Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    29-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.kinderrecept

    Boterhamworstrolletjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g boterhamworst

    2 plakken voorgesneden jonge kaas

    stukje komkommer van 10 cm

    4 grote bladeren ijsbergsla

    paar sprieten bieslook

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd de kaasplakjes en komkommer in repen van 2 cm.

    Leg de boterhamworst plat op je snijplank en beleg ze met een stukje ijsbergsla, een paar repen kaas en komkommer en een sprietje bieslook.

    Rol de worst op en steek er een cocktailprikker in.

     

    29-01-2006 om 16:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Wedden van wel

     

    Een militair wordt wegens straf, hij wedde te veel, overgeplaatst.

    Op zijn nieuwe kazerne meldt hij zich eerst bij zijn nieuwe commandant, die al op de hoogte was gesteld van de wedlust van de nieuwkomer.

    De commandant vraagt tijdens het eerste gesprek waarom hij zoveel wedde.

    "Gewoon, voor de lol", zegt de militair.

    "Ik wed met u voor honderd euro dat u een moedervlek op uw linkerbil hebt."

    De commandant wist heel zeker van niet en neemt gelijk de uitdaging aan.

    Hij staat op, laat zijn broek zakken, en inderdaad, geen vlekje te zien.

    De militair, eerlijk als hij is, geeft hem direct honderd euro.

    Even later gaat de telefoon van de commandant.

    Het is de vorige commandant van de militair.

    Hij wilde weten of hij er al was.

    Glunderend vertelt de commandant dat de nieuwe militair er al is, en dat hij er zelfs al honderd euro aan heeft verdiend.

    Het is even stil aan de andere kant van de lijn...

    "Je hebt toch niet toevallig je broek laten zakken hé?!

    Want hij heeft met ons gewed voor duizend euro dat hij je binnen vijf minuten in je blootje zou zetten!!"

     

    29-01-2006 om 13:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tortilla met chorizo

     

    Ingrediënten

    1,5 dl olijfolie

    1 kg geschild en in plakjes gesneden aardappel

    6 eieren

    250 g chorizo in plakjes

    Zout

     

    Bereidingstijd: 20-30 minuten
    Verhit de olijfolie in een koekenpan.

    Doe de aardappelplakjes erin, strooi er eventueel wat zout over (niet teveel i.v.m. de chorizo) en bak de aardappelen in 15 tot 20 minuten, keer ze af en toe, voeg er de laatste 5 minuten de in plakjes gesneden chorizo bij en laat zachtjes meebaken.

    Giet het overtollige vet weg.

    Klop de eieren schuimig. 

    Voeg de aardappels aan de eieren toe, schep voorzichtig door en laat even rusten.

    Verhit de rest van de olie in een koekenpan en schep het eimengsel erin.

    Strijk de omelet glad en laat de eieren enkele minuten stollen op laag vuur.

    Keer de omelet met behulp van een bord of deksel om en bak ook de andere kant bruin. Serveer de omelet warm of koud.

     

    29-01-2006 om 13:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aperitiefhapjes met ham en artisjokmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 cl kippenbouillon
    1 artisjokbodem (gesteriliseerd)
    50 cl kippenbouillon
    0.5 dl room
    2 blaadjes gelatine (van 3 g)
    150 g gedroogde ham
    peper
    zout
    4 sneetjes wit brood
    4 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De gelatineblaadjes weken in koud water en oplossen in de warme kippenbouillon.

    De gekookte en gereinigde artisjokbodem met een mixer fijnmalen, samen met de bouillon. Dit mengsel laten afkoelen en vervolgens afwerken met de opgeklopte room.

    De mousse laten opstijven in de koelkast.

    2 vellen aluminiumfolie van 30 x 30 centimeter bedekken met de sneetjes ham en hierop de artisjokmousse strijken.

    Het geheel in de lengterichting van de hamsneetjes oprollen en het rolletje in de folie wikkelen. De uiteinden lichtjes omdraaien.

    De rolletjes in de diepvries leggen tot ze volledig hard zijn.

    Ondertussen van het wit brood knapperige ronde toastjes bakken in wat olijfolie.

    Na ongeveer 2 uur uit de diepvries halen en de folie verwijderen.

    In plakjes snijden en deze op de toastjes leggen.

     

     

    Spaghetti met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g gamba's
    olijfolie om te bakken
    2 teentjes knoflook
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    1 Spaans pepertje (piment)
    5 eetlepels wijn (wit/droog)
    300 g tomaten in blik
    350 g spaghetti
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Pel de garnalen en maak ze schoon.

    Verhit de olie in een grote braadpan, voeg de geperste knoflook, de grofgehakte peterselie en de fijngehakte Spaanse peper al roerend toe.

    Bak de garnalen 1 minuut mee.

    Voeg de wijn en de fijngehakte tomaten toe en laat alles 2 tot 3 minuten pruttelen.

    Kook ondertussen de pasta in een grote pan met kokend water met wat zout.

    Laat de pasta uitlekken, roer die door de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout.

    Serveer dit gerecht onmiddellijk.

     

     

    Witte chocolade met kwarkmousse en gemarineerde kersen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g chocolade (witte chocolade)
    100 g kwark (vol)
    4 dl slagroom
    5 blaadjes gelatine (van 3 g)
    5 cl cointreau
    3 eieren
    150 g suiker
    200 g kersen (ontpit)
    30 cl suikersiroop
    2 cl wodka
    2 cl kirsch
    1 stokje vanille
    100 g chocolade (puur)

     

    Voor de kersen de siroop aan de kook brengen en laten indikken.

    Het vanillestaafje, wodka en kirsch toevoegen.

    Dit over de kersen gieten en een nachtje laten staan.

    De eieren en suiker tot een hard schuim kloppen.

    Daarna de slagroom kloppen zonder dat deze stijf wordt.

    De chocolade smelten en met de kwark en cointreau mengen.

    De gelatineblaadjes in koud water weken en ze laten smelten als ze zacht zijn.

    De eieren en de chocolade mengen met de kwark.

    Op het laatst de gelatine toevoegen en de mousse in de koelkast zetten om op te stijven.

    Wie zich wil wagen aan de chocoladecilinder, laat witte chocolade smelten.

    Dit op bakpapier uitstrijken met een plamuurmes en met een dunne kam (maar met een harkje uit de tuinset van je kinderen lukt het ook) strepen trekken.

    In de ijskast laten opstijven.

    Daarna donkere chocolade laten smelten en over de witte chocolade gieten.

    Weer met een plamuurmes gladstrijken en weer in de ijskast laten opstijven.

    Uit de ijskast halen, heel even laten liggen en met bakpapier en al rolletjes maken.

    Wel geduldig zijn, want anders breekt het.

    Daarna de rolletjes weer in de ijskast en net voor gebruik eruit halen, snijden en vullen met de mousse.

    De kersen rondom de torentjes dresseren.

    Wie geen cilinders heeft gemaakt: de mousse is - als het goed is - stijf genoeg om er andere torentjes van te maken.

     

    29-01-2006 om 13:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Turkse pizza

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g salami, iets dikker gesneden

    1 plat Turks brood van ca. 20 cm lang

    4 eetl. olijfolie

    pizzasaus uit een pot

    1 gele en 1 rode paprika

    250 g feta

    desgewenst zwarte olijven

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Snijd het brood met een groot mes horizontaal doormidden (geen kinderwerk!).

    Bedruppel de helften met de olijfolie en bestrijk ze met een dun laagje saus.

    Snijd de schoongemaakte paprika’s en de feta in blokjes.

    Snijd of knip de plakjes worst in vieren.

    Verdeel de paprika, de feta en de worst over de broodhelften en leg ze op de bakplaat. Garneer eventueel nog met zwarte olijven.

    Schuif de pizza’s circa 15 minuten in de voorverwarmde oven tot ze mooi gekleurd zijn.

     

    29-01-2006 om 00:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Beste vrienden bloggers.
    Een van onze collega-bloggers “La douce France” heeft in Frankrijk met enkele vrijwilligers een organisatie die zich bekommert om “mensen - Belgen- in nood”.
    Alles gebeurt op vrijwillige basis en elke eurocent gaat integraal naar de hulp aan deze mensen. Momenteel komt hun werk in gedrang wegens het ontbreken van financiele middelen.
    De toestand is niet langer houdbaar.
    Wij, bloggers, willen solidair zijn en daarom deze actie.
    Maak enkele euros over op volgende rekening of neem voor hulp contact op met de organisatie zoals hieronder vermeld.
    Voor de mensen die elektronisch bankieren: Inloggen met uw passwoord, en naar EU overschrijvingen gaan Rekeninghouder/begunstigde: "Belgen in Nood" Betty Bache IBAN Nummer: FR6910011000201022141075H62 (na elkaar zonder spatie) BIC bank begunstigde: PSSTFRPPCNE Land: Frankrijk
    Vergeet niet het bedrag en uw eigen rekeningnummer.
    Verzenden na terug uw paswoord ingetikt te hebben
    Overschrijven bij uw bank kan ook.
    Voor verdere inlichtingen: peeters.jean2@wanadoo.fr
    http://blog.seniorennet.be/la_douce_france/
    De mensen van “Belgen in nood” zijn U ontzettend dankbaar en wees ervan overtuigd; elke cent komt op zijn plaats.

    29-01-2006 om 00:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tosti met pepercervelaat en mosterd

     

    Ingrediënten voor 2 personen

    8 plakjes pepercervelaat

    4 sneetjes casinobrood

    boter om te smeren

    4 plakjes jongbelegen Goudse kaas

    2 theel. mosterd

    2 eetl. flinterdunne preiringetjes

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Bestrijk de sneetjes brood dun met boter.

    Beleg 2 sneetjes met kaas, bestrijk de kaas dun met mosterd en beleg met de preiringetjes. Vouw de kaas die buiten het brood steekt over de prei naar binnen.

    Leg daarop de plakjes cervelaat en zorg dat die ook niet buiten het brood steken.

    Bak de tosti's op de gebruikelijke manier in een tosti-ijzer of in wat boter in de koekenpan mooi goudbruin en garneer ze desgewenst nog met een plakje tomaat en een plakje komkommer.

     

    28-01-2006 om 21:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Bezoek
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben nog eens bezoek gehad.
    Het waren mensen van Hooglede.
    Het was heel aangenaam.
    Die man is bezig met het maken van een stamboom.
    Papa Ronny heeft er voor gezorgd dat hij nu veel meer informatie bijgekregen heeft dankzij internet.
    Het was de moeite waard.
    Meer dan 60 bladzijden zijn er afgedrukt.
    Straks volgt er hier nog een recept en dan kunnen wij eindelijk beginnen aan onze blogwandeling want wij zitten hier al te popelen van ongeduld om weer alle nieuwe items te ontdekken.
    Ondertussen gaan wij genieten van een pizza en een glaasje wijn.
    Van het eerste mag ik proeven maar van het tweede niet.

    28-01-2006 om 21:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tosti recepten

    Tosti met salami, prei en Boursin

     

    Ingrediënten

    wit of bruin brood

    salami

    preiringetjes, flinterdun gesneden

    Boursin

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Beleg een sneetje wit of bruin brood met salami.

    Beleg met flinterdun gesneden preiringetjes.

    Bestrijk het tweede sneetje brood met Boursin of een andere zachte kruidenkaas en leg met de besmeerde kant op de prei.

    Bestrijk de bakplaten van het tostiapparaat dun met olie en rooster de tosti goudbruin.

     

     

    Tosti met gekookte ham en paprika

     

    Ingrediënten

    wit of bruin brood

    plakken gekookte ham

    reepjes dun gesneden rode paprika

    dunne plakjes augurk

    grof geraspte kaas

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Beleg een sneetje wit of bruin brood met een grote overhangende plak gekookte ham.

    Beleg de ham met heel dun gesneden reepjes rode paprika en dunne plakjes augurk.

    Bestrooi met grof geraspte kaas en vouw de overhangende ham op de maat van het brood over de vulling, zodat er een pakketje ontstaat.

    Dek af met een tweede sneetje brood.

    Bestrijk de bakplaten van het tostiapparaat dun met olie en rooster de tosti goudbruin.

     

    28-01-2006 om 13:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Vreemde eend in de bijt

     

    Een man met een lelijke eend rijdt op de snelweg en krijgt opeens pech, waardoor hij niet meer verder kan.

    Stopt er opeens een grote mercedes bij hem en de bestuurder vraagt of hij kan helpen.

    "Nou", zegt de man, "ik zou het heel erg fijn vinden als u mij naar het dichtst bijzijnde tankstation zou kunnen rijden, zodat ik daar even kan bellen."

    De bestuurder van de mercedes heeft hier geen enkel probleem mee en knoopt de lelijke eend achter zijn mercedes.

    Ze rijden vervolgens een tijdje totdat ze opeens worden ingehaald door een dikke BMW.

    De bestuurder van de mercedes kan dit niet hebben en trapt vervolgens het gas dieper in.

    De BMW rijdt vervolgens ook steeds harder en dat gaat zo een hele tijd door, waardoor de bestuurder van de mercedes helemaal vergeet om bij het tankstation te stoppen.

    De man van de lelijke eend drukt op de claxon van zijn auto om aan te geven dat ze bijna bij het tankstation zijn, maar de mercedes racet gewoon door en rijdt inderdaad het tankstation voorbij.

    De eigenaar van het tankstation ziet het drietal met grote verbazing voorbij razen en besluit het voorval te melden bij een vriend van hem.

    Hij belt hem op en zegt:"Wat ik net toch mee maak.

    Rijden een dure mercedes en BMW aan mijn tankstation voorbij met een gang van 220 km/h rijdt daarachter een lelijke eend te claxonneren dat-ie er voorbij wil."

     

    28-01-2006 om 12:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.spreuk

    Als wat je te zeggen hebt niet mooier is dan de stilte, zwijg dan.

    28-01-2006 om 12:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomatenhapjes met gerookte zalm en zure room

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    4 plakjes zalm (gerookt)
    1 ui
    20 g veldsla
    4 takjes dille
    luzernescheutjes
    2 dl zure room
    peper
    zout
    4 eetlepels citroensap

     

    De tomaten in partjes verdelen en ontpitten.

    De ui pellen en in schijfjes snijden.

    De tomaatpartjes op een groot bord schikken en er de gevouwen reepjes gerookte zalm en de schijfjes ui opleggen.

    Versieren met blaadjes veldsla, takjes dille en luzernescheutjes.

    In het midden van het bord een roosje leggen dat gevormd werd met een lange, vrij dik gesneden tomaatschil.

    De zure room lichtjes opkloppen met citroensap, peper en zout.

    Op elk hapje een scheutje saus gieten.

     

     

    Rode poon met knolselderij en tomaatjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 rode ponen (van 500 g)
    1 knolselder
    4 tomaten
    4 eetlepels citroensap
    2 dl room
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    De knolselderij wassen, schillen, in staafjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De staafjes in een magnetronschaal leggen, op smaak brengen met nootmuskaat, peper en zout; bevochtigen met een weinig water, afdekken en drie minuten in de magnetron bij 850 W beetgaar laten worden.

    De rode ponen spoelen, droogdeppen en in de schaal op het bed van knolselderij schikken.

    De ponen afwisselend kop op staart leggen met de buikopening naar het midden van de schaal.

    Het geheel overgieten met room en eventueel verder op smaak brengen.

    Afdekken en zeven minuten laten garen bij 850 W.

    De helft van de tomaatjes halveren, uitlepelen, opvullen met enkele gegaarde knolselderijstaafjes en een minuut in de magnetron bij 850 W verhitten.

    De overige tomaten even laten schrikken in kokend water, onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in reepjes snijden.

    De reepjes tomaat door de saus van de rode poon mengen en nog even opwarmen.

    Op warme borden een bedje maken met de knolselderijstaafjes, hierop een rode poon schikken en een lepeltje saus er rond gieten.

    Afwerken met de gevulde tomaatjes en gehakte peterselie.

    Serveren met groene tagliatelle.

     

     

    Pannenkoekjes met appel en kaneelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    2 eieren
    3 dl melk (halfvol)
    8 cl arachideolie
    zout
    wijnsteenbakpoeder
    30 g rozijntjes
    1 dl room
    0.5 theelepel maïszetmeel
    kaneelpoeder
    esdoornstroop
    2 appelen (Jonagold)

     

    Maak het beslag.

    Klop de eieren los en voeg het meel, het wijnsteenbakpoeder, de melk en het zout toe.

    Roer goed.

    Verhit de olie in een pan.

    Bak dunne pannenkoekjes en houd ze warm.

    Schil de appelen en haal het klokhuis eruit.

    Snij de appelen in ronde schijven.

    Bak ze lichtbruin en bestrooi ze met kaneel.

    Roer het maïszetmeel door de koude room.

    Breng het mengsel aan de kook tot het dikt.

    Voeg van het vuur kaneel en esdoornstroop aan dit sausje toe.

    Leg op elk bord een in 4 gevouwen pannenkoek en serveer de appelen erbij.

    Bestrooi de appelen met de krenten.

    Schenk er een lepeltje saus over.

     

    28-01-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    28-01-2006 om 02:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    27-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Vanillesaus

     

    Ingrediënten:
    1/4 liter melk
    1/8 liter melk
    60 gr suiker
    3 eieren
    1 zakje vanillesuiker

     

    Bereiden:
    Verhit in een kwart liter melk 60 gr suiker (laat net niet koken).

    Klop ondertussen 2 eidooiers, 1 heel ei, 1 zakje vanillesuiker en 1/8 liter melk door elkaar. Giet het vanillemengsel bij de hete melk, verwarm op laag vuur, neem van het vuur en laat nog 10 minuten staan.

    Giet de saus door een fijne zeef en houd au bain marie warm tot gebruik of serveer koud.

    De saus blijft dun.
    Eet smakelijk

     

    27-01-2006 om 18:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Canapé met zalm en dilleboter

    borrelhapje voor 10 personen
    1 casinobrood
    100 gram roomboter, op kamertemperatuur
    1 bosje dille
    300 gram gerookte zalm

    Steek met een uitsteekvorm (circa 5 cm doorsnede) rondjes uit het brood.

    Knip de dille fijn, houd mooie topjes voor de garnering apart.

    Roer de fijngeknipte dille door de roomboter.

    Besmeer de broodrondjes met de boter.
    Steek met dezelfde uitsteekvorm rondjes uit de plakken zalm en leg ze op de broodrondjes. Garneer elke canape met een topje dille.

     

    27-01-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor pc-koffie

    27-01-2006 om 16:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ribkarbonades in champignonroomsaus

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 ribkarbonades
    zout

    peper
    50 gram boter of margarine
    2 sjalotten, grof gesnipperd
    4 grote champignons, in stukken gesneden
    1 dl witte wijn
    1 dl bouillon
    1 el bloem
    1/8 liter crème fraîche

    Bestrooi de karbonades met zout en peper.

    Verhit de boter in een braadpan en bak hierin de karbonades in circa 8 minuten aan beide kanten bruin en bijna gaar.

    Temper het vuur, doe de sjalotten en de champignons in de pan en laat ze even fruiten. Schenk de wijn en bouillon bij de karbonades, leg het deksel schuin op de pan en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

    Haal de karbonades uit de pan en houd ze warm.

    Roer de bloem door de crème fraîche en bind met dit mengsel de saus.

    Laat de saus nog enkele minuten zachtjes koken, voeg zout en peper naar smaak toe.

     

    27-01-2006 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Tijd voor weer een recept zo meteen.

    27-01-2006 om 12:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten uitprinten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb de vraag gehad of het zou mogen om de recepten van mijn blog uit te printen.
    Alleen uitprinten?
    Al wie dat wenst mag alles wat hier staat ook gebruiken voor zijn/haar blog.
    Ik plaats hier alles met veel plezier en deel dit graag met iedereen.
    Zodus, zie je iets wat je zelf ook kan gebruiken, neem het dan maar gerust over, het staat hier niet voor niets.
    Het voornaamste is dat iedereen het maar leuk vind.

    27-01-2006 om 10:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cake

     

    Ingrediënten:
    200 gram zachte (room) boter
    200 gram fijne kristalsuiker
    mespunt zout
    2 zakjes vanillesuiker (of de geraspte schil van ½ citroen)
    4 eieren
    100 gram bloem, gezeefd met 100 gram zelfrijzend bakmeel
    cakevorm van 2 liter

     

    Bereiding:
    Verwarm de oven voor op 175°C 
    Vet de vorm goed in met boter, bestuif hem met bloem en tik de overtollige bloem uit de vorm.

    Roer de boter met suiker, zout, vanillesuiker (of geraspte citroenschil) met een houten lepel of mixer tot een luchtige massa.

    Roer er één voor één de eieren door.

    Voeg het volgende ei pas toe nadat het vorige geheel in het mengsel is opgenomen.

    Klop het deeg nog verder luchtig.

    Roer er dan met de hand, bij gedeelten, de bloem met zelfrijzend bakmeel er door.

    Het deeg moet in punten van de lepel vallen.
    Vul de cakevorm voor tweederde met het deeg.

    Strijk het deeg aan de smalle zijkanten wat omhoog en maak een "gootje" overlangs in het midden van het deeg.
    Zet de cakevorm op het rooster op de onderste richel in de voorverwarmde oven.

    Bak de cake in 80-90 minuten gaar en goudgeel.

    Met een satéprikker kan men voorzichtig controleren of de cake gaar is.

    Hij moet er droog en schoon uitkomen, maar niet kurkdroog.

    Dan is de cake gaar.
    Draai de cakevorm om op een taartrooster, en laat de cake 10 minuten afkoelen met de cakevorm er nog overheen.

    Neem deze er dan af en laat de cake zonder vorm 10 minuten staan.

    Zet de vorm er dan weer overheen en laat het gebak verder afkoelen.
    Eet smakelijk.

    27-01-2006 om 09:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Joepie, bijna weekend.

    27-01-2006 om 09:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van kabeljauw 'in 't groen'

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kabeljauwfilet
    2 sjalotten
    50 g spinazie
    2 bakjes waterkers
    50 g kervel
    2 takjes citroenmelisse
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 takjes bonenkruid
    2 takjes dille
    1 citroen
    15 dl visfumet
    5 dl wijn (wit/droog)
    1 dl room
    70 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De groenten en kruiden wassen, schoonmaken en grof hakken.

    De citroen uitpersen, het sap bewaren en de schil in lange reepjes versnijden.

    Wat gehakte citroenmelisse en dille apart houden voor de garnering.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in een weinig boter glazig fruiten.

    De gehakte groenten, kruiden en citroensap toevoegen.

    De kabeljauwfilet in gelijke porties verdelen, vijf minuten pocheren in de visfumet, uithalen en warm houden.

    De visfumet en de witte wijn over de groenten gieten, twee minuten inkoken, mixen en zeven door een puntzeef.

    Opnieuw even inkoken en van het vuur een flinke noot boter erdoor mengen.

    De kabeljauwfilet in warme, diepe borden leggen en overgieten met de hete soep.

    Afwerken met de licht opgeklopte room en garneren met dille, een reepje citroenschil en reepjes citroenmelisse.

     

     

    Quiche met schaaldieren en ui

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 dl room
    15 eieren
    peper
    zout
    paprikapoeder
    0.75 kg mosselen
    2 uien
    250 g bladerdeeg

     

    Warm de oven voor op 180 °C.

    Bereid de eierstruif met de eieren, de room, peper, zout en paprikapoeder.

    Meng er de schaaldieren onder.

    Fruit de ui in warme boter, voeg bij de eierstruif en giet de eierstruif in het bladerdeeg.

    Bak gedurende 20 minuten in de warme oven. 

    Laat afkoelen en verdeel.

     

    Meer suggesties voor de feestelijke quiche:

    Provençaalse groenten zoals courgettes, paprika's en daarbij gevogeltevlees (b.v. parelhoen).

    Stukjes kreeft (à l' amoricaine, dus met tomaat, knoflook en olie).

     

     

    Speculaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g bloem
    400 g rietsuiker
    250 g boter (roomboter)
    3 eieren
    1 theelepel natriumbicarbonaat
    1 theelepel speculaaskruiden

     

    Maak de boter zacht en meng met de suiker.

    Voeg er de eieren bij terwijl u voortdurend blijft roeren.

    Zeef de bloem.

    Voeg het natriumbicarbonaat, de speculaaskruiden en de bloem bij het deeg en meng goed.

    Smeer het deeg uit op bakpapier op een ovenplaat.

    U kunt ook figuurtjes maken en deze op het bakpapier leggen.

    Zorg wel voor voldoende afstand tussen de koekjes.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Bak de speculaas gedurende 20 minuten.

     

    27-01-2006 om 09:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Goeiemorgen!
    Zo meteen volgt het menu van de dag.

    27-01-2006 om 09:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Risotto met kastanjechampignons


    1 ui
    1 teentje knoflook
    3 eetlepels olijfolie
    1 theelepel gedroogde oregano
    300 gram risottorijst
    1 ½ dl witte wijn
    2 kruidenbouillontabletten
    250 gram kastanjechampignons
    50 gram vers geraspte Pecorino of Parmezaanse kaas
    2 eetlepels fijngehakte peterselie
    2 eetlepels roomboter

    Pel en snipper de ui en het teentje knoflook.

    Maak de kastanjechampignons schoon.

    Snij de paddestoelen in plakjes.

    Los de bouillontabletten op in 8 dl water.
    Verhit 2 eetlepels olie in een pan met dikke bodem.

    Fruit hierin de ui en de knoflook heel zachtjes tot glazig.

    Roer de rijst erdoor en bak de korrels mee tot ze allemaal glanzen.

    Doe de witte wijn erbij en blijf roeren tot de wijn door de rijst is opgenomen.

    Voeg de oregano en de bouillon toe.

    Breng alles aan de kook.

    Zet de warmtebron laag en laat de rijst in ± 20 minuten gaar worden.

    Regelmatig goed roeren.

    Het vocht wordt bijna geheel opgenomen door de rijst.
    Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak hierin de kastanjechampignons op hoog vuur bruin.

    Roer de paddestoelen, boter en peterselie door de risotto en bestrooi de risotto voor het opdienen met de geraspte kaas.

     

    26-01-2006 om 18:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-01-2006 om 18:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rookworst in croissantdeeg met mosterdsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 rookworst

    1 blik croissantdeeg

    1 ei, losgeklopt

    Voor de saus:

    2 eetl. mayonaise

    2 eetl. crème fraîche

    1-2 eetl. Mosterd

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Wel de rookworst volgens de aanwijzingen van de Keurslager of op de verpakking in heet water of in de magnetron (of koop een al gewelde worst).

    Snijd de worst in 4 gelijke stukken.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Rol het deeg uit en verdeel volgens de lijnen in vieren.

    Bestrijk de randen met losgeklopt ei en wikkel de driehoeken deeg, beginnend met de brede zijde, om de rookworst.

    Leg de ‘worstenbroodjes’ op de bakplaat.

    Bestrijk de bovenkant met losgeklopt ei en bak de broodjes in ca. 20 minuten goudbruin.

    Klop voor de mosterdsaus de mayonaise, de crème fraîche en de mosterd in een kom goed door elkaar en schep de saus in een kom.

    Serveer de mosterdsaus bij de broodjes.

     

    26-01-2006 om 12:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-01-2006 om 12:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cajunkip, in yoghurt gestoofd

    hoofdgerecht voor 4 personen
    4 enkele kipfilets
    8 tl gemengde cajunkruiden
    2 uien, gesnipperd
    2 tn knoflook, gesnipperd
    1 rode paprika, smalle repen
    3 el olie
    2 el bloem
    1/4 lt kippenbouillon
    1/4 lt volle yoghurt
    zout en peper

    Wrijf de kipfilets in de met de cajunkruiden en laat 1-2 uur trekken.

    Roer de bouillon en yoghurt door elkaar.

    Verhit de olie en bak de kipfilets rondom bruin.

    Haal ze uit de pan en houd warm.

    Doe de uien, knoflook en paprika in de pan en fruit tot de ui glazig is zonder te kleuren.

    Roer er de bloem en daarna in kleine scheutjes het bouilllonyoghurtmengsel door.

    Breng de saus aan de kook, draai het vuur laag en leg de kipfilets erin.

    Laat met deksel op de pan 25 minuten stoven.

    Maak verder op smaak met peper en zout.

    Lekker met witte & wilde rijst.

     

    26-01-2006 om 11:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Groenterolletje met tonijn, paprikacoulis en champignonrisotto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 aubergine
    1 courgette
    8 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    400 g verse tonijn in dunne plakjes
    50 g tapenade van zwarte olijven
    4 theelepels limoenolijfolie
    1 cl balsamicoazijn
    peper
    zeezout
    2 tomaten
    4 blaadjes basilicum
    200 g risottorijst (arborio)
    250 g champignons
    4 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    75 cl kippenbouillon
    snufje saffraan
    2 paprika's (rood)
    1.5 dl visfumet
    1.5 dl room

     

    Rolletjes: Snijd de aubergine en de courgette in 8 lange plakken.

    Blancheer de courgetteplakken ongeveer 4 minuten in lichtgezouten water.

    Leg de aubergineplakken op een ingevette bakplaat, bestrooi met zeezout en besprenkel met olijfolie.

    Zet de bakplaat in een voorverwarmde oven van 200°C tot de aubergine gaar is maar niet te bruin geworden is.

    Neem de aubergineplakken uit de oven.
    Leg op elke plak een courgetteplak en verdeel hierover de tapenade.

    Leg op de tapenade de tonijnplakjes die je besprenkelt met limoenolie en balsamicoazijn. Kruid met peper en zout.

    Vorm rolletjes en leg deze op de bakplaat, plaats in een voorverwarmde oven van 190°C gedurende 10 minuten.

    Ontvel de tomaten.

    Snijd de tomaten in vieren en verwijder de zaadjes.

    Leg een tomatenpartje op het auberginerolletje en verwarm nog 5 minuten in de oven.

    Risotto: Snipper de sjalotten en pers het knoflookteentje uit, verhit de olijfolie en laat beide hierin uitzweten.

    Voeg de (ongewassen) rijst toe en roer even door.

    Voeg geleidelijk de kippenbouillon toe tot alle bouillon is opgebruikt en de rijst beetgaar is (zacht van binnen en nog een beetje knappend aan de buitenkant).

    Borstel de champignons, snijd ze in vier, stoof ze gaar en kruid met peper en zout.

    Voeg de champignons bij de risotto alsook het snufje saffraan voor de kleur.

    Paprikacoulis: Snipper de sjalotten, snij het knoflookteentje in plakjes en de paprika in stukjes.

    Doe alle ingrediënten bij elkaar, kruid met peper en zout en laat op een laag vuurtje inkoken tot de paprika gaar is.

    Pureer de saus met een staafmixer en haal door een puntzeef.

    Voeg aan de coulis eventueel een scheutje olijfolie toe.

    Bordschikking: Leg een auberginerolletje op een bedje van champignonrisotto (al dan niet in een metalen ring gedrukt).

    Schep de paprikacoulis om het rolletje en garneer met een basilicumblaadje.

     

     

    Provençaalse tonijn

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g tonijnmedaillons
    2 uien
    6 tomaten
    20 olijven (zwart)
    2 eetlepels kappertjes
    4 teentjes knoflook
    2.5 dl wijn (wit/droog)
    3 dl water
    2 suikerklontjes
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De tonijnmedaillons kort blancheren in gezouten water met het citroensap.

    Laten uitlekken, droogdeppen en in de helft van de olijfolie langs beide kanten aanbakken.

    De fijngehakte ui en knoflook in de rest van de olijfolie fruiten.

    De tomaten ontvellen, ontpitten en in stukjes snijden en samen met de suiker bij de ui voegen. Verder op smaak brengen met peper en zout en enkele minuten laten stoven.

    De witte wijn en het water erbij gieten en de tonijnmedaillons hierin 20 minuten op een zacht vuur pocheren.

    Indien nodig nog wat water bijvoegen.

    De tonijnmedaillons opdienen in de ingekookte saus en afwerken met zwarte olijven, kappertjes en peterselie.

     

     

    Sorbet van Campari en passievruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg passievruchten
    1 dl Campari
    10 dl water
    500 g suiker
    250 g glucose
    8 blaadjes munt

     

    Halveer de passievruchten en schraap het vruchtvlees en de pitjes eruit in een zeef boven een kom.

    Wrijf het vruchtvlees door de zeef zodat je zoveel mogelijk sap krijgt, terwijl de zwarte pitjes in de zeef achterblijven.

    Meng alles behalve de muntblaadjes door elkaar en doe het mengsel in een sorbetière.

    Draai tot het een gladde, bevroren massa is.

    Bewaar het ijs in de vriezer.

    Neem het ijs 10 minuten voor je het wilt serveren uit de vriezer om het een beetje zacht te laten worden.

    Schep er bolletjes van en serveer die in ijskoude coupes of ander bakjes, desgewenst versierd met een paar muntblaadjes.

    Serveer eventueel met een koekje.

     

    26-01-2006 om 11:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Fijne dag in overvloed
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ze zijn hier goed met ons voeten aan het spelen.
    Eerst krijgen wij niets anders dan foutmeldingen als wij proberen er een plaatje op te zetten en nu blijkt dat die er toch allemaal op staan.
    We zullen ze maar laten staan nu.
    Zo moet  het zeker en vast wel een fijne dag worden.
    Zo meteen komt het menu van de dag er aan.

    26-01-2006 om 11:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade met ossentong, gevulde eieren en ravigotesaus

     

    Ingrediënten voor 4-6 personen.

    200 gram gesneden ossentong
    7 eieren

    50 gram boter

    2 eetl. mayonaise

    zout en versgemalen peper

    kappertjes om te garneren

    3 augurkjes

    1/2 krop sla
    Voor de ravigottesaus:

    4 eetl. mayonaise

    1 hardgekookt ei

    1 theel. (dragon)mosterd

    1 eetl. kappertjes

    2 eetl. in ringetjes gesneden bieslook
    2 eetl. fijngehakte peterselie

    desgewenst een scheutje (koffie)room


    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Prik de eieren in en kook ze in 9 minuten hard.

    Laat ze onder de koude kraan schrikken en pel ze.
    Houd een ei apart en hak dat fijn.
    Halveer de zes overige eieren in de lengte en wip er de dooiers uit.
    Prak de eierdooiers fijn.

    Roer de boter zacht met de mayonaise, schep er de dooiers door en breng het mengsel pittig op smaak met wat zout en peper.

    Spuit of schep het dooiermengsel in de eiwitten en garneer met een paar kappertjes.
    Roer voor de ravigottesaus de mayonaise, het fijngehakte ei, de mosterd, de afgespoelde en uitgelekte kappertjes, de bieslook en de peterselie door elkaar.

    Breng de saus op smaak met wat zout en peper en verdun desgewenst met een scheutje (koffie)room.

    Halveer de augurkjes in de lengte en rol elk stukje augurk in een plakje ossentong.

    Snijd de resterende ossentong in reepjes.

    Verdeel de gewassen, schoongemaakte en droog geslagen sla over een platte schaal.
    Verdeel daarover de reepjes en de rolletjes ossentong en de gevulde eieren.

    Geef de ravigottesaus apart.
    Serveer er geroosterde sneetjes witbrood en boter bij.

    25-01-2006 om 19:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Chippen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Thea, dank voor de info.
    Zo zijn wij weeral wat wijzer geworden.

    25-01-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Lawaai
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ja, Miekemous, wij kunnen behoorlijk wat lawaai maken.
    Maarre... hier pakt dat geen verf hoor.
    Wij worden netjes geleerd om de buren niet tot last te zijn en als wij toch zeer luidruchtig blijven roepen en kwetteren krijgen wij een gepaste straf.
    Bijvoorbeeld geen speeluurtje onder de avond om met de kooi afgezonderd worden in een andere ruimte.
    Ja, ook wij moeten ons leren gedragen zoals het moet.

    25-01-2006 om 16:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bechamelsaus, basisrecept

    bijgerecht voor 4 personen
    50 gram boter en 50 gram bloem
    500 ml melk, bij voorkeur volle melk
    zout en peper

    In sauspan of pan met dikke bodem op laag vuur boter smelten.

    Bloem ineens toevoegen en met houten spatel door boter mengen tot gladde pasta (= roux).

    2-3 min zachtjes bakken, flink roeren zodat roux niet verkleurt.

    Al roerend melk, scheut voor scheut, in pan schenken tot saus telkens kookt en licht gebonden is.

    Op laagste pit zetten, bechamel brandt snel aan.

    Saus nog 5-10 min laten sudderen zodat bloem kan garen (anders blijven stroeve korreltjes bloem in saus te proeven).

    Af en toe goed doorroeren.

    Eindresultaat: dikke, glanzende saus zonder klontjes.

    Op smaak brengen met zout en fijngemalen peper.

    Vanuit deze basissaus kan eindeloos gevarieerd worden.

    Voeg naar smaak ingrediënten als geraspte kaas, verse kruiden, spekjes, garnalen, mosterd ed. toe en geef de saus bij pasta-, groenten-, vlees-, kip- of visgerechten.

    Bovendien is de saus uitermate geschikt om gerechten mee te gratineren.

     

    25-01-2006 om 16:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tartaartje met (blauwe) kaas

    ingrediënten

    1 tartaartje
    enkele sprietjes bieslook (fijngeknipt)
    paar druppels maggi of worcestersaus
    cayennepeper
    20 gram blauwe kaas (restje van een of ander)

    Vermeng de tartaar met bieslook, maggi en cayennepeper.

    Vorm hiervan 2 platte schijven.

    Verdeel de blauwe over 1 schijf en leg de andere schijf hierop.

    Druk de randen goed aan.

    Bak het tartaartje rondom bruin of grill ze aan beide kanten bruin.

    Kan ook goed met een plakje gewone kaas ertussen!

     

    25-01-2006 om 12:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het zal weer druk zijn deze namiddag.
    Zoals gewoonlijk zal Dennis zijn vriendjes weer uitnodigen om op de playstation te komen spelen.
    Voor ons is dat geen enkel probleem op voorwaarde dat hij eerst meehelpt om de kooien te poetsen.
    Hij is altijd vol trots tegenover zijn vriendjes dat hij zo goed kan omgaan met ons (Paulie & Jako) maar nu moet Dennis eens laten zien dat hij even goed is in het onderhouden van de kooien en onze verzorging.
    Verder zit ik hier ook nog met een probleempje.
    Ik heb gehoord dat binnenkort de vearts gaat langskomen voor alle dieren hier.
    Die gaat werk hebben.
    Voor de twee poezen en de hond is dat de jaarlijkse inenting maar wat het voor ons zal worden weet ik niet.
    Van Jako is één ding een feit: die moet worden gechipt.
    Maar wat is nu in hemelsnaam chippen.
    We zullen maar afwachten zeker?
    Van mij heb ik horen zeggen dat er net zoals bij Jako ook nog een bloedcontrole komt.
    Zij willen ergens duidelijkheid over hebben.
    Ja, over wat dan?
    Waarschijnlijk willen ze weten wie er nu een jongen is of een meisje.
    Wat een onzin!!!
    Dat zullen ze toch met de tijd toch zelf wel zien zeker.
    Wie een ei legt is dan dus een .... meisje!!
    Genoeg getaterd nu of ik krijg hier nog een oplawaai met mijne grote snavel.
    Een prettige dag nog en tot later.

    Paulie

    25-01-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bonenkruidsaus


    Ingrediënten

    30 gram boter
    30 gram bloem
    4 dl bouillon
    2 eetlepels pindakaas
    1 à 2 eetlepels kleingesneden bonenkruid (of indien niet voorradig verse tijm)
    peper en eventueel wat zout

    Smelt de boter en roer de bloem erdoor.

    Schenk beetje bij beetje al roerend de bouillon erbij.

    Breng aan de kook onder voortdurend roeren.

    Roer de pindakaas en het kleingesneden bonenkruid erdoor.

    Maak de saus op smaak met zout en peper.

     

    25-01-2006 om 09:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pollak met gemarineerde oesterzwammen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g pollakfilet
    300 g oesterzwammen
    1 tomaat
    2 dl groentebouillon
    35 g tomatenpuree
    1 cl wijnazijn (rood)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    3 dl room
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Voor de marinade de olie en de wijnazijn mengen en kruiden met peper en zout.

    De oesterzwammen schoonmaken, in reepjes snijden en een half uur marineren.

    De tomaat pellen en ontpitten.

    Het vruchtvlees met de tomatenpuree en de room tot een gladde saus mixen en kruiden.

    De pollakfilets gaarstomen boven de groentebouillon.

    De tomatensaus opwarmen en het gesnipperde bieslook erdoor mengen.

    Een sausspiegel op het bord gieten, de pollakfilet en de gemarineerde oesterzwammen erop schikken en afwerken met gehakt bieslook.

     

     

    Lasagne van land en zee

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g koolvisfilet
    200 g ham
    1 sneetje spek (gezouten)
    1 wortel
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    6 dl melk (halfvol)
    5 dl visfumet
    5 dl water
    100 g bloem (tarwebloem)
    140 g tomatenpuree
    200 g kaas
    12 vellen lasagne
    70 g boter (bakboter)
    3 cl olijfolie (extra vierge)
    1 blaadje laurier
    1 takje tijm
    1 teentje knoflook
    nootmuskaat
    peper
    zout

     

    Voor de tomatensaus de spekreepjes aanstoven, de groenten toevoegen, enkele minuten meestoven en een derde van de bloem erdoor mengen.

    Knoflook, tijm, laurier en tomatenpuree toevoegen en kruiden.

    Overgieten met water, aan de kook brengen, regelmatig roerend een uur laten sudderen en zeven.

    Voor de kaassaus een roux maken met de boter en de rest van de bloem.

    Met de melk aan de kook brengen en 10 minuten inkoken.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Van het vuur tweederde van de gemalen kaas erdoor mengen.

    De lasagne beetgaar koken in gezouten water met de olijfolie en afkoelen in koud water.

    De koolvis 10 minuten pocheren in de visfumet.

    In een beboterde ovenschaal een laag lasagne leggen, dan tomatensaus, ham, lasagne, kaassaus, koolvis en kaassaus.

    Alles herhalen.

    Eindigen met lasagne, overgieten met kaassaus en bestrooien met gemalen kaas.

    De lasagne 15 minuten gratineren in de oven (180 graden).

    In porties verdelen, op warme borden serveren met stokbrood.

     

     

    Poffertjes met poedersuiker

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boekweitmeel
    60 g bloem
    2 eetlepels blanke stroop
    1.5 dl lauwwarme melk
    1.25 dl bier
    2 eieren
    poedersuiker

     

    Vermeng de melk met de stroop, het bier en de eieren.

    Voeg het boekweitmeel en de bloem toe en vermeng tot een glad beslag.

    Verwarm een poffertjespan goed en vet in met olie.

    Lepel het beslag in de gaatjes van de poffertjespan en bak de poffertjes aan beide kanten bruin.

    Stapel de poffertjes op en bestrooi met poedersuiker.

     

    25-01-2006 om 09:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (2)
    24-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Boke is een engeltje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen En dat is welgemeend.
    Dank voor die mooie button en de hulp om de schrijffout te herstellen.
    Ik heb nog een mooie foto staan voor een button.
    Ik zal hem doorsturen.
    Als ik ooit eens iets kan terug doen dan zeg je het maar.
    Ik zal de bewuste foto hier al eens bijplaatsen.

    Paulie

    24-01-2006 om 19:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Schrijffout
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Een zekere "Dauwe" heeft opgemerkt dat de titel van mijn blog een fout bevat.
    En die persoon heeft groot gelijk.
    "Paulie verteld" moet worden "Paulie vertelt".
    Foei, papa Ronny, want dit is wel een grote fout.
    Nu hebben wij hier een probleem.
    Wij weten niet hoe wij dat kunnen veranderen en of dat invloed zou hebben op de link.
    Daarom de vraag: Wil er iemand zo vriendelijk zijn om ons uit de nood te helpen en zeggen wat wij precies moeten doen zodat de titel weer juist zou geschreven zijn.
    Wij zouden zeer dankbaar zijn.
    Wel, dat is nu positieve kritiek geven dat "Douwe" doet.
    Zonder zijn opmerking had de schrijfwijze fout gebleven en nu kan er iets aan gedaan worden.
    Als er nog bloggers zijn die suggesties hebben en goede raad kunnen geven is dat altijd welkom.

    24-01-2006 om 19:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Salade van voorjaarsgroenten met gerookte kip en krokant spek

     

    Totale bereidingstijd: circa 40 minuten.

    Ingrediënten

    100 gram ontbijtspek in plakjes

    1 gerookte kipfilet

    1 bos worteltjes

    1/2 bloemkooltje

    250 gram doperwtjes (diepvries)

    1 grote rode paprika

    4 eetl. mayonaise

    2 eetl. crème fraîche

    sap van 1 citroen

    2 theel. kerrie

    zout en peper

    slablaadjes

     

    Snijd de goed gewassen worteltjes in plakjes van 0,5 cm dik.

    Verdeel de bloemkool in kleine roosjes.

    Laat de doperwtjes ontdooien.

    Snijd de paprika zonder de zaadlijsten en de zaadjes in blokjes.

    Snijd de kipfilet eerst in plakjes en daarna in blokjes.

    Bak de plakjes spek krokant uit en verkruimel ze grof.

    Roer de mayonaise, de crème fraîche en een scheutje van het citroensap door elkaar en breng de saus op smaak met de kerrie en wat zout en peper.

    Breng ruim water met zout aan de kook en laat de wortel, de bloemkool en de doperwtjes in circa 5 minuten beetgaar worden.

    Giet af in een vergiet, laat onder de koude kraan schrikken en goed uitlekken.

    Bedruppel de groenten met wat citroensap.

    Schep de groenten, de kip, de spekjes en de saus in een grote kom goed door elkaar.

    Bekleed de binnenkant van een ronde glazen schaal met plastic folie.

    Druk de salade goed aan en dek af met de overhangende folie.

    Zet tot gebruik in de koelkast.

    Leg de slablaadjes op en platte schaal.

    Zet de omgekeerde ronde vorm in het midden en stort de salade op de schaal.

    Lekker met brood naar keuze.

     

    24-01-2006 om 18:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Boeuf bourguignon

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1200g rundstoofvlees
    1 bussel verse pijpajuin
    4 teentjes knoflook
    350g verse champignons
    2 dikke plakken ongezouten spek
    5 dl rundbouillon

    5 dl rode wijn
    2 takjes tijm

    2 laurierblaadjes

    1 bosje peterselie
    ½ el marjolein
    2 el tomatenpuree
    boter

    bloem
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Hak de knoflook en de pijpajuintjes grof, snij het spek in stukken, het rundvlees in blokjes van zo'n 3 cm.
    - Stoof de pijpajuintjes, spek en knoflook aan in boter, neem uit de pan en hou opzij.

    Doe het vlees in dezelfde pan, kruid met peper en zout en bestuif het met wat bloem, bak het mooi aan alle kanten bruin.
    - Blus met de rode wijn en bouillon, voeg tijm, laurier en marjolein toe en breng aan de kook. Draai het vuur vervolgens laag en laat in ongeveer 2 uur boterzacht worden.
    - Kook of stoom ondertussen 4 porties aardappelen.

    Snijd de champignons in plakjes, snipper de peterselie.
    - Voeg 15 minuten voor het einde de aardappelen, champignons, het spek/pijpajuin/look mengsel en tomatenpuree toe en laat nog even goed doorwarmen, breng op smaak met peper en zout.

    Schep in grote diepe borden en werk af met de peterselie

    24-01-2006 om 10:41 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gefrituurd spinaziebrood (Palak puri)

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g spinazie
    2 mespuntjes gemberpoeder
    225 g bloem (volkoren)
    1 theelepel zout
    1 theelepel chilipoeder
    25 g ghee
    2 theelepels komijnzaad
    olijfolie om te bakken

     

    Voor 20 stuks: Blancheer de spinazie in kokend water, spoel hem onder koud water af en laat hem uitlekken.

    Pureer de spinazie en gember met een foodprocessor of staafmixer tot een gladde massa.

    Zeef het meel met het zout en chilipoeder en wrijf de ghee erdoor.

    Doe de spinazie-gemberpasta en het komijnzaad erbij en meng alles goed.

    Voeg voldoende water toe om een soepel deeg te maken en zet dat 15 minuten opzij.
    Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 20 gelijke porties.

    Vorm er balletjes van en rol die uit tot ronde lapjes van 7,5 cm doorsnede.

    Verhit de olie in een grote braadpan tot 190°C, temper het vuur tot heel laag, bak de puri's één voor één en laat ze goed opbollen.

    Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.

     

     

    Aardappelpannenkoekjes met champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aardappelen (Bintje)
    2 eieren
    1 eiwit
    15 g bloem (tarwebloem)
    0.5 dl melk (halfvol)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    250 g champignons
    40 g boter (bakboter)

     

    De aardappelen koken en pureren.

    De eieren en het eiwit toevoegen.

    Alles luchtig door elkaar kloppen met een garde.

    De bloem en een straaltje melk toevoegen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en de massa in de koelkast bewaren.

    De champignons reinigen, in schijfjes snijden en bakken in een nootje boter.

    Het aardappeldeeg bakken in hete boter in een pan met antikleeflaag en wat fijngesneden, gebakken champignons bijvoegen.

    Omdraaien met een paletmes en heel even de andere zijde bakken.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.

     

    24-01-2006 om 10:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-01-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spruitjes met ham en cashewnoten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 gram gekookte achterham (een dikke plak)

    750 gram spruitjes

    zout en versgemalen peper

    100 gram geroosterde cashewnoten

    klontje boter

     

    Totale bereidingstijd: circa 20 minuten.
    Kook de schoongemaakte spruitjes in ruim water met zout beetgaar, giet ze af en laat ze uitlekken.

    Snijd intussen de ham zonder eventuele vetrand in kleine blokjes.

    Hak de cashewnoten grof. 

    Verhit de boter in de pan en laat de blokjes ham kort fruiten zonder ze te laten kleuren.

    Voeg de spruitjes toe, schud ze op met wat zout en peper en bestrooi ze voor het serveren met de cashewnoten.

     

    23-01-2006 om 19:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Biscotti

     

    Ingrediënten:

    3 eieren
    500g zelfrijzende bloem
    50g amandelen
    250g suiker
    de schil van ½ citroen, geraspt
    olijfolie

     

    - Doe de eieren in een ruime mengkom en voeg er de geraspte citroenschil aan toe.

    Voeg ook de amandelen en de suiker toe en meng stevig onder elkaar.
    - Voeg 6 halve eierschalen olijfolie toe en meng.

    Doe er nu beetje bij beetje de bloem bij en meng tot een stevig vast deeg.
    - Maak van dit deeg worsten van ongeveer 10 cm lang en 5 cm doorsnee, strooi er wat suiker over en plaats gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven van 190°.
    - Snij ze vervolgens in dikke schijven en laat afkoelen.
    - Lekker met sterke Italiaanse koffie of zoete wijn.

    23-01-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten met witloof

    Zalm- of kabeljauwfilet met Limburgse mosterdsaus

    hoofdgerecht voor 2 personen
    2 zalm- of kabeljauwfilets
    2 dl koksroom
    0,5 dl water
    2-3 el grove Limburgse mosterd
    peper & zout

    Leg de visfilets op een ingevette bakplaat, bestrooi met peper & zout en bak ze in een voorverwarmde oven van 180-200 graden C. in circa 15-20 minuten gaar.

    Meng in de tussentijd de mosterd met de room en verwarm op laag vuur.

    Voeg water toe tot de gewenste dikte.

    Maak op smaak met zout & peper.

     

    23-01-2006 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Appelbeignets of Appelflappen

     

    Ingrediënten:
    4 appels (goudrenetten)
    125 gram bloem
    1,25 deciliter bier
    1 eierdooier
    80 gram basterdsuiker
    snufje zout
    snufje nootmuskaat
    1 theelepel olie
    1 eiwit
    frituurolie
    poedersuiker vermengd met kaneel

     

    Bereiding:

    Appels schillen en klokhuizen uitboren en in dikke plakken snijden en eventueel met citroensap besprenkelen, zodat de appel niet bruin kleurt.

    Een beslag roeren van bloem, bier, ei, suiker, zout, olie en nootmuskaat.

    Klop het eiwit zeer stijf in een ontvette kom en spatel het luchtig door het beslag.

    Verhit de olie tot 175 ºC  haal de appelschijven door het beslag en frituur ze goudbruin in ongeveer 4 minuten.

    Controleer de gaarheid van de flap en pas eventueel de baktijd aan.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier en bestrooi ze voor het serveren met het suiker-kaneel mengsel.
    Eet smakelijk.

     

    23-01-2006 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    23-01-2006 om 10:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Varkensgehaktballetjes met limoen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g gehakt (varkensgehakt)
    1 eetlepel vissaus
    1 theelepel oestersaus
    2 theelepels sambal oelek
    1 eiwit
    2 teentjes knoflook
    4 theelepels maïszetmeel
    2 theelepels geraspte limoenschil
    4 verse citrusbladen (djeroek poeroet) in sliertjes
    8 lente-uitjes
    125 cl olijfolie (extra vierge)

     

    Doe het gehakt, de vissaus, oestersaus, sambal oelek en het losgeklopte eiwit in een kom en meng goed.

    Schep er de knoflook, maïzena, het limoenraspsel, de citrusbladen en lente-uitjes door.

    Kneed met vochtige handen tot alles goed gemengd is.

    Verdeel het mengsel in 16 porties en rol die tot balletjes.

    Verhit wat plantaardige olie in een wok op een matig vuur.

    Doe er de gehaktballetjes in porties in en bak ze 6 tot 8 minuten, waarbij u ze een paar keer omdraait, tot ze rondom goudbruin zijn. Laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Serveer heet en geef er Thaise zoete chilisaus bij.

     

     

    Lamsschouderkroontje gebakken met aubergines en tomaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 lamsschouder
    20 cl olijfolie (extra vierge)
    4 aubergines
    4 uien
    4 wortelen
    4 teentjes knoflook
    1 takje tijm
    1 takje rozemarijn
    1 blaadje laurier
    4 tomaten
    2 eetlepels bloem
    8 dl lamsfond
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 blaadjes munt
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    Verwijder het overtollige vet van de lamsschouder en leg hem in een braadschotel met een beetje olie.

    Kruid met peper en zout en voeg er de gesneden groenten bij, inclusief de geplette knoflook, de fijngehakte kruiden en de tomaten.

    Laat enkele minuten sudderen.

    Strooi er dan de bloem over.

    Giet er het lamsfond bij.

    Breng aan de kook, bedek de pot met een vel aluminiumfolie.

    Zet de schotel in de oven en laat hem gedurende 1,5 uur braden op 150°C à 170°C.

    Haal het vlees uit de schotel. [De groenten die nu overblijven werden enkel bij wijze van aroma gebruikt.

    Maar u kunt er tevens voor opteren om ze te behouden en deze later als garnituur gebruiken.] Trek nu het zachte vlees uit elkaar in fijne reepjes.

    Voeg er de fijngehakte kruiden bij.

    Kook het braadvocht voor de helft in, breng eventueel verder op smaak met peper en zout en giet het door een fijne zeef.

    Snijd de aubergines in de lengte in sneden van 0,5 cm dik.

    Leg ze op een ovenschotel besprenkeld met wat olijfolie en bak ze 9 tot 10 minuten in de warme oven, 180°C à 200°C.

    Bekleed een taartvorm (met een diameter van 16 à 20 cm) met de aubergines en vul deze met het vlees.

    Zet de vorm in de oven en bak ongeveer 15 minuten op 180°C.

    Haal de taart uit de vorm.

    Serveer het braadvocht er apart bij.

     

     

    Yoghurtijs met ananas en munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 ananas
    200 g suiker
    2.5 dl yoghurt (mager)
    2 eiwitten
    2 eetlepels munt (fijngehakt)
    8 blaadjes munt

     

    Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes.
    Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd.
    Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.

    Voeg eventueel meer suiker toe.
    Klop de eiwitten stijf.

    Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.

    Zet de kom 2 uur in de vriezer.

    Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.

     

    23-01-2006 om 10:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    23-01-2006 om 02:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!