Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    16-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Sperziebonensalade

     

    Ingrediënten
    350 gram sperzieboontjes, schoon en in 2en
    1 rood uitje, heel fijn gesnipperd
    1 teentje knoflook, geperst
    3 tomaatjes, in blokjes
    150 gram feta met kruiden, in blokjes
    handje verse basilicum blaadjes, gescheurd
    lekker zwaar volkoren brood (kijk eens bij een natuurwinkel)

    Dressing
    3 eetlepels balamico azijn
    5 eetlepels olijfolie
    half theelepeltje honing
    peper&zout

    Bereiding
    Het lekkerste is als je de sperzieboontjes gaar stoomt, dan blijven ze lekker knapperig.

    Dit duurt meestal ongeveer 15 min, maar je moet gewoon even proeven.

    Begin met de dressing, die is heel simpel: meng olijfolie, balsamico azijn en een beetje honing (werkt als emulgator) en peper&zout in een schaal.

    Voeg de nog warme boontje toe (warme producten nemen de dressing beter op), en voeg daarbij de ui, de knoflook, de tomaat, de feta en als laatste de basilicim blaadjes.

    Heel erg lekker en voedzaam met een snee goed volkoren geroosterd brood.

    16-04-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-04-2006 om 16:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-04-2006 om 15:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Special rijst

     

    Benodigdheden:

    half pakje zilvervliesrijst (2pers.)
    paprika
    klein bl. maïs
    rundergehakt
    zakje satésaus


    Rijst klaarmaken (zie verpakking), gehakt rullen, op smaak brengen met peper & zout en worchestershiresauce, blokjes paprika en maïs erbij.

    Satésaus verwarmen en verdunnen met een scheut melk.

    Rijst op het bord, een schep gehaktsaus en een lepel satésaus.

    16-04-2006 om 14:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-04-2006 om 14:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Consommé van rivierkreeftjes met sherry

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    15 rivierkreeftjes
    2 tomaten
    1 ui
    1 preiwit
    2 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    70 g tomatenpuree
    20 dl court-bouillon
    20 dl visfumet
    4 cl sherry (droog)
    8 eiwitten
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    4 eetlepels dragon (fijngehakt)
    0.25 theelepel kerriepoeder
    cayennepeper
    20 g kervel
    zout

     

    De rivierkreeftjes pellen en het darmkanaal verwijderen.

    Per persoon een kop en twee scharen apart houden voor de garnering.

    De resterende kopjes en scharen aanstoven in de olijfolie op hevig vuur.

    De ui en de helft van de wortelen toevoegen en meestoven op hevig vuur.

    Overgieten met de sherry en de visfumet, aan de kook brengen en op smaak brengen met de kerrie, de cayennepeper, de helft van de tomatenpuree, dragonstengels en zout.

    Twintig minuten laten koken, zeven en laten afkoelen.

    De eiwitten loskloppen en mengen met de fijngesneden rauwe groenten en de resterende tomatenpuree.

    De afgekoelde visfumet erover gieten, aan de kook brengen onder voortdurend roeren en op zacht vuur laten trekken tot al het eiwit gestold is.

    De soep zeven door een neteldoek, nog even laten koken en de consommé eventueel op smaak brengen met een extra scheutje sherry.

    De rivierkreeftstaartjes drie minuten pocheren in de court-bouillon.

    De blokjes tomaat, de rivierkreeftstaartjes en dragon over de borden verdelen.

    De hete consommé erover gieten en versieren met de kop en de scharen van een kreeftje.

     

     

    Geroosterde rode poon met Mechelse asperges

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 rode ponen (van 500 g)
    12 asperges
    4 tomaten
    30 cl olijfolie (extra vierge)
    1 ui
    4 stengels bleekselderij
    1 wortel
    20 g korianderbolletjes
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    2 eetlepels dragon (fijngehakt)
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    250 g boter (bakboter)
    4 eierdooiers
    0.5 citroen
    cayennepeper
    zout
    1 eetlepel mosterd

     

    De rode poon laten marineren in olijfolie, gekruid met in plakjes gesneden ui, selderij, wortel, korianderbolletjes, peper, tijm, laurier, peterselie en dragonstengels.

    De marinade gedurende 1 uur in de koelkast plaatsen.

    Met behulp van een dunschiller de asperges schillen en ze 10 minuten koken in water met een weinig zout en citroensap.

    Voor het roosteren de temperatuur van het rooster nakijken door er een weinig olie over te sprenkelen.

    De ponen daarna dwars op het rooster leggen en ze enkele malen omdraaien.

    Zo worden de ponen mooi gekwadreerd (in ruitjes geroosterd) zonder te verbranden.

    De vissen in een ovenschotel leggen, er een weinig marinade over gieten en ze nog enkele minuten in de oven plaatsen om zeker te zijn dat de ponen gaar zijn (om dit na te gaan met een vork proberen of het vlees van de graat loskomt).

    Voor de mosterdsaus de eierdooiers opkloppen met een weinig water, de geklaarde boter bijvoegen, kruiden met cayennepeper, zout en citroensap.

    Er een eetlepel mosterd bijdoen.

    Als de saus te dik is, een weinig warm water bijvoegen.

    De mosterdsaus verdelen over de borden en de rode poon midden op het bord schikken.

    De uiteinden van de asperges versnijden in fijne schijfjes en deze vermengen met kleine stukjes ontvelde en ontpitte tomaat.

    Rond de vis een waaier maken met de asperges en de aspergeschijfjes er in 2 hoopjes naast scheppen.

    Versieren met een eetbare bloem, b.v. bieslookbloempjes.

     

     

    Lasagne van chocolade met vanilleroomijs en rozijnen in rum

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    120 g chocolade (puur)
    1 dl room
    120 g chocolade (witte chocolade)
    8 bolletjes vanille-ijs
    50 g rozijntjes
    2 cl rum
    4 eetlepels frambozencoulis
    20 g frambozen

     

    Smelt de witte chocolade en laat de rozijnen weken in de rum.

    Roer het roomijs, de room en de witte chocolade met de rozijnen om tot een gladde massa. Verdeel deze massa in ronde vormpjes en laat harden in de diepvries.

    Smelt de fondantchocolade en maak met een spatel 12 ringen op boterhampapier.

    Haal het roomijs uit de vormen en snijd ze in tweeën.

    Maak een torentje met afwisselend roomijs en chocoladeringen.

    Werk af met de frambozen en de munt, en dien op met de frambozencoulis en de mangocoulis.

    16-04-2006 om 13:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.zalige Pasen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    Aan alle bloggers een Zalige Pasen.

    16-04-2006 om 13:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    16-04-2006 om 13:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Slaatje van gerookte makreel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g makreelfilets
    15 cl olijfolie (extra vierge)
    5 cl wijnazijn (wit)
    2 eetlepels mosterd
    2 sjalotten
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    1 krop sla
    1 ui
    2 tomaten
    4 olijven (groen)

     

    De filets ontvellen en in reepjes snijden van 2 à 3 centimeter.

    Gedurende 2 uur laten marineren in een vinaigrette van olie, azijn, mosterd, sjalot, peterselie, peper en zout.

    De gewassen, droge sla op een schotel leggen en de visreepjes erover verdelen.

    Overgieten met vinaigrette.

    Garneren met de tomaten, olijven, gesnipperde ui en de rest van de gehakte peterselie.

    Een zeer lekker idee voor allerlei gerookte vissoorten zoals haring, forel en heilbot.

    15-04-2006 om 20:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    15-04-2006 om 19:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Pasta

     

    Benodigdheden:
    macaroni
    wat groenten zoals, prei en champignons
    een blik tomatenblokjes
    gember (vers)
    peper en zout
    eventueel Italiaanse kruiden
    extra een omelet met ui

    Je opent het blik en doe de tomatensaus in een pan, op laag vuur.

    Je snijdt de groenten fijn en roer deze erdoor.

    Leng eventueel de saus met water aan.

    Schaaf er gember door, ongeveer 2 eetlepels.

    Breng het geheel zachtjes aan de kook.

    Als de saus warm is, is hij klaar en voeg er eventueel Italiaanse kruiden bij, niet teveel (+/_2 theelepeltjes).
    Kook de macaroni zoals staat aangegeven op de verpakking.

    Klop een ei met melk, peper en zout erdoor.

    Bak eventueel eerst een ui aan en voeg hier de omelet mix bij en doe het deksel erop en bak tot het gaar is.
    Alles op een bord met wat sla erbij met peterselie en voila!!!

     

    TIP

    Met een beetje olie erbij plakt hij niet.

    15-04-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    15-04-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-04-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Aardappeltaart met spekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    Ca. 500 gr aardappelen in dunne plakjes

    100 gr zout spek in blokjes

    Water

    2 eieren

    2 dl room

    1 dl groenten fond

    Peper en zout

    Geraspte oude kaas

    Tuin kruiden

    3 teentjes knoflook uit de pers

    Bladerdeeg

     

    Bereidingswijze:

    Dep de aardappeltjes.

    Breng ze aan de kook halfgaar.

    Bak het spek in een pan.

    Klop de eieren met de toom en de font van de groenten.

    Voeg peper en zout naar keuze toe.

    Beleg uw voorgebakken bladerdeegvormen met afwisselend aardappelschijfjes en spekreepjes.

    Strooi wat geraspte kaas, tuinkruiden en de knoflook toe.

    Giet het eimengsel erover.

    Breng smaak met geraspte kaas-

    15-04-2006 om 13:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-04-2006 om 13:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Japanse salade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 krop ijsbergsla
    500 g runderfilet (ossenhaas)
    3 sjalotten
    1 eetlepel pijnboompitten
    3 eetlepels ketjap (sojasaus)
    6 cl sherry (droog)
    1 cl wijnazijn (rood)
    2 eetlepels honing (vloeibaar)
    1 mespuntje gemberpoeder
    1 teentje knoflook

     

    Een marinade maken met de sojasaus, de sherry (of saké), de wijnazijn, de honing, het gemberpoeder en het geplette teentje knoflook.

    Het vlees (in één stuk) hierin leggen en ervoor zorgen dat alles goed bedekt is met de marinade.

    Afdekken en een nacht in de koelkast zetten.

    Het vlees laten uitlekken, in een beboterde ovenschotel leggen en gedurende 15 minuten bakken in een voorverwarmde oven van 220 graden.

    Tijdens het bakken geregeld bedruipen met de marinade.

    Uit de oven nemen en de braadjus in een kommetje gieten.

    De kleingesneden ijsbergsla op een serveerschotel schikken, het vlees in dunne plakjes snijden en op de sla schikken.

    De jus over het vlees lepelen en bestrooien met fijngehakte sjalot en geroosterde pijnboompitten.

     

     

    Mignonnettes met scampi en groentebeignets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 mignonnettes
    12 scampi
    1 ui
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    0.5 courgette
    2 wortelen
    0.25 knolselder
    300 g bloem (tarwebloem)
    zout
    2 eieren
    5 g suiker
    2 cl maïskiemolie
    20 cl pilsbier
    50 g boter (bakboter)
    peper

     

    De scampi bakken in boter met gehakte ui.

    Een beignetbeslag maken met bloem, water, pilsbier, olie, eiwit en een snuifje zout.

    Het vlees goudbruin bakken in hete boter.

    Kruiden met peper en zout en warm houden onder aluminiumfolie.

    De gewassen groenten in gelijke stukjes snijden en in het beignetbeslag dompelen (hiervoor kan een groentemengeling naar keuze worden gebruikt).

    Goudbruin bakken in hete frituurolie en even laten uitlekken op keukenpapier.

    De mignonnettes op warme borden schikken en garneren met scampi en groentebeignets. Serveren met puree of rijst.

    Afwerken met een toefje peterselie.

     

     

    Chocoladetaartjes met gekonfijte witlof en sinaasappel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g bloem
    250 g boter (roomboter)
    125 g suiker
    2 eieren
    zout
    50 g erwtjes
    3 eierdooiers
    100 g chocolade (puur)
    50 g After eight
    4 stronkjes witloof
    1 theelepel kummel
    1 dl sinaasappelsap
    20 g poedersuiker

     

    Vermeng de ingrediënten voor het deeg (bloem, 2/3 van de boter, 2/3 van de suiker, 1 ei en het zout) en laat deze minimaal een halve dag rusten.

    Rol het deeg uit en bekleed er 4 taartvormpjes mee.

    Bedek de bodem met vetvrij papier en strooi er een laagje bonen of erwten op.

    Bak de taartjes ca. 20 minuten op 160°C.

    Verwijder halverwege de baktijd de bonen of erwten.

    Klop voor de vulling het ei met de eidooiers en de suiker tot een stevige massa.

    Smelt de chocolade, de After Eight en de boter en spatel dit door het eimengsel.

    Giet de massa in 4 taartvormpjes en bak het geheel op 160°C in 15 à 20 minuten.

    Halveer de witlofstronkjes en snij de harde kern eruit.

    Fruit het witlof aan in wat boter, voeg de kummel toe en vul aan met het sinaasappelsap.

    Stoof het witlof hierin gaar.

    Voeg als laatste poedersuiker naar smaak toe en laat het witlof licht karameliseren.

    Serveer bij elk taartje een stronkje witlof.

    15-04-2006 om 12:56 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    15-04-2006 om 12:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-04-2006 om 18:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zuiderse aardappellasagne


    Ingrediënten voor 4 personen

    8 vastkokende aardappelen

    Olijfolie

    1 tomaat

    Provençaalse kruiden

    4 plakjes geitenkaas

    1 aubergine

    Peper

    Zout

    Halve rode paprika

    Halve gele paprika

     

    Bereidingswijze:
    Schil de aardappelen en snij ze in dunne schijven.
    Snij de tomaat in vier schijven en de paprika's in vier bootjes.

    Verdeel de aubergine in acht schijven.

    Bak de paprika's in olijfolie en voeg er, voor je ze uit de pan haalt, wat Provençaalse kruiden en zout aan toe.

    Doe net hetzelfde met de tomaat, de aubergines en de aardappelschijfjes.

    Bouw dan de aardappellasagne als volgt op: een laagje aardappel, aubergine, aardappel, paprika, aardappel, tomaat, aardappel en ten slotte geitenkaas.

    Zet de lasagne in een voorverwarmde oven (200?C).

    Prik in de aardappellasagne om te voelen of de groenten gaar zijn.


    Serveertips:

    Een lekker wijntje dat perfect past bij de geitenkaas: een Chardonnay uit Australië?

    14-04-2006 om 18:43 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-04-2006 om 18:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kwarktaart met witte chocolade en amaretto

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 volkorenbeschuitjes
    3 bitterkoekjes (macarons)
    50 g boter (roomboter)
    0.5 theelepel amandelextract
    0.5 theelepel kaneelpoeder
    350 g chocolade (witte chocolade)
    1.25 dl slagroom
    675 g roomkaas
    120 g suiker
    4 eieren
    2 eetlepels amaretto
    0.5 theelepel vanille-extract
    4.4 dl zure room
    witte chocoladeschilfers

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een springvorm met een doorsnee van 24 cm en 7,5 hoog in.

    Draai de volkorenbeschuitjes en bitterkoeken in een keukenmachine fijnkorrelig.

    Voeg de gesmolten boter toe, samen met het amandelextract en kaneel en draai alles nogmaals.

    Duw het kruimeldeeg tegen de bodem en langs de randen van de springvorm.

    Bak de korst in 5-7 minuten in de oven tot hij stevig geworden is.

    Draai de temperatuur lager tot 150°C.

    Smelt voor de vulling de chocolade en de slagroom in een pannetje op laag vuur.

    Blijven roeren.

    Laat afkoelen en roer het af en toe door.

    Klop met een elektrische mixer de roomkaas zacht.

    Voeg nu eerst de helft van de suiker toe en klop vervolgens één voor één de eieren erdoor. Voeg dan langzaam het chocolademengsel toe, samen met de helft van de amaretto (of amandelextract) en het vanille-extract.

    Schep de vulling in het kortdeeg en schuif de taart op een bakplaat in de oven.

    Bak de taart 45-55 minuten tot de rand van de taart stevig is geworden, maar het binnenste nog vochtig is.

    Draai de temperatuur hoger tot 200°C.

    Klop voor de topping de zure room, de rest van de suiker en de amaretto door elkaar.

    Strijk deze topping over de taart en schuif de taart nog 5-7 minuten in de oven.

    Draai de oven uit, maar laat de kwarktaart nog 1 uur in de oven staan.

    Haal de taart uit de oven en laat afkoelen.

    Werk met een mes de taart van de rand van de springvorm.

    Dek de taart losjes af en laat een nacht in de koelkast staan.

    Maak de springvorm los en til de ring voorzichtig van de taart.

    Schuif de taart op een platte schaal en decoreer hem met chocoladeschilfers

    14-04-2006 om 16:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    14-04-2006 om 16:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Vriendschap
    Klik op de afbeelding om de link te volgen MEER VRIENDSCHAP EN VERTROUWEN OP HET SENIORENNNET !"

    Laten wij één grote vriendschapsband maken!!!

    14-04-2006 om 14:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (3)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Tegen dierenmishandeling
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Mag ik zo vrij zijn om aan alle bloggers te vragen om ook dit teken tegen dierenmishandeling op hun blog te plaatsen.
    Een aantal bloggers nemen al aan deze actie deel.
    Laten wij samen sterk staan tegen dierenmishandeling en dierenleed.

    Paulie, Jako, Spike, Bolleke, Whizzy, papa Ronny, mama Christa & Dennis

    14-04-2006 om 14:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kippenboutjes met groenten in een braadzak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenboutjes
    zout
    paprikapoeder
    2 sjalotten
    200 g preiwit
    1/4 bloemkool
    2 rode paprika's
    1/8 l kippenbouillon
    2 eetlepels bieslook of andere tuinkruiden.
    1 braadzak


    Lexicon bij dit recept


    Braadzak
    Doorzichtige zak in kunststof die gevuld wordt met vlees en groenten en dan afgesloten in de oven geschoven wordt om de bereiding smaakvol te garen.

    De braadzakken zijn leeg te koop in warenhuizen of al gevuld (met kippendelen en groenten) bij de versafdeling.

     

    Voor de slanke lijn: dit gerecht wordt klaargemaakt zonder toevoeging van vetstof.

     

    Bereiding

    1. Wrijf de kippenboutjes in met zout en paprikapoeder en laat ze kleuren in een pan met antiklaaflaag.


    2. Verhit de oven voor op 180°C.

    Snij de schoongemaakte groenten klein.

    Doe de kippenboutjes en de groenten met de bouillon in de braadzak, sluit deze en prik bovenaan een paar keer in met een vork.

    3. Schuif in het midden van de oven en laat in 25 minuten gaar worden.

    4. Open de braadzak, doe de kip met de groenten in de bouillon in een serveerschaal en

    bestrooi met tuinkruiden.

     

    Tips

    Braadzak of folie: Vlees, kip, vis of wild is te bereiden in folie of braadzak in de oven.

    Er hoeft geen vet toegevoegd te worden.

    Een braadzak kunt u ook in de magnetron gebruiken.

    Let op tot welke temperatuur de braadzakken te gebruiken zijn, en zorg dat de zak de ovenwanden of warmte-elementen niet raakt.

    14-04-2006 om 14:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    14-04-2006 om 13:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Krokanterietje met Belgische kazen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 vel brick-deeg
    100 g Maredsouskaas
    80 g Chimay-kaas
    60 g Bou d'Fagne-kaas
    1 dl kalfsfond
    1 dl room
    33 cl Trappist Westmalle (dubbel)
    1 eetlepel honing (vloeibaar)
    2 theelepels Luikse siroop

     

    Elke kaassoort in 4 gelijke delen verdelen.

    Telkens een stukje van de 3 verschillende kazen op een plakje brick-deeg leggen.

    Dit toevouwen en alles gedurende 10 minuten in de oven zetten.

    De kalfsfond met het bier laten inkoken.

    De room toevoegen en alles drievierde laten inkoken.

    De siroop en de honing er luchtig doorroeren.

    In elk bord wat saus scheppen en de kaasgebakjes in het midden schikken.

     

     

    Gegrilde roodbaars met mosterdsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 roodbaarsfilets (ca. 200 g)
    1 eetlepel mosterd
    25 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)
    2 dl melk (halfvol)
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    0.5 eetlepel kappertjes
    1 citroen
    peper
    zout

     

    De vis onder stromend water wassen en vervolgens droogdeppen.

    Instrijken met mosterd en vers gemalen peper, even laten rusten en bestrijken met gesmolten boter.

    Het rooster insmeren met olie en de filets 5 minuten grillen aan elke zijde.

    Een roux maken, er de melk bijgieten en de in azijn losgeroerde mosterd toevoegen. Eventueel bijkruiden en verder afwerken met de kappertjes.

    De vis garneren met citroenschijfjes. Serveren met doperwtjes en aardappelen in de schil.

     

     

    Bessendessert uit de oven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g blauwbessen
    75 g rode bessen
    1 eetlepel citroensap
    2 eieren
    30 g poedersuiker
    2 cl grand-marnier
    1.25 dl room

     

    De grill voorverwarmen op de hoogste stand.

    De eieren splitsen.

    De eierdooiers, de poedersuiker en het citroensap met een mixer schuimig kloppen.

    De eiwitten stijfkloppen.

    Het dooiermengsel en de room door het eiwit scheppen.

    De bessen en de grand marnier verdelen over 2 ovenvaste schaaltjes.

    Het eimengsel erover gieten.

    Vlak onder de grill in 2 tot 3 minuten lichtbruin grilleren.

    14-04-2006 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    14-04-2006 om 13:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Kabeljauwfilet op zuiderse wijze

     

    Ingrediënten
    800 gr tot 1 kg kabeljauw
    visfumet
    6 grote tomaten
    1 eetlepel kappertjes
    2 sjalotjes
    2 teentjes knoflook
    1 halve ui
    8 ontvette ansjovisfilets
    peterselie
    peper

    zout
    Provençaalse kruiden
    geraspte magere lightkaas

    Bereidingswijze
    Leg de kabeljauw in een vuurvaste schotel.
    Bereid de visfumet.
    Overgiet de kabeljauw met de visfumet en steek de schotel in de voorverwarmde oven.
    Laat de vis pocheren (tegen het kookpunt aan) ongeveer 20 minuten.
    Snij de tomaten in schijfjes.
    Pel de sjalot, de ui, en snij ze fijn.
    Plet de look.
    Haal de vis uit de oven en giet het overtollige visfumet af.
    Leg bovenop de gepocheerde kabeljauw de tomaten dakpansgewijs.
    Laat de gesnipperde ui, sjalot en look even aanfruiten zonder te kleuren en leg het boven
    de tomaten, daarop de kappertjes en de ansjovis.
    Peper en zout plus de kruiden toevoegen en als laatste de geraspte kaas.
    Steek de schotel nogmaals 20 minuten in de oven.
     

    Serveertips:

    Het kan geserveerd worden met rijst, of gekookte aardappeltonnetjes of aardappel in de schil.

    13-04-2006 om 18:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-04-2006 om 18:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Grieks preischoteltje

     

    Ingrediënten

    aardappelpuree (uit een pakje)
    zak gesneden prei
    4 tartaartjes
    peper

    zout

    kaneel
    ger. (magere) kaas


    Bak de tartaartjes rul in weinig olie in de wok
    Voeg prei toe, peper, zout en wat kaneelpoeder.
    Maak de puree.

    Doe het tartaar-preimengsel in een ovenschaal.
    Bedekken met de puree.
    Geraspte kaas erover, evt. onder de grill laten smelten.

    13-04-2006 om 16:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde paprika

     

    Ingrediënten voor 2 personen:
    2 paprika's (eender welke kleur)
    200 gr americain puur
    2 soeplepels light kaas(geraspt)
    1 wortel
    1/2 courgette
    1 soeplepel boter
    peper en zout + eventueel peterselie
    wok of steelpan
    kookpan
    oven
    ovenschotel

    werkwijze:
    Snijdt de wortel en de courgette in kleine blokjes.
    De paprika's moeten worden uitgehold: dus u snijdt de bovenkant eraf en haalt nadien met een lepel de pitjes eruit, het overschot die bij het steeltje hangt kunt u eventueel ook nog fijn snijden en bij de stukjes wortel en courgette voegen.
    De paprika's moeten enkele minuten gekookt worden: zo zijn ze minder hard bij het opeten, een 5 minuten laten koken.
    Schakel de oven in op 200°C.
    U brengt de boter in een wok of steelpan (wok is beter).
    Voeg nadat de boter is gesmolten de courgette, wortel en paprika stukjes toe en laat ongeveer 5 minuten stoven.
    Nu voegt u er de americain puur aan toe.
    Nadat de americain mooi gekleurd is kun je het gerecht nu kleuren met peper, zout en peterselie.(eventueel ook wat kerrie en paprika poeder).
    Neem nu een ovenschotel, schik daar de 2 paprika's in en vul deze op met de americainschotel.
    Bovenaan de paprika legt u nog een soeplepel light kaas.
    Laat dit nu in de oven gratineren tot de kaas een mooi goudbruin korstje vormt.

    Deze gevulde paprika kunt u het best opeten met wat rijst.
    Je kunt de paprika ook vullen met de rijst in plaats van de americain. 

     

    13-04-2006 om 16:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-04-2006 om 15:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slasoep met merguez

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 kroppen sla
    4 uien
    2 preiwitten
    30 g bloem (tarwebloem)
    250 g merguez-worstjes
    peper
    zout
    30 dl vleesbouillon

     

    De sla, de uien en de preiwitten schoonmaken, wassen en klein snijden.

    Laten aanstoven in boter, bestuiven met bloem en kruiden met peper en zout.

    Goed doorroeren en overgieten met de vleesbouillon.

    Pureren met de staafmixer en laten gaarsudderen.

    Bijkruiden en de gebakken en in stukjes gesneden pikante merguezworstjes erdoor roeren.

    Meteen serveren.

     

     

    Lendenbiefstuk à la Niçoise

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g tussenrib (entrecôte)
    2 teentjes knoflook
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    1 dl wijn (wit/droog)
    2 theelepels ansjovispuree
    2 dl demi-glace (ingekookte fond)
    32 olijven (zwart)
    40 g boter (roomboter)
    peper
    zout

     

    De knoflook pellen en pletten en er de biefstukken mee inwrijven.

    Kruiden met zout en peper.

    De olie in een pan verhitten en de entrecotes 2 tot 3 minuten aan elke kant laten bakken.

    Het vlees uit de pan halen en warm houden onder aluminiumfolie.

    Het bakvet weggieten en de pan deglaceren met de witte wijn.

    Met een garde de ansjovispuree erdoor roeren en vervolgens de ingekookte fond laten indampen.

    De olijven verwarmen in de pan en de saus binden met de koude boter die in klontjes werd verdeeld.

    Het vlees op warme borden leggen, overgieten met de saus en zeer warm opdienen.

     

    Chocoladeijs met sorbet van bloedappelsienen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl bloedappelsiensap
    1 citroen
    6 eetlepels rietsuikersiroop
    100 g chocolade (puur)
    3.5 dl melk (halfvol)
    170 g suiker
    6 eierdooiers
    3 dl room
    1 eetlepel gekonfijte sinaasappel

     

    Vermeng het bloedsinaasappelsap met het sap van de citroen en de rietsuikersiroop en laat 20 minuten in een roomijsmachine draaien.

    Of: giet het mengsel in een bakje en zet het 30 minuten in de diepvriezer.

    Vermeng grondig met een vork en zet het mengsel terug in de diepvriezer.

    Vermeng grondig ieder kwartier tot de sorbet vast genoeg geworden is.

    Verwarm de chocolade in een warmwaterbad.

    Klop de eierdooiers met de helft van de suiker tot een bijna witte en stevige massa.

    Verwarm de room met het overschot van de suiker tot de suiker gesmolten is.

    Vermeng de gesuikerde room met de gesmolten chocolade en het eimengsel.

    Roer de koude melk door de chocolademassa en laat het mengsel 20 minuten draaien in een ijsroommachine.

    Vorm bollen van de 2 ijssoorten en verdeel ze in koude glazen.

    Versier met gekonfijte sinaasappel.

    13-04-2006 om 15:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    13-04-2006 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    12-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gegrilde karperfilet met prei en worteltjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g karperfilet
    4 aardappelen (Bintje)
    50 g boter (bakboter)
    4 eierdooiers
    100 g broccoli
    4 sneetjes wit brood
    2 sneetjes spek (gerookt)
    100 g kikkerbilletjes
    2 dl room
    200 g spinazie
    2 dl visfumet
    2 preiwitten
    2 wortelen
    peper
    zout

     

    De aardappelen koken, pureren en 2/3 van de boter en het eigeel toevoegen.

    De broccoli 3 min koken in gezouten water.

    De spekblokjes aanbakken en vermengen met de broccoli en de puree.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Het brood toasten en er rondjes van 6 centimeter doorsnede uitsnijden.

    De spinazie wassen en kort stoven in boter.

    De room samen met de visfumet inkoken tot er een derde overblijft.

    De kikkerbilletjes koken in gezouten water, het vel verwijderen en ze bij de saus voegen.

    Het geheel kruiden met peper en zout en warm houden.

    De prei en de wortel in dunne ringetjes snijden en beetgaar stomen.

    Warm houden.

    De karperfilet in bloem rollen, kruiden met peper en zout en op een hete grillplaat gaarbakken (6 minuten aan elke zijde).

    Ondertussen de selderblaadjes frituren.

    De warme puree tussen 2 toastjes spuiten en dit bovenaan het bord schikken.

    Versieren met de gefrituurde selderblaadjes.

    De wortel- en preiringetjes afwisselend op het bord schikken.

    In het midden de saus gieten en hierop de gegrilde karper leggen.

    12-04-2006 om 22:58 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    12-04-2006 om 19:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Coq au vin

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 uien
    2 wortelen
    2 stengels groene selderij
    2 teentjes knoflook
    2 blaadjes laurier
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1 kip
    7.5 dl wijn (rood)
    5 sneetjes spek (gezouten)
    250 g champignons
    10 sjalotten
    2 teentjes knoflook
    1 kruidentuiltje
    75 g boter (bakboter)
    30 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    5 g suiker

     

    De zware braadkip (poularde) gedurende 24 uur laten marineren in een mengsel van rode wijn, fijngesneden uitjes, wortelen, selderij, look, tijm, laurier, peper en olijfolie.

    De kip uit de marinade halen, in stukken verdelen en droogdeppen met keukenpapier.

    De marinade door een fijne zeef gieten.

    De sjalotten schoonmaken en ze in een braadpan met wat zout, een snuifje suiker, wat boter en een beetje water op een zacht vuur laten stoven tot ze mooi glazig zijn.

    Boter laten bruinen in een diepe braadkom, de stukken kip erin laten bakken tot ze mooi gekleurd zijn, bestrooien met bloem en vervolgens de gezeefde marinade toevoegen.

    Kruiden met peper en zout en 30 tot 40 minuten laten sudderen.

    De champignons schoonmaken en het spek in blokjes verdelen.

    De champignons en het spek afzonderlijk in een pan sauteren.

    Het kruidentuiltje en de fijngesnipperde look bij de kip voegen en naar het einde van de kooktijd eveneens de sjalotten en de gesauteerde spekblokjes en champignons erbij mengen.

    Opdienen met gekookte aardappelen of kroketten.

    12-04-2006 om 13:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    12-04-2006 om 13:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Bloemkoolpannenkoekjes met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 bloemkool
    0.25 bloemkool (groen)
    7 dl melk (vol)
    190 g bloem (tarwebloem)
    2 eieren
    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    140 g boter (bakboter)
    150 g gemalen kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat
    100 g veldsla

     

    De bloemkoolroosjes gaarkoken in gezouten water.

    Afgieten en pureren met de staafmixer.

    Mengen met de bloem, de melk en de losgeklopte eieren en tot een glad en soepel beslag roeren.

    De grijze garnalen erdoor roeren en van het beslag kleine pannenkoekjes bakken in hete boter.

    Een kaassaus bereiden door de boter te smelten en met evenveel bloem tot een roux roeren. Melk toevoegen, even laten doorkoken en de gemalen kaas erbij doen.

    Op smaak brengen met peper, zout en nootmuskaat.

    Meteen serveren met kaassaus en garneren met veldsla.

     

     

    Lekkerbekham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g ham
    3 sinaasappelen
    peper
    zout
    60 g boter (bakboter)
    3 dl sinaasappelsap
    3 theelepels maïszetmeel
    5 eetlepels sinaasappellikeur
    1 bakje waterkers

     

    Per persoon een dikke plak ham inwrijven met wat peper en een halve eetlepel geraspte sinaasappelschil.

    De boter verhitten en daarin de ham aan beide zijden goudbruin bakken.

    Blussen met een derde van het sinaasappelsap.

    Op een zacht vuur nog 5 minuten laten sudderen.

    Het vlees uit de pan halen en warm houden.

    De rest van het sinaasappelsap in de pan gieten, kruiden met peper en zout en 5 minuten goed laten doorsudderen.

    Het maïszetmeel oplossen in een beetje sap en hiermee de saus aandikken.

    De sinaasappelen pellen, de witte velletjes verwijderen en verdelen in partjes.

    De saus zeven in een pannetje en er de sinaasappelpartjes bijvoegen.

    De likeur door de saus roeren.

    De waterkers zeer fijn hakken en over de warme ham lepelen.

    De ham in de saus leggen en enkele minuten zachtjes laten doorwarmen.

    Serveren met aardappelpuree of rijst.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kunt de zure room vervangen door kwark.

     

    12-04-2006 om 13:32 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    12-04-2006 om 12:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    11-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Charlotte van jonagold

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 appelen (Jonagold)
    5 dl room
    4 eierdooiers
    100 g suiker
    5 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2 dl melk (halfvol)
    génoisekoekjes

     

    Snijd de appelen in julienne en karameliseer ze in een pan met wat suiker.

    Meng de rest van de suiker met de eierdooiers, overgiet met melk en breng al roerend aan de kook.

    Voeg de gelatine toe, die u eerst in koud water gedrenkt hebt.

    Klop de room een beetje op en meng langzaam met het lauwe melkbeslag en de appelen.

    Bezet de bodem en de randen van een ronde vorm met de koekjes.

    Vul de vormpjes met het beslag en laat afkoelen.

    Schik op het bord en garneer naar eigen smaak.

    11-04-2006 om 18:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-04-2006 om 18:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Caesarsalade met gerookte kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 Romeinse salade
    200 g gerookt kippenwit
    4 sneden boerenbrood van 20 g
    1 teentje look

    2 eetlepels room
    1 koffielepel mosterd op traditionele wijze

    1 eetlepel xeresazijn

    1/2 citroen
    peper en zout

    Maak de salade schoon en verwijder de grootste groene en harde bladeren.

    Snij de middelste bladeren in grote stukken van ongeveer 5 cm en schik ze in een slakom.
    Snij het gerookte kippenwit in dunne reepjes en doe ze in de slakom.
    Toast de sneden brood, snij ze in blokjes en voeg ze toe aan de salade.


    Bereid nu de saus: schil en ontkiem het lookteentje, en hak het fijn.

    Meng in een kom de room, de mosterd en de xeresazijn.

    Proef, strooi er peper en zout over en doe er citroensap bij, naar gelang uw smaak.

    Giet het mengsel over de salade en dien ze fris op.

    11-04-2006 om 16:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-04-2006 om 16:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Broodje gezond

     

    Kaas: St. Maarten Light Original


    Ingrediënten:

    1 sneetje St. Maarten Light Original

    1 kleine ciabatta of een klein bruin broodje

    50 gr kalkoenfilet

    enkele blaadjes sla

    enkele schijfjes komkommer

    1 geraspte wortel

    1 tomaat in stukjes

    Saus:

    magere platte kaas

    bieslook

    peper en zout

     

    Bereiding:

    Gril de kalkoenfilet zonder vetstof toe te voegen en zet eventjes aan de kant.

    Snijd het broodje in twee.

    Versier de onderste helft met de salade, de in reepjes gesneden kalkoenfilet en het sneetje St. Maarten Light Original.

    Ga verder met een beetje salade, enkele stukjes tomaat, een paar schijfjes komkommer en de geraspte worteltjes.

    Werk af met een geutje saus... en geniet zonder dralen van uw broodje!

     

    11-04-2006 om 13:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    11-04-2006 om 13:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Bami

     

    Benodigdheden voor 2 personen:
    1 zakje bami (ongeveer 250 gr)

    3 eieren

    1 bakje hamblokjes

    1 kleine prei

    1 ui

    1 bouillontablet

    olijfolie om te bakken

    wat peper

    zout

    kerriepoeder

    knoflook

    Kook de bami volgens de aanwijzingen op de verpakking (In ruim water met een bouillontablet).
    Snij de prei in kleine ringen en snij de ui in stukjes.

    Bak deze in een koekenpan met wat olijfolie glazig.
    Klop alvast de eieren.
    Bak de hamblokjes mee met de prei en de ui en voeg de kruiden toe (Peper, zout en kerriepoeder).
    Bak het geklopte eimengsel in een andere pan met wat olijfolie en knoflook (Scrambled).
    Wanneer de bami klaar is giet je deze af en voegt de prei, ui, hammengsel en de
    scrambled eggs toe.

    Je hoeft er verder niets meer bij te doen, want het is heerlijk.

     

    11-04-2006 om 12:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    11-04-2006 om 11:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tartelette van aardappelen en lentewortel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aardappelen (Bintje)
    2 worteltjes (primeurs)
    3 eierdooiers
    0.5 dl room
    2 eetlepels kervel (fijngehakt)
    15 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De worteltjes schillen en fijnhakken.

    De kervel fijnsnijden.

    De room half opkloppen.

    De geschilde aardappelen koken, afgieten en goed laten drogen.

    Doorsteken met een draaizeef of een stamper.

    Vermengen met de eierdooiers, de gehakte worteltjes, de kervel en de room.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.

    Per persoon een tartelette-vormpje insmeren met boter.

    Het aardappelmengsel erover verdelen.

    In een warme oven van 180 graden gedurende 15 tot 20 minuten laten bakken.

    Uit de vormpjes halen en knapperig opdienen.

     

     

    Gebakken pasta met spinazie en ricotta

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g rigatoni
    750 g spinazie
    750 g verse ricotta
    3 dl zure room
    4 eieren
    100 g Parmezaanse kaas
    2 eetlepels dille (fijngehakt)
    peper (zwarte peper)
    zeezout

     

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Kook de pasta beetgaar in een grote pan lichtgezouten kokend water.

    Giet af.

    Doe de pasta in een goed ingevet bakblik van 4 liter inhoud.

    Blancheer de spinazie in een pan kokend water, giet af en knijp er overtollig vocht uit.

    Hak de spinazie grof en doe hem in een schaal.

    Voeg ricotta, zure room, lichtjes losgeklopte eieren, parmezaan, dille, peper en zout toe en meng alles door elkaar.

    Schep het mengsel over de pasta.
    Bak 25-30 minuten of tot het een goudbruin korstje heeft.

    Laat 5 minuten rusten voordat je er parten van snijdt.

    Geef er een eenvoudige tomatensalade bij.

     

     

    Milkshake met bosvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    7.5 dl melk (halfvol)
    40 g braambessen
    40 g rode bessen
    40 g frambozen
    40 g blauwbessen
    60 g verse kaas (mager)
    75 g suiker
    4 ijsblokjes

     

    De vruchten spoelen en schoonmaken.

    Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.

    Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.

    Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.

     

    11-04-2006 om 11:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-04-2006 om 11:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Varkensvlees met pittige whisky roomsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 gram varkensfilet

    1 grote ui, fijngehakt

    2 el boter

    versgemalen zwarte peper

    150 gram wortels, in dunne reepjes

    250 gram champignons, in schijfjes

    1 potje zure room of slagroom

    3 el Ierse whisky

    1 el fijngehakte peterselie

     

    Bereidingswijze
    Snijd de varkensfilet in reepjes en strooi er royaal peper over.
    Smelt de boter in een zware koekenpan en bak de reepjes filet op hoog vuur snel bruin.

    Haal ze uit de pan en voeg dan de fijngesneden ui, de in dunne reepjes gesneden wortel en de in schijfjes gesneden champignons toe.

    Zet het vuur wat lager en roerbak het geheel tot de groenten zacht zijn.

    Doe nu het vlees weer in de pan en warm even door.
    Voeg de whisky toe en warm deze ook even mee (flambeer desnoods).

    Roer er van het vuur af de zure room door en voeg nog wat zout naar smaak toe.
    Garneer met peterselie.

    Serveertips
    Serveer direct met aardappelpuree en doperwten.

    10-04-2006 om 20:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    10-04-2006 om 20:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Varkensschnitzels

    Ingrediënten

    4 varkensschnitzels

    1 ei

    melk of water

    paneermeel

    zout

    peper

    50 gr. boter

    1 citroen in 4 partjes gesneden

     

    Wrijf de schnitzels in met zout en peper.

    Klop het ei los met een scheutje water of melk.

    Haal de schnitzels eerst door het ei en wentel ze daarna door het paneermeel.

    Bak ze 10 minuten in de hete boter mooi bruin.

    Geef er partjes citroen bij.(Is niet noodzakelijk).

    10-04-2006 om 13:35 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    10-04-2006 om 13:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    10-04-2006 om 13:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Tomatensalade met gemarineerde jonge makreeltjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g makreelfilets
    4 tomaten
    10 olijven (zwart)
    1 eetlepel mosterd
    1 wortel
    1 ui
    1 dl wijn (wit/droog)
    1 cl wijnazijn (wit)
    2 takjes tijm
    2 blaadjes laurier
    peper
    zout

     

    Eerst een marinade maken.

    Hiervoor de geschraapte wortel in schijfjes verdelen en de gepelde ui fijnsnipperen.

    Witte wijn, wijnazijn, tijm, laurier, peper en zout toevoegen en het geheel 5 minuten laten koken.

    De verse en gefileerde makreeltjes in een schaal schikken en er de marinade overgieten. Gedurende 24 uur laten trekken in de koelkast.

    De tomaten in plakjes snijden.

    De vis uit de marinade halen, de vloeistof zeven en binden met de mosterd.

    De gehakte olijven erdoor roeren en eventueel verder op smaak brengen met peper en zout.

    Op ieder bord plakjes tomaat schikken, de makreelfilets erbovenop leggen en overgieten met de saus.

    Zeer fris opdienen met brood.

     

     

    Kip met Gentse mosterd

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kip
    2 eetlepels mosterd (Gentse mosterd)
    1 ui
    60 g boter (bakboter)
    2 dl room
    1 theelepel maïszetmeel

     

    De kip met flink wat mosterd bestrijken en samen met de grofgehakte ui gedurende 40 minuten gaarbakken in boter.

    De gare kip in stukken snijden en op een verwarmde schotel schikken.

    Het overtollige braadvet uit de pan gieten en de bodem losroeren met de verse room.

    Laten opkoken, binden met maïszetmeel dat in wat room werd losgeklopt en de saus over de kip gieten.

    Serveren met groene boontjes of broccoli en gebakken krielaardappeltjes.

     

     

    Worteltaart met walnoten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 g boter (bakboter)
    4 wortelen
    2 eieren
    20 g rietsuiker
    4 cl arachideolie
    125 g bloem (zelfrijzend)
    50 g kokosnoot (geraspt)
    1 eetlepel citroensap
    kaneelpoeder
    40 g boter (roomboter)
    75 g poedersuiker
    0.5 dl sinaasappelsap
    100 g walnoten

     

    Verwarm de oven op 190°C.

    Vet een ronde springvorm in.

    Was de wortelen en rasp ze fijn.

    Klop de eieren en de suiker dik en romig.

    Klop de olie erdoor en dan de andere ingrediënten voor de taart.

    Schep het deeg in de vorm en strijk glad.

    Bak in 20 tot 25 minuten in de oven gaar en goudbruin.

    Laat afkoelen op een rooster.

    Verwarm het sinaasappelsap lichtjes, voeg de poedersuiker en de boter toe en roer tot glazuur. Strijk deze over de taart uit.

    Garneer met halve walnoten.

     

    10-04-2006 om 13:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.eindelijk terug
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Amai mijn voeten (eh, poten).
    Waren dat twee drukke dagen.
    Het begon allemaal zaterdag.
    Mijn baasje moest zonodig jarig zijn.
    Wat een gedoe zeg.
    Op mijn vejaardg konden wij tenminste op het blog bezig zijn, maar op zijn verjaardag, ja vergeet het maar.
    Veel te druk.
    Eerst moesten onze kooien nog zonodig gepoetst zijn en daarna al die mensen hier over de vloer.
    Ik ga niet zeggen dat ik en Jako geen aandacht kregen, dat was er in overvloed en lekkere snoepjes ook.
    Voor de mensen was er een Chinese rijsttafel.
    Toch vond ik het maar niks om zonder ons blog te blijven zitten.
    Gisteren, zondag, was het eerst uitslapen.
    Ik dacht, yes, nu kunnen we eindelijk weer met het blog verder.
    Jaja, dag Jan, Dennis begon me daar te wenen van jewelste.
    Wat was er aan de hand?
    Hij kon een spelletje op playstation niet meer opgestart krijgen.
    Papa Ronny heeft er zowat de hele dag mee bezig geweest om dat onding weer aan de praat te krijgen.
    Nu vandaag worden de foto's voor Dennis zijn plechtige communnie verwerkt.
    Het zijn er om uit de delen aan de gasten die komen naar het communniefeest.
    Wij staan er ook bij.
    Nu eerst en vooral werken aan het blog en dan de rest.
    Wie ons nu komt storen zal mijn snavel wel eens kunnen voelen.
    Lang leve bloggeland.

    Paulie & Jako

    10-04-2006 om 10:59 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    10-04-2006 om 10:40 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!