Gefrituurd spinaziebrood (Palak puri)xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
50 g spinazie 2 mespuntjes gemberpoeder 225 g bloem (volkoren) 1 theelepel zout 1 theelepel chilipoeder 25 g ghee 2 theelepels komijnzaad olijfolie om te bakken
Voor 20 stuks: Blancheer de spinazie in kokend water, spoel hem onder koud water af en laat hem uitlekken.
Pureer de spinazie en gember met een foodprocessor of staafmixer tot een gladde massa.
Zeef het meel met het zout en chilipoeder en wrijf de ghee erdoor.
Doe de spinazie-gemberpasta en het komijnzaad erbij en meng alles goed.
Voeg voldoende water toe om een soepel deeg te maken en zet dat 15 minuten opzij. Kneed het deeg opnieuw en verdeel het in 20 gelijke porties.
Vorm er balletjes van en rol die uit tot ronde lapjes van 7,5 cm doorsnede.
Verhit de olie in een grote braadpan tot 190°C, temper het vuur tot heel laag, bak de puri's één voor één en laat ze goed opbollen.
Neem ze met een schuimspaan uit de olie en laat ze op keukenpapier uitlekken.
Aardappelpannenkoekjes met champignons
Ingrediënten voor 4 personen
2 aardappelen (Bintje) 2 eieren 1 eiwit 15 g bloem (tarwebloem) 0.5 dl melk (halfvol) peper zout nootmuskaat 250 g champignons 40 g boter (bakboter)
De aardappelen koken en pureren.
De eieren en het eiwit toevoegen.
Alles luchtig door elkaar kloppen met een garde.
De bloem en een straaltje melk toevoegen.
Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat en de massa in de koelkast bewaren.
De champignons reinigen, in schijfjes snijden en bakken in een nootje boter.
Het aardappeldeeg bakken in hete boter in een pan met antikleeflaag en wat fijngesneden, gebakken champignons bijvoegen.
Omdraaien met een paletmes en heel even de andere zijde bakken.
Warme appelschijven met crüsli
Ingrediënten voor 4 personen
3 kopjes crüsli 4 eetlepels zure room 2 cl zonnebloemolie kaneelpoeder 3 appelen (Jonagold)
Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.
Snij de ongeschilde appel in schijfjes.
Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.
Bestrooi met kaneel.
Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.
Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.
|