Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    11-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Welterusten
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb nog steeds alleen moeten spelen.
    Jako durft zijn kooi nog niet uitkomen.
    De schrik zit er goed in.
    Hij heeft dan ook een hele hoop ellende meegemaakt.
    Afwachten wat het morgen word.
    Voor wij gaan slapen wens ik iedereen nog een goede nachtrust toe.

    11-12-2005 om 23:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    karamel appels met walnoten

     

    Ingrediënten:
    ijs (vanille of noten ijs)
    75 gr. suiker
    30 gr. boter
    1 dl slagroom
    4 appels
    100 gr. walnoten, gehakt
    ondiepe ovenschaal ingevet

     

    bereiding:
    Oven voorverwarmen op 190°C.
    In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot de karamel kleurig is.

    Pan van het vuur nemen en 1 dl kokend water toevoegen.

    Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.

    De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.

    De gehakte walnoten erdoor roeren.

    Van de appels de bovenste helft schillen, met behulp van appelboor het klokhuis verwijderen. Appels in ovenschaal zetten.

    De appels vullen met karamelsaus de rest van de saus eromheen schenken.

    In het midden van de oven appels in ongeveer 30 min. zacht en warm laten worden.

    Uit de oven direct serveren.
    Eet smakelijk.

     

    11-12-2005 om 18:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kalkoenrolletjes & pastarijst

    met pikant sausje van gember & sambal

    Ingrediënten voor 4 personen:

    1 kg kalkoenfilet
    100g spinazie, diepvries

    200g rundsgehakt
    het wit van twee sneeën brood
    400g Griekse rijstpasta
    saus:
    1 rode ui, fijngesnipperd,

    2 dl gevogeltefond,

    olijfolie
    1 blik gepelde tomatenstukjes,

    2 el geraspte verse gember
    1 mespuntje sambal
    1 dl soja room
    zwarte peper uit de molen

    zout

     

    - Doe het broodkruim, spinazie en gehakt in de keukenmachine, kruid met peper en zout en meng alles goed onder elkaar.
    - Snijd de kalkoenfilet in dunne plakken en sla ze nog platter met de brede kant van een (koks)mes.

    Kruid ze royaal met peper en een snuifje zout.

    Schep op élk lapje een eetlepel spinaziemengsel en rol toe, steek vast met een cocktailprikker. Dop de uiteinden van deze kalkoenrolletjes in wat paneermeel en zet ze even in de koelkast.
    - Fruit de uisnippers aan in wat olijfolie en blus met de gevogeltefond, laat even inkoken. Voeg de tomatenstukjes en gember toe en laat een 10 minuten zachtjes sudderen.

    Breng op smaak met peper, wat zout en de sambal.

    Werk af met de soja room en hou warm.
    - Bak de kalkoenrolletjes mooi krokant aan in olie, zet het vuur laag en laat ze onder deksel zachtjes garen.
    - Kook de pastarijst al denté.
    - Giet af en voeg samen met wat olijfolie terug in de pan, giet er de saus onder en meng.
    - Schep een bodempje pasta op elk groot warm bord, verdeel er de rolletjes over en versier met wat basilicum.

    11-12-2005 om 16:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Ciabatta met ham en geroosterde paprika's

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    1 ciabatta, afgebakken

    4 eetlepels pesto

    1 ons Serrano ham

    1/2 pot geroosterde paprika’s, in repen gesneden

    1 knoflookteentje, fijngehakt

    2 tomaten, in blokjes gesneden

    1 scheutje olijfolie

    zout en peper

    basilicumblaadjes

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

    1 Snij de afgebakken ciabatta in vier delen en snij in de lengte open.

    2 Verhit de olie in een koekenpan en bak hierin de knoflook bruin.

    3 Voeg de paprika en de tomaten toe en laat het ongeveer 10 minuten garen op een laag vuur. Maak op smaak met zout en peper.

    4 Besmeer de onderste helft van de ciabatta met pesto en beleg met de ham.

    5 Schep het paprikamengsel erop, garneer eventueel met wat basilicumblaadjes en bedek met de bovenste helft van de ciabatta.

    11-12-2005 om 15:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    11-12-2005 om 15:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Noordzeequiche met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g bladerdeeg
    3 stronkjes witloof
    200 g kabeljauwfilet
    200 g mosselen (gekookt)
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 eieren
    0.5 citroen
    1 dl melk (halfvol)
    1 dl room
    peper
    zout
    nootmuskaat
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 takje dille
    20 g boter (bakboter)

     

    Het witloof schoonmaken, fijnsnipperen en kort aanstoven in de boter met citroensap, peper, zout en nootmuskaat.

    De vis gaar-pocheren in water.

    Een platte taartvorm bekleden met het deeg en de bodem een paar keer inprikken.

    Gedurende 15 minuten in een op 175 graden voorverwarmde oven bakken.

    Uit de oven nemen en vullen met het witloof, de vis, de mosselen en de garnalen.

    De eieren loskloppen met de room, de melk en de gehakte peterselie.

    Kruiden met peper, zout en nootmuskaat en over het witloof en de vis in de deegbodem gieten.

    Nog 25 minuten laten bakken in de hete oven en net voor het serveren bestrooien met vers gehakte dille.

     

    Tip: de vis kan worden vervangen door spekblokjes en de quiche kan worden bestrooid met geraspte kaas.

     

     

    Geroosterde eendenborst met sap van rode biet en zijn chips

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eendenborstfilets
    2 sjalotten
    4 rode bieten
    1 dl sherry-azijn
    8 dl groentefond
    peper
    zout

     

    Stoof de fijngehakte sjalotten aan in een pot, voeg er dan drie rode bieten aan toe, op hun geheel of in blokjes gesneden. [Houd één rode biet op kant om er later de chips mee te bereiden.]

    Giet er wat sherryazijn bij.

    Doe er de groentefond bij.

    Kruid met peper en zout.

    Zet een deksel op de pot en laat 20 minuten garen.

    Giet alles in de keukenrobot en mix fijn met een nootje boter.

    Druk het mengsel door een fijne zeef.

    Rooster de eendenborst, eerst aan de velkant zonder vetstof.

    Vervolgens op de vleeskant gedurende 7 tot 8 minuten aan elke kant.

    Het vlees moet nog rosé zijn.

    Snijd van de overblijvende rode biet ultrafijne schijfjes.

    Bak deze in de frituurolie.

    Snijd de eendenborsten in fijne schijfjes.

    Verdeel de groentesaus over de borden, leg er de sneetjes eendenborst in en stukjes chips bovenop.

     

    Tip :
    Dit recept is ook overheerlijk met een gevogeltefond.

    U hoeft dan enkel de groentefond te vervangen door gevogeltefond.

     

     

    Mousse-palets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1.5 dl sinaasappelsap
    2 eieren
    4 eetlepels agar-agar
    50 g chocolade (puur)
    150 g cranberries
    175 g suiker
    6 dl room

     

    Dit palet bestaat uit een cranberrymousse, een sinaasappelmousse en een chocolademousse. Begin met de cranberrymousse.

    Kook de bessen in water tot de schilletjes openbarsten.

    Kook nog 5 minuten door en pureer.

    Week de helft van de agar-agar 15 minuten in de cranberrypuree.

    Roer het ei met de helft van de suiker los.

    Klop de slagroom stijf.

    Verdeel de slagroom in drie delen: 1/3 voor de cranberrymousse, 1/3 voor de sinaasappelmousse en 1/3 voor de chocolademousse.

    Breng de cranberrypuree aan de kook en los al roerend de agar-agar op.

    Haal de pan van het vuur en schep 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor.

    De cranberrymousse in nu klaar.

    Maak nu de sinaasappelmousse.

    Week de andere helft van de agar-agar 15 minuten in 2/3 van de sinaasappelsap.

    Klop het ei met de helft van de suiker los.

    Breng het sap aan de kook en laat al roerend de agar-agar oplossen.

    Haal de pan van het vuur en schep de rest van het sap, 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor,

    Als heerlijk slot maakt u nu de chocolademousse.

    Breek de chocolade in stukjes en smelt in een kom met wat water au bain marie.

    Laat enkele minuten afkoelen.

    Schep het laatste deel slagroom samen met de suiker door de chocolade.

    Laat alle mousses ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

    Schep met twee lepels ovaaltjes van de mousses op bordjes.

     

    Tip: garneer met chocoladehulstblaadjes, sliertjes sinaasappelschil en poedersuiker.

     

    11-12-2005 om 15:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako maakt vordering
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Jako eet nu toch al zelf zaadjes.
    Uit de kooi komen durft hij nog niet en wil ook nog niet aangeraakt worden.
    Ik ga nog veel geduld moeten hebben voor ik eindelijk met hem kan spelen.

    11-12-2005 om 14:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    10-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Kaasrecept

     

    Lentegroenten met Bleu des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu

     

    kaas : Bleu des Moines

     

    ingrediënten :

    200 gr Bleu des Moines

    200 gr verse snijbonen

    1 bos jonge wortelen

    2 rapen

    1 bos Mechelse asperges

    2 tomaten

    20 cl room

    5 cl wijnazijn

    1 mespunt mosterd

     

    bereiding :

    Was en snijd de groenten.

    Stoom de groeten, knapperig, in gezouten kokend water en koel ze snel af in koud water. Snijd de kaas, zonder korst, in kleine stukjes en bewaar gekoeld.

    Maak de vinaigrette met room, zout, peper, fijngehakte bieslook, azijn en mosterd.

    Dep de groenten droog.

    Snijd de rapen in fijne schijven, de asperges, wortelen en snijbonen schuin.

    Plaats de groenten in een slakom, breng op smaak en voeg er de vinaigrette aan toe.

    Versier het midden met de groenten, verkruimel de Bleu en garneer met tomatenschijfjes en sla naar keuze.

     

    serveertip :

    Met een jonge, lichte wijn

     

    10-12-2005 om 18:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ingepakte slagroomsoesjes

     

    Dit recept is geschikt voor: 7 personen


    Geschatte tijd die nodig is voor het klaarmaken: 1 uur


    Leuk als cadeautje na afloop van een kinderfeestje

     

    Ingrediënten

    slagroomsoesjes

    doorzichtig folie

    gekleurd lint

    gekleurd karton

     

    Bereidingswijze:

    Verpak 2 of 3 slagroomsoesjes in een vierkant stuk folie en bind het vast met 1 of 2 gekleurde linten.

    Bevestig voor elk kind een kaartje er aan met een persoonlijk tintje.

     

    10-12-2005 om 17:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    HAZENBROCHETTE MET COURGETTEPUREE

     

    Dit heb je nodig
    - 600 gr hazenrugfilet
    - 10 fijne sneden ontbijtspek
    - 4 dl wildfond (bokaal)
    - 4 el balsamico azijn
    - 50 gr koude boter in blokjes gesneden
    - 1 kg aardappelpuree (in de koeling van je Spar)
    - 2 courgettes, in blokjes gesneden
    - 2 el mascarpone
    - 100 gr parmezaanschilfers
    - enkel takjes bladpeterselie
    - olijfolie
    - nootmuskaat
    - peper en zout
    - extra: houten of metalen spiesen

     

    Zo maak je het
    1. Verwarm de oven voor op 200°.
    2. Snij de hazenrugfilet in blokjes en omwikkel elk blokje met ontbijtspek, rijg het vlees
    aan 8 spiesen.
    3. Stoof de courgetteblokjes aan in olijfolie, kruid met peper, zout en nootmuskaat en
    pureer met de staafmixer.
    4. Bak de brochettes aan alle zijden goudbruin in olijfolie, leg ze in een ovenschaal en
    plaats 8’ in een voorverwarmde oven om te garen (rosé).
    5. Verwarm intussen de aardappelpuree, meng er de gepureerde courgettes en
    mascarpone door en breng op smaak.
    6. Voeg de fond toe aan het bakvocht in de pan en laat dit tot de helft inkoken, giet er de
    balsamico bij en laat net niet koken, klop er met een garde de koude boterklontjes door
    tot je een gladde saus bekomt.
    7. Schik de brochettes op voorverwarmde borden, overgiet met de saus en garneer met
    bladpeterselie, schep er de courgettepuree naast en werk deze af met parmezaanschilfers.

     

    10-12-2005 om 12:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Havermout rozemarijn koekjes

     

    Ingrediënten

    100 gr. havermout

    100 gr. volkorenbloem

    1/2 zakje bakpoeder

    1 takje verse rozemarijn, fijngesneden

    1 eetlepel rietsuiker

    75 gr. vloeibare boter (voor roerbakken, koken en braden)

    1 eetlepel citroensap

    3 eetlepels halfvolle melk

     

    Oven voorverwarmen op 200 °C.

    In keukenmachine havermout, bloem, bakpoeder, rozemarijn, suiker en 1/2 tl zout met boter mengen tot rulle, ietwat samenhangende massa ontstaat.

    Citroensap en melk toevoegen en nogmaals kort mengen tot deeg samenhangende bal vormt (zonodig nog 1 el melk toevoegen).

    Handen en werkvlak licht bestuiven met bloem en deegbal tot rol van ca. 15 cm vormen. Deegrol met in heet water gedompeld mes in 12 gelijke plakken snijden.

    Plakken op met bakpapier beklede bakplaat leggen en in 15 min. gaar en lichtbruin bakken. Koekjes iets laten afkoelen en (met taartschep) van bakplaat nemen.

    Koekjes op rooster laten uitdampen en verder laten afkoelen.

    Bewaren in goed afgesloten koektrommel.

     

    10-12-2005 om 11:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Groentehapjes met garnalen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    4 kerstomaatjes
    4 champignons (groot)
    1 stronkje witloof
    4 eieren
    0.5 krop krulsla
    12 asperges
    50 g zeekraal
    3 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel ketchup
    0.5 eetlepel cognac
    0.1 dl room
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De kerstomaten vullen met Noordzeegarnalen gemengd met wat mayonaise.

    De kapjes versieren met een toefje peterselie.

    De champignons kort pocheren en vervolgens opvullen met garnalen.

    Versieren met peterselie.

    Een cocktailsausje bereiden met wat mayonaise, ketchup, een lepel verse room en een scheutje cognac.

    Op smaak brengen met peper.

    Garnalen mengen met de cocktailsaus en hiermee de witloofblaadjes vullen.

    Versieren met wat peterselie.

    De eieren koken en onmiddellijk laten afkoelen.

    De onderkant van de gepelde eieren vlak snijden zodat het ei overeind blijft staan.

    Aan de bovenkant voorzichtig het eiwit wegsnijden tot een derde van de hoogte, tot de dooier mooi zichtbaar wordt.

    Voorzichtig aan één kant gepelde garnaaltjes tussen dooier en eiwit steken, zodat ze uit het ei lijken te komen.

    Versieren met een kraagje krulsla.

    De asperges schillen, de topjes wegsnijden en deze beetgaar koken in water waaraan een snuifje zout werd toegevoegd.

    De rest van de asperges bewaren voor een andere bereiding.

    De topjes rechtop schikken.

    In het midden van de schaal een beetje zeekraal leggen als versiering.

     

     

    Geroosterde zeeduivel met ansjovis en kappertjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g zeeduivelfilet
    25 g ansjovisfilets (in olie)
    3 tomaten
    2 eetlepels kappertjes
    6 blaadjes basilicum
    25 g kaas
    50 g boter (bakboter)
    0.5 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.

    De zeeduivelfilets erin schikken met hun dunste delen naar het midden van de schaal toe.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De ansjovisfilets diagonaal op de zeeduivelfilets schikken.

    De kappertjes goed laten uitlekken en over de vissen verdelen.

    Enkele nootjes boter erop leggen, de schaal afdekken en zeven minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Uit de oven nemen.

    De grill voorverwarmen en de bereiding nog twee minuten onder de grill zetten bij 375 W.

    De tomaten wassen, halveren, kruiden met peper en zout, beleggen met de gemalen kaas en een blaadje basilicum, besprenkelen met olijfolie en twee minuten grillen bij 375 W.

    De zeeduivelfilets op warme borden schikken, garneren met de tomaat en serveren met aardappelpuree of een sneetje stokbrood.

     

     

    Milkshake met bosvruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    7.5 dl melk (halfvol)
    40 g braambessen
    40 g rode bessen
    40 g frambozen
    40 g blauwbessen
    60 g verse kaas (mager)
    75 g suiker
    4 ijsblokjes

     

    De vruchten spoelen en schoonmaken.

    Alle ingrediënten (behalve het ijs) in een hoge beker doen en gedurende 5 minuten mixen.

    Het mengsel zeven om harde deeltjes en draden van de vruchten te verwijderen.

    Het ijs tot schilfers stampen, over glazen verdelen en verder opvullen met de milkshake.

     

    10-12-2005 om 11:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    De eerste nacht voor Jako zit er op.
    Hij durft nog steeds niet van zijn stok af komen.
    Hij moet nu toch stilletjes aan wat gaan eten.
    Gelukkig is papa Ronny lid van het Daronibirds-forum.
    Daar helpt iedereen iedereen.
    (Ik kom zelf ook van Daronibirds.
    Maar dat wist je wel al he.)
    Er zal wel een oplossing uit de bus komen.
    Straks worden in ieder geval de kooien gepoetst.
    Deze van Jako is enorm veel werk aan, zo vies, bah.
    Maar straks gaat die weer blinken als een spiegel.
    Ik hou julie op de hoogte hoe het verder gaat.

    10-12-2005 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    09-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goede nacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Zo, van mij en mijn vriendje Jako allen een goede nachtrust gewenst.

    09-12-2005 om 23:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gevulde tomaat met zalm

     

    Ingrediënten

    1 blik John West roze zalm à 213 gr.
    4 vleestomaten
    1 sjalot, gesnipperd
    1 middelgrote zoetzure augurk, fijngehakt
    1/2 el tomatenketchup
    2 el mayohalf 
    peper, zout
    4 toefjes peterselie

     

    Laat de zalm uitlekken en verwijder de velletjes en de graatjes.

    Was en snijd een kapje van elke tomaat en hol ze uit.

    Laat ze op keukenpapier uitlekken.

    Verdeel het visvlees in stukjes en schep er de sjalot, de augurk, de ketchup, de mayohalf en peper en zout naar smaak door.

    Vul de tomaten met het mengsel en zet de kapjes er schuin op.

    Steek er een toefje peterselie tussen.

     

    09-12-2005 om 18:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Jako is aangekomen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Jako is aangekomen.
    Wat later dan gepland maar dat geeft niks.
    Tot hier toe durf hij nog niet uit zijn kooi komen maar dat komt wel.
    Jako heeft enorm veel meegemaakt.
    Hier is hij hartelijk welkom.
    Wanneer Jako zich thuis gaat voelen kunnen we lekker samen spelen.

    09-12-2005 om 18:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Gebakken zalmmoot met bieslooksaus

     

    Hoofdgerecht voor 4 personen
    4 moten zalm (uit de vriezer)

    1 eetlepel olijfolie

    2 sjalotjes, gesnipperd

    2 dl witte wijn

    2 dl witte vermout

    1 potje kippenbouillon

    2 eetlepels gedroogde of verse bieslook

    het groen van 1 bosje lente-ui

    1 wortel, in dunne sliertjes geschaafd

    1 bekertje crème fraiche

    50 g koude boter in blokjes

    toevoeging: 400 g pasta

     

    Bereidingstijd: 30 minuten

     

    Bereiden:
    1 Doe de sjalotjes, de witte wijn, de witte vermout en de bouillon in een pan en laat tot de helft inkoken.

    2 Voeg de bieslook en de crème fraiche toe en breng het geheel weer aan de kook.

    Voeg één voor één de klontjes boter toe en roer het er goed doorheen.

    Maak op smaak met zout en peper.

    3 Verwarm heel kort de wortelslierten en de lente-ui in kokend water.

    4 Ontdooi de zalmfilets en bak ze aan beide kanten bruin en bestrooi met zout en peper.

    5 Serveer met de saus de wortel- en de lente-uislierten.

    Lekker met pasta.

     

    Wijntip: Chablis 2004
    Een heerlijke witte wijn, afkomstig van de Chardonnay-druif en geproduceerd in het departement van de Yonne in de Franse Bourgognestreek.

    Uitstekend als aperitief of bij zeevruchten of gegrilde vis

    09-12-2005 om 13:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Gemarineerde haring

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g haringfilet
    5 sjalotten
    1 wortel
    1 ui
    2 dl wijn (wit/droog)
    10 cl azijn
    0.5 eetlepel peperbolletjes (roze)
    1 blaadje laurier
    2 takjes tijm
    1 takje dille
    peper
    zout
    4 kerstomaatjes
    1 stronkje witloof
    20 g veldsla
    4 sprietjes bieslook

     

    De sjalotten, wortel en ui in schijfjes snijden.

    De haringfilets in een vuurvaste schotel leggen.

    De witte wijn en de azijn in een pan gieten en alle groenten en kruiden erbij voegen.

    Een beetje peper erover malen, zout toevoegen, al roerend opwarmen en laten sudderen tot de groenten beetgaar zijn.

    De inhoud van de pan over de haringfilets gieten en 2 minuten in een hete oven zetten.

    Laten afkoelen en dan een nacht in de koelkast zetten.

    Op kleine bordjes enkele witloofblaadjes en enkele blaadjes veldsla schikken, hierop een stukje haringfilet leggen en afwerken met een kerstomaatje en een sprietje bieslook.

     

     

    Heilbot met sinaasappelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g heilbotfilet
    2 sinaasappelen
    5 sjalotten
    20 g boter (bakboter)
    1.25 dl sinaasappelsap
    2 dl room
    1.5 dl wijn (wit/droog)
    5 g suiker
    2 takjes dille
    peper
    zout

     

    De helft van de sinaasappelen persen, de rest dik schillen en in schijven snijden.

    De sjalotten pellen, fijnhakken en in boter glazig fruiten.

    Blussen met het sinaasappelsap, room en wijn bijvoegen en tot de helft laten inkoken.

    Op smaak brengen met zout, peper en suiker.

    De vis in de hete, niet meer kokende saus laten pocheren.

    Enkele van de ontvelde sinaasappelpartjes mee laten opwarmen.

    De vis op een verwarmde schotel schikken, overgieten met de saus.

    Versieren met sinaasappelpartjes en takjes dille.

     

     

    Baklava

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg filodeeg
    boter voor het invetten
    500 g walnoten
    2 theelepels kaneelpoeder
    750 g suiker
    450 g boter (geklaard)
    150 g griesmeel
    kruidnagel
    250 g honing (vloeibaar)
    5 dl water
    2 citroenschillen
    sap van 1 citroen

     

    Meng walnoten (licht geroosterd, dan verkruimeld), kaneelpoeder en 250 g fijne tafelsuiker in een kom en zet apart.

    Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en voeg het griesmeel toe.

    Roer goed door, maar laat het niet kleuren.

    Laat het geheel afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in.

    Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel (in totaal de helft).

    Gebruik vooral veel boter! (Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe. Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.)

    Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel.

    Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel.

    Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix.

    Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.

    Snijd met een scherp mes de bovenkant van de baklava in.

    Decoreer elke portie met een kruidnagel.

    Besprenkel de baklava met water en zet 30 minuten in de oven.

    Draai de oventemperatuur lager tot 140°C en bak de baklava nog eens 2 tot 2,5 uur.

    De bovenkant moet goudkleurig blijven (en niet donkerbruin worden).

    Haal de baklava uit de oven en laat afkoelen.

    Doe alle ingrediënten voor de siroop (de tijmhoning, 500 g suiker, het water en de fijngeraspte citroenschil), zonder het citroensap, in een pan en breng aan de kook.

    Voeg het citroensap toe als de siroop aan een lepel blijft kleven en giet de hete siroop over de afgekoelde baklava.

    Laat het een nacht rusten en geniet de volgende dag van dit lekkers!

     

    09-12-2005 om 12:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Gratis naar de kapper
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Deze morgend is papa Ronny gratis naar de kapper geweest.
    Eigenlijk was hij meer het slachtoffer van een schoolexamen.
    Iemand in de familie studeerd voor kapster en ze had iemand nodig voor het examen.
    En wie werd er daarvoor opgeofferd?
    Jaja, papa Ronny.
    De haren mooi bijgeknipt (voor zover er nog op staan tenminste) en de baard mooi bijgewerkt.
    Papa Ronny is weer zo goed als nieuw, en dat nog wel kosteloos.

    09-12-2005 om 12:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    08-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Fruitdrankje met croissant

     

    Brunchgerecht voor 4 personen
    2 mango’s, geschild

    4 kiwi’s, geschild

    sap van 2 geperste sinaasappels

    1 bakje aardbeien

    1 liter volle yoghurt

    4 croissants

    toevoeging:
    jam

     

    Bereidingstijd: 10 minuten

     

    Bereiden:
    1 Pureer het fruit in de keukenmachine samen met het sinaasappelsap tot een fruitmousse.

    2 Schenk de yoghurt in mooie glazen en schep daar voorzichtig de fruitmousse bovenop.

    3 Snij de croissants open en vul ze met stukjes aardbei (en eventueel jam).

    08-12-2005 om 18:18 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Morgen komt Jako
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Klik op het plaatje


    Jaja, het is zover.
    Ik heb mij hier laten vertellen dat Jako morgennamiddag om vier uur aankomt.
    Dat gaat een prettige kennismaking zijn.

    08-12-2005 om 18:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Coupe karamel

     

    Ingrediënten:
    1 bol karamel ijs
    1 bol pistache ijs
    1 bol chocolade ijs
    slagroom
    karamel saus
    chocolade sticks
    chocolade krullen
    Karamelsaus:
    200 gram suiker
    100 gram water
    50 gram roomboter
    100 gram slagroom

     

    Bereiding:
    Karamelsaus:
    In een pan met dikke bodem de suiker laten smelten tot die karamel kleurig is.

    Pan van het vuur nemen en 1 dl:kokend water toevoegen.

    Pan terug zetten op het vuur en al roerende met garde de karamel laten oplossen.

    De boter en de slagroom toevoegen en al roerende laten koken tot een dikke saus.

    Serveren:
    Onder in een gekoelde coupe een rozetje slagroom spuiten.
    Daarop 1 bol karamel ijs, 1 bol chocolade ijs en 1 bol pistache ijs plaatsen.
    In het midden van deze drie bollen een rozet slagroom spuiten.

    Overgieten met karamel saus.

    Garneren met chocolade krullen.

    Twee chocolade sticks in het chocolade ijs plaatsen
    Eet smakelijk.

     

    08-12-2005 om 10:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    08-12-2005 om 10:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Broccoliroomkaas

     

    Bijgerecht voor 4 personen
    2 stronken broccoli

    1 ons mager gerookt ontbijtspek, gebakken

    1 bakje kruidenroomkaas

     

    Bereidingstijd: 15 minuten

     

    Bereiden:
    1 Kook de broccoli gaar in ruim kokend water met zout.

    2 Giet de pan af en roer de kruidenroomkaas erdoor.

    3 Serveer met het gebakken ontbijtspek.

    08-12-2005 om 10:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Savooikoolsoep met kaas en spek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 groene kool (savooikool)
    2 uien
    6 sneetjes spek (gerookt)
    4 sneetjes boerenbrood
    150 g Passendalekaas
    15 dl vleesbouillon
    peper
    komijn (gemalen)
    50 g boter (bakboter)
    25 g bloem (tarwebloem)

     

    De savooikool schoonmaken, ze fijnschaven en met de grofgehakte uien aanfruiten in de boter.

    Kruiden met peper, zout en komijnpoeder, bestuiven met bloem, doorroeren.

    Overgieten met vleesbouillon en aan de kook brengen.

    Ongeveer 15 minuten laten doorkoken en pureren met de staafmixer.

    Het geroosterde brood met de kaas beleggen en laten smelten in de oven.

    De spekreepjes krokant bakken zonder vetstof.

    Een snee kaasbrood in een diep bord schikken, de soep erover scheppen en bestrooien met spekreepjes.

     

    Tips: - Voeg bij de soep in plaats van kaasbrood en spekreepjes eens pittige balletjes lamsgehakt met knoflook.

    Savooikool is een ideale groente om te vullen.

    Neem de mooiste bladeren, blancheer ze en vul met bv. pittig gehakt of met rijst en champignons met tuinkruiden.

     

     

    Kabeljauw met gerookte visgarnituur

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kabeljauwfilet (met vel)
    4 plakjes zalm (gerookt)
    2 eetlepels kaviaar
    1 sjalot
    0.5 dl zure room
    1 dl visfumet
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    1 citroen
    50 g boter (roomboter)
    2 g bloem (tarwebloem)
    peper
    zout
    50 g boter (bakboter)

     

    De kabeljauwfilet in gelijke moten van 150 gram snijden.

    Kruiden met peper en zout en in bloem wentelen.

    De vis in boter bakken met het vel aan de onderkant.

    De stukken omdraaien en een paar minuten in een voorverwarmde oven zetten op 200 graden.

    De sjalot fijnsnipperen en in een sauspan even aanstoven in boter.

    Fumet en wijnazijn toevoegen en tot op de helft laten inkoken.

    De koude roomboter er in vlokjes door roeren.

    De vis uit de oven halen en besprenkelen met citroen.

    Een lepel zure room op het bord scheppen en daarop de zalm en de kaviaar leggen.

    Daarnaast de vis leggen met het vel naar boven.

    De vis overgieten met de saus.

     

     

    Warme appelschijven met crüsli

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kopjes crüsli
    4 eetlepels zure room
    2 cl zonnebloemolie
    kaneelpoeder
    3 appelen (Jonagold)

     

    Haal met een appelboor het klokhuis uit de appel.

    Snij de ongeschilde appel in schijfjes.

    Verhit de olie en bak de appel op een matig vuur goudbruin.

    Bestrooi met kaneel.

    Leg op elk bord enkele appelschijven, crüsli en een lepel zure room.

     

    Tip: u kan de zure room vervangen door kwark.

     

    08-12-2005 om 10:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    07-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Corsendonk Wellness kaas met vinaigrette

     

    Ingrediënten voor 4 personen:

    320 gr. Corsendonk Wellness kaas

    1 bakje tuinkers

    100 gr. salade assortiment

    25 cl hazelnotenazijn

    25 cl olijfolie (extra vierge)

    25 cl zonnebloemolie

    2 eierdooiers

    2,5 dl room

    4 sneetjes notenbrood

     

    Bereiding :

    Azijn, olijfolie, zonnebloemolie, room en eierdooiers in een literfles gieten.

    De fles goed schudden zodat een romige vinaigrette wordt bekomen.

    Een gemengde sla maken en daarop de in reepjes gesneden Corsendonk Wellness kaas leggen.

    Er een lepel romige vinaigrette over gieten en er wat peper over malen.

     

    Serveertip :

    Serveren met een sneetje notenbrood.

     

    07-12-2005 om 18:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje


    Ik heb bijzonder goed nieuws.
    Ik krijg er binnen enkele dagen een vriendje bij.
    Het is net als ik een grijze roodstaart maar dan wel 18 jaar oud.
    Zijn naam is jako en het is voor papa Ronny en mama Christa geen onbekende want die hebben Jako al regelmatig gezien.
    De huidige baasjes van Jako zijn al van hogere leeftijd en kunnen de verzorging van Jako niet zo goed meer aan.
    Ik hou julie op de hoogte wat betreft de aankomst van Jako bij ons thuis.

    07-12-2005 om 18:29 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpacciorolletjes met geroosterde cherrytomaatjes

     

     

    Ingrediënten

    300 gr. tros kerstomaten
    2 pakjes carpaccio  met kaas en dressing
    50 gr. rucola
    2 el olijfolie 
    1 el groene pesto
    2 el pijnboompitten, geroosterd
    peper

    (zee)zout
    basilicumblaadjes voor de garnering

     

    Knip de tros kerstomaten in vier gelijke stukken en schuif ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik 7 min. onder een hete grill.

    Snijd de rucola grof.

    Neem de dressing uit de verpakking en doe die in een schaaltje. Klop de olie en de pesto erdoor.

    Neem de plakjes carpaccio uit de verpakking en leg de plakjes naast elkaar.

    Verdeel de rucola en de pijnboompitten erover en druppel de dressing erover.

    Rol de plakjes op en verdeel ze over 4 borden.

    Leg de gegrilde tomaatjes erbij en bestrooi ze met peper en zout naar smaak.

    Strooi de kaas uit de verpakking over het gerecht.

    Garneer met basilicumblaadjes.

     

    07-12-2005 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Carpaccio van rundrookvlees

     

    Ingrediënten

    2 el azijn
    6 el olijfolie
    2 tl (grove) mosterd
    peper, zout
    8 blaadjes friséesla, gewassen en in stukjes
    200 gr. rundrookvlees (vleeswaar)
    3 el pijnboompitten, geroosterd
    1/4 bakje tuinkers

     

    Klop een dressing van de azijn, de olie, de mosterd en peper en zout naar smaak.

    Verdeel de sla en het rundrookvlees over 4 bordjes.

    Lepel de dressing erover.

    Bestrooi met de pijnboompitten en garneer met toefjes tuinkers.

     

    07-12-2005 om 08:53 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    07-12-2005 om 08:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Blondjes bij de federale…

     

    Drie blondjes solliciteerden voor de laatste beschikbare plaats bij de FEDERALE POLITIE

    De inspecteur die de selectieprocedure leidde keek naar de drie blondjes voor hem en vroeg: "Zo, jullie willen allemaal politiedetective worden hé?"

    De blondjes knikten alle drie heftig.

    "Goed" zei de agent.

    Hij stond op, haalde een klasseur uit de kast  en nam er een dossier uit.

    Terug gezeten opende hij deze, nam er een foto uit en zei: 

    "Om detective te kunnen worden, moet je kunnen DETECTEREN.

    Je moet in staat zijn om in een oogopslag kleine maar belangrijke details te zien zoals littekens, vlekken, haarkleur enz."

    Hij stak plots de foto vlak voor het gezicht van de eerste blondine en trok ze terug weg na twee seconden.

    "Nu" zei hij, "heb jij iets bijzonders opgemerkt aan deze man?"

    Het blondje zei direct, "Ja natuurlijk. Hij heeft maar één oog!" 

    De agent schudde zijn hoofd en zei, "Natuurlijk heeft hij maar één oog op deze foto! Het is een profielfoto, een zijaanzicht! Jij bent gebuisd!"  Het blondje liet haar hoofd tussen de schouders zakken en schuifelde naar buiten.

    De agent draaide zich naar het twee blondje, hield opnieuw de foto twee seconden voor haar gezicht , trok ze weg en vroeg:

     "En jij? Heb jij iets bijzonders aan deze man gezien?"

    "Jazeker, hij heeft maar één oor!!!!!!!!"

    De man sloeg met zijn hand tegen zijn hoofd en riep, "Heb je dan niet gehoord wat ik tegen die andere dame zei? Dit is een PROFIEL van die mans gezicht. Natuurlijk kan je maar één oor zien! Jij bent ook gebuisd, verdwijn maar!"

    Schaapachtig vertrok ook het tweede blondje.

    De agent draaide zich naar het derde en laatste blondje en mompelde : "Dit is waarschijnlijk tijdverlies, maar alla...."

    Hij hield ook bij haar de foto enkele seconden voor haar gezicht, trok ze weg en zei: "OK, viel jou iets bijzonders op aan deze man?"

    Het blondje antwoordde : "Het viel mij direct op dat deze man contactlenzen draagt."

    De agent fronste de wenkbrauwen, keek nog eens naar de foto en begon toen tussen de documenten van het dossier te zoeken. Hij keek naar het blondje met een stomverbaasde uitdrukking op zijn gezicht en zei: "Je hebt het absoluut juist!  Zijn daderprofiel zegt inderdaad dat hij contactlenzen draagt! Hoe kon jij dat in godsnaam zien op deze foto?"

     Het blondje zuchtte, rolde met haar ogen om zoveel onbegrip en zei:

    "Pfoeh! Met maar één oog en één oor kan hij zeker geen bril dragen!!"

     

    07-12-2005 om 08:45 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaassoezen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    5 dl melk (halfvol)
    125 g boter (bakboter)
    250 g bloem (tarwebloem)
    100 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    Een bakplaat beboteren en bestuiven met bloem.

    De boter in stukjes hakken.

    De bloem zeven.

    De melk koken en de peper, het zout, de nootmuskaat en de klontjes boter toevoegen. Wanneer de melk goed kookt, van het vuur halen en er de bloem bijvoegen.

    Grondig mengen met een houten lepel en opnieuw op het vuur zetten.

    Het deeg mag goed drogen onder voortdurend roeren.

    Wanneer het deeg een vliesje nalaat op de bodem van de kom is het droog genoeg.

    Van het vuur halen en er één voor één de eieren doorroeren.

    Het deeg mag niet te vloeibaar worden.

    De kaas door het deeg mengen.

    Met een koffielepel kleine hoopjes vormen op een bakplaat.

    Gedurende 10 minuten bakken in een op 190 graden voorverwarmde oven en eventueel wat laten drogen in de oven.

    Binnenin mag het deeg nog wat vochtig zijn.

    De soezen lauw of koud opdienen.

     

     

    Gevulde kippenfilet

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g kippenfilet
    125 g spinazie
    4 sneetjes spek (gerookt)
    4 wortelen
    75 g boter (bakboter)
    1 paprika (rood)
    1 sjalot
    1 eetlepel kippenbouillon
    0.5 dl room
    peper
    zout

     

    De kippenfilets middendoor snijden, bedekken met huishoudfolie en goed plat kloppen met een houten plankje.

    De kippenfilets kruiden met peper en zout.

    De spinazie koken in gezouten water en goed laten uitlekken.

    De wortelen schillen en blancheren.

    De gekruide kippenfilets bedekken met spinazieblaadjes, een sneetje rookspek en een wortel. Dichtvouwen, opbinden met keukengaren en even laten rusten.

    Vervolgens gaar en goudbruin bakken in de hete boter.

    Intussen de saus bereiden.

    De paprika en de sjalot schoonmaken en laten gaarkoken in de kippenbouillon.

    Pureren met de staafmixer en door een fijne puntzeef gieten.

    Kruiden met peper en zout, de room erdoor roeren en laten doorwarmen.

    De kippenfilets uit de braadpan nemen, in schuine plakken snijden en serveren met de paprikasaus.

     

     

    Platbrood met druiven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    30 g gist
    2.4 dl water (lauwwarm)
    360 g bloem (volkoren)
    30 g boter (bakboter)
    180 g druiven (blauw)
    7 theelepels suiker

     

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Los de gist in circa 10 minuten op in water.

    Doe het mengsel met de bloem in een kom en meng het met een vork in een ronddraaiende beweging tot het water is geabsorbeerd en het deeg is gevormd.

    Vorm het deeg tot een bal en leg deze op een met bloem bestoven werkoppervlak: kneed het een paar minuten met de palmen van uw handen tot een glad deeg.

    Kneed het weer in de vorm van een bal, leg de deegbal in een met bloem bestoven kom en dek de kom goed af met huishoudfolie.

    Laat het deeg rijzen tot het in volume is verdubbeld (de tijd hangt af van de temperatuur in de kamer).

    Vet een ronde taartvorm met een diameter van circa 30 cm in met boter en bestuif de bakvorm met bloem.

    Rol het deeg uit op een met bloem bestoven werkoppervlak tot het in de bakvorm past.

    Doe het deeg in de vorm, dek de vorm af met een doek en laat het nog eens 10 minuten rijzen. Verdeel de druiven over het deeg, strooi er suiker over en bak het brood circa 30 minuten tot het mooi goudbruin van kleur is en goed gerezen.

    Serveer het brood op kamertemperatuur.

     

    07-12-2005 om 08:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Slaap zacht
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb weer lang mogen spelen vanavond.
    Soms een beetje wild, maar ja, dat zal door het weer komen zeker.
    Ik wens iedereen een goede nachtrust toe.

    07-12-2005 om 00:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    06-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.snoepje
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Ik heb hier nog een lekker snoepje voor bij de koffie.

    06-12-2005 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Bruine bol met zuurkool.

     

    Nodig:

    1 ongesneden bruin brood, bolvorm, eventueel zelf gebakken

    250 gr. gehakt

    1 gesneden ui

    zout

    peper

    1 tl kerrie poeder

    1 tl mosterd

    100 gr. kaas

    2 bananen

    250 gr. zuurkool

    2 el rozijnen

     

    Bereiding:

    Snijd een kapje van de bruine bol  af (bewaren), hol het brood uit tot op 1 cm van de randen, bewaar het broodkruim.

    Bak het gehakt rul in de pan ca. 5 minuten, voeg ui, broodkruim, zout, peper, kerriepoeder en mosterd toe.

    Bak het geheel nog een minuut of 5, snijd ondertussen de kaas in blokjes en voeg deze van de warmtebron af erbij.

    Pel de bananen, snijd in plakjes,  snijd de zuurkool wat kleiner en wel de rozijnen, verwarm de oven voor op 225 graden/stand 5.

    Schep in de bruine bol eerst de helft van het gehaktmengsel, dan de in plakjes gesneden bananen, zuurkool met de uitgelekte gewelde rozijnen, en de rest van het gehaktmengsel, zet het kapje weer op het brood.

    Verpak het brood in aluminiumfolie en laat het in ca 20 minuten door en door warm worden.

    Neem het brood uit de alufolie en snijd het in punten.

    Serveren met knapperige groene sla.

    Lekker met soep of als vooraf

     

    06-12-2005 om 10:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Ei-kevertjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    1 tomaat
    1 stronkje witloof
    16 sprietjes bieslook
    2 tomaten
    1 eetlepel mosterd
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    2 cl wijnazijn (wit)
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)
    peper
    zout

     

    De eieren koken gedurende 10 minuten en laten schrikken in koud water.

    Onderaan, in de lengte, een plakje wegsnijden.

    De tomaat in vieren snijden en de zaadjes verwijderen.

    Langs de kroonzijde in elk partje een V-vormige insnijding van 2 tot 3 centimeter maken. Deze partjes over de eieren leggen.

    Met een rietje rondjes duwen uit het afgesneden eiwit en op de lieveheersbeestjes schikken.

    Een tweede keversoort maken met witloofblaadjes.

    Ze per 2 als vleugels op de resterende eieren schikken.

    Elke kever krijgt 2 bieslookantennes.

    Een tomatenvinaigrette maken.

    Het tomatenvlees in kleine stukjes snijden en het sap zeven.

    De mosterd met de azijn roeren en langzaam de olie bijvoegen.

    Vervolgens de tomatenstukjes, het tomatensap en het gehakte bieslook toevoegen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Op een mooie ronde schaal wat saus gieten en hierop de kevertjes schikken.

    Afwerken met enkele blaadjes sla.

     

     

    Aardappeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    40 g boter (bakboter)
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    8 aardappelen (Bintje)
    zout
    3 teentjes knoflook
    3 eetlepels peterselie (fijngehakt)

     

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    De aardappelen schillen en in zeer fijne schijfjes snijden.

    Drievierde van de boter samen met de olijfolie laten smelten op een matig vuur.

    De aardappelen toevoegen en op smaak brengen met zout.

    Gedurende 25 minuten braden, waarbij de pan voor de helft wordt afgedekt met aluminiumfolie.

    Af en toe opschudden tot de aardappelschijfjes aan beide kanten mooi bruin gebakken zijn. Eventueel het vuur lager zetten om aanbranden te voorkomen.

    Met een grote spaan de aardappelschijfjes overscheppen in een antikleefvorm, licht aandrukken en in de oven zonder deksel laten bakken gedurende 20 minuten.

    De vorm op matig vuur plaatsen, de rest van de boter langs de randen aanbrengen om ze langs de wanden te laten aflopen.

    Een grote serveerschotel nemen en de bakvorm omkeren om de aardappeltaart uit de vorm te halen (de uiteindelijke vastheid hangt af van de soort aardappelen die gebruikt werden ; bloemige aardappelen geven het beste resultaat).

    Knoflook en peterselie over de aardappeltaart strooien en onmiddellijk opdienen.

     

    Tip: dit gerecht wordt bijzonder feestelijk als de aardappelen in plaats van in boter in ganzenvet gefruit worden in een gietijzeren pan en ze daarna in een vertinde koperen pan in de oven worden gebakken.

    Geen aarden, glazen of porseleinen schotel gebruiken: de aardappelen zouden kleven en week worden.

    Voor meer dan 6 personen kunnen best 2 aardappeltaarten worden bereid.

     

     

    Charlotte van jonagold

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 appelen (Jonagold)
    5 dl room
    4 eierdooiers
    100 g suiker
    5 blaadjes gelatine (van 3 g)
    2 dl melk (halfvol)
    génoisekoekjes

     

    Snijd de appelen in julienne en karameliseer ze in een pan met wat suiker.

    Meng de rest van de suiker met de eierdooiers, overgiet met melk en breng al roerend aan de kook.

    Voeg de gelatine toe, die u eerst in koud water gedrenkt hebt.

    Klop de room een beetje op en meng langzaam met het lauwe melkbeslag en de appelen.

    Bezet de bodem en de randen van een ronde vorm met de koekjes.

    Vul de vormpjes met het beslag en laat afkoelen.

    Schik op het bord en garneer naar eigen smaak.

     

    06-12-2005 om 10:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Mosselen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Het was echt leuk gisteravond bij de buren.
    Wij hadden een mosselavond georganiseerd en dat is reuze gelukt.
    Het was na middernacht dat iedereen weer thuis was.
    Ondertussen zijn er al afspraken gemaakt wat we zoal gaan doen op het einde van het jaar.
    Ik hou julie op de hoogte.
    Nu is het tijd om mijn eten klaar te maken en straks ben ik er weer met het menu van de dag en nog andere leuke dingen.

    06-12-2005 om 09:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.De Sint
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Vandaag is het de feestdag van de Heilige Sint.

    06-12-2005 om 09:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    05-12-2005
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Garfield
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    05-12-2005 om 13:50 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    banaan-prei schotel

     

    Nodig:

    750 gr. prei

    zout

    2 grote bananen

    30 gr. rozijnen

    30 gr. pijnboompitten

    2 el boter/margarine

    2 el bloem

    1 ui

    1 el kerrie

    1/2 l bouillon(van tablet)

     

    Bereiding:

    Was de prei en snij in grote stukken.

    Kook de prei gaar in water met zout, laat uilekken.

    Snij de geschilde bananen in grove stukken, doe die samen met de prei in een ingevette vuurvaste schotel.

    Smelt de boter, fruit daarin de gesnipperde ui en voeg de kerrie toe.

    Roer de bloem erdoor en voeg de bouillon toe.

    Breng het geheel roerend met een garde aan de kook en schenk de saus over de groenten.

    Dek de schotel af met een mengsel van grof gehakte rozijnen en pijnboompitten.

    Lekker met rijst

     

    05-12-2005 om 13:47 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Wortel-kervelsoep

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 wortelen
    1 groentebouillonblokje
    1 ui
    8 eetlepels kervel (fijngehakt)
    30 g bloem
    2 eieren (hardgekookt)
    15 g boter (bakboter)
    zout
    peper
    15 g boter (roomboter)

     

    Maak de wortelen schoon.

    Snij ze in plakjes en breng ze met bouillon aan de kook.

    Gebruik per 10 wortelen 1 liter water en een bouillonblokje.

    Laat 15 minuten koken en roer door de roerzeef.

    Snipper de ui en fruit in wat boter, voeg kervel en bloem toe en bak al roerend gedurende 1 minuut.

    Voeg geleidelijk de wortelbouillon toe.

    Halveer de eieren en meng de eierdooiers met de roomboter.

    Voeg zout en peper toe naar smaak.

    Vul de eiwithelften met het eierdooiermengsel en laat in de soep drijven.

    Garneer eventueel met wat verse kervel.

     

     

    Gehaktbrood met ratatouille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g gehakt (lamsgehakt)
    1 ei
    3 uien (fijngehakt)
    1 eetlepel gemalen piment
    peper
    zout
    2 teentjes knoflook
    6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    1 oude boterham
    4 tomaten
    2 aubergines
    2 theelepels Provençaalse kruiden
    3 dl wijn (rood)
    1 dl groentebouillon

     

    Verwarm de oven voor op 175°C.

    Meng alle ingrediënten voor het gehaktbrood in een keukenmachine of in een kom: het gehakt, 1/3 van de uien, het ei, het gemalen piment, de helft van de knoflook, de helft van de olijfolie, het brood, zout en peper.

    Vet een patévorm in en stort hierin het aangemaakte gehakt.

    Zet het gedurende 60 minuten in de oven, dek het vlees eventueel af als het bovenop te donker wordt voor het eind van de oventijd.

    Maak in de tussentijd de ratatouille: snijd de groenten en de rest van de knoflook grof in de keukenmachine of met de hand.

    Verwarm de rest van de olijfolie in een pan met dikke bodem en doe hierin de groenten.

    Bak ze kort op hoog vuur aan, voeg de kruiden, zout en peper toe, roer alles goed door elkaar en blus af met de rode wijn en de bouillon.

    Zet het vuur heel laag en laat de ratatouille ook een uur pruttelen met het deksel op een kiertje erop.

    Stort het gehaktbrood als het gaar is, laat het even afkoelen en snijd er dan dikke plakken van. Leg een of twee plakken op een bord met een lepel ratatouille.

    Lekker met polenta of couscous.

     

     

    Marsepein

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 eiwitten
    250 g amandelpoeder
    250 g poedersuiker
    0.5 eetlepel citroensap

     

    Het amandelpoeder grondig mengen met de poedersuiker.

    De eiwitten lichtjes opkloppen en door het amandelmengsel roeren.

    Besprenkelen met enkele druppels citroensap (rozenwater of oranjebloesemwater).

    Op een werkvlak wat poedersuiker strooien en de marsepein kneden tot hij licht en soepel is.

    In folie wikkelen en koel bewaren.

     

    Tip: van de marsepein kunnen ook kleine balletjes worden gerold.

    Bestrooid met wat cacaopoeder zien ze er extra feestelijk uit.

     

    05-12-2005 om 13:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Hier zijn we eindelijk weer.
    Het was heel de voormiddag druk.
    Er zijn boodschappen gedaan voor de mosselavond vanavond.
    Dennis heeft goed meegeholpen.
    Straks volgen hier nog het menu van de dag, een extra recept en Garfield.

    05-12-2005 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!