Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    16-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gegrilleerde Sint-Jakobsschelpen met Tabbouleh-salsa

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 sint-jakobsnoten
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    8 dl Tabbouleh-salsa
    150 g komkommers
    150 g tomaten
    150 g uien (rood)
    1 teentje knoflook
    0.5 theelepel aji panca-pasta
    0.5 eetlepel citroensap
    1 theelepel yuzu-sap
    0.3 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    Dikke schelpdieren, met zout en peper bestrooid, worden kort gegrilleerd en geserveerd op een salsa met veel peterselie en fijngesneden groenten.

    Bereid de Tabbouleh-salsa:

    Snijd de komkommer, tomaten en rode uien in blokjes van 1/2 cm.

    Vermeng in een kommetje de groenten met de overige ingrediënten (1/2 theelepel zeezout, zwarte peper, de fijngesneden knoflook, de aji panca-pasta, het citroensap, het yuzu-sap, de olijfolie en de fijngesneden peterselie).

    Neem de schelpdieren uit de schelpen en verwijder de ingewanden en de baarden.

    Spoel de schelpdieren af in koud water en laat ze uitlekken.

    Verwarm een grill voor op de hoogste stand.

    Bestrooi de schelpdieren aan beide kanten met een beetje zeezout en zwarte peper.

    Grilleer ze op een rooster aan beide kanten lichtbruin.

    Schep de salsa op de borden en schik de schelpdieren hierop.

    Garneer ze met komkommerbloemen.

     

     

    Rode poon in papillotte

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 rode ponen (van 500 g)
    200 g ham
    500 g champignons
    2 tomaten
    2 sjalotten
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De vissen schoonmaken.

    Kruiden met peper en (eventueel) zout.

    Vier vellen aluminiumfolie met olie bestrijken.

    Op elk stuk folie een plak ham leggen.

    De champignons wassen, fijnsnipperen en kruiden.

    Op elke plak ham een laagje champignons leggen en daarop een visje, een halve tomaat in stukjes en een half sjalotje in snippers.

    Eventueel nog wat bijkruiden en de papillotten sluiten.

    Gedurende 20 à 25 minuten in de hete oven (200 graden) laten gaar worden.

    De papilotten openen alvorens op te dienen.

    De graten en kop niet weggooien, maar gebruiken om visfumet te bereiden.

     

     

    Chocoladesabayon met vanille-ijs en krokante chocolade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    80 g suiker
    1 eierdooier
    1 ei
    125 g chocolade (puur)
    2.5 dl slagroom
    200 g chocolade (puur)

     

    Meng de eierdooier met het ei en de suiker.

    Maak een bain-marie (pan water op het vuur met daarin een kom) en klop het mengsel schuimig.

    Smelt de chocolade, sla de slagroom lobbig en meng ze met het eimengsel.

    Verdeel over vier schaaltjes en laat opstijven in de koelkast.

    Leg een ijzeren staaf in de vriezer tot deze ijskoud is.

    Smelt de rest van de chocolade.

    Houd de ijzeren staaf boven het aanrecht vast en giet de gesmolten chocolade in dunne straaltjes heen en weer over de staaf.

    De kou van het ijzer laat de chocolade vrijwel onmiddellijk stollen.

    Schuif de zo ontstane krullen met een mes voorzichtig van de staaf.

    Serveer de chocoladesabayon met vanille-ijs en garneer met de chocoladekrullen.

    16-07-2006 om 17:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Thaise kippengehaktballetjes met Nazarethkaas

     

    Kaas: Nazareth Light

     

    Ingrediënten

    1 1/2 tl rietsuiker

    1 tl vissaus

    175 g kipfilet

    60 g Nazareth Light

    20 g paneermeel of broodkruimels

    1 tl groen currypasta

    1 el sweet-chilisaus

    1 el fijngehakte verse koriander

    60 ml olijfolie

     

    Bereiding:

    Los de suiker op in de vissaus.

    Voeg paneermeel en currypasta toe.

    Snij de kipfilet in stukken en hak het vlees samen met het currymengsel fijn in een blender. Meng er de fijngehakte koriander en de in kleine blokjes gesneden Nazarethkaas onder. Verdeel het gehakt in 12 gelijke delen en maak balletjes.

    Laat ze 30 min. in de koelkast rusten.

    Verhit de olijfolie in een pan en bak de balletjes goudbruin.

    Eventueel serveren met extra chilisaus.

    16-07-2006 om 15:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slanke salade met Noordzeegarnalen en paddestoelen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    100 g champignons
    100 g oesterzwammen
    50 g rode krulsla
    0.25 krop ijsbergsla
    1 bakje tuinkers
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    0.5 citroen
    6 cl arachideolie
    1 cl wijnazijn (wit)
    peper

     

    De 2 slasoorten en de tuinkers wassen, schoonmaken en fijnsnijden.

    De paddestoelen afborstelen, het voetje verwijderen en de paddestoelen vervolgens in dunne schijfjes snijden.

    De sla met de tuinkers en de gehakte peterselie mengen en in het midden van koude borden schikken.

    Een vinaigrette bereiden met de helft van de arachideolie, de wijnazijn en peper (geen zout). Over de salade gieten.

    In de resterende olie de paddestoelen kort bakken op een hevig vuur, kruiden met peper en over de salade verdelen.

    Op de salade de Noordzeegarnalen schikken en garneren met een schijfje citroen en peterselie.

     

     

    Pladijsfilets met zoetzure komkommer

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 komkommers
    2 cl arachideolie
    5 eetlepels ciderazijn
    50 g suiker
    zout
    600 g pladijsfilet
    peper
    zout

     

    De uiteinden van de komkommers verwijderen en ze vervolgens elk in zes stukken verdelen. Die in de lengte in vieren of in achten snijden en de pitjes verwijderen.

    De olie in de wok verhitten, de azijn en de suiker toevoegen en op het vuur laten tot alles sist. De reepjes komkommer en de in mootjes gesneden visfilets toevoegen, kruiden met peper en zout en nog ongeveer 2-3 minuten roerbakken.

    Ervoor zorgen dat de komkommer beetgaar blijft.

    Serveren met rijst.

     

    Tip:

    Eventueel naar smaak nog gepelde en ontpitte tomaten toevoegen.

    De zoetzure komkommer smaakt ook koud heel lekker bij barbecuegerechten en kort gebakken vlees.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    15-07-2006 om 17:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Koude macaroni

     

    Ingrediënten

    500 gram macaroni
    1 groot blik smac
    1 blikje doperwtjes
    1 potje augurken
    1 potje zilveruitjes
    enkele eetlepels mayonaise
    eventueel een fijngesneden prei.

     

    Kook de macaroni gaar en laat die afkoelen.

    Snijd de smac, de zilveruitjes en de augurken in kleine stukjes.

    Doe dit samen met de (uitgelekte) doperwtjes bij de afgekoelde macaroni.

    Roer er (naar eigen behoefte) enkele eetlepels mayonaise door.

    Eventueel de fijn gesneden prei erbij doen.

    15-07-2006 om 16:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Maaltijdsalade met vis

     

    Ingrediënten

    500 gram macaroni (eventueel koken in visbouillon)
    2 eetlepels mayonaise
    1 beetje paprikapoeder
    2 blikjes tonijn
    gerookte zalm
    makreel
    3 lente uitjes
    ½ rode paprika
    Eventueel wat aromat

     

    Macaroni koken volgens de gebruiksaanwijzing en af laten koelen.

    De vis en de groente in kleine stukjes snijden en mengen met de kruiden en mayonaise.

    Nu mengen met de macaroni.

    15-07-2006 om 14:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Broodje met warme geitenkaas

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 volkorenbroodjes
    300 g geitenkaas (vers)
    0.5 krop sla (eikenblad)
    0.5 krop sla (krulsla)
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    peper
    kruidenzout
    0.5 eetlepel mosterd
    1 teentje knoflook
    12 olijven (zwart)

     

    Maak een lookvinaigrette: meng azijn, zout, peper, mosterd en het geperste teentje look.

    Voeg al roerend de saffloerolie toe.

    Was de sla en verdeel de sla in kleinere stukken.

    Snij de broodjes door en bestrijk elke helft met een weinig vinaigrette.

    Snij de geitenkaas in plakjes.

    Leg een plakje geitenkaas op elk half broodje.

    Plaats in de oven onder de grill.

    Laat de geitenkaas gratineren.

    Verdeel de sla over bordjes.

    Schep de olijfjes door de sla en overgiet met de overblijvende vinaigrette.

    Leg de warme broodjes naast de sla.

     

     

    Kabeljauw met gerookte visgarnituur

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kabeljauwfilet (met vel)
    4 plakjes zalm (gerookt)
    2 eetlepels kaviaar
    1 sjalot
    0.5 dl zure room
    1 dl visfumet
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    1 citroen
    50 g boter (roomboter)
    2 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    50 g boter (bakboter)

     

    De kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gram snijden.

    Kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.

    De vis in boter bakken met het vel aan de onderkant.

    De stukken omdraaien en een paar minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.

    De sjalot fijnsnipperen en in een sauspan even aanstoven in boter.

    Fumet en wijnazijn toevoegen en tot op de helft laten inkoken.

    De koude roomboter er in vlokjes door roeren.

    De vis uit de oven halen en besprenkelen met citroen.

    Een lepel zure room op het bord scheppen en daarop de zalm en de kaviaar leggen.

    Daarnaast de vis leggen met het vel naar boven.

    De vis overgieten met de saus.

     

     

    Bessenmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g blauwbessen
    125 g suiker
    5 dl room

     

    Per persoon een eetlepel bessen vermengen met een beetje suiker en in diepe glazen scheppen. De rest van de bessen pureren en door een fijne zeef halen.

    Naar smaak bestrooien met fijne suiker en roeren tot het sap en de suiker goed vermengd zijn.

    De room stijfkloppen en de bessenpuree er langzaam doorroeren.

    Met dit slagroom-bessenmengsel de glazen verder vullen.

    Gedurende minstens 2 uren laten opstijven in de koelkast.

    14-07-2006 om 15:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Braziliaanse picknicksalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g pladijsfilet
    100 g kabeljauwfilet
    100 g schelvisfilet
    100 g forelfilet
    100 g erwtjes
    100 g champignons
    1 krop sla
    4 augurkjes (zoetzuur)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    2 eieren (hardgekookt)
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 eetlepels citroensap
    5 g suiker
    25 g boter (bakboter)
    1 dl yoghurt (mager)
    1 dl zure room
    2 eetlepels mayonaise
    cayennepeper
    4 druppels tabasco
    peper
    zout

     

    De diepvrieserwten een vijftal minuten koken in een weinig gesuikerd en gezouten water. Afkoelen onder koud stromend water en goed laten uitlekken.

    De visfilets in grote stukken snijden, met citroensap besprenkelen, kruiden met zout en 10 minuten in de koelkast laten trekken.

    De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en in een beboterde ovenschaal leggen.

    De peterselie wassen en hakken, over de champignons verdelen en de stukken vis erop schikken.

    Overgieten met de witte wijn en de schaal 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220 graden zetten.

    Uit de oven halen en laten afkoelen in het pocheervocht.

    Voor de saus gelijke hoeveelheden mayonaise en pocheervocht mengen en yoghurt en zure room toevoegen.

    Pittig kruiden met zout, peper, cayennepeper en tabasco.

    De augurken in reepjes snijden.

    De hardgekookte eieren in partjes snijden.

    De sla wassen en zorgvuldig drogen.

    De sla op een schaal leggen, de reepjes augurk en de stukjes visfilet erop schikken en bestrooien met de plakjes champignons en de doperwten.

    Overgieten met de saus en garneren met hardgekookt ei en peterselie.

    Koud serveren.

     

     

    Geroosterde lendebiefstuk met Provençaalse kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g rosbief
    12 mespuntjes peperkorrels
    8 theelepels Provençaalse kruiden
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel citroensap
    zeezout

     

    De peperkorrels pletten.

    In een diepe schaal de helft van de Provençaalse kruiden mengen met de olijfolie, het citroensap en de geplette peperkorrels.

    Het vlees verdelen in 2 biefstukken van gelijke grootte en door het mengsel wentelen. Afdekken met folie en minstens 1 uur in de koelkast laten rusten.

    De rest van de Provençaalse kruiden over de gloeiende houtskool strooien.

    De biefstukken aan elke kant 6 tot 8 minuten roosteren.

    Bestrooien met grof zeezout.

    De biefstukken kunnen in schuine dikke plakken worden gesneden of kunnen als geheel worden gepresenteerd.

    Dadelijk opdienen.

     

     

    Carobmousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g carob-chocolade
    2 eieren
    2 dl slagroom

     

    Hou 1/4 van de chocolade apart.

    Smelt de rest langzaam au bain marie.

    Scheid wit en dooiers van de eieren.

    Roer de dooiers los en voeg ze van het vuur bij de gesmolten carob.

    Klop eiwit en slagroom apart stijf.

    Schep beide voorzichtig door het mengsel.

    Verdeel over dessertschaaltjes en laat afkoelen in de koelkast.

    Rasp de rest van de carob.

    Serveer de mousse koel, gegarneerd met carobschilfers.

    13-07-2006 om 14:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasrolletjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 takjes dille
    4 bosjes peterselie
    3 blaadjes munt
    2 groene pepers
    400 g fetakaas
    2 eieren
    peper (zwarte peper)
    paprikapoeder
    6 vellen filodeeg
    olijfolie om te bakken

     

    De kruiden onder de koude kraan afspoelen en droog slaan.

    De dikke stelen verwijderen en de rest fijnhakken.

    De pepertjes ook fijnhakken.

    De kaas laten uitlekken en verkruimelen.

    Met de kruiden, het pepertje en de eieren vermengen en met peper en paprikapoeder op smaak brengen.

    Zout is alleen nodig als de kaas heel zacht van smaak is.

    En dat gebeurt zelden of nooit.

    Twee deegvellen op elkaar leggen en in 8 stukken snijden.

    Elk stuk schuin in twee driehoeken snijden.

    Op de brede kant wat van de kaasvulling (als een sigaret) leggen, beide hoeken naar binnen vouwen en de driehoek van de brede kant naar de punt oprollen (als een sigaar).

    De olie verhitten als alle rolletjes klaar zijn.

    Ter controle de steel van een houten lepel in de hete olie steken.

    Als er zich belletjes rond de steel vormen, is de olie heet genoeg.

    De rolletjes met niet meer dan 6 tegelijk in 2-3 minuten goudbruin frituren.

    Op een schaal een dubbel vel keukenpapier leggen en daarop de rolletjes leggen om het overtollige vet te absorberen.

     

     

    Stoofpotje van Chinese kool met kalfsvlees

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 Chinese kool
    1 paprika (groen)
    1 paprika (rood)
    1 paprika (geel)
    2 uien
    4 teentjes knoflook
    500 g kalfsgebraad
    50 g boter (bakboter)
    1 takje tijm
    4 dl kalfsfond
    1 dl wijn (wit/droog)
    peper
    zout
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    Het in blokjes gesneden vlees 5 minuten laten kleuren in de hete boter.

    Uit de pan nemen en apart houden.

    De gehakte ui en de knoflook in de pan doen, kruiden met tijm en een paar minuten aanfruiten.

    Het vlees er opnieuw bijvoegen en overgieten met kalfsfond en wijn.

    Kruiden met peper en zout.

    Het vuur lager draaien en een uur laten sudderen.

    Er tot slot de in reepjes gesneden paprika's en de geschaafde Chinese kool bijvoegen en nog 15 minuten laten stoven tot alles gaar is.

    Bestrooien met bieslook en serveren met boeren- of stokbrood.

     

     

    Bosvruchtenbroodjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    0.75 dl melk (halfvol)
    5 g gist
    50 g rietsuiker
    1 ei
    zout
    210 g bloem (tarwebloem)
    150 g bosvruchtenconfituur
    60 g boter (roomboter)

     

    Maak de avond van te voren het deeg en laat 's nachts in de koelkast rusten.

    De volgende ochtend is het klaar voor gebruik.

     

    Verwarm de melk en los de gist en 1/5 van de suiker erin op.

    Smelt de helft van de boter, laat iets afkoelen en klop los met het ei, de rest van de suiker en zout.

    Roer de bloem erdoor.

    Hou een beetje bloem apart.

    Kneed alles 3 minuten tot een elastische bal.

    Laat het deeg nu afgedekt in een kom rusten.

    Verwarm de volgende dag de oven voor op 200°C.

    Smelt de rest van de boter.

    Bestrooi het werkvlak met bloem.

    Rol de deegbal vanuit het midden gelijkmatig uit tot een cirkel.

    Bestrijk met gesmolten boter (hou 1 eetlepel boter apart) en confituur.

    Snij het deeg in 2 punten per persoon.

    Rol van buitenaf naar het midden op en leg op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Bestrijk de broodjes met de rest van de boter en bak gedurende 20 minuten in het midden van de oven goudbruin.

    12-07-2006 om 15:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lauwe salade van prinsessenboontjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g prinsessenboontjes
    2 uien
    200 g seitan
    0.5 takje tijm
    0.5 takje bonenkruid
    1 takje rozemarijn
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    0.5 eetlepel mosterd
    peper
    kruidenzout

     

    Maak de boontjes schoon.

    Snipper de uien.

    Verwarm de helft van de olijfolie en fruit de ui.

    Voeg de boontjes, de kruiden en een scheutje water toe.

    Stoof de boontjes beetgaar.

    Maak intussen de vinaigrette: meng de mosterd met de azijn, peper en het zout.

    Voeg al roerend de saffloerolie toe.

    Snij de seitan in heel dunne reepjes (ongeveer 2 cm lang).

    Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitan op een vrij hoog vuur krokant.

    Meng seitan en boontjes.

    Overgiet de boontjes met de vinaigrette en dien lauw of warm op.

     

     

    Gegrild vers geitenkaasje met wilde tijm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 geitenkaasjes
    0.5 stokbrood
    3 dl room
    peper
    zout
    2 takjes tijm

     

    Op elk bord een snede geroosterd stokbrood leggen.

    Daarop een stuk geitenkaas leggen.

    De room een beetje opkloppen en over de kaas scheppen.

    Bestrooien met zout, peper en tijm en onder de grill laten kleuren.

    Warm opdienen.

     

     

    Aardbeiencharlotte

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    350 g aardbeien
    2 eieren
    1 eierdooier
    75 g suiker
    15 g gelatinepoeder
    3 dl slagroom
    30 kattentongen (koekjes)

     

    De aardbeien wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen.

    Enkele aardbeien apart houden.

    De rest pureren met een mixer en door een fijne zeef wrijven.

    De eieren, het eigeel en de suiker opkloppen tot een stevige mousse.

    De gelatine in een steelpan doen met 3 eetlepels water.

    Op een zacht vuurtje laten smelten zonder te koken.

    Ondertussen de slagroom lichtjes opkloppen.

    De aardbeienpuree en tweederde van de slagroom overbrengen in een pot au bain-marie. Beide substanties voorzichtig mengen, de gelatine toevoegen en de pot vervolgens overbrengen in een pan gevuld met ijskoud water om zeer vlug af te koelen.

    Roeren tot de mousse begint te dikken en vervolgens overgieten in een goed ingevette bakvorm met uitneembare bodem.

    De mousse gedurende 10 uur in de koelkast zetten, uit de vorm nemen en op een dienschotel plaatsen.

    De randen bestrijken met wat opgeklopte slagroom en daar de kattentongen in drukken.

    De oppervlakte afdekken met de rest van de room en versieren met de overgebleven aardbeien.

    11-07-2006 om 14:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-07-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bulghur-kikkererwtensalade van de familie Perez

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bulgur
    60 cl olijfolie (extra vierge)
    0.6 dl citroensap
    peper
    zout
    6 lente-uitjes
    285 g kikkererwten
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    75 g wortelen (geraspt)

     

    Week de bulghur volgens de gebruiksaanwijzing op het pak, giet hem af en druk er zoveel mogelijk vocht uit.

    Klop de olie, het citroensap, zout en peper door elkaar en roer het door de bulghur.

    Schenk het mengsel in een glazen schaal, leg de lente-uitjes erop en dan de kikkererwten, de peterselie en de wortel.

    Laat de salade een tijdje rusten.

    Roer de salade vlak voor het opdienen door.

     

     

    Kruidig varkenshaasje met gildenbier

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g varkenshaasje
    1 sjalot
    50 g champignons
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel mosterd (Gentse mosterd)
    20 g paneermeel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    8 wortelen
    4 stronkjes witloof
    250 g rodekool
    200 g peultjes
    75 g boter (bakboter)
    25 cl Haechts gildenbier
    2.5 dl demi-glace (ingekookte fond)

     

    Het varkenshaasje overlangs insnijden.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    De sjalot en de champignons stoven in een weinig boter.

    Het broodkruim of het paneermeel mengen met de peterselie en de mosterd.

    Deze vulling aan de binnenkant van het varkenshaasje smeren.

    Terug dichtvouwen en opbinden met keukengaren.

    Afbakken en blussen met de helft van het bier.

    Gedurende 10 minuten laten braden in een warme oven.

    Het vlees uit de braadpan halen.

    De gehakte wortel stoven in de braadpan, de ingekookte fond (demi-glace) toevoegen, opkloppen met de rest van de boter en op smaak brengen.

    Serveren met gestoofd witloof, gestoofde rodekool, geglaceerde worteltjes en geblancheerde jonge peultjes.

     

     

    Clafoutis met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g krieken
    200 g braambessen
    4 eieren
    6 dl melk (vol)
    175 g poedersuiker
    125 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    zout

     

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.

    Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.

    Tweederde van de boter smelten in een pannetje.

    De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.

    Goed mengen.

    Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.

    Bedekken met de rest van het deeg.

    In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.

    Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.

    10-07-2006 om 16:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!