Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Paulie vertelt
Over ons gezin Iedere dag is de moeite waard
29-01-2006
kinderrecept
Boterhamworstrolletjes
Ingrediënten voor 4 personen
100 g boterhamworst
2 plakken voorgesneden jonge kaas
stukje komkommer van 10 cm
4 grote bladeren ijsbergsla
paar sprieten bieslook
Bereidingstijd: 0-20 minuten Snijd de kaasplakjes en komkommer in repen van 2 cm.
Leg de boterhamworst plat op je snijplank en beleg ze met een stukje ijsbergsla, een paar repen kaas en komkommer en een sprietje bieslook.
Rol de worst op en steek er een cocktailprikker in.
Bereidingstijd: 20-30 minuten Verhit de olijfolie in een koekenpan.
Doe de aardappelplakjes erin, strooi er eventueel wat zout over (niet teveel i.v.m. de chorizo) en bak de aardappelen in 15 tot 20 minuten, keer ze af en toe, voeg er de laatste 5 minuten de in plakjes gesneden chorizo bij en laat zachtjes meebaken.
Giet het overtollige vet weg.
Klop de eieren schuimig.
Voeg de aardappels aan de eieren toe, schep voorzichtig door en laat even rusten.
Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het eimengsel erin.
Strijk de omelet glad en laat de eieren enkele minuten stollen op laag vuur.
Keer de omelet met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de omelet warm of koud.
De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.
De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room.
De mousse laten opstijven in de koelkast.
2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.
Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen. De uiteinden lichtjes omdraaien.
De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.
Ondertussen van het wit brood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.
Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen.
In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.
Spaghetti met garnalen
Ingrediënten voor 4 personen
400 g gamba's olijfolie om te bakken 2 teentjes knoflook 4 eetlepels peterselie (fijngehakt) 1 Spaans pepertje (piment) 5 eetlepels wijn (wit/droog) 300 g tomaten in blik 350 g spaghetti zeezout peper (zwarte peper)
Pel de garnalen en maak ze schoon.
Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de geperste knoflook, de grofgehakte peterselie en de fijngehakte Spaanse peper al roerend toe.
Bak de garnalen 1 minuut mee.
Voeg de wijn en de fijngehakte tomaten toe en laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen.
Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met wat zout.
Laat de pasta uitlekken, roer die door de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout.
Serveer dit gerecht onmiddellijk.
Witte chocolade met kwarkmousse en gemarineerde kersen
Ingrediënten voor 4 personen
200 g chocolade (witte chocolade) 100 g kwark (vol) 4 dl slagroom 5 blaadjes gelatine (van 3 g) 5 cl cointreau 3 eieren 150 g suiker 200 g kersen (ontpit) 30 cl suikersiroop 2 cl wodka 2 cl kirsch 1 stokje vanille 100 g chocolade (puur)
Voor de kersen de siroop aan de kook brengen en laten indikken.
Het vanillestaafje, wodka en kirsch toevoegen.
Dit over de kersen gieten en een nachtje laten staan.
De eieren en suiker tot een hard schuim kloppen.
Daarna de slagroom kloppen zonder dat deze stijf wordt.
De chocolade smelten en met de kwark en cointreau mengen.
De gelatineblaadjes in koud water weken en ze laten smelten als ze zacht zijn.
De eieren en de chocolade mengen met de kwark.
Op het laatst de gelatine toevoegen en de mousse in de koelkast zetten om op te stijven.
Wie zich wil wagen aan de chocoladecilinder, laat witte chocolade smelten.
Dit op bakpapier uitstrijken met een plamuurmes en met een dunne kam (maar met een harkje uit de tuinset van je kinderen lukt het ook) strepen trekken.
In de ijskast laten opstijven.
Daarna donkere chocolade laten smelten en over de witte chocolade gieten.
Weer met een plamuurmes gladstrijken en weer in de ijskast laten opstijven.
Uit de ijskast halen, heel even laten liggen en met bakpapier en al rolletjes maken.
Wel geduldig zijn, want anders breekt het.
Daarna de rolletjes weer in de ijskast en net voor gebruik eruit halen, snijden en vullen met de mousse.
De kersen rondom de torentjes dresseren.
Wie geen cilinders heeft gemaakt: de mousse is - als het goed is - stijf genoeg om er andere torentjes van te maken.
Beste vrienden bloggers. Een van onze collega-bloggers La douce France heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om mensen - Belgen- in nood. Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen. De toestand is niet langer houdbaar. Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie. Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld. Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer. Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben Overschrijven bij uw bank kan ook. Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/ De mensen van Belgen in nood zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.
Bereidingstijd: 0-20 minuten Bestrijk de sneetjes brood dun met boter.
Beleg 2 sneetjes met kaas, bestrijk de kaas dun met mosterd en beleg met de preiringetjes. Vouw de kaas die buiten het brood steekt over de prei naar binnen.
Leg daarop de plakjes cervelaat en zorg dat die ook niet buiten het brood steken.
Bak de tosti's op de gebruikelijke manier in een tosti-ijzer of in wat boter in de koekenpan mooi goudbruin en garneer ze desgewenst nog met een plakje tomaat en een plakje komkommer.
Wij hebben nog eens bezoek gehad. Het waren mensen van Hooglede. Het was heel aangenaam. Die man is bezig met het maken van een stamboom. Papa Ronny heeft er voor gezorgd dat hij nu veel meer informatie bijgekregen heeft dankzij internet. Het was de moeite waard. Meer dan 60 bladzijden zijn er afgedrukt. Straks volgt er hier nog een recept en dan kunnen wij eindelijk beginnen aan onze blogwandeling want wij zitten hier al te popelen van ongeduld om weer alle nieuwe items te ontdekken. Ondertussen gaan wij genieten van een pizza en een glaasje wijn. Van het eerste mag ik proeven maar van het tweede niet.
Een man met een lelijke eend rijdt op de snelweg en krijgt opeens pech, waardoor hij niet meer verder kan.
Stopt er opeens een grote mercedes bij hem en de bestuurder vraagt of hij kan helpen.
"Nou", zegt de man, "ik zou het heel erg fijn vinden als u mij naar het dichtst bijzijnde tankstation zou kunnen rijden, zodat ik daar even kan bellen."
De bestuurder van de mercedes heeft hier geen enkel probleem mee en knoopt de lelijke eend achter zijn mercedes.
Ze rijden vervolgens een tijdje totdat ze opeens worden ingehaald door een dikke BMW.
De bestuurder van de mercedes kan dit niet hebben en trapt vervolgens het gas dieper in.
De BMW rijdt vervolgens ook steeds harder en dat gaat zo een hele tijd door, waardoor de bestuurder van de mercedes helemaal vergeet om bij het tankstation te stoppen.
De man van de lelijke eend drukt op de claxon van zijn auto om aan te geven dat ze bijna bij het tankstation zijn, maar de mercedes racet gewoon door en rijdt inderdaad het tankstation voorbij.
De eigenaar van het tankstation ziet het drietal met grote verbazing voorbij razen en besluit het voorval te melden bij een vriend van hem.
Hij belt hem op en zegt:"Wat ik net toch mee maak.
Rijden een dure mercedes en BMW aan mijn tankstation voorbij met een gang van 220 km/h rijdt daarachter een lelijke eend te claxonneren dat-ie er voorbij wil."
De knolselderij wassen, schillen, in staafjes snijden en besprenkelen met citroensap.
De staafjes in een magnetronschaal leggen, op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout; bevochtigen met een weinig water, afdekken en drie minuten in de magnetron bij 850 W beetgaar laten worden.
De rode ponen spoelen, droogdeppen en in de schaal op het bed van knolselderij schikken.
De ponen afwisselend kop op staart leggen met de buikopening naar het midden van de schaal.
Het geheel overgieten met room en eventueel verder op smaak brengen.
Afdekken en zeven minuten laten garen bij 850 W.
De helft van de tomaatjes halveren, uitlepelen, opvullen met enkele gegaarde knolselderijstaafjes en een minuut in de magnetron bij 850 W verhitten.
De overige tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.
De reepjes tomaat door de saus van de rode poon mengen en nog even opwarmen.
Op warme borden een bedje maken met de knolselderijstaafjes, hierop een rode poon schikken en een lepeltje saus er rond gieten.
Afwerken met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie.
Bereiden: Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker (laat net niet koken).
Klop ondertussen 2 eidooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 1/8 liter melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur, neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan.
Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain marie warm tot gebruik of serveer koud.
borrelhapje voor 10 personen 1 casinobrood 100 gram roomboter, op kamertemperatuur 1 bosje dille 300 gram gerookte zalm
Steek met een uitsteekvorm (circa 5 cm doorsnede) rondjes uit het brood.
Knip de dille fijn, houd mooie topjes voor de garnering apart.
Roer de fijngeknipte dille door de roomboter.
Besmeer de broodrondjes met de boter. Steek met dezelfde uitsteekvorm rondjes uit de plakken zalm en leg ze op de broodrondjes. Garneer elke canape met een topje dille.
peper 50 gram boter of margarine 2 sjalotten, grof gesnipperd 4 grote champignons, in stukken gesneden 1 dl witte wijn 1 dl bouillon 1 el bloem 1/8 liter crème fraîche
Bestrooi de karbonades met zout en peper.
Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de karbonades in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en bijna gaar.
Temper het vuur, doe de sjalotten en de champignons in de pan en laat ze even fruiten. Schenk de wijn en bouillon bij de karbonades, leg het deksel schuin op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.
Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.
Roer de bloem door de crème fraîche en bind met dit mengsel de saus.
Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken, voeg zout en peper naar smaak toe.
Ik heb de vraag gehad of het zou mogen om de recepten van mijn blog uit te printen. Alleen uitprinten? Al wie dat wenst mag alles wat hier staat ook gebruiken voor zijn/haar blog. Ik plaats hier alles met veel plezier en deel dit graag met iedereen. Zodus, zie je iets wat je zelf ook kan gebruiken, neem het dan maar gerust over, het staat hier niet voor niets. Het voornaamste is dat iedereen het maar leuk vind.
Ingrediënten: 200 gram zachte (room) boter 200 gram fijne kristalsuiker mespunt zout 2 zakjes vanillesuiker (of de geraspte schil van ½ citroen) 4 eieren 100 gram bloem, gezeefd met 100 gram zelfrijzend bakmeel cakevorm van 2 liter
Bereiding: Verwarm de oven voor op 175°C Vet de vorm goed in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm.
Roer de boter met suiker, zout, vanillesuiker (of geraspte citroenschil) met een houten lepel of mixer tot een luchtige massa.
Roer er één voor één de eieren door.
Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige geheel in het mengsel is opgenomen.
Klop het deeg nog verder luchtig.
Roer er dan met de hand, bij gedeelten, de bloem met zelfrijzend bakmeel er door.
Het deeg moet in punten van de lepel vallen. Vul de cakevorm voor tweederde met het deeg.
Strijk het deeg aan de smalle zijkanten wat omhoog en maak een "gootje" overlangs in het midden van het deeg. Zet de cakevorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven.
Bak de cake in 80-90 minuten gaar en goudgeel.
Met een satéprikker kan men voorzichtig controleren of de cake gaar is.
Hij moet er droog en schoon uitkomen, maar niet kurkdroog.
Dan is de cake gaar. Draai de cakevorm om op een taartrooster, en laat de cake 10 minuten afkoelen met de cakevorm er nog overheen.
Neem deze er dan af en laat de cake zonder vorm 10 minuten staan.
Zet de vorm er dan weer overheen en laat het gebak verder afkoelen. Eet smakelijk.
Los de bouillontabletten op in 8 dl water. Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.
Fruit hierin de ui en de knoflook heel zachtjes tot glazig.
Roer de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze allemaal glanzen.
Doe de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn door de rijst is opgenomen.
Voeg de oregano en de bouillon toe.
Breng alles aan de kook.
Zet de warmtebron laag en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.
Regelmatig goed roeren.
Het vocht wordt bijna geheel opgenomen door de rijst. Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons op hoog vuur bruin.
Roer de paddestoelen, boter en peterselie door de risotto en bestrooi de risotto voor het opdienen met de geraspte kaas.
Bereidingstijd: 30-60 minuten Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een al gewelde worst).
Snijd de worst in 4 gelijke stukken.
Verwarm de oven voor op 200ºC.
Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren.
Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst.
Leg de worstenbroodjes op de bakplaat.
Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.
Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de crème fraîche en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom.
Rolletjes: Snijd de aubergine en de courgette in 8 lange plakken.
Blancheer de courgetteplakken ongeveer 4 minuten in lichtgezouten water.
Leg de aubergineplakken op een ingevette bakplaat, bestrooi met zeezout en besprenkel met olijfolie.
Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C tot de aubergine gaar is maar niet te bruin geworden is.
Neem de aubergineplakken uit de oven. Leg op elke plak een courgetteplak en verdeel hierover de tapenade.
Leg op de tapenade de tonijnplakjes die je besprenkelt met limoenolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.
Vorm rolletjes en leg deze op de bakplaat, plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10 minuten.
Ontvel de tomaten.
Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.
Leg een tomatenpartje op het auberginerolletje en verwarm nog 5 minuten in de oven.
Risotto: Snipper de sjalotten en pers het knoflookteentje uit, verhit de olijfolie en laat beide hierin uitzweten.
Voeg de (ongewassen) rijst toe en roer even door.
Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (zacht van binnen en nog een beetje knappend aan de buitenkant).
Borstel de champignons, snijd ze in vier, stoof ze gaar en kruid met peper en zout.
Voeg de champignons bij de risotto alsook het snufje saffraan voor de kleur.
Paprikacoulis: Snipper de sjalotten, snij het knoflookteentje in plakjes en de paprika in stukjes.
Doe alle ingrediënten bij elkaar, kruid met peper en zout en laat op een laag vuurtje inkoken tot de paprika gaar is.
Pureer de saus met een staafmixer en haal door een puntzeef.
Voeg aan de coulis eventueel een scheutje olijfolie toe.
Bordschikking: Leg een auberginerolletje op een bedje van champignonrisotto (al dan niet in een metalen ring gedrukt).
Schep de paprikacoulis om het rolletje en garneer met een basilicumblaadje.
De tonijnmedaillons kort blancheren in gezouten water met het citroensap.
Laten uitlekken, droogdeppen en in de helft van de olijfolie langs beide kanten aanbakken.
De fijngehakte ui en knoflook in de rest van de olijfolie fruiten.
De tomaten ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden en samen met de suiker bij de ui voegen. Verder op smaak brengen met peper en zout en enkele minuten laten stoven.
De witte wijn en het water erbij gieten en de tonijnmedaillons hierin 20 minuten op een zacht vuur pocheren.
Indien nodig nog wat water bijvoegen.
De tonijnmedaillons opdienen in de ingekookte saus en afwerken met zwarte olijven, kappertjes en peterselie.
Sorbet van Campari en passievruchten
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg passievruchten 1 dl Campari 10 dl water 500 g suiker 250 g glucose 8 blaadjes munt
Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.
Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.
Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.
Draai tot het een gladde, bevroren massa is.
Bewaar het ijs in de vriezer.
Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.
Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.
Ze zijn hier goed met ons voeten aan het spelen. Eerst krijgen wij niets anders dan foutmeldingen als wij proberen er een plaatje op te zetten en nu blijkt dat die er toch allemaal op staan. We zullen ze maar laten staan nu. Zo moet het zeker en vast wel een fijne dag worden. Zo meteen komt het menu van de dag er aan.
Salade met ossentong, gevulde eieren en ravigotesaus
Ingrediënten voor 4-6 personen.
200 gram gesneden ossentong 7 eieren
50 gram boter
2 eetl. mayonaise
zout en versgemalen peper
kappertjes om te garneren
3 augurkjes
1/2 krop sla Voor de ravigottesaus:
4 eetl. mayonaise
1 hardgekookt ei
1 theel. (dragon)mosterd
1 eetl. kappertjes
2 eetl. in ringetjes gesneden bieslook 2 eetl. fijngehakte peterselie
desgewenst een scheutje (koffie)room
Bereidingstijd: 30-60 minuten Prik de eieren in en kook ze in 9 minuten hard.
Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze. Houd een ei apart en hak dat fijn. Halveer de zes overige eieren in de lengte en wip er de dooiers uit. Prak de eierdooiers fijn.
Roer de boter zacht met de mayonaise, schep er de dooiers door en breng het mengsel pittig op smaak met wat zout en peper.
Spuit of schep het dooiermengsel in de eiwitten en garneer met een paar kappertjes. Roer voor de ravigottesaus de mayonaise, het fijngehakte ei, de mosterd, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de bieslook en de peterselie door elkaar.
Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verdun desgewenst met een scheutje (koffie)room.
Halveer de augurkjes in de lengte en rol elk stukje augurk in een plakje ossentong.
Snijd de resterende ossentong in reepjes.
Verdeel de gewassen, schoongemaakte en droog geslagen sla over een platte schaal. Verdeel daarover de reepjes en de rolletjes ossentong en de gevulde eieren.
Geef de ravigottesaus apart. Serveer er geroosterde sneetjes witbrood en boter bij.
Ja, Miekemous, wij kunnen behoorlijk wat lawaai maken. Maarre... hier pakt dat geen verf hoor. Wij worden netjes geleerd om de buren niet tot last te zijn en als wij toch zeer luidruchtig blijven roepen en kwetteren krijgen wij een gepaste straf. Bijvoorbeeld geen speeluurtje onder de avond om met de kooi afgezonderd worden in een andere ruimte. Ja, ook wij moeten ons leren gedragen zoals het moet.
bijgerecht voor 4 personen 50 gram boter en 50 gram bloem 500 ml melk, bij voorkeur volle melk zout en peper
In sauspan of pan met dikke bodem op laag vuur boter smelten.
Bloem ineens toevoegen en met houten spatel door boter mengen tot gladde pasta (= roux).
2-3 min zachtjes bakken, flink roeren zodat roux niet verkleurt.
Al roerend melk, scheut voor scheut, in pan schenken tot saus telkens kookt en licht gebonden is.
Op laagste pit zetten, bechamel brandt snel aan.
Saus nog 5-10 min laten sudderen zodat bloem kan garen (anders blijven stroeve korreltjes bloem in saus te proeven).
Af en toe goed doorroeren.
Eindresultaat: dikke, glanzende saus zonder klontjes.
Op smaak brengen met zout en fijngemalen peper.
Vanuit deze basissaus kan eindeloos gevarieerd worden.
Voeg naar smaak ingrediënten als geraspte kaas, verse kruiden, spekjes, garnalen, mosterd ed. toe en geef de saus bij pasta-, groenten-, vlees-, kip- of visgerechten.
Bovendien is de saus uitermate geschikt om gerechten mee te gratineren.
Het zal weer druk zijn deze namiddag. Zoals gewoonlijk zal Dennis zijn vriendjes weer uitnodigen om op de playstation te komen spelen. Voor ons is dat geen enkel probleem op voorwaarde dat hij eerst meehelpt om de kooien te poetsen. Hij is altijd vol trots tegenover zijn vriendjes dat hij zo goed kan omgaan met ons (Paulie & Jako) maar nu moet Dennis eens laten zien dat hij even goed is in het onderhouden van de kooien en onze verzorging. Verder zit ik hier ook nog met een probleempje. Ik heb gehoord dat binnenkort de vearts gaat langskomen voor alle dieren hier. Die gaat werk hebben. Voor de twee poezen en de hond is dat de jaarlijkse inenting maar wat het voor ons zal worden weet ik niet. Van Jako is één ding een feit: die moet worden gechipt. Maar wat is nu in hemelsnaam chippen. We zullen maar afwachten zeker? Van mij heb ik horen zeggen dat er net zoals bij Jako ook nog een bloedcontrole komt. Zij willen ergens duidelijkheid over hebben. Ja, over wat dan? Waarschijnlijk willen ze weten wie er nu een jongen is of een meisje. Wat een onzin!!! Dat zullen ze toch met de tijd toch zelf wel zien zeker. Wie een ei legt is dan dus een .... meisje!! Genoeg getaterd nu of ik krijg hier nog een oplawaai met mijne grote snavel. Een prettige dag nog en tot later.
En dat is welgemeend. Dank voor die mooie button en de hulp om de schrijffout te herstellen. Ik heb nog een mooie foto staan voor een button. Ik zal hem doorsturen. Als ik ooit eens iets kan terug doen dan zeg je het maar. Ik zal de bewuste foto hier al eens bijplaatsen.
Een zekere "Dauwe" heeft opgemerkt dat de titel van mijn blog een fout bevat. En die persoon heeft groot gelijk. "Paulie verteld" moet worden "Paulie vertelt". Foei, papa Ronny, want dit is wel een grote fout. Nu hebben wij hier een probleem. Wij weten niet hoe wij dat kunnen veranderen en of dat invloed zou hebben op de link. Daarom de vraag: Wil er iemand zo vriendelijk zijn om ons uit de nood te helpen en zeggen wat wij precies moeten doen zodat de titel weer juist zou geschreven zijn. Wij zouden zeer dankbaar zijn. Wel, dat is nu positieve kritiek geven dat "Douwe" doet. Zonder zijn opmerking had de schrijfwijze fout gebleven en nu kan er iets aan gedaan worden. Als er nog bloggers zijn die suggesties hebben en goede raad kunnen geven is dat altijd welkom.
1 bosje peterselie ½ el marjolein 2 el tomatenpuree boter
bloem zwarte peper uit de molen & zout
- Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm. - Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.
Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin. - Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden. - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.
Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie. - Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.
Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie
3 eieren 500g zelfrijzende bloem 50g amandelen 250g suiker de schil van ½ citroen, geraspt olijfolie
- Doe de eieren in een ruime mengkom en voeg er de geraspte citroenschil aan toe.
Voeg ook de amandelen en de suiker toe en meng stevig onder elkaar. - Voeg 6 halve eierschalen olijfolie toe en meng.
Doe er nu beetje bij beetje de bloem bij en meng tot een stevig vast deeg. - Maak van dit deeg worsten van ongeveer 10 cm lang en 5 cm doorsnee, strooi er wat suiker over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°. - Snij ze vervolgens in dikke schijven en laat afkoelen. - Lekker met sterke Italiaanse koffie of zoete wijn.
hoofdgerecht voor 2 personen 2 zalm- of kabeljauwfilets 2 dl koksroom 0,5 dl water 2-3 el grove Limburgse mosterd peper & zout
Leg de visfilets op een ingevette bakplaat, bestrooi met peper & zout en bak ze in een voorverwarmde oven van 180-200 graden C. in circa 15-20 minuten gaar.
Meng in de tussentijd de mosterd met de room en verwarm op laag vuur.
Doe het gehakt, de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het losgeklopte eiwit in een kom en meng goed.
Schep er de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-uitjes door.
Kneed met vochtige handen tot alles goed gemengd is.
Verdeel het mengsel in 16 porties en rol die tot balletjes.
Verhit wat plantaardige olie in een wok op een matig vuur.
Doe er de gehaktballetjes in porties in en bak ze 6 tot 8 minuten, waarbij u ze een paar keer omdraait, tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.
Serveer heet en geef er Thaise zoete chilisaus bij.
Lamsschouderkroontje gebakken met aubergines en tomaat
Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes. Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd. Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.
Voeg eventueel meer suiker toe. Klop de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.
Zet de kom 2 uur in de vriezer.
Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.