Frikandellen
Ingrediënten: 250 gram half-om-halfgehakt
2 sneetjes wittebrood zonder korst
1 gehakte ui
1 rood pepertje
1 eetlepel boter
1 ei
1 eetlepel gehakte peterselie
1 teentje knoflook
zout
cayennepeper
1 eetlepel olie
1 eetlepel kwark
1 bekertje zure room
vers gehakte dille
versgemalen peper
Bereidingswijze: Leg het gehakt in een kom en voeg het even in water geweekte en goed uitgeknepen brood toe.
Doe de gehakte ui met het opengesneden pepertje in een pan en fruit ze in de boter tot ze licht van kleur zijn.
Snipper de rode peper.
Meng het uimengsel met het losgeklopte ei, de peterselie, het knoflook, zout en cayennepeper door het gehakt.
Vorm hiervan 4 platte koekjes en bak die aan beide kanten bruin.
Laat het vlees op laag vuur staan, zodat het gaar kan worden.
Meng voor de saus de kwark, zure room en een rijkelijke hoeveelheid gehakte dille met versgemalen peper door elkaar.
xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
|