|
Kaasreceptxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Lentegroenten met Bleu des Moines de l'Abbaye du Val-Dieu
kaas : Bleu des Moines
ingrediënten :
200 gr Bleu des Moines
200 gr verse snijbonen
1 bos jonge wortelen
2 rapen
1 bos Mechelse asperges
2 tomaten
20 cl room
5 cl wijnazijn
1 mespunt mosterd
bereiding :
Was en snijd de groenten.
Stoom de groeten, knapperig, in gezouten kokend water en koel ze snel af in koud water. Snijd de kaas, zonder korst, in kleine stukjes en bewaar gekoeld.
Maak de vinaigrette met room, zout, peper, fijngehakte bieslook, azijn en mosterd.
Dep de groenten droog.
Snijd de rapen in fijne schijven, de asperges, wortelen en snijbonen schuin.
Plaats de groenten in een slakom, breng op smaak en voeg er de vinaigrette aan toe.
Versier het midden met de groenten, verkruimel de Bleu en garneer met tomatenschijfjes en sla naar keuze.
serveertip :
Met een jonge, lichte wijn
|