Lauwe salade van prinsessenboontjesxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
500 g prinsessenboontjes 2 uien 200 g seitan 0.5 takje tijm 0.5 takje bonenkruid 1 takje rozemarijn 2 cl olijfolie (extra vierge) 6 eetlepels saffloerolie 2 cl azijn 0.5 eetlepel mosterd peper kruidenzout
Maak de boontjes schoon.
Snipper de uien.
Verwarm de helft van de olijfolie en fruit de ui.
Voeg de boontjes, de kruiden en een scheutje water toe.
Stoof de boontjes beetgaar.
Maak intussen de vinaigrette: meng de mosterd met de azijn, peper en het zout.
Voeg al roerend de saffloerolie toe.
Snij de seitan in heel dunne reepjes (ongeveer 2 cm lang).
Verwarm de rest van de olijfolie en bak de seitan op een vrij hoog vuur krokant.
Meng seitan en boontjes.
Overgiet de boontjes met de vinaigrette en dien lauw of warm op.
Gegrild vers geitenkaasje met wilde tijm
Ingrediënten voor 4 personen
2 geitenkaasjes 0.5 stokbrood 3 dl room peper zout 2 takjes tijm
Op elk bord een snede geroosterd stokbrood leggen.
Daarop een stuk geitenkaas leggen.
De room een beetje opkloppen en over de kaas scheppen.
Bestrooien met zout, peper en tijm en onder de grill laten kleuren.
Warm opdienen.
Aardbeiencharlotte
Ingrediënten voor 4 personen
350 g aardbeien 2 eieren 1 eierdooier 75 g suiker 15 g gelatinepoeder 3 dl slagroom 30 kattentongen (koekjes)
De aardbeien wassen en vervolgens de kroontjes verwijderen.
Enkele aardbeien apart houden.
De rest pureren met een mixer en door een fijne zeef wrijven.
De eieren, het eigeel en de suiker opkloppen tot een stevige mousse.
De gelatine in een steelpan doen met 3 eetlepels water.
Op een zacht vuurtje laten smelten zonder te koken.
Ondertussen de slagroom lichtjes opkloppen.
De aardbeienpuree en tweederde van de slagroom overbrengen in een pot au bain-marie. Beide substanties voorzichtig mengen, de gelatine toevoegen en de pot vervolgens overbrengen in een pan gevuld met ijskoud water om zeer vlug af te koelen.
Roeren tot de mousse begint te dikken en vervolgens overgieten in een goed ingevette bakvorm met uitneembare bodem.
De mousse gedurende 10 uur in de koelkast zetten, uit de vorm nemen en op een dienschotel plaatsen.
De randen bestrijken met wat opgeklopte slagroom en daar de kattentongen in drukken.
De oppervlakte afdekken met de rest van de room en versieren met de overgebleven aardbeien.
|