Amori met chorizo en palmhartenxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
200 g amori (gekrulde pasta) 1 cl olijfolie (extra vierge) 180 g chorizoworst 500 g maïs (in blik) 4 palmharten uit blik 0.2 dl yoghurt (mager) 4 eetlepels cocktailsaus zout peper paprikapoeder 12 olijven (ontpit) 4 bosjes peterselie 4 sprietjes bieslook 1 krop lollo rosso-sla 4 eetlepels cocktailsaus
Kook de amori beetgaar in gezouten water met olijfolie.
Laat ze uitlekken in een vergiet, spoel ze overvloedig onder koud water en laat goed uitlekken.
Snijd de uitgelekte palmharten in dunne reepjes.
Snijd ook de chorizoworst in dunne reepjes.
Meng de deegwaren met de reepjes chorizo, de maïskorrels en de reepjes palmhart.
Meng de yoghurt met de cocktailsaus en roer door de pastasalade.
Breng op smaak met peper, zout en paprikapoeder.
Maak de lollo rossa schoon en verdeel de blaadjes over de borden.
Schep hierop telkens een beetje van de pastasalade.
Garneer met olijven, enkele takjes platte peterselie en fijn gesnipperde bieslook.
Scharfilets in tomatensaus
Ingrediënten voor 4 personen
2 scharren (van 400 g) 2 tomaten 0.5 sjalot 35 g tomatenpuree 1 blaadje laurier paprikapoeder 1 eetlepel peterselie (fijngehakt) 0.5 eetlepel bieslook (fijngehakt) peper zout 20 g boter (roomboter)
De scharren (laten) fileren en de filets met de velzijde naar binnen van kop naar staart oprollen, 5 minuten pocheren in gezouten water en warm houden.
Voor de saus de tomaten pellen, het vruchtvlees in blokjes snijden en in de pan doen.
De sjalot, tomatenpuree, laurier en paprikapoeder toevoegen en overgieten met pocheervocht van de vis.
Op hevig vuur koken tot de tomaatblokjes uiteenvallen.
Krachtig roeren, zeven en kruiden met peper en zout.
Opnieuw aan de kook brengen en de boter erdoor kloppen met de garde.
De scharrolletjes op een bord schikken, napperen met de saus en afwerken met gehakte peterselie en bieslooksnippers.
Serveren met aardappelpuree.
Appel-cranberrytaartje
Ingrediënten voor 4 personen
100 g kwark (vol) 0.1 dl melk (halfvol) 4 cl arachideolie 1 ei 200 g bloem (roggebloem) 40 g bakpoeder 250 g cranberries 2 appelen (Jonagold) 160 g suiker 50 g paneermeel 15 g boter (bakboter) kaneelpoeder zout
Bereid eerst het deeg. Klop de kaas los met melk, olie en ei.
Zeef het bakpoeder met de bloem.
Voeg zout en 1/4 van de suiker toe.
Roer dit mengsel bij de kaas tot een ietwat nat deeg.
Verwarm de oven voor op 220°C.
Was de appelen en snij in blokjes.
Was de bessen en kook in een bodempje water tot de schilletjes barsten.
Meng met de rest van de suiker, de blokjes appel en de kaneel.
Beboter een springvorm, bestuif met bloem en bekleed met het deeg.
Bestrooi met paneermeel en schep de vulling erin.
Laat 30 minuten in het midden van de oven bakken tot het deeg goudbruin is.
Tip: lekker met ijs en slagroom.
|