Geroosterde zonnevisfilet met twee mosterdsoortenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
250 g boter (roomboter) 2 eierdooiers 1 citroen 1 dl room peper zout 1 eetlepel mosterd (mosterd van Dijon) olijfolie om te bakken 1 bakje waterkers
Strijk de zonnevisfilets in met olijfolie en rooster ze gedurende vijf minuten.
Maak de mousselinesaus: laat de boter smelten.
Klop in een steelpan de eierdooiers los met citroensap.
Klop op een zacht vuur schuimig.
Neem van het vuur en voeg de boter toe.
Klop de room half op en voeg bij de saus.
Verdeel de saus in twee.
Meng de ene helft van de mousselinesaus met de mosterd van Meaux en de andere helft met de mosterd van Dijon.
Maak de waterkers schoon.
Schik de filets met een weinig waterkers op het bord.
Serveer aan de ene kant de Meaux-mosterdsaus en aan de andere kant de Dijon-mosterdsaus.
Scharrolletjes met zeevruchten
Ingrediënten voor 4 personen
3 scharren (van 400 g) 1 kg mosselen 150 g Noordzeegarnalen (gepeld) 100 g champignons 5 dl court-bouillon 2 dl room 2 eierdooiers peper zout 25 g boter (bakboter)
De scharren (laten) fileren, de filets oprollen en pocheren in de court-bouillon.
De champignons in partjes snijden en even stoven in boter.
Voor de saus de helft van het pocheervocht tot nogeens de helft inkoken, de room toevoegen, nogmaals inkoken en kruiden met peper en zout.
De garnalen, mosselen en champignons toevoegen en van het vuur de eierdooiers erdoor roeren.
De scharrolletjes op het bord schikken, overgieten met de saus en kort onder de voorverwarmde grill zetten.
Smoothie van zwarte bessen
Ingrediënten voor 4 personen
500 g zwarte bessen 10 dl yoghurt (mager) 1 takje citroenmelisse
Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.
Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.
Serveer in een smal hoog glas met een rietje.
|