Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 20 jaar jong.
Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
Beide in dunne plakjes snijden en vervolgens in kleine staafjes.
Peper en zout door de azijn roeren tot het zout opgelost is en er beide soorten olie doorkloppen.
De groenten 30 minuten laten marineren in de vinaigrette en er de gehakte peterselie doorroeren.
De aardappelen schillen, ze grof raspen, mengen met peper en zout en er hoopjes van maken. Bakken in de helft van de boter met de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag tot ze goudgeel en krokant zijn.
Nu en dan een beetje platdrukken.
De hamburgers aan beide kanten mooi bruin bakken in de rest van de boter op een tamelijk zacht vuur.
Serveren met telkens 2 eetlepels gemarineerde groenten en aardappelrösti.
Een pittige en gezonde variant op de traditionele hamburgersausen.
Tip:
De aardappelrösti kunnen worden gemengd met allerlei geraspte groenten als wortelen, courgettes, koolrabi, knolselderij of met geraspte kaas.
Was de courgettes en blancheer ze enkele minuten in hun geheel.
Snij de geblancheerde courgettes doormidden en hol ze wat uit met een lepel.
Hak het courgettevruchtvlees fijn.
Snipper de ui.
Verwarm de olijfolie.
Fruit de ui, voeg de paprikastukjes, een bodempje water en het courgettevruchtvlees toe.
Stoof de groenten gaar.
Ontvel intussen de tomaten en snij ze in stukjes.
Verwarm de tomatensaus en voeg er de tomaten, de gare groenten, de gare gierst, room, peper, oregano en zout aan toe.
Schep deze vulling in de courgette.
Bestrooi met kaas.
Plaats in een ingeoliede ovenschaal en laat ongeveer 10 minuten gratineren (180°C).
Tips: U kunt ook rijst nemen in plaats van gierst. U kunt ook de rollen omkeren: vul 4 kleine rode paprika's en gebruik voor de vulling 1 middelgrote courgette in plaats van de paprika's.
60 g bloem (tarwebloem) 1 ei 1.25 dl melk (halfvol) zout 2 g bakpoeder 250 g champignons 5 sneetjes spek (gerookt) 2 uien selderijzout peper 20 g boter (bakboter) 2 dl room
Voor het deeg de bloem mengen met het bakpoeder en het zout.
Het losgeklopte ei en de melk toevoegen en tot een glad deeg roeren.
Dunne pannenkoekjes bakken en warm houden.
Het spek in dobbelsteentjes snijden.
De uien schoonmaken en fijnsnijden.
Het spek en de ui fruiten in wat boter.
De champignons afborstelen en in schijfjes snijden en eveneens aanfruiten in wat boter. Kruiden met een flinke snuif selderijzout en er het spek met de uien bijvoegen.
Alles laten stoven.
De room toevoegen en laten indikken.
Op smaak brengen met peper.
Op elke pannenkoek een weinig vulsel scheppen en dubbel plooien of oprollen.
Verwarm de oven voor op 220 °C. Doe de bloem in een kom. Los de gist op in de helft van het water en doe de honing erbij. Maak in het midden van de bloem een kuiltje en giet het mengsel erin. Roer de ingrediënten in het kuiltje goed door elkaar en meng het met de bloem. Strooi het zout aan de buitenste rand op de droge bloem. Giet de rest van het water in 2 delen in het midden en roer vanuit het midden tot alle bloem is opgenomen. Zet de deeghaken op de mixer en kneed het deeg 4 minuten. Doe het deeg terug in de beslagkom en dek deze af met een vochtige doek. Laat het deeg op een warme plaats 45 minuten rijzen. Was de rozijnen in lauw water en verbrokkel de halve walnoten.
Kneed de rozijnen en noten door het deeg. Vet de tulbandvorm in. Doe het deeg in de vorm en laat onder een vochtige doek op een warme plaats weer ongeveer 30 minuten rijzen tot de dubbele hoeveelheid. Bak het brood 15 minuten op 220 graden. Temper nu de warmte tot 190 graden en bak de tulband in ongeveer 35 minuten af.
De Mechelse koekoek in stukken snijden en hem aanbakken in een mengsel van boter en olie.
Alle groenten schoonmaken en ze elk apart beetgaar koken.
De oven voorverwarmen op 180 graden.
De bouillon in een pan doen, de room toevoegen en het mengsel opkoken met de saffraan.
De saus op smaak brengen met peper en zout.
Het gevogelte in een vuurvaste schaal leggen, de groenten erbij voegen en overgieten met de saffraanbouillon.
De schaal afdekken en het gerecht 20 minuten in de oven zetten.
Serveren in diepe borden met stokbrood.
Koninklijke taart
Ingrediënten voor 4 personen
300 g boudoirkoekjes 200 g chocolade (puur) 2 dl koffie 4 eieren 125 g boter (bakboter) 125 g poedersuiker 5 g suiker
De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.
Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.
Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.
De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.
Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.
Het mengsel even laten rusten.
Ondertussen sterke koffie maken.
Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.
De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten).
De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken.
Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.
Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.
Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.
Eventueel versieren met hagelslag, chocoladeblaadjes of slagroom.
8 eieren resten gekookte aardappelen kip vlees vleeswaren vis of groente olie azijn slasaus ui peterselie augurk zout peper aroma 2 tomaten 1 krop sla
Bereiding Kook de eieren hard, koel ze af en pel ze. Snij de aardappelen en de 4 eieren in blokjes en vermeng deze met fijngesneden ui, peterselie, resten kip, vlees, vleeswaren, vis of groente. Doe hierdoor een sausje van slasaus, olie en azijn. Maak het geheel op smaak met peper, zout en aroma. Leg het slaatje op de goed gewassen en uitgelekte slablaadjes. Strooi over het slaatje fijngewreven dooiers en gehakt wit zodat er banen ontstaan. Garneer het geheel met plakjes ei, tomaat, augurk enz.
Verwarm de oven voor op 200°, week de saffraandraadjes even in 2 el kippenbouillon. Mix de amandelen, knoflook en peterselie fijn, meng er de saffraan/bouillon onder en zet opzij. Kruid de kippenvleugeltjes met peper en wat zout, en bak ze goudbruin in hete olijfolie.
Voeg de ui, serrano ham, paprika, tomaat en laurierblad toe en laat even meestoven.
Kruid met nootmuskaat en paprikapoeder en blus met de sherry, laat volledig inkoken. Voeg nu de rijst, bouillon en het knoflook/saffraan/peterselie mengsel toe en meng alles goed onder elkaar.
Laat ongeveer 5 minuten rustig koken.
Verwijder het laurierblad. Plaats de pan in de oven en laat nog 10 minuten onafgedekt garen tot de rijst al denté is, dek vervolgens de pan af en laat nogmaals 10 minuten garen tot de rijst zacht is. Strooi er een mengeling van vers gehakte peterselie en eieren over en serveer met een goed glas (Spaanse) wijn.