Inhoud blog
  • Weer terug
  • examen
  • bezoek
  • Baasje ziek
  • Op bezoek
    Zoeken in blog

    Paulie, grijze roodstaart papegaai, geboren: 19-3-2005
    Over mijzelf
    Ik ben Paulie, en gebruik soms ook wel de schuilnaam Prettig gestoord.
    Ik ben een man en woon in Menen (België) en mijn beroep is Het zotteken uithangen.
    Ik ben geboren op 19/03/2005 en ben nu dus 19 jaar jong.
    Mijn hobby's zijn: Iedere dag lekker rondfladderen in het huis en vooral aan mijn baasje zijn oren knabbelen.
    Ik ben hier aangekomen op 15 juni 2005 en ik was toen 12 weken oud en ik moet zeggen, ik ben hier met mijn gat in de boter gevallen.
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Foto
    Paulie vertelt
    Over ons gezin
    Iedere dag is de moeite waard
    04-08-2006
    Klik hier om een link te hebben waarmee u dit artikel later terug kunt lezen.Menu van de dag

    Sint-Jakobsnoten met tomaten in de wokxml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    16 Sint-Jakobsnoten
    2 tomaten
    1 eetlepel vispoeder
    100 cl kokosmelk
    1 cl olijfolie (extra vierge)
    0.5 eetlepel ketjap (sojasaus)
    1 eetlepel peperbolletjes (groen)
    1 eetlepel peperbolletjes (roze)
    30 g boter (bakboter)
    1 eetlepel basilicum (fijngehakt)
    5 g suiker
    peper
    zout

     

    De Sint-Jakobsnoten ontvliezen, spoelen, droogdeppen en in plakjes snijden.

    De Sint-Jakobsnootplakjes op smaak brengen met zout en de fijngeplette peper en besprenkelen met sojasaus.

    De tomaten even laten schrikken in kokend water, ze onmiddellijk afkoelen in koud water, pellen, de pitjes verwijderen en het vruchtvlees in blokjes snijden.

    Het fijngehakte basilicum over de helft van de tomatenblokjes strooien.

    Kort roerbakken in hete boter, kruiden met een snuifje zout en een mespuntje suiker, uithalen en warm houden.

    In de wok de olijfolie verhitten en de Sint-Jakobsnoten kort roerbakken.

    De kokosmelk, het vispoeder en de andere helft van de tomatenblokjes toevoegen.

    Alles nog even laten pruttelen en op smaak brengen met zout.

    Alles op warme borden of in Sint-Jakobsschelpen schikken.

    Garneren met de warmgehouden tomatenblokjes en basilicum.

    Desgewenst serveren met een rivierkreeftje en rijst.

     

     

    Zeeduivel in parmaham met romige savooienkool

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    600 g zeeduivelfilet
    150 g parmaham (sneetjes)
    2 wortelen
    0.5 knolselder
    1 savooikool
    2 eetlepels olijfolie (extra vierge)
    50 g boter (bakboter)
    2.5 dl slagroom
    zeezout
    peper (zwarte peper)

     

    Verwijder met een scherp mes zoveel mogelijk van het grijzige vlies aan de buitenkant van de vis.

    Verwijder het stuk kraakbeen in het midden, zodat u twee vlezige filets krijgt.

    Bekleed uw werkvlak met een vel plasticfolie en spreid hierop de plakjes ham uit, zodat ze elkaar licht overlappen.

    Leg de twee visfilets hier naast elkaar middenop, kop tegen staart.

    Wikkel de plakjes ham eromheen, zodat de vis volledig is bedekt.

    Verpak het geheel in de plasticfolie.

    Draai de uiteinden stevig bijeen.

    Zet de visrol minstens 1 uur in de koelkast, om in vorm te komen (u kunt hem ook een dag van tevoren samenstellen).

    Schil wortelen en knolselderij en snijd ze in blokjes.

    Snijd de kool in vieren, verwijder lelijk buitenblad en de harde kern.

    Snijd de rest van de kool fijn.

    Breng een grote pan met water aan de kook en houd een kom met ijswater bij de hand. Blancheer wortelen en knolselderij 2 minuten in het kokende water, schep ze er met een schuimspaan uit en dompel ze onder in het ijswater.

    Laat ze uitlekken en houd ze apart.

    Blancheer de kool op dezelfde manier 1 minuut, dompel hem onder in het ijswater en laat hem uitlekken.

    Verwarm vlak voor u de vis wilt bereiden de oven voor op 180°C.

    Verwijder de plasticfolie van de visrol, bind hem op enkele plaatsen op met keukentouw, zoals een rollade.

    Verhit de olie en de boter in een koekenpan tot zich schuim vormt.

    Laat de visrol in de pan glijden en bak hem rondom 3-4 minuten, tot hij bruin kleurt.

    Doe de visrol over in een ovenschaal en sprenkel de jus uit de pan erover.

    Zet hem 5-6 minuten in de oven, of tot de vis precies gaar is.

    Neem hem eruit en laat hem op een warme plaats nog 5 minuten rusten.

    Breng intussen in een grote pan de room aan de kook en laat hem tot de helft inkoken.

    Schep de groenten erdoor, voeg zout en peper naar smaak toe en verwarm alles nog 1-2 minuten.

    Verwijder het keukentouw van de visrol.

    Snijd hem in 8 dikke stukken.

    Verdeel de romige groenten over de voorverwarmde borden en schik de stukken vis erop.

     

     

    Crème brûlée met aardbeien

     

    Ingrediënten voor 4 personen

    300 g aardbeien
    3 eierdooiers
    1 zakje vanillesuiker
    2 cl grand-marnier
    4 dl room
    4 eetlepels bruine suiker

     

    De aardbeien wassen, de kroontjes verwijderen en goed laten uitlekken.

    De aardbeien verdelen in aparte vuurvaste schoteltjes en besprenkelen met grand-marnier.

    Het eigeel met de vanillesuiker opkloppen tot een schuimig, bleek mengsel.

    Ook de slagroom lichtjes opkloppen en voorzichtig door het eigeel mengen.

    Dit luchtig mengsel verdelen over de vuurvaste schoteltjes.

    De bruine suiker erover strooien en gedurende 1 minuut onder de grill zetten.

    Als de bovenlaag gekarameliseerd is, is het gerecht klaar.

    Koel serveren.



    Geef hier uw reactie door
    Uw naam *
    Uw e-mail *
    URL
    Titel *
    Reactie *
      Persoonlijke gegevens onthouden?
    (* = verplicht!)
    Reacties op bericht (0)



    Archief per week
  • 17/12-23/12 2007
  • 10/12-16/12 2007
  • 03/12-09/12 2007
  • 26/11-02/12 2007
  • 19/11-25/11 2007
  • 12/11-18/11 2007
  • 05/11-11/11 2007
  • 29/10-04/11 2007
  • 22/10-28/10 2007
  • 15/10-21/10 2007
  • 08/10-14/10 2007
  • 01/10-07/10 2007
  • 24/09-30/09 2007
  • 17/09-23/09 2007
  • 10/09-16/09 2007
  • 03/09-09/09 2007
  • 27/08-02/09 2007
  • 20/08-26/08 2007
  • 13/08-19/08 2007
  • 06/08-12/08 2007
  • 30/07-05/08 2007
  • 23/07-29/07 2007
  • 16/07-22/07 2007
  • 09/07-15/07 2007
  • 02/07-08/07 2007
  • 25/06-01/07 2007
  • 18/06-24/06 2007
  • 11/06-17/06 2007
  • 04/06-10/06 2007
  • 02/10-08/10 2006
  • 25/09-01/10 2006
  • 18/09-24/09 2006
  • 11/09-17/09 2006
  • 04/09-10/09 2006
  • 28/08-03/09 2006
  • 21/08-27/08 2006
  • 14/08-20/08 2006
  • 07/08-13/08 2006
  • 31/07-06/08 2006
  • 24/07-30/07 2006
  • 17/07-23/07 2006
  • 10/07-16/07 2006
  • 03/07-09/07 2006
  • 26/06-02/07 2006
  • 19/06-25/06 2006
  • 12/06-18/06 2006
  • 05/06-11/06 2006
  • 29/05-04/06 2006
  • 22/05-28/05 2006
  • 15/05-21/05 2006
  • 08/05-14/05 2006
  • 01/05-07/05 2006
  • 24/04-30/04 2006
  • 17/04-23/04 2006
  • 10/04-16/04 2006
  • 03/04-09/04 2006
  • 27/03-02/04 2006
  • 20/03-26/03 2006
  • 13/03-19/03 2006
  • 06/03-12/03 2006
  • 27/02-05/03 2006
  • 20/02-26/02 2006
  • 13/02-19/02 2006
  • 06/02-12/02 2006
  • 30/01-05/02 2006
  • 23/01-29/01 2006
  • 16/01-22/01 2006
  • 09/01-15/01 2006
  • 02/01-08/01 2006
  • 25/12-31/12 2006
  • 19/12-25/12 2005
  • 12/12-18/12 2005
  • 05/12-11/12 2005
  • 28/11-04/12 2005
  • 21/11-27/11 2005
  • 14/11-20/11 2005
  • 07/11-13/11 2005

    E-mail mij

    Druk op onderstaande knop om mij te e-mailen.


    Gastenboek

    Druk op onderstaande knop om een berichtje achter te laten in mijn gastenboek


    Blog als favoriet !

    Klik hier
    om dit blog bij uw favorieten te plaatsen!

    Laatste commentaren
  • fijne zondag met dikke knufjes van mij.liefs Mieke.xxx. (mieke)
        op Baasje ziek
  • Avondgroetjes (hugo)
        op Weer terug
  • hoi hoi paulie (pluisje)
        op Weer terug
  • De Kerstgroetn van Juliën en Adriën. (De 2 zotte piefies)
        op Weer terug
  • Kerstgroetjes uit Koekelare. (Raf en Ginette)
        op Weer terug
  • Beoordeel dit blog
      Zeer goed
      Goed
      Voldoende
      Nog wat bijwerken
      Nog veel werk aan
     

    Foto


    Mijn favorieten
  • SeniorenNet.be
  • Forum over grijze roodstaart papegaaien en andere kromsnavels
  • moppen
  • tijdschrift
  • pc & internet
  • Het blog van Dennis
  • Welkom bij Willy
  • grasparkieten

  • Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Foto

    Grasparkiet Online

    Blog tegen de regels? Meld het ons!
    Gratis blog op http://blog.seniorennet.be - SeniorenNet Blogs, eenvoudig, gratis en snel jouw eigen blog!