Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    05-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.

    Rozemarijnmuiltjes met geroosterde paprika

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    200 g patentbloem
    250 g volkorenmeel
    rozemarijn (verse blaadjes)
    1 eetlepel poedersuiker
    1.25 theelepels gist (korrel)
    6 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    2.5 dl water
    2 paprika's (rood)
    1 paprika (geel)
    4 eetlepels balsamicoazijn
    1 eetlepel tomaten (puree van zongedroogde)
    1.5 eetlepels zout
    peper (zwarte peper)

     

    Met de hand

    Meng in een grote mengkom meel, suiker, zout, gist en rozemarijn, voeg olijfolie toe en voldoende warm water voor een soepel deeg.

    Kneed het deeg 5 minuten op een licht bestoven werkblad totdat het zacht en elastisch aanvoelt.

    Leg het terug in de kom, dek die af met folie en laat het deeg op een warme plek 1 uur rijzen totdat het in omvang is verdubbeld.

    Snijd ondertussen de paprika's in vieren en verwijder de kern en de zaadjes.

    Leg de parten op een rooster met de schil naar boven en besprenkel ze met olijfolie.

    Leg ze 10 minuten onder de voorverwarmde grill totdat de schillen zijn geblakerd.

    Verpak ze in aluminiumfolie en laat ze afkoelen.

    Trek de schillen met een mesje van de paprika's en snijd de paprika in reepjes.

    Breng ze op smaak met de azijn.

    Leg het deeg op een licht bestoven werkblad, kneed het goed door en snijd het in tweeën.

    Rol elk deel uit tot een dunne ovaal van 28 x 15 centimeter en bestrijk deze met tomatenpuree.

    Verdeel de paprikareepjes over beide ovalen en vouw ze in de lengte dicht.

    Leg de deegrollen voorzichtig op een grote, ingevette bakplaat, bestrooi ze met overgebleven paprikastukjes en dek ze af met folie.

    Laat ze op een warme plaats 30 minuten goed rijzen.

    Verwijder de folie en besprenkel de broden met olie en rozemarijn.

    Bak ze 15 minuten in een voorverwarmde oven op 220ºC en dek ze af met aluminiumfolie als ze dreigen te verbranden.

    Serveer het brood warm of koud.

     

    Met de broodmachine

    Haal het bakblik uit het apparaat, zet de kneedvleugel vast en doe er de aangegeven hoeveelheid koud water en olie in.

    Strooi het meel erover en daarna de rozemarijn, het zout en de suiker en maak in het midden een kuiltje voor de gist.

    Zet het bakblik in de machine, sluit het deksel en selecteer het gewenste deeg.

    Druk op start.

    Volg verder het recept voor bakken met de hand, vanaf het snijden van de paprika’s.

     

    Tip:

    Maakt u dit brood vooraf en wilt u het later opwarmen?

    Bak het dan iets minder lang.

    Dan wordt het niet te droog tijdens het opwarmen.

     

     

    Bouillabaisse zoals in Marseille

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    250 g roodbaarsfilet
    250 g zeewolffilet
    250 g wijtingfilet
    250 g rode-poonfilet
    250 g zeebarbeelfilet
    1 langoest van 500 g (of kreeft)
    2 uien
    3 tomaten
    3 teentjes knoflook
    1 venkelknol
    1 stukje sinaasappelschil (gedroogd)
    0.5 bosje peterselie
    1 takje tijm
    1 blaadje laurier
    0.5 potje saffraanpoeder
    peper
    zout

     

    De groenten wassen en schoonmaken.

    De uien en knoflookteentjes pellen en fijnhakken.

    De tomaten laten schrikken in kokend water, pellen, in vieren snijden, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees grof hakken.

    De peterselie hakken.

    De venkel in zeer kleine blokjes snijden.

    De visfilets spoelen, droogdeppen en in dobbelsteentjes snijden.

    Het vaste visvlees (zeewolf, rode poon, roodbaars) scheiden van de zachte soorten (wijting, zeebarbeel).

    De uien, knoflook, tomaten, venkel, tijm, laurier, peterselie en de sinaasappelschil fruiten in een grote pan en er vervolgens de langoest en de vaste vissoorten op schikken.

    Kruiden met peper, zout en saffraan.

    Overgieten met water tot alles onderstaat.

    Aan de kook brengen en een achttal minuten laten koken.

    Vervolgens de zachte vissoorten toevoegen en nogmaals acht minuten laten koken.

    De langoest uit de soep halen, de schaal verwijderen en het langoestenvlees in porties verdelen over de warme, diepe borden.

    De bouillabaisse over de borden verdelen en garneren met gehakte peterselie en takjes venkelgroen.

    Serveren met geroosterde sneetjes stokbrood en rouille.

     

     

    Koninklijke taart

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g boudoirkoekjes
    200 g chocolade (puur)
    2 dl koffie
    4 eieren
    125 g boter (bakboter)
    125 g poedersuiker
    5 g suiker

     

    De chocolade in stukjes breken en smelten au bain-marie.

    Ondertussen de boter tot room roeren en hierin de gezeefde poedersuiker lepel per lepel toevoegen.

    Wanneer de chocolade gesmolten is, laten afkoelen tot het mengsel lauw is en vervolgens door het boter-suikermengsel roeren.

    De eieren scheiden en het eiwit tot sneeuw kloppen met een snuifje suiker.

    Het eigeel bij de chocoladepasta voegen, goed mengen en vervolgens het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    Het mengsel even laten rusten.

    Ondertussen sterke koffie maken.

    Een springvorm bekleden met aluminiumfolie.

    De rand van de springvorm bekleden met boudoirkoekjes waarvan met een mes ongeveer 1 cm werd afgesneden (de suikerlaag moet aan de buitenzijde zitten).

    De afgesneden topjes en de rest van de boudoirkoekjes eventjes onderdompelen in de koffie en er de bodem van de bakvorm mee bedekken.

    Vervolgens een laag chocolademengsel aanbrengen en opnieuw een laag koekjes.

    Dit herhalen en eindigen met een laag chocolademengsel.

    Een nacht laten opstijven in de koelkast alvorens te serveren.

    Eventueel versieren met hagelslag, chocolade-blaadjes of slagroom.

    05-08-2006 om 17:51 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    04-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Sint-Jakobsnoten met tomaten in de wok

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 Sint-Jakobsnoten
    2 tomaten
    1 eetlepel vispoeder
    100 cl kokosmelk
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 eetlepel ketjap (sojasaus)
    1 eetlepel peperbolletjes (groen)
    1 eetlepel peperbolletjes (roze)
    30 g boter (bakboter)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    5 g suiker
    peper
    zout

     

    De Sint-Jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in plakjes snijden.

    De Sint-Jakobsnootplakjes op smaak brengen met zout en de fijngeplette peper en besprenkelen met sojasaus.

    De tomaten even laten schrikken in kokend water, ze onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Het fijngehakte basilicum over de helft van de tomatenblokjes strooien.

    Kort roerbakken in hete boter, kruiden met een snuifje zout en een mespuntje suiker, uithalen en warm houden.

    In de wok de olijfolie verhitten en de Sint-Jakobsnoten kort roerbakken.

    De kokosmelk, het vispoeder en de andere helft van de tomatenblokjes toevoegen.

    Alles nog even laten pruttelen en op smaak brengen met zout.

    Alles op warme borden of in Sint-Jakobsschelpen schikken.

    Garneren met de warmgehouden tomatenblokjes en basilicum.

    Desgewenst serveren met een rivierkreeftje en rijst.

     

     

    Zeeduivel in parmaham met romige savooienkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zeeduivelfilet
    150 g parmaham (sneetjes)
    2 wortelen
    0.5 knolselder
    1 savooikool
    2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    50 g boter (bakboter)
    2.5 dl slagroom
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Verwijder met een scherp mes zoveel mogelijk van het grijzige vlies aan de buitenkant van de vis.

    Verwijder het stuk kraakbeen in het midden, zodat u twee vlezige filets krijgt.

    Bekleed uw werkvlak met een vel plasticfolie en spreid hierop de plakjes ham uit, zodat ze elkaar licht overlappen.

    Leg de twee visfilets hier naast elkaar middenop, kop tegen staart.

    Wikkel de plakjes ham eromheen, zodat de vis volledig is bedekt.

    Verpak het geheel in de plasticfolie.

    Draai de uiteinden stevig bijeen.

    Zet de visrol minstens 1 uur in de koelkast, om in vorm te komen (u kunt hem ook een dag van tevoren samenstellen).

    Schil wortelen en knolselderij en snijd ze in blokjes.

    Snijd de kool in vieren, verwijder lelijk buitenblad en de harde kern.

    Snijd de rest van de kool fijn.

    Breng een grote pan met water aan de kook en houd een kom met ijswater bij de hand. Blancheer wortelen en knolselderij 2 minuten in het kokende water, schep ze er met een schuimspaan uit en dompel ze onder in het ijswater.

    Laat ze uitlekken en houd ze apart.

    Blancheer de kool op dezelfde manier 1 minuut, dompel hem onder in het ijswater en laat hem uitlekken.

    Verwarm vlak voor u de vis wilt bereiden de oven voor op 180°C.

    Verwijder de plasticfolie van de visrol, bind hem op enkele plaatsen op met keukentouw, zoals een rollade.

    Verhit de olie en de boter in een koekenpan tot zich schuim vormt.

    Laat de visrol in de pan glijden en bak hem rondom 3-4 minuten, tot hij bruin kleurt.

    Doe de visrol over in een ovenschaal en sprenkel de jus uit de pan erover.

    Zet hem 5-6 minuten in de oven, of tot de vis precies gaar is.

    Neem hem eruit en laat hem op een warme plaats nog 5 minuten rusten.

    Breng intussen in een grote pan de room aan de kook en laat hem tot de helft inkoken.

    Schep de groenten erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm alles nog 1-2 minuten.

    Verwijder het keukentouw van de visrol.

    Snijd hem in 8 dikke stukken.

    Verdeel de romige groenten over de voorverwarmde borden en schik de stukken vis erop.

     

     

    Crème brûlée met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g aardbeien
    3 eierdooiers
    1 zakje vanillesuiker
    2 cl grand-marnier
    4 dl room
    4 eetlepels bruine suiker

     

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en goed laten uitlekken.

    De aardbeien verdelen in aparte vuurvaste schoteltjes en besprenkelen met grand-marnier.

    Het eigeel met de vanillesuiker opkloppen tot een schuimig, bleek mengsel.

    Ook de slagroom lichtjes opkloppen en voorzichtig door het eigeel mengen.

    Dit luchtig mengsel verdelen over de vuurvaste schoteltjes.

    De bruine suiker erover strooien en gedurende 1 minuut onder de grill zetten.

    Als de bovenlaag gekarameliseerd is, is het gerecht klaar.

    Koel serveren.

    04-08-2006 om 18:28 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 2/5 - (2 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    03-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Slaatje van fijne venkel met gedroogde ham

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    2 venkelknollen
    200 g gedroogde ham
    8 cl olijfolie (extra vierge)
    2 sneetjes wit brood
    3 takjes dille
    peper
    zout

     

    De venkel in flinterdunne plakjes snijden en op smaak brengen met de helft van de olijfolie, peper en zout.

    De korst van het brood verwijderen, in blokjes verdelen en bakken in de rest van de olijfolie.

    De zeer dun gesneden ham in waaiertjes op de borden schikken en hierop de venkelplakjes verdelen.

    Garneren met de broodkorstjes en de dilletakjes.

     

     

    Mignongebraad met look en oesterzwammen

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    750 g mignongebraad
    6 teentjes knoflook
    3 dl room
    1 takje tijm
    400 g oesterzwammen
    1 sjalot
    10 eetlepels cognac
    150 g boter (bakboter)
    peper
    zout

     

    Met de punt van een scherp mes inkepingen maken in het gebraad.

    De knoflookteentjes halveren en de groene kern verwijderen.

    De gehalveerde knoflookteentjes in de inkepingen duwen.

    Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout.

    In een op 190 graden voorverwarmde oven bakken gedurende 20 minuten.

    De tijm toevoegen.

    De oesterzwammen schoonwrijven en ze samen met een fijngehakte sjalot aanfruiten in hete boter.

    Kruiden met peper en zout.

    Het vlees uit de braadslee nemen en warm houden onder aluminiumfolie.

    Het braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met cognac, flamberen en blussen met room.

    Laten indikken, op smaak brengen en zeven.

    Een bedje oesterzwammen op warme borden scheppen en daarop een paar plakjes vlees schikken.

    Overgieten met saus.

    Serveren met kroketten of aardappelgratin.

     

     

    Yoghurtijs met ananas en munt

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    1 ananas
    200 g suiker
    2.5 dl yoghurt (mager)
    2 eiwitten
    2 eetlepels munt (fijngehakt)
    8 blaadjes munt

     

    Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes.
    Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd.
    Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.

    Voeg eventueel meer suiker toe.
    Klop de eiwitten stijf.

    Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.

    Zet de kom 2 uur in de vriezer.

    Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.

    03-08-2006 om 20:02 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 0/5 - (0 Stemmen)
    >> Reageer (0)
    02-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Kaasbrochette met appelfrietjes

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g kaas
    8 sneetjes spek (gerookt)
    12 cherry-appeltjes
    2 appelen (Jonagold)
    1 citroen
    60 g poedersuiker
    8 sprietjes bieslook

     

    Snijd de kaas in gelijke blokjes.

    U hebt minimum drie blokjes per persoon nodig.

    Verpak elk blokje zorgvuldig in een sneetje spek.

    De kaas moet helemaal ingepakt zijn.

    Pers de citroen.

    Snijd de ongeschilde appelen in twee.

    Verwijder de pitjes en klokhuizen en snijd de helften in plakken van 2 mm dik.

    Snijd deze plakken vervolgens in reepjes van 1 tot 2 mm breed.

    Leg deze appelfrietjes onmiddellijk in citroensap tegen het verkleuren.

    Laat uitlekken en bouw op elk bord een stapeltje frietjes op.

    Rijg afwisselend een blokje spek met kaas en een cherry-appeltje op een stevig spiesje.

    Laat ze op een zo zacht mogelijke gloed rustig roosteren tot het spek knapperig wordt.

    Zodra de kaas uit het spek begint te lopen, neemt u de brochettes meteen van de rooster.

    Leg ze op het bord naast de frietjes.

    Bestrooi de frietjes met wat poedersuiker en garneer met bieslook.

     

     

    Pannenkoeken met kool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g bloem (tarwebloem)
    75 g boekweitmeel
    3 eieren
    7.5 dl melk (vol)
    2 uien
    1 paprika (rood)
    1 groene kool
    1 appel
    100 g rozijntjes
    0.5 eetlepel dille (fijngehakt)
    peper
    zout
    4 cl arachideolie
    1.5 dl zure room

     

    Klop de eieren los in een beslagkom.

    Zeef de bloem en het boekweitmeel en roer het voorzichtig bij de eieren.

    Roer tot een gladde massa.

    Voeg beetje bij beetje de melk toe.

    Roer tot een glad beslag.

    Verwarm wat olie in een pan.

    Neem de pan van het vuur en giet wat beslag in de pan.

    Draai de pan rond om het beslag gelijkmatig te verdelen.

    Bak aan beide zijden lichtbruin.

    Bak zo per persoon twee stevige pannenkoeken.

    Snipper de ui.

    Was de paprika en snij in blokjes.

    Was de kool en snij in reepjes.

    Schil de appel en snij in blokjes.

    Verwarm wat olie in de wok en bak de ui glazig.

    Bak de paprika mee, voeg de kool, appel en rozijnen toe.

    Roerbak gedurende 5 minuten.

    Breng op smaak met dille, peper en zout.

    Leg dit groentemengsel op de helft van elke pannenkoek, klap de pannenkoek dicht en schik op een voorverwarmde schaal.

    Dien op met een schaaltje zure room.

     

     

    Chocomousse

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    150 g chocolade (puur)
    2 eieren
    30 g suiker
    2 cl grand-marnier
    2 dl room
    1 eetlepel cacaopoeder

     

    De chocolade in stukken breken en smelten au bain-marie.

    Het eigeel schuimig kloppen met tweederde van de suiker.

    Wanneer de suiker volledig opgelost is, de grand marnier en het cacaopoeder erdoor roeren.

    De eiwitten stijfkloppen en al kloppend de rest van de suiker toevoegen.

    Ook de slagroom stijfkloppen.

    Langzaam de gesmolten chocolade door het eimengsel roeren.

    Voorzichtig de slagroom en het stijfgeklopte eiwit toevoegen.

    De mousse in schaaltjes verdelen en enkele uren laten opstijven in de koelkast.

    Eventueel serveren met chocoladeschilfers of bestuiven met poedersuiker.

    02-08-2006 om 22:22 geschreven door Elkezanje

    0 1 2 3 4 5 - Gemiddelde waardering: 4/5 - (1 Stemmen)
    >> Reageer (0)


    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!