Paella met kip "Pepitoria"xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
1 kg kippenvleugels 350g rijst (type arborio) 100g serrano ham, in fijne reepjes 1 rode paprika
1 rode ui
1 dikke tomaat (in fijne blokjes gesneden) 6 teentjes knoflook
handvol verse peterselie
1/4 liter kippenbouillon 2 el amandelschilfers 1 koffielepel paprikapoeder
snuifje nootmuskaat snuifje échte saffraan
1 laurierblad 1 dl droge sherry 2 hardgekookte eieren, fijngehakt olijfolie peper en zout
Verwarm de oven voor op 200°, week de saffraandraadjes even in 2 el kippenbouillon. Mix de amandelen, knoflook en peterselie fijn, meng er de saffraan/bouillon onder en zet opzij. Kruid de kippenvleugeltjes met peper en wat zout, en bak ze goudbruin in hete olijfolie.
Voeg de ui, serrano ham, paprika, tomaat en laurierblad toe en laat even meestoven.
Kruid met nootmuskaat en paprikapoeder en blus met de sherry, laat volledig inkoken. Voeg nu de rijst, bouillon en het knoflook/saffraan/peterselie mengsel toe en meng alles goed onder elkaar.
Laat ongeveer 5 minuten rustig koken.
Verwijder het laurierblad. Plaats de pan in de oven en laat nog 10 minuten onafgedekt garen tot de rijst al denté is, dek vervolgens de pan af en laat nogmaals 10 minuten garen tot de rijst zacht is. Strooi er een mengeling van vers gehakte peterselie en eieren over en serveer met een goed glas (Spaanse) wijn.
|