Tartelette van aardappelen en lentewortelxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
2 aardappelen (Bintje) 2 worteltjes (primeurs) 3 eierdooiers 0.5 dl room 2 eetlepels kervel (fijngehakt) 15 g boter (bakboter) peper zout nootmuskaat
De worteltjes schillen en fijnhakken.
De kervel fijnsnijden.
De room half opkloppen.
De geschilde aardappelen koken, afgieten en goed laten drogen.
Doorsteken met een draaizeef of een stamper.
Vermengen met de eierdooiers, de gehakte worteltjes, de kervel en de room.
Kruiden met peper, zout en nootmuskaat.
Per persoon een tartelette-vormpje insmeren met boter.
Het aardappelmengsel erover verdelen.
In een warme oven van 180 graden gedurende 15 tot 20 minuten laten bakken.
Uit de vormpjes halen en knapperig opdienen.
Gebakken pasta met spinazie en ricotta
Ingrediënten voor 4 personen
500 g rigatoni 750 g spinazie 750 g verse ricotta 3 dl zure room 4 eieren 100 g Parmezaanse kaas 2 eetlepels dille (fijngehakt) peper (zwarte peper) zeezout
Verwarm de oven voor op 180°C.
Kook de pasta beetgaar in een grote pan lichtgezouten kokend water.
Giet af.
Doe de pasta in een goed ingevet bakblik van 4 liter inhoud.
Blancheer de spinazie in een pan kokend water, giet af en knijp er overtollig vocht uit.
Hak de spinazie grof en doe hem in een schaal.
Voeg ricotta, zure room, lichtjes losgeklopte eieren, parmezaan, dille, peper en zout toe en meng alles door elkaar.
Schep het mengsel over de pasta. Bak 25-30 minuten of tot het een goudbruin korstje heeft.
Laat 5 minuten rusten voordat je er parten van snijdt.
Geef er een eenvoudige tomatensalade bij.
Milkshake met bosvruchten
Ingrediënten voor 4 personen
7.5 dl melk (halfvol) 40 g braambessen 40 g rode bessen 40 g frambozen 40 g blauwbessen 60 g verse kaas (mager) 75 g suiker 4 ijsblokjes
De vruchten spoelen en schoonmaken.
Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.
Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.
Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.
|