Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    19-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Cassoulet

     

    Benodigdheden:

    2 blikken/potten witte bonen in tomatensaus

    2 flinke preien, in dunne ringen

    4 eetlepels tijm (meer mag ook)

    2 blikjes knakworst, in plakjes gesneden

    100 gram cervelaat of spekjes

     

    Snijd het cervelaat of het spek in kleine stukjes en bak dit zachtjes uit in een flinke pan.

    Doe vervolgens de prei erbij en bak dit even mee.

    Voeg dan de tijm toe.

    Voeg vervolgens de bonen en de knakworst toe en warm alles goed door.

    Lekker met bijvoorbeeld stokbrood of ciabatta.

     

    19-02-2006 om 19:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Frikandellen

    Ingrediënten:
    250 gram half-om-halfgehakt

    2 sneetjes wittebrood zonder korst

    1 gehakte ui

    1 rood pepertje

    1 eetlepel boter

    1 ei

    1 eetlepel gehakte peterselie

    1 teentje knoflook

    zout

    cayennepeper

    1 eetlepel olie

    1 eetlepel kwark

    1 bekertje zure room

    vers gehakte dille

    versgemalen peper

    Bereidingswijze:
    Leg het gehakt in een kom en voeg het even in water geweekte en goed uitgeknepen brood toe.

    Doe de gehakte ui met het opengesneden pepertje in een pan en fruit ze in de boter tot ze licht van kleur zijn.

    Snipper de rode peper.

    Meng het uimengsel met het losgeklopte ei, de peterselie, het knoflook, zout en cayennepeper door het gehakt.

    Vorm hiervan 4 platte koekjes en bak die aan beide kanten bruin.

    Laat het vlees op laag vuur staan, zodat het gaar kan worden.

    Meng voor de saus de kwark, zure room en een rijkelijke hoeveelheid gehakte dille met versgemalen peper door elkaar.

     

    19-02-2006 om 16:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Koffietijd
    Klik op de afbeelding om de link te volgen

    19-02-2006 om 16:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (1)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Foe Yong Hai met zoetzure saus (vegetarisch)


    Ingrediënten voor 4 personen

    8 eieren
    olie om te bakken
    100 gram champignons
    1 kleine prei
    2 eetlepels fijngehakte selderij
    1 teentje knoflook
    1 eetlepel ketjap manis
    1 theelepel sambal oelek
    peper, zout
    Saus:
    1/4 liter tomatenketchup
    1 eetlepel gesnipperde ui
    1 eetlepel azijn
    2 theelepels suiker
    2 eetlepels gembernat

    Bereidingstijd ± 30 minuten

    Maak de champignons schoon en snij deze in heel kleine stukjes.

    Maak de prei schoon en snipper de prei heel fijn.

    Pel de knoflook en pers deze uit.

    Klop de eieren los met de ketjap, sambal, peper, zout en knoflook.

    Roer de groenten erdoorheen.
    Verhit de olie in een kleine anti-aanbak koekenpan en bak hierin 8 niet te dunne omeletjes.


    Saus:
    Alle ingrediënten met elkaar vermengen en aan de kook brengen.

    Eventueel op smaak brengen met peper en zout.

    19-02-2006 om 13:00 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Miniquiches

     

    Ingrediënten voor 20 stuks

    50 gram fijngesneden ontbijtspek

    1 doosje papieren cups of saladecups (Jos Poell)

    1 ei

    60 gram geraspte kaas

    2 eetl. fijngesneden prei of bosui

    60 gram crème fraîche of 4 eetl. kookroom

    1 theel. kerrie

    zout en versgemalen peper

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Roer alle ingrediënten door elkaar en schep het mengsel in de saladecups (maak ze niet te vol, want het mengsel gaat tijdens het bakken rijzen).

    Zet de cups op de bakplaat en laat ze in 15-20 minuten goudbruin bakken.

    Serveer ze warm.

     

    19-02-2006 om 11:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Soep van zeeduivel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    800 g zeeduivelfilet
    1 wortel
    1 koolrabi
    0.5 komkommer
    1 courgette
    1 preiwit
    1 stengel bleekselderij
    0.1 g saffraandraadjes
    10 g tomatenpuree
    0.5 teentje knoflook
    10 dl visfumet
    2 dl wijn (wit/droog)
    1 citroen
    10 g boter (bakboter)
    peper
    zout
    1 blaadje laurier
    1 takje tijm

     

    Het visvlees van de zeeduivel in balkvormpjes snijden, ze 1 minuut pocheren in visfumet en ze verder laten garen aan de kant van het vuur.

    De prei en de witte selderij (in brunoise versneden) aanstoven in boter en er de geplette look bijdoen.

    Een koffielepel tomatenpuree toevoegen en goed omroeren.

    Bevochtigen met de droge witte wijn en er de visfumet bijgieten waarin de zeeduivel gepocheerd is.

    Kruiden met peper en zout, tijm, laurier en de saffraandraadjes.

    De soep 20 minuten laten koken op een klein vuurtje.

    Intussen de wortel, de koolraap, de komkommer en de courgette versnijden en elk apart gaarkoken in water met zout en een weinig citroensap.

    De soep proeven om de kruiding na te gaan en de zeeduivel alsook de groenten opwarmen.

    De soep verdelen in warme diepe borden, de zeeduivel in een waaier midden op het bord leggen en de 4 verschillende groenten rond de vis verdelen.

    Als presentatie een gekookt mosseltje midden de zeeduivelwaaier plaatsen.

     

     

    Zalmfondue met koolgroenten van eigen bodem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1200 g zalmfilet
    1 bloemkool
    400 g broccoli
    100 g spruitjes
    0.25 groene kool (savooikool)
    4 raapjes
    10 dl visfumet
    10 dl court-bouillon
    zout
    4 plakjes zalm (gerookt)
    150 g kaas
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)

     

    De zalmfilet spoelen met koud water, droogdeppen en in kleine blokjes snijden.

    De bloemkool en broccoli in roosjes verdelen en wassen.

    Beide groenten apart 3 minuten laten blancheren in licht gezouten water, laten afkoelen in koud water en laten uitlekken.

    De groene kool in stukken verdelen en eveneens blancheren.

    De rapen schillen en in dobbelsteentjes snijden.

    De buitenste blaadjes van de spruitjes verwijderen.

    Beide groenten apart blancheren in licht gezouten water.

    Laten afkoelen en uitlekken.

    De zalmblokjes en de geblancheerde groenten in waaiervorm op een dienblad schikken.

    Op een tweede dienblad het gehakte bieslook, de gemalen kaas en de gerookte zalm (in kleine stukjes) schikken als garnituur bij de fondue.

    In een fonduepan de visfumet en de court-bouillon samen aan de kook brengen.

    Aan tafel de brander zo regelen dat de bouillon tegen de kook aan blijft pruttelen.

    De zalmblokjes en de groenten samen op een fonduevorkje prikken of in een netje leggen en gaar pocheren in de bouillon.

     

     

    Baklava

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 kg filodeeg
    boter voor het invetten
    500 g walnoten
    2 theelepels kaneelpoeder
    750 g suiker
    450 g boter (geklaard)
    150 g griesmeel
    kruidnagel
    250 g honing (vloeibaar)
    5 dl water
    2 citroenschillen
    sap van 1 citroen

     

    Meng walnoten (licht geroosterd, dan verkruimelt), kaneelpoeder en 250 g fijne tafelsuiker in een kom en zet apart.

    Smelt de helft van de geklaarde boter in een pan en voeg het griesmeel toe.

    Roer goed door, maar laat het niet kleuren.

    Laat het geheel afkoelen.

    Verwarm de oven voor op 180°C.

    Vet een bakvorm van 30 x 15 x 5 cm in.

    Leg er 10 vellen filodeeg in, bestrijk elk vel met boter en steeds met griesmeel (in totaal de helft).

    Gebruik vooral veel boter! (Wanneer u het filodeeg zelf bereidt, verdubbel dan de hoeveelheden en voeg een theelepel gedroogde gist aan het deeg toe.

    Verdeel het deeg in 32 stukken en rol elk stuk uit.)

    Voeg een laag toe met de helft van het walnoten-kaneelpoedermengsel.

    Leg hier opnieuw tien vellen filodeeg op en bestrijk deze zoals hiervoor met boter en griesmeel.

    Vervolg met een laag van de resterende walnoten-mix.

    Besluit met de vellen filodeeg en gebruik even veel boter als eerst.

    Snijd met een scherp mes de bovenkant van de baklava in.

    Decoreer elke portie met een kruidnagel.

    Besprenkel de baklava met water en zet 30 minuten in de oven.

    Draai de oventemperatuur lager tot 140°C en bak de baklava nog eens 2 tot 2,5 uur.

    De bovenkant moet goudkleurig blijven (en niet donkerbruin worden).

    Haal de baklava uit de oven en laat afkoelen.

    Doe alle ingrediënten voor de siroop (de tijmhoning, 500 g suiker, het water en de fijngeraspte citroenschil), zonder het citroensap, in een pan en breng aan de kook.

    Voeg het citroensap toe als de siroop aan een lepel blijft kleven en giet de hete siroop over de afgekoelde baklava.

    Laat het een nacht rusten en geniet de volgende dag van dit lekkers!

     

    19-02-2006 om 11:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    18-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept op verzoek

    Chocolademousse

     

    Ingrediënten

    300 g Callebaut-chocolade
    6 eieren
    125 g suiker
    2 dl melk
    3 dl room
    100 g bloemsuiker

     

    Breek de chocolade, doe in een kom en laat smelten in een warmwaterbad.

    Klop de eiwitten met de helft van de suiker tot een schuimige massa.

    Klop de room met de andere helft van de suiker stijf.

    Klop de eierdooiers tot de massa blanker wordt en voeg al kloppend de kokende melk toe. Doe het mengsel in een kom en roer in een warmwaterbad tot je een mooie, gebonden crème anglaise krijgt.

    Doe de gesmolten chocolade met een spatel bij de crème en laat alles afkoelen.

    Roer eerst de stijfgeklopte eiwitten en vervolgens de opgeklopte room met een pannenlikker luchtig door de massa.

    De mousse moet (jammer genoeg) een nacht rusten (je kan natuurlijk stiekem wat voorproeven).

    Dien de mousse op met een vanillesausje.

     

    18-02-2006 om 20:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Ben ik echt maar 50 cent waard!!??
    Klik op de afbeelding om de link te volgen IK PROTESTEER.
    Papa Ronny heeft mij weer wat geflikt.
    Meneertje probeert ook eens een logo te maken.
    En wat voor een!
    Een muntstuk van 50 cent met mijn afbeelding erop.
    50 cent, is dat alles dat ik waard ben?
    Awel, papa Ronny, ge zijt bedankt.
    Ik geef je de goede raad om in het vervolg weer te rekenen op de vakmanschap van onze medebloggers.
    Beste bloggers, wat vinden julie van dit onding?
    Je mag het best laten weten hoor want je moet papa Ronny niet sparen.
    Ik ben benieuwd.
    Voor mijn part mag hij zijn huiswerk eens overdoen.

    Een boze Paulie.

    18-02-2006 om 15:39 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Mosterdsoep met chorizo

     

    Voorgerecht / 4-6 personen

     

    Ingrediënten

    100 gram chorizo, in plakken van 1 cm dik

    1 eetl. olie

    1 ui

    3/4 dl kippenbouillon, uit een pot of van tabletten

    2 dl kookroom

    2-3 eetl. mosterd

    zout en versgemalen peper

    2 bosuitjes

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd de chorizo in blokjes, bak ze in de hete olie in de soeppan knapperig en laat ze op keukenpapier uitlekken.

     

    Fruit de gesnipperde ui in het achtergebleven vet glazig.

    Giet de bouillon in de pan en breng aan de kook.

    Voeg de room en de mosterd toe en breng de soep regelmatig roerend aan de kook.

    Breng verder op smaak met zout en peper.

     

    Snijd bosuitjes in ringetjes en roer ze met de blokjes chorizo door de soep.

     

    18-02-2006 om 15:30 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Haringsla

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    8 haringfilets (zuur)
    2 appelen (Jonagold)
    2 aardappelen (Charlotte)
    2 uien (rood)
    4 augurkjes (zoetzuur)
    1 rode biet
    1 eetlepel kappertjes
    peper (zwarte peper)
    0.5 cl wijnazijn (wit)
    5 g suiker
    2 dl room
    2 eieren (hardgekookt)

     

    Alles in kleine stukjes snijden en in een kom scheppen.

    Azijn, kappertjes, suiker en gemalen peper bij de room voegen, eventjes opkloppen.

    Alles grondig mengen en 1 uur op een koele plaats zetten.

    Daarna de kom versieren met partjes hardgekookt ei.

     

     

    Witlooftaart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 eierdooiers
    250 g bloem (tarwebloem)
    150 g boter (bakboter)
    0.5 dl water
    4 dl room
    8 stronkjes witloof
    20 g boter (roomboter)
    250 g ham
    150 g kaas
    peper
    zout
    nootmuskaat

     

    De bloem mengen met de stukjes boter en een snuifje zout.

    Bewerken met 2 messen tot een korrelige massa.

    Eén eierdooier toevoegen en lichtjes kneden met wat water.

    Het deeg in folie wikkelen en minstens 1 uur laten rusten in de koelkast.

    Een taartvorm van 25 centimeter diameter insmeren met boter en bestuiven met bloem en even in de koelkast plaatsen.

    Het witloof reinigen en in fijne reepjes snijden.

    De ham eveneens in fijne reepjes snijden.

    De witloofreepjes bakken in bruine boter.

    De eierdooiers loskloppen met de room.

    Het uitgelekte witloof, de ham, de kaas, peper, zout en nootmuskaat toevoegen.

    De oven voorverwarmen op 200 graden.

    Het deeg uitrollen en er de bebloemde vorm mee bekleden.

    Het witloofmengsel over het deeg uitgieten en 40 minuten laten bakken in de oven.

     

     

    Mousse-palets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1.5 dl sinaasappelsap
    2 eieren
    4 eetlepels agar-agar
    50 g chocolade (puur)
    150 g cranberry’s
    175 g suiker
    6 dl room

     

    Dit palet bestaat uit een cranberrymousse, een sinaasappelmousse en een chocolademousse.

     

    Begin met de cranberrymousse.

    Kook de bessen in water tot de schilletjes openbarsten.

    Kook nog 5 minuten door en pureer.

    Week de helft van de agar-agar 15 minuten in de cranberrypuree.

    Roer het ei met de helft van de suiker los.

     

    Klop de slagroom stijf.

    Verdeel de slagroom in drie delen: 1/3 voor de cranberrymousse, 1/3 voor de sinaasappelmousse en 1/3 voor de chocolademousse.

     

    Breng de cranberrypuree aan de kook en los al roerend de agar-agar op.

    Haal de pan van het vuur en schep 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor.

    De cranberrymousse in nu klaar.

     

    Maak nu de sinaasappelmousse.

    Week de andere helft van de agar-agar 15 minuten in 2/3 van het sinaasappelsap.

    Klop het ei met de helft van de suiker los.

    Breng het sap aan de kook en laat al roerend de agar-agar oplossen.

    Haal de pan van het vuur en schep de rest van het sap, 1/3 van de slagroom en het eimengsel erdoor.

     

    Als heerlijk slot maakt u nu de chocolademousse.

    Breek de chocolade in stukjes en smelt in een kom met wat water au bain marie.

    Laat enkele minuten afkoelen.

    Schep het laatste deel slagroom samen met de suiker door de chocolade.

     

    Laat alle mousses ongeveer 3 uur in de koelkast opstijven.

    Schep met twee lepels ovaaltjes van de mousses op bordjes.

     

    Tip: garneer met chocoladehulstblaadjes, sliertjes sinaasappelschil en poedersuiker.

     

    18-02-2006 om 15:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.pc problemen
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wat zijn wij laat aanwezig vandaag.
    Er waren namelijk wat pc problemen maar die zijn dankzij onze computerblogvrienden weeral opgelost.
    Gewoonweg eens langs hun blog passeren en hop, daar is alle info.
    Papa Ronny is ondertussen al aan het werk voor het menu van de dag.
    In de late namiddag neemt Dennis de macht over van de pc over want die moet nog verderwerken aan alweer een nieuw schoolproject.
    Deze maal gaat het over Zweinstein.
    Dat heeft iets te maken met Harry Potter.
    Als dat klaar is nemen wij de pc weer over.
    Toch gaan wij nog proberen om een aantal blogs te bezoeken.
    Dat is onze hoofdbezigheid van iedere dag.
    Genieten van al die verschilende interresses.
    Ik moet wel zeggen dat de bloglaan wel heel erg lang aan het worden is.
    Op het ogenblik zijn er 62 blogs die wij zo veel mogelijk gaan bezoeken.
    Iedere dag weer om toch maar niets te moeten missen van al dat moois dat blogland te bieden heeft.
    Hier kan men zich niet meer voorstellen wat het leven zonder blogs ng zou kunnen zijn.
    Al deze blogs betekenen voor ons warmte en vriendschap en het is een genot om te zien hoe iedereen elkaar helpt en steunt.

    18-02-2006 om 14:33 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    17-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Mousse van feta met rode paprika en knoflook


    Ingrediënten

    1 rode paprika
    2 teentjes knoflook
    2 eetlepels olijfolie
    1 theelepel pittige paprikapoeder
    mespunt kerriepoeder
    250 gram feta kaas
    1 eetlepel gehakte peterselie

    Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes.

    Pel en snipper de knoflook.

    Verhit de olijfolie en fruit hierin de paprika samen met de knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder ± 15 minuten op een lage warmtebron.

    Laat de paprika afkoelen.

    Verkruimel de feta.
    Doe de feta, peterselie en paprika met knoflook, samen met de olie in de mengkom van de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer.

    Pureer dit tot een gladde massa.

    Proef even of er nog kruiden bij moeten!

    Deze mousse is een paar dagen houdbaar in de koelkast.

     

    17-02-2006 om 18:16 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Foe-Yong-Hai

    ingrediënten

    omeletjes:
    2 eetlepels heel fijngesneden prei
    1 eetlepel heel fijngesneden selderij
    1 teentje knoflook (geperst)
    scheutje ketjap
    mespunt sambal
    peper, zout
    2 plakjes fijngesneden ham
    2 eieren
    olie om te bakken
    saus:
    1 dl tomatenketchup
    mespunt sambal
    ½ fijngesneden sjalotje
    1 teentje knoflook (geperst)
    scheutje azijn
    wat suiker naar smaak
    eventueel gembernat

    Eieren loskloppen.

    Groenten, kruiden en vlees door de losgeklopte eieren roeren.

    Hiervan kleine omeletjes bakken.
    Voor de saus sjalotje en knoflook glazig bakken.

    Tomatenketchup toevoegen en verwarmen.

    Op smaak maken met scheutje azijn, sambal en suiker en eventueel wat gembernat.
    Lekker met rijst en sambalboontjes

     

    17-02-2006 om 16:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Nasi koening met sereh


    Ingrediënten

    300 gram langkorrelrijst
    2 sjalotjes
    1 stengel sereh
    ½ citroen
    1 mespunt kruidnagelpoeder
    2 eetlepels (arachide) olie
    2 theelepels koenjit (geelwortel)
    2 theelepels ketoembar (gemalen koriander)
    1 theelepel djinten (gemalen komijn)
    7 dl kokosmelk
    1 kippenbouillontablet
    zout

    Rijst wassen tot het water helder is.

    Sjalotjes pellen en snipperen.

    Buitenste blad van de sereh verwijderen en de stengel halveren.

    Helft van de citroen uitpersen.

    Olie verhitten en sjalotjes hierin 1 minuut zachtjes bakken.

    Goed uitgelekte rijst, koenjit, ketoembar en djinten toevoegen en alles goed omscheppen. Kokosmelk, bouillonblokje, sereh, citroenschil en zout toevoegen.

    Rijst volgens aanwijzing op verpakking gaar koken.

    Af en toe even omscheppen.

    Af en toe kijken of er nog voldoende kookvocht over is.

    Rijst van de warmtebron afhalen en met deksel op de pan nog even laten nagaren. Serehstengels en citroenschil verwijderen.
    Lekker met een Indonesisch vleesgerecht of een omelet gevuld met pittig gehakt.

    17-02-2006 om 13:06 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Flensjes met ham in roomsaus met kaas

    ingrediënten

    30 gram bloem (gezeefd)
    1 dl melk
    1/2 ei (losgeklopt
    boter
    3 gekookte achterham
    1 dl slagroom of crème fraiche
    3 eetlepels geraspte belegen kaas

    Verwarm de oven voor op 200 graden.
    Maak een beslag van bloem, zout, melk en ei.

    Verhit de boter en bak hiervan 3 dunne flensjes.

    Leg op elk flensje een plak ham.

    Rol ze op en leg ze dicht naast elkaar in een beboterd vuurvast schaaltje.

    Schenk hierover de room en bestrooi met de geraspte kaas.
    ± 15 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.
    Lekker met een groene salade en smullen maar!

     

    17-02-2006 om 09:52 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (4 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Vietnamese spiesjes met garnalenpasta

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    sesamolie
    10 stukjes suikerriet (vers) van ca. 7 cm
    250 g ijsbergsla
    10 blaadjes basilicum
    10 takjes koriander
    10 blaadjes munt
    500 g garnalen (rauw)
    100 g gehakt (varkensgehakt)
    1 theelepel zout
    peper (zwarte peper)
    1 eiwit
    2 eetlepels uien (fijngehakt)
    2 eetlepels knoflook (fijngehakt)
    0.5 eetlepel gember (geraspt)
    1 theelepel maïzena
    2 theelepels suiker
    0.5 eetlepel vissaus

     

    Deze heerlijke hapjes zijn in Vietnam bekend als 'chao tom'.

    Ze kunnen tevoren worden gemaakt en worden op het laatste moment geroosterd.

    Het is een ideaal en erg origineel voorgerecht.

    De suikerrietstengels kunnen worden vervangen door dikke bamboestokjes en worden voor gebruik 15 minuten in koud water geweekt.

     

    Hak de garnalen met een keukenbijltje of een scherp mes grof en hak ze daarna tot een pasta. Schep in een kom en meng de overige ingrediënten voor de garnalenpasta erdoor: het varkensgehakt, het zout, een snuifje versgemalen zwarte peper, het eiwit, de fijngehakte bosui, het knoflook, de versgeraspte gemberwortel, de maïzena, de suiker en de vissaus.

    Voeg wat extra maïzena toe als het mengsel te vochtig mocht zijn.

    Dit kan ook in de foodprocessor gebeuren.

    Tot zover kan het recept een aantal uren tevoren worden voorbereid, maar dan moet de pasta met plastic folie worden afgedekt en tot verder gebruik in de koelkast worden bewaard.

    Bestrijk de handen licht met sesamolie.

    Neem circa 2 eetlepels van het garnalenmengsel en vorm dit rond een stukje suikerriet zodat er aan de boven- en onderkant circa 1 cm vrij blijft.

    Herhaal deze procedure met de resterende garnalenpasta en stukken suikerriet.

    Er moeten ongeveer 10 porties zijn.

    Zet de stoompan klaar of zet een rekje in een wok of een grote pan en giet een laagje water van 5 cm water erin.

    Breng het water op hoog vuur aan de kook.

    Leg de garnalenhapjes op een hittebestendige schaal en zet die in de stoompan of op het rekje. Draai het vuur laag en zet een deksel op de wok of de pan.

    Laat 3 minuten zachtjes stomen.

    De spiesjes kunnen tot hier worden voorbereid.

    Steek voor de spiesjes worden geserveerd de barbecue aan of verhit de grilpan of de ovengrill voor.

    Rooster de garnalenspiesjes als de houtskool met een wit aslaagje is bedekt of als de grillpan of de grill heel heet zijn circa 3 minuten per kant.

    Leg de spiesjes op een voorverwarmde schaal en serveer ze meteen.

    Verwijder om ze te eten de garnalenpasta van de rietspiesjes, rol met een paar plukjes kruiden in een slablad en dip de pakketjes in een dipsaus.

    Wie wil kan uiteraard ook op het suikerriet kauwen.

     

     

    Kabeljauw uit de oven met tahinsaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    800 g kabeljauwfilet (met vel)
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    2 eetlepels peterselie (fijngehakt)
    2 eetlepels granaatappelzaadjes
    1 citroen

     

    Serveersuggesties: Serveer dit gerecht met tahinsaus, kikkererwtensalade en saffraanrijst.

     

    Tahinsaus: Wrijf 2 teentjes knoflook fijn met een snufje zeezout in een vijzel.

    Doe hem over in een kleine mengkom.

    Klop er 3 eetlepels tahinpasta door en verdun de pasta met het sap van 1 citroen.

    Doe er water bij tot u de consistentie van mayonaise hebt bereikt.

    Breng eventueel verder op smaak met zout en peper.

     

    Kikkererwtensalade: Meng knoflook, paprika, ui, citroensap, azijn en wat olijfolie in een schaal.

    Roer alles goed door elkaar en voeg er kikkererwten, komkommer, tomaten, munt en koriander aan toe.

    Breng eventueel verder op smaak en zet een tijdje in de koelkast voor een frissere smaak.

     

    Maak eerst de tahinsaus, kikkererwtensalade en saffraanrijst klaar, want de vis is zo klaar. Verwarm de oven voor op 220°C of gasovenstand 7.

    Verwarm in een koekenpan of een braadslee een bodempje olijfolie boven een hoog vuur. Bestrooi de kabeljauwfilets rijkelijk met zout en peper en leg ze met één hand in de pan, met het vel naar boven, terwijl u met de andere hand de pan schudt om aanbakken te voorkomen. Laat ze in 1-2 minuten dichtschroeien.

    Draai de vis dan voorzichtig om met een spatel en zet hem dan 5-8 minuten in de oven.

    Als hij gaar is, moet het vlees gemakkelijk loslaten en helemaal wit zijn.

    Als het nog een beetje doorschijnend is, moet het nog even langer koken.

    Voeg de laatste halve minuut de tahinsaus toe om op te warmen.

    Leg de vis vervolgens op warme borden en schep de saus eroverheen, (eventueel) gevolgd door de peterselie en strooi er een paar zaadjes overheen.

    Geef er een kikkererwtensalade en saffraanrijst bij met een citroenschijfje.

     

     

    Kaasschotel

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    100 g Breugel
    100 g Ardennental
    100 g Passendalekaas
    100 g Loo
    100 g Père Joseph
    100 g Maredsouskaas
    100 g brie
    100 g Wijnendaele
    1 Hervekaasje (van 120 gram)
    100 g Pas de Bleu-kaas

     

    Een kaasschotel is een ideale formule om ongedwongen familie of vrienden te ontvangen. Alles kan immers vooraf worden klaargemaakt.

     

    Een tiental verschillende kazen volstaan ruimschoots voor de samenstelling van een volwaardig kaasbuffet: twee met hard zuivel (Breugelkaas, Nazareth, Ardennental, ...), vier met halfhard zuivel (Passendaele, Loo, Père Joseph, Maredsous, ...), drie met zacht zuivel (Brie, Brusselse kaas, Wijnendaele, Herve-kaas, ...) en één blauwschimmelkaas (Château d'Arville, Bleu de Franchimont, Pas de Bleu, ...).

     

    Voor een uitgebreid Belgisch kaasbuffet hoeft niet noodzakelijk de duurste wijn gekozen te worden: een Chianti of Valpolicella, een Beaujolais-Villages, een gewone Côtes du Rhône, een gewone Bordeaux, een Minervois of een Cahors.

     

    Wanneer kaas als dessert wordt geserveerd, is een hogere kwaliteit aangewezen.

    Een maaltijd moet in alle omstandigheden immers met de beste wijn worden beëindigd.

    Bij een paterskaas of een jonge kaas met hard zuivel past een Beaujolais Grand Cru, een Loirewijn (Bourgeuil of Chinon), een Vacqueyras, een betere Bordeaux of een Corbières.

    Bij een oude kaas met hard zuivel: Châteauneuf-du-Pape, Barolo, Rioja, een grote Bordeaux.

    Bij een kaas met zacht zuivel en een schimmelkorst of bij een blauwschimmelkaas: een droge witte wijn of een betere Bordeaux.

    Als het om een topkaas gaat, is een Rijnwijn, een Elzassserwijn, een Sancerre of een witte Bourgogne op zijn plaats.

     

    Andere combinaties:
    - Bij Herve, Trou d'Sottai, Bou d'Fagne en blauwschimmelkazen: een porto of een natuurlijk zoete wijn (wegens het zoet-zuureffect).
    - Bij een oude kaas met hard zuivel: een goede Belgische jenever.

     

    17-02-2006 om 09:48 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    16-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Noedelsalade met rosbief

     

    Ingrediënten voor 8-10 porties

    250 gram gesneden gebraden rosbief

    300 gram dunne rijstnoedels

    1-2 rode chilipepers

    1 flinke rode ui

    1 rode of gele paprika

    200 gram doperwtjes (diepvries)

    Voor de vinaigrette:

    sap van 1 sinaasappel

    1 eetl. azijn

    1 eetl. gembersiroop

    zout en versgemalen peper

    5 eetl. arachideolie of andere plantaardige olie

    1 eetl. sesamolie

     

    Bereidingstijd: 30-60 minuten
    Rol de plakjes rosbief losjes op tot mooie rolletjes, leg ze op een bord en zet tot gebruik afgedekt in de koelkast.

    Week de rijstnoedels volgens de aanwijzingen op de verpakking in kokend water.

    Giet af, laat uitlekken en snijd met twee messen in kleinere stukken.

    Doe de noedels in een grote kom.

    Halveer de chilipepers in de lengte, verwijder de zaadlijsten en de zaadjes en snijd de pepers in smalle halve boogjes.

    Snipper de rode ui.

    Snijd de paprika zonder zaadlijsten en zaadjes in blokjes.

    Kook de doperwtjes in een paar minuten gaar, giet ze af en laat ze uitlekken.

    Snijd de schoongemaakte bosuitjes in ringetjes en houd twee eetlepels groene ringetjes apart.

    Roer voor de vinaigrette het sinaasappelsap, de azijn, de gembersiroop, en wat zout en peper door elkaar tot het zout is opgelost.

    Klop met een kleine garde de beide soorten olie erdoor.

    Schep alle ingrediënten voor de salade, met uitzondering van de rosbief, door elkaar en schep de vinaigrette erdoor.

    Schep de salade in een lage brede schaal en leg de rosbiefrolletjes erop.

    Bestrooi met de achtergehouden groene bosui.

     

    16-02-2006 om 19:25 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Flensjes met bananenkwark en sinaasappel

     

    Ingrediënten

    2 handsinaasappels

    1 eetlepel boter

    2 zakjes vanillesuiker

    1 banaan

    250 g magere kwark

    4 pannenkoeken naturel (pak a 8 stuks)

     

    Bereiden

    Sinaasappels dik schillen om witte vliesjes te verwijderen.

    Sinaasappels in plakken snijden.

    In koekenpan op matig vuur boter smelten.

    Plakken sinaasappel naast elkaar in pan leggen.

    Na 3 min. bakken, plakken keren en sinaasappel bestrooien met 1 el vanillesuiker.

    In nog 3 min. suiker laten smelten.

    Intussen banaan pellen en in kom fijnprakken.

    Kwark en rest van vanillesuiker door bananenpuree mengen.

    In magnetron) pannenkoeken verwarmen volgens aanwijzing op verpakking.

    Bananenkwark en plakken sinaasappel erover verdelen.

     

    Tip

    Vervang de zelfgemaakte bananenkwark door kant-en-klare bananenkwark of vanillekwark.

     

    16-02-2006 om 17:07 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Notenburgers


    Ingrediënten voor 4 personen
    200 gram noten (zonder velletje)
    8 eetlepels paneermeel
    1 ui
    2 eetlepel gehakte peterselie
    paar druppels citroensap
    zout, peper en wat cayennepeper
    6 eetlepels olie
    ¼ liter melk
    40 gram zachte boter
    50 gram bloem
    2 eieren
    paneermeel om te paneren

    Pel en snipper de ui.

    Hak de noten in kleine stukjes (niet al te fijn).

    Verhit 1 eetlepel olie en bak hierin de ui glazig.

    Haal de ui uit de pan.

    Maak een papje van de boter, de bloem en de melk.

    Doe de gehakte noten, uiensnippers, paneermeel en kruiden door het papje.

    Laat het geheel op een nat bord in de koelkast door en door koud worden.

    Verdeel het geheel in 8 porties en maak hier mooie “burgers” van.
    Haal de “burgers” door losgeklopt ei en door paneermeel en herhaal dit nog een keer
    Bak de “burgers” in de hete olie en laat ze uitlekken op een stukje keukenpapier.

    16-02-2006 om 12:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Farfalle met witlof, bacon en room

    hoofdgerecht voor 4 personen
    400 gram farfalle (vlindertjespasta)
    4 struikjes witlof, reepjes
    200 gram baconreepjes
    250 ml crème fraîche
    6 takjes verse tijm
    peper uit de molen
    Parmezaanse kaas

    Bak de baconreepjes knapperig en voeg de schoongemaakte witlofreepjes toe.

    Bak op het vuur tot het witlof geslonken is.

    Voeg de crème fraiche toe. Stroop de blaadjes van de takjes tijm en doe ze erbij.

    Breng de saus verder op smaak met peper.

    Kook de pasta in ruim water met zout.

    Meng de pasta met de saus en garneer met een takje tijm.

    Geef de kaas apart erbij aan tafel.

     

    16-02-2006 om 09:46 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Frans

     

    Leraar aan leerling: "Ken jij Frans?"
    "Ja, meneer, Frans is mijn oom."
    "Nee, dat bedoel ik niet, spreek jij Frans?"
    "Ja, meneer, elke zondag wanneer hij bij
    ons op bezoek komt."
    "Nee, dat bedoel ik ook niet, versta jij Frans?"
    "Ja, meneer, maar dan moet hij wel Nederlands praten."

    16-02-2006 om 09:44 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Cesarsalade met witloof

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eieren
    50 g ansjovisfilets (in olie)
    3 teentjes knoflook
    0.5 citroen
    1 eetlepel kappertjes
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    1 eetlepel peterselie (fijngehakt)
    peper
    zout
    4 stronkjes witloof
    4 stronkjes witloof (rood)
    1 krop krulsla
    2 tomaten
    2 sneetjes wit brood
    50 g veldsla

     

    Eerst de Cesarsaus bereiden. 4 eieren gedurende 3 minuten koken (ze moeten nog smeuïg zijn).

    Pellen en fijn prakken.

    Per ei een ansjovisfilet hakken en bij de eieren voegen.

    Vermengen met geperst knoflook, het citroensap, de fijngehakte kappertjes en opkloppen met de olijfolie.

    Op smaak brengen met peper, zout en peterselie.

    Het witloof schoonmaken en per persoon anderhalve stronk in rondjes snijden.

    De krulsla in reepjes snijden.

    Witloof en krulsla mengen met de Cesarsaus.

    De bereiding verdelen over individuele slakommen.

    De wanden van de kommen bekleden met de blaadjes van het resterende witloof en met blaadjes veldsla.

    Het brood in kleine blokjes verdelen en tot croûtons bakken in een pan met antikleeflaag.

    Midden op de sla partjes hardgekookt ei, stukjes tomaat, enkele broodcroûtons en opgerolde ansjovisfilets schikken.

     

     

    Waterzooi van schelvis

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g schelvisfilet
    3 sjalotten
    2 dl wijn (wit/droog)
    2 dl visfumet
    peper
    zout
    2 eetlepels citroensap
    3 dl room
    1 wortel
    1 stengel bleekselderij
    1 preiwit
    1 eetlepel bieslook (fijngehakt)
    2 cl olijfolie (extra vierge)

     

    De filets koken met de sjalotten, de witte wijn, de visfumet, peper en zout, en citroensap.

    De filets apart warm houden.

    Het kooknat tot de helft laten inkoken.

    De verse room toevoegen en laten indikken tot roomsaus.

    De fijngesneden groenten in hete boter laten sudderen en bij de saus voegen.

    De filets op een warme schotel schikken, overgieten met de saus en bestrooien met bieslook.

     

     

    Italiaanse zabaglione

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 eierdooiers
    40 g suiker
    0.8 dl wijn (wit/zoet)

     

    Alle ingrediënten in een grote mengschaal doen en die au bain-marie op een laag pitje zetten.

    Alles blijven opkloppen met een garde tot de eiercrème mooi stevig wordt.

    Kort voor het water aan de kook komt, de sabayon van het vuur nemen en overscheppen in coupes of schaaltjes.

    Meteen serveren.

     

    Tip: eventueel vooraf een bolletje vanille-ijs in de schaaltjes doen.

     

    16-02-2006 om 09:38 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    15-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Omelet met ham en kaas

    Omelet voor de kinderen.

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 grote plakken gekookte ham

    3 eieren

    3 el melk

    zout en peper

    100 g geraspte kaas

    1 el vloeibare boter

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten
    Snijd de ham in kleine stukjes of reepjes.

    Breek de eieren boven een kom en kluts ze met de melk en zout en peper.

    Roer de ham en geraspte kaas erdoor.

    Verwarm de boter in een koekenpan en giet het eimengsel erin.

    Laat aan een kant twee minuten op zacht vuur bakken.

    Klap met behulp van een platte spatel de omelet dubbel, zet het vuur uit en laat hem nog met het deksel op de pan zo een paar minuten nagaren.

    Lekker met witte boterhammen en tomaat.

     

    15-02-2006 om 19:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Erwtensoep tosti

     

    Ingrediënten

    Volkoren of meergranenbrood

    katenspek

    grove mosterd

    ui, in dunne ringen gesneden

    belegen kaas

     

    Bereidingstijd: 0-20 minuten

    Beleg een sneetje volkoren- of meergranenbrood met katenspek en bestrijk dun met grove mosterd.

    Snijd een ui in hele dunne ringen en zet ze een minuutje in heet water om de rauwe uiensmaak kwijt te raken.

    Dep ze droog op keukenpapier en leg een paar uienringen op het spek.

    Dek af met een plak belegen kaas en dek af met een tweede sneetje brood.

    Bestrijk de bakplaten van het tostiapparaat dun met olie en rooster de tosti goudbruin.

    Lekker bij erwtensoep of andere maaltijdsoepen

     

    15-02-2006 om 16:49 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Stroompanne
    Klik op de afbeelding om de link te volgen Wij hebben hier deze namiddag een uur zonder stroom gezeten.
    Leuk is anders.
    Wij en zonder pc dat gaat niet goed.
    Alles werkt nu weer zodus is het tijd om nog eens een recept te plaatsen.
    Dat komt er zo aan.

    15-02-2006 om 16:01 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Omeletrolletjes met roomkaas en gerookte zalm


    Ingrediënten

    4 eieren
    1 eetlepel fijngehakte bieslook
    peper

    zout
    10 gr verse roomkaas (bijv. Mon Chou)
    1 eetlepel melk
    100 gram zalmsnippers of plakjes gerookte zalm

    Bereidingstijd ± 15 minuten

    Eieren loskloppen met peper, zout en fijngehakte bieslook.
    Hiervan ± 4 dunne omeletjes bakken.
    Roomkaas losroeren met de melk.

    Omeletjes hiermee bestrijken en beleggen met de zalm.
    Oprollen en in de koelkast laten opstijven.

    Zijkanten afsnijden en de rest in mooie brede schuine stukken snijden.

    Vastzetten met een cocktailprikker.

    15-02-2006 om 13:55 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Eiersalade met ham en asperges


    Ingrediënten voor 4 personen

    6 hardgekookte eieren
    250 gram asperges (uit blik of pot)
    150 gram achterham in reepjes
    1 eetlepel heel fijn gesneden ui
    4 eetlepels mayonaise
    1 eetlepel (koffie) room
    1 theelepel mosterd
    peper, zout
    1 eetlepel fijngehakte peterselie of bieslook

    Bereidingstijd ± 10 minuten

    Laat de asperges heel goed uitlekken en snij de in kleine stukjes.

    Pel de eieren en snij deze in grove stukken.

    Maak een sausje door de mayonaise, (koffie) room, mosterd, fijngesneden ui, peper, zout en peterselie of bieslook door elkaar te roeren.

    Meng het sausje voorzichtig door de eieren, asperges en ham.
    Laat de salade ± 15 minuten intrekken.


    P.S. Maak de salade niet te lang van tevoren klaar want dan wordt de salade te nat.

    15-02-2006 om 09:26 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Biljarten

     

    Jan, een verwoede biljarter vraagt aan mijnheer pastoor of, als hij dood is, er in de hemel ook biljarttafels staan.
    Mr. pastoor: “Jan, dat weet ik niet, maar ik zal het deze avond vragen aan Jezus.“
    De volgende morgen ziet de pastoor Jan en zegt: “Jan ik heb goed en slecht nieuws.

    Het goede nieuws is dat er in de hemel 7 mooie wedstrijdbiljarttafels staan met speciale keu's enz.“
    "Waaaw", zegt Jan, "En wat is het slechte nieuws?"
    Mr. pastoor: “overmorgen is je eerste wedstrijd...”

    15-02-2006 om 09:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Pizza met kip

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 kippenbouten
    2 kippenbouillonblokjes
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    2 uien
    2 teentjes knoflook
    250 g oesterzwammen
    70 g tomatenpuree
    2 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    250 g kaas
    2 artisjokbodems (gesteriliseerd)
    10 olijven (zwart)
    peper
    zout
    2 vellen pizzadeeg

     

    Het kippenvlees gaarkoken in water waaraan een bouillonblokje werd toegevoegd.

    De oven inschakelen op 250 graden om voor te verwarmen.

    De gehakte uien, de gesnipperde look en de kleingesneden oesterzwammen fruiten in hete olijfolie.

    De pizzabodems bestrijken met tomatenpuree, bedruipen met olijfolie en bestrooien met basilicum.

    Daarop het kleingesneden kippenvlees, de artisjokbodems en de oesterzwammen met ui verdelen.

    Bestrooien met kaas en bedruipen met olijfolie.

    Garneren met olijven en in de hete oven zetten.

    Na ongeveer 15 minuten uit de oven nemen en meteen opdienen.

     

     

    Witte bonen in tomatensaus

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g witte bonen (gedroogd)
    15 dl water
    2 takjes bonenkruid
    4 sneetjes spek (gezouten)
    1 ui
    2 cl olijfolie (extra vierge)
    10 g bloem (tarwebloem)
    70 g tomatenpuree
    peper
    zout
    1 eetlepel marjolein (fijngehakt)
    0.2 dl room

     

    De bonen wassen en de avond van tevoren in de week zetten in zoveel water dat ze onderstaan.

    De bonen 's anderendaags met het weekwater, een snuifje zout en het bonenkruid aan de kook brengen.

    Met het deksel op de pan een uur laten koken.

    Afgieten en het kookvocht opvangen.

    De bonen overscheppen in een warme schotel.

    Het spek en de ui in kleine blokjes snijden en aanfruiten in de olie.

    Bestuiven met bloem en nog even op het vuur laten.

    Al roerend een kwart van het kookvocht van de bonen toevoegen.

    De saus afwerken met de tomatenpuree, peper, zout en marjolein.

    Onder af en toe roeren de saus nog vijf minuten zachtjes laten koken.

    Tenslotte de room toevoegen en het geheel over de bonen gieten.

    Serveren met gekookte aardappelen en gehakt.

     

     

    Kabouterpannenkoekjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    75 g bloem
    20 g bakpoeder
    zout
    250 g boekweitmeel
    esdoornstroop
    50 g boter (roomboter)
    1 ei
    4 bananen
    7 dl water

     

    Meng de bloem, het bakpoeder, het zout en het boekweitmeel.

    Roer er scheutsgewijs het water door.

    Smelt de boter.

    Roer de stroop door de boter en roer het mengsel door het beslag.

    Klop het ei los en voeg toe.

    Smelt wat boter in een pan en bak pannenkoekjes van 10 cm doorsnede.

    Vul met de op maat gesneden banaan, rol op en zet vast met een cocktailprikker.

    Als variatie in de vulling kan u ook kaas of knakworst gebruiken.

     

    15-02-2006 om 09:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    14-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Peterseliesoep op grootmoeders wijze

    Ingrediënten voor 6 personen:

    2 varkenspoten
    50 g spliterwten
    10 peperbolletjes
    2 bouillonblokjes (rund)
    1 flinke bos peterselie
    1 rode ui

    2 wortelen

    3 selder stengels (fijngesneden)
    150g gehakt, bloem
    zwarte peper en zout

     

    Doe de varkenspoten in een ruime kom en voeg de spliterwten, de steeltjes van de peterselie, zout, peperbolletjes en bouillonblokjes toe.

    Voeg water toe en breng aan de kook, laat onafgedekt een uurtje zachtjes koken, schuim regelmatig af.

    Neem de varkenspoten eruit (deze zijn van geen nut meer vanaf nu) en laat de bouillon afkoelen, zet nog een uurtje in de koelkast zodat het vet stolt en het gemakkelijk kan verwijderd worden.
    Stoof de ui, selder en wortelstukjes aan in boter en bevochtig met de bouillon en voeg nu ook de grofgehakte peterselie toe, laat ongeveer 30 minuten zachtjes pruttelen.
    Maak ondertussen balletjes van het gehakt en bestuif ze met wat bloem.
    Mix de soep glad met een staafmixer en breng verder op smaak met peper en zout, voeg de balletjes toe, laat nog een vijftal minuten doorkoken en serveer.

    14-02-2006 om 18:19 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met kabeljauwfilets

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    4 kabeljauwfilets (à 120 gram) zonder vel

    2 middelgrote tomaten in plakken

    50 gram vers volkorenbroodkruim of paneermeel

    2 eetlepels gehakte peterselie

    rasp en sap van een ½ citroen

    1 theelepel zonnebloemolie

    zout en versgemalen zwarte peper

     

    Bereiding:

    Verwarm de oven op 200°C

    Leg de kabeljauwfilets in een ovenschotel en leg de plakken tomaat erop.

    Meng het broodkruim, peterselie, citroensap en citroenrasp en de olie en breng het geheel op smaak met zout en peper.

    Verdeel het broodkruimmengsel over de vis en bak het gaar in 15 à 20 min.

    Warm serveren.

     

    14-02-2006 om 12:21 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Parking

     

    Een rijke zakenman stapt in New York in een bank binnen en vraagt een lening van $5000.
    De bediende meldt hem dat ze voor een dergelijke lening onderpand nodig hebben.

    Geen probleem, de man geeft de sleutels van zijn Rolls als onderpand.

    De man gaat buiten met zijn $5000 en de bediende parkeert de Rolls in de garage van de bank.

    Twee weken later komt de man terug in de bank en betaalt netjes de $5000 die hij leende, met de bijkomende intrest: $15,41.

    De bediende is nieuwsgierig en vraagt de man: 'Meneer, mag ik zo indiscreet zijn?

    Ik heb uw rekeningen nagetrokken en u blijkt multimiljonair te zijn, waarom wil zo iemand dan een lening van $5000?'

    'Probeer maar eens 2 weken te parkeren in New York voor $15!'

    14-02-2006 om 11:14 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Eierkoek aardbei

     

    Ingrediënten voor 1 persoon.
    1 eierkoek
    3 aardbeien
    2 eetlepels crème fraîche
    2 eetlepels vier vruchten confiture.
     
    Bereiding:
    Snijd de aardbeien in stukjes en leg ze op de eierkoek.
    Giet hierover twee eetlepels crème fraîche en daarop twee eetlepels  viervruchten confiture.
    Dit recept is ook uitermate geschikt voor kinderen.
    Eet smakelijk.

     

    14-02-2006 om 11:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (3 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bulgursalade

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g bulgur
    4 wortelen
    roodlof
    1 ui (rood)
    4 pijpuitjes
    40 g rozijntjes
    30 g hazelnoten
    6 eetlepels saffloerolie
    2 cl azijn
    0.5 eetlepel mosterd
    peper

    Kruidenzout

     

    Maak de vinaigrette: voeg azijn, mosterd, peper en zout samen.

    Voeg al roerend de saffloerolie toe.

    Breng de bulgur met het water aan de kook.

    Neem per kop bulgur ongeveer anderhalve kop water.

    Laat enkele minuten koken en laat vervolgens 10 tot 15 minuten op een zacht vuur zwellen.

    Overgiet de bulgur met de vinaigrette en laat afkoelen.

    Rasp ondertussen de wortelen grof.

    Snipper de rode ui.

    Snij het roodlof in dunne reepjes.

    Snij de pijpui in dunne ringetjes.

    Meng alle ingrediënten.

     

     

    Verse pastastukjes met tomaten en olijven

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    3 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    3 teentjes knoflook
    1.5 kg troskerstomaten, gehalveerd en zonder pit
    zeezout
    peper (zwarte peper)
    250 g gepelde tomaten in blik
    3 eetlepels basilicum (fijngehakt)
    150 g olijven (zwart)
    800 g verse pasta in stukjes (stracci)
    100 g Pecorino-kaas
    extra vergine olijfolie

     

    Snijd de knoflook in dunne plakjes.

    Laat de olijfolie in een braadpan heet worden en bak de knoflook tot die begint te kleuren. Doe de tomatenhelften erbij met wat zout en verwarm ze al roerend op hoog vuur tot ze zacht zijn.

    Doe de bliktomaten erbij en roer ze kapot zodat een saus ontstaat.

    Verwarm alles al roerend 5 minuten.

    Voeg de in stukken gescheurde basilicumblaadjes en de olijven (ontpit en gehalveerd) toe met peper naar smaak.

    Kook de stukjes pasta in ruim kokend water met zout al dente.

    Laat ze uitlekken en schep ze voorzichtig door de tomatensaus in de pan.

    Serveer ze bestrooid met vers geraspte pecorino en besprenkeld met extra vergine olijfolie.

     

     

    Iles flottantes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    6 eierdooiers
    240 g suiker
    5 dl melk (vol)
    1 theelepel vanille-extract
    6 eiwitten
    0.6 dl water

     

    Bereid de crème anglaise:

    Klop de eierdooiers los met ¼ van de suiker tot u een homogeen mengsel verkrijgt.

    Zet in een warmwaterbad.

    Giet de melk in een kookpan en breng aan de kook.

    Giet, al roerend, de melk langzaam bij het eimengsel.

    Roer verder op een zacht vuurtje (zonder te laten koken) tot het mengsel dikker wordt.

    Voeg de vanille toe, zeef het mengsel en laat het afkoelen.

    Bereid de eilandjes:

    Klop de eiwitten tot sneeuw met ¼ van de suiker.

    Neem een ondiepe schotel en giet hierin wat water tot de bodem bedekt is.

    Schep het stijfgeklopte eiwit in ‘eilandjes’ op het bodempje water.

    Zet in de microgolfoven en laat 1 à 2 minuten op volle kracht opwarmen.

    Voor de karamel:

    Neem een kleine kookpot en vermeng hierin de rest van de suiker en het water.

    Breng aan de kook zonder te roeren; haal van het vuur zodra de siroop goudgeel wordt. Versier diepe borden met de crème anglaise, leg in elk bord een eilandje met het tot sneeuw geklopte eiwit en nappeer met wat karamel.

     

    14-02-2006 om 11:10 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    13-02-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met speklapjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g speklapjes

    1 takje tijm

    1 teentje knoflook

    2 el boter

    700 g aardappelen, in dunne plakjes

    zout en peper

    400 g zacht zure appels geschild, in dunne plakjes

    2 takjes salie, fijngesneden

    2 dl appelsap

    2 el vloeibare boter

     

    Bereidingstijd: >60 minuten
    Snijd de speklapjes in kleine blokjes van circa 2 cm.

    Doe ze in een pan met de tijm en knoflook en giet er water bij tot het vlees onderstaat.

    Breng aan de kook.

    Doe het deksel erop en laat 5 minuten stoven.

    Haal het vlees met een schuimspaan uit de pan, verwijder ook eventueel schuim en bewaar het vocht voor straks.

    Verwarm de oven voor op 200ºC.

    Vet een niet al te grote ovenschaal in met de boter en leg op de bodem één derde van de aardappelplakjes.

    Strooi er wat zout en peper over, verdeel hierover de helft van de vleesblokjes en leg hierop de helft van de appelplakjes.

    Bestrooi de appelplakjes met salie.

    Herhaal alles nog een keer en eindig met aardappelplakjes.

    Vergeet niet op de aardappels ook wat zout en peper te strooien.

    Vermeng het appelsap met 2 dl van het kookvocht van de speklapjes en giet dit in de ovenschaal.

    Dek af met aluminiumfolie en laat in circa 1,5 uur gaar bakken.

    Bestrijk het laatste half uur de schotel met wat vloeibare boter en laat onafgedekt goudbruin bakken

     

    13-02-2006 om 19:24 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Bourgondische eieren met bladselderij


    Ingrediënten

    ¼ ltr rode wijn
    klein stukje prei
    1 teentje knoflook gepeld
    mespunt gedroogde tijm
    mespunt kruidnagelpoeder
    3 takjes selderij
    schijfje citroen
    versgemalen zwarte peper
    30 gram boter
    20 gram bloem
    4 eieren
    4 sneetjes wit casinobrood
    1 eetlepel gehakte bieslook

    Doe de wijn met alle kruiden in een pan en voeg hier ½ liter water aan toe.

    Laat dit mengsel met het deksel op de pan ± 30 minuten trekken.
    Kook ondertussen de eieren niet te hard.
    Rooster de sneetjes wit casinobrood.
    Haal het deksel van de pan en laat het vocht nu op hoog vuur inkoken tot de helft.

    Zeef de vloeistof.

    Smelt de boter.

    Voeg alle bloem in één keer hier aan toe.

    Goed roeren en even ± 1 minuut meebakken.

    Giet steeds een beetje van de vloeistof erbij onder goed roeren.

    Er moet een mooie – niet te dikke – gebonden saus ontstaan.

    Het kan zijn dat niet alle vloeistof wordt gebruikt!
    Pel de eieren en snij deze overlangs doormidden.

    Leg op elk sneetje geroosterd brood twee eihelften en schep de saus erover.

    Bestrooi met wat bieslook.

     

    13-02-2006 om 16:09 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    Ovenschotel met sperziebonen, shoarmavlees en rösti


    Ingrediënten

    500 gram sperziebonen
    2 middelgrote tomaten
    1 kleine ui
    400 gram shoarma vlees of ander gekruid reepjes vlees
    2 eetlepels boter of margarine
    diepvries rösti
    peper
    zout
    nootmuskaat
    vuurvaste schaal

    Verwarm de oven voor op 200°C.

    Kook de sperziebonen in ± 10 minuten beetgaar in water met wat zout.

    Ontvel de tomaten door ze even in kokend water te leggen en daarna snel af te koelen met koud water.

    Verwijder het vocht en de pitjes van de tomaten.

    Snij de tomaten in blokjes.

    Pel en snipper de ui.

    Verhit 1 eetlepel boter in een koekenpan en bak hierin eerst de uisnippers goudgeel.

    Haal de ui uit de pan.

    Voeg de rest van de boter toe en bak hierin het shoarmavlees snel rondom gaar en bruin.

    Laat de sperziebonen goed uitlekken.

    Meng de tomatenblokjes en uisnippers door de bonen.

    Breng de sperziebonen op smaak met wat peper en nootmuskaat.

    Vet een vuurvaste schaal in.

    Leg onder in de schaal de sperziebonen.

    Leg hierop de gebakken shoarmareepjes.

    Verdeel de diepvries rösti hierover.

    Zet de schaal 20-25 minuten in het midden van de voorverwarmde oven tot de rösti een mooie bruine kleur heeft.

     

    13-02-2006 om 12:11 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Recept

    échte winterse Erwtensoep

     

    Ingrediënten voor ongeveer 3 liter:

    300g spliterwten
    3 wortelen, fijngesneden
    het wit van 2 preien, fijngesneden
    2 teentjes knoflook, gekneusd
    1 dikke rode ui
    1 kruidnagel
    1 takje tijm, 1 laurierblad, handvol peterseliestengels
    1 varkenshammetje
    3 bouillonblokjes (rund)
    snuifje komijn
    zwarte peper en zout

     

    Breng 2.5 liter water aan de kook, samen met de spliterwten, wortelen, prei, knoflook en de met kruidnagel bestoken ui.
    Voeg peterseliestengels, tijm en laurier toe.
    Maak een viertal diepe inkepingen in het hammetje en voeg, samen met de bouillonblokjes toe aan de soep en laat ongeveer 30 minuten zachtjes koken zonder deksel, schuim regelmatig af.
    Dek vervolgens de pan af en laat nogmaals 30 minuten koken tot alles gaar is.

    Neem het hammetje uit de pan, verwijder de kruidnagel, laurierblad en tijm.

    Ontvel het hammetje en snij het in kleine stukjes.
    Mix de soep glad en breng op smaak met peper, komijn en wat zout, voeg er de hamstukjes aan toe en dien heet op.

    13-02-2006 om 10:12 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 5/5 - (6 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.mop

    Hoe ziet onze toekomst eruit met de nieuwe elektronische identiteitskaart op zak?

    Een klein voorproefje!


    Telefoniste: "Pizza Hut, goede morgen."


    Klant: "Goede morgen, ik wil een paar pizza's bestellen."


    Telefoniste: "Mag ik uw Rijksregisternummer, meneer?"


    Klant: "Dat is 222 0033653 52."

    Telefoniste: "Dank U, meneer Jan Vandenbroecke.

    Uw adres is Haagstraat 256 en uw vaste telefoonnummer is 288 54 22.

    Uw telefoon op uw werk bij Dexia is 678 89 65 en uw GSM 0475-65 25 32.

    Vanuit welke locatie belt U ons?"

    Klant : "Euh.... ik ben thuis.

    Vanwaar haalt u al deze informatie over mij?"


    Telefoniste: "Wij zijn op Het Systeem aangesloten, meneer."

    Klant: (zucht diep) "Goed dan!

    Mag ik twee pizza’s met ham, mozzarella en..."

    Telefoniste: "Ik denk niet dat dit een goed idee is, meneer."


    Klant: "Hoezo?"


    Telefoniste: "U lijdt volgens uw medisch dossier aan hoge bloeddruk en u hebt ook een te hoog cholesterolgehalte; uw ziekteverzekering weigert de gevolgen van schadelijk eetgedrag te vergoeden in geval van problemen.

    Bovendien krijgen wij ook een boete voor het leveren ervan."

    Klant: "Oei!

    Wat raadt u mij dan aan?"


    Telefoniste: "Probeert u onze Pizza met yoghurt en sojabrokjes eens.

    U zult dat ongetwijfeld heel lekker vinden."

    Klant: "Waarom denkt u dat ik dat zal lusten?"

     

    Telefoniste: "Uw vrouw heeft onlangs het boek "Lekkere recepten met soja" in de lokale bibliotheek geleend".

    Klant: "Oké... stuurt u daar dan twee van.

    Voor mij en mijn vrouw."


    Telefoniste: "Goed. Dat kost samen dertig euro."


    Klant: "Prima.

    Ik geef u het nummer van mijn creditkaart.

    Dat is...."


    Telefoniste:"Sorry, meneer, maar u hebt uw toegestane bedrag al overschreden.
    U zult cash moeten betalen."

    Klant: " Okay! Ik haal het bedrag wel uit de muur voordat uw bezorger arriveert."

    Telefoniste: "Dat zal niet lukken, meneer, er staat niets meer op uw bankrekening."

    Klant (boos): " Dat is uw zaak niet!

    Stuur die pizza’s en ik zorg wel dat ik het geld heb.

    Hoelang duurt het"?


    Telefoniste: "U krijgt de pizza's over een uur bij u thuis.

    Hebt u haast, dan kunt u ze hier afhalen en contant betalen.

    Maar pizza's per motor vervoeren is niet aan te raden, meneer."

    Klant (getergd): "Hoe weet u dat ik een motor heb??"


    Telefoniste: "Ik lees hier dat u uw afbetalingen van uw auto niet meer hebt kunnen doorbetalen en dat uw wagen in beslag is genomen.

    Maar uw motor is betaald, dus ik veronderstel dat u die gebruikt."

    Klant: "@#%/$@&?#!"


    Telefoniste:"Mag ik U verzoeken om beleefd te blijven, meneer?

    U bent al eens veroordeeld wegens belediging van een wetsdienaar.

    Een tweede aanklacht zou niet best zijn."

    Klant: (Sprakeloos)


    Telefoniste: "Nog iets anders, meneer?"


    Klant: "Neen... Of ja, toch wel: vergeet niet om ook de gratis twee liter Cola te leveren zoals in uw folder staat."


    Telefoniste: "Sorry, meneer, een uitsluitingsclausule in onze vergunning verbiedt ons om gratis dranken, die suiker bevatten, aan diabetici te geven...

    Wat dacht u van suikervrije Rivella, meneer?

    Die moet u natuurlijk wel
    betalen, maar..."

    Klant: hangt op!

     

    13-02-2006 om 10:08 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 1/5 - (9 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaastoasts

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 sneetjes wit brood
    10 g boter (roomboter)
    1 eetlepel mosterd
    100 g ham
    1 tomaat
    1 perzik (in blik)
    100 g kaas (belegen)
    paprikapoeder

     

    Per persoon een sneetje wittebrood met zachte korst roosteren en er boter en mosterd op smeren.

    Daarop een plakje ham, een schijf tomaat, een halve perzik en een plak oude Belgische kaas leggen.

    Bestrooien met paprikapoeder, een houten prikker dwars door het beleg prikken en alles in de hete oven zetten tot de kaas gesmolten is.

     

     

    Vlaamse karbonaden

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1000 g stoofvlees
    100 cl geuze
    6 uien
    2 sneetjes wit brood
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 bosje peterselie
    15 g bloem (tarwebloem)
    2 eetlepels bruine suiker
    1 cl azijn
    2 eetlepels mosterd
    50 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    De uien schillen en in ringen snijden.

    De peterselie spoelen.

    De boter verhitten in een stoofpan.

    Het vlees aan alle kanten laten korsten.

    Het vlees uit de pan scheppen.

    De uien in het braadvet bakken tot ze goudbruin zijn.

    Bestrooien met bloem.

    Nog 1 minuut laten kleuren en omroeren.

    Het bier toevoegen.

    Blijven roeren tot het kookt.

    Het vlees terug in de pan leggen met tijm, laurier, peterselie, suiker en azijn.

    Zout en peper toevoegen.

    Het deksel op de pan leggen.

    Gedurende 1 uur laten sudderen.

    De sneetjes brood met mosterd bestrijken.

    Het brood op de saus leggen.

    Nog 1,5 uur laten sudderen.

    Serveren met frietjes of gekookte aardappelen.

     

     

    Crème brûlée met vanille en oranjebloesem

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    5 dl room
    2 stokjes vanille
    6 eierdooiers
    125 g suiker
    2 cl amandelolie
    4 sinaasappelen
    1 eetlepel sinaasappelschil (geconfijt)
    8 blaadjes munt
    cassonadesuiker

     

    Breng de room met de doorlangs gesneden vanillestokjes lichtjes aan de kook en laat parfumeren gedurende 10 minuten.

    Vermeng de suiker met de eierdooiers en roer dit mengsel door de room.

    Bestrijk vormpjes met amandelolie en verdeel de room in de vormpjes.

    Bedek ze met hittebestendige plasticfolie en stoom ze gaar in een oven van 80°C in ongeveer 45 minuten.

    Laat afkoelen.

    Pel de sinaasappelen, verdeel in partjes en verwijder de velletjes.

    Stort de crème in het midden van een bord en schik de sinaasappelpartjes eromheen.

    Versier met gekonfijte sinaasappelschil, munt en sinaasappelsaus.

    Bedek de crème met een dun laagje cassonadesuiker en karameliseer lichtjes krokant met behulp van een gasbrander of met een gloei-ijzer.

     

    13-02-2006 om 09:37 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 3/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!