Slaatje van fijne venkel met gedroogde hamxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten voor 4 personen
2 venkelknollen 200 g gedroogde ham 8 cl olijfolie (extra vierge) 2 sneetjes wit brood 3 takjes dille peper zout
De venkel in flinterdunne plakjes snijden en op smaak brengen met de helft van de olijfolie, peper en zout.
De korst van het brood verwijderen, in blokjes verdelen en bakken in de rest van de olijfolie.
De zeer dun gesneden ham in waaiertjes op de borden schikken en hierop de venkelplakjes verdelen.
Garneren met de broodkorstjes en de dilletakjes.
Mignongebraad met look en oesterzwammen
Ingrediënten voor 4 personen
750 g mignongebraad 6 teentjes knoflook 3 dl room 1 takje tijm 400 g oesterzwammen 1 sjalot 10 eetlepels cognac 150 g boter (bakboter) peper zout
Met de punt van een scherp mes inkepingen maken in het gebraad.
De knoflookteentjes halveren en de groene kern verwijderen.
De gehalveerde knoflookteentjes in de inkepingen duwen.
Het gebraad dichtschroeien in de hete boter en daarna kruiden met peper en zout.
In een op 190 graden voorverwarmde oven bakken gedurende 20 minuten.
De tijm toevoegen.
De oesterzwammen schoonwrijven en ze samen met een fijngehakte sjalot aanfruiten in hete boter.
Kruiden met peper en zout.
Het vlees uit de braadslee nemen en warm houden onder aluminiumfolie.
Het braadvet afgieten en de braadbodem deglaceren met cognac, flamberen en blussen met room.
Laten indikken, op smaak brengen en zeven.
Een bedje oesterzwammen op warme borden scheppen en daarop een paar plakjes vlees schikken.
Overgieten met saus.
Serveren met kroketten of aardappelgratin.
Yoghurtijs met ananas en munt
Ingrediënten voor 4 personen
1 ananas 200 g suiker 2.5 dl yoghurt (mager) 2 eiwitten 2 eetlepels munt (fijngehakt) 8 blaadjes munt
Schil de ananas en snijd deze in kleine stukjes. Doe de ananas met de suiker in een keukenmachine en laat deze draaien tot een mooi glad mengsel is gevormd. Doe de yoghurt in een schaal en roer het ananasmengsel erdoor.
Voeg eventueel meer suiker toe. Klop de eiwitten stijf.
Schep de eiwitten en de munt door het yoghurt-ananasmengsel.
Zet de kom 2 uur in de vriezer.
Haal het ijs 5 minuten voor server uit de vriezer.
|