Mousse van feta met rode paprika en knoflook xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />
Ingrediënten
1 rode paprika 2 teentjes knoflook 2 eetlepels olijfolie 1 theelepel pittige paprikapoeder mespunt kerriepoeder 250 gram feta kaas 1 eetlepel gehakte peterselie
Maak de paprika schoon en snij het vruchtvlees in blokjes.
Pel en snipper de knoflook.
Verhit de olijfolie en fruit hierin de paprika samen met de knoflook, kerriepoeder en paprikapoeder ± 15 minuten op een lage warmtebron.
Laat de paprika afkoelen.
Verkruimel de feta. Doe de feta, peterselie en paprika met knoflook, samen met de olie in de mengkom van de keukenmachine of in het bakje van de staafmixer.
Pureer dit tot een gladde massa.
Proef even of er nog kruiden bij moeten!
Deze mousse is een paar dagen houdbaar in de koelkast.
|