Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    25-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Witlofsalade met gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    6 stronkjes witlof
    2 sneetjes gerookte zalm
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het in schijfjes.

    Snij de gerookte zalm in sliertjes en meng die onder het witlof.

    Breng op smaak met flink wat citroensap, olijfolie, zout, en peper uit de molen.

     

    Witlofsalade met pompelmoes en appel

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    4 stronkjes witlof
    1 kleine rode ui
    2 pompelmoezen
    2 clementines
    2 groene appelen
    1 potje natuuryoghurt
    enkele sprietjes bieslook
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en verwijder eventueel de buitenste blaren.

    Snij het bittere stuk in de wortelkant weg.

    Verdeel elke stronk overlangs in vieren.

    Pel de ui en snij hem in fijne schijfjes.

    Schil de pompelmoezen boven een kom om het sap op te vangen.

    Schil ze ‘à vif', d.w.z. tot op het vruchtvlees zodat er geen bittere witte vliezen achterblijven. Snij de partjes pompelmoes tussen de vliezen uit.

    Pers de clementines uit en doe het sap in de kom bij het pompelmoessap.

    Was de appels, snij ze in tweeën en verwijder het klokhuis.

    Snij elke helft in dunne schijfjes.

    Leg de schijfjes onmiddellijk in het sap om verkleuring te voorkomen.

    Schik het witlof en het fruit op een schotel.

    Doe de yoghurt bij het sap, kruid met zout en peper en meng goed.

    Snipper er wat bieslook overheen.

    Giet deze saus over de salade of serveer ze apart.

     

    Gestoofd witlof met room

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    10 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    1 citroen
    3 eetlepels room
    zout
    peper

    Maak het witlof schoon en snij het overlangs in reepjes van 1 cm breed.

    Verhit de olie in een pan en doe er het witlof en het sap van de citroen in.

    Bestrooi met zout en peper.

    Plaats het deksel op de pan en laat 30 minuten zachtjes stoven.

    Roer er de room onder.

    Draai het vuur hoger en laat nog even doorkoken zonder deksel.

    Voeg eventueel nog wat zout en peper toe.

    Giet alles over op een voorverwarmde schotel.

     

    Zeebrasemfilet met witlof en rozijnen

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    600 gram zeebrasemfilet
    8 stronkjes witlof
    1 eetlepel olijfolie
    2 eetlepels rozijnen
    1 tros druiven
    zout
    peper

    Snij de zeebrasemfilet in vieren en bestrooi elke moot met peper en zout.

    Maak het witlof schoon en snij elke stronk overlangs in tweeën.

    Schik ze naast elkaar in een braadpan en voeg er de olijfolie en de rozijnen bij.

    Strooi er een snuifje zout over en laat 30 tot 40 minuten stoven.

    Spoel de druiven en dep ze droog.

    Haal ze van de tros en leg ze in de braadpan.

    Schik de zeebrasemfilets boven op het witlof.

    Doe het deksel op de pan en laat 5 tot 7 minuten bakken, afhankelijk van de dikte van de moten.

    Dien op in de pan.

     

    25-12-2005 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Eerste douche Jako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Gisterennamiddag was het zover.
    Jako werd voor de eersre maal gewassen.
    Dat verliep in het begin niet zonder slag of stoot maar eens begonnen met het sproeien vond hij het wel heerlijk.
    Benieuwd wat het vandaag gaat worden.
    Vanavond kunnen we weer samen spelen want gisteren kon dat niet omdat men bij de buren Jacky & Arlette Kerstavond ging vieren.
    Zo te horen was men uiterst tevreden.
    Morgen staat er ook weer wat tegebeuren want dan word de nieuwe kooi geleverd voor Jako.
    Als alles goed gaat kan die er morgenavond al er in.
    Hoe dat allemaal dan verlopen is zal ik later zeker melden.

    25-12-2005 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Witlof met pindasaus

     

    Ingrediënten

    1 1/4 kg witlof

    Zout

    Mespuntje sambal

    1 el azijn

    4 el ketjap

    1/4 pot pindakaas

     

    Kook de in repen gesneden witlof in water met zout in 15 minuten gaar.

    Roer een mespuntje sambal, 1 el azijn, 4 el ketjap en wat water door de pindakaas.

    Warm de saus goed door en giet hem over de gare groenten.

     

    25-12-2005 om 14:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Vertalingen:

    The bad man made his breakfast.
    De badman maakte zijn broek vast.

    He had a carfull mother.
    Hij had een kar vol modder.

    He was brave in the war.
    Hij was braaf in de war.

    He had his trouble for his pains.
    Hij had zijn druppels voor zijn pijn.

    There was a lawyer in the room.
    Er was een luier in de kamer.

    Do you need a ticket, Jack?
    Doe je niet een tikkie gek?

    The girl with the soft eyes.
    De kerel met het softijs.

    What do you mean?
    Wat doe je, Mien?

    The play is nog fair.
    De plee is niet ver.

    No parking here!
    Niet het park in, heren!

    She made the noise.
    Ze meet de neus.

    There is a long way.
    Er is een long weg.

     

    25-12-2005 om 14:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Konijnenpasteitje met roomsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 konijnenbillen
    250 g gehakt (varkensgehakt)
    3 dl room
    1 eierdooier
    250 g champignons
    50 g boter (bakboter)
    20 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 bladerdeegpasteitjes

     

    De konijnenbillen gaarkoken en het vlees in reepjes verdelen.

    Van het gehakt balletjes rollen en gaarkoken in het kookvocht van de konijnenbillen.

    De champignons schoonmaken, in plakjes snijden en lichtjes fruiten in wat boter.

    De rest van de boter smelten en mengen met de bloem.

    De room toevoegen en tot een gladde saus roeren.

    Het konijnenvlees, de gehaktballetjes, de champignons en de peterselie toevoegen.

    Laten doorwarmen en van het vuur nemen.

    Verder binden met de losgeklopte eierdooier en op smaak brengen met peper en zout.

    Overscheppen in voorverwarmde bladerdeegpasteitjes en serveren met puree of frietjes.

     

     

    Reebokmignonnettes met Arboiswijn en vlierbes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    480 g reebokfilet
    5 dl wildfond
    2.5 dl kalfsfond
    1 eetlepel vlierbessenstroop
    0.5 cl Arboiswijn
    100 g boter (roomboter)
    4 peren (Doyenné de Comice of Beurré Hardy)
    6 dl wijn (rood)
    40 g suiker
    1 stokje kaneel
    2 blaadjes laurier
    2 kruidnagels
    250 g dooierzwammen (cantharellen)
    25 g boter (bakboter)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De dag voordien de peren schillen en leeg halen langs de onderkant.

    Een kwartier koken in gesuikerde rode wijn en parfumeren met kaneel, laurier en kruidnagels. Laten rusten.

    De paddestoelen schoonmaken en bakken in boter en bestrooien met fijngehakte peterselie. Warm houden.

    De reebokfilets kruiden met peper en zout en braden in boter.

    Warm houden.

    De pan deglaceren met de wildfond en de kalfsfond en laten indikken.

    Overgieten met vlierbessenstroop en enkele druppels Arboiswijn.

    De saus binden met ijskoude klontjes boter.

    De reebokfilets op verwarmde borden schikken, de paddestoelen eromheen verdelen en de saus over het vlees napperen.

    Afwerken met een peertje.

     

     

    Chocoladetaart van het huis met sinaasappelsorbet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g chocolade (puur)
    560 g suiker
    250 g boter (roomboter)
    7 eieren
    4 dl sinaasappelsap
    350 g verse kaas (mager)
    1.8 dl water
    3 eetlepels cacaopoeder
    7 cl grand-marnier

     

    Bereid de taart: laat de chocolade samen met de boter en de helft van de suiker smelten in een steelpan tot een gebonden massa.

    Voeg één voor één de eieren toe en klop de massa stevig op.

    Giet het geheel in een vorm en bak af op 200°C gedurende 20 minuten.

    Bereid de sorbet: verwarm de rest van de suiker met het sinaasappelsap tot zich een stroop vormt.

    Laat afkoelen.

    Voeg de geraspte sinaasappelschil toe.

    Meng er tenslotte de kaas onder.

    Laat een half uur draaien in een sorbetière.

    Bereid de chocoladecoulis: breng het water aan de kook met wat suiker en de cacao.

    Kook tot een homogene massa.

    Druk de saus door een zeef.

    Voeg na afkoeling Grand Marnier toe.

    Roer flink.

    Doe de saus in een papieren puntzak en spuit een patroon op het bord.

     

    25-12-2005 om 14:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Kerstavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij wensen aan iedereen een supergezellige Kerstavond.
    Morgen zijn wij weer aanwezig op ons blog.

    Ronny, Christa, Dennis, Paulie, Jako, Spike, Bolleke & Wizzy

    24-12-2005 om 18:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Wafels met chocolade mousse

     

    Nagerecht voor 4 personen
    12 boterwafels

    4 bakjes chocolademousse

    1 reep pure chocolade, au Bain Marie gesmolten

    1 kleine reep witte chocolade

    4 eetlepels dessertsaus

    8 aardbeien

    16 soesjes

    4 plakjes ijstaart

     

    Bereidingstijd: 35 minuten

     

    Bereiden:
    1 Bestrijk vier van de wafels met gesmolten chocolade.

    Bestrooi ze rijkelijk met geschaafde witte chocolade.

    2 Schep een bolletje mousse op vier van de wafels zonder chocolade en leg hierop de tweede wafel.

    Schep een tweede bolletje er op en bedek deze met de wafel met gesmolten chocolade.

    3 Doop de soesjes en de aardbeien half in de gesmolten chocolade en maak van vier soesjes een torentje.

    4 Leg de wafels, de soesjes en de aardbeien op een groot bord en serveer met een plakje ijstaart en dessertsaus.

    24-12-2005 om 12:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Scroll naar beneden om de kerstman in zijn blootje te zien...













































































    Wordt toch eens volwassen...
    De kerstman bestaat helemaal niet!

    24-12-2005 om 12:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Visballetjes met currysaus & prei

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    600g koolvisfilets
    200g rauwe roze zalmfilet
    paar takjes verse dille & dragon

    2 eieren

    Scheutje Soja room

    2 el kerriepoeder

    Bloem, boter

    1 rode ui
    3 preiwitten, in schuine moten gesneden
    1 appel
    olijfolie
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Snijd de visfilets in grove stukken en doe ze in de cutter of keukenrobot (fijnhakken kan ook).

    Voeg dragon, dille, eieren, peper, zout en een scheutje sojaroom toe.

    Cutter alles grof, zet op een schaaltje of bord, dek af met alu-folie en zet een uurtje in de koelkast.
    - Stoof de fijngesneden ui aan in olijfolie, voeg een beetje bloem toe en roer goed onder elkaar, roer er ook het kerriepoeder onder en blus met wat bouillon, roer tot een gladde saus. Rasp ondertussen de appel en voeg toe aan de saus, breng op smaak.
    - Vorm balletjes van het vismengsel en bak ze mooi krokant aan in olijfolie.
    - Stoof de prei gaar.
    - Schep een bodempje saus op elk bord en verdeel er de visballetjes over, schep er ook de gestoofde prei naast.
    - Lekker met rijst of stokbrood.

    Een glaasje witte droge wijn is ook hier op z'n plaats.

    24-12-2005 om 12:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Witloofsoep met krab

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 stronkjes witloof
    30 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    15 dl bouillon
    20 g boter (bakboter)
    250 g krabbenvlees

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en aanstoven in de boter.

    Bestuiven met bloem en kruiden met peper en zout.

    Flink doorroeren, overgieten met de kippenbouillon en laten gaarsudderen.

    Pureren met de staafmixer, bijkruiden en er de schoongemaakte krab doorroeren.

     

    Tip: de krab kan worden vervangen door gepelde grijze garnalen of door hamreepjes.

     

     

    Duifje gevuld met asperges en truffelmousseline

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 duifjes
    12 asperges
    2 eierdooiers
    2 cl truffelsap
    10 g boter (roomboter)
    0.5 dl room
    10 g kervel
    peper
    zout
    nootmuskaat
    0.5 citroen

     

    De duifjes schoonmaken en braden in boter.

    De asperges schillen en beetgaar koken in lichtgezouten water.

    De gekookte asperges goed laten uitlekken en warm houden.

    Een mousselinesaus bereiden.

    Hiervoor de eierdooiers op een zacht vuurtje loskloppen met truffelsap tot een schuimige massa bekomen wordt.

    Door dit mengsel de geklaarde boter roeren.

    Afwerken met een beetje opgeklopte room, peper en zout, wat nootmuskaat en enkele druppels citroensap.

    De duifjes langs de borst lossnijden, de billetjes lossnijden en de borstkas vullen met asperges.

    Zeer warm opdienen en versieren met kervelpluksels.

     

    Tip: de braadjus van de duifjes mag ook in de truffelmousseline worden verwerkt.

     

     

    Pandolce genovese

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 dl water (lauwwarm)
    25 g gist
    900 g Italiaanse '00'-bloem
    175 g boter (ongezouten)
    200 g suiker
    1.5 dl Marsala
    1 sinaasappelschil
    2 eetlepels oranjebloesemwater
    8 theelepels venkelzaad
    zeezout
    poedersuiker
    50 g pijnboompitten
    150 g rozijntjes
    50 g pistachenoten (gepeld)
    100 g sinaasappelschil (gekonfijt)
    kaneelpoeder
    2 theelepels suiker

     

    Pandolce is dé kerstcake uit Genua.

    Oorspronkelijk werd hij tijdens het feestseizoen dagelijks gebakken.

    Later werd de hogere en in de fabriek geproduceerde panettone populairder.

    Voor het zetsel: giet het water in een kom, verkruimel de gist erin en klop deze er met een garde goed door tot hij is opgelost.

    Neem een pollepel en voeg zoveel bloem toe (450 à 500 g bloem) tot er een 'dikke pap' ontstaat.

    Dek de kom af met een theedoek of folie en laat het zetsel 30-50 minuten rijzen tot het bol staat.

    Doe het zetsel in de kom van een keukenmachine.

    Klop de zachte boter beetje bij beetje erdoor met de deegspatels.

    Voeg alle ingrediënten voor het deeg (de kristalsuiker, de Marsala, de sinaasappelschil, het oranjebloesemwater, het licht geroosterde venkelzaad, 1 theelepel zeezout, de poedersuiker en 400 g Italiaanse bloem) één voor één toe (misschien hebt u niet alle bloem nodig) en meng het kort.

    Zet de deeghaak in de machine en kneed het deeg op een langzame stand tot het er glad, elastisch en niet plakkerig uitziet.

    Leg het deeg op een met bloem bestoven werkblad en kneed het een paar minuten.

    Maak er een bal van, bestuif hem met bloem en leg hem in een grote kom (hij moet in volume kunnen verdrievoudigen).

    Dek alles af met folie en verpak de kom in een dikke, schone theedoek.

    Laat het deeg uit de buurt van een warmtebron rijzen (in circa 3 uur).

    Meng alle ingrediënten voor de vulling.

    De vulling bevat pijnboompitten, (muscatel) rozijnen (geweld in een scheutje warme witte wijn, uitgelekt en drooggedept), gedopte en gepelde ongezouten pistachenoten, gekonfijte sinaasappelschil (in kleine stukjes), 1 eetlepel kaneel en 1 eetlepel kristalsuiker.

    Zet de vulling apart.

    Bestuif het werkblad licht met bloem.

    Druk het gerezen deeg tot een platte schijf en bedek de bovenkant met de vulling.

    Druk de stukjes vulling er goed in, zodat ze straks niet aanbranden.

    Bekleed een diepe bakvorm van 25 x 5 cm met een driedubbele laag vetvrij bakpapier.

    Vouw de randen van de lap deeg naar het midden toe en druk ze goed naar beneden.

    Leg het deeg nu ondersteboven en rol er een bal van.

    Leg de deegbal in de bakvorm en druk er voorzichtig op, zodat het de randen van de vorm aanraakt.

    Leg er losjes een vochtige doek overheen en laat het deeg rijzen (dit duurt anderhalf tot twee uur).

    Het deeg is klaar als het in volume is verdrievoudigd en terugveert bij aanraking.

    Kerf met een scherp mes een driehoek in de bovenkant van het deeg.

    Bak de panettone 40-50 minuten in een op 180°C voorverwarmde oven.

    Draai hem elke 20 minuten een halve slag.

    De panettone wordt mahoniekleurig.

    Snijd hem pas de volgende dag aan.

     

    24-12-2005 om 10:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaapwel
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was me weer een avondje.
    Jako zag het deze avond beter zitten om mee te spelen dan gisteren.
    Ook het op en afstappen begint aardig te lukken.
    Jako begint er nu al zoveel plezier in te krijgen dat hij net als ik zat te knabbelen aan het tafellaken.
    Dat leverde hem dan al meteen een eerste waarschuwing op.
    Ik vond het prettig om indruk te maken op Jako maar daarbij maakte ik het zo gortig dat ik vroegtijdig terug richting kooi moest.
    Voor Jako was dat blijkbaar het signaal om dan maar rustig op de standaard te blijven zitten.
    Volgende keer doe ik het toch wel weer wat rustiger aan of ik krijg weer een rode kaart.

    24-12-2005 om 00:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    23-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Venkelsoep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 4 liter:

    2 venkelknollen
    3 stengels groene selder
    1 rode ui
    1 preiwit
    3 teentjes knoflook
    2 wortelen
    2 liter kippenbouillon (mag van blokjes)
    boter, olijfolie
    peper en zout

     

    - Snijd de steeltjes en het groen van de venkel en hou opzij.

    Hak de rest van de venkel, ui, selder, knoflook & preiwit in stukken en stoof deze aan in olijfolie en een klontje boter.
    - Giet de bouillon erbij en breng aan de kook, draai het vuur lager en laat ongeveer 30 minuten rustig pruttelen.
    - Snijd ondertussen de mooiste steeltjes van de venkel en de wortelen in brunoise, hak het groen fijn.
    - Mix de soep zeer fijn en breng ze op smaak met peper & wat zout.

    Voeg de brunoise en groen toe en laat terug enkele minuten zachtjes doorkoken.

    23-12-2005 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Varkensoester tricoloré

     

    Ingrediënten

    4 varkensoesters
    1 ei

    Bloem

    Paneermeel

    50g geraspte parmezaanse kaas 
    1 el paprikapoeder

    Nootmuskaat
    8 mooie tomaten

    ½ liter water

    Olijfolie

    2 el ketchup
    Provençaalse kruiden
    4 porties basmatirijst
    250 g dikke champignons
    1 groene paprika
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Sla de varkensoesters iets platter met een brede spatel of mes, kruid met peper en wat zout.
    - Klop het ei los met het paprikapoeder en een snuifje nootmuskaat.

    Wentel het vlees eerst door de bloem, daarna door het eimengsel en ten slotte door een mengeling van parmezaanse kaas en paneermeel.

    Zet even weg in de koelkast.
    - Snij de tomaten in stukken, doe een scheutje olijfolie in een ruime pan en stoof de tomaten hierin kort aan, voeg het water toe en breng aan de kook.

    Draai het vuur matig en laat een half uurtje pruttelen en zeef ze vervolgens.

    Breng op smaak met de ketchup, peper, zout en Provençaalse kruiden.

    Snijd de champignons in schijfjes en doe ze in de tomatensaus, laat ze hierin gaar worden zonder deksel zodat de saus wat kan inkoken.
    - Bak de varkensoesters in ruim boter en op matig vuur tot ze goudbruid en gaar zijn.
    - Kook de rijst gaar volgens gebruiksaanwijzing.

    Snijd de paprika in reepjes en kook ze in 5 à 10 minuten beetgaar.
    - Schik alles op grote warme borden en werk af met een takje basilicum (foto).

    23-12-2005 om 13:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    23-12-2005 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recepten van diverse tomatensoepen

    Tomatensoep

     

    8 personen

    1 a 2 pond tomaten

    2 1/2 lt. water

    1 ons runder en 1 ons varkensgehakt

    1/2 ons vermicelli

    2 uien

    1 lepel boter

    1 laurierblad

    Foelie

    Peper

    Zout

    2 lepels bloem of maïzena

     

    De uien fijn snijden, wassen en met de kruiden in de boter fruiten, daarna het water en het zout toevoegen.

    De tomaten wassen en in stukken snijden en 30 minuten mee laten koken, daarna de soep zeven.

    Laat de vermicelli en de gehaktballetjes 15 minuten meekoken.

    Maak de bloem met koud water aan en voeg deze al roerende bij de soep.

    Deze nog even laten doorkoken.

    Maak de soep op smaak af met zout, peper en zo nodig een paar maggiblokjes.

    Een goedkoop bindmiddel ter vervanging van bloem en vermicelli is aardappelen in de soep mee te laten koken en later te zeven als ze gaar zijn.

     

     

    Tomatensoep 2

     

    3 lt. water

    2 blikjes tomatenpuree

    1 ons gehakt

    2 uien

    1 lepel boter

    2 1/2 tl zout

    Foelie

    Peper

    1 laurierblad

    8 lepels bloem

    Selderij, groen of knol.

     

    Zet de kruiden en de uien met de boter op.

    Laat ze lichtbruin fruiten.

    Doe er nu 1/2 lt. melk bij.

    Bind dit mengsel met de aangemaakte bloem.

    Voeg daarna het water of de bouillon toe, de tomatenpuree en de gehaktballetjes.

    Laat de soep nog 15 minuten zachtjes koken.

     

     

    Tomatensoep 3

     

    1 a 2 pond tomaten

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    1 lepel boter

    2 preien of 2 uien

    Een laurierblaadje

    Stukje foelie

    Peper

    2 tl zout

    Maggi-aroma

    2 lepels maïzena of bloem

     

    Doe de boter in een koekenpan en laat hierin de gewassen kruiden fruiten tot ze goudbruin van kleur zijn.

    Voeg daarna water toe.

    De tomaten in stukken snijden en 30 minuten laten koken en daarna zeven.

    Doe de vermicelli bij de soep en laat deze ook 30 minuten meekoken.

    Maak de soep af op smaak met peper, zout, maggi en bind alles met maïzena of bloem.

    Heel lekker is het om bij deze soep eiergelei te presenteren.

    Men kan ook de vermicelli laten vervallen en de soep binden met bloem. Maak de bloem met water of melk aan. De soep wordt door de melk veel voedzamer. Bij binding met melk en/of water en bloem de soep opzetten met 2 liter water.

     

    Tomatensoep 4

     

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    Blikje tomatenpuree

    1 a 2 lepels boter

    1 prei

    1 ui

    Zout

    Peper

    1 laurierblaadje

    Foelie

    Bloem of maïzena

    Maggi-aroma

     

    Fruit de kruiden met de ui en de prei in de boter, haal ze daarna eruit en voeg het kokende water en de vermicelli toe.

    Laat alles 30 minuten koken.

    Voeg dan de tomatenpuree, het zout, de peper en de maggi-aroma toe.

    Bind de soep met een lepel maïzena of bloem.

     

     

    Tomatensoep met uien en gehakt

     

    4 personen

    2 a 3 lt. water

    200 gr. gehaktballetjes

    2 blikjes tomatenpuree

    1 blik gepelde tomaten of 500 gr. verse

    500 gr. uien

    Laurierblad

    Foelie

    Peterselie

    Tijm

    Witte peper

    Zout,1 el paprikapoeder

    2 bouillonblokjes

    100 gr. vermicelli

    1 dl room

     

    Breng het water met de kruiden, zonder peterselie, de puree en de in vieren gesneden uien aan de kook en voeg er dan de bouillonblokjes en het paprikapoeder aan toe.

    Kook de uien in 20 minuten gaar en doe de balletjes gehakt erbij, gelijk met de gepelde tomaten.

    Voeg dan de gebroken vermicelli toe en laat alles nog 10 minuten zachtjes op laag vuur trekken.

    Voeg peper en zout naar smaak toe.

    Roer er ten slotte vóór het opdienen de room door en strooi de gehakte peterselie erover.

     

    23-12-2005 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rond sluitingstijd staat een agent bij een café te wachten, om te zien of hij nog wat mensen kan betrappen die met een slok of twee teveel op achter het stuur willen kruipen.
    Op een gegeven moment strompelt er een vent zo blauw als een balletje en stom lazarus de kroeg uit, struikelt over de drempel, schopt de kat, hangt enige tijd aan een paal, zwalkt dan rond over de parkeerplaats, probeert zijn sleutel op 5 verschillende auto’s uit in alle gaatjes vooraleer hij zijn eigen auto gevonden heeft en is nog zeker 10 minuten bezig om zijn sleutel in het deurslot te krijgen .

    Alle overige bezopen bezoekers zijn intussen al lang en breed zwalkend vertrokken, maar de agent heeft enkel oog voor deze ene dronkelap.

    Eindelijk lukt het hem om in de auto te komen.
    Als hij uiteindelijk al startend, hortend en stotend met de auto wil wegrijden, laat de agent de bestuurder stoppen om een blaastest te ondergaan.
    Zelfs na meerdere pogingen en andere batterijen geeft het apparaat nog steeds 0,0 promille
    aan

    De agent vraagt stom verbaasd aan de man hoe dat in hemelsnaam mogelijk is, waarop de man antwoordt: "Vanavond was ik Bram"
    Agent: "Bram??????
    Man: "Bewust Rijdend Afleidings Manoeuvre ."


     

    23-12-2005 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Amori met chorizo en palmharten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g amori (gekrulde pasta)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    180 g chorizoworst
    500 g maïs (in blik)
    4 palmharten uit blik
    0.2 dl yoghurt (mager)
    4 eetlepels cocktailsaus
    zout
    peper
    paprikapoeder
    12 olijven (ontpit)
    4 bosjes peterselie
    4 sprietjes bieslook
    1 krop lollo rosso-sla
    4 eetlepels cocktailsaus

     

    Kook de amori beetgaar in gezouten water met olijfolie.

    Laat ze uitlekken in een vergiet, spoel ze overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.

    Snijd de uitgelekte palmharten in dunne reepjes.

    Snijd ook de chorizoworst in dunne reepjes.

    Meng de deegwaren met de reepjes chorizo, de maïskorrels en de reepjes palmhart.

    Meng de yoghurt met de cocktailsaus en roer door de pastasalade.

    Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.

    Maak de lollo rossa schoon en verdeel de blaadjes over de borden.

    Schep hierop telkens een beetje van de pastasalade.

    Garneer met olijven, enkele takjes platte peterselie en fijn gesnipperde bieslook.

     

     

    Scharfilets in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 scharren (van 400 g)
    2 tomaten
    0.5 sjalot
    35 g tomatenpuree
    1 blaadje laurier
    paprikapoeder
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout
    20 g boter (roomboter)

     

    De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen van kop naar staart oprollen, 5 minuten pocheren in gezouten water en warm houden.

    Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en in de pan doen.

    De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met pocheervocht van de vis.

    Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.

    Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.

    Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.

    De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.

    Serveren met aardappelpuree.

     

     

    Appel-cranberrytaartje

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g kwark (vol)
    0.1 dl melk (halfvol)
    4 cl arachideolie
    1 ei
    200 g bloem (roggebloem)
    40 g bakpoeder
    250 g cranberries
    2 appelen (Jonagold)
    160 g suiker
    50 g paneermeel
    15 g boter (bakboter)
    kaneelpoeder
    zout

     

    Bereid eerst het deeg. Klop de kaas los met melk, olie en ei.

    Zeef het bakpoeder met de bloem.

    Voeg zout en 1/4 van de suiker toe.

    Roer dit mengsel bij de kaas tot een ietwat nat deeg.

    Verwarm de oven voor op 220°C.

    Was de appelen en snij in blokjes.

    Was de bessen en kook in een bodempje water tot de schilletjes barsten.

    Meng met de rest van de suiker, de blokjes appel en de kaneel.

    Beboter een springvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.

    Bestrooi met paneermeel en schep de vulling erin.

    Laat 30 minuten in het midden van de oven bakken tot het deeg goudbruin is.

     

    Tip: lekker met ijs en slagroom.

     

    23-12-2005 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    22-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Eindelijk succes.
    Na enig aandringen stapte Jako toch op bij papa Ronny.
    De hele avond door is er op een aantal tijdstippen geoefend met het op en af stappen.
    Hij heeft een deel van het huis verkend en na een tijdje van de ene kooi naar de andere over te stappen bleef hij een hele tijd zitten op de standaard op tafel.
    Helemaal zelfzeker is hij nog niet maar dat loopt wel los.
    Er kan misschien nog een tijd komen dat wij in dezelfde kooi kunnen verblijven.

    22-12-2005 om 23:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tiramisu

     

    INGREDIËNTEN:

    1 kuipje mascarpone kaas van 500 gr

    100 gr witte kristalsuiker

    4 eieren

    ± 400 ml sterke koude koffie

    Amaretto di Saronno

    ± 3 pakjes boudoirs

    Cacaopoeder

     

    Meng in een kom de 4 eigelen, de mascarpone en de suiker met een vork.

    Klop de eiwitten in een andere kom stijf.

    Breng het opgeklopte eiwit voorzichtig met een houten lepel onder het mascarponedeeg.

    Zet een schaal klaar (± 30 cm lang en 20 cm breed).

    Drenk de boudoirs eventjes in de koude koffie (waarin je eerst een goede scheut amaretto hebt gegoten) en leg ze vervolgens op de bodem van de schaal tot deze helemaal bedekt is.

    Giet er vervolgens een deel (1/2 voor 2 lagen of 1/3 voor 3 lagen boudoirs) van het mascarponedeeg over.

    Herhaal dit 2 of 3 maal afhankelijk van de hoogte van je schaal ( 3 lagen geeft een steviger resultaat)

    Strooi er als afwerking cacaopoeder over.

    Plaats de tiramisu nu voor minimum 24 uur in de koelkast.

    Smakelijk

    22-12-2005 om 19:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Timbaaltje van gerookte zalm, gevuld met garnalen, pijnboompitten en avocadomousse

     

    Benodigdheden:
    4 koffiekopjes, ingevet met olie

    Dressing

    Roer een dressing van 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap, een ½ eetlepel limoenrasp, zout en peper.

    Bereiden:
    1 Leg in de kopjes één of twee plakken zalm, zodat de binnenkant van het kopje bekleed is.
    2 Pureer de avocado samen met het limoensap in een keukenmachine en maak op smaak met zout en peper.
    3 Meng de garnalen en de pijnboompitten door het avocadomengsel en verdeel het over de vier kopjes.
    4 Druk de puree aan en vouw de zalm erover.

    Zet tot gebruik in de koelkast.
    5 Snij de komkommer in dunne plakjes.

    Leg in het midden van de borden het timbaaltje en leg daar omheen de plakjes komkommer.
    6 Besprenkel met dressing en garneer met pijnboompitjes en eventueel garnalen en een sprietje bieslook.

     

    Wijntip: Chablis 2004
    Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.

    Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis.

    22-12-2005 om 16:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tapenade met ansjovis & cognac

    Ingrediënten voor ongeveer 12 tapa's:

    100g groene olijven, ontpit
    4 ansjovisfilets
    1 el kappertjes
    scheutje olijfolie
    scheutje cognac

     

    - Stamp de olijven fijn in de vijzel. (mixen mag natuurlijk ook)
    - Voeg de ansjovisjes toe en ga door met het fijnstampen, ook de kappertjes ondergaan hetzelfde lot.
    - Meng er tenslotte de olijfolie en de cognac onder tot een gladde pasta.
    - Laat stukjes stokbrood even krokant worden onder de grill, besmeer ze met de "tapenade".
    - Lekker met een fris (Spaans) glas wijn.

    22-12-2005 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    22-12-2005 om 11:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Tagliatelle met pesto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 nestjes tagliatelle

    Scheutje olijfolie

    4 eetlepels pesto

    50 g fijngehakte walnoten

    Zout en peper

    50 g parmezaanse kaas

    1 handje rucola-sla

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

     

    Bereiden:
    1 Kook de tagliatelle gaar in ruim kokend water met zout en olijfolie.

    2 Giet de pasta af en meng met de pesto en walnoten.

    Maak op smaak met zout en peper en bestrooi met de parmezaanse kaas.

    3 Meng voor het serveren de rucola-sla door de pasta.

    22-12-2005 om 11:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Een slager is druk aan het werk in zijn winkel .
    Hij merkt dat er een hond in de winkel zit en jaagt die weg.
    Enkele minuten later zit de hond er weer .
    Hij loopt naar de hond toe en ziet dat ze een briefje in zijn muil heeft.
    Hierop staat: "1 kilo gehakt, 2 biefstukken, 1 kilo varkensvlees
    a.u.b."
    De slager kijkt verder en ziet ook nog een briefje van vijftig euro in de muil zitten!.
    Hij maakt de bestelling klaar en doet deze samen met het wisselgeld in een plastic zak en de hond neemt deze in zijn muil!
    De slager is onder de indruk, omdat het sluitingstijd is besluit hij de hond te volgen.
    De hond loopt een eindje over de stoep en komt bij een zebrapad.
    Hij zet de plastic zak neer, springt tegen het paaltje omhoog, drukt op de knop, pakt de zak weer in zijn muil en wacht geduldig tot het licht op groen springt.
    Zodra dat gebeurt, steekt hij over en de slager vlak achter hem.
    De hond komt bij een bushalte en begint de dienstregeling te bestuderen.
    De mond van de slager valt open van verbazing.
    Na de dienstregeling te hebben bekeken gaat de hond op het bankje zitten.
    De bus arriveert, de hond loopt naar de voorkant van de bus, kijkt naar het lijnnummer en gaat terug op het bankje zitten.
    Een andere bus arriveert, opnieuw loopt de hond naar de voorkant van de bus, ziet dat dit de juiste bus is en stapt in.
    De slager weet niet hoe hij het heeft en volgt de hond de bus in.
    De bus rijdt een tijdje door de stad, komt in de buitenwijken en de hond staat recht, gaat op zijn achterpoten staan en drukt op de knop om de bus bij de volgende halte te laten stoppen.
    De hond stap uit, de boodschappen in zijn muil en de slager steeds achter hem aan.
    Ze lopen een weggetje af en de hond nadert een huis.
    Hij loopt naar de voordeur en zet de boodschappen neer.
    Dan loopt hij een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf tegen de voordeur.
    Hij wacht even, loopt weer een paar meter terug, neemt een aanloop en gooit zichzelf weer harder tegen de voordeur.
    Er wordt niet open gedaan.
    De hond loopt naar de voortuin, klimt op de muur die daar omheen staat en loopt over de muur naar de zijkant van het huis.
    Hij komt bij een raam en slaat er zijn kop diverse keren tegenaan.
    Hij loopt terug over de muur, springt eraf, loopt naar de voordeur, pakt de boodschappen in zijn bek en gaat zitten wachten.
    De slager ziet dat een vent de deur opent en die dadelijk begint te vloeken en te schelden tegen die hond!
    De slager loopt naar de voordeur en zegt tegen die vent:

    "Waar ben jij mee bezig klootzak?
    Deze hond is een genie.
    Daar moet je mee naar de tv in plaats van te schelden!"
    Waarop de vent antwoordt:
    "Deze hond een genie?
    Zeker niet!
    Dit is al de tweede keer deze week dat hij zijn sleutels vergeet!"

     

    22-12-2005 om 10:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kalfslever op een bedje van sla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 plakjes kalfslever
    150 g salade-assortiment
    2 cl frambozenazijn
    6 cl notenolie
    1 eetlepel mangosiroop
    250 g champignons
    4 tomaten
    1 teentje knoflook
    peper
    zout
    20 g boter (bakboter)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De sla goed wassen en in stukjes snijden.

    Een vinaigrette maken met de frambozenazijn, de notenolie en de mangosiroop.

    Hiermee de sla besprenkelen.

    De plakken kalfslever krokant bakken in een mengsel van olie en boter en ervoor zorgen dat het vlees roze blijft.

    Lichtjes zouten.

    Het lookteentje, de tomaten en de champignons fijnsnijden.

    Ook de gebakken lever in stukjes snijden.

    Alles door de sla mengen en afwerken met grofgemalen peper.

     

     

    Rodekool met mignonnettes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 g boter (bakboter)
    0.5 ui
    1000 g rodekool
    1 cl azijn
    0.2 dl water
    4 appelen (Boskoop)
    75 g suiker
    4 mignonnettes
    2 theelepels Luikse siroop
    2 Hervekaasjes (van 120 gram)
    4 aardappelen (Charlotte)
    100 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Eerst de rodekool bereiden.

    Hiervoor de buitenste bladeren verwijderen, de kool halveren en vervolgens in fijne reepjes snijden.

    Wassen en laten uitlekken.

    De boter met de ui eventjes laten stoven.

    De kool met azijn, water en zout eraan toevoegen en gedurende een half uur laten stoven. Daarna de geschilde en in stukken gesneden appelen toevoegen en in een afgedekte kookpan laten gaar worden gedurende 1 tot 2 uur.

    Vervolgens de suiker toevoegen.

    Nog even zonder deksel laten stoven om het overtollige vocht te laten verdampen.

    De mignonnettes gaarbakken in boter en kruiden met peper en zout.

    Ze op goed voorverwarmde borden plaatsen en ze napperen met Luikse siroop en beleggen met sneetjes Hervekaas.

    Even onder de grill zetten tot de kaas smeuïg wordt.

    Garneren met rodekool en in boter gebakken aardappeltjes.

     

     

    Appeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    50 g boter (bakboter)
    150 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    7 g bakpoeder
    1 dl room
    2 eieren
    2 appelen (Boskoop)
    kaneelpoeder
    3 eetlepels bruine suiker

     

    De zachtgemaakte boter vermengen met de witte en de bruine suiker.

    Er één na één de eieren door verwerken.

    Het bakpoeder en een snuifje kaneel door de bloem mengen en door het mengsel boter-suiker-eieren strooien.

    De room bijvoegen om een zacht, gelijkmatig deeg te bekomen.

    De appelen schillen, klokhuizen verwijderen en in dobbelsteentjes snijden.

    Ze vermengen met het deeg.

    Een bakvorm insmeren met wat boter en met bloem bestuiven.

    Vullen met het deeg.

    De taart in ongeveer 45 minuten bakken in een oven van ongeveer 180 graden.

    Warm opdienen, eventueel met een bolletje vanilleroomijs.

     

    22-12-2005 om 10:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako uit de kooi
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het is gelukt.
    Jako is nog eens uit zichzelf uit de kooi gekomen.
    Van papa Ronny moet hij vanavond meespelen, zin of geen zin.
    Dat lijkt mij wel het beste want zo zal hij des te beter merken dat hij hier geen schrik moet hebben.
    Jako heeft nu al enkele malen moeten op en af stappen.
    Vanavond begint het pas echt.
    In de loop van volgende week krijgt Jako een nieuwe kooi.
    Ook nieuwe speeltjes zullen er bij zijn en een volledig aangepaste hoes voor over de kooi om dodo te kunnen doen.
    Wat is dat toch fijn om te zien hoe mijn partner evenveel verwend word als ik.

    22-12-2005 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    21-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Surinaamse Pindasoep

     

    Bereidingstijd:
    30 min.

    Aantal personen:
    4

    Benodigdheden

    1 prei

    2 grote aardappelen

    2 eetlepels Blue Band Culinesse

    1 Madame Jeanette-pepertje

    1 liter Knorr Kippenbouillon

    7 eetlepels pindakaas

    2 eetlepels Conimex Ketjap Manis

    zout

    peper

    1 hardgekookt ei

    2 eetlepels fijngehakte bleekselderij

    100 gram gare kipfilet of bout

     

    Bereiding
    Maak de groenten allereerst schoon, snijd het witte en lichtgroene deel van de prei in smalle ringen en de aardappelen in kleine blokjes.

    Daarna eventueel de peper kleinsnijden, nadat deze van zijn zaadjes is ontdaan.

    Verwarm de vloeibare margarine in een grote pan en fruit hierin de preiringen en aardappelblokjes ca. 2 min.

    Roer af en toe. Voeg het kleingesneden pepertje toe, schenk de bouillon erbij.

    Breng de vloeistof aan de kook en laat de soep zachtjes ca. 20 minuten koken.

    Snijd intussen de stukjes kip in kleine stukjes en roer ze vervolgens door de soep.

    Roer de pindakaas en de ketjap erdoor en breng op smaak met zout, peper en evt. nog wat sambal.

    Laat de soep door en door warm worden.

    Hak het gekookte ei in stukjes, verwijder evt. het hele pepertje en garneer de soep met het ei en de bladselderij.

     

     

    21-12-2005 om 18:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    21-12-2005 om 18:03 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    stoofpotje van kalkoenbout

     

    Ingrediënten voor 2 personen:

    3 kalkoen voorbouten
    6 stengels witte stoofselder
    1 grote rode ui
    3 teentjes knoflook
    het wit van een dikke prei
    2 dikke wortelen

    150g spruitjes
    2 dl gezeefde tomaten
    1 el Provençaalse kruiden
    olijfolie

    boter
    1 groetenbouillonblokje

    1 kippenbouillonblokje
    zwarte peper uit de molen & zout

     

    - Kruid de bouten royaal met peper en wat zout en laat ze mooi aankleuren in hete olie & wat boter.
    - Maak de groenten schoon: Snij de ui in dikke ringen, de selder grof, de wortelen in ringetjes, laat de spruitjes en knoflook in hun geheel.

    Voeg de groenten bij het vlees en laat kort meestoven.
    - Verkruimel de bouillonblokjes bij het vlees en voeg warm water toe tot alles nét onderstaat, breng aan de kook.
    - Voeg nu ook de gezeefde tomaten toe en draai het vuur zacht.

    Laat de bouten hierin zeer zachtjes boterzacht worden.
    - Breng het stoofpotje op smaak met peper, zout en de Provençaalse kruiden.

    Bind eventueel met wat sausbinder.
    - Serveer in grote warme borden.

    Lekker met aardappeltjes.

    21-12-2005 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Stersandwich met paling en roomkaas

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    8 bruine geroosterde sneetjes brood, uitgestoken in stervorm

    4 witte geroosterde sneetjes brood, uitgestoken in stervorm

    1/2 bakje roomkaas

    2 pakjes gerookte palingfilet

    2 eetlepels crème fraîche

    1 scheutje citroensap

    2 eetlepels gesnipperde bieslook

    zwarte peper

     

    Bereidingstijd: 20 minuten

     

    Bereiden:
    1 Vermeng de roomkaas met de bieslook.

    2 Meng in een keukenmachine ¼ deel van de paling met de crème fraîche tot een mousse. Maak op smaak met citroensap en peper.

    3 Besmeer 4 bruine broodsterren met het roomkaasmengsel.

    Leg hierop de witte broodsterren en bestrijk deze met de mousse. Leg de overige palingfilets bovenop de mousse.

    Bedek deze met de laatste bruine broodsterren.

    21-12-2005 om 12:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    21-12-2005 om 09:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spruitjesstamppot met cornedbeef

     

    Ingrediënten

    400 gr spruitjes

    400 gr aardappelen

    blikje cornedbeef

    100 gr geraspte kaas

    melk en boter

     

    Spruitjes gaar koken, aardappels gaar koken en puree van maken met wat melk en boter.

    Spruitjes door de aardappels pureren.

    De geraspte kaas erdoor roeren.

    Cornedbeef in stukjes snijden en er voorzichtig doorroeren.

    Eventueel serveren met een gehaktballetje maar hoeft natuurlijk niet.

     

    21-12-2005 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Een schooljuf vraagt aan de klas hoelang een mens kan wakker blijven.

    Zegt een leerling: "24 uur Juf"
    "Goed zo."
    Volgende leerling: "48 uur Juf"
    "Ook heel goed."
    De derde leerling: "3 weken min een kwartier, Juf."
    "Waar haal jij dat antwoord vandaan?" vraagt juf.
    "Nou," zegt hij, "gisteren zij vader tegen moeder, we gaan een kwartier eerder naar bed want het is al 3 weken geleden."

     

    21-12-2005 om 09:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pizza met kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kippenbouten
    2 kippenbouillonblokjes
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    250 g oesterzwammen
    70 g tomatenpuree
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    250 g kaas
    2 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    10 olijven (zwart)
    peper
    zout
    2 vellen pizzadeeg

     

    Het kippenvlees gaarkoken in water waaraan een bouillonblokje werd toegevoegd.

    De oven inschakelen op 250 graden om voor te verwarmen.

    De gehakte uien, de gesnipperde look en de kleingesneden oesterzwammen fruiten in hete olijfolie.

    De pizzabodems bestrijken met tomatenpuree, bedruipen met olijfolie en bestrooien met basilicum.

    Daarop het kleingesneden kippenvlees, de artisjokbodems en de oesterzwammen met ui verdelen.

    Bestrooien met kaas en bedruipen met olijfolie.

    Garneren met olijven en in de hete oven zetten.

    Na ongeveer 15 minuten uit de oven nemen en meteen opdienen.

     

     

    Zoete zalmpakjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zalmfilet
    1 appel (Jonagold)
    1 wortel
    1 ui
    2 stengels bleekselderij
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    1 citroen
    2 dl visfumet
    10 dl groentebouillon
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De groenten wassen, schoonmaken en in fijne reepjes snijden.

    De appel schillen, in plakjes snijden en besprenkelen met citroensap.

    De zalmfilets overlangs insnijden, zodat men een soort zakje verkrijgt.

    De zalmfilets kruiden met peper en zout -ook aan de binnenkant - en ze opvullen met stukjes appel.

    De groentereepjes stoven in een weinig boter.

    Bevochtigen met de visfumet en op smaak brengen met peper en zout.

    Zachtjes laten stoven tot de groenten gaar zijn.

    De groenten laten uitlekken en warm houden.

    Voor de saus het stoofvocht van de groenten laten inkoken tot een bijna stroperige vloeistof en er van het vuur enkele nootjes koude boter doorroeren.

    Ondertussen de zalmplakjes gaarstomen in een vergiet boven een pan kokende groentebouillon.

    Op warme borden een bedje maken met de groenten, er de zalmpakjes op schikken en overgieten met de saus.

    Afwerken met bieslook.

    Serveren met duchesse-aardappelen.

     

     

    Appelpannenkoeken

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g bloem (tarwebloem)
    zout
    50 g suiker
    3 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    3 appelen (Jonagold)
    40 g boter (bakboter)

     

    Bloem, suiker (en eventueel bakpoeder) mengen.

    De melk en de eieren toevoegen en opkloppen tot een luchtig beslag.

    De appelen schillen, het klokhuis uitboren en de appelen in schijfjes snijden.

    Enkele appelschijfjes bakken in wat boter, omkeren en overgieten met beslag.

    De pannenkoeken aan beide kanten laten bakken.

    Warm serveren.

     

    21-12-2005 om 09:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    20-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Spaghetti met rookworst

     

    Ingrediënten

    350g spaghetti

    2 uien

    1 rode paprika

    1 teentje knoflook

    300 gr. Chinese kool

    1 rookworst

    2 el olie

    2 tl kerriepoeder

    zout

    1 dl bouillon

    1 el maïzena 

     

    Maak de uien schoon en snipper deze.

    Maak de paprika schoon en snijdt deze in kleine reepjes.

    Pel het knoflookteentje en pers deze uit.

    Maak de kool schoon en snijdt deze in reepjes.

    Snijdt de rookworst in plakjes.

    Kook de spaghetti volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.

    Verhit in een pan de olie en fruit hierin de uien en knoflook glazig.

    Voeg dan de paprika, Chinese kool en de rookworstplakjes toe en bak dit alles 5 minuten mee. Doe dan het kerriepoeder, snufje zout en de bouillon erbij en breng dit aan de kook.

    Roer in een kopje de maïzena met wat water tot een papje en bind hiermee het groenten – worstmengsel.

    Giet de spaghetti af, laat deze even uitlekken en doe deze in een schaal.

    Schep het groenten – worstmengsel over de spaghetti.  

    20-12-2005 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Spaanse bonensoep

     

    Ingrediënten

    2 voorgebakken stokbroodjes
    400 g chili con carne groenten
    1 1/2 el olijfolie
    50 g chorizo (vleeswaar) fijngehakt
    1 ui, gesnipperd
    2 blikken bruine bonen, uitgelekt
    2 kippenbouillon tabletten
    150 g cajunspek, (vleeswaar)

     

    Bak de broodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking af.

    Maak het pepertje uit de chili con carne groenten schoon en hak hem fijn.

    Snijd de champignons en de tomaat uit de verpakking is stukjes.

    Verwarm de olie in een braadpan en bak de chorizo met de ui en het pepertje ± 5 min. op een halfhoog vuur.

    Bak de chili con carne groenten 5 min. mee.

    Voeg 1 l heet water, de bonen en de bouillontabletten toe en breng alles aan de kook.

    Laat de soep 5 min. zachtjes koken.

    Snijd de broodjes in sneetjes en verdeel het cajunspek erover.

    Serveer ze bij de soep.

    20-12-2005 om 16:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Soep van jonge haantjes

     

    8 personen

    2 of 3 jonge haantjes,

    2 1/2 lt. water

    1 ons vermicelli

    foelie

    zout

    3 maggiblokjes

     

    Het water, het zout en de foelie aan de kook brengen.

    De haantjes schoonmaken.

    Laat de haantjes 2 uur meekoken.

    Het laatste half uur de vermicelli meekoken.

    Voeg een paar maggiblokjes toe.

     

    20-12-2005 om 13:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Schelvis in kaassaus van Bleu des Moines met broccoli en tomaat

     

    kaas : Bleu des Moines

     

    ingrediënten voor 4 personen

    600 g schelvisfilet

    150 g broccoli

    1 grote tomaat

    100 g Bleu des Moines kaas

    2,5 dl visfumet

    1 dl room

    olijfolie

    4 eetlepels gehakte dille

    peper en zout

     

    voorbereiding : 10 minuten


    bereidingstijd : 20 minuten

     

    bereiding :

    1. Bak de visfilets in olijfolie op een fel vuur.

    Bestrooi ze met peper, zout en flink wat fijngehakte dille.

    2. Stoom of kook de broccoli gaar en verdeel hem in kleine bloempjes.

    3. Ontdoe de tomaat van pel en pitten.

    Snijd het vruchtvlees in kleine blokjes.

    4. Voor de saus: laat de visfumet inkoken.

    Doe er de Bleu des Moines kaas en de room bij en roer goed om.

    Als de saus te dun uitvalt kan ze eventueel met een bindmiddel wat gedikt worden.

    Doe er op het laatst de stukjes broccoli en tomaat bij.

    5. Serveer op warme borden.

    20-12-2005 om 10:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    20-12-2005 om 09:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Bloemen

     

    Een zakenman opent zijn nieuwe kantoor, wanneer hij van een vriend ter felicitatie een krans ontvangt met daarop 'Rust in vrede'.

    Het is duidelijk dat er een fout is gemaakt en de zakenman belt de bloemist om te klagen.
    Nadat hij de bloemist heeft verteld van de fout zegt de bloemist: "Het spijt me heel erg van de fout, meneer .... maar wat nog erger is... er vindt vandaag ergens een begrafenis plaats waar bloemen worden afgeleverd met de tekst 'Gefeliciteerd met je nieuwe locatie'

    20-12-2005 om 09:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Fetahapjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    20 minitoastjes
    200 g fetakaas
    200 g spinazie
    8 uien, pijpuitjes
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    peper

     

    Snij de harde stengels van de spinazie.

    Blancheer de spinazie.

    Laat goed uitlekken en afkoelen.

    Snij de pijpui fijn en fruit in de olijfolie.

    Bestrooi met peper.

    Beleg de toastjes met een blaadje spinazie en hierop een schepje ui.

    Eindig met een blokje feta.

     

    Tip: u kan ook warmoesbladeren gebruiken in plaats van spinazie; de toastjes kan u vervangen door deegbakjes of sneetjes gegrild stokbrood.

     

     

    Verse pastastukjes met tomaten en olijven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    250 g gepelde tomaten in blik
    3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    150 g olijven (zwart)
    800 g verse pasta in stukjes (stracci)
    100 g Pecorino-kaas
    extra vergine olijfolie

     

    Snijd de knoflook in dunne plakjes.

    Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.

    Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.

    Verwarm alles al roerend 5 minuten.

    Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.

    Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.

    Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.

    Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.

     

     

    Bessendessert uit de oven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g blauwbessen
    75 g rode bessen
    1 eetlepel citroensap
    2 eieren
    30 g poedersuiker
    2 cl grand-marnier
    1.25 dl room

     

    De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

    De eieren splitsen. De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.

    De eiwitten stijfkloppen.

    Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.

    De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.

    Het eimengsel erover gieten.

    Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.

     

    20-12-2005 om 09:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    19-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Shoarmakruiden

     

    1 el kerrie

    1 el pikante paprika poeder

    1 el kaneel poeder

    1 el versgemalen zwarte peper

    1 flinke mespunt gemalen kruidnagel

    1 mespunt geraspte nootmuskaat of poeder

    zout

     

    dit mengen

     

    19-12-2005 om 18:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Salade van tijgergarnalen

     

    Warm voorgerecht voor 4 personen
    400 g rauwe, gepelde diepvries-tijgergarnalen

    rasp van ½ sinaasappel

    1 dl olijfolie

    1 knoflookteentje, fijngehakt

    1 dl dry sherry

    4 eetlepels zoetzure saus

    1 zakje veldsla of gemengde sla

    12 sprietjes bieslook

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

     

    Bereiden:
    1 Ontdooi de garnalen, pel deze en dep ze droog.

    2 Verhit de olie in de koekenpan en bak de garnalen, samen met de knoflook en sinaasappelrasp, tot ze mooi roze zijn.

    3 Voeg de sherry en de zoetzure saus toe en laat het geheel nog een minuutje sudderen.

    4 Verdeel de sla over vier borden en leg hierop de garnalen.

    5 Garneer met wat sprietjes bieslook en eventueel wat sliertjes sinaasappelschil.

     

    Wijntip: Vin d’Alsace Pinot Blanc 2004
    Een sappig fruitige droge witte wijn van de Pinot Blanc-druif.

    Met aangename zuren.

    Heerlijk bij vis of kipgerechten.

    19-12-2005 om 16:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Rucola-salade met druiven en geitenkaas

     

    Koud voorgerecht voor 4 personen
    4 sjalotjes, gepeld en in dunne ringen gesneden

    1 eetlepel balsamico azijn

    6 eetlepels extra vierge olijfolie

    zout en peper

    klein trosje witte druiven zonder pit

    1 rode appel met schil, in dunne schijfjes gesneden

    1 rolletje geitenkaas

    4 flinke handen rucola-sla

     

    Bereidingstijd: 15 minuten

    Dressing: Meng de balsamico azijn met de olijfolie en de dunne sjalotringen.

    Maak op smaak met zout en peper.

    Bereiden:
    1 Doe de salade in een kom, voeg de druiven en de schijfjes appel toe en schep de dressing erdoor.

    2 Snij de geitenkaas in vier delen en plaats de vier kaasjes onder de grill tot ze bruin beginnen te worden aan de bovenkant.

    3 Verdeel de salade over vier borden en leg hierop de geitenkaas.

     

    Wijntip: Pinot Grigio Delle Venezie 2004
    Zeer populaire ongecompliceerde en elegante Italiaanse witte wijn met een vleugje citrus. Uitgebalanceerd smaakpallet, fris en fruitig.

    Heerlijk bij lichte gerechten en jonge kaas

    19-12-2005 om 12:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Risotto met kastanjechampignons

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    4 sjalotjes, fijn gesnipperd

    2 kippenbouillontabletten (opgelost in 1 liter kokend water)

    2 dl witte wijn

    4 eetlepels olijfolie

    400 g zilvervliesrijst

    300 g kastanjechampignons

    10 g gehakte walnoten

    zout en peper

    100 g parmezaanse kaas, geraspt

    2 eetlepels fijngesneden verse bieslook

     

    Bereidingstijd: 40 minuten

     

    Bereiden:
    1 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een pan.

        Fruit hierin de helft van de sjalotjes.


    2 Roer de rijst vanuit het pak erdoor, tot deze begint te glanzen.

       Blus de rijst af met de wijn en voeg de helft van de bouillon toe.


    3 Laat de risotto 15 minuten doorpruttelen in een pan zonder deksel.


    4 Voeg scheutje voor scheutje de rest van de bouillon toe en laat het 10 minuten doorkoken.


    5 Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan, fruit de overige sjalotjes aan en voeg de     

        kastanjechampignons toe. Bak ze mooi bruin op hoog vuur.


    6 Roer de parmezaanse kaas door de risotto en maak op smaak met zout en peper.


    7 Verdeel de risotto over vier voorverwarmde borden en verdeel de kastanjechampignons en

       de walnoten erover.


    8 Garneer met bieslook.

     

    Wijntip: Bay Wood Ruby Cabernet 2004
    Soepele, frisse, karaktervolle rode wijn met een accent van wilde bessen.

    Heerlijk bij pittige garnalen, vlees of harde kazen.

    19-12-2005 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    19-12-2005 om 09:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mop

    Een Schot en een Duitser nemen de trein naar Zwitserland en zitten toevallig in het zelfde coupé.
    Nu had die Duitser al meermaals die Schot naar en fles zien grijpen en telkens deed hij daar maar een korte slok van.
    Verdorie zei die Duitser bij zichzelf, daar moet zeker straffe toebak in zitten, die Schotten kennende.
    Bij de eerste de beste tunnel zei die Duitser bij zichzelf, neem ik die fles beet en doe er een ferme slok van, ik wil weten wat voor straffe dingen die wel kan drinken.
    Zo gezegd zo gedaan en ze reden een tunnel binnen en meteen zonder enige aarzeling greep die Duitser die fles beet en nam een ferme slok.
    Toen ze uit de tunnel kwamen zat die Duitser er lijkbleek bij.
    Dat was de Schot niet ontgaan en vroeg wat er schold, of hij bang was van tunnels of zo.
    Nee zei de Duitser bedeesd, maar mag ik u nu is vragen wat er in die fles zit?
    Oh zei de Schot is het dat maar.

    Dat is mijn roggelfles.

    19-12-2005 om 09:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pikante tomatensalade met selderij

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 tomaten
    2 stengels groene selderij
    1 ui
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 citroen
    1 eetlepel mosterd
    2 teentjes knoflook
    4 theelepels ansjovispuree
    peper
    zout
    4 eieren (hardgekookt)
    2 theelepels komijnzaad

     

    De eieren hard koken en laten afkoelen.

    De tomaten in schijfjes snijden en de selderij in dunne reepjes verdelen.

    De ui fijnsnipperen.

    Een sausje maken met olie, citroensap, mosterd, geperste knoflook, ansjovispasta, peper en zout.

    De tomatenschijfjes, de selderij en de ui in een slakom doen en er het sausje over gieten.

    De eieren pellen, in schijfjes snijden en op de tomaten schikken.

    Bestrooien met komijnzaadjes.

    Alles voorzichtig door elkaar scheppen en een half uurtje laten rusten in de koelkast.

     

     

    Linguine met garnalen en verse kruiden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g linguine
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    16 gamba's
    250 g cherrytomaten
    1 bosje bladpeterselie
    12 blaadjes basilicum
    30 g bieslook
    sap van 1 citroen
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Breng een ruime pan gezouten water aan de kook.

    Voeg de linguine toe en kook in fel kokend water beetgaar.

    Doe intussen de olijfolie in een koekenpan op halfhoog vuur.

    Doe er de fijngehakte knoflook in en dan de rauwe garnalen (gepelde gamba's waarvan het darmkanaal verwijderd is).

    Bak de garnalen tot ze aan beide kanten roze zijn en beginnen te krullen.

    Voeg de gehalveerde cherrytomaten toe en bak nog 1 minuut.

    Haal van het vuur.

    Giet de linguine af en doe terug in de pan.

    Doe er het garnalen-tomatenmengsel, citroensap, grofgehakte peterselie, bieslook en gescheurde basilicum bij.

    Schep om en kruid met zeezout en versgemalen zwarte peper

     

     

    Appelflan met advocaat

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 dl melk (halfvol)
    1 stokje vanille
    140 g boter (bakboter)
    100 g bloem (tarwebloem)
    4 eieren
    2 appelen (Jonagold)
    300 g suiker
    40 cl advocaat

     

    De melk aan de kook brengen samen met het vanillestokje.

    De suiker toevoegen en goed mengen.

    De appelen schillen, in stukjes snijden en lichtjes stoven in een klontje boter.

    Gelijke delen bloem en zachte boter vermengen tot een homogene massa.

    De kokende melk voorzichtig en al roerend bijvoegen.

    Nog zo'n 5 minuten op het vuur laten indikken en er één voor één de eierdooiers en vervolgens de gestoofde appelstukjes doorroeren.

    De eiwitten tot stevig schuim kloppen en in de bereiding inwerken.

    Een vuurvaste schaal met de rest van de boter insmeren, de bodem en de wanden met suiker bestrooien en daar de pudding ingieten (niet meer dan drievierde vullen).

    Even laten opstijven en dan 40 minuten in de oven laten bakken in een warmwaterbad.

    De pudding ontvormen, laten afkoelen en net voor het opdienen overgieten met advocaat.

    19-12-2005 om 09:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!