zet de schaal ± 1 ½ uur in het midden van de voorverwarmde oven.

    Haal het laatste halfuur het deksel van de schaal om de aardappelen een bruin korstje te geven.
    Heerlijk bij lamsvlees.

     

    11-01-2006 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-01-2006 om 09:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!