Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    30-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Zeebaars op bed van aardappelpuree met zwarte olijven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 stukjes zeebaars van ongeveer elk 100 gr.

    500 gr. aardappelen

    1 potje ontpitte zwarte olijven

    1 potje tapenade van zwarte olijven

    extra olijfolie

    grof zout

    verse basilicum

     

    Bereiding:

    De aardappelen pellen en koken in goed gezouten water.

    Eens gekookt, de aardappelen grondig verpletteren totdat men een puree bekomt.

    Daarna verdunnen met een half glas melk en zachtjes mengen op een zacht vuur.

    Voeg nog wat olijfolie toe totdat u een gladde en homogene puree bekomt.

    De zwarte olijven in grove stukken snijden en bij de puree voegen.

    Alles warm houden.

    De zeebaars op een ovenplaat in de oven koken.

    Voeg er een beetje olijfolie en wat grof zout.

    Ondertussen kunt U de tapenade een beetje verdunnen met wat olijfolie en laten lauw worden au bain-marie.

    Een bed mousse op de borden schenken, daarna de zeebaars erop plaatsen en rondom versieren met de verdunde tapenade.

    Afwerken met vers gesnipperde basilicum en in kleine blokjes gesneden kerstomaatjes.

    30-04-2006 om 18:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    30-04-2006 om 18:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Woudvruchtensalade met Brigand

     

    Kaas: Brigand

     

    Ingrediënten:

    200 g Brigand kaas

    125 g braambessen

    125 g frambozen

    125 g bosbessen

    125 g witte aalbessen

    Honing

     

    Bereiding:

    Snij de Brigand in kubusjes van ongeveer 1 cm.

    Was alle vruchten.

    Meng de kaasblokjes met de woudvruchten.

    Werk af met honing naar smaak.

    30-04-2006 om 16:20 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    30-04-2006 om 16:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Honinggeroosterde varkensribbetjes

     

    Barbecue met varkensvlees, vergt wat voorbereiding, voor 4 personen, met een bereidingstijd van 60 minuten.

    Ingrediënten

    4 eetlepels vloeibare honing

    1 eetlepel sherry

    3 eetlepels wijnazijn

    1 koffielepel paprikapoeder

    1 ui

    1 teentje knoflook

    1 kleine gemberknol

    8 varkensribben

    Peper

    zout

     

    Voorbereiding
    De dag vooraf:

    Vermeng de honing met de sherry, de wijnazijn, het paprikapoeder, peper en zout.

    Pel de ui en het teentje knoflook, snipper ze fijn en voeg de snippers bij de marinade.

    Was de gemberknol en rasp hem over de marinade.

    Laat de varkensribben minstens 24 uur marineren.

    Bereidingswijze:
    Haal de ribbetjes uit de marinade en bak ze op de barbecue gaar.
    Draai ze regelmatig om en bestrijk ze nu en dan met wat marinade.
    De ribbetjes zijn klaar als de uiteinden van de beentjes in 2 cm uit het vlees steken.

    Serveer de ribbetjes met stokbrood en rauwkost en drink er een landwijn bij.

     

    30-04-2006 om 13:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    30-04-2006 om 13:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Hopscheuten met groene asperges en gerookte zalm

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g hopscheuten
    12 groene asperges
    3 sprietjes bieslook
    2 cl arachideolie
    peper
    zout
    8 plakjes zalm (gerookt)
    100 g Noordzeegarnalen (gepeld)
    2 dl room

     

    De wok of een diepe braadpan inwrijven met olie, verhitten en daarin de schoongemaakte en kleingesneden asperges en hopscheuten een paar minuten roerbakken tot ze gaar zijn.

    Kruiden met peper en zout en blussen met room.

    De in reepjes gesneden zalm en de garnalen toevoegen met gehakt bieslook, even omroeren en serveren als voorgerecht.

     

     

    Zeeduivelfilet met rijst en saffraan

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zeeduivelfilet
    150 g tomaten (gedroogd)
    250 g rijst (langkorrelrijst)
    20 dl visfumet
    2 eetlepels jenever (oud)
    40 g kaas
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    75 g boter (bakboter)
    1 theelepel komijnzaad
    10 druppels tabasco
    1 potje saffraanpoeder
    peper
    zout

     

    De visfumet, de tabasco, zout, olijfolie en jenever samen in een pan doen en aan de kook brengen.

    Hierin de blokjes gesneden zeeduivelfilet zes minuten pocheren.

    De visblokjes daarna met een schuimspaan uit het pocheervocht halen en goed laten uitlekken.

    De rijst gaarkoken in het pocheervocht van de zeeduivel.

    De gedroogde tomaten fijnsnijden en vijf minuten voor het einde van de bereiding aan de rijst toevoegen.

    De gare rijst afgieten en vermengen met het komijnzaad, de gepocheerde zeeduivelblokjes, boter en saffraan.

    Het geheel nog even opwarmen op een zacht vuurtje en verdelen over voorverwarmde diepe borden of kommetjes.

    Serveren met een kommetje gemalen kaas apart erbij.

     

     

    Kersentaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 dl melk (halfvol)
    1 ei
    10 g gist
    200 g bloem (tarwebloem)
    30 g suiker
    zout
    40 g boter (bakboter)
    60 g suiker
    2 eierdooiers
    40 g bloem (tarwebloem)
    1 stokje vanille
    4 dl melk (halfvol)
    10 g boter (bakboter)
    250 g kersen (ontpit)
    1 ei
    3 eetlepels bessenconfituur

     

    Om te beginnen een gistdeeg maken.

    Hiervoor melk, 1 ei en gist al roerend met elkaar vermengen.

    De helft van de bloem, een snuifje zout en 30 g suiker bijvoegen en kneden.

    De rest van de bloem en 40 g boter bijvoegen en kneden tot een soepel deeg.

    Vervolgens de banketbakkersroom bereiden.

    De suiker met kleine hoeveelheden tegelijk vermengen met de eierdooiers en er vervolgens de bloem bijvoegen.

    Het vanillestokje koken in de melk, het verwijderen en de kokende melk al roerend bij het mengsel dooiers-suiker-bloem voegen.

    Terug op het vuur zetten en al roerend laten doorkoken.

    De bekomen room laten afkoelen.

    Om velvorming te voorkomen wat boter over het oppervlak uitstrijken.

    Ten slotte de taart afwerken.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    De taartvorm beleggen met klontjes boter en in de oven zetten.

    Als de boter gesmolten is, de vorm uit de oven nemen en met draaiende bewegingen de boter over de bodem verdelen.

    Het gistdeeg uitrollen tot een dikte van ongeveer 2,5 millimeter en daarmee de taartvorm bekleden.

    10 minuten laten rusten.

    De banketbakkersroom in de taartvorm gieten en daarop de (uitgelekte) vruchten leggen (in plaats van kersen kunnen ook krieken, abrikozen of perziken worden genomen).

    De randen van de taart lichtjes bestrijken met opgeklopt ei.

    Bakken in een oven van ongeveer 200 graden gedurende 20 tot 30 minuten.

    De taart laten afkoelen.

    Ondertussen de confituur met wat water verdunnen en opkoken.

    Daarmee de taart doen glanzen.

    30-04-2006 om 12:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    30-04-2006 om 12:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    29-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Hamburger met paprika en mascarponesaus

     

    Een bijzonder geslaagde combinatie van een superlekkere hamburger, voor 4 personen, met een bereidingstijd van 30 minuten.

    Ingrediënten

    4 el mascarpone

    2 el geraspte mierikswortel

    2 el volle melk

    versgemalen witte peper

    sojasaus naar smaak

    1 rode paprika

    2 lente-uien

    1/3 bos koriander

    600 g gemengd gehakt (kalf-varken)

    boter

    4 broodjes

    1 bos waterkers

    1 tomaat

    gemengde groene kruiden (dille, basilicum, bieslook)

     

    Voorbereiding
    Meng voor de saus de mascarpone met de mierikswortel en de melk.

    Kruid met peper en sojasaus.

    Snij de paprika in kleine dobbelstenen, hak de lente-ui en de koriander fijn.

    Meng onder het gehakt.

    Vorm er hamburgers van en bak gaar in boter.

    Bereidingswijze
    Leg tussen de broodjes, samen met waterkers, plakken tomaat en groene kruiden.

    Leg er een royale eetlepel van de dikke saus op en serveer.

    29-04-2006 om 19:42 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-04-2006 om 19:34 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde satésaus met rijst

     

    Ingrediënten

    400 gram kipfilet of hamlap

    4 ons rijst

    250 gram champignons

    2 preien

    2 uien

    groot blik perziken op sap

    5 el pindakaas

    3 tl sambal

    5 el ketjap

    2 tl gemberpoeder

    2 tn knoflook

    Zout

     

    Snijd het vlees in stukjes en bak het bruin met gemberpoeder, zout en 1 tl sambal.

    Kook intussen de rijst.

    Snij de prei, ui, knoflook en champignons in stukjes.

    Haal het vlees uit de pan en bak de groenten hierin.

    Laat de perziken uitlekken, bewaar het vocht en snijd ze in stukjes.

    Voeg de sambal, ketjap, pindakaas bij de groenten en laat dit warm worden.

    Voeg zoveel perziksap toe tot de gewenste dikte bereikt is.

    Voeg tot slot het vlees en de perziken toe en warm alles goed door.

    29-04-2006 om 16:17 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    29-04-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-04-2006 om 14:23 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Ossenhaas in korstgebak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g runderfilet (ossenhaas)
    350 g briochedeeg
    1 ei
    10 cl porto (rood)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 takje tijm
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    De avond voordien het briochedeeg klaarmaken (ongezoet).

    Het deeg 2 uur laten rijzen.

    Het in plasticfolie rollen en laten overnachten in de koelkast.

    Het vlees enige uren voor de maaltijd braden nadat het met keukengaren is vastgezet.

    De olie in de pan verhitten. De runderhaas kort aanbakken aan elke kant.

    Een kleine braadslee bestrooien met tijm en gehakte dragon.

    Het vlees kruiden met peper en zout en op de tuinkruiden leggen.

    In een voorverwarmde oven zetten en ongeveer 10 minuten laten braden op 250 graden.

    Uit de oven halen en laten afkoelen.

    Het keukengaren verwijderen.

    De bodem van de braadslee deglaceren met een klein scheutje water en de porto.

    De braadjus afzonderlijk houden.

    Het briochedeeg dun uitrollen zodat het gebraad volledig kan worden ingepakt.

    Na het inpakken de randen stevig aandrukken.

    Het ingepakte vlees 30 minuten laten rusten op een warme plaats.

    Intussen het ei loskloppen in een kommetje.

    Het ei over het deeg uitborstelen.

    De oven verwarmen op 200 graden en de runderhaas ongeveer 30 minuten bakken.

    De braadjus opwarmen.

    De runderhaas aan tafel snijden en zeer warm opdienen.

    29-04-2006 om 13:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-04-2006 om 13:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aubergines op Siciliaanse wijze

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 aubergines
    4 eieren (hardgekookt)
    40 g boter (bakboter)
    40 g bloem (tarwebloem)
    4 dl melk (halfvol)
    1 dl room
    200 g emmental (geraspt)
    peper
    zout
    nootmuskaat
    150 g ham

     

    De aubergines wassen, in schijfjes snijden en gaarkoken in lichtjes gezouten water.

    Een roux maken met gesmolten boter en bloem.

    De melk toevoegen en al roerend aan de kook brengen.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Van het vuur nemen en er de room doorroeren, samen met de helft van de gemalen kaas.

    De hardgekookte eieren in schijfjes snijden.

    De ham in reepjes verdelen.

    Een vuurvaste schotel insmeren met boter en er laag voor laag aubergines, eieren, ham en een deel van de resterende kaas in schikken.

    Overgieten met de helft van de kaassaus.

    Hierop weer aubergines, eieren en ham schikken.

    De rest van de saus over het geheel gieten en bestrooien met de overblijvende gemalen kaas.

    Laten gratineren en onmiddellijk serveren.

     

     

    Tonijn met groene kruiden en tomaatbasilicumsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g tonijnmedaillons
    200 g saffraannoedels
    8 sneetjes wit brood
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    3 eetlepels kervel (fijngehakt)
    1 eetlepel dille (fijngehakt)
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    4 tomaten
    250 g boter (roomboter)
    6 sjalotten
    1 dl wijn (wit/droog)
    0.5 cl azijn
    peper
    zout

     

    De kruiden schoonmaken (peterselie, kervel, dille en de helft van de basilicum), broodkruim toevoegen en pureren.

    De tonijnmedaillons met de puree bedekken en 15 tot 20 minuten in een voorverwarmde oven van 170 graden zetten.

    Een blanke botersaus bereiden.

    Hiervoor de sjalotten schoonmaken en fijnhakken.

    Ze samen met de witte wijn, de azijn, de peper en het zout laten inkoken tot bijna alle vocht verdampt is.

    De koude boter in vlokjes door de bereiding roeren en de saus door een fijne zeef gieten.

    De tomaten pellen en ontpitten, het vruchtvlees in blokjes snijden, de blanke botersaus toevoegen en verwarmen.

    Ten slotte de rest van het gehakte basilicum bijvoegen en kruiden met peper en zout.

    De saffraannoedels beetgaar koken in lichtgezouten water.

    De saffraannoedels midden op verwarmde borden leggen, de tonijnmedaillons erop schikken en de saus errond gieten.

     

     

    Italiaanse zabaglione

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    40 g suiker
    0.8 dl wijn (wit/zoet)

     

    Alle ingrediënten in een grote mengschaal doen en die au bain-marie op een laag pitje zetten.

    Alles blijven opkloppen met een garde tot de eiercrème mooi stevig wordt.

    Kort voor het water aan de kook komt, de sabayon van het vuur nemen en overscheppen in coupes of schaaltjes.

    Meteen serveren.

     

    Tip:

    Eventueel vooraf een bolletje vanille-ijs in de schaaltjes doen.

    29-04-2006 om 13:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Hoogdag in Oostende
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Voor allen die naar Oostende zijn gegaan wens ik een bijzondere fijne dag toe en ik hoop van harte dat de actie "Belgen in nood" een daverend success mag worden.
    Zelf kan papa Ronny er niet bij zijn want die is niet meer zo goed te been.
    Wij zullen de verslagen wel lezen op de diverse blogs.

    Paulie & Jako

    29-04-2006 om 13:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    29-04-2006 om 13:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    28-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    28-04-2006 om 18:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Geroosterde zeeduivel met ansjovis en kappertjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g zeeduivelfilet
    25 g ansjovisfilets (in olie)
    3 tomaten
    2 eetlepels kappertjes
    6 blaadjes basilicum
    25 g kaas
    50 g boter (bakboter)
    0.5 cl olijfolie (extra vierge)
    peper
    zout

     

    Een magnetronschaal instrijken met boter, de bodem licht bestrooien met peper en zout.

    De zeeduivelfilets erin schikken met hun dunste delen naar het midden van de schaal toe.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    De ansjovisfilets diagonaal op de zeeduivelfilets schikken.

    De kappertjes goed laten uitlekken en over de vissen verdelen.

    Enkele nootjes boter erop leggen, de schaal afdekken en zeven minuten in de magnetron verhitten bij 850 W.

    Uit de oven nemen.

    De grill voorverwarmen en de bereiding nog twee minuten onder de grill zetten bij 375 W.

    De tomaten wassen, halveren, kruiden met peper en zout, beleggen met de gemalen kaas en een blaadje basilicum, besprenkelen met olijfolie en twee minuten grillen bij 375 W.

    De zeeduivelfilets op warme borden schikken, garneren met de tomaat en serveren met aardappelpuree of een sneetje stokbrood.

    28-04-2006 om 18:36 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    28-04-2006 om 18:31 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Clafoutis met rode vruchten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g krieken
    200 g braambessen
    4 eieren
    6 dl melk (vol)
    175 g poedersuiker
    125 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    zout

     

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De krieken en de braambessen spoelen onder stromend water.

    Goed laten uitlekken, de steeltjes verwijderen en de krieken ontpitten.

    Tweederde van de boter smelten in een pannetje.

    De bloem in een kom strooien, een kuiltje maken en hierin de gesmolten boter gieten samen met de helft van de suiker, het zout en de losgeklopte eieren.

    Goed mengen.

    Een glazen schaal invetten met de rest van de boter en er een bodem deeg in aanbrengen. Hierop de krieken en de bramen schikken.

    Bedekken met de rest van het deeg.

    In de oven zetten en 40 minuten laten bakken.

    Uit de oven halen, bestrooien met de rest van de suiker en opnieuw 20 minuten in de oven zetten.

    28-04-2006 om 16:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-04-2006 om 16:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Beursje van Noordzeekrab met groentereepjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 Noordzeekrabben (van 400 g)
    15 dl groentebouillon
    4 vellen filodeeg
    1 wortel
    1 preiwit
    4 stengels bleekselderij
    3 sjalotten
    1 teentje knoflook
    1 ei
    20 g boter (bakboter)

     

    Een stevige groentebouillon koken, zeven, opnieuw aan de kook brengen en er de krabben in gaarkoken.

    De krabben laten afkoelen in het kookvocht, ontpantseren en de scharen opzij leggen.

    De gehakte sjalotten en de geperste look in boter fruiten.

    Een julienne maken van wortel, preiwit en selderij, blancheren en laten afkoelen.

    De groene bladen van de preistengel eveneens blancheren en opzij leggen.

    De groentejulienne, het krabbenvlees en het hele ei mengen.

    Balletjes van het mengsel maken en in het midden van de deegbladen leggen.

    De deegbladen dichtvouwen tot een beursje en dichtbinden met een geblancheerd preiblad.

    De beursjes op een beboterde bakplaat schikken en 10 minuten in de oven (180 graden) zetten.

    Opdienen met blanke boter.

    28-04-2006 om 12:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    28-04-2006 om 12:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Asperge-spinazietaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g boter (roomboter)
    1 ei
    250 g bloem (tarwebloem)
    zout
    0.3 dl water
    12 asperges
    200 g spinazie
    3 sneetjes spek (gerookt)
    3 sneetjes spek (gezouten)
    15 g boter (bakboter)
    3 eieren
    2 dl room
    peper
    nootmuskaat

     

    Het deeg bereiden met de zachtgeroerde roomboter, het ei, de bloem, een snuifje zout en 3 eetlepels ijskoud water.

    Met koele handen kneden tot het deeg goed loskomt van het werkblad.

    Enkele uren laten rusten in de koelkast.

    Ondertussen de asperges schillen met een dunschiller. Het onderste stukje afbreken en bewaren voor aspergesoep.

    Het spek in blokjes snijden.

    De spinazie schoonmaken en fijnhakken.

    Het spek knapperig bakken in een beetje boter.

    Vervolgens de in stukken gesneden asperges toevoegen en een vijftal minuten laten garen. Ten slotte de spinazie bij het mengsel voegen en alles samen nog 5 minuten laten zacht worden.

    Eventueel overtollig vocht afgieten.

    Het deeg uitrollen, er een beboterde bakvorm mee bekleden en enkele malen doorprikken met een vork.

    Het spek-asperge-spinazie-mengsel hierover verdelen en overgieten met de eieren die losgeklopt werden in de room.

    Kruiden met peper en nootmuskaat.

    Gedurende 40 minuten laten bakken in een voorverwarmde oven van 180 graden. Onmiddellijk opdienen.

    28-04-2006 om 10:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    28-04-2006 om 10:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Schelvis in frituur

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g schelvisfilet
    1 citroen
    50 g bloem (tarwebloem)
    1 dl melk (halfvol)
    1 ei
    peper
    zout

     

    De visfilets goed droogdeppen.

    Naar smaak kruiden met zout en peper.

    Een vrij vloeibaar deeg roeren met het losgeklopte ei, de bloem, de melk en het citroensap.

    De visfilets door het beslag halen en even laten uitlekken.

    Ze vervolgens in hete frituurolie goudbruin bakken.

    Even laten uitlekken op huishoudpapier.

    Goed heet opdienen met gekookte aardappeltjes en met een gemengd slaatje, aangemaakt met een lichte vinaigrette.

     

     

    Kippenboutjes met groenten in de braadzak

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kippenbouten
    zout
    paprikapoeder
    2 sjalotten
    2 preiwitten
    0.25 bloemkool
    2 paprika's (rood)
    1 eetlepel kippenbouillon
    2 eetlepels bieslook (fijngehakt)

     

    De kippenboutjes inwrijven met zout en paprikapoeder en laten kleuren in een pan met antikleeflaag.

    De oven voorverhitten op 180 graden.

    De schoongemaakte groenten klein snijden.

    De kippenbouten en de groenten met de kippenbouillon in een braadzak doen.

    De zak sluiten en bovenaan een paar keer doorprikken met een vork.

    In het midden van de oven schuiven en in 25 minuten laten gaar worden.

    De braadzak openen, de kip met de groenten en de bouillon in een serveerschaal doen en bestrooien met tuinkruiden.

     

     

    Amandeltaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g boter (roomboter)
    2 eieren
    200 g bloem (tarwebloem)
    150 g suiker
    0.3 dl melk (halfvol)
    100 g boter (roomboter)
    150 g amandelschilfers
    0.2 dl melk (halfvol)
    100 g suiker

     

    De eieren klutsen, de boter smelten zonder te bruinen en samen met de bloem, de melk en de suiker bij de eieren voegen.

    De oven voorverwarmen en daarin een bakvorm met enkele klontjes boter plaatsen.

    Na 5 minuten uit de oven nemen en met draaibewegingen de boter over de vorm verdelen.

    Het deeg in de vorm doen en 10 minuten op 220 graden laten bakken in de oven.

    Ondertussen de amandelsaus bereiden.

    Hiervoor de rest van de melk, de boter en de suiker samen met de amandelen in een steelpan doen en verwarmen tot de suiker gesmolten is.

    De taart uit de oven nemen en overgieten met de saus.

    Nog een kwartier laten verder bakken.

    Buiten de oven laten afkoelen.

     

    28-04-2006 om 10:04 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    28-04-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    27-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Staartvis met vanille, saffraanrijst met mango

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    800g staartvis
    4 eetlepels magere room
    2 vanillepeulen
    1 stukje gember
    1 limoen
    160g basmatirijst
    1 doosje saffraan
    1 mango
    6 blaadjes basilicum
    zout
    peper

    Verdeel de staartvis in vier gelijke moten.
    Doe de room in een kom.

    Snij de vanillepeulen in de lengte doormidden.

    Haal er met de botte kant van een mes het merg uit en voeg alles bij de room.

    Rasp een stukje gember fijn en doe dit bij de room.

    Breng op smaak met peper en zout en meng goed.

    Giet de room in een kookpot en zet die opzij.
    Haal met een speciaal mesje of een dunschiller de zeste (het dunne buitenschilletje) van de limoen en maak er fijne reepjes van.

    Blancheer ze 2 minuten in kokend water en koel ze af onder stromend water uit de kraan.

    Dep de reepjes droog en hou ze apart.
    Doe de rijst in een kookpot en giet er drie keer het volume aan water bij.

    Voeg er de saffraan bij en een beetje zout en laat koken tot het water volledig is opgenomen door de rijst.

    Schil de mango en snij het vruchtvlees in dunne schijfjes.

    Hou ze apart.
    Breng de room in de kookpot voorzichtig aan de kook.

    Leg er de zeste van de limoen in samen met de moten staartvis.

    Laat 15 minuten koken op een zacht vuur en roer regelmatig.
    Leg de staartvis op een schotel.

    Snipper de basilicumblaadjes fijn en strooi ze over de vis.

    Schik de rijst ernaast en de schijfjes mango erbovenop.

    27-04-2006 om 13:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-04-2006 om 13:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Staartvis met kerrie en fijne groentjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    1 bos jonge wortelen
    1 bos knolraapjes
    1 bos groene asperges
    200g diepgevroren prinsessenboontjes
    800g staartvis
    1 eetlepel olijfolie
    4 eetlepels (magere) room
    1 koffielepel kerriepoeder
    zout
    peper

    Schraap de wortelen en de knolraapjes en snij er de uiteinden af.
    Was de asperges en snij er de punten af op een lengte van 10 tot 15 cm.

    Leg de stelen weg voor als u eens soep maakt.

    Bind de aspergepunten samen in een bundeltje.
    Haal de prinsessenboontjes uit de diepvries.
    Breng water met een beetje zout aan de kook en laat de wortelen en de knolraapjes in 15 tot 20 minuten gaar worden.

    Vul twee andere kookpotten met water en breng aan de kook.

    Kook in de ene pot de asperges in 10 tot 15 minuten gaar en in de andere de prinsessenboontjes in 15 minuten gaar.

    Prik erin met de punt van een mes om te zien of ze gaar zijn.
    Snij intussen de staartvis overlangs in grote medaillons.

    Verhit de olie in een braadpan.

    Bak de medaillons 5 minuten en keer ze regelmatig om zodat ze aan elke kant mooi bruin worden.

    Haal de medaillons uit de pan en hou ze warm.

    Gooi de olie weg en doe de room in de pan.

    Doe er de kerrie bij en meng goed.

    Leg de medaillons in de room en laat 5 minuten stoven op een zacht vuur.

    Breng op smaak met peper en zout.
    Giet de groenten af en schik ze op een schotel.

    Leg de medaillons erbovenop en overgiet met de kerrieroom.

    Dien heet op.

    27-04-2006 om 10:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    27-04-2006 om 10:15 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Frisse sla met ham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 krop eikenbladsla
    250 g ham
    12 asperges
    250 g oesterzwammen
    1 stronkje witloof
    2 stengels bleekselderij
    5 olijven (groen)
    5 olijven (zwart)
    50 g rode bessen
    25 g boter (bakboter)
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel dragon (fijngehakt)
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    6 cl olijfolie (extra vierge)
    1 sjalot
    peper
    zout

     

    De sla en het witloof schoonmaken en de blaadjes in niet al te fijne reepjes snijden.

    De aspergepunten beetgaar koken in licht gezouten water.

    Afgieten en laten uitlekken op keukenpapier.

    De selderij in schijfjes snijden, de oesterzwammen schoonborstelen en in stukjes verdelen.

    De selderij en de oesterzwammen fruiten in de boter en kruiden met peper en zout.

    De ham in reepjes snijden.

    De rode bessen spoelen en van de takjes halen.

    De olijven ontpitten.

    Alle ingrediënten op een grote schaal verdelen.

    Een vinaigrette bereiden door in een slakom de azijn te mengen met peper en zout.

    Onder voortdurend roeren er druppelsgewijs de olijfolie bijvoegen.

    De fijngehakte tuinkruiden door de saus roeren en er ten slotte het fijngesnipperde sjalotje bij doen.

    Een beetje vinaigrette over het slaatje gieten en de rest apart serveren in een kommetje.

     

     

    Konijn met sojascheuten in de wok

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g konijnenfilet
    200 g sojascheuten
    4 preiwitten
    250 g oesterzwammen
    4 cl arachideolie
    peper
    6 eetlepels ketjap (sojasaus)

     

    De wok verhitten en goed inwrijven met olie.

    Daarin het vlees kort aanbakken, aan de kant schuiven en de kleingesneden groenten toevoegen.

    Een paar minuten roerbakken en dan de gewassen sojascheuten toevoegen.

    Kort laten bakken en alle ingrediënten door elkaar scheppen.

    Op smaak brengen met vers gemalen peper en de sojasaus.

    Serveren met rijst.

     

     

    Pannenkoekjes met appel en kaneelsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g bloem (zelfrijzend)
    2 eieren
    3 dl melk (halfvol)
    8 cl arachideolie
    zout
    wijnsteenbakpoeder
    30 g rozijntjes
    1 dl room
    0.5 theelepel maïszetmeel
    kaneelpoeder
    esdoornstroop
    2 appelen (Jonagold)

     

    Maak het beslag.

    Klop de eieren los en voeg het meel, het wijnsteenbakpoeder, de melk en het zout toe.

    Roer goed.

    Verhit de olie in een pan.

    Bak dunne pannenkoekjes en hou ze warm.

    Schil de appelen en haal het klokhuis eruit.

    Snij de appelen in ronde schijven.

    Bak ze lichtbruin en bestrooi ze met kaneel.

    Roer het maïszetmeel door de koude room.

    Breng het mengsel aan de kook tot het dikt.

    Voeg van het vuur kaneel en esdoornstroop aan dit sausje toe.

    Leg op elk bord een in 4 gevouwen pannenkoek en serveer de appelen erbij.

    Bestrooi de appelen met de krenten.

    Schenk er een lepeltje saus over.

    27-04-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    27-04-2006 om 09:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    26-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Boutje van staartvis met look en courgettes

     

    Ingrediënten voor 4 personen
    800g staartvis
    8 dunne sneetjes bacon
    2 bollen verse knoflook
    8 courgettes
    1 eetlepel olijfolie
    1 blokje visbouillon
    1 glas droge witte wijn
    zout
    peper

    Vraag de visverkoper het centrale kraakbeen van de staartvis te verwijderen, maar laat de staart in zijn geheel.
    Haal de lookteentjes van de bollen.

    Pel de helft van de teentjes en snij ze in dunne schijven.

    Pel de andere helft en laat ze heel.
    Was de courgettes en snij ze in rondjes.
    Steek de gesneden schijfjes look in de staartvis op de plaats waar het kraakbeen zat.

    Doe dit over de gehele lengte.

    Wikkel de vis in de sneetjes bacon en bind hem op met keukengaren.
    Verhit de olijfolie in een kookpot.

    Braad het boutje op een zacht uur aan alle kanten aan tot de sneetjes bacon beginnen te kleuren.

    Haal de vis uit de kookpot en gooi de olie weg.
    Zet het vuur lager en leg de staartvis terug in de pot.

    Los het blokje visbouillon op in een glas heet water en giet de bouillon samen met de witte wijn over de staartvis.

    Doe er de hele lookteentjes en de courgettes bij.

    Leg het deksel op de kookpot en laat 25 minuten pruttelen op een zacht vuur.
    Haal de staartvis uit de pot.

    Verwijder het garen en de sneetjes bacon.
    Haal de courgettes en de lookteentjes uit de kookpot en schik ze op een schotel.

    Snij de staartvis in schijven en leg die op de schotel.
    Laat het kookvocht op een hevig vuur tot de helft inkoken en giet het over het gerecht. Bestrooi met een beetje peper uit de molen en dien heet op.

     

    26-04-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-04-2006 om 16:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Smoothie van zwarte bessen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g zwarte bessen
    10 dl yoghurt (mager)
    1 takje citroenmelisse

     

    Maak de bessen schoon en leg ze 1 uur in de diepvries.

    Pureer de bevroren bessen samen met de citroenmelisse en de yoghurt met de staafmixer tot een schuimige massa.

    Serveer in een smal hoog glas met een rietje.

    26-04-2006 om 14:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Shortbread

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    115 g boter (roomboter)
    50 g basterdsuiker
    225 g bloem
    4 theelepels suiker

     

    Shortbread is een kruimelig Schots biscuit, met een volle botersmaak.

    Ook voor shortbread heeft iedere Schotse familie haar eigen recept.

    Sommigen rollen het deeg dun uit, anderen maken er langwerpige koekjes van minstens 1/2 cm dik van.

     

    Bereiding:

    Klop de boter en de suiker met de handmixer in ca. 5 minuten tot een romige massa.

    Klop de bloem er in gedeelten door tot een stevig deeg ontstaat.

    Rol het deeg op een met bloem bestoven aanrecht uit tot een ronde lap van ca. 22 cm doorsnede.

    Leg de deeglap op een met bakpapier beklede bakplaat.

    Snijd de lap in 12 punten en prik met een vork gaatjes in de punten.

    Bak de biscuits in een voorverwarmde oven van 150°C in 30-45 minuten goudbruin en gaar. Laat de biscuits op een taartrooster afkoelen en bestrooi ze met fijne tafelsuiker.

    26-04-2006 om 10:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    26-04-2006 om 09:54 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Aardappelsoep met lentegroenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg aardappelen (Bintje)
    250 g spek (gezouten)
    4 preiwitten
    4 stengels bleekselderij
    2 wortelen
    4 uien
    2 raapjes
    15 dl kippenbouillon
    25 g kervel
    2 tomaten
    25 g boter (bakboter)
    1 kruidentuiltje
    peper
    zout

     

    Het gezouten spek in dobbelsteentjes snijden.

    De ui, prei, wortelen, raap en de selderij in reepjes snijden.

    De geschilde aardappelen in kleine blokjes snijden.

    Het spek met boter aanfruiten.

    De soepgroenten kort meestoven zonder te kleuren.

    Bevochtigen met de kippenbouillon.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Het kruidentuiltje bijvoegen.

    Ondertussen de tomaten pellen, ontpitten en in stukjes snijden.

    De soep laten koken op een matig vuur.

    Na een kwartier de aardappelblokjes bijvoegen en nog een tiental minuten laten koken (ervoor zorgen dat de ingrediënten niet platgekookt worden).

    Het kruidentuiltje verwijderen.

    De soep in kommetjes scheppen en versieren met stukjes tomatenvlees en enkele blaadjes kervel.

     

     

    Lamsburgertjes met broccoliroomsaus en fijne groenten

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    500 g gehakt (lamsgehakt)
    3 sjalotten
    1 ei
    paprikapoeder
    4 druppels tabasco
    0.5 paprika (rood)
    250 g broccoli
    2 dl room
    10 g suiker
    100 g boter (roomboter)
    2 eetlepels kippenbouillon
    2 wortelen
    peper
    zout

     

    De sjalotten pellen en zeer fijn hakken.

    Het lamsgehakt in een kom doen en mengen met tweederde van de sjalotten, het ei, een halve theelepel paprikapoeder en de tabasco.

    Kruiden met peper en zout en afgedekt in de koelkast zetten.

    De broccoli schoonmaken en in zeer fijne roosjes verdelen.

    De paprika wassen, halveren, de zaadlijst verwijderen en in gelijke ruitjes snijden.

    De broccoliroosjes en de paprikaruitjes gedurende 2 tot 3 minuten blancheren in licht gezouten water.

    Onmiddellijk afgieten en laten uitlekken.

    De helft van de broccoliroosjes apart houden voor de saus en de afwerking.

    De wortelen spoelen en schrapen.

    In de lengte doorsnijden in niet te dunne plakken.

    Met een vormpje in stermotief er sterren uitduwen.

    Deze sterren beetgaar koken in licht gezouten water, afgieten en laten uitlekken.

    Vervolgens laten glanzen in een weinig boter en bestooien met een beetje suiker.

    Warm houden.

    Het lamsgehakt voorzichtig mengen met de broccoliroosjes en de paprikaruitjes.

    Het mengsel in gelijke porties verdelen en van elke portie een hamburger vormen.

    Boter in een pan smelten en er de lamsburgertjes in ongeveer 15 minuten aan beide kanten gaarbakken.

    Ondertussen de room verwarmen samen met de kippenbouillon, enkele broccoliroosjes en de rest van de fijngesnipperde sjalotten.

    Zachtjes laten inkoken, mixen en vervolgens zeven.

    Op smaak brengen met peper en zout.

    Opkloppen met enkele klontjes koude boter.

    Op verwarmde borden een spiegel aanbrengen van broccoliroomsaus.

    In het midden een lamsburger leggen.

    Verder versieren met de overblijvende broccoliroosjes en de wortelsterren.

    Opdienen met fijne frietjes.

     

     

    Kippenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    12 eierdooiers
    1.2 dl water
    180 g suiker
    180 g amandelpoeder
    300 g broodkruim
    kaneelpoeder
    100 g bloem (tarwebloem)
    75 g boter (roomboter)
    25 g boter (bakboter)

     

    De suiker en het water tot een stroopje koken.

    Laten afkoelen.

    Ondertussen de eierdooiers kloppen en er met een fijn straaltje het stroopje bijgieten.

    Vervolgens het amandelpoeder, het broodkruim, de bloem, de boter en de kaneel toevoegen.

    1 uur laten opstijven in de koelkast.

    Boter smelten en met een kwast de bakplaat insmeren.

    Met mooie vormpjes 20 tot 22 koekjes uit het deeg steken en die gedurende 30 minuten in een oven van 190 graden goudbruin bakken.

    Heerlijk met een kopje koffie.

    26-04-2006 om 09:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    26-04-2006 om 09:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    25-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Hamburger met aardappelrösti

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    10 bosjes radijsjes
    2 wortelen
    peper
    zout
    2 cl wijnazijn (wit)
    1 cl notenolie
    1 cl arachideolie
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    4 aardappelen (Bintje)
    80 g boter (bakboter)
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    4 hamburgers
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De radijsjes wassen en de wortelen schillen.

    Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.

    Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.

    De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.

    De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.

    Nu en dan een beetje platdrukken.

    De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.

    Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.

    Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.

     

    Tip:

    De aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.

    25-04-2006 om 19:57 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeieavond
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-04-2006 om 19:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gevulde courgette met gierst

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kopje gierst
    2 paprika's (rood)
    2 courgetten
    5 dl tomatensaus
    2 tomaten
    1 ui
    3 eetlepels sojaroom
    100 g emmental (geraspt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 takje oregano
    peper
    kruidenzout

     

    Kook de gierst gaar.

    Was de paprika's en snij ze in kleine stukjes.

    Was de courgettes en blancheer ze enkele minuten in hun geheel.

    Snij de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel.

    Hak het courgettevruchtvlees fijn.

    Snipper de ui.

    Verwarm de olijfolie.

    Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe.

    Stoof de groenten gaar.

    Ontvel intussen de tomaten en snij ze in stukjes.

    Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe.

    Schep deze vulling in de courgette.

    Bestrooi met kaas.

    Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren (180°C).

     

    Tips:
    U kunt ook rijst nemen in plaats van gierst.
    U kunt ook de rollen omkeren: vul 4 kleine rode paprika's en gebruik voor de vulling 1 middelgrote courgette in plaats van de paprika's.

    25-04-2006 om 12:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    25-04-2006 om 12:13 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Exotische kikkererwtenkroketjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g kikkererwten
    3 wortelen
    50 g boekweitmeel
    1 eetlepel sojasaus
    2 takjes koriander
    0.5 theelepel kurkumapoeder
    cayennepeper
    0.5 theelepel kerriepoeder
    0.5 theelepel kardemomzaadjes
    olijfolie om te bakken

     

    Laat de kikkererwten eerst 8 uur in water weken.

    Kook ze daarna en mix ze fijn.

    Maak de wortelen schoon en rasp ze zeer fijn.

    Was de koriander en hak fijn.

    Meng het kikkererwtenmengsel met de wortelen, het boekweitmeel, de sojasaus, de koriander en de rest van de kruiden.

    Rol met vochtige handen balletjes van het mengsel.

    Verhit de olie en bak de kroketjes goudbruin.

    Laat ze uitlekken op keukenpapier.

    25-04-2006 om 11:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    25-04-2006 om 11:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Lamsoornoedels

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g lamsoor
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    1.25 dl room
    3 eieren
    50 g fetakaas
    peper
    60 g bloem (tarwebloem)
    100 g paneermeel
    10 dl groentebouillon

     

    Was de lamsoor en laat uitlekken.

    Stoof gedurende twee minuten in wat hete olie en pureer met de room.

    Kneed met de eieren, de fetakaas, de bloem en het paneermeel tot een stevig mengsel.

    Breng op smaak met peper.

    Draai knikkergrote balletjes.

    Pocheer de balletjes 10 minuten in de bouillon die net tegen de kook aan is.

     

     

    Artisjok-courgette-aspergetaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    125 g boter (ongezouten)
    200 g bloem
    zout
    200 g jonge asperges
    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    4 jonge courgettes
    175 g artisjokharten op olie
    2 teentjes knoflook
    1 bosje basilicum
    2 eieren
    200 g Parmezaanse kaas
    peper (zwarte peper)
    zeezout

     

    Groentetaart is echt een trattoriagerecht en is heel geschikt als vlugge maaltijd thuis.

    Dit is een ideaal lunchgerecht, aangezien het snel te bereiden en smakelijk is.

    Probeer ook eens andere groenten in dit gerecht.

    Deze taart is een Italiaanse klassieker.

     

    Meng boter en bloem met 4 eetlepels ijskoud water en een snufje zout in een keukenmachine tot deeg.

    Wikkel het deeg in plasticfolie en leg het 45 minuten in de koelkast.

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Leg de asperges (in schuine stukken van 2,5 cm gesneden) op een bakplaat en sprenkel er 1 eetlepel olijfolie over.

    Rooster ze in 6 minuten zacht maar beetgaar.

    Bak de courgettes (in dunne, schuine plakken gesneden) in de resterende olie goudbruin.

    Snij de artisjokharten in vieren en hak de knoflookteentjes.

    Scheur de basilicum, klop de eieren los en rasp de parmezaanse kaas.

    Meng alle andere ingrediënten voor de vulling met de asperges en de courgettes en breng het geheel op smaak met zout en peper.

    Rol het deeg uit tot een lap van 1 centimeter dik en ongeveer 35 centimeter in het vierkant. Bekleed er een taartvorm mee.

    Prik het deeg overal in met een vork en zet het 10 minuten in de koelkast tot het stevig is.

    Zet het vanuit de koelkast direct in de oven en bak het in 10 minuten lichtbruin.

    Hiermee voorkomt u dat het deeg inzakt en het heeft zo ook geen tijd om te rijzen.

    Verdeel het groentemengsel gelijkmatig over de taartbodem en bak het in 15 minuten goudbruin.

    Laat de taart afkoelen en serveer in punten.

     

     

    Cake met citroenmelisse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g boter (roomboter)
    200 g suiker
    200 g bloem (zelfrijzend)
    4 eieren
    3 eetlepels citroensap
    2 eetlepels citroenmelisse (fijngehakt)

     

    Laat de boter zacht worden op kamertemperatuur en meng ze met de suiker.

    Roer er één voor één de hele eieren door en voeg het citroensap toe.

    Voeg voorzichtig de bloem toe en roer het geheel tot een soepel deeg.

    Meng tenslotte de fijngehakte citroenmelisse door het beslag.

    Verwarm de oven voor op 180°C en bestrijk ondertussen een cakevorm met boter en bloem. Schep het deeg in de vorm en laat 45 minuten bakken in de oven.

    Haal de cake uit de vorm en laat omgekeerd op een rooster afkoelen.

    25-04-2006 om 11:05 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    25-04-2006 om 10:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    24-04-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Champignonpannenkoek

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    60 g bloem (tarwebloem)
    1 ei
    1.25 dl melk (halfvol)
    zout
    2 g bakpoeder
    250 g champignons
    5 sneetjes spek (gerookt)
    2 uien
    selderijzout
    peper
    20 g boter (bakboter)
    2 dl room

     

    Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.

    Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.

    Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.

    Het spek in dobbelsteentjes snijden.

    De uien schoonmaken en fijnsnijden.

    Het spek en de ui fruiten in wat boter.

    De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.

    Alles laten stoven.

    De room toevoegen en laten indikken.

    Op smaak brengen met peper.

    Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.

    Warm opdienen.

    24-04-2006 om 16:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-04-2006 om 16:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Paasbrood met walnoten en honing

     

    Ingrediënten:
    500 gram tarwebloem
    4 dl. lauw water
    1 zakje droge gist (7 gram) of 20 gram verse gist
    1 eetlepel vloeibare honing
    10 gram zout
    100 gram blauwe rozijnen
    150 gram halve walnoten in stukjes
     
    Bereiding:

    Verwarm de oven voor op 220 °C.
    Doe de bloem in een kom.
    Los de gist op in de helft van het water en doe de honing erbij.
    Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet het mengsel erin.
    Roer de ingrediënten in het kuiltje goed door elkaar en meng het met de bloem.
    Strooi het zout aan de buitenste rand op de droge bloem.
    Giet de rest van het water in 2 delen in het midden en roer vanuit het midden tot alle bloem is opgenomen.
    Zet de deeghaken op de mixer en kneed het deeg 4 minuten.
    Doe het deeg terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige doek.
    Laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen.
    Was de rozijnen in lauw water en verbrokkel de halve walnoten.

    Kneed de rozijnen en noten door het deeg.
    Vet de tulbandvorm in.
    Doe het deeg in de vorm en laat onder een vochtige doek op een warme plaats weer ongeveer 30 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid.
    Bak het brood 15 minuten op 220 graden.
    Temper nu de warmte tot 190 graden en bak de tulband in ongeveer 35 minuten af.

    24-04-2006 om 12:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemiddag
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    24-04-2006 om 12:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.recept

    Gehaktbrood

     

    Benodigdheden

    500 gr varkensgehakt

    500 gr rundergehakt

    2 flinke uien

    3 eieren

    1 eetlepel mosterd

    50 gr paneermeel

    boter

    nootmuskaat

    peper

    zout

     

    Bereiding

    Maak de uien schoon en snipper ze fijn.

    Bak de snippers met wat boter in een pannetje tot ze gaan kleuren.

    Doe de snippers met het gehakt in een kom en maak het aan met de eieren, mosterd en paneermeel.

    Breng op smaak met peper, zout en nootmuskaat.

    Beboter een bakblik en leg het gehakt erin; druk de massa stevig aan.

    Zet de vorm in een oven van 150 c en bak het in 1 uur gaar.

    Neem de vorm uit de oven, laat het afkoelen en stort het op een plank.

    Snijd het gehakt voor het opdienen in dikke plakken.

    24-04-2006 om 09:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

     

    24-04-2006 om 09:27 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soepje van wijting en mosselen met champignons

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    400 g wijtingfilet
    0.5 kg mosselen
    1 ui
    1 wortel
    1 stengel bleekselderij
    1 preiwit
    250 g champignons
    4 teentjes knoflook
    35 g tomatenpuree
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    10 cl olijfolie (extra vierge)
    20 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Alle groenten in dobbelsteentjes snijden.

    De knoflookteentjes pellen en fijnhakken.

    De champignons in dunne schijfjes snijden.

    De wijtingfilets oprollen en vaststeken met een cocktailprikkertje.

    De helft van de ui en van de bleekselderij, de wortelen, de prei en de knoflook in de olijfolie fruiten.

    Een tiental minuten stoven, de champignons toevoegen en even meestoven.

    De wijtingfilets op dit groentebedje leggen, de tomatenpuree, de tijm en de laurier toevoegen en kruiden met peper en een weinig zout.

    Water bijvoegen tot alles onderstaat, aan de kook brengen en een kwartiertje laten sudderen.

    De resterende ui en selderij opzetten met een nootje boter en de mosselen toevoegen.

    Kruiden met peper.

    De mosselen gaarkoken, uit hun schelp halen en hun kookvocht bij de soep voegen.

    De groenten en de wijtingrolletjes met een schuimspaan uit de soep halen.

    De cocktailprikkertjes verwijderen.

    De groenten, de wijting en de mosselen verdelen over warme soepborden.

    Het soepvocht zeven door een puntzeef, basilicum en peterselie toevoegen, mixen en over de garnituur gieten.

     

     

    Mechelse koekoek met bloemkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 Mechelse koekoek (stevige braadkip)
    1 bloemkool
    200 g peultjes
    4 kolfjes maïs (babymaïs)
    4 aardappelen (Rosa)
    4 worteltjes (primeurs)
    200 g snijbonen
    2 stengels bleekselderij
    2 potjes saffraanpoeder
    10 eetlepels kippenbouillon
    2.5 dl room
    4 cl olijfolie (extra vierge)
    25 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De Mechelse koekoek in stukken snijden en hem aanbakken in een mengsel van boter en olie.

    Alle groenten schoonmaken en ze elk apart beetgaar koken.

    De oven voorverwarmen op 180 graden.

    De bouillon in een pan doen, de room toevoegen en het mengsel opkoken met de saffraan.

    De saus op smaak brengen met peper en zout.

    Het gevogelte in een vuurvaste schaal leggen, de groenten erbij voegen en overgieten met de saffraanbouillon.

    De schaal afdekken en het gerecht 20 minuten in de oven zetten.

    Serveren in diepe borden met stokbrood.

     

     

    Koninklijke taart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g boudoirkoekjes
    200 g chocolade (puur)
    2 dl koffie
    4 eieren
    125 g boter (bakboter)
    125 g poedersuiker
    5 g suiker

     

    De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.

    Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

    De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

    Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    Het mengsel even laten rusten.

    Ondertussen sterke koffie maken.

    Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.

    De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten).

    De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken.

    Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.

    Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

    Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

    Eventueel versieren met hagelslag, chocoladeblaadjes of slagroom.

    24-04-2006 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Goeiemorgen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen klik op het plaatje

    24-04-2006 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!